Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

GIVE BEES A CHANCE-ΔΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!


«Όταν οι μέλισσες πεθαίνουν μαζικά πρέπει να ανησυχούμε, και όχι μόνο αν είμαστε μελισσοκόμοι. Υπάρχει λόγος σοβαρός. Οι μέλισσες αποτελούν δείκτες ενός υγιούς αγρο-οικοσυστήματος. Ο μαζικός θάνατος τους αποτελεί σήμα κινδύνου. Επικίνδυνα φυτοφάρμακα και επιμόλυνση από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, ιδιαίτερα γύρη απ” αυτούς τους οργανισμούς, εξολοθρεύουν τις μέλισσες και αυτό είναι μια προειδοποίηση και για την δημόσια υγεία. Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε άμεσα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε οΝίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στo πλαίσιο της εκστρατείας για τη διατροφή και τα μεταλλαγμένα οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησαν μια νέα ενημερωτική καμπάνια με τίτλο ΔΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (Give bees a chance) παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι του Τζον Λένον.
Η εκστρατεία ξεκίνησε με αφορμή την κατάθεση 2 εκθέσεων στην Επιτροπή αναφορών του ΕΚ από ενώσεις μελισσοκόμων για τις αρνητικές επιπτώσεις στις μέλισσες και τους επικονιαστές των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) και των χημικών φυτοφαρμάκων στη γεωργία, καθώς και τη δημοσιοποίηση νέων επιστημονικών δεδομένων που συνηγορούν προς αυτή τη κατεύθυνση.
Οι μελισσοκόμοι εμφανίστηκαν μπροστά στην Επιτροπή Αναφορών προκειμένου να αναδείξουν τις πραγματικές απειλές που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους αλλά και η ίδια η επιβίωσή τους.
Η πρώτη αναφορά υπογραμμίζει την απότομη αύξηση στη θνησιμότητα μεταξύ των μελισσών στην ΕΕ λόγω της εκτεταμένης χρήσης των φυτοφαρμάκων ενώ η δεύτερη αναφορά ζητά την προστασία των μελισσών και των μελισσοκόμων από την μόλυνση των ΓΤΟ.
Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: “Η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να δώσει μια ευκαιρία στις μέλισσες! Υποστηρίζουμε τις αναφορές των μελισσοκόμων και επιθυμούμε να βάλουμε ένα τέλος στις αρνητικές επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, μεταξύ άλλων και των νεονικοτινοειδών, και των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στις μέλισσες και τα συναφή προϊόντα διατροφής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στη χώρα μας στη χρήση των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων νεονικοτινοειδών που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού που ξεραίνει τους φοίνικες. Για παράδειγμα, φαινόμενα μαζικής θανάτωσης μελισσών καταγράφηκαν πριν από λίγους μήνες και στην Πάρο, όπου ιδιώτες χωρίς να είναι ενημερωμένοι, χρησιμοποίησαν νεονικοτινοειδή για να αντιμετωπίσουν το κόκκινο σκαθάρι. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι μελισσοκόμοι και ο Δήμος ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημέρωσης για την αποφυγή χρήσης των επικίνδυνων αυτών φυτοφαρμάκων”.
Η ανησυχητική μείωση του πληθυσμού των μελισσών, ο ανθρώπινος παράγοντας, τα φυτοφάρμακα και οι ΓΤΟ, καθώς και η επείγουσα απαιτούμενη πολιτική ανταπόκριση της ΕΕ ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.



ΠΗΓΗ...http://www.lesvosnews.gr

ΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΟΥ-ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2-3.



Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα , πέρασε και το εμπόδιο του Αρη Θεοδωρακίου ο ΑΣ Πρόμαχοι κερδίζοντάς τον με 2-3.
Αποδίδοντας σε κάποιες περιόδους του αγώνα, ποδόσφαιρο αξιώσεων, οι πρωτοπόροι του ομίλου Πρόμαχοι, πήραν τη νίκη απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα, όπως είναι η ομάδα του Άρη και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στον στόχο, που είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία.
Στο ορεινό Θεοδωράκι επικρατούσε δριμύ ψύχος και σε συνδυασμό με το βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δυο ομάδων υπερέβαλαν εαυτούς  και προσέφεραν στους λιγοστούς φιλάθλους πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.
Μόλις στο 13' ο Νάνος σημείωσε το 0-1, για να ισοφαρίσει στο 23' ο Μποιδάνης για τον Άρη.
Το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται , αφού ο Σέλκος σημείωσε το 1-2 στο 44', γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα σημερινά του γενέθλια.
Στο β΄μέρος οι ομάδα των Προμάχων απέδωσε κατά διαστήματα ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων , δικαιώνοντας την θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα. Έτσι ήρθε και το 1-3 στο 78' με γκολ που σημείωσε ο αρχηγός και ηγέτης των Προμάχων Αμπάρης.Το τελικό 2-3 σημείωσε στο 89' του αγώνα ο Γκέσος για τους γηπεδούχους.
Αξίζει να σημειώσουμε το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής εις βάρος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ήταν λάθος υπόδειξη, και το οποίο εκτέλεσε ο Μποιδάνης, αλλά ο σταθερότατος σήμερα τερματοφύλακας Χατζής  το εξουδετέρωσε μπλοκάροντας τη μπάλα.






























ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (Κτήμα Παπαντωνίου).

ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ NASA ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ UFOΛΟΓΟΥΣ.


«Πανικός» προκλήθηκε εχθές σε όλους τους
UFOλόγους ανά τον κόσμο, συνειδητοποίησαν ότι είχε αφαιρεθεί μεγάλος αριθμός φωτογραφιών από αρχείο της NASA. Οιφωτογραφίες είχαν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν από υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας για να υποστηρίξουν τις θεωρίες τους περί εξωγήινων επισκέψεων στον πλανήτη μας.

Τις εν λόγω φωτογραφίες η NASA τις είχε καταχωρημένες σε μια  κατηγορία ''διαστημικών σκουπιδιών'' και η ξαφνική διαγραφή τους ερμηνεύθηκε από τους απανταχού συνωμοσιολόγους ως μία ξεκάθαρη κίνηση συγκάλυψης ιχνών που άφησαν πίσω τους οι εξωγήινοι επισκέπτες.





ΠΗΓΗ...http://www.tsekouratoi.gr

"ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ".


Το κουράσαμε πολυ το θέμα

Κάποιος είχε πει πως, "είσαι μεσήλικας όταν έχεις συναντήσει τόσο πολύ κόσμο ώστε κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις σου θυμίζει κάποιον άλλο"

Αυτό τελικά πρέπει να αποδεχτώ. Είμαι μεσήλικας. Και σε μια χώρα μόλις δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων καταλαβαίνετε τι συμβαίνει. Όλοι μου θυμίζουν όλους. Η εμμονή μου να βρω την έκπληξη ίσως είναι μια έμμεση άρνηση να συνειδητοποιήσω πως μεγάλωσα. Τόσο, ώστε η έκπληξη να μη βρίσκεται πλέον στους ανθρώπους, αλλά σε μικρές λεπτομέρειες που συναντάω γύρω μου.

Ένα απλό παράδειγμα. Κατέβαινα με τους αγανακτισμένους σαράντα μέρες στο σύνταγμα, θεωρώντας πως θα είμαστε η έκπληξη. Κοιτάζοντας γύρω μου ήταν όλοι γνωστοί. Έβλεπα μια παρέα κι από τις φάτσες ένοιωθα όλο το πακέτο που κουβάλαγαν μέσα στο μυαλό τους. Τις συνήθειές τους. Το τρόπο σκέψης τους.Το τι ακριβώς έκαναν από την ώρα που γεννήθηκαν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ήταν κάποιοι άγνωστοι, αλλά ήταν φτυστοί με τους γνωστούς που είχα γνωρίσει από κοντά τόσα χρόνια. Η πρώτη σκέψη λοιπόν ήταν πως αυτό που κάναμε ήταν μια φάρσα. Γιατί κανείς από αυτούς που έβλεπα δεν θα έκανε τίποτα περισσότερο από ότι είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη ζωή του. Ο ευσεβής πόθος όμως για την "έκπληξη" με οδηγούσε να πιστεύω πως όλο αυτό το πλήθος θα έκανε κάτι περισσότερο για μια φορά στη ζωή του....

