Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ 9/1/2013 ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ.



Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Την ανάγκη επισκευής του καυστήρα στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Φούστανης λόγω τεχνικής βλάβης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

   Τη διακοπή των μαθημάτων στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Φούστανης αύριο 9/1/2013, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΚΕΑ


 

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
ΤΡΟΦΙΜΑ – ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2384350284 Η' ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ

ΔΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.



Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων καθώς και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με θέρμη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αλμωπίας.
Η συνδρομή των επαγγελματιών της Αλμωπίας ήταν ουσιαστική και πολύτιμη, αφού σε μια δύσκολη χρονική περίοδο ο Δήμος Αλμωπίας κατάφερε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει πολύμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Με την υπόσχεση ότι του χρόνου η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία θα είναι πιο ζωντανή ο Δήμος Αλμωπίας σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα & ατομική και οικογενειακή ευτυχία.



ΧΟΡΗΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 


ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΝΙΒΟΥΡΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΜΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΡΙΖΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΑΔΕΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
Γ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗ & Ι. ΚΕΡΕΝΚΙΩΤΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΑΦΟΙ ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ 
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΒΑΔΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΕΚΛΑΙΡ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟΡΙΝΟ
SENIOR ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ ΞΥΛΑ

Επιπλέον, ο Δήμος Αλμωπίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, την κ. Αλεξάκη και την ομάδα fauves, τους μαθητές και καθηγητές του Ωδείου Αριδαίας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αλμωπίας, τη Δημοτική Χορωδία Αλμωπίας, τη Χορωδία Πολυκάρπης, τα μέλη της Σερραϊκής Χορωδίας, τον σύλλογο της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, το γεωργιανό συγκρότημα  Θεσσαλονίκης "η Γεωργία", την ορχήστρα Τοπικός Ήχος Αριδαίας, την ορχήστρα Prima Vista Balkan, το συγκρότημα Silent Commitment, το συγκρότημα Half Price Blues, τον πολιτιστικό σύλλογο Τέχνης Πολύκλειτο, τον Ποντιακό Σύλλογο Νότιας, τον ραδιοφωνικό σταθμό Life 92.6, τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης για την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση και προβολή των εκδηλώσεων και όλους τους αθλητικούς και μορφωτικούς συλλόγους για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν με επιτυχία τις γιορτινές μέρες.

ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΕΧΝΗ" ΚΙΛΚΙΣ.





Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία
"ΤΕΧΝΗ" ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει το Δέκατο Όγδοο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο "Κούρος Ευρωπού", με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
1) Να μην έχουν εκδοθεί.
2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα. 
3) Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία.
4) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο.
Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e mail, αν έχει).
Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.Τα ποιητικά έργα δε θα επιστραφούν.
Ποιήτριες και ποιητές που έλαβαν το Α΄ Βραβείο σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Μ.Κ.Ε. "ΤΕΧΝΗ" ΚΙΛΚΙΣ δεν ξαναβραβεύονται.
 Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Μαρτίου 2013 στη διεύθυνση: "ΤΕΧΝΗ" Μ.Κ.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, 25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς, Τ.Κ. 611 00, τηλ. 23410 24217, κινητό 6944 244761. 
Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου.
Η κρίση των έργων θα γίνει από 6μελή Κριτική Επιτροπή, την οποία αποτελούν οι:
1. Ζωή Σαμαρά,Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος
2. Δημήτρης Γουνελάς, Νεοελληνιστής.
3. Κική Δόγια - Πλόχουρα, Φιλόλογος
4. Σόνια Λευκίδου, Φιλόλογος
5. Μαρία Λιτσαρδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. 
6. Αφροδίτη Σιβετίδου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. 
Τα χρηματικά βραβεία που θα απονεμηθούν (Α΄ 500 €, Β΄ 300 € και Γ΄ 200 €) θα συνοδεύονται από ένα αγαλματίδιο, ομοίωμα του "Κούρου του Ευρωπού". 
Η απονομή θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια των "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ" της πόλης του Κιλκίς (Μάιος 2013).

Β)ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η Μ.Κ.Ε. "ΤΕΧΝΗ" ΚΙΛΚΙΣ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, θα διοργανώσει τιμητικό αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά, στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ "ACE OF SPADES" ΑΠΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ.



Δείτε το βίντεο...


BLOGGER ΕΒΓΑΛΕ 333.000$ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!!!



Ακούγεται σαν τίτλος spam mail κι όμως είναι πραγματικότητα... Ούτε λίγο ούτε πολύ, 333.000 δολάρια μέσα σε 24 ώρες έβγαλε ένας δημοφιλής blogger, εργαζόμενος από το σπίτι του...

Ίσως, βέβαια, να βοήθησε και το γεγονός ότι πρόκειται για τον Βρετανό Andrew Sullivan, πασίγνωστο δημοσιογράφο και blogger πλέον στην Αμερική, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανεξαρτητοποιεί από το «the Daily Beast» το διάσημο πολιτικό blog του «the Dish», διαθέτοντάς το χωρίς διαφημίσεις και με ετήσια συνδρομή 19,99 δολάρια το χρόνο. 

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, 12.000 αναγνώστες έδωσαν με ευκολία το ποσό, 2.000 μάλιστα επέλεξαν να δώσουν ένα επιπλέον ποσό 5 δολαρίων και περίπου 200 από 50 δολάρια, αναφέρει το newsbomb.gr


Και κάπως έτσι, όπως σημείωσε «εκστασιασμένος» ο ίδιος ο Sullivan, κατά μέσο όρο οι αναγνώστες του πλήρωσαν 8 δολάρια περισσότερα απ' όσα τους ζητήθηκαν... 


Καθόλου κακή επίδοση, όσον αφορά την «αφοσίωσή» τους στο πνευματικό τέκνο του δημοφιλή blogger.Στόχος του, μάλιστα, είναι να φτάσει τα 900.000 δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, δημιουργώντας κάτι σαν το προσωπικό του Kickstarter. 







