Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ.



Συνάδελφοι Αγρότες της Πέλλας

     Πραγματοποιήσαμε Σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων & Συνεταιρισμών για να συζητήσουμε την όξυνση των προβλημάτων μας με τα τελευταία μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ . Εκτιμήσαμε αυτό που όλοι συζητάμε στα χωριά μας & στα σπίτια μας , ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !».
     
    Δεν φτάνει που είμαστε ακόμη απλήρωτοι για τη περσινή Ροδακινοπαραγωγή από τους εμποροβιο-μήχανους & το Γάλα από τις γαλακτοβιομηχανίες, έρχονται και τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης να μας αποτελειώσουν . Μόνο με το τελευταίο μνημόνιο, το λεγόμενο 3ο, μας παίρνουν 1 δισ. ευρώ και μαζί με της προηγούμενης χρονιάς φθάνουν τα 2 δισ., περίπου, ευρώ.

    Προχωράει η συγκυβέρνηση στα επόμενα : 
- Το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ που θα σημάνει τη φορολόγηση των αγροτών με 13% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, ενώ συζητάνε να μπει χαράτσι και στα χωράφια.
- Η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από 11% στο 6%, για φέτος, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
- Η μείωση κατά 30 ευρώ στις ήδη χαμηλές αγροτικές συντάξεις και η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
- Η αύξηση των ασφαλίστρων του ΟΓΑ για την Υγεία κατά 70%, η αύξηση και επέκταση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 35%, που θα αυξάνει όταν δεν χρησιμοποιούνται γενόσημα. Αύξηση επιβάλλεται και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη με την υποχρεωτική αλλαγή κλιμακίου, ενώ ήδη έχει επιβληθεί μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ.
- Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα κατά τουλάχιστον 30% και η νέα αύξηση τους
- Η εξίσωση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο με το πετρέλαιο κίνησης και η κατάργηση της επιστροφής φόρου ( στους εφοπλιστές αφορολόγητο με 0,40 λεπτά/λίτρο & σε μας με 1,5 ευρώ/λίτρο ! ).
- Οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές και στα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα κ.ά.).
- Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και η μη πληρωμή πολλών παραγωγών για τη σοδειά που έχουν παραδώσει στους εμπόρους (ροδάκινα, γάλατα, κλπ.).
- Η άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει την καταστροφή στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και να καταβάλει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν έχουν πιάσει το πλαφόν.

     Όλα τα παραπάνω μαζί με τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020 για μείωση του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη γεωργία τα επόμενα χρόνια, μας φέρνουν σε απόγνωση. Παράλληλα, βλέποντας και τον πανελλαδικό ξεσηκωμό των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα, με μπροστάρη το μπλόκο της Νίκαιας και τα ολοκληρωμένα αιτήματά του για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, οδηγούμαστε στην ανάγκη συντονισμού & αγωνιστικής αντίδρασης. 
    Τι εισπράξαμε & εισπράττουμε μέχρι τώρα από τους κυβερνώντες ; Λόγια κοροϊδίας και ακόμη σκληρό-τερα μέτρα. Άρα, μας καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας να μη ζήσουμε, αν και ξέρουμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Γιατί δεν μας ρουφάει τον κόπο και τον ιδρώτα μόνο η σκληρή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και τα μονοπώλια που μας πουλάνε πανάκριβα λιπάσματα φυτοφάρμακα, ζωοτροφές κ.ά. και έχουν τους νόμους και τα κέρδη με το μέρος τους. 
      Καλούμε σαν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ σε Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά μας με άμεσο επόμενο βήμα μας τη πραγματοποίηση αγωνιστικών συγκεντρώσεων με τα αγροτικά μας μηχανήματα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 
      Καλούμε τους εργαζόμενους, τους εμπόρους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να βρεθούν στο πλάι μας γιατί κοινή είναι η «μοίρα» μας σε όλη τη Πέλλα & όλη τη χώρα 

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 1-0 (ΤΕΛΙΚΟ).


Τελείωσε πριν  από λίγη ώρα ο αγώνας που διακόπηκε λόγω επεισοδίων μεταξύ του ΑΣ Πρόμαχοι και του Αρη Υδραίας.
Συγκεκριμένα παίχτηκαν τα 15 τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και οι δυο ομάδες κατέβηκαν για το τυπικό της διαδικασίας χωρίς να επιδιώξουν κάτι στον λιγοστό χρόνο, που είχαν στη διάθεσή τους.
Μπροστά στον διαιτητή Ατζαμιδάκη (Δεμερτζής-Σαββίδης) παρατάχθηκαν, οι μεν γηπεδούχοι με δέκα παίκτες, οι δε φιλοξενούμενοι με εννέα, λόγω των προηγηθησών αποβολών.
Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς καμιά έκπληξη και έτσι κατοχυρώνεται το τελικό 1-0 υπέρ των Προμάχων , οι οποίοι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του ομίλου.





















ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.



«Επαναδημοσιοποίηση Καταστάσεων Καταρχήν Δικαιούχων και Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία του Μέτρου 2.1.4. του ΠΑΑ 2007-2013»

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 30-01-2013 επαναδημοσιοποιήθηκαν οι καταστάσεις καταρχήν δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013. Η επαναδημοσιοποίηση των καταστάσεων πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση τους στα Γραφεία της ΔΑΟΚ Πέλλας και αποστολή τους προς ανάρτηση και δημοσιοποίηση στους Δήμους της περιοχής.
Η επαναδημοσιοποίηση πραγματοποιήθηκε έχοντας υπόψη:
Α. την ορθή επανάληψη της αρ. πρωτ. 3343/124548/07-12-013 Εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Β. σχετικές διευκρινίσεις της Δ/νσης Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑ&Τ
Γ.  την παροχή δυνατότητας σε όσους έχουν υποβάλλει αίτησης ενίσχυσης  για ένταξη στη Δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία να υποβάλλουν ενστάσεις έχοντας λάβει υπόψη τα όσα αναφέρονται στην ορθή επανάληψη της 3346/124548/07-12-012 Εγκύκλιου 

Επισημαίνονται τα παρακάτω:
1. Ενστάσεις υποβάλλονται εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της επαναδημοσιοποίησης και υποβάλλονται στο φορέα υλοποίησης, που για την περιοχή της Έδεσσας είναι η ΔΑΟΚ Πέλλας.
2. Η οριστική κρίση των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που ενδεχομένως θα υποβληθούν.
3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας, Διοικητήριο, Έδεσσα, 2ος όροφος, γραφείο 209, τηλ. 2381351383 

Ο Δ/ΝΤΗΣ 

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

«ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Του βουλευτή Πέλλας Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας  

ΘΕΜΑ: «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ 
                ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»

