Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ" ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ.

Click on the slide!
Ένα από τα πλέον πολύτιμα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους, δηλαδή τα Δώρα των Μάγων, με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου για πρώτη φορά θα προσκομιστεί στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε το Συνοδικό Τμήμα Ενημέρωσης του Πατριαρχείου Μόσχας.
Από το Άγιο Όρος στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία για πρώτη φορά  τα Τίμια Δώρα των Μάγων
Πρόκειται για ένα από τα λίγα κειμήλια που συνδέονται με το γήινο βίο του Σωτήρος και μάλιστα για ένα από τα ελάχιστα που διασώθηκαν μέχρι σήμερα. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί συνηθίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων να μνημονεύουν το ευαγγελικό αφήγημα για το προσκύνημα των εκ Ανατολών μάγων στον ως Βρέφος ενανθωπήσαντα Κύριο. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, οι ανατολικοί μάγοι προσέφεραν στον Χριστό χρυσό, λίβανο και σμύρνα. Ο χρυσός Του προσφέρθηκε ως στο Βασιλέα, ο λίβανος ως στο Θεό και η σμύρνα ως στον Άνθρωπο για την κηδεία.



«Τις ημέρες του εορτασμού των Χριστουγέννων τον Ιανουάριο του 2014 το κειμήλιο θα προσκομιστεί στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Μινσκ και το Κίεβο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με παράδοση, μέχρι το 4ο αιώνα τα Δώρα των Μάγων φυλάσσονταν στα Ιεροσόλυμα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκαν στο ναό της Αγίας Σοφίας. Εκεί τα είδαν και Ρώσοι προσκυνητές. Το 1200 τα Δώρα των Μάγων μνημονεύτηκαν στο «Βιβλίο Προσκυνητού» του αρχιεπισκόπου της πόλης Νόβγκοροντ Αντώνιου. Μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το κειμήλιο μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος, όπου εξακολουθεί να φυλάσσεται μέχρι σήμερα.



Ο χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας. Με το καθένα από αυτά τα πλακίδια συνδέονται με ασημένια νήματα μερικές σφαιρικές χάνδρες, που συνίστανται από μείγμα λιβάνου και σμύρνας. Τα δώρα φυλάσσονται σε δέκα ειδικές κάρες στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Για λόγους ασφαλείας μόνο ένα μέρος εξ αυτών εκτίθεται σε προσκύνηση των επισκεπτών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...