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ: "ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".


Herald Tribune: ''Σκοτάδι και χάος στην Ελλάδα''

Η Κική Δημουλά φιλοξενείται στο εξώφυλλο της International Herald Tribune, την παγκόσμια, έντυπη έκδοση των New York Times.


Τι δήλωσε η Ελληνίδα ποιήτρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην International Herald Tribune:


Αφορμή για το αφιέρωμα στην Ελληνίδα ποιήτρια είναι η έκδοση ποιημάτων της στα αγγλικά από το πανεπιστήμιο Yale.

“Σκοτάδι και χάος”


Όταν ο δημοσιογράφος της ζήτησε, μεταξύ άλλων, να περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα, η 81χρονη ποιήτρια είπε χαρακτηριστικά: Σκοτάδι και χάος.

Η κ. Δημουλά μπορεί να έχει μια τάση προς τη δραματοποίηση αλλά οι λέξεις της είναι πάντα διαλεγμένες σωστά και με προσοχή”, αναφέρει ο Rachel Donadio, συντάκτης του κειμένου.

Η ποίησή της είναι λιτή, με βαθιά νοήματα, χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, μετατρέπει το καθημερινό σε κάτι μεταφυσικό, έχει ως πηγή έμπνευσης ζητήματα όπως αυτά του χρόνου και της μοίρας τα οποία τα κάνει τελείως δικά της, και έχει κερδίσει πιστούς αναγνώστες στην Ελλάδα” αναφέρει στη συνέχεια η Herald Tribune και επικαλείται τα λόγια του Νίκου Δήμου.

Πρόκειται για την καλύτερη Ελληνίδα ποιήτρια μετά την Σαπφώ”. “Είναι επίσης η πρώτη εν ζωή ποιήτρια που περιλαμβάνεται στην σειρά Ποίησης του γαλλικού εκδοτικού οίκου Gallimard”, συμπληρώνει ο συντάκτης.

Το προηγούμενο φθινόπωρο, κυκλοφόρησε από το Πανεπιστήμιο του Yale μια νέα συλλογή επιλεγμένων ποιημάτων της με τον τίτλο ”The Brazen Plagiarist”, σε μετάφραση των Cecile Margellos και Rika Lesser. Είναι η πρώτη κυκλοφορία ποιημάτων της Δημουλά στα αγγλικά μετά από δύο δεκαετίες”.

Η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κ. Δημουλά δε μιλά αγγλικά.

Ήμουν τεμπέλα”, λέει ευθαρσώς και παραδέχεται ότι ανησυχεί για την ακριβή μετάφραση των ποιημάτων της στην αγγλική. Η ανησυχία της αυτή αποτυπώνεται και στον πρόλογο της νέας συλλογής της, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι σίγουρη “για το αν η γέφυρα από τη μία γλώσσα στην άλλη είναι αρκετά γερή”. “Αλλά η γέφυρα και η ίδια η ποιήτρια είναι πολύ γερές και οι δύο”, συμπληρώνει η εφημερίδα.

Πατρίδα μου είναι η γλώσσα”, δηλώνει η ίδια παρακάτω και δεν παραλείπει να σχολιάσει την έτερη εργασία της στα νιάτα της. Όντας τραπεζικός επί σειρά ετών, κάνει αναδρομή στο παρελθόν της και ανακαλώντας στη μνήμη της την τραπεζική καθημερινότητα της, λέει αφοπλιστικά. “Ήταν μια φυλακή, ειδικά την περίοδο της δικτατορίας”.

Όσο για το σήμερα; Η ποιήτρια πιστεύει πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα κι απ’ ότι ήταν την περίοδο της Χούντας. Επί Χούντας υπήρχε αυστηρή επιτήρηση και διώκονταν οι αριστεροί. Σήμερα διώκονται όλοι”.

Η ίδια αναφέρει μάλιστα, πως έχει υποστεί μειώσεις στη σύνταξη της, όπως το σύνολο των Ελλήνων συνταξιούχων. “100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας και τώρα πληρώνουμε όλοι”, δηλώνει σχετικά.

Ποιον πολιτικό παρακολουθεί περισσότερο; “Βλέπω ειδήσεις και ενημερώνομαι, ακούω όλους τους πολιτικούς λόγους, ιδίως όμως του κ. Βενιζέλου. Είναι πολύ προσεκτική και καλά δομημένη η κάθε του ομιλία. Εξετάζω την ποιότητα, όχι την αξιοπιστία των λόγων του”, λέει και ο δημοσιογράφος ρωτάει. “Πιστεύετε πως λέει αλήθειες”; Η απάντηση της κ. Δημουλά είναι μονολεκτική. “Όχι”.

Εν συνεχεία, ο συντάκτης κάνει ιδιαίτερη μνεία και στις εκδόσεις Ίκαρος, τον εκδοτικό οίκο που επιμελείται και κυκλοφορεί επί σειρά ετών το έργο της κ. Δημουλά και των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών, αναφέροντας ότι, όπως πολλά βιβλιοπωλεία και εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, και ο Ίκαρος δίνει τον δικό του αγώνα για επιβίωση εν μέσω κρίσης.

Τέλος, η ποιήτρια μιλάει και για το ίδιο της το έργο.
Μισώ να ξαναδιαβάζω τα ποιήματα μου”, λέει. “Είμαι μητριά των ποιημάτων μου, τα αντιμετωπίζω αποστασιοποιημένα. Γενικά είμαι πεσιμίστρια. Ο πεσιμισμός είναι η βαθύτερη αγάπη για τη ζωή. Οι αναγνώστες μου λένε πως το έργο μου είναι μια παρηγοριά για αυτούς.
Αναρωτιέμαι όμως. Πως μπορώ να τους παρηγορήσω από τη στιγμή που η ίδια είμαι απαρηγόρητη;”, δηλώνει, κλείνοντας με το όνειρο της. “Θέλω να μετατρέψω την πραγματικότητα σε κάτι το λιγότερο πραγματικό”.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

THEOS@ELEOS.COM



Ο Kόσμος είναι σταυρωμένος εδώ και χρόνια, Θεέ μου, και οι ληστές την έχουν κοπανήσει από τους σταυρούς τους δίνοντας μίζα στους στρατιώτες. 