           Αντιδράσεις για άλλη μια φορά, προκαλεί η απόφαση για τον καθορισμό της έδρας των Νοσοκομείων Εδεσσας και Γιαννιτσών. Παράλληλα δε, οι κατά καιρούς αλλαγές της έδρας – και, μάλιστα, με διόλου πειστικά επιχειρήματα - δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για επιτήδειους, (αν δεν τις προκαλούν οι ίδιοι) να επιδίδονται στα γνωστά τοπικιστικά αλλά και μικροπολιτικά παιχνίδια.
          Στις 31/12/2012, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τα δύο προαναφερθέντα Νοσοκομεία, ενοποιούνται σε ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, με έδρα την Έδεσσα, απόφαση που η δημοσιοποίησή της προκαλεί έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Γιαννιτσών. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από ενάμιση χρόνο (28/7/2011), με απόφαση του προκατόχου σας που όριζε ως έδρα τα Γιαννιτσά και προκαλούσε – τότε – τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Έδεσσας. Ο λόγος αυτών των αντιδράσεων είναι ότι οι κάτοικοι των περιοχών απ΄ όπου ¨αφαιρείται¨ η έδρα, φοβούνται ότι θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το νοσοκομείο «τους», γεγονός που προκαλεί την αναβίωση παλαιών τοπικιστικών συνδρόμων.
          Προσωπικά, όπως κατ΄ επανάληψη έχω τονίσει, δεν με ενδιαφέρει αν η ¨έδρα¨ θα είναι εδώ, εκεί, ή οπουδήποτε, αρκεί και τα δύο Νοσοκομεία, να λειτουργούν απρόσκοπτα και ισότιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όχι μόνον στους κατοίκους του Νομού μας, αλλά και των πέντε όμορων Νομών που επίσης εξυπηρετούν.
          Προκύπτει όμως και το εύλογο ερωτηματικό για κάθε καλόπιστο πολίτη: Πώς γίνεται, κάθε λίγο και λιγάκι, να αλλάζει η έδρα; Και πόσο πειστικό μπορεί να είναι – για τους κατοίκους και των δύο επαρχιών - το ¨επιχείρημα¨ ότι αυτό γίνεται με ¨κριτήριο¨ τις… αυξομειώσεις των κλινών, τη μια φορά υπέρ της μιας πόλης και την επόμενη υπέρ της άλλης;
           ΕΠΕΙΔΗ, θεωρώ ανεπίτρεπτο για μια ευνομούμενη Πολιτεία, με ¨επιχειρήματα¨ επιεικώς αστεία (όπως… αριθμοί κρεβατιών που μπορούν να αυξομειώνονται από τη μια μέρα στην άλλη) να αλλάζουν σαν πουκάμισα οι έδρες Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
          ΕΠΕΙΔΗ, τέτοιες μεθοδεύσεις, είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που με την αναβίωση τοπικιστικών συνδρόμων και με μικροπολιτικά παιχνίδια, επιδιώκουν ανομολόγητα, άνομα οφέλη.
          ΕΠΕΙΔΗ, προσωπικά δεν μπορώ να μπω σε λογική ανάλυσης στατιστικών στοιχείων ως αναρμόδιος να τα επικαλεστώ. 
          
ΠΡΟΤΕΙΝΩ 
Να συγκροτηθεί από αδιάβλητους υπηρεσιακούς παράγοντες – και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – Επιτροπή, που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα τα αξιολογήσει. Ταυτόχρονα δε να διευκρινιστεί αν έχει βάση αυτό που χρησιμοποιείται ως σπέκουλα από τους επιτήδειους, ότι όταν ένα Νοσοκομείο έχει την έδρα, έχει και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.  

          ΕΠΕΙΔΗ όμως, ο Νομός μας παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα και σχεδόν πανελλήνια… αποκλειστικότητα, η μεν Έδεσσα να είναι η πρωτεύουσά του αλλά τα Γιαννιτσά να είναι η μεγαλύτερη πόλη του.
          ΕΠΕΙΔΗ, η Κυβέρνηση, αναγνωρίζουσα αυτήν την ιδιαιτερότητα, άφησε κατ΄ εξαίρεση στην Πέλλα να λειτουργούν αυτόνομα δύο Δ.Ο.Υ.  
           ΖΗΤΩ
 1.     Να ισχύσει το ίδιο και εδώ: Να επιδείξει δηλαδή η Κυβέρνηση την ίδια ευαισθησία όπως με τις Δ.Ο.Υ., και τα δύο Νοσοκομεία που είναι καταξιωμένα στη συνείδηση όλων, να παραμείνουν αυτόνομα με δική του έδρα το κάθε ένα.
2.     Προκειμένου να κοπάσει ο σημερινός αναβρασμός και επειδή λέγονται πολλά, ζητώ επίσης, να μου κατατεθούν οι εισηγήσεις της Διεύθυνσης της  3ης Υ.ΠΕ. (Υγειονομικής Περιφέρειας) Μακεδονίας για την πρώτη απόφαση (του 2011) και για την τελευταία (του 2012). Να χυθεί ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ σε όλες τις διαδικασίες και αν διαπιστωθούν παρατυπίες ή/και σκοπιμότητες, να επιληφθούν με τη δέουσα αυστηρότητα τα αρμόδια όργανα.
 Ακόμη
           ΕΠΕΙΔΗ, όπως προανέφερα τα δύο Νοσοκομεία, έχουν κερδίσει πέραν των συντοπιτών μας, την εμπιστοσύνη και των κατοίκων των πέντε όμορων Νομών.
          ΕΠΕΙΔΗ, αν και βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική περίοδο, με αναγκαίες περικοπές δαπανών, σε θέματα ΥΓΕΙΑΣ δεν επιτρέπονται ΟΥΤΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ

          ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στη ολοκλήρωση της στελέχωσης των συγκεκριμένων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων:
•        Να τοποθετηθούν – όπου δεν υπάρχουν - Διευθυντές στις κλινικές και των δύο Νοσοκομείων.
•        Να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ΕΡΩΤΩΝ βουλευτής 

Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΣΟΚ! ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ!!!


Δεν υπάρχει πιο τραγικά ανάγλυφη εικόνα από έναν εργαζόμενο, νεκρό, καταπλακωμένο με τα αμύθητα κέρδη μιας τράπεζας. Κι όμως, αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα.

Ένας νεαρός υπάλληλος σεκιούριτι, που φύλαγε τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια, έχασε τη ζωή του γύρω στη 1 το μεσημέρι την ώρα που κουβαλούσε με καρότσι βαριές σακούλες γεμάτες κέρματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η λαβή του καροτσιού «βρήκε» στον τοίχο του ασανσέρ ενώ ήταν εν κινήσει, το καρότσι αναποδογύρισε και οι σακούλες με τα κέρματα τον καταπλάκωσαν. Ο εργαζόμενος έμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο ασανσέρ για μία ώρα και μετά άρχισαν να τον αναζητούν.