Η απόλυτη βλακεία. Στη πλατεία ήμασταν γιατί κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν ένα άσχημο παιχνίδι με τις ζωές μας. Αυτό το κάποιοι δεν ήταν αφηρημένο. Είχε ονοματεπώνυμο. Δεν ήταν οι κάποιοι που ξεφύτρωσαν από το πουθενά. Ήταν οι ίδιοι που έθρεψαν και τους έκαναν διάσημους, όλοι αυτοί οι ανώνυμοι που ήταν από κάτω και τους κράζανε. Κι αυτοί οι κάποιοι δεν άλλαξαν ξαφνικά. Οι ίδιοι είναι όπως τόσοι άλλοι που γνωρίζαμε. Κι οι γνωστοί-άγνωστοι της πλατείας τους φέρανε στο σημείο να αποφασίζουν για τις ζωές τους με πλήρη συνείδηση του τι είναι και τι καπνό φουμάρουν. Τους ήξεραν. Τους επέλεξαν κατ΄εικόνα και ομοίωση.

Οπότε βρισκόμουν μέσα σ΄ενα εντελώς σουρεάλ τοπίο, όπου γνωστοί είχαν δώσει εξουσία σε γνωστούς, γνωρίζοντας τι είναι ικανοί να κάνουν και πόσο ασύδοτα λειτουργούν, γιατί η ασυδοσία ήταν κοινό χαρακτηριστικό και στους μεν και στους δε, και διαμαρτυρόντουσαν γιατί πολύ απλά οι γνωστοί που ψήφισαν τελικά έκαναν την έκπληξη και δεν τους συμπεριέλαβαν στο γνωστό παιχνίδι. 

Η παρουσία των ματ σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια σημαίνει ακριβώς αυτό. Οι γνωστοί που έχουν τη δύναμη στα χέρια τους, επειδή γνωρίζουν ακριβώς αυτούς που τους ζαλίζουν τ'@ρχίδια με τη γκρίνια τους, στέλνουν τα ματ υπό μορφή "βούλωσε το πια ρε Μήτσο, μας τα ζάλισες" Και φυσικά ο Μήτσος κάνει αυτό ακριβώς που οι γνωστοί του ξέρουν ότι θα κάνει. Το βουλώνει και βάζει το κεφάλι πάλι κάτω. Η στη καλύτερη περίπτωση θα γίνει φίρμα στα κανάλια και θα συνεχίζει να γκρινιάζει ανούσια με τα ακουστικά στ΄αυτιά.

Γιατί ο Μήτσος δεν παλεύει για την έκπληξη. Αλλά για να μπει πάλι στο παιχνίδι που έπαιζε μαζί με τους άλλους Το γνωστό παιχνιδάκι που τόσα χρόνια τον έθρεψε, του πότισε το μυαλό, του διαμόρφωσε όλο το τρόπο ύπαρξής του. Ο κάθε Μήτσος είναι το παιδί τους. Όλη η Ελλάδα είναι μεσήλικας που δεν έχει εκπλήξεις γιατί ο ένας μας θυμίζει τον άλλον με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Φτύνεις κάτω, φτύνεις τα πόδια σου, φτύνεις πάνω φτύνεις τη μούρη σου. Υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις ανθρώπων που επιμένουν να είναι έφηβοι. Να μην μεγαλώσουν γιατί σιχαίνονται αυτό το κόσμο των μεσήλικων. Γιατί η ζωή δυστυχώς ή ευτυχώς χωρίζει τους ανθρώπους σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Είναι εκείνοι που γεννιούνται πάντα γέροι κι εκείνοι που πεθαίνουν παντα νέοι. Το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό που βιώνουμε με τα μνημόνια δεν είναι κάτι νέο. Είναι μια άλλη εκδοχή όλου του σάπιου συστήματος που γνωρίζουν γενιές και γενιές. Και συνεχίζουν να το θρέφουν και να του δίνουν άλλοθι. 

Ο ελληνικός λαός δείχνει την ίδια υποκριτική αγανάκτηση όπως οι παπαγάλοι της ενημέρωσης. Μοιάζει έξω φρενών που η Πολιτεία είναι ασύδοτη, λες κι αυτό είναι κάτι καινούργιο. Έκλεψαν, έφαγαν, κορόιδεψαν, πήραν μίζες, διόρισαν ασύδοτα τους πελάτες τους, έκαναν μπίζνες με αδίστακτους επιχειρηματίες, ανάδειξαν αναξιοκρατικά άχρηστους κι επικίνδυνους σε κάθε επίπεδο, γίνονται βίαιοι και στέλνουν δυνάμεις καταστολής να βαράνε ότι βρουν, διασπείρουν διχόνοιες και μίση, συνεργάζονται με ξένα κέντρα και είναι υποχείρια διεθνών κερδοσκόπων. Μεγάλη έκπληξη! Μεγάλη ανακάλυψη!