Η λόγχη μπαίνει και βγαίνει στα πλευρά συνεχώς και οι σπασμένες κνήμες είναι άξιο απορίας πώς συγκρατούν ακόμη το κορμί. Όπως άξιο απορίας είναι πού βρίσκεται τόσο αίμα σε ένα κορμί που με το κάθε κάρφωμα της λόγχης αιμορραγεί το ίδιο. Λες και οι φλέβες είναι τα τελευταία ποτάμια που θα στερέψουν στον πλανήτη. Τα μάτια πλέον δεν ανοίγουν και εκείνο το γαλανό του ουρανού που τους είχες δώσει μάλλον έχει γίνει μαύρο. Υποψιαζόμαστε ότι είναι μαύρο γιατί το γαλάζιο του ουρανού σπάνια το βλέπουμε πια γιατί μας πόνεσε ο σβέρκος να σε ψάχνουμε χρόνια μέσα στα σύννεφα. Μαύρα λοιπόν είναι τα μάτια σαν την άσφαλτο που την βλέπουμε συχνότερα.

Οι παλάμες, τού τέλειου κορμιού που είχες φτιάξει, έχουν γίνει σαν ρεταλιασμένο ρούχο απλωμένο στο σύρμα. Τα δάχτυλα δεν κουνιούνται, μόνο ο δείκτης που και που κουνιέται και δείχνει προς την θάλασσα και κοιτάμε όλοι προς τα εκεί μήπως και αποφάσισες να πάρεις το καράβι και φθάσεις στο λιμάνι του Κόσμου. Ασπρίσαν τα μάτια μας να κοιτάμε το λιμάνι και εσύ πουθενά να φανείς.

Όσο για εκείνο το στόμα που έμοιαζε με πουλί που πετά πάνω από τις κορυφογραμμές τώρα έχει γίνει μία γραμμή τόσο λεπτή που ούτε καν παρακαλά για έλεος, μήπως και κοπεί στα δύο. Κάποιες φορές όμως σκάει ένα χαμόγελο λες και ονειρεύεται λιβάδια και βουνά.

Τα μαλλιά πλέον έχουν φθάσει στα γόνατα του και οι μεθυσμένοι στρατιώτες κάνουν αστεία βάζοντας κορδελάκια και χτενάκια στο μετάξι που κάποτε είχες ρίξει σ’αυτό το κεφάλι. Ανατριχιάζει που και που όταν του τραβούν τις τρίχες απρόσεκτα αλλά δεν κινείται μη και σωριαστεί από αυτόν τον καλοφτιαγμένο από κέδρο σταυρό που φέραν πέρα από τον Ατλαντικό. Έχουν βγάλει την γνωστή υβριστική ταμπέλα «ΙΝΒΙ» και την έχουν εγκαταστήσει με την αντικειμενική «Made In USA».

Πολλές Μητέρες είναι γονατισμένες κάτω από τον Κόσμο σου και εκλιπαρούν για το τέλος του. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, τα πρόσωπα τους αλλάζουν. Άλλoτε είναι μαύρες, άλλoτε άσπρες, άλλoτε μιγάδες, άλλoτε κίτρινες αλλά τα δάκρυα που δημιούργησες με τόση ακρίβεια είναι τα ίδια υγρά διαμάντια για όλες. Οι μαθητές έχουν αυξηθεί αλλά Δάσκαλο να ακολουθήσουν δεν έχουν πια. Κανείς δεν τολμά να τον υπερασπιστεί ή τουλάχιστον να δώσει την χαριστική βολή. Βρισκόμαστε όλοι εκεί αλλά κανείς μας δεν είναι εκεί.

Ο Κόσμος Σου ο Μονάκριβος τυρανιέται, Θεέ μου. Αν πάρεις ποτέ αυτό το email κάνε ακόμη ένα θαύμα Σου κι ας είναι το τελευταίο.




Simple Man





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ.

Ένα από τα σημαντικότερα βίντεο που έχετε δει ποτέ ...


Ένα από τα σημαντικότερα βίντεο που έχετε δει ποτέ. 

Η ωμή αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση των ανθρώπινων κοινωνιών από τους εξουσιαστές που, μεσα στους αιώνες, αυτοπροσδιορίζονται ως “ιδιοκτήτες της ανθρωπότητας” (χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους υπερβολή). 

Μια σύντομη αφήγηση της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών, δοσμένη με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταφέρει να “αφυπνίσει¨ ακόμα και τον πιο πειθήνιο και “δουλικό” υπηρέτη του συστήματος.


 Ακούστε με μεγάλη προσοχή αυτά που αναφέρονται στο βίντεο…




















ΠΗΓΗ...  http://www.ramnousia.com

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


.Η ανθρώπινη εκατόμβη της ελληνικής τραγωδίας στο Huffington Post.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Το ρεπορτάζ αυτό έγινε από την Φραγκίσκα Μεγαλούδη σε συνεργασία με τον φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μπούρα και είναι προϊόν διεξοδικής δουλειάς στους δρόμους της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.  

Είναι ένα κρύο απόγευμα του χειμώνα και η Μαρία διορθώνει το μακιγιάζ της μπροστά από μια λαμπερή βιτρίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Η Μαρία, μια περιστασιακή εργάτρια του σεξ, είναι 27 ετών, αλλά η χρήση ναρκωτικών και η ζωή στους δρόμους την έχουν κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη.

Τα δύο μπροστινά δόντια της λείπουν και το δέρμα της έχει πάθει σοβαρές ζημιές από το «Sisa», ένα επικίνδυνο μείγμα που έχει εισβάλει στην ελληνική αγορά ναρκωτικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Κοστίζει μόλις δύο έως τρία ευρώ η δόση και  έχει αποδειχθεί μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στην ηρωίνη.

Η δεινή οικονομική κατάσταση έχει σπρώξει τους περισσότερους χρήστες ναρκωτικών στην πορνεία και οι τοξικομανείς είναι πιο πρόθυμοι να αναλάβουν κινδύνους με τους άνδρες οι οποίοι πληρώνουν περισσότερα για σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Οι πελάτες της Μαρίας είναι  Έλληνες μεσήλικες  και παντρεμένοι, οι οποίοι αγοράζουν σεξ από τους χρήστες ναρκωτικών για 10 με 15 ευρώ. «Αγοράζουν συνήθως σεξ το πρωί και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά», λέει η Μαρία, που πρόσφατα ανακάλυψε ότι είναι θετική στον ιό HIV. "Αρνούμαι σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, αλλά οι άνδρες γίνονται πιεστικοί και είναι δύσκολο να πω όχι», προσθέτει. Καθώς η Ελλάδα μπαίνει τρίτο έτος της οικονομικής κρίσης, η οικονομική δυσπραγία και η απελπισία έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, ενώ όσοι εξακολουθούν να εργάζονται έχουν δει τους μισθούς τους να μειώνονται περισσότερο από 30%, από το 2009...



 
Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων λιτότητας που καθορίζονται από τους ξένους πιστωτές, η Ελλάδα αναγκάζεται να κρατήσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία κάτω από το 6% του ΑΕΠ της, το οποίο ήταν αξίας 298,73 δισεκατομμύρια δολαρίων το 2011. Ωστόσο, ο μέσος όρος για τις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι 9%. 

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να περάσει μεταρρυθμίσεις που θα έπληταν τις οικογένειές των ολιγαρχών της χώρας, οι οποίοι ελέγχουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ταυτόχρονα ήταν γρήγορη στο να μειώσει τα κοινωνικά προγράμματα και την Πρόνοια κατά 40%, να εισάγει εισιτηριο στους ασθενείς για όλες τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία και να μειώσει τους μισθούς του νοσοκομειακου προσωπικού.

Ως αποτέλεσμα, η χώρα γνώρισε μια ανησυχητική αύξηση στην ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, στην πορνεία και στις μολύνσεις από τον HIV. . "Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά τις ζωές όλων των Ελλήνων, αλλά οι άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο», λέει ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). . «Να θεραπεύσεις την εξάρτηση και να κρατήσεις τους ανθρώπους σε μια θεραπευτική κοινότητα κοστίζει έξι φορές λιγότερο από το κόστος εγκλεισμού.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες, χωρίς να λάβει υπόψη το ανθρωπιστικό και κοινωνικό κόστος. Αυτό δημιουργεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση", προσθέτει. Το ΚΕΘΕΑ μόνο, έχει δει τον προϋπολογισμό του περικόπτεται κατά σχεδόν 8 εκατομμύρια – 24 εκατ.ευρώ το 2009, σε  16 εκατ. ευρώ  και το προσωπικό του μειώθηκε κατά 15%. «Υπάρχει μια αίσθηση απόγνωσης στους χρήστες ναρκωτικών. Καθώς όλα τα δίχτυα ασφαλείας διαλύονται, οι χρήστες έχουν χάσει το κίνητρό να αλλάξουν τη ζωή τους. Και αυτό συμβάλλει επίσης στην αύξηση των μολύνσεων από τον HIV», εξήγησε ο Πουλόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υπάρχουν κατ 'εκτίμηση 25.000 ναρκομανείς στην Ελλάδα με πάνω από 10.000 ΧΕΝ (Χρήστες Ενδοφλέβιων Ουσιών) κυρίως στην Αθήνα. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. . .


 
Ανοιχτά γίνεται χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα 

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, ο Νίκος, 35 ετών, κάθεται επάνω σε μια βρώμικη κουβέρτα. Δίπλα του, ο 40αρης Γιάννης ετοιμάζει ένα μείγμα φθηνής ηρωίνης και ηρεμιστικών, γνωστό στους δρόμους ως «ταϊλανδέζικο» το οποία κοστίζει μεταξύ πέντε και επτά ευρώ ανα δόση.

Με τρεμάμενα χέρια ο Γιάννης ‘χτυπάει’ το «ταϊλανδέζικο» στο εσωτερικό του αντιβραχίου. Οικογένειες με παιδιά, νεαρά ζευγάρια και μετανάστες περνούν, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για το τι βλέπουν. «Εγώ πρέπει είτε να αγοράσετω βελόνες απ τους δρόμους ή να μοιραστώ μια και μετά να την ξεπλύνω με νερό», λέει ο Νίκος. "Τα φαρμακεία συνήθιζαν να μας παρέχουν βελόνες, για μια μικρή αμοιβή ή δωρεάν, αλλά αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 2-3 χρόνια." "Πέντε έως τέσσερα χρόνια πριν, ήταν πιο εύκολο να πάρεις βελόνες. Τώρα έχει δυσκολέψει», λέει ο Δημήτρης , 50 ετών, εξαρτημένος από την ηρωίνη. "Έχω κερδίσει την δόση μου καθώς πουλάω σύριγγες για ένα ευρώ. Μερικές φορές τις πουλάω για 30 - 40 λεπτά, μερικές φορές για 10." . Βελόνες και σύριγγες διανέμονται στην Αθήνα, κυρίως μέσω εργαζομένων εκτός δομών, που παρέχουν ένα «κιτ», που περιέχει βελόνες σύριγγες και άλλο εξοπλισμό προετοιμασίας ναρκωτικών, μαζί με προφυλακτικά για τους χρήστες, δωρεάν.

Το 2011, υπήρχαν περίπου 120.000 σύριγγες που διανέμήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC. 

Αυτό είναι περίπου 15 σύριγγες ανά χρήστη ανά έτος και εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από τον  μέσο όρο, που είναι 200 σύριγγες ανά χρήστη, όπως συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα μέτρο για να περιοριστεί η επιδημία του HIV. "Η κατάσταση είναι ανησυχητική, δεδομένου ότι έχουμε περάσει από τις 4 έως 5 μολύνσεις από τον HIV μεταξύ των ΧΕΝ ανά έτος, σε περισσότερες από 500 ανα έτος, σε λιγότερο από δύο χρόνια", προειδοποιεί η Μαριανέλα Κλόκα, διευθυντρια της ΜΚΟ  Positive Voice, με έδρα την Αθήνα, που εργάζεται κατά της εξάπλωσης του HIV, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν είχε αφαρμόσει ποτέ πολιτικές περιορισμού του προβλήματος. "Οι περικοπές του προϋπολογισμού έχουν επιδεινώσει ενα ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Τα προγράμματα ανταλλαγής βελόνων ποτέ δεν ήταν επαρκή και υπήρχε παντελής έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφόρων οργανισμών που ασχολούνται με την μείωση του φαινομένου. Τώρα που η οικονομική κρίση έχει αλλάξει το πρότυπο της χρήσης ναρκωτικών και οι ΧΕΝ κάνουν ενέσεις με φθηνότερα ναρκωτικά, αρκετές φορές την ημέρα, η ανάγκη για μεγαλύτερη κάλυψη από βελόνες είναι επείγουσα», προσθέτει...


 
Εμπόριο ναρκωτικών με ατιμωρησία 

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει το είδος των ναρκωτικών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά η οποία έχει προσαρμοστεί γρήγορα στη μεταβαλλόμενη οικονομική πραγματικότητα.

Το «Ταϊλανδέζικο» και η κοκαΐνη έγιναν τα κύρια ναρκωτικά και αποτελούν αντικείμενο διακίνησης, ενώ η «Sisa» που παράγεται τοπικά, διακινείται σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της πόλης. Μια δόση πωλείται σε σχήμα μικρής μπάλας και ζυγίζει όχι περισσότερο από 0,01 του γραμμαρίου αναγκάζοντας τους χρήστες να αγοράσουν 8-10 φορές την ημέρα για να κρατηθούν απο τον εθισμό τους. 

Ως αποτέλεσμα, το κέρδος για τους εμπόρους παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά την χαμηλή τιμή της δόσης, καθώς κάθε μια κοστίζει επτά με πέντε ευρώ, ανάλογα με το είδος του ναρκωτικού.

Το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας είναι καλά δομημένο και λαμβάνει χώρα γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης και τις γύρω γειτονιές. 

Οι τομείς χωρίζονται σε «ζώνες ναρκωτικών» που ανήκουν σε διαφορετικές εγκληματικές ομάδες, η κάθεμια με συγκεκριμένο είδος εμπορίας ναρκωτικών. Οι παράνομοι μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια και την βόρεια Αφρική«προσλαμβάνονται» από την τοπική μαφία και ωθούνται στην παράνομη αγορά ναρκωτικών, συχνά ως έναν τρόπο για να εξοφλήσουν την αμοιβή της διακίνησης τους.
 

 
Τέτοια είναι η περίπτωση του Raymon , 35 ετών, από τη Σομαλία, που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα μετά από 40 ημέρες επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσει σε μια χώρα της ΕΕ . Μετά την άφιξή του κατά μήκος των τουρκικών ακτών, του ζητήθηκε να πηδήξει απο μια πλαστική βάρκα, μαζί με άλλους δέκα άνδρες. "Φτάσαμε σε μια βραχώδη ακτή και ο οδηγός (της λέμβου) μας άφησε εκεί Ρωτήσαμε έναν άνθρωπο που ήμασταν« Αυτή είναι η Ελλάδα "Ήμασταν ευχαριστημένοι... Ήμασταν στην Ευρώπη". Αφού  πέρασε δύο ημέρες στο νησί της Λέσβου, ο Raymon πήγε στο λιμάνι του Πειραιά. Είχε προσελήφθει αμέσως να πουλάει ηρωίνη στην πλατεία Βικτωρίας, ένα κεντρικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, ως ένας τρόπος για να εξοφλήσει την αμοιβή του λαθρεμπορίου.

Ο Raymon σήμερα είναι άστεγος και εξαρτημένος ο ίδιος από την ηρωίνη. Αυτός δεν δουλεύει πλέον για το κύκλωμα και ζητιανεύει στους δρόμους για να επιβιώσει. Ισχυρίζεται ότι το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών προστατεύεται από διεφθαρμένους αξιωματούχους της αστυνομίας, οι οποίοι πληροφορούν την τοπική μαφία για τις επιδρομές της αστυνομίας και βεβαιώνονται ότι οι συλληφθέντες θα απελευθερωθούν.

"Το εμπόριο ναρκωτικών χωρίζεται σε διαφορετικές ζώνες με κάθε ένα να έχει την δική του αστυνομική προστασία. Στην περιοχή μου, ένας υπαστυνόμος γνωστός ως « Πατέρας », ήταν το σημείο επαφής μας. Αυτός μας διασφάλιζε ότι η αστυνομία δεν θα μας ενοχλήσει» Ο Raymon ισχυρίζεται ότι ο «Πατέρας», του έδωσε τον προσωπικό αριθμό ενός αστυνομικού στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, τον οποίο θα μπορούσε να καλέσει σε περίπτωση σύλληψης. "Σε λιγότερο από 20 λεπτά ήμουν πάλι στους δρόμους», λέει. Όταν ζητήσαμε από την Ελληνική Αστυνομία, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ότι αστυνομικοί εμπλέκονται σε εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, αρνήθηκε να απαντήσει...


 
Οι περιπτώσεις διαφθοράς δεν είναι σπάνιες στις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις. Τον Νοέμβριο, ένα εγκληματικό δίκτυο από 67 άτομα που εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών και όπλων στο νησί της Κρήτης εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τρεις αστυνομικοί, δύο από αυτούς ήταν υπαστυνόμοι που ενεργούσαν ως πληροφοριοδότες για το κύκλωμα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν επτά αστυνομικούς που φέρονται ως μέρος ενός εγκληματικού κυκλώματος εμπορίου ναρκωτικών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Υπάρχει μια αίσθηση εγκατάλειψης, όταν περπατάς στο κέντρο της Αθήνας σήμερα.

Ανοιχτή χρήση ναρκωτικών, με θεα το κοινοβούλιο της χώρας, μια ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων από τον HIV και η συνολική κατάρρευση του συστήματος υγείας και όλων των διχτύων ασφαλείας, είναι σημάδια μιας κοινωνίας που οι προτεραιότητές της δεν βρίσκονται σε ισορροπία. Εν τω μεταξύ, κάτω στους δρόμους, υπάρχει η αίσθηση ότι η Ελλάδα καταρρέει, ως σύγχρονο κράτος.. 

Τα ονόματα στο ρεπορτάζ έχουν αλλάξει.  




ΠΗΓΗ...Lefteria-news lifo.gr

Η ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ: «ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ»


15Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
Η πιο αγαπημένη φράση μου είναι η φράση «Χριστός και Παναγιά». Ίσως αυτή τη φράση χρησιμοποιούσε η μητέρα μου, όταν με κουβαλούσε, μωρό, στις πλάτες της , επάνω στα χιονισμένα βουνά της Μακεδονίας, κυνηγημένη από τους βουλγάρους , που είχαν σκοτώσει τον πατέρα μου, κι είχαν πλιατσικολογήσει το σπίτι μας, το 1944.

Μέσα στη λαχτάρα της πιστεύω πως επαναλάμβανε την επίκληση του Χριστού και της Παναγίας σαν δύναμη και προστασία.
Όταν τα μωρά σε καιρό ειρήνης άκουγαν τη φωνή της μητέρας τους να τους τραγουδάει κάποιο νανούρισμα εγώ αντί για νανουρίσματα άκουγα την επίκληση της μητέρας μου για βοήθεια και προστασία.

«Φεύγαμε κυνηγημένοι από χωριό σε χωριό κι από βουνό σε βουνό., διηγείται η μητέρα μου.Οι άλλοι ήταν οικογένειες και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον. Εμείς είμαστε μόνοι. Δεν γνωρίζαμε τη γλώσσα.

Μιλούσαν ποντιακά και βουλγάρικα. Σε κάποια χωριά δεν μας δέχονταν, γιατί δεν μπορούσες να πας από γερμανοκρατούμενα μέρη σε ιταλοκρατούμενα και το αντίθετο. Σε είχα τυλιγμένο σε μια βελέντζα. Δεν έκλαιγες καθόλου.»

Η αγαπημένη φράση μου είναι «Χριστός και Παναγιά». Ό,τι ξαφνικό να μου συμβεί έρχεται αυθόρμητα στα χείλη μου το Χριστός και Παναγιά!

Πιστεύω ότι οι αγαπημένες φράσεις βγαίνουν κατ΄ ευθείαν μέσα από την καρδιά χωρίς να τις πολυσκεφτείς.

Όσο πιο γρήγορα τόσο πιο πηγαίες είναι.

Δεν περιμένεις να σκεφτείς ποια φράση αγαπάς.

Έρχεται μόνη της.

Όπως όταν σε φωνάζουν απαντάς αμέσως. Αν μας φωνάζουν κι εμείς αντί να απαντήσουμε αμέσως, σκεφτόμαστε, τί θέλει άραγε αυτός που μας φωνάζει, κι ύστερα απαντάμε, αυτό είναι σημάδι ότι δεν είμαστε ευθείς με τα αισθήματά μας. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ: ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Η ΕΜΦΡΑΓΜΑ


.Συμβαίνει να βρεθούμε μπροστά σε ένα περιστατικό που χρειάζεται τη δική μας άμεση ανταπόκριση.

Μπροστά μας κάποιος, ξαφνικά, πέφτει στο έδαφος. Τι πρέπει να κάνουμε; Δίνουμε κάποιες πρώτες βοήθειες και παράλληλα ζητούμε, αν υπάρχει και κάποιος τρίτος, να κληθεί το 166.


Πρώτες βοήθειες
1. Αν ο άνθρωπος που έχει πέσει κάτω έχει τα μάτια του κλειστά, τότε πρόκειται για λιποθυμία. Αμέσως του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι.
2. Αν μένει με τα μάτια ανοιχτά, πρόκειται για εγκεφαλικό. Του χτυπάμε λίγο τη μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε -αν έχουμε στη διάθεσή μας μια βελόνα- ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού, εκτός από τον αντίχειρα.
3. Αν έχει πόνους στο στήθος, που "χτυπάνε" πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι του, είναι καρδιά. Πρέπει απαραιτήτως να του βάλουμε μια ασπιρίνη κάτω από τη γλώσσα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΦΥΛΑΚΤΗ: Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΟΡΗ.


Το χιονισμένο τοπίο είναι μια συνηθισμένη εικόνα για  όσους επισκέπτονται το χωριό Φυλακτή στα Άγραφα όρη.  
Ένα χωριό που μπορεί να ονομαστεί κάλλιστα το στολίδι της περιοχής μιας και παρόλο που είναι πολύ κοντά στην λίμνη Πλαστήρα το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η ηρεμία. Τέτοια εποχή συνήθως γίνεται ακόμη πιο αγαπημένος προορισμός λόγω του κάτασπρου ενδύματος που της προσφέρει απλόχερα η φύση . Στην Φυλακτή φτ'ανουν πια και από άλλες χώρες για να θαυμάσουν το χιονισμένο τοπίο να αναπνεύσουν καθαρό αέρα και να απολάυσουν το κλίμα για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει.

Από τα παλαιότερα χρόνια ως σήμερα φημολογείται ότι το κλίμα της Φυλακτής έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Εξάλλου οι ασθενείς από τις γύρω περιοχές φρόντιζαν να μένουν για ένα διάστημα στην Φυλακτή γιατί γινόταν καλά από τις αρρώστιες.

Ακόμη και σήμερα το χωριό φιλοξενεί και το καλοκαίρι κόσμο για να αποθηκέυσει στα πνευμόνια του αυτόν τον καθαρό αέρα.

Αν και ο προορισμός είναι απότομα ανηφορικός οι αρμόδιοι φορείς φροντίζουν πάντα να είναι ανοικτοί οι δρόμοι όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες οι οποίοι πάντα θέλουν να φτάνουν μέχρι την κορφή του χωριού.

Ο προορισμός αυτός ,τα μονοπάτια του οι εκκλησίτσες του αλλά και τα ντόπια παραδοσιακά του ταβερνάκια είναι πάντα στο πρόγραμμα των επισκεπτών . Άλλωστε πολλά γνωστά ονόματα της σόου μπιζ έχουν επισκεφθεί την περιοχή για την ομορφιά της αλλά και για τα νόστιμα φαγητά των ντόπιων απολαμβάνοντας την ποιότητα και την ηρεμία. 

Η Φυλακτή είναι ορεινό χωριό του νομού Καρδίτσας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων στις πλαγιές των Αγράφων, πολύ κοντά στην λίμνη Πλαστήρα και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας.  Απέχει 32 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα. Η παλαιά ονομασία του χωριού, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 1928, είναι Σερμένικο (Σιρμινίκ).

Σε αυτό το χωριό βρίσκουν καταφύγιο όσοι θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης όλες τις εποχές, μέσα στην απόλυτη ηρεμία και μακριά από τον συνωστισμό ακόμη και αν διαμένουν σε άλλα κοντινά χωριά.

Η ιστορία του χωριού ανάγεται στα προβυζαντινά χρόνια, όταν βρισκόταν στη θέση Άγιοι Απόστολοι και είχε την ονομασία Μεγάλη Πολιάνα, οι κάτοικοι όμως λόγω αρρώστιας μετακινήθηκαν στη σημερινή θέση.

Στο χωριό σώζεται η μονή της Αγίας Τριάδας, η οποία χρονολογείται από το 17ο αιώνα και διαθέτει ξυλόγλυπτο τέμπλο και τοιχογραφίες.

Οι φωτογραφίες που βλέπεται άλλωστε είναι πρόσφατες τις ημέρες των Χριστουγέννων όπου το briefingnews.gr  βρέθηκε εκεί και αποτύπωσε τη μοναδική ομορφιά της Φυλακτής πραγματικό δώρο της Φύσης.

Περίπατος στο χιόνι, ανάβαση σε ανηφορικά δρομάκια για να απολαύσεις τις πλαγιές ντυμένες στα λευκά χιονάνθρωποι για τα μικρά φωτογραφίες για τους μεγάλους και μετά ζεστή σουπίτσα ή ντόπιες συνταγές στα ταβερνάκια της περιοχής του Ηλία Κορκοτάρα και του Γιάννη Μαγαλιού.

Εκεί απολαμβάνεις την φιλοξενία την ζεστασιά τους μεζέδες και  μαθαίνεις από τους ντόπιους από πρώτο χέρι την ιστορία της περιοχής.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Νέο κρούσμα διαρροής! Στο έλεος επιτηδείων τα φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων Ελλήνων!!
Νέα υπόθεση αρπαγής και διακίνησης των φορολογικών στοιχείων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στα γραφεία εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά αρχεία οικονομικού περιεχομένου με πιθανή πηγή προέλευσης το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάλογη υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από δύο μήνες με τη σύλληψη  ενός 36χρονου, ο οποίος ταξινομούσε και στη συνέχεια πωλούσε στη μαύρη αγορά φορολογικά αρχεία.

Στη νέα υπόθεση βρέθηκαν υπολογιστές, στα αρχεία των οποίων υπήρχαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Οι δράστες, αφού ταξινομούσαν τα στοιχεία, τα διέθεταν προς πώληση σε εταιρείες και ιδιώτες.

Άγνωστο παραμένει, εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, ωστόσο εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν από τη νέα υπόθεση.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Άκρως επικίνδυνα καυσόξυλα από την Αλβανία στην Ελλάδα!
Μεγάλες παρτίδες επικίνδυνων ξύλων εισάγονται στη χώρα μας από την Αλβανία.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο οικολόγος Βλάσης Βελλόπουλος οι παρτίδες των ξύλων  που έρχονται μέσω Αλβανίας λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει προκύψει με την κρίση και την απόρριψη του πετρελαίου ως οικονομικού μέσου θέρμανσης στην χώρα μας, προέρχονται κυρίως από χώρες που έχουν ζήσει πρόσφατα πολέμους, όπως το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο και η Σερβία, όπου έγινε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, με απροσδιόριστες συνέπειες για το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό και τα δάση.

Ο κ. Βελλόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παρτίδες που έχουν έλθει από τη γειτονική χώρα στην Αχαΐα και την Πάτρα.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.


 Χιονίζει από το πρωί στην Αττική   Στην «κατάψυξη» η χώραΧιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ενδέχεται να φέρει από το σήμερα το μεσημέρι το κύμα ψύχους που έχει απλωθεί σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ…
Από αργά το βράδυ χιονίζει στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη και στον Διόνυσο, ενώ κλειστός παραμένει ο Περιφερειακός δρόμος στη Πεντέλη.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας, η πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός.
Στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία, αναμένονταν χιονοπτώσεις ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα αρχίσουν αργότερα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9πμ και στα Γρεβενά στις 9.30 πμ.
Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις, που τοπικά και κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές, θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά (ακόμα και στην Αττική), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τέταρτη), ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.
Στην Αττική την Τρίτη προβλέπεται χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το μεσημέρι ενδέχεται να πέσει χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.  
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, αλλά ο καιρός θα είναι αίθριος στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Το κρύο όμως θα είναι ιδιαίτερα έντονο: ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ.


Τοξική βόμβα τα εμπορεύματα από την Ασία

Την ίδια ώρα, τα προϊόντα από την Κίνα «κερδίζουν» την αγορά

Υγειονομική βόμβα αποτελούν τα εμπορεύματα αλλά και τα ίδια τα κοντέινερ που φθάνουν στα λιμάνια της Ευρώπης από χώρες της Ασίας όπως για παράδειγμα η Κίνα και το Βιετνάμ.

Συχνά περιέχουν τοξικά αέρια και καρκινογόνες ουσίες που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αλλά και διάφορες κατηγορίες υπαλλήλων που καλούνται να τα χειριστούν, όπως αποκαλύπτει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Le Monde.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων αφού το ένα εκατομμύριο φτάνουν τα κοντέινερ που καταφθάνουν γεμάτα εμπορεύματα κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη, μέσω πλοίων. Όπως αναφέρει η Monde, το 15%-20% των κοντέινερ που φθάνουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια, δηλαδή ένα στα πέντε, περιέχουν ιδιαιτέρως επικίνδυνα αέρια, καρκινογόνα ή νευροτοξικά.

Αυτές οι τοξικές, άοσμες και άχρωμες ουσίες απειλούν πολλές κατηγορίες εργαζομένων: μεταφορείς, τελωνειακούς κ.α.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας είναι ότι το 2010, στην Ολλανδία, κατά την παραλαβή ενός γυάλινου κοντέινερ από την Κίνα που μεταφερόταν σε ξύλινες θήκες, δυο υπάλληλοι δηλητηριάστηκαν. Ο ένας έμεινε 5 μέρες σε κώμα, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεύτερου επιδεινώθηκε: έχασε βάρος, αλλοιώθηκε η όσφρηση και η γεύση.

Η παρουσία αυτών των τοξικών αερίων, οφείλεται εν μέρει στην διαδικασία απολύμανσης που συχνά είναι υποχρεωτική, για να αποφευχθεί μεταξύ άλλων η μούχλα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, όπως π.χ. ο καλός αερισμός του κοντέινερ πριν την τοποθέτηση των εμπορευμάτων, αλλά δυστυχώς δεν ακολουθούνται πάντα.

Υπάρχει επίσης μια άλλη πηγή τοξικότητας που απειλεί εξίσου την υγεία των καταναλωτών. 

Πρόκειται για αέρια και ατμούς που εκπέμπονται από τα ίδια τα προϊόντα κατά την διάρκεια της μεταφοράς: τα έπιπλα, τα παπούτσια, τα ρούχα, που κατασκευάζονται στην Ασία και κυρίως στο Βιετνάμ και την Κίνα περιέχουν συχνά διαλύτες με καρκινογόνες ουσίες.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!


Το νησί της μακροζωίας σε αφιέρωμα του BBC

Οι κάτοικοι ενός μικρού ελληνικού νησιού ζουν κατά μέσο όρο δέκα χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γράφει σε σημερινό του άρθρο το BBC.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας στην Ικαρία, αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου Andrew Bomford.
Μπορεί να είναι ο καθαρός αέρας, ο φιλικός και ανοιχτός τρόπος ζωής, τα φρέσκα λαχανικά ή το φρέσκο γάλα κατσίκας.

Ακόμη, το ορεινό έδαφος καθώς η μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο σε κρατά σε καλή φυσική κατάσταση.
Μπορεί ακόμη να οφείλεται στη φυσική ακτινοβολία από τους βράχους από γρανίτη.



Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 98χρονος Σταμάτης Μωραΐτης, έχει άλλη εξήγηση.

«Είναι το κρασί» λέει και προσθέτει: «Είναι αγνό, καθαρό, χωρίς προσθετικά. Το εμπορικό κρασί έχει συντηρητικά. Όμως αυτό το κρασί που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι αγνό».

Ο κ. Σταμάτης γιόρτασε τα 98α γενέθλιά του την Πρωτοχρονιά. Λέει ότι είναι μεγαλύτερος, όμως τα επίσημα έγγραφα που διαθέτει αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησής του την 1η Ιανουαρίου του 1915.



Έξω από το σπίτι του υπάρχουν ελιές, οπωροφόρα δέντρα και αμπέλι. Κάθε χρόνο βγάζει περίπου 700 λίτρα κρασί.
«Το πίνετε όλο μόνος σας;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος για να του απαντήσει έκπληκτος: «Όχι! Το πίνω με τους φίλους μου».
 

 
Ο κ. Σταμάτης πριν από 45 χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ. Οι γιατροί τότε διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και ότι βρισκόταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας, δίνοντάς του μόλις 9 μήνες ζωής.



«Τότε ήταν πολύ ακριβές οι κηδείες εκεί. Έτσι, είπα στη γυναίκα μου ότι θα γυρίσω στην Ικαρία για να με θάψουν κοντά στους γονείς μου. Βρήκα τους φίλους μου στο χωριό που γεννήθηκα και αρχίσαμε να πίνουμε. Σκεφτόμουν ότι τουλάχιστον θα πεθάνω χαρούμενος. Βρισκόμασταν κάθε μέρα και πίναμε κρασάκι. Εγώ περίμενα, όμως καθώς περνούσε ο καιρός εγώ ένιωθα ακόμη πιο δυνατός. Πέρασαν οι 9 μήνες και εγώ ένιωθα καλύτερα από πριν. Μετά πέρασαν 11 μήνες, ακόμη καλύτερα… και τώρα 45 χρόνια μετά είμαι ακόμη εδώ!» είπε ακόμη και συνέχισε: «Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψα στις ΗΠΑ για να βρω τους γιατρούς μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχαν πεθάνει όλοι».




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...