Τελικά από τη 1 το μεσημέρι, όταν περίπου συνέβη το δυστύχημα, ο απεγκλωβισμός του ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα.







ΠΗΓΗ...omertahttp://www.madatoforos.com

ΟΙ ΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ!!!


Η θάλασσα υπήρξε πάντα το κυρίαρχο στοιχείο της ζωής του τόπου και η αλιεία των σφουγγαριών, μπλεγμένη με τους μύθους και την πραγματικότητα χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Η Κάλυμνος, απόκτησε παγκόσμια φήμη σαν τόπος δυτών και σφουγγαράδων. Η σπογγαλιεία συνέβαλε στην οικονομική ευημερία του τόπου.

Οι Καλύμνιοι δύτες ήταν διάσημοι σε όλη την Μεσόγειο και δεν χρησιμοποιούντο μόνο για την σπογγαλιεία, αλλά και...
για κάθε καταδυτική εργασία.


Στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, θα παρακολουθήσουμε όχι μόνο τους διάφορους τρόπους αλιείας του «χρυσού της Θάλασσας», αλλά και την επίδραση που έχει αυτό το επικίνδυνο επάγγελμα στην ζωή των πληθυσμών που ασχολούνται με την Σπογγαλιεία.


Σκηνοθέτης:
Δημήτρης Αναγνωστόπουλος








ΠΗΓΗ...http://krasodad.blogspot.gr

ΤΟ ΔΝΤ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΜΕ 217 ΔΟΛΑΡΙΑ!!!

Tο ΔΝΤ άφησε την Ζιμπαμπουε με 217 δολάρια

Την τελευταία εβδομάδα απέμειναν μόλις 217 δολάρια ΗΠΑ στα κρατικά ταμεία της Ζιμπάμπουε, αφού ολοκληρώθηκε η καταβολή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε εκπρόσωπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης ο υπουργός Οικονομικών στη Ζιμπάμπουε, Τεντάι Μπίτι.

Το 2010 Οι χώρες-μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησαν ομόφωνα να αποκατασταθεί το δικαίωμα ψήφου της Ζιμπάμπουε, το οποίο είχε ανασταλεί το 2003.
Το ΔΝΤ ανέφερε τότε ότι η Ζιμπάμπουε δεν δικαιούται οικονομική βοήθεια έως ότου τακτοποιήσει καθυστερούμενες οφειλές της προς το Ταμείο και έως ότου παρουσιάσει ένα σχέδιο για να αποπληρώσει τις οφειλές της προς την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Αναπτύξεως.

Οι οφειλές της Ζιμπάμπουε προς τους τρεις διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (τρόικα) ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 1,3 δισ. δολάρια. Συνολικά το εξωτερικό χρέος της χώρας, περιλαμβανομένου και αυτού προς το Κλαμπ των Παρισίων, ανέρχεται σε περίπου 6 δις δολάρια.

Το ΔΝΤ είχε αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου της Ζιμπάμπουε το 2003 λόγω των πολιτικών διαφορών σημαντικών χωρών-μελών του με την προηγούμενη κυβέρνηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Οι διεθνείς δωρητές απέσυραν κάθε χρηματοδότηση προς τη χώρα της Νότιας Αφρικής και κατηγόρησαν τον Μουγκάμπε ότι η πολιτική του για την αναδιανομή της γης και η κακοδιαχείριση των πόρων της χώρας οδήγησε στην κατάρρευση της άλλοτε ευημερούσας οικονομία της.

Ο ΥΠΟΙΚ Μπίτι σημείωσε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, η Ζιμπάμπουε δε θα μπορέσει να ανακάμψει από την οικονομική κρίση που την μαστίζει εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Σε μια χώρα το 85% του πληθυσμού της οποίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 400 δολάρια, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ήταν “ανήθικο να πάρουμε ακόμα κι ένα δολάριο από τους πενιχρούς μας πόρους” για την αποπληρωμή του χρέους. “Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιτύχουμε μια συμφωνία με τους πιστωτές μας και τους εταίρους μας όσον αφορά στο χρέος μας”, δήλωσε ο Μπίτι. Όμως, πρόσθεσε, για να επιτύχει την παραγραφή μέρους του χρέους, η Ζιμπάμπουε πρέπει να δείξει ότι λαμβάνει τις “ορθές” οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Ομάδα του ΔΝΤ πήγαινε τακτικά στην χώρα παρέχοντας τεχνική βοήθεια και η τελευταία ανακοίνωση ήταν η 26η εδω τον Oκτώβριο του 2012

Φέτος προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ 5% και 6% το 2013




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.


Σύγχρονες δικτατορίες – σύγχρονες συμμορίες
Οι σύγχρονες δικτατορίες δεν επιβάλλονται πλέον με τα τεθωρακισμένα**, την ωμή βία ή τη στυγνή αυθαιρεσία. Επιβάλλονται και μακροημερεύουν με τη βοήθεια αλλοτριωμένων, μίσθαρνων και εθελόδουλων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία διαμορφώνουν την πεποίθηση των ενδιαφερομένων για τα κοινά ή μη, πολιτών, κατευθύνοντας κατά το δοκούν κάθε αποτύπωση γεγονότων, πληροφορία και ενημέρωση, κάθε είδηση.

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η μεροληπτική κατευθυνόμενη ενημέρωση παίρνει τη γνωστή μετονομασία «προπαγάνδα» και η σιωπή, με τις έννοιες επιλεκτική δημοσιοποίηση και λογοκρισία τον χαρακτηρισμό της OMERTA.
Τα εν λόγω Μέσα Ενημέρωσης εντάσσονται στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων με κίνητρο το πολιτικό όφελος και το κατορθώνουν ανταποκρινόμενα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος που εκπέμπουν οι κομματικοδίαιτες εξουσίες, βοηθούν στην εκλογή τους και συνεχίζουν τον ένοχο σφιχτό εναγκαλισμό μαζί τους με το αζημίωτο μέχρι την παρακμή τους και την εμφάνιση ενός νέου «συνέταιρου» με πολλές πιθανότητες επικράτησης.

Εργαλεία τους; Η παραπλάνηση των τηλεθεατών – αναγνωστών, θεατών κυρίως. Την επιτυγχάνουν στρέφοντας επιτήδεια την προσοχή τους σε ελκυστικά γεγονότα της επικαιρότητας άλλοτε υποβαθμίζοντας την ουσία άλλοτε χρησιμοποιώντας την τακτική του «αδιανόητου τίποτα» κι άλλοτε με τον υπερκορεσμό των θεμάτων. Η υφέρπουσα αποσιώπησή των επικίνδυνων πτυχών της πολιτικής πραγματικότητας, για τους φίλα προσκείμενους και των σκοπιμοτήτων τους αποβαίνει και απομένει η μόνη προσοδοφόρος τακτική.