Όλα αυτα΄έτσι ήταν κι έτσι είναι απλά η πίτα περιελάμβανε και την ενορία, ενώ τώρα το συσσίτιο περιορίστηκε σε λίγους κι απαραίτητους για το σύστημα, κι οι υπόλοιποι πήγα για τα μπάζα γιατί ήρθαν καιροί οικονομικού συμμαζέματος και τακτοποίησης των άσκοπων εξόδων. Μια επιχείρηση είναι το κράτος που στο τελευταίο meeting οι μάνατζερ αποφάσισαν περικοπές για να περιορίσουν ζημιές και να ελέγξουν καλύτερα το κέρδος. 

Οι εκτοπισμένοι από τα νέα πλάνα της επιχείρησης δεν ξέρουν να κάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που είχαν μάθει. Υπάλληλοι ήταν τόσα χρόνια κι αυτό ξέρουν. Και το σημαντικότερο. Δεν θέλουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαν μάθει. Δεν είναι ήρωες οι αγανακτισμένοι πολίτες. Είναι τσαντισμένοι πελάτες του συστήματος που τους πέταξε σαν τη τρίχα από το ζυμάρι.....

Κι έτσι στα γρήγορα όσοι δεν παίζουμε αυτό το παιχνίδι και το σιχαινόμαστε πρέπει να μείνουμε εκτός. Δεν έχουμε καμιά δουλειά μαζί με όλους αυτούς. Το λέω έτσι στεγνά και χωρίς ίχνος ντροπής. Δεν με ενδιαφέρει πλέον όλος αυτός ο συρφετός. Και ντρέπομαι για τον εαυτό μου που τόσες φορές παρασύρθηκα και παραμυθιάστηκα πως μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη ήξερα. 

Είμαστε μόλις δέκα εκατομμύρια. Έχεις δει έναν, τους έχεις δει όλους. Αυτοί που δεν είναι έτσι, δεν έχουν ανάγκη να τους τα πει κανείς. Είναι αυτάρκεις και ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους και πως να παραμείνουν αξιοπρεπείς ακόμα και μέσα στα σκατά. Οι υπόλοιποι?

Πολύ απλά ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν. Δεν συμφωνείς με τα χαράτσια? Μη πληρώνεις.
 Σιχαίνεσαι τη τηλεόραση? Κλείστην. 
Θέλεις κάτι καλύτερο για τα παιδιά σου? Μάθε πρώτα ποιο είναι το καλύτερο για να διδάξεις κι αυτά να το διεκδικήσουν αλλιώς βούλωστο. 
Θέλεις μια κοινωνία με αλλιώτικες αξίες από αυτή που ζεις? Σταμάτα να ζεις λατρεύοντας και υπηρετώντας τις ίδιες σαχλαμάρες. 
Δεν μπορείς να συντηρήσεις το αυτοκίνητο? Πούλα το και πήγαινε με τα πόδια. 
Δεν έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου ή τον εαυτό σου? Γύρνα στο χωριό σου και φύτεψε κανένα μαρούλι, πάρε και μια κότα να τη βγάλεις καθαρή.
 Σε καρπαζώνουν από το πρωί ως το βράδυ σε μια κωλοδουλειά για πενταροδεκάρες? Σήκω φύγε και ζήσε στο παγκάκι, φάε από τα σκουπίδια, κοιμήσου στο δρόμο.
 Περισσότερη αξιοπρέπεια θα έχεις από αυτή τη ξεφτίλα που είσαι τώρα. 

Κι αν σου ζητήσουν να ψηφίσεις ξανά και σκέφτεσαι πως κανένας από όσους σου πλασάρονται δεν αξίζει φράγκο. Μη ψηφίζεις τίποτα. Αν ελπίζεις πως κάποιος λέει κάτι καλύτερο από τους υπόλοιπους ψήφισε αυτόν με γνώμονα μόνο πως τον γουστάρεις, ούτε γιατί το είπε ο άλλος, ούτε γιατί υποσχέθηκε, ούτε γιατί μπορεί να είναι εξουσία και να φας κι εσυ από τα ψίχουλα και όλες οι αηδίες που σε κατάντησαν έτσι. Με λίγα λόγια θέλεις να είσαι ξεφτίλας? Με γειά σου και χαρά σου. Είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό μου.Συμπαράσταση και συνεργασία στη ξεφτίλα τέλος. 

Το κουράσαμε πολύ το θέμα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ… ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ!


1Όταν η αρχιτεκτονική και η τέχνη συναντώνται… μπορούν να συμβούν απίστευτα πράγματα!Αυτό συνέβη σε ιστορική εκκλησία της Ατλάντα, η οποία έγινε ο καμβάς του καλλιτέχνη Hense!

Ο ίδιος τη ζωγράφισε με φανταχτερά χρώματα και κάλυψε όλους τους εξωτερικούς τοίχους του ναού με γκράφιτι!
«Όταν η αρχιτεκτονική συνδέεται με τη ζωγραφική δε μπορεί παρά να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό έργο τέχνης στο δρόμο»  δήλωσε ο Hense.  Ευτυχώς, ο καλλιτέχνης δεν θα έχει προβλήματα με το νόμο, καθώς είχε τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης γι' αυτό το έργο, το οποίο είναι άλλο ένα στο πλαίσιο αναμόρφωσης των γειτονιών.

1


1


1


1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΑΠΟ 2000 ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ.


15Ένας ανεμόμυλος φτιαγμένος από 2000 γυάλινα, χρωματιστά, μπουκάλια στέκει επιβλητικά στην άκρη του δρόμου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, μαγνητίζοντας τα έκπληκτα βλέμματα των επισκεπτών.

Αποτελεί ομοίωμα ενός πετρόχτιστου ανεμόμυλου που έχει εδώ και χρόνια το χωριό, κτίσμα που διασώθηκε από την εποχή που η περιοχή ήταν μετόχι της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Τον καινούργιο αυτό γυάλινο ανεμόμυλο κατασκεύασε με φαντασία, μεράκι αλλά και με τη βοήθεια των συγχωριανών του ο 56χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων Γιάννης Βέκης. Τον έχτισε ακριβώς απέναντι από τον πετρόχτιστο ανεμόμυλο, ώστε ντόπιοι και επισκέπτες να μπορούν να βλέπουν και να θαυμάζουν ταυτόχρονα και τους δύο.

"Ο γυάλινος ανεμόμυλος είναι ένα ομοίωμα του παλιού, σε μικρότερη διάσταση. Η ιδέα ήρθε ξαφνικά, καθώς δεν μπορούσα να βλέπω άλλο τον παλιό ανεμόμυλο που είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας να είναι εγκαταλελειμμένος και να φθείρεται από τον χρόνο. Επέλεξα να τον κάνω από μπουκάλια, θέλοντας να στείλω και το μήνυμα της ανακύκλωσης" δήλωσε ο κ. Βέκης.

Ο 56χρονος, όπως ανέφερε, βλέποντας τον παλιό ανεμόμυλο να καταστρέφεται παρά τις όποιες εργασίες αναπαλαίωσης που έγιναν από τον δήμο Πολυγύρου, αποφάσισε να βάλει μία επιγραφή στο μαγαζί του: "Συγκεντρώνω ανακυκλώσιμα υλικά".

Σιγά σιγά οι συγχωριανοί του άρχισαν να καταφθάνουν με τσάντες γεμάτες με μπουκάλια από μπύρα, κρασιά και άλλα ποτά, καθώς επίσης με ξύλα και λαμαρίνες. Όλα αυτά τα υλικά τα χρησιμοποίησε ο κ. Βέκης για να κατασκευάσει τον ανεμόμυλο, ο οποίος έχει ύψος 4 μέτρα.

Η πρωτοτυπία βρίσκεται στο κυλινδρικό μέρος, που έχει διαστάσεις 2,20 x 2,20 μέτρα, καθώς είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί. Η σκεπή του είναι ξύλινη και περιστρεφόμενη, έτσι ώστε η ανέμη να γυρνά με την κατεύθυνση του ανέμου.

Ο γυάλινος ανεμόμυλος βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δρόμο για Μαρμαρά, στο ύψος του χωριού Ορμύλια.

Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκε δουλειά περίπου δύο μηνών και, όπως τονίζει ο κ. Βέκης, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, καθώς το έργο του έχει "αγαπηθεί" από τους κατοίκους του χωριού.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.


Ελευθέρας στα μουσεία ζητούν οι δάσκαλοι
Μακροσκελή επιστολή έστειλε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση της ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι καταργήθηκε αυτό το δικαίωμα για τους εκπαιδευτικούς πριν από λίγους μήνες και υποστηρίζουν ότι από τον Ιούλιο ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε ανακοινώσει την ανάκληση αυτής της απόφασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί.

Τώρα, οι δάσκαλοι καλούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να ανακαλέσει αυτές τις «άδικες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, και να εισέρχονται ελεύθερα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με την επίδειξη της ταυτότητας του εκπαιδευτικού, που αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες, πλην της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ.


Στο βιβλίο του, «21η Απριλίου, Ημέραι και Έργα» στην σελίδα 287, ο Παττακός αποκαλύπτει την συνταγή με την οποία έλυνε τις Απεργίες.
Μεταφέρουμε επί λέξει:
«Εδέχθην το προεδρείον των συνδικαλιστών της Ολυμπιακής Αεροπορίας του Ωνάση. Ηπείλησαν απεργίαν. Εζήτησα να προσέλθουν μετά του εργοδότου – Ωνάση – και μετά από κοπιώδη συζήτησιν άκαρπον, τους ενέκλεισα εις δωμάτιον του Υπουργείου Εσωτερικών με απαγόρευσιν εξόδου των, μέχρις ότου συμβιβασθούν! Δεν παρήλθε πολλή ώρα και η λύσις ευρέθη".



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ!!!


Ξεκαρδιστικό: Πώς αντιδρά η Ελληνίδα μάνα σε ένα απλό κρύωμα!
- Εμ βέβαια...
Και ακολουθεί η παρακάτω φράση: (Προσοχή: Η φράση δεν είναι λάθος γραμμένη! Επίτηδες δεν έχει κενά, διότι λέγεται με μια ανάσα)
- "Eμέναποιοςμακούειότανμιλάωάμαλέωβάλεζακέτακάνεικρύολεςκαιμιλάωστοντουβάριπάνταγραμμένη
μέχετεόλοιλεςκαιγιακακόταλέωαλλάπουμονημουταλεωμονημουταακουωαλλαδενέρθειμιαμέραπουθα
σήκωθωναφύγωαπόαυτότοσπίτικαιναδούμετιθακάνετεχωρίςεμέναόλαέτοιματαπεριμένεαποεμέναάντε
ναπεθάνωναησυχασωεπιτέλουςβαρέθηκαπιακαιαμάνπιααυτάταρούχασαςδενταμαζέυτελίγοέλεοςόλαμα
όλαεγώπουθαπάειαυτήηκατάστασηπιακακομαθημένααποάυριοθαδείτεολακομμένατηλεόρασηυπολογιστή
έξοδοικαιαυτάθακοπούνθαδείτεεσείςμόνοδιάβασμααποεδώκαιπέρα"





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ;


Ποιά είναι η σχέση της CIA με τις προφητείες;Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα τους μάλιστα είναι και ο Γέροντας Παΐσιος!
Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ολόκληρο αναλυτικό τμήμα της μυστικής υπηρεσίας, το οποίο ασχολείται με ό,τι θεωρείται απόκρυφο ή μυστικιστικό, και προσπαθεί να «δέσει» το παζλ διαφόρων προφητικών παραδόσεων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, προκειμένου να τα εντάξει στη δική της αναλυτική διαδικασία.
Μάλιστα αναφέρουν ότι η μυστική υπηρεσία της Αμερικής ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ κιόλας και προφητείες για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη συγκεκριμένων χωρών με τον τρόπο που θέλει, για να καθοδηγήσει τις μάζες έτσι όπως επιτάσσουν τα σχέδια της!
Πρόσφατες αποκαλύψεις μάλιστα αναφέρουν ότι στη χώρα μας έχουν διαρρεύσει κάποιες προφητείες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων και μάλιστα χρησιμοποίησαν πρόσωπα του μοναχισμού για τον σκοπό αυτό μετά το θάνατό τους!...
Ποιά είναι όμως η αλήθεια; Θα μπορούσε όντως να ισχύει κάτι τέτοιο;
Συγκεκριμένα μάρτυρες οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Παϊσιο πριν 20 χρόνια λένε ότι ο Παϊσιος ουδέποτε προφήτεψε με τόσες λεπτομέρειες τα πολιτικά τεκτενόμενα της εποχής μας, παρά μόνο δίδασκε τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και αναφερόταν μόνο σε κάποιες προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού...
Τα ίδια άτομα αναρωτιούνται πως και από που φερόμενες προφητείες που φέρεται ότι προφήτεψε ο Παϊσιος  διέρρευσαν στη δημοσιότητα...
Ποιά είναι όμως η αλήθεια τελικά;.... Όντως τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξαν κάποιοι μοναχοί προφήτες;




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

"ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ; ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΡΒΥΛΕΣ".


Σε απόγνωση οι στρατιώτες: Τι ζητάμε; Ένα ζευγάρι αρβύλες!
Στο 558 Μ/Κ ΤΟ στο Πρωτοκλήσι Έβρου, οι στρατιώτες έχουν ένα... όνειρο! Δεν είναι τίποτα σημαντικό...
Ένα δεύτερο ζευγάρι αρβύλες. Δίνουν τα πάντα γι' αυτό. Εξηγούν ότι εκ των πραγμάτων, λόγω των συνεχών ασκήσεων στο άγριο το χειμώνα Έβρο, το μοναδικό ζευγάρι αρβύλες που τους προμηθεύουν δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν ποτέ.
Και μπορεί η χώρα να περνά δύσκολα, αλλά προφανώς το «πρόγραμμα διάσωσής» της δεν θα πέσει έξω από τέτοια... έξοδα.
Είναι προτιμότερο δηλαδή να χάσει την υγεία του κάποιος στρατιώτης;
Από την άλλη είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι οι υποδείξεις κάποιων αξιωματικών προς τους στρατιώτες να αγοράσουν με έξοδά τους αρβύλες είναι τουλάχιστον άστοχες...




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ...ΚΛΙΚ.

Πως να εκδώσεις βεβαίωση ανεργίας με ένα... κλικ!!
Θέλεις να πάρεις βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και ταλαιπωρείσαι στην ουρά; Θέλεις βεβαίωση επιδότησης ή εκκαθαριστικό απολαβών επιδόματος και το αναβάλλεις για να μην ταλαιπωρηθείς; Ευτυχώς τώρα όλα αυτά θα μπορείς να τα έχεις με ένα κλικ στον υπολογιστή σου.
Και αυτό γιατί ο Οργανισμός από εδώ και πέρα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανέργους να τα προμηθεύονται ηλεκτρονικά από το portal του, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψη σε γραφείο του οργανισμού.
Οι σχετικές βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη.
Η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Οι βεβαιώσεις
Αναλυτικότερα εκδίδονται:
  • Βεβαίωση ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
  • Βεβαίωση επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ' αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
Για την εφορία
Μέσω του portal είναι δυνατή και η έκδοση βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.
Όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας.



ΠΗΓΗ...http://www.fpress.gr

ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εισάγουμε χιλιάδες τόνου τυριού από την Βουλγαρία!

Διαπλοκή μεγαλομπακάληδων και ντόπιας κρατικής νομενκλατούρας, καταστρέφει την οικονομία

Σε μία χώρα όπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα περισσεύουν...
Αν και εξάγουμε φέτα, εισάγουμε από τη Βουλγαρία αμφιβόλου ποιότητος λευκό τυρί το οποίο βαφτίζουμε φέτα...
Βάσει των υπολογισμών του ΣΕΚ, από τους 25.000 – 30.000 τόνους φέτας που διακινείται κάθε χρόνο στους χώρους εστίασης, το 50% είναι εισαγόμενο λευκό τυρί.
Παράγοντες του κλάδου ισχυρίζονται πως από τον Οκτώβριο του 2011 την ευθύνη των ελέγχων και για τη φέτα την έχει η ΕΛΓΟ (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός), μία υπηρεσία με πολλά επίπεδα διοίκησης και πρακτικές.
«Στην ουσία οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και προσπαθούν μόνοι τους να υπερασπιστούν το προϊόν τους» αναφέρει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο κ. Γεωργούδης πρώην πρόεδρος του ΕΛΟ – ΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος).
Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» της ελληνικής οικονομίας...
Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε τυρί όταν στην επαρχία υπάρχουν άφθονα τα γαλακτοκομικά προϊόντα μιας και αυτά αποτελούν για τους κατοίκους της το μέσο επιβίωσης;
Αντί να εξάγουμε κατά συρροή το προϊόν που λατρεύουν όλοι οι τουρίστες και που τιμούν ιδιαιτέρως όταν έρχονται στη χώρα μας, εμείς εισάγουμε...




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...