Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ "ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ";

Γιατί βλέπουμε αστεράκια όταν χτυπάμε τo κεφάλι μας ή τρίβουμε τα μάτια μας;
Τα «αστεράκια» που βλέπουμε να περιφέρονται γύρω από το κεφάλι ενός καρτούν, όταν χτυπάει, σίγουρα δεν είναι υπόθεση μόνο των χαρακτήρων των κινουμένων σχεδίων.
«Είδα αστεράκια». Την έκφραση αυτή χρησιμοποιούν, συνήθως, για να περιγράψουν τα φωτάκια που βλέπουν όσοι χτυπούν το κεφάλι τους ή οι κηλίδες που τους θαμπώνουν όταν ξυπνούν το πρωί. Πώς, όμως, δημιουργούνται αυτά τα «αστεράκια».

Ολα όσα βλέπουμε, οι εικόνες δηλαδή είνα αποτέλεσμα συνεργασίας του αμφιβλιστροειδούς με τον εγκέφαλο. Ο πρώτος το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει είναι να βλέπει... φως. Το φως που βλέπει το στέλνει στον εγκέφαλο ο οποίος επεξεργάζεται τις «πληροφορίες» και έτσι δημιουργούνται σε εμάς, μπροστά στα μάτια μας οι εικόνες.

Συγκεκριμένα, ο αμφιβληστροειδής λαμβάνει το παρατηρούμενο φως, το μετατρέπει αρχικά σε ένα χημικό σήμα και στη συνέχεια σε ηλεκτρική ώθηση και το στέλνει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου για να το ερμηνεύσει.Οταν η ηλεκτρική ώθηση φθάσει στον ινιακό λοβό (το τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις συγκεκριμένες πληροφορίες) τότε αυτός με βάση όλες τις πληροφορίες, θα προσπαθήσει να ερμηνεύει τα δεδομένα.

Τα αστεράκια, στην περίπτωση που κάποιος χτυπήσει το κεφάλι του, προκύπτουν εξαιτίας του γεγονότος ότι σε ένα χτύπημα ο εγκέφαλος μετακινείται και χτυπά στο κρανίο.

Στην περίπτωση της... εμφάνισης των αστεριών τη στιγμή που κάποιος έχει μόλις ξυπνήσει ή τρίβει τα μάτια του έρχονται σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο αμφιβληστροειδής αντιλαμβάνεται ότι απλά εσείς «γυρνάτε τον διακόπτη».

Το μήνυμα που στέλνει τότε στον εγκέφαλο είναι σαν ένα «κενό mail» με τίτλο «φως» χωρίς όμως κείμενο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...