Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στην Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015»

Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στην Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ζητούν με ερώτηση τους 16 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο.
Οι Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρουν τα εξής:
«Σύμφωνα με την αρ.ΕΜ/2/125/13-11-2012(ΦΕΚ Β 3010/13-11-2012) Κοινή Υπουργική Απόφαση, με θέμα: <<Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015>>,και σχετικά έγγραφα των αρμόδιων Υπουργείων, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.
    Παρότι και πέρυσι η ίδια απόφαση σχετικά με την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό 2013-2014, εντούτοις ψηφίστηκε σχετική τροπολογία ,σύμφωνα με την οποία το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν κανονικά  και οι επιτυχόντες θα εγγράφουν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
  Το τρέχον σχολικό  έτος, 2013-2014,βάσει όσων ισχύουν σήμερα, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ):Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων δεν προβλέπεται να υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο (2014).
  Πολλά Ελληνόπουλα έχουν ως όνειρο ζωής την είσοδο στις Παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, και την άσκηση του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού. Είναι, λοιπόν, φυσικό ο αποκλεισμός τους από τις Σχολές αυτές, να προκαλεί όχι απλώς προβληματισμό, αλλά απογοήτευση και θυμό, στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
  Είναι σαφές, πως η ανωτέρω Υπουργική απόφαση έχει ισχύ από το περασμένο σχολικό έτος, όταν δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου, δηλαδή είχαν προχωρήσει την εκπαίδευσή τους πέραν της υποχρεωτικής Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τους αποφοίτους παρελθόντων ετών, οι οποίοι απέτυχαν να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές και επιθυμούν να προσπαθήσουν να επιτύχουν το στόχο τους κατά το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014).Ένα στόχο, για τον οποίο δεν υπάρχει σαφής εναλλακτική επιλογή.
  Επισημαίνω, πως η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ,διαδικασία εξαιρετικά επίπονη ,αφενός απαιτεί προσωπική προσπάθεια και κόπο από τους υποψηφίους, αφετέρου δημιουργεί ιδιαίτερη αγωνία και σημαντικά έξοδα στις οικογένειές τους. Σε μια περίοδο ,μάλιστα που ο μέσος Έλληνας γονέας στερείται πολλών, προκειμένου να μορφώσει τα παιδία του.
  Επιπλέον Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρετούντες στην οποία καλούνται να διαχειριστούν σημαντικό μέρος της πρωτοφανούς κοινωνικής κρίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχει διαρκή ανάγκη ανατροφοδότησης με ανθρώπινο δυναμικό.
Κατόπιν τούτων
                              ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί:

           Αν προτίθενται να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου
1)      να ισχύει ό,τι και πέρυσι σχετικά με την εισαγωγή πολιτών στις Αστυνομικές Σχολές
2)      πιθανός μελλοντικός αποκλεισμός από τις Αστυνομικές Σχολές να αφορά, μόνο μαθητές οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση κατά την περίοδο που αυτός αποφασιστεί.»


Οι ερωτώντες Βουλευτές
1)      ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ (Π .Τρικάλων)
2)      ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (Π. Πέλλας)
3)      ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(Π. Δράμας)
4)      ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(Π. Κιλκίς)
5)      ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(Π. Αχαΐας)
6)      ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ(Π. Β΄. Αθηνών)
7)      ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ(Π. Πιερίας)
8)      ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ(Π. Ημαθίας)
9)      ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(Π. Κορινθίας)
10)  ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ(Π. Δωδεκανήσου)
11)  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(Π. Βοιωτίας)
12)  ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Π. Αιτωλίας & Ακαρνανίας)
13)  ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ(Π. Λέσβου)
14)  ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ(Π. Β΄ Πειραιώς)
15)  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(Π. Β΄ Αθηνών)
16)  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(Π. Ηρακλείου)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...