Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

SILENT DISCO: Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Silent disco: Η νέα μορφή clubbing με ακουστικά αντί για ηχεία που κάνει θραύση
Αν κάποιος κάνει μια ιστορική διαδρομή στα νεανικά πάρτυ των τελευταίων δεκαετιών θα βρει πολλές δεκάδες είδη μουσικής που αποτελούσαν ή ακόμα αποτελούν προτίμηση στα αυτιά των νέων. Οσο απρόβλεπτο όμως και να είναι το είδος μουσικής που θα παίζει το εκάστοτε πάρτυ, δεν θα μπορούσε να φανταστεί εύκολα κανείς πως στο χώρο που θα πραγματοποιούταν το πάρτυ δεν θα υπήρχαν ηχεία.

Ο λόγος για τη Silent Disco, της νέας μορφής clubbing που εμφανίστηκε στην Ελλάδα ενώ ήδη κάνει θραύση στο εξωτερικό. Η νέα... μόδα που επικρατεί σε διάφορα κέντρα διασκέδασης θέλει όσους εισέρχονται στο πάρτυ να παραλαμβάνουν και ασύρματα ακουστικά, από όπου και θα ακούν τη μουσική. Αυτή είναι η μοναδική, αλλά και σημαντική, διαφορά της Silent Disco από την ως τώρα τακτική που ακολουθούσαν τα κέντρα διασκέδασης.

Ενώ λοιπόν ουσιαστικά επικρατεί μια πολύ ήσυχη ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο, όσοι φοράνε τα ακουστικά τους απολαμβάνουν τη μουσική που παίζει ο Dj του μαγαζιού. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν δύο Dj που παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής και έτσι δίνουν στο κοινό τους το δικαίωμα της επιλογής. Ολη η αίσθηση που δημιουργείται μέσω των δύο διαφορετικών τραγουδιών που ακούει το κοινό είναι μοναδική, καθώς μπορούν δύο άτομα να χορεύουν ακούγοντας άλλα κομμάτια.

Η ένταση των ακουστικών ρυθμίζεται από ένα διακόπτη στο πίσω μέρος τους, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να κουβεντιάζει ακούγοντας παράλληλα τη μουσική του μαγαζιού. Την ίδια στιγμή, το κέντρο διασκέδασης που επιλέγει να κάνει ένα silent disco πάρτυ δεν έχει κανένα κίνδυνο να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω αυξημένης έντασης του ήχου.

Μπορεί να ακούγεται εντελώς πρωτοποριακό, ωστόσο το φαινόμενο της Silent Disco δεν είναι τόσο νέο όσο φαίνεται. Τα ακουστικά άρχισαν να αντικαθιστούν τα ηχεία από το 2000 σε κάποια πάρτυ, κυρίως στην Αγγλία. Από τότε, όλο και περισσότερες χώρες άρχισαν να υιοθετούν τη νέα μόδα, χωρίς όμως να την εφαρμόζουν τακτικά. Η εξέλιξη της τεχνολογίας ωστόσο βοήθησε στα πρακτικά ζητήματα και έτσι τα τελευταία χρόνια, η Silent Disco αποτελεί μια γνωστή πλέον, αν και εναλλακτική, μορφή clubbing. Αξίζει να σημειωθεί πως τα... ακουστικά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και σε μαγαζιά εντός συνόρων το τελευταίο καιρό.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...