Ισολογισμός, προϋπολογισμός και απολογισμός είναι συζητήσεις, που γίνονται μια φορά το χρόνο, τόσο στη Βουλή όσο και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και είναι κορυφαίες, ακροτελεύτιες δημόσιες διαλογικές και διαλεκτικές αναμετρήσεις.
Σ΄ αυτές διαφαίνεται ο σεβασμός των αιρετών απέναντι στους πολίτες ,η ιδεολογική υπόσταση του καθενός και το συμπολιτευόμενο ή αντιπολιτευτικό ήθος. Κυρίως απέναντι στους πολίτες που πιστεύοντας στη Δημοκρατία τους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. (Όσοι δεν την κατάντησαν προϊόν συναλλαγής, βέβαια). Σ΄ αυτές τις διαδικασίες φαίνεται ποιος έχει μέσα του το "μεγάλο ναι" και "το μεγάλο όχι», ποιος το λέει και πάει προς την τιμή και την υπόληψή του, ποιος απαξιεί, απορεί και … «σιγοβήχει» ή απουσιάζει.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή έρχεται κι η σειρά των εφημερίδων, να μετρηθούν και ν΄ αποδείξουν το δημοσιογραφικό τους ήθος, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, «σχίζονται» κυριολεκτικά για ισολογισμούς και ταμιακά απολογιστικά φύλλα κι οι ιδιοκτήτες- εκδότες τους διαρρηγνύουν και τα ιμάτιά τους ακόμη, όταν πρόκειται για την υποχρεωτική (κατά νόμο) δημοσίευσή τους, καθώς αποτελούν τη σταθερή και ίσως τη μόνη αξιοσημείωτη και νόμιμη οικονομική πρόσοδό τους.
Οι δε δημοσιογράφοι τους, υποκύπτουν αναγκαστικά στις εντολές τους, καθώς διατελούν υπό ομηρία, όμηροι ομήρων και άμοιροι ευθυνών, ως αποδέκτες των εντολών, των οδηγιών κωδικοποιημένες με τον όρο «γραμμή» της ιδιοκτησίας του Μέσου.
Έτσι οφείλουν να δείχνουν σταθερά την συμμόρφωσή τους αν θέλουν να περιφρουρήσουν, όχι μόνο την εργασία τους, αλλά και την ελπίδα για τα δεδουλευμένα που συχνά αργούν να καταβληθούν.

Η υφέρπουσα λογοκριτική στάση των τοπικών εφημερίδων της πόλης μας στις αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, είναι καθ΄ έξη, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση. Που και που κάποια δημοσιεύει κάτι αιχμηρό αλλά το πράττει προκειμένου να θεμελιώσει ή να επαναδιαπραγματευθεί τη συνέχεια της αλληλεξάρτησης και της πελατειακής της σχέσης με τον ξενιστή τροφοδότη Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο που υπογράφει τα τιμολόγια. Ταράζεται ελαφρά η επιφάνεια του έλους της ενημέρωσης, κι επανέρχονται ατάραχα, τόσο το έλος όσο και οι βάτραχοι

Ιδιαίτερα στο δημοτικό συμβούλιο του απολογισμού του 2011, (ανεπίκαιρου και ανούσιου, αφού προηγείται, λίγων μόνο ημερών του προϋπολογισμού για το 2013) σ΄ ό,τι δημοσιοποιήθηκε απ΄ τη μεριά του Δήμου αλλά και σ΄ ό,τι καταγράφηκε στις εφημερίδες από τα λεγόμενα -της ελάσσονος αντιπολίτευσης- ιδιαίτερα, των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» (Σοφρόνωφ, Μελιόπουλου) και των Ενεργών πολιτών, (Αγγέλογλου) η σιωπή υπήρξε απόλυτη και εκκωφαντική.

Λόγω της σπουδαιότητας του απολογισμού, επομένως, αποτελεί αν όχι την απόδειξη, σχεδόν τη βεβαιότητα ή την αποχρώσα ένδειξη τουλάχιστον, ότι οι συνδρομές που λαμβάνουν οι εφημερίδες από το Δήμο και οι οποίες διπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο, είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ευτελισμός κάθε έννοιας δημοκρατικής εθιμικής, δημοκρατική εκτροπή, παράβαση των άρθρων 58 και 61 του νόμου 3852 (Καλλικράτης) περί της διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, εξευτελισμός των δημοσιογράφων τους και κατάφορη καταστρατήγηση των θεμελιωδών αξιών του πολιτισμού μας και του Συντάγματος, της ισηγορίας και της ισοπολιτείας.
Η αποφυγή της on line αναμετάδοσης των συνεδριάσεων και η εμμονή της Δημοτικής αρχής σ΄ αυτή την παράλειψη, αλλά και στην συστηματική αργοπορία της απομαγνητοφώνησης και δακτυλογράφησης των πρακτικών αποδεικνύεται υποβολιμαία και δολία.

Δεν υπάρχει, φαντάζομαι, κανείς δημότης σ΄ αυτή την πόλη που να έχει ακούσει τις τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του απολογισμού και να μην έχει συμπεράνει ότι «Οι εφημερίδες πληρώνονται για να μη γράφουν».
Και φυσικά δεν θα μείνει κανείς να μην το πιστέψει, αν τις διαβάσει στα site και τα blogs που έπραξαν (τόλμησαν) το αυτονόητο καθήκον τους να τις αναρτήσουν.


Του Γιάννη Αγγέλογλου*

*Ο Αγγέλογλου Γιάννης είναι δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης των Ενεργών Πολιτών για το Δήμο της Βέροιας

**Ρήση του ιταλού συγγραφέα Umberto Eco




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΤΑΝ ΤΟ INSTAGRAM ΖΗΤΑΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.


Όταν το Instagram ζητάει φωτογραφία ταυτότητας....


Τον τελευταίο καιρό, σε διάφορα blogs του εξωτερικού, διάφοροι χρήστες του Instagram αλλά και του Facebook έχουν αρχίσει ν' αναφέρουν αδυναμία πρόσβασης στον λογαριασμό τους, χωρίς την αποστολή στα εν λόγω κοινωνικά δίκτυα, της φωτογραφίας ταυτότητάς τους.

Δεν μας κάνει εντύπωση μία τέτοια πρακτική της Facebook Inc., αφού είναι γνωστό ότι η πολιτική που εφαρμόζει στην ταυτοποίηση των χρηστών, που χρησιμοποιούν λογαριασμούς οι οποίοι έχουν διαπράξει κάποια αθέτηση των όρων που η ίδια θέτει, είναι η αποστολή των πραγματικών στοιχείων του χρήστη.

Εάν από το παραπάνω γεγονός, νομίζει κάποιος ότι παραβιάζεται την ανωνυμία ή το απόρρητο του Internet, τότε είτε είναι πολύ ρομαντικός χρήστης είτε εντελώς άσχετος.

