Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ "ΝΑΙ" ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ;

Γιατί όταν  θέλουμε να «πούμε» ναι κουνάμε το κεφάλι πάνω-κάτω -Οι δύο θεωρίες πίσω από το παγκόσμιο νεύμα κατάφασης
Η κατάφαση μπορεί να δηλωθεί λέγοντας κάποιος ένα απλό ναι, στη γλώσσα που μιλάει, ή ένα οκ. Ωστόσο, μπορεί να την εκφράσει και κουνώντας απλά το κεφάλι του πάνω κάτω. Πώς προέκυψε, όμως, αυτό το παγκόσμιο νεύμα συγκατάβασης;

Σύμφωνα με  το click@life.gr υπάρχουν δύο θεωρίες. Η πρώτη υποστηρίζει ότι το νεύμα αυτό προέκυψε από τα μωρά. Για οτιδήποτε θέλουν να... πουν τα μωρά χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και συνήθως όταν θέλουν να ανταποκριθούν θετικά σε κάποιον που τους απευθύνεται κουνιούνται ολόκληρα πάνω κάτω.

Η δεύτερη θεωρία θέλει το παγκόσμιο αυτό νεύμα συγκατάβασης να προέκυψε από τις υποκλίσεις τις οποίες ήταν υποχρεωμένοι οι υπήκοοι να κάνουν στους βασιλιάδες σε ένδειξη σεβαςσμού. Η υπόκλιση αυτή, με την ταυτόχρονη κίνηση του κεφαλιού φυσικά, εκείνη την εποχή σήμαινε ότι συμφωνούν απόλυτα με όλα όσα πρόσταζε η βασίλισσα ή ο βασιλιάς.Αυτό οδήγησε στη θεωρία, ότι κουνώντας το κεφάλι κάποιος υπονοεί ότι σέβεται, υποτάσσεται και συμφωνεί με τα λεγόμενα του συνομιλητή του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...