Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ.




Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2013

                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και 
                                            Αθλητισμού.
  
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Δικαιότερη και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ η καταβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)»

          Με ερώτησή μου, στις 30 Νοεμβρίου 2011, είχα ζητήσει την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές.
          Το αίτημά μου αυτό, ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με την πρόθεση που το 2009 είχε εκφράσει ο τότε Υπουργός Πολιτισμού και νυν Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – δηλαδή να εξαιρεθούν ορισμένες περιοχές (εξόφθαλμα και αυταπόδεικτα προβληματικές) από την υποχρεωτική καταβολή των προαναφερθέντων δικαιωμάτων.
          Η απάντησή σας στην συγκεκριμένη ερώτησή μου κύριε Υπουργέ, περιορίζεται στην αναφορά του ¨γράμματος του Νόμου¨ 2121/93, ο οποίος είναι ακριβώς αυτός που έχει δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα. Όμως, με δεδομένο ότι στην 20ετία που έχει παρέλθει από τη θέσπισή του, έχουν επέλθει και σοβαρότατες αλλαγές στο οικονομικοκοινωνικό μας σύστημα, ενδεχομένως να καθίσταται πλέον αναγκαία η αναθεώρηση – εκσυγχρονισμός και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.  
          Λέτε στην απάντησή σας κ. Υπουργέ, ότι υπάρχουν παραμεθόριες περιοχές που, όμως, δεν είναι προβληματικές, διότι είναι τουριστικές. Ουδεμία αντίρρηση. Οι τουριστικές περιοχές, αυτές που και κίνηση έχουν και τζίρο οι καφετέριες, τα καφενεία, και τα άλλα μαγαζιά τους, ασφαλώς και θα πρέπει να εξακολουθήσουν να καταβάλουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
          Το ερώτημα είναι, τι πρέπει να γίνει με τις άλλες περιοχές που ΔΕΝ είναι τουριστικές. Και τα μετρημένα μαγαζιά τους, μένουν – όσα μένουν – ανοιχτά για μετρημένους στα δάχτυλα πελάτες, με τζίρο που τις πιο πολλές μέρες δεν ξεπερνά τα λίγα ευρώ.
          Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα και σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1.    Σε μια περίοδο πανθομολογούμενης δεινής οικονομικής κρίσης, με μια Πολιτεία να προσπαθεί να σκύβει πάνω από αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, με διευκολύνσεις πληρωμών, παρατάσεις και διευθετήσεις ληξιπρόθεσμων δανείων (στεγαστικών και άλλων), μειώσεις επιτοκίων, διευκολύνσεις ακόμη και στην εξόφληση φορολογικών χρεών, το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε, δεν είναι να βρούμε έναν πιο εξορθολογισμένο, πιο δίκαιο τρόπο καταβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας;
2.    Προτίθεστε λοιπόν, κ. Υπουργέ, σε υλοποίηση και της προ τετραετίας εκφρασθείσας πρόθεσης του τότε αρμόδιου Υπουργού και νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να τροποποιήσετε τον 2121/93, ώστε, κάποια μαγαζάκια στις πραγματικά προβληματικές ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ περιοχές που φυτοζωούν να αντέξουν να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους;

Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ 30 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.


Παπαστράτος: Πρωτοβουλία για την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης σε 30 σχολεία
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ σχετικά με τις δυσχέρειες για την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης σχολείων, η εταιρεία Παπαστράτος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για το σκοπό αυτό.
Ξεκινώντας την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία θα διαθέσει αρχικά το ποσό των 70.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης 30 σχολείων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών.
Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των κρατικών φορέων και να στηρίξουμε τους καπνοκαλλιεργητές με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί. Ευελπιστώ ότι στην πρωτοβουλία μας αυτή θα ανταποκριθούν και άλλες εταιρείες και ιδιώτες ώστε να επεκταθεί πανελλαδικά σε περιοχές που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» που θα κάνει την τελική επιλογή των σχολείων με βάση κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την Παπαστράτος.
Εταιρείες ή ιδιώτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσφορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία, μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.



ΠΗΓΗ...http://www.imerisia.gr

ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ;


Τι είναι το φυσιολογικό βάρος;
Φυσιολογικό βάρος είναι ...



αυτό που επιτρέπει στον ασκούμενο ή μη μια καλή υγεία, φυσιολογικό ή λίγο μικρότερο ποσοστό λίπους και σωστή βιολογική λειτουργία. Επιπλέον το βάρος του πρέπει να είναι τέτοιο που να το αντέχει ο σκελετός του και τέλος δεν επιβαρύνει την λειτουργία της καρδιάς.


Φυσιολογικό βάρος για τον μέσο ασκούμενο δεν πρέπει να είναι αυτό των μοντέλων (λιποβαρή άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας), το βάρος των αθλητών (είναι προσαρμοσμένο στο άθλημα τους ώστε να πετύχουν την ιδανική απόδοση σε σχέση με το σωματικό τους βάρος) και τέλος των μπόντι-μπίλντερ (συνήθως είναι πολύ αυξημένο λόγω του μυϊκού όγκου).
Το φυσιολογικό βάρος που πρέπει να έχει κάθε άτομο, ασκούμενο και μη, καθορίζεται από τους εξής παράγοντες:


-To σωματικό ύψος.
-Το βάρος του σκελετού.
-Τον Δείκτη Μάζας Σώματος.
-Το αποδεκτό Ποσοστό Σωματικού Λίπους.


Αξιολόγηση σκελετού
Ένας άλλος παράγοντας είναι που παίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του φυσιολογικού βάρους είναι αυτός του βάρους του σκελετού. Είναι αδύνατον να προσδιοριστεί το ιδανικό βάρος χωρίς πριν να υπολογιστεί η διαφορετικότητα των σκελετών από άποψη βάρους. Αυτό είναι πολύ εύκολο να το βρείτε με το να μετρήσετε την περίμετρο του δεξιού καρπού. Βάση του αποτελέσματος που θα βρείτε οι σκελετοί χωρίζονται για άντρες και γυναίκες στις εξής κατηγορίες:



Διαγράμματα Ύψους-βάρους
Παλιότερα το φυσιολογικό-ιδανικό βάρος πρόεκυπτε από τα διαγράμματα που υπολόγιζαν το βάρος συνάρτηση με το ύψος. Στην συνέχεια όμως με την εξέλιξη της επιστήμης της σωματομετρίας προστέθηκαν και άλλοι παράγοντες όπως ο Δ.Μ.Σ. και το Π.Σ.Λ.
Τα διαγράμματα ύψους-βάρους χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό από πολλές ασφαλιστικές εταιρείες, για τον προσδιορισμό του ιδανικού ή φυσιολογικού βάρους του σώματος.
Το πιο δημοφιλές διάγραμμα είναι εκείνο που δημιουργήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία Metropolitan Life της Νέας Υόρκης. Η Metropolitan Life βελτιώνοντας το αρχικό διάγραμμα αναπροσάρμοσε τις τιμές του ιδανικού βάρους που αναγραφόντουσαν σε παλαιότερους πίνακες της, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς ο πληθυσμός στην Αμερική γίνεται όλο και βαρύτερος, κατά συνέπεια το φυσιολογικό βάρος του σώματος αυξάνεται.
Βέβαια χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα όσο αφορά τον τρόπο προσδιορισμού του ιδανικού βάρους ανάλογα με το ύψος, πριν θεωρηθούν τα διαγράμματα αυτά ακριβή και έγκυρα για χρήση από τους ειδικούς της φυσικής κατάστασης.



Τρόποι υπολογισμού του Φυσιολογικού Βάρους σε σχέση με το Ύψος
Υπάρχουν δύο τρόποι που συνήθως χρησιμοποιούνται για τον πρακτικό υπολογισμό του φυσιολογικού-ιδανικού βάρους χωρίς εργαστηριακές μετρήσεις:


- Από τα εκατοστά του ύψους αφαιρούμε τον αριθμό 10.
- Πολλαπλασιάζουμε το τετράγωνο του ύψος επί 25 για τους άντρες και επί 24 για τις γυναίκες.

Στον πρώτο τρόπο συγκρίνουμε τα κιλά του σωματικού βάρους με τα εκατοστά του ύψους πάνω από το μέτρο.

Για τους άντρες το βάρος θεωρείται:
Ιδανικό όταν είναι περίπου 10% χαμηλότερο από τα εκατοστά του ύψους.
Κανονικό όταν είναι στο κλειστό όριο του -10 έως +2 από τα εκατοστά του ύψους.
Ελλειποβαρές όταν είναι -11 κάτω από τα εκατοστά του ύψους.
Υπέρβαρο όταν είναι +3 πάνω από τα εκατοστά του ύψους .


Για τις γυναίκες το βάρος θεωρείται:
Ιδανικό όταν είναι -10 έως -12 χαμηλότερο από τα εκατοστά του ύψους.
Κανονικό όταν είναι στο κλειστό όριο -9 έως -5 από τα εκατοστά του ύψους.
Ελλειποβαρές όταν είναι -16 κάτω από τα εκατοστά του ύψους.
Υπέρβαρο όταν είναι -4 και πάνω από τα εκατοστά του ύψους.


Προσοχή
Τα παραπάνω ισχύουν για αυτούς που έχουν ηλικία από 18 έως 30 ετών.
Κάτω από την ηλικία των 18 ετών δεχόμαστε διάφορα προς τα πάνω 2% για κάθε έτος.
Πάνω από την ηλικία των 30 ετών δεχόμαστε διαφορά προς τα κάτω 1% για κάθε 5 χρόνια.

Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τα ιδανικά βάρη και ύψη για άνδρες και γυναίκες όπως παρουσιάζονται από την Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία 1995 και την Αγγλική Καρδιολογική Εταιρεία 1994. Τα ιδανικά βάρη και ύψη του πινάκα αναφέρονται σε άντρες και γυναίκες άνω των 25 ετών, σε συνάρτηση με τον τύπο του σκελετού λεπτός, μέτριος, βαρύς.


Σημειώσεις
- Για τα κορίτσια 18-25 ετών αφαιρέστε 0,5 κιλό για κάθε χρόνο κάτω από τα 25.
- Για τα αγόρια 18-25 ετών αφαιρέστε 250 γραμμάρια για κάθε χρόνο κάτω από τα 25.
- Τα προτεινόμενα κιλά πρέπει να θεωρηθούν ενδεικτικά και όχι απόλυτα!
- Όσο χαμηλότερο ποσοστό λίπους έχουμε τόσο περισσότερα κιλά μπορούμε να ζυγίζουμε μέσα στο πλαίσιο των προτεινόμενων κιλών.
Δηλαδή εάν τα προτεινόμενα κιλά για εσάς είναι 67-71 μπορείτε να ζυγίζετε κάποια κιλά πιο κοντά στο 71 εάν έχετε κανονικό ποσοστό λίπους και λιγότερα εάν το ποσοστό λίπους σας είναι μεγαλύτερο.
- Κάποιες ενδείξεις προτεινόμενου βάρους, ειδικά στις γυναίκες, μπορούν να σας φανούν υπερβολικές. Αν κάτσετε όμως να σκεφτείτε θα δείτε ότι σας φαίνονται υπερβολικές γιατί λαμβάνεται υπόψη τα αισθητικά κριτήρια και όχι τα κριτήρια της υγείας. Κάλλιστα μία γυναίκα μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από αυτό που η μόδα επιβάλλει και παράλληλα να φαίνεται λεπτή και σφιχτή. Αρκεί να προσέξει την διατροφή της, να ασκείται τακτικά και να ελέγχει το ποσοστό σωματικού της λίπους ώστε να μην υπερβεί το 20-22%.
- Για να βρείτε ακριβώς πόσο βάρος πρέπει να ζυγίζετε θα πρέπει να κάνετε πλήρη σωματομετρική αξιολόγηση. Όλοι οι άλλοι τρόποι βασίζονται στην στατιστική επεξεργασία στοιχείων πράγμα που σημαίνει ότι είναι σωστό για εσάς μόνον εάν έχετε κοινά χαρακτηριστικά με το αντιπροσωπευτικό δείγμα δηλαδή εάν είστε ο "μέσος"/"κοινός" άνθρωπος.

Υπολογίστε εύκολα το ιδανικό βάρος σας εισάγοντας το ύψος και το βάρος σας. Το χαμηλότερο και ανώτατο υγείες βάρος που μπορεί να έχετε, πόσο πρέπει να αδυνατίσετε για να είστε υγιής, πόσο λίπος έχετε κλπ






ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (18+).

Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β' τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου.

Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ' τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές.

Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ' ένα πα­λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο­μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω - δυ­τικά - στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.:

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε­κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα­νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα - πάλι καλά! - έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ' ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί­ου του.

Εκτός από δύο - τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι - όχι όλοι - έμειναν απ' έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο­νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.

Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ' ότι όμως εί­χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ­χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.

Είχε νυχτώσει πια και οι τρεις που είχαν φτάσει εκεί κρυφά άρχισαν καθαρά να βλέπουν τι γίνεται.

Όταν ο Χαλήλ Μπέης σιγουρεύτηκε - το είδαν κα­θαρά αυτό - ότι δεν υπήρχε φόβος διαφυγής, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε μια στιγμή τον είδαν να χτυπάει στο πρόσωπο το Διάκο.

Τον διακόπτει όμως ο άλλος, ο Βρυώνης, που πλησιάζει το Διάκο και τον βλέπουν κάτι να του λέει. Δεν ακούνε όμως. Απ' ότι βλέπουν όμως, καταλαβαίνουν ότι κάτι τον ρωτάει, γιατί βλέπουν το Διάκο να κουνάει αρ­νητικά το κεφάλι του.

Και ενώ τον βλέπουν να συνεχίζει ήρεμα, σε μια στιγ­μή εξαγριώνεται, φωνάζει και χειρονομεί. Ατάραχος ο Διάκος τον αντιμετωπίζει και κάτι που του λέει, βλέπουν το Βρυώνη οργισμένο να αποχωρεί, αφήνοντας πια το θύμα στο δήμιό του.

Απ' τις αναλαμπές των δαυλών, ξεχωρίζουν την αγριότητα του Χαλήλ. Τον βλέπουν να τραβάει πιο πέρα τον επικεφαλής της Φρουράς - έτσι τουλάχιστον δεί­χνει - και με νευρικές και απειλητικές κινήσεις, κάτι του λέει, κι εκείνον να υποκλίνεται κουνώντας το κεφάλι του. Και με μια τελευταία περιφρονητική ματιά που ρίχνει στο Διάκο, τον βλέπουν να φεύγει, δείχνοντας ικανοποι­ημένος.

Ο Διάκος - και οι άλλοι τρεις απ' έξω - μέσα στο μι­σοσκόταδο βλέπουν δύο Τούρκους να ανάβουν φωτιά σε μιαν άκρη. Πάνω της φέρνουν και βάζουν μια σιδηροστιά κι ένα μεγάλο χάλκινο κακάβι. Βλέπει μετά να ρίχνουν μέσα λάδι που είχαν σ' ένα γκιούμι.

Στη συνέχεια, μαζί με τον επικεφαλής, πλησιάζουν το Διάκο. Τον ανασηκώνουν, δεμένο καθώς είναι, τον βάζουν να καθίσει πάνω σ' ένα παλιό ξύλινο σκαμνί που βρέθηκε εκεί, του σηκώνουν τα πόδια, δεμένα καθώς είναι, και του τα δένουν έτσι που να κρέμονται.

Τι θέλουν να κάνουν αναλογίζονται με περιέργεια και αγωνία, οι τρεις που παρακολουθούν, χωρίς να τολ­μήσουν και να ρωτήσουν. Βλέπουν όμως τους άλλους να περιπαίζουν το Διά­κο. Φαίνεται κάτι να λένε και ο Διάκος να κουνάει επί­μονα κι αρνητικά το κεφάλι του. Τι του λένε όμως δεν καταλαβαίνουν. Οπότε, κάθε φορά που ρωτάνε και αρνείται τους βλέπουν να κρατάνε στα χέρια τους μυτε­ρά καρφιά και να τα μπήγουν σιγά πρώτα, πιο δυνατά στη συνέχεια στις πατούσες των ποδιών του Διάκου, ο οποίος κάθε φορά αναταράζεται από τον πόνο.

Η μυρωδιά του Λαδιού που καίγεται μέσα στο κακάβι, φτάνει έντονα στη μύτη και των τριών απ' έξω και υποπτεύονται τα χειρότερα.

Οι βασανιστές του, όπως έχουν γυμνώσει τα πόδια του, παίρνουν απ' το κακάβι καυτό λάδι και αρχίζουν σιγά και βασανιστικά να το ρίχνουν στα πόδια του!... Τι­νάζεται κάθε φορά ο Διάκος, τόσο δυνατά λες και θα κό­ψει τις τριχιές όταν το λάδι πέφτει πάνω στα πόδια του.

Αφού είδαν να μην αντιδρά έντονα, αφήνουν τα πό­δια και παίρνουν και του σκίζουν το γιλέκο και την που­καμίσα που φοράει, απογυμνώνοντας το πάνω μέρος του σώματος του με τα χέρια. Κι αρχίζουν τότε να του ρίχνουν καυτό Λάδι με αργές κινήσεις, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του. Βουβά οδύρεται ο Διάκος, χωρίς να βγάλει μιλιά από το στόμα του. Κι όσο δεν μι­λάει, τόσο αγριεύουν περισσότερο οι βασανιστές του. Και δείχνουν τόσο οργισμένοι, που αν ήταν τρόπος να τον θανατώσουν. Φαίνεται όμως πως έχουν εντολή μόνο να τον βασανίσουν χωρίς και να πεθάνει. Γι' αυτό συ­νεχίζουν!...

Το σώμα του Διάκου αρχίζει φαίνεται να νεκρώνε­ται. Όμως το πνεύμα όπως δείχνει, μένει καθάριο, ανέγγιχτο, σταθερό, συνεχίζοντος τις αρνήσεις και εξοργί­ζοντας περισσότερο τους Βασανιστές του.

Αλλά αυτή η κατάσταση τους κάνει να βρίσκουν νέ­ους τρόπους βασανισμών. Οι κινήσεις που κάνουν, δεί­χνοντας διάφορα σημεία του σώματος του, κάνουν τους τρεις που παρακολουθούν να ανατριχιάζουν. Και βλέ­πουν τους βασανιστές να παίρνουν στα χέρια τους τα καρφιά που είχαν και έσπαζαν τις φούσκες που δημι­ουργούνταν στο δέρμα απ' το καυτό λάδι, να αρχίζουν να κάνουν το ίδιο και στο σώμα και στα χέρια από ψηλά.

Αποκαμωμένοι όμως και οι ίδιοι οι Βασανιστές, που δεν άλλαξαν βάρδια όλη τη νύχτα, βλέπουν ότι δεν πε­τυχαίνουν τίποτα. Και μιας και το λάδι τελείωσε, μιας και έφτασε πια και το ξημέρωμα, σταματούν.

Το Διάκο τον κρατάνε πια όρθιο οι τριχιές που τον έχουν δεμένο.

Τότε και οι τρεις παρατηρητές, απ' έξω, για να μη γί­νουν αντιληπτοί, έφυγαν με προφυλάξεις, κατευθυνό­μενοι προς το βορεινό μέρος του ρέματος, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται δειλά και οι πρώτοι περίεργοι.

Κι όταν πια ο ήλιος έχει ανέβη ψηλά, λύνουν το Διά­κο και σέρνοντας τον τον βγάζουν έξω, χωρίς όμως να δείχνει ότι καταλαβαίνει.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν το απόγευμα που τον είχαν φέρει, τώρα βλέποντας τον, δεν τον ανα­γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το μόνο που βλέπουν είναι το κακοποιημένα ρούχα του.

Σέρνοντας τον προς τα βόρεια, τον περνάνε πέρα από το ρέμα που έκοβε την πλατεία Λαού στα δυο καταμεσίς και τραβώντας ανατολικότερα έφτανε στη Δημοτι­κή Αγορά, από εκεί στο κατάστημα Πολιτικού και μετά κατεβαίνοντας προς τα νότια, απλωνόταν κατά μήκος της οδού Θερμοπυλών.

Όταν τον πέρασαν στο ρέμα, στάθηκαν περίπου ανα­τολικά της σημερινής διπλής βρύσης, γιατί ανατολικό­τερα ετοίμαζαν το στήσιμο της... ψησταριάς!

Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω εκεί με την άδεια του Χαλήλ Μπέη βέβαια, γιατί άφησε τον κόσμο να δει τι θα έκαναν στο Διάκο, ώστε να φοβηθεί και να μην επιχειρήσει κανένας άλλος να πράξει το ίδιο, πράγμα που πέτυχε. Κανένας Λαμιώτης δεν φάνηκε να συμμετείχε στην επανάσταση!

Μέσα στο πλήθος που παρακολουθεί με αγωνία, ξε­χωρίζει μια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα. Είναι η δόλια μόνα του Διάκου, που είχε μάθει τη σύλληψη του γιου της και ολονυχτίς πεζοπορώντας είχε φτάσει στη Λαμία, όπου δεν περίμενε να δει το σπλάγχνο της έτσι!

Για μια στιγμή βουβαίνονται όλοι. Βλέπουν να φτάνει εκεί ο δήμιος, ονόματι Αλεξίου, κρατώντας ένα σουβλί. Και αμέσως καταλαβαίνουν τι πρόκειται να γί­νει!
Αυτός, τρέμει από το φόβο του, γιατί έχει αυστηρή εντολή να μην του πεθάνει ο Διάκος όταν θα τον σου­βλίζει.

Και αρχίζει το τελευταίο πια μαρτύριο.

Δένοντας το Διάκο ανάσκελα σε ένα σαμάρι, με τα πόδια του ανοιχτά, αρχίζει προσεκτικά ο δήμιος να χώ­νει την πολύ καλό λεπτισμένη άκρη του σουβλιού, ξε­κινώντας απ' τη βουβωνική χώρα και προχωρώντας προς τα επάνω, περνώντας το σουβλί κάτω οπό το δέρ­μα, μέχρι που το έβγαλε πάνω στην πλάτη του, λίγο κάτω απ' το δεξιό του το αυτί.

Από κάποιες μικροκινήσεις που κάνει ο Διάκος κάθε φορά που σπρώχνει το σουβλί προς τα επάνω ο δήμιος, δείχνει ότι ακόμα είναι ζωντανός.

Μόλις τελειώνει ο γύφτος, ορμούν Τούρκοι και με σκοινιά δένουν το σώμα γύρω στο σουβλί για να μη σπάσει το δέρμα και ακουμπάνε όρθιο σχεδόν το σουβλί με το Διάκο σ' ένα δέντρο.

Στη συνέχεια, σπεύδουν να συγυρίσουν τη φωτιά που έχουν ανάψει. Και τότε γίνεται κάτι που ξαφνιάζει τους πάντες.

Ένας Τούρκος καβάλα στο ψαρί του άλογο στέκε­ται μπροστά στο σουβλισμένο, βγάζει τη διμούτσουνη όρθια κουμπούρα του και τη στρέφει στο Διάκο. Δύο κουμπουριές ακούγονται που βρίσκουν κατάστηθα το Διάκο. Κι ο Τούρκος κεντρίζοντας το άλογο του, χάνε­ται στην ανηφόρα μέσα στα στενάκια που περιβάλλουν τα χαμηλά σπιτάκια.
Ο Χαλήλ Μπέης, βλέπει συτό και αφρίζει απ' το θυμό του. Και δίνει εντολή, να βάλουν το Διάκο έτσι, πάνω στη φωτιά, και να τον γυρίσουν λίγο!

Ο κόσμος που παρακολουθεί αυτή την κτηνωδία μέ­νει άφωνος. Στη συνέχεια ο Χαλήλ οργισμένος και ανικανοποί­ητος, δίνει εντολή να πάρουν έτσι με το σουβλί το νε­κρό το Διάκο και πάνε να τον πετάξουν στην άκρη του ρέματος, ανατολικά από το χάνι που τον είχαν, εκεί όπου πέταγαν τις κοπριές των αλόγων που είχαν στους στά­βλους, τους οποίους διατηρούσαν από τη βόρεια πλευρά της Νομαρχίας μέχρι το πέτρινο γυμνάσιο. Τη διαβεβαίωση αυτή είχα απ' όλα σχεδόν τα γερόντια που ρώτησα το 1947, τότε που φαίνονταν ακόμα οι κρίκοι στο βόρειο τοίχο της θερινής «ΤΙΤΑΝΙΑΣ».

Εκεί λοιπόν, βορειοανατολικά της σκάλας που κα­τεβαίνει σήμερα από την οδό Λυκούργου στην πρώην ψαραγορά, άφησαν το νεκρό ξεσκέπαστο, άταφο, σχε­δόν τρείς ημέρες φρουρούμενο. Οι φρουροί αποχώ­ρησαν την τρίτη ημέρα αφού άρχισε να μυρίζει, οπότε βρήκαν ευκαιρία κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι περίμεναν και είχαν προετοιμάσει έναν λάκκο εκεί ακριβώς που σή­μερα είναι ο τάφος του, πήγαν, του έβγαλαν το σουβλί, τον καθάρισαν λίγο και πήγαν και τον έθαψαν, χωρίς να βάλουν πάνω του ούτε έναν σταυρό από φόβο.

Αργότερα, περί το 1860, ο συνταγματάρχης Ρούβαλης που είχε έρθει από την Καλαμάτα με μετάθεση στη Λαμία και είχε πληροφορηθεί πού περίπου είχαν θά­ψει το Διάκο έκανε έρευνες να τον βρει.

Ο παππούς μου που είχε στήσει την παράγκα - πρώ­το μαγαζί του πριν λίγο καιρό, απέναντι δυτικά, όπου μετά χτίστηκε η αποθήκη των αδελφών Κονταξή, είδε στρατιώτες να ανοίγουν μικρούς λάκκους ανατολικά του, ψάχνοντας. Όταν ρώτησε τι ζητάνε, του είπαν ότι ψά­χνουν τον τάφο του Διάκου. Την πληροφορία αυτή είχα από τον πατέρα μου, όπως την είχε ακούσει από τον παπ­πού μου. Σε ένα σημείο, βρήκαν ένα σωρό - σκελετό ανθρώπινου σώματος και αφού δεν είχαν βρεθεί άλλα γύρω, κατέληξαν ότι ήταν του Διάκου. Το συγκέντρω­σαν, το καθάρισαν και τα έβαλαν σε ένα κουτί ξύλινο και τα έθαψαν πάλι στο ίδιο σημείο, τοποθετώντας πάνω μερικές πέτρες και έναν σταυρό με το όνομα του.

Τέλος, στις αρχές του 1900 η Λαμία τίμησε το Διά­κο όπως έπρεπε. Αφού ανακαίνισε τον πρόχειρο τάφο του στο σημείο που είναι ακόμα, έστησε τον υπέρλαμπρο ανδριάντα του στην πλατεία Διάκου, με αποκαλυ­πτήρια επίσημα, παρουσία και του Βασιλέως Γεωργίου Α' και της βασιλικής οικογένειας, υπουργών, στρα­τιωτικών και άλλων επισήμων, στις 23 Απριλίου 1903.(του Ευθύμιου Χριστόπουλου, εκπ/κού-δημοσιογράφου)
Επιμέλεια-Ανάρτηση: Τάκης Ευθυμίου





ΠΗΓΗ...«Λαμιακή Φωνή»http://www.eleysis-ellinwn.gr

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ-ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ.

Για πολλούς αποτελούν βασικό κορμό της δημόσιας εκπαίδευσης, για άλλους μια φτηνή προσπάθεια αντιγραφής, χαρακτηριστική των αδυναμιών του εκπαιδευτικού συστήματος

Τα σκονάκια είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με τα σχολικά και φοιτητικά μας χρόνια, όσο ο ήχος τις κιμωλίας στον πίνακα και τα μπουγελώματα τις Παρασκευές. Και μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει έστω και για λίγο άπιστος Θωμάς («Σκονάκι; Ποτέ!»), αλλά ίσως ψεύδεται ασύστολα.


Η εξέλιξη των ειδών

Τα σκονάκια διακρίνονται σε δύο βασικά είδη: τα χειροποίητα και τα βιομηχανικά. Για την πρώτη κατηγορία, ο δημιουργός και κάτοχός τους έχει δαπανήσει αρκετό χρόνο, τέχνη και μεράκι για να τα δημιουργήσει (μίνι πάπυροι με απαντήσεις, μικροσκοπικά βιβλία, χαρτομάντηλα κτλ.). Είναι αυτά που όταν, εν τέλει, του τα παίρνει ο επιτηρητής, νιώθει σαν να έχασε κάτι πολύτιμο. Ένα φυλακτό.


Στην δεύτερη κατηγορία, γίνεται… επίκληση στην τεχνολογία για να μπορέσει ο φοιτητής να περάσει το μάθημα με έναν αξιοπρεπή βαθμό. Εν αρχή ήταν τα walkman με τις ψείρες στα αυτιά, μετά τα SMS, ακολούθησε το blue tooth, για να φτάσουμε ακόμα και σε συστήματα ενδοσυνεννόησης με… μικροκάμερες.

Οι επιτηρητές (τουλάχιστον στο Πανεπιστήμιο) το παίζουν ως επί το πλείστον «κινέζοι». Δεν λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις. «Τα πρώτα πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η εξέταση έχω ήδη μετακινήσει στις μπροστινές θέσεις μερικά άτομα που έχω καταλάβει ότι αντιγράφουν και έχω μονογράψει τις κόλλες αυτών που βλέπω πως έχουν σκονάκια», μας λέει ο Γιώργος επιτηρητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποτελεί γεγονός πως ο αριθμός των «σκονάκηδων» έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ενώ η πρόοδος της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην δημιουργία καινούργιων… τακτικών, δύσκολα πλέον ανιχνεύσιμων από τους επιτηρητές.

«Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ασύρματες ψείρες στα αυτιά με τις οποίες επικοινωνείς με κάποιον έξω από την αίθουσα που σου υπαγορεύει την απάντηση, η ανταλλαγή θεμάτων και απαντήσεων με, SMS, MMS ή mail, οι «παραδοσιακές» σμικρύνσεις, η… εκτεταμένη χρήση calculators σε μαθήματα που αυτά επιτρέπονται και φυσικά το άνοιγμα του βιβλίου στην τουαλέτα», λέει ο Γιώργος.


Τα Τοp της αντιγραφής

Οι παρακάτω τεχνικές είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα. Αν για οποιοδήποτε λόγο προσπαθήσετε να τις ακολουθήσετε και σας πιάσουν, δεν θα φέρουμε ουδεμία ευθύνη. Θα αρνηθούμε την ύπαρξή τους, ενώ το κείμενο θα αυτοκαταστραφεί.


* Mp3 ή blue tooth. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε μαθήματα που έχουν πολύ μπλα- μπλα. Ο φοιτητής είτε ηχογραφεί από το προηγούμενο βράδυ την θεωρία και πατάει το play εν ώρα εξέτασης, είτε έχει έναν «σύνεργο» εκτός αίθουσας από τον οποίο παίρνει τις απαντήσεις μέσω του blue tooth ακουστικού, αφού πρώτα του έχει πει χαμηλόφωνα τα θέματα ή ήταν μαζί μέσα και ο άλλος έδωσε “λευκή με σταφίδες” και βγήκε. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω «σκονάκια» τα μακριά μαλλιά, αν και πλέον κυκλοφορούν «ψείρες» που μόλις και μετά βίας μπορούν να γίνουν ορατές από τον επιτηρητή.





* Sms/mms/mail. Από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία των μικρού μεγέθους κινητών τηλεφώνων, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο φοιτητής διαβάζει τα θέματα και τα στέλνει με SMS ή MMS (φωτογραφία) ή mail στον «σύνεργο» περιμένοντας την απάντηση. Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός ότι θα πρέπει να παραμείνει συνεχώς προσηλωμένος στην οθόνη του κινητού του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υποψίες στον επιτηρητή.


* Η σμίκρυνση. Πατροπαράδοτη τεχνική που πήρε τα πάνω της από την στιγμή που τα φωτοτυπεία προσέφεραν την δυνατότητα σμίκρυνσης στις φωτοτυπίες. Ο φοιτητής έχει τις λιλιπούτειες σημειώσεις πάνω του (παπούτσια, τσέπες, μέσα από τη μπλούζα, στη τσάντα κτλ.) και αντλεί από αυτές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πριν παραδώσει το γραπτό του αφήνει επίτηδες τα σκονάκια να πέσουν κάτω από το θρανίο έτσι ώστε να «γυρίσουν» σε όλη την αίθουσα χέρι- χέρι. Οι μερακλήδες, πιθανώς να βιβλιοδετήσουν τα σκονάκια από την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και να φτιάξουν σελίδα με περιεχόμενα στο Word.




* Θρανίο/ έδρανο. Σχετικά παλιομοδίτικη τεχνική ή οποία όμως έχει άξιους συνεχιστές ακόμα και σήμερα. Αρκούν μερικά τετραγωνικά εκατοστά ελεύθερα για να γραφούν τύποι ή χρονολογίες. Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη προσέλευση πριν την εξέταση και το «καπάρωμα» της «καλής» θέσης, ώστε οι σημειώσεις στο θρανίο να είσαι όσο το δυνατόν πιο καλυμμένες από το βλέμμα του επιτηρητή. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο ο φοιτητής να χρειαστεί να σβήσει τα σκονάκια του προκάτοχού του. Extreme παραλλαγή: Ο φοιτητής ξεβιδώνει το έδρανο από την προηγούμενη μέρα και το παίρνει σπίτι, όπου μπορεί πλέον να το… διαμορφώσει με την ησυχία του.


* Η μέθοδος «συνεργείο». Χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις μιας και είναι κάπως πολύπλοκη και απαιτεί πλήρη συντονισμό κινήσεων. Τα θέματα «βγαίνουν» από τον χώρο εξέτασης, λύνονται από τον «συνεργάτη» και επιστρέφουν πίσω στον πελαγωμένο φοιτητή. Η έξοδος των θεμάτων γίνεται με την παραδοσιακή δικαιολογία της «τουαλέτας», χάρη στην οποία τα θέματα δίνονται στον «συνεργάτη» (ή στους «συνεργάτες» αν οι ερωτήσεις είναι κρίσεως), οι οποίοι λύνουν τα θέματα χαλαρά. Όταν τελειώσουν, ο φοιτητής ειδοποιείται (μέσω SMS) και βγαίνει για δεύτερη έξοδο «τουαλέτας», όπου πλέον τα σκονάκια τον περιμένουν σε μια προκαθορισμένη θέση. Αν οι συνεργάτες έχουν τα κονέ, τότε διαθέτουν ήδη λευκές και σφραγισμένες κόλλες του μαθήματος, όπου γράφουν κατευθείαν τις απαντήσεις. Ο φοιτητής τις παραλαμβάνει κατά την έξοδο «τουαλέτας», τις βάζει κάτω από τη μπλούζα του και τις παραδίδει στον επιτηρητή.


* Η μέθοδος του αντικαταστάτη. Ο καλός ο φίλος στην εξεταστική φαίνεται. Αντί του εξεταζόμενου φοιτητή, εμφανίζεται ένας φίλος του στην εξέταση (ένας που ξέρει καλά το μάθημα). Η μέθοδος εφαρμόζεται σε μαθήματα που δεν γίνεται σοβαρός έλεγχος στα τρίπτυχα ή πάσο, αν και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η φιλία υπερνικά και αυτό το εμπόδιο και η φωτογραφία του τρίπτυχου μεταβάλλεται ως δια μαγείας.



Bonus: Η μέθοδος του TEI Λάρισας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την επιμονή και την αφοσίωση μερίδας φοιτητών στο ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι επιδεικνύοντας περίσσιο μεράκι και αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους, αποφάσισαν να γράψουν την λύση μιας άσκησης στον… τοίχο απέναντι από την αίθουσα εξέτασης. Το επικών διαστάσεων σκονάκι έγινε για το μάθημα Φυσική 2 του τμήματος Τεχνικών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.






ΠΗΓΗ...http://www.to-gamato.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.


Ανοιχτή Πρόσκληση

γράφει η Λίνα Παπάζογλου

Είμαι 18 και γράφω για ένα δέντρο.Τι να πει κανείς για τα δέντρα ό,τι κι αν γράψεις ωραίο είναι. Τσιγάρο-τσιγάρα,τζιν- τόνικ-τζιν-τόνικς.

Τοκ-τοκ (η πόρτα) τακ-τακ (τα τακούνια μου)

«τα κοινόχρηστα παρακαλώ» «και το φυτό σας» «το φυτό σας καλύτερα να το βλέπει ο ήλιος» «σας πάει το φόρεμα»

και ήταν ο Ερευνητής.

Αλλά εγώ δεν έχω όρεξη για φυτά και κοινόχρηστα, για φορέματα υπάρχει πάντα όρεξη.Weirdo, freak, you don’t even smoke, you, you talking to me?

αυτό ήταν αγάπησα. + -

Βάζω το ποτήρι στον τοίχο που μας χωρίζει και ακούω τις σκέψεις σου

Μαθαίνω τα νούμερα και κάνω στο/με το μυαλό μου πειράματα

Με διδάσκει ο τοίχος, γιατί απ’ τον άλλο δε μάθαμε τίποτα.

Σκύβω και φιλώ το μέλλον στα χέρια σου

Ερευνητή,

Σκύβω και φιλώ την αλήθεια

Έλυσες το πρόβλημα και το πρόβλημα λύθηκε

Φορώ τα καλά μου παπούτσια και το ροζ φόρεμα που λες πως σ’αρέσει

Γιατί Ερευνητή,

οι μαύροι κύκλοι κάτω απ΄τα μάτια σου θα γίνουν σύντομα λευκό φως κι έχεις αρχίσει από τώρα να μοιάζεις του Υπεράνθρωπου.

Q: Ερευνητή, τι είναι τα μαθηματικά;

A : Αλήθεια.

Q : Αλήθεια;

A : Ναι, αλήθεια.

Έχε πίστη, μην ακούς τα hahaνα πίσω απ’ τις χαραμάδες,

(reus est mortis-reus est mortis)

Μην κοιτάς τα δάχτυλα που σε δείχνουν

(tolle-tolle crugifige eum)

Τα μάτια μόνο να χεις χαμηλά, ποτέ το κεφάλι

Σου υπόσχομαι, θα ξαστερώσουν σύντομα τα μυαλά των ανθρώπων

Θα σταματήσουν τα γύναια να προσκυνούν χαϊμαλιά και καθρέφτες

Θα πάψει ο ανθρωπάκος να σκαρφίζεται filioque

Θα πάψει ο Ερευνητής να πονά.

Σε υπερασπίζομαι με όλη τη δύναμη της φωνής μου,

γιατί σ’ Αγαπώωωωωωωωω

και τολμώ να συναιρώ τ’ ασυναίρετα ρήματα,

να φτάνω τ΄ ωμέγα πιο δίπλα στο πι

και στ’ αυτιά σου να φτάνει το 3,14
μικρέ επιστήμονα – κακέ εραστή

αν ενώσω τζιν-τόνικ

τί μίξη θα βγει;

Έχε πίστη Ερευνητή

σε μένα, σε σένα στη συμμετρία, στην αναρχία του κόσμου τούτου.

Έχε πίστη Ερευνητή, πίστευε και ερεύνα.





Χρόνια τώρα στο δρόμο που οι εχθροί ακουμπιούνται

εκεί που πατά το Τουρκικό προξενείο κι η Πρίγκηπος

μένει

ο πιο όμορφος άνθρωπος του κόσμου.

Βγαίνει απ΄το σπίτι του κάθε πρωί κι η καρδιά μου αλλάζει ρυθμό

μετράει

σε όγδοα και δέκατα-έκτα.

Βγάζω το ροζ φόρεμα

Καλλιτέχνη,

και ποζάρω για σένα γυμνή,

γιατί εσύ δε βλέπεις γυναίκα και σάρκα επάνω μου

παρά μόνο καμπύλες κι ευθείες.

Σου φέρνω μολύβια γαλλικά και κρατώ σταθερό το πινέλο σου

Θαυμάζω τον καμβά που έσμιξε με τον ακατάληπτο Μάστορα,

γιατί Καλλιτέχνη,

ο Θεός ευλόγησε το χέρι σου το δεξί και τα μάτια σου

να βλέπουν πως cadmium rouge και vermillion transparent δεν είναι τα ίδια κοκκινάδια

Σ’ όρισε κλειδοκράτορα της ομορφιάς και πλαστικό χειρουργό της ασχήμιας

έννοια σου, μη φοβάσαι όταν λένε πως ξοδεύεις τζάμπα το μπλε και το μωβ

Πως σπαταλάς τη νόμιμη μοίρα

Θυμήσου, Άσωτος Υιός και Σπλαχνικός Πατέρας είναι η ίδια απαράλλακτη ιστορία. Ένας γιός, ένας πατέρας και μια περιουσία.

Σκύβω και φιλώ τα χείλη σου Καλλιτέχνη,τον Τουλούζ Λωτρέκ φυλάω

μεσ’ απ τα δόντια μου ψηλώνει και διορθώνει τα λάθη σου.

Q: Καλλιτέχνη, τι είναι η αλήθεια;

A : Δε ξέρω/ξέρω κάποιον που ξέρει όμως.

Κόβω την κορδέλα και γιορτάζω ήδη την νίκη σου

Πίνω κρασί και αφήνω τα χείλη μου στο ποτήρι των εγκαινίων

Ahahah! Καλλιτέχνη, ήπια πολύ, τρέμουν τα χέρια μου και είμαι μόνο 24, αν με ρωτήσεις τι αγαπώ περισσότερο την τέχνη σου ή το αλκοόλ, χωρίς σκέψη απαντώ «μια τεκίλα for free» ΑHAH! Είμαι ήδη 24 και δεν έχω μία.

Πιες και συ, τραγούδα, με το κλειδί του σολ ανοίγει η πόρτα η χωρίς κλειδαρότρυπα.





Στο κέντρο της πόλης έχω έναν φίλο που περπατά πάντα μόνος και πάντα αργά. Του αρέσει να παρατηρεί και λένε ότι μου κάνει καλό η παρέα μαζί του.

Φορώ τον εαυτό μου

Πολιτικέ,

(κορίτσι ανησυχεί πως το ροζ φόρεμα δεν είναι κατάλληλο εδώ)

έτσι αισθάνομαι πιο άνετα.

Σου δίνω μιαν Εγκυκλοπαίδεια, γιατί εσύ πιο πολύ απ’ τον καθένα θες να ξέρεις τα λάθη της ιστορίας.

Παίρνω το blanco και σβήνω τις γραμμές απ’ τα χέρια σου, γιατί το μέλλον το ορίζω ΕΓΩ, μόνο ΕΓΩ, λίνα, τ’ ακούς; Και γω η Λίνα, απολαμβάνω ν’ ακούω.

Τεστ-τεστ-τεστάρεις το λόγο σου ένα-δύο, ένα-δύο κι αριθμείς επιχειρήματα πρώτον-δεύτερον

σηκωθείτε φωνήεντα εδώ δεν διατάζω, εδώ μιλώ μόνο από αγάπη, μπείτε στη σειρά και φτιάξτε μου την πιο όμορφη λέξη.

Αυτό είναι το δώρο της γλώσσας στον πολιτικό.

Ανοίγω το λεξικό των ενστίκτων και δε βρίσκω κραυγές στο λήμμα των φόβων σου και πιο κάτω ορίζεις:

πολιτικός = ο Καλλιτέχνης + ο Ερευνητής

και Λίνα, Lina \l(i)-na\ που είναι ό,τι είναι.

Σε καλώ στο πιο διαυγές ménage à trois και φαντάζομαι από τώρα ένα παιδί με το δικό μου σχήμα ματιών, στο χρώμα της δικαιοσύνης και το δικό σου όραμα




Πιστεύω σε σένα πολιτικέ, όσο πιστεύω στον Johnny Cash όταν τραγουδάει το Ring of Fire και καταγράφω με το μελάνι που δε σβήνει το μανιφέστο σου. And it burns, burns burns χωρίς ποτέ του να καίγεται.





Γιατί ξέρω πολύ καλά πολιτικέ, πως ξέρεις πολύ καλά ότι όλα θα
αλλάξουν        αλλάζουν        ζουν       αλλά

                           alla                 all

everything              every-thing       think       ink

έννοια σου και γω καταγράφω με το μελάνι που δε σβήνει.



Σκύβω και φιλώ τη γλώσσα σου πολιτικέ

και δε με νοιάζει που δεν έχεις ιδέα από φιλιά, γιατί έχεις ιδέα από γλώσσα.

Q: Πολιτικέ, άμα πω ψέματα μεγαλώνει η μύτη μου;

A: όχι, αλλά μικραίνει η ψυχή σου

Q: κι άμα πω αλήθεια;

A: τότε ανοίγουν και μεγαλώνουν τα μάτια σου.






Στην οδό Φιλίππου στον αριθμό πενηντακάτι με περιμένει ένα αγόρι που
συλλαβίζει σαν παιδάκι με σκέψεις πολλές και ελάχιστες λέξεις.
Φορώ τον αγέννητο εαυτό μου
Ποιητή,
άιντε, πάμε να βρούμε τους δουλέμπορους χορηγούς σου

Q: Εσύ τι θα βαλείς;

θα ξεπροβάλλεις σα Whitman με βυζιά και τακούνια

ή σα ξεβράκωτος Ginsberg να σπείρεις λαγνεία;

A: Δε θα φορώ φθαρμένα ιμάτια σε παρθένο ελαιώνα

τον αγέννητο εαυτό θα φοράμε, το νου σου.

Θα χω τόσα κεφάλια όσα οι ποιητές της γενιάς μου

δύσμορφο κτήνος με κουσούρια μεγάλα, με θανατηφόρες ελλείψεις

πώς αλλιώς θα μετέχω σ’ αυτό που θα γίνει

το νέο ζυμάρι, τ’ ορφανό από πατέρες και μάνες.

Άιντε να κάτσουμε γύρω από στρογγυλά τραπέζια να βγουν τα τεφτέρια να γράφουν

πόσο γενναία δειλοί μοιράζουν την πίτα και με λιγδιάρικα δάχτυλα φοβέρες υψώνουν, τι πρέπει να κάνεις για να μπεις στο δικό τους σινάφι.

Σκύβω και φιλώ το μελάνι στα νύχια σου ποιητή,

γιατί μοιάζεις έτοιμος για τη φτώχια που θα ρθει, κι έχεις κλείσει τ’ αφτιά σου σε σιγανοψαλτάδες μεσσίες και φωνακλάδες μεσίτες

γιατί ξέρω πως ξέρεις ότι μόνον η πείνα τρέφει το φαφούτικο τέρας

γιατί με ανέχεσαι κάθε που μαυρίζω κόλλα λευκή με θράσος, κυνισμό και άλλα γυναικεία τερτίπια

κάθε που γαυγίζω κι αντιγράφω ποιητές της γενιάς μου

σηκώστε τα χέρια να μετράω,πόσοι από σας δεν έχετε την Κυρία Κική αντιγράψει;

Τί συμφωνία με το διάολο να χει κάνει; ευλογημένη να ’ναι, γιατί ήταν εκεί, όταν φίλοι δεν ήταν.

Q: ποιητή, πες μου ένα ψέμα

Α : σ’ αγαπώ
Q : και μιαν αλήθεια τώρα

A: σ’ αγαπώ γι’ αυτό που θα γίνεις.



Ελάτε, μαζευτείτε όλοι, κλείνουν τα βιβλία,

ό,τι διαβάσατε-διαβάσατε.Θα δούμε το ‘you talking to me?’, ‘you talking to me?’απόψε, γιατί απόψε ‘I’m talking to you’ και Μπαμ! Μπαμ! Μπαμ! Μοιάζετε έτοιμοι! Σφυρίζει το αθόρυβο τρένο του μέλλοντος

ό,τι είναι να συμβεί-συμβαίνει ήδη.

ACTION!

Χρέος μου εγώ, η Λίνα, η εκδιδόμενη, η ανέκδοτη, η εκτεθειμένη στα μάτια/σχόλια του μοναδικού μου αναγνώστη, να γράψω την αυτο-βιογραφία μας στη γλώσσα που κανείς δε μιλά αλλά όλοι μπορούν να καταλάβουν.

Χρέος σας να ανάψετε τηνέαΦωτιάτηΦλόγαπουδετρέμειτοΑνέσπεροΦως κι αυτό είναι το

                                       Πυρ

                                                      το
                                                               Αείζωον




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.


Πέθανε ο σκηνοθέτης της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων», Ναγκίσα Όσιμα
Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης, Ναγκίσα Όσιμα, δημιουργός μερικών από τις εμβληματικότερες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, όπως Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων, Η Αυτοκρατορία του Πάθους και το Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς πέθανε σε ηλικία 80 ετών στην Φουτσιβάβα της Ιαπωνίας.
Ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν επιβαρυμένη.

«Ο πατέρας μου πέθανε ήρεμα. Ήταν μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ακίκο και τον μεγαλύτερο γιο του, τον Τακέσι. Εγώ δεν βρισκόμουν εκεί. Ο πατέρας μου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από πέρσι και πέθανε από πνευμονική λοίμωξη» δήλωσε ο νεότερος γιος του σκηνοθέτη, Αράτα.

Με την Αυτοκρατορία των Αισθήσεων ο σκηνοθέτης έμπλεξε το πολιτικό με το ερωτικό και απετέλεσε ορόσημο στην σύζευξη της πορνογραφίας με το καλλιτεχνικό σινεμά.

Γεννημένος στο Κιότο, ο Όσιμα σπούδασε πολιτική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Στη συνέχεια εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου και βοηθός σκηνοθέτη.

Ξεκίνησε να γυρίζει τις πρώτες του ταινίες την εποχή του Γαλλικού Νέου Κύματος και εμπνεύστηκε από αυτό, κυρίως από τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Οι πρώτες του ταινίες είχαν ως πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους και περιείχαν μερικές πειραματικές σκηνές, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Η κινηματογραφική καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν γύρισε διάφορες ταινίες με πολιτική θεματολογία, χάρη στις οποίες καθιερώθηκε. Πολλά από τα έργα του πραγματεύονταν θέματα όπως οι διακρίσεις ή τα όρια της κοινωνικής αποδοχής.

Στη διάρκεια της καριέρας του σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες, ανάμεσά τους τις: Το Αγόρι, Η παγίδα, Η εξέγερση, Ο δαίμονας του μεσημεριού, Το ημερολόγιο ενός κλέφτη της Σιντζούκου, Η Τελετή, Η  Αυτοκρατορία των Αισθήσεων, Η Αυτοκρατορία του Πάθους και Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς.

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων προκάλεσε σκάνδαλο στην Ιαπωνία του 1976. Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση του ιδιοκτήτη ενός πανδοχείου και μιας υπηρέτριας, στο Τόκιο του 1930, η οποία εξελίσσεται σε εμμονή με σαδομαζοχιστικά στοιχεία.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ: ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ!!!


Η απόλυτη παρακμή της Ελλάδας! Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα για να την κάνουν...καυσόξυλα!!!
Όποιος δεν σέβεται την ιστορία του, δεν έχει μέλλον!!
Μία πολλή δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, σύντομα θα κάνει τον γύρο του κόσμου διασύροντας εκ νέου τη χώρα.

Είναι η απόλυτη παρακμή μίας κατεστραμμένης, άνευρης και κυρίως ανιστόρητης κοινωνίας, για τη συντριβή της οποίας την κύρια ευθύνη φέρει η Πολιτεία η οποία έχει εγκαταστήσει το Βασίλειο της Εξαθλίωσης στην Ελλάδα προς τέρψιν των πιστωτών της.

Άγνωστοι ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα στην Ιερά Οδό προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα!

Η ελιά βρισκόταν στον Βοτανικό, κοντά στο σημερινό Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ξεριζώθηκε από άγνωστους.

Κάτω από το ιστορικό δέντρο ο Πλάτωνας δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο το 1978 καταστράφηκε από χτύπημα λεωφορείου, ένα μέρος του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ ο κορμός του παρέμενε μέχρι σήμερα στην περιοχή.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΡΩΣΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ.

 Ρώσοι ειδικοί αποκαλύπτουν παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής κατασκοπίας
Οι χάκερ “χτύπησαν” διπλωματικές, κυβερνητικές και ερευνητικές υπηρεσίες καθώς και βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Οι ειδικοί της ρώσικης εταιρείας λογισμικού Kaspersky Lab αποκάλυψαν ένα διεθνές δίκτυο ψηφιακής κατασκοπίας, που είχε σαν στόχο διπλωματικές, κυβερνητικές και ερευνητικές υπηρεσίες, καθώς και βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου!
Οι βασικότεροι στόχοι του δικτύου «Rorca» (από το «Red October») ήταν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Κεντρικής Ασίας, με άλλους στόχους να βρίσκονται στην Βόρεια Αμερική και την Δυτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ειδικό σε θέματα malware Βιτάλι Κάμλακ «τα περισσότερα χτυπήματα έγιναν σε πρεσβείες χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές όπως τη Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – έχουμε παρατηρήσει επιθέσεις στις ΗΠΑ. Αλλά οι περισσότερες επιθέσεις εστιάζονται γύρω από την Ρωσία». Στην Ευρώπη οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στο Βέλγιο και την Ελβετία.
Οι χάκερ πίσω από το δίκτυο χρησιμοποιούσαν πάνω από 60 διευθύνσεις από διάφορες χώρες (κυρίως την Γερμανία και Ρωσία) ώστε να καλύψουν τα ίχνη του κεντρικού τους σέρβερ. Α και η ταυτότητα των χάκερ παραμένει άγνωστη, εικάζεται ότι κατάγονται από ρωσόφωνες χώρες, καθώς αρκετές ρώσικες λέξεις και αργκό βρέθηκαν στον κώδικα του «Rorca».
Εκτός από «παραδοσιακές» επιθέσεις κατά μεμονωμένων υπολογιστών, το δίκτυο «Rorca», μπορεί μεταξύ άλλων να υποκλέψει στοιχεία από κινητά τηλέφωνα, βάσεις δεδομένων email, αφαιρούμενους δίσκους, ακόμα και δεδομένα τα οποία έχουν σβηστεί!
Σε αντίθεση με άλλες πρόσφατε αυτοματοποιημένες επιθέσεις (όπως τις «Flame» και «Gauss»), το «Rorca» επιλέγει προσεκτικά τους στόχους του, καθοδηγούμενο από τις ρυθμίσεις hardware και software, την μητρική γλώσσα, ακόμα και τις συνήθειες χρήσης εγγράφων. Τα δεδομένα των «μολυσμένων» δικτύων συχνά χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση άλλων επιθέσεων.
Βασικός στόχος των χάκερ φαίνεται να είναι η συγκέντρωση πληροφοριών και εγγράφων που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια κυβερνήσεων, εταιρειών ή άλλων υπηρεσιών και οργανισμών. Οι χάκερ έκαναν επιθέσεις κατά στόχων των ενεργειακών, πυρηνικών, αεροδιαστημικών και εμπορικών τομέων.
Το λογισμικό έχει μοναδική αρχιτεκτονική, με την δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικά συστήματα ασφάλειας, αναλόγως του στόχου. Τα συστήματα είναι τόσο εξελιγμένα ώστε να μπορούν να παρακάμπτουν τις ασφάλειες κρυπτογραφικών προγραμμάτων όπως το Acid Cryptofiler το οποίο χρησιμοποιούν από το 2011 οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το «Rorca» έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις τον Οκτώβριο του 2012, αλλά σύμφωνα με τη Kaspersky δρούσε τουλάχιστον από το 2007. Η Kaspersky συνεργάστηκε στην έρευνα της με διεθνείς οργανισμούς από τις ΗΠΑ, Ρουμανία και Λευκορωσία. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωση την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ.


 Φλώρινα: Εκπτώσεις κάθε ΤρίτηΕκπτώσεις θα προσφέρουν κάθε Τρίτη στους πελάτες τους οι ιδιοκτήτες καφετεριών και καταστημάτων εστίασης στην Φλώρινα, σε μια προσπάθεια να τονώσουν την κίνηση στις επιχειρήσεις τους, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Φλώρινας, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα προσφέρουν έκπτωση της τάξης του 20% και των καφετεριών 30%. Παράλληλα, τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν έκπτωση και στα προϊόντα που προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς, για παράδειγμα, τα κρασιά.
Ο κ. Σαπαλίδης επισήμανε ότι υπό σκέψη είναι η υλοποίηση ανάλογου μέτρου και στα εμπορικά καταστήματα και επισήμανε την ανάγκη οι Φλωρινιώτες να αποκτήσουν τοπική καταναλωτική συνείδηση.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΕΣΩ FACEBOOK.



 Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, εκτός από τα κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν και μία πρωτοβουλία για έπαινο- φοιτητές του Πανεπιστημίου της πόλης δημιούργησαν ομάδα για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια, στο Facebook.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους, όταν τους καλούν πολίτες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να παίρνουν χρήματα, αν και ο ιδρυτής της ομάδας Βλαντίμιρ Μούσταπιτς αποκάλυψε στην πύλη ειδήσεων "index.hr" ότι όλοι τους δίνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό.

"Δεν υπάρχουν κανόνες. Οι άνθρωποι ικανοποιούνται επειδή βλέπουν ότι πραγματικά προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποιος που δεν μας έδωσε φιλοδώρημα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για εμάς τους φοιτητές" πρόσθεσε. 

Ο Βλαντίμιρ Μούσταπιτς εξήγησε ότι η ιδέα "γεννήθηκε", όταν οι πρόσφατες πυκνές χιονοπτώσεις προκάλεσαν χάος στο Ζάγκρεμπ.

"Ρώτησα τους φίλους μου αν θέλουν ή όχι να αναλάβουμε δράση και ήθελαν" σημείωσε ο φοιτητής, την πρόταση του οποίου αποδέχθηκαν συμφοιτητές του έτοιμοι να εργαστούν και να δώσουν μάχη με τα χιόνια.

Στην αρχή, οι "καθαριστές χιονιού" ήταν λίγοι και μετά την ίδρυση της ομάδας στο Facebook η δράση έγινε πολύ δημοφιλής και το έντονο ενδιαφέρον των ανθρώπων αιφνιδίασε και τους ίδιους τους διοργανωτές.

Κλήσεις δέχονται κυρίως από ηλικιωμένα άτομα πουν μόνα τους, από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και "τα τηλέφωνά τους χτυπούν ασταμάτητα", καθώς η πόλη είναι βυθισμένη στα χιόνια.

Οι φοιτητές έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες κεντρικό θέμα στο Ζάγκρεμπ.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μας καλούν από εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Όλοι θέλουν να μάθουν ποιοι είμαστε και εμείς αισθανόμαστε σαν να είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι στην Κροατία που κάνουν κάτι" ανέφερε ο ιδρυτής της ομάδας. 

Ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς δήλωσε πρόσφατα ότι θα προσλάβει 1.000 φοιτητές για να καθαρίσουν από τα χιόνια τμήματα της πόλης και ότι μέσω της φοιτητικής υπηρεσίας θα τους πληρώνει 150 κούνα την ημέρα (19 ευρώ).



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΦΕΤ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΑΛΟΓΑ.



Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε ότι στην ελληνική αγορά δεν έχουν διακινηθεί μοσχαρίσια μπιφτέκια, στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και της Βρετανίας. 
Ο ΕΦΕΤ καθησυχάζει τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, που επιβεβαίωσαν ότι τα προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση: “Στις 15 Ιανουαρίου η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές”.



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΥΡΑΝΝΟ!


15Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Ρίζα και πηγή και μητέρα κάθε αμαρτίας είναι η υπερηφάνεια. Εξαιτίας της ο πρωτόπλαστος έχασε τη μακάρια ζωή του παραδείσου. Εξαιτίας της και ο διάβολος που τον εξαπάτησε, έχασε το ουράνιο αξίωμα του αγγέλου.

Τίποτα δεν αποξενώνει τόσο από τη φιλανθρωπία του Θεού και τίποτα δεν παραδίνει τόσο στη φωτιά της κολάσεως, όσο το τυραννικό πάθος της υπερηφάνειας και της κενοδοξίας. Όταν αυτό υπάρχει μέσα μας, είμαστε ρυπαροί, έστω κι αν έχουμε άλλες αρετές, όπως αγνεία ή νηστεία ή ελεημοσύνη ή προσευχή. Γιατί, όπως λέει η Γραφή, «είναι ακάθαρτος στα μάτια του Κυρίου κάθε υπερήφανος» (Παροιμ. 16:5).

Τον άνθρωπο δεν τον μολύνουν μόνο τα σαρκικά αμαρτήματα, η πορνεία, η μοιχεία και τα παρόμοια, αλλά και η υπερηφάνεια, πολύ περισσότερο μάλιστα αυτή. Γιατί η κάθε λογής ασέλγεια είναι, βέβαια, θανάσιμο αμάρτημα, έχει όμως ως αιτία την επιθυμία. Στην αλαζονεία, απεναντίας, δεν μπορείς να βρεις κάποιαν αιτία η πρόφαση, που να τη δικαιολογεί έστω και ελάχιστα. Τίποτ’ άλλο δεν είναι, λοιπόν, παρά διαστρέβλωση της ψυχής και αρρώστια βαριά, που γεννιέται από την ανοησία. Ναι, ο πιο ανόητος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο αλαζονικός.

Η επίγεια δόξα και η εγκόσμια αίγλη είναι εφήμερες. Σε τίποτα δεν διαφέρουν από τις θεατρικές παραστάσεις, που τελειώνουν μέσα σε λίγες ώρες, και από τα ανοιξιάτικα λουλούδια, που μαραίνονται μέσα σε λίγες μέρες. Αλήθεια, τι είναι πιο τιποτένιο και μάταιο από την ανθρώπινη τιμή; Ποιος είναι ο καρπός της ; Ποια είναι η ωφέλειά της; Σε ποιο χρήσιμο αποτέλεσμα καταλήγει; Και μακάρι να ήταν μόνο αυτό το κακό! Γιατί όχι μόνο κανένα κέρδος δεν εξασφαλίζει, αλλά και ζημιά μεγάλη προξενεί.

Όποιος υπακούει στην υπερηφάνεια, σ’ αυτή την τόσο σκληρή και κακόμορφη κυρά, ακατάπαυστα υποφέρει και θλίβεται. Ναι, είναι πράγματι κυρά σκληρή με τους υποτακτικούς της. Όσο περισσότερο, μάλιστα, την κολακεύουν, τόσο σηκώνει το ανάστημά της και τους βασανίζει. Απεναντίας, στους ανθρώπους που την απαρνιούνται και την περιφρονούν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Κοντολογίς, η υπερηφάνεια είναι χειρότερη από κάθε θηρίο και από κάθε τύραννο. Γιατί τα θηρία και οι τύραννοι, με το καλόπιασμα και τις περιποιήσεις, πολλές φορές ημερεύουν, ενώ αυτή, όσο περισσότερο πάμε με τα νερά της, τόσο αγριεύει. Κι αν βρει κανέναν που της κάνει όλα τα χατίρια, δεν διστάζει να τον σπρώξει ακόμα και στο έγκλημα.

Έχει και μία πιστή συντρόφισσα, τη θυγατέρα της, την απόγνωση. Τη λέω θυγατέρα της, γιατί αυτή είναι που τη γεννάει, όταν αυξηθεί και ριζώσει καλά μέσα στον άνθρωπο. Και η απόγνωση, όταν γεννηθεί, οδηγεί την ψυχή στην ολοκληρωτική καταστροφή. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝOY ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.



Την αγανάκτησή του εκφράζει συμπολίτης μας με email που έστειλε στα "Π.Ν." για την τεράστια καθυστέρηση των αρμοδίων αρχών για τις  αποζημιώσεις  από τις περυσινές κακοκαιρίες.
Δείτε την αγανακτισμένη του επιστολή.


"Τα πορισματα των κερασιων για αποζημιωσεις 2012 δεν ηρθαν ακομη. Φενεται φυσηξε ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΑ ΜΠΛΕ και τα σκορπισε, με αποτελεσμα οι Προμαχιωτες ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΙ."
Β.Α.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους του Δήμου Αλμωπίας να υποβάλλουν κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι και τις 15/02/2013, αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να φαίνεται ο αριθμός των μικρών και μεγάλων ζώων που επιθυμούν να εισάγουν στους βοσκότοπους του Δήμου μας κατά την κτηνοτροφική περίοδο 2013.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - Υ/Δ ΕΙΝΑΙ:

    Αρουτζίδου Μαρτίνα, για την Τ.Κ. Αψάλου (2384350293)
    Γερακάρη Ζαχαρούλα, για την Τ.Κ. Νότιας (2384350231)
    Λαζοπούλου Αρχοντή, για την Τ.Κ. Μεγαπλατάνου (2384350206)
    Ιατρίδης Γεώργιος, για την Δ.Κ. Αριδαίας και Τ.Κ. Τσάκων (2384350222)
    Κεβόπουλος Ιωάννης, για την Τ.Κ. Φούστανης (2384350233)
    Κετικίδου Δάφνη, για την Τ.Κ. Κωνσταντίας και Τ.Κ. Χρυσής (2384350253)
    Τζιβιτζίδου Δέσποινα, για την Τ.Κ. Προμάχων (2384350292)
    Κεχαγιάς Χρήστος, για την Τ.Κ. Σωσάνδρας (2384350252)
    Κιρκενίδου Μαρία, για την Τ.Κ. Αψάλου (2384350211)
    Κοροσίδου Ευαγγελία, για την Τ.Κ. Αλώρου και Τ.Κ. Πιπεριάς (2384350273)
    Μάρκου Χρήστος, για την Τ.Κ. Γαρεφίου και Τ.Κ. Δωροθέας (2384350268)
    Παρούτογλου Νικόλαος, για την Τ.Κ. Θεοδωρακίου (2384350225)
    Μπεγλοπούλου Όλγα, για την Τ.Κ. Ίδας και Τ.Κ. Νερόμυλων (2384350277)
    Ουργαντζόγλου  Απόστολος, για την Τ.Κ. Θηριόπετρας και Τ.Κ. Περίκλειας (2384350312)
    Πασόης Ιωάννης, για την Τ.Κ. Λουτρακίου και την Τ.Κ. Λυκοστόμου (2384350232)
    Ροδίτου Φιλιά, για την Τ.Κ. Πολυκάρπης (2384350276)
    Σπανοπούλου Ευαγγελία, για την Τ.Κ. Μηλιάς (2384350264)
    Σταυρακούδη Ιωάννα, για την Τ.Κ. Βορεινού (2384350272)
    Συλλέκτης Χρήστος, για την Τ.Κ. Σαρακηνών (2384350271)
    Τραϊανού Αθανάσιος, για την Τ.Κ. Εξαπλατάνου και Τ.Κ. Αρχαγγέλου (2384350314)
    Χατζηαβραμίδου Ευδοκία, για την Τ.Κ. Όρμας (2384350207)



     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ε.Δ.

ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟY ΟΛΓΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.



Σύσκεψη για «Θέματα Κτηνιατρικού Ενδιαφέροντος» πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17/1, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου με πρωτοβουλία του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκη. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής κ. Μιχάλης Κελεσίδης καθώς και όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Συζητήθηκαν κυρίως υπηρεσιακά θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση, και λειτουργία της υπηρεσίας το 2013, σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στον προγραμματισμό δράσεων και την εφαρμογή προγραμμάτων για έλεγχο των επιχειρήσεων ζωϊκής προέλευσης, έλεγχο για την διαχείριση των αποβλήτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, συζητήθηκε το φαινόμενο της λύσσας που έκανε την εμφάνισή του στην Π.Ε. Πέλλας και δόθηκε εντολή για στενή παρακολούθηση του θέματος με άμεσο εντοπισμό και εξάλειψη των κρουσμάτων. Εξάλλου, έγινε αναφορά στην οργάνωση ημερίδας το επόμενο χρονικό διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα με τη συμμετοχή κτηνιάτρων από την Π.Ε. Πέλλας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προσπάθεια για καλύτερη επικοινωνία και αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των στελεχών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και των περιφερειακών τμημάτων με γνώμονα και πρωταρχικό στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσαντάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.


Φωτογραφία Εξώφυλλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»
 καλεί όλους τους χορευτές του συλλόγου στην καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την
 Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00
 στο Κέντρο Νεότητας Προμάχων.
 Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα ας δώσει ιδιαίτερη χαρά .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.



ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ:

α)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ
Το γήπεδό μας είναι από τα καλύτερα και πλέον ασφαλή γήπεδα του Νομού μας. Απόδειξη τούτου ότι καμία ως τώρα φιλοξενούμενη ομάδα δεν ζήτησε τη μη διεξαγωγή των αγώνων.

β)
ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Για αυτά καθαυτά τα αγωνιστικά περιστατικά,παραπέμπουμε την φίλαθλη κοινή γνώμη στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ήταν παρούσα.
.
Τέλος η ομάδα των Προμάχων ως ουδέποτε ευνοηθείσα, δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να απολογείται,παραμένει ψύχραιμη και δεν καταφεύγει σε υστερίες.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...