Μήπως να διαβάσεις τους όρους χρήσης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης  που χρησιμοποιείς;

Μην περιμένεις μασημένη τροφή.... Σκέψου.... Ψάξε....





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΝΕΚΡΟ ΝΕΟΓΝΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ


1Νεκρό νεογνό 27 εβδομάδων, εντοπίστηκε σε χαρτοκιβώτιο στα ιατρικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού, από υπάλληλο εταιρείας που μαζεύει τα απόβλητα.

Σοκ και φρίκη προκαλεί ανά το παγκύπριο, ο εντοπισμός νεογνού στα σκουπίδια του νοσοκομείου. Χθες το μεσημέρι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, καθώς μάζευε τα απόβλητα εντόπισε το νεκρό νεογνό μέσα στο χαρτοκιβώτιο, και αμέσως ειδοποίησε την διεύθυνση της εταιρείας του, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την Διεύθυνση του Νοσοκομείου. 

Η εταιρεία αφού ειδοποίησε τη διεύθυνση του νοσοκομείου για το ανατριχιαστικό περιστατικό, επέστρεψε το νεογνό στο Νοσοκομείο, ούτος ώστε να διευθετηθεί άμεσα η νόμιμη οδός , δηλαδή το νεκρό νεογνό να κηδευτεί να ταφεί. 

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου, έχει ήδη διατάξει την έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι λειτουργοί ευθύνονται για την κατάληξη του νεογνού στα απόβλητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φρικιαστική ιστορία, άρχισε την περασμένη Κυριακή , όταν γυναικολόγος διαπίστωσε ότι το μωρό που κυοφορούσε Κύπρια γυναίκα δεν ήταν ζωντανό και έτσι χρειάστηκε αμέσως χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το νεκρό νεογνό που ήταν μόλις 27 βδομάδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Χρυσόστομο Ανδρονίκου, όταν ένα νεογνό γεννιέται νεκρό και είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, τότε οι γονείς αποφασίζουν εάν θα παραλάβουν οι ίδιοι το νεκρό νεογνό ή αν δεν επιθυμούν τότε το νοσοκομείο το μεταφέρει στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή του.

Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση , σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, οι γονείς δεν θέλησαν να πάρουν το νεογνό μαζί τους.

Το ανατριχιαστικό της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας , είναι ότι αν δεν εντοπιζόταν το νεκρό νεογνό, αντί για κανονικής ταφής και κηδείας θα τεμαχιζόταν με άλλα ιατρικά απόβλητα και θα κατέληγε σε στα ΧΥΤΑ. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για σχέδιο εξόντωσης του λαού.

2,5 χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά»  αποδείχθηκε  όχι μόνο επίκαιρος και σοφός  αλλά φάνηκε να  ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα. 

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα  την σημασία των λόγων τους:

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων  που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»
ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»
Πλάτωνας  427-347 π.Χ
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΡΕΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.


Δεν παίζουν μόνο για την πρόκριση...Περισσότερο από ένα απλό ντέρμπι είναι το ματς Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη (22:00, OTE Sport 1 και sport-fm.gr).

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται στον «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έχοντας ως στόχο να προκριθούν στον τελικό του Copa Del Rey.

Εκτός από το τρόπαιο, παίζονται και άλλα πράγματα για τις δύο ομάδες.

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 222 «Clasico» ανάμεσα στους «μερένχες» και τους Καταλανούς. Τα 88 ματς είχαν λευκή απόχρωση, 87 «μπλαουγκράνα» και 47 έληξαν χωρίς νικητή.

Όσον αφορά τους αγώνες που ήταν γηπεδούχος η «βασίλισσας», η παράδοση είναι υπέρ της Ρεάλ που μετράει 61 νίκες, 25 ήττες από την «Μπάρτσα» και 24 ματς έληξαν ισόπαλα.

Όπως σε κάθε ντέρμπι ανάμεσα στις (κατά γενική ομολογία) καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή, η προσοχή θα είναι στραμμένη στους ηγέτες. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι καλούνται να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να ικανοποιήσουν και τον πιο περίεργο φίλαθλο.

Στη μάχη των πάγκων, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Τίτο Βιλανόβα θα χρησιμοποιήσουν τα καλύτερά τους «όπλα» για να μπορέσουν να πάρουν το επιθυμητικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο περά από τη νίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ράμος, Κοεντράο, Ντι Μαρία και τους τραυματίες Κασίγιας-Πέπε. Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί θα αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Μουνιέσα και Ντος Σάντος, τον ανέτοιμο Αμπιντάλ και εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Τέγιο, Κουένκα και Μοντόγια.

Την εστία της Ρεάλ θα υπερασπιστεί ο Αντάν, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Εσιέν, Βαράν, Καρβάλιο και Αρμπελόα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Κεντίρα. Πιο μπροστά θα παίξουν ο Εζίλ, ο Μόντριτς και ο Ρονάλντο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπενζεμά.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Πίντο θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ και Άλμπα. Ως «κόφτης» θα παίξει ο Μπουσκέτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Φάμπρεγας και Τσάβι. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Ινιέστα, Πέδρο και Μέσι.



Πηγή: sport-fm.gr

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ.

Ποιοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα

Γιατί τιμούμε τη μνήμη τους στις 30 Ιανουαρίου

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων.

Οι Τρεις Ιεράρχες, ήταν ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά.

Από τα τέλη του 4ου αιώνα καθιερώθηκε και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Βασίλειος ο Μέγας


Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». Ο Μέγας Βασίλειος σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, φυσικά υπό το χριστιανικό πρίσμα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους! Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία. Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. 

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός 

Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδικής θεολογίας θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΟΥΣΕ ΑΠΟΚΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.


Οικογένεια ζούσε αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη επαφή για 40 χρόνιαΔε γνώριζε ούτε για τα φρικιαστικά γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Το 1978, σοβιετικοί γεωλόγοι εξερευνώντας τις ερημιές της Σιβηρίας ανακαλύπτουν εξαμελή οικογένεια χαμένη στα βάθη της τούνδρας.

Το καλοκαίρι λοιπόν εκείνης της χρονιάς, το ελικόπτερο που μετέφερε την αποστολή των γεωλόγων διακρίνει μέσα στο έρημο τοπίο της σιβηρικής παγωνιάς ανθρώπινα ίχνη: έναν κήπο! Επρόκειτο για αναπάντεχη ανακάλυψη, καθώς το βουνό απείχε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό, αποτελώντας ανεξερεύνητο και αχαρτογράφητο τοπίο. Οι σοβιετικές Αρχές δεν είχαν μάλιστα μητρώα για την ύπαρξη ανθρώπων εκεί. 

Οι 4 επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν το περίεργο εύρημα, ετοιμάζοντας ωστόσο τα πιστόλια τους. Στην πορεία τους, άρχισαν να συναντούν ολοένα και συχνότερα ίχνη ανθρώπινης δράσης, ώσπου κατέληξαν τελικά στην παράγκα, που έμοιαζε με παράπηγμα μεσαιωνικής εποχής!



Μέσα στο σκοτάδι δεν διέκριναν αρχικά τις ανθρώπινες φιγούρες που καραδοκούσαν, όταν η σιωπή έσπασε ξαφνικά από λυγμούς και φωνές σε υστερία. Μόνο τότε συνειδητοποίησαν οι επιστήμονες ότι δεν ήταν μόνοι: οι σιλουέτες δύο γυναικών φαίνονταν πλέον καθαρά, με τη μία να μοιρολογεί: «αυτό γίνεται για τις αμαρτίες μας, τις αμαρτίες μας»... 

Οι επιστήμονες εγκατέλειψαν την παράγκα τρομαγμένοι, περιμένοντας έξω μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μισή ώρα αργότερα, η πόρτα της καμπίνας άνοιξε και ένας ηλικιωμένος άντρας με τις δυο του κόρες ξεπρόβαλαν. Ήταν σε ημιάγρια κατάσταση και αρνήθηκαν οτιδήποτε τους πρόσφεραν οι επιστήμονες -μαρμελάδα, τσάι, ψωμί-, λέγοντας «δεν μας επιτρέπονται αυτά!». 



Όταν η υπεύθυνη της αποστολής, Galina Pismenskaya, ρώτησε τον άντρα αν έχει δοκιμάσει ποτέ ψωμί, αυτός απάντησε πως είχε φάει παλιότερα, οι κόρες του ωστόσο ποτέ. Ο λόγος του ήταν καθαρός και εύληπτος, δεν ίσχυε ωστόσο το ίδιο και για τα κορίτσια: μιλούσαν μια γλώσσα διαστρεβλωμένη από μια ζωή στην απομόνωση, που σίγουρα δεν έμοιαζε με ρωσικά...

Σύντομα, μέσα από πολυάριθμες επισκέψεις των γεωλόγων στην «οικία» της οικογένειας, η πλήρη τους ιστορία αποκαλύφθηκε. Ο ηλικιωμένος ονομαζόταν Karp Lykov και ήταν μέλος της αίρεσης «Παλιός Πιστός», μιας φονταμενταλιστικής ρωσο-ορθόδοξης σέχτας που παρέμενε απαράλλακτη από τον 17ο αιώνα. Τα μέλη της αίρεσης είχαν διωχθεί λυσσαλέα από τις μέρες του Πέτρου του Μέγα ακόμα, γεγονότα που ανακαλούσε ο Lykov λες κει συνέβησαν χθες. 



Τα πράγματα για την οικογένεια έγιναν ακόμα χειρότερα όταν οι άθεοι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία, με τις ούτως ή άλλως απομονωμένες κοινότητες των πιστών της αίρεσης, που διέμεναν ήδη στη Σιβηρία για να γλιτώσουν τους διωγμούς, να αναγκάζονται να αποσυρθούν ακόμα πιο μακριά από τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

Κατά τη διάρκεια των σοβιετικών «εκκαθαρίσεων» στη δεκαετία του '30, σοβιετική περίπολος θα σκοτώσει τον αδερφό του Lykov στα περίχωρα της κοινότητας όπου ζούσε η αίρεση. Ήταν ώρα για την οικογένεια να πάρει τα βουνά για να γλιτώσει, γεγονός που συνέβη το 1936, όταν η τετραμελής τότε οικογένεια (ο Karp, η γυναίκα του Akulina, ο 9χρονος γιος του Savin και η μόλις 2 χρονών Natalia) αποσύρθηκε στις εσχατιές της σιβηρικής τούνδρας, όπου έπειτα από περιπέτεια ετών κατέληξαν τελικά στο σημείο που τους βρήκαν οι επιστήμονες. 



Δύο ακόμη παιδιά θα γεννιόνταν στην πλήρη απομόνωση, ο Dmitry το 1940 και η Agafia το 1943, τα οποία δεν συνάντησαν ποτέ άλλον άνθρωπο και ό,τι ήξεραν για την ανθρωπότητα το είχαν μάθει από τις διαστρεβλωμένες απόψεις των γονιών τους για τον κόσμο. Ήξεραν ας πούμε ότι υπάρχουν πόλεις όπου ζουν οι άνθρωποι «στοιβαγμένοι» ή ακόμα και χώρες έξω από τη Ρωσία, οι ιδέες αυτές παρέμεναν ωστόσο στο απόλυτο θεωρητικό πεδίο και παραήταν αφαιρετικές για να παίξουν ρόλο στις ζωές τους. Και βέβαια η σύγχρονη ιστορία παρέμενε στο σκοτάδι: δεν γνώριζαν για τον φονικό πόλεμο που αιματοκύλησε την Ευρώπη, με τον Β' Παγκόσμιο να μην έχει συμβεί ποτέ για την οικογένεια των σύγχρονων Μόγληδων...

Όσο βέβαια οι σοβιετικοί γεωλόγοι γνώριζαν καλύτερα τα μέλη της οικογένειας Lykov, συνειδητοποιούσαν ότι είχαν παραγνωρίσει τις ικανότητες και τη νοημοσύνη τους, με το κάθε μέλος να διαθέτει τη δική του προσωπικότητα. 



Το πλέον λυπηρό χαρακτηριστικό της παράξενης ιστορίας των Lykov ήταν η ταχύτητα με την οποία χτύπησε η συμφορά την οικογένεια όταν επανεγκαθιδρύθηκε η επαφή με τον έξω κόσμο (είχε επισκεφτεί την οικογένεια και δημοσιογράφος για να καταγράψει τα χρονικά της). Το φθινόπωρο του 1981, τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας ακολούθησαν τη μητέρα τους στον τάφο με διαφορά λίγων ημερών το ένα από το άλλο. 

Ο Savin και η Natalia έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια (πιθανότατα λόγω της διατροφής), ενώ ο Dmitry πέθανε από πνευμονία, αρνούμενος τη βοήθεια των γεωλόγων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν με το ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. «Δεν μας επιτρέπεται αυτό», ήταν τα τελευταία λόγια του Dmitry. 



Όταν έθαψαν τα τρία παιδιά, οι επιστήμονες προσπάθησαν να πείσουν τους εναπομείναντες Lykov να εγκαταλείψουν την απομόνωση και να μετακομίσουν στο πάλαι ποτέ χωριό τους, με τους διωγμούς να έχουν σταματήσει από χρόνια και την κοινότητα της αίρεσης να έχει ήδη ξανασυσταθεί. Η οικογένεια αρνήθηκε ωστόσο σθεναρά, με τον Karp Lykov να πεθαίνει στον ύπνο του στις 16 Φεβρουαρίου 1988, 27 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο οποίος μάλιστα συνέβη την ίδια ακριβώς μέρα. 

Η Agafia παραμένει ακόμα μόνη στις ερημιές της παγωμένης τούνδρας, ως γνήσιο παιδί της Σιβηρίας, πλέον στα 70 της χρόνια...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΖΗ!!!


Έχασε τα κλιματιστικά από τον... παλιατζή

Συνέβη και αυτό!

Δεν πρόλαβε να βάλει κάποια πράγματα στον εσωτερικό χώρο ο ιδιοκτήτης και του τα «βούτηξαν» μέσα σε λίγα λεπτά από το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, χθες το μεσημέρι ένας Πατρινός είχε αφήσει στο πεζοδρόμιο ένα κλιματιστικό καθώς και τέσσερα μηχανήματα εξαερισμού. Μόλις επέστρεψε να τα παραλάβει και να τα βάλει στον εσωτερικό χώρο, είδε πως είχαν κάνει... φτερά!

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Καραισκάκη και Καλαμογδάρτη στην Πάτρα. Όμως τελικά αποδείχτηκε πως τα κλιματιστικά είχε πάρει... ένας παλιατζής, ο οποίος επέστρεψε για να πάρει και άλλα (νομίζοντας πως είναι άχρηστα), ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες και τα επέστρεψε. Έτσι δεν χρειάστηκε καν να επέμβει η αστυνομία (το σήμα που είχε δοθεί για επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ... ακυρώθηκε).




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΚΡΗΤΗ: ΕΠΙΚΥΡΗΞΑΝ ΜΕ 1.000 ΕΥΡΩ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΣΚΥΛΟΥ.



Μαθητές βρήκαν το σκυλί αλυσοδεμένο από τα γεννητικά του όργανα - Δείτε την επικήρυξη και πως μπορείτε να βοηθήσετε...

Το δράστη της πρωτοφανούς κακοποίησης του σκυλιού που εντοπίστηκε από μαθητές δημοτικού σχολείου, σε άθλια κατάσταση, στους Αγίους Αποστόλους αλυσοδεμένο από τα γεννητικά του όργανα, επικύρηξε η "Ζωόφιλη Δράση".

Tο άτυχο ζώο αναρρώνει, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο από τα τραύματα που του προκάλεσε ο άγνωστος βασανιστής του. Η "Ζωόφιλη Δράση" έχει επικηρύξει τον άγνωστο σαδιστή με 1.000 ευρώ και όποιος γνωστοποιήσει ποιός κρύβεται πίσω από αυτό το "έγκλημα" θα αμειφθεί με το ποσό αυτό. Δείτε παρακάτω την αφίσα της επικύρηξης...
ΦΩΤΟ από flashnews.grΦΩΤΟ από flashnews.gr
Oι μαθητές ενώ πραγματοποιούσαν εκδρομή στην περιοχή βρέθηκαν σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: Ένα σκυλί κείτονταν αιμόφυρτο κοντά στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, αιμορραγώντας ακατάσχετα καθώς άγνωστος το είχε κακοποιήσει βάναυσα αλυσοδένοντας το από τα γεννητικά του όργανα.

Δάσκαλοι και μαθητές σοκαρίστηκαν και ειδοποίησαν αμέσως τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων όπου έσπευσε στο σημείο.
Εθελοντές παρέλαβαν το άγρια κακοποιημένο σκυλί, που το ονόμασαν Κάρλο, το περιέθαλψαν και το έσωσαν από βέβαιο και μαρτυρικό θάνατο...




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ "ΜΥΘΟΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ.


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα Ίμια και οι μύθοι τους. Ήταν λογικό μια κρίση τέτοιας έντασης όπως εκείνη των Ιμίων να αφήσει πίσω της πολλούς “θρύλους”, “μύθους” και “παραμύθια”.

Ένα απ΄αυτά ήταν και ότι όλοι οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι που είχαν ανέβει στα Ίμια ,σκοτώθηκαν τα αμέσως επόμενα χρόνια σε “περίεργα” ατυχήματα και περιστατικά. Ο Μανώλης Κωστίδης με ρεπορτάζ του στο Onalert  κατέρριψε αυτό το μύθο στον οποίο ας το ομολογήσουμε οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι είχαμε…τσιμπήσει. Ήταν θέμα…φιλέτο. Και ακόμη και τώρα βέβαια υπάρχουν κάποιοι που ακολουθούν το ...δόγμα "δεν θ΄ αφήσω την αλήθεια να μου χαλάσει μια ωραία ιστορία". Αλλά τι να κάνουμε;
Μήπως όμως είνα ώρα να αρχίσουμε να καταρρίπτουμε κι εμείς τους δικούς μας μύθους για Ίμια; Μύθους που μας επέβαλαν οι δικοί μας πολιτικοί και όχι οι απέναντι. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η πολιτική του παρέα, παρουσίασαν από τις πρώτες ώρες μετά από τη παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της κρίσης των Ιμίων,μια εικόνα “διαλυμένων” ΕΔ ,που δεν είχαν τη παραμικρή δυνατότητα αντίδρασης και άρα τι να κάνει; Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε τους Αμερικανούς και λίγες μέρες μετά πήγε στο ΥΕΘΑ και έδωσε με την επίσκεψή του “πράσινο φως” για την υλοποίηση του μεγαλύτερου και πιο ακριβού εξοπλιστικού προγράμματος των Ελληνικών ΕΔ. 

Δεν θα ασχοληθούμε, ούτε με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ,με τους οποίους συζητούσε ο κ.Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, έχοντας ήδη πάρει τις αποφάσεις τους για αποκλιμάκωση της κρίσης με την Τουρκία. Δεν θα αναφέρουμε καν ότι επί της ουσίας η Τουρκία δεν είχε κουνήσει ούτε έναν στρατιώτη προς τα παράλια. Εκτός βέβαια απο τους βατραχανθρώπους που ανέβηκαν στα Ίμια. Θα πούμε για όσα όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε και μάθαμε από αξιωματικούς που έζησαν εκείνη τη νύχτα της κρίσης, σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Όχι δεν παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης οι ΕΔ εκείνη τη νύχτα. Και το βασικό συμπέρασμα στο οποίο όλοι οι διοικητές μονάδων με τους οποίους έχουμε μιλήσει, κατέληξαν ήταν ότι η μεγάλη δύναμη -και έκπληξη για κάποιους- ήταν η αντίδραση και η ετοιμότητα των απλών στρατιωτών.Αυτών των ίδιων που ακόμη και 24 ώρες πριν από τη κρίση έψαχνα το “βύσμα” για να πάρουν μια άδεια ή μια μετάθεση. Αυτοί ήταν που εξέπληξαν ανωτέρους τους με την εξυπνάδα,το φιλότιμο και την ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν σ΄ όλες τις διαταγές. Οι “λουφαδόροι” που μπήκαν πρώτοι μπροστά για να φορτώσουν …όλη τη μονάδα στα φορτηγά και να την πάνε στην καθορισμένη θέση μάχης. Τους …αργόστροφους που οι διοικητές κράτησαν τελευταίους για να τους στείλουν μέσα στη νύχτα σε απομακρυσμένες αποθήκες πυρομαχικών για να πάρουν υλικό όχι απαραίτητο αλλά χρήσιμο. Και που τους είδαν να επιστρέφουν σε χρόνο ρεκόρ αν και τους …είχαν ξεγράψει.

Τους στρατιώτες που δήλωναν αντιμιλιταριστές, αλλά μπροστά στον κίνδυνο και την απειλή έγιναν για μια νύχτα…κομμάντος -για τα δικά τους δεδομένα- και εκτέλεσαν με απίστευτη πειθαρχία τις απλές αλλά εξαιρετικά χρήσιμες αποστολές που τους ανατέθηκαν.

Και βέβαια δεν αγνοούμε την ετοιμότητα που έδειξε η πλειοψηφία των στελεχών που υπηρετούσε σε θέσεις κρίσιμες για την διαχείριση της κρίσης.

Δεν “σβήνουν” όλα αυτά τα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας. Δεν μπορούν να διαγραφούν οι λάθος εκτιμήσεις και τοποθετήσεις. Αλλά ακόμη κι αν τις συνυπολογίσουμε δεν προκύπτει η εικόνα των “διαλυμένων” ΕΔ που οι πολιτικοί της εποχής “φιλοτέχνησαν”.

Βέβαια όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα μύθο που τελικά πολλοί φοβούνται ότι δεν είναι και τόσο…μύθος. Είναι αυτός που λέει ότι “η τράπουλα ήταν σημαδεμένη” και το παιχνίδι στημένο, από την αρχή του. Μένει κάποια στιγμή με αποδείξεις κι όχι με εικασίες να αποκαλυφθούν και οι παίκτες εδώ στην Ελλάδα.  





Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Ποιοι τους θέλουν όλους νεκρούς ενώ δεν είναι!




ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πολλά στον ελληνικό Τύπο αλλά κυρίως σε διάφορες ιστοσελίδες πως έχουν πεθάνει όλοι ο Τούρκοι κομάντος που είχαν ανέβει στα Ιμια το 1996 πρέπει να αποκαλύψουμε κάποια πράγματα. Αυτή η είδηση δεν αληθεύει. Το Onalert αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες.  Ας αποκαλύψουμε πως οι επικεφαλείς των δυο ομάδων κομάντος είναι έγκλειστοι στις φυλακές της Τουρκίας!

Οι επικεφαλείς της ομάδας των ειδικών δυνάμεων Ερτζάν Κιρέτσεπε και Αλί Τουρκσέν που είχαν εισβάλει στα Ιμια κατηγορούνται για συμμετοχή σε παρακρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις.
  
Ο Κιρέτστεπε  με τις κατηγορίες συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα» και ο Τουρκσέν με την υπόθεση όπλων που είχαν βρεθεί θαμμένα στην περιοχή Ποϊράζκοϊ της Κων/πολης.

Την τραγική νύχτα των Ιμίων οι Τούρκοι είχαν φτάσει στα νησιά με δυο φουσκωτά τα οποία είχαν από 6 άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Στο ένα επικεφαλής ήταν ο Κιρέτστεπε ο οποίος πριν από λίγα χρόνια συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του πλοιάρχου ενώ στο άλλο ήταν ο Τουρκσέν ο οποίος είναι εν ενεργεία α με το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου.  Το 1996 και οι δυο τους είχαν το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου.


Επίσης εν ζωή είναι και ο Μετίν Ιζ ο οποίος τη νύχτα των Ιμίων συντόνιζε την ομάδα των κομάντος από την ξηρά. Σήμερα έχει το βαθμό του ανθυποπλοιάρχου.

   Πράγματι ένας από τους κομάντος των Ιμια πέθανε από τη διαρροή φυσικού αερίου στο σπίτι του στις 7 Ιανουαρίου. Αλλά στον ελληνικό Τύπο γράφτηκε πως πέθανε στην Κωνσταντινούπολη στο σπίτι του Κι όμως ψάξαμε αναλυτικά και ο Ενγκίν Ερκμάν πέθανε σε διαμέρισμα στο Τουρκμενιστάν. όπου είχε μεταβεί ως υπάλληλος μιας ιδιωτικής εταιρείας καθώς είχε συνταξιοδοτηθεί.
 
Οσο για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που λέγεται πως γράφει η Türkiye για τον τελευταίο επιζώντα των Ιμίων, δεν υπάρχει τέτοιο δημοσίευμα. Η εφημερίδα συγκεκριμένα γράφει « Ο Ερκμαν , 44 ετών πέθανε από διαρροή αερίου στο σπίτι του στο Τουρκμενιστάν… στην κηδεία ο πατέρας το δήλωσε πως ο γιος του συμμετείχε στην επιχείρηση των Ιμίων (Kardak).
 
Κάποιοι, κομάντος 17 χρόνια, πέθαναν αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας περι θανάτου όλων των τούρκων κομάντος δεν αληθεύουν. Ας είμαστε πραγματιστές. Ας δούμε τα λάθη που κάναμε τότε να μην τα επαναλάβουμε και να  μην ικανοποιούμε τους εαυτούς μας με ανύπαρκτες ιστορίες που δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να  παρηγορούν.

Οι κομάντος των Ιμίων πάντως που σύμφωνα  με τους τούρκους είναι ακόμη  εν ζωή είναι ο Χακάν Τσαλισκάν, Σαλίχ Τσορεκτσίογλου, Τζαβίτ, Οζμέν, Αμντουλάχ Αρσλαν,Σαντετίν Ντογάν, Λεβίν Κετεν, Λουτφί Τοκούσογλου, Ιμπραχίμ Μπαλτσίν, Χασάν Αράπ  και Τανέλ Ερέναϊ. Πάντως για τους αρχηγούς των κομάντος δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακόμη ζουν παρέα με «της  φυλακής τα σίδερα»

Κι επειδή θα μας κατηγορήσουν πολλοί γι’αυτά που γράφουμε απλά επειδή μιλάμε με στοιχεία ας δούμε τι είπε  ο Αλί Τούρκσεν στην απολογία του στη δίκη της υπόθεσης όπλων Ποίράζκοϊ τον Ιούλιο του 2010 : “ Δεν λυπάμαι που τώρα με κατηγορούν. Πιστεύω πως θα αθωωθούμε. Μονο οι οικογένειες μας ταλαιπωρούνται. Συμμετείχε σε δυο σημαντικές.αποστολές  H πρώτη ήταν η εισβολή στο πλοίο Lucky-S με 14. τόνους ναρκωτικών. Και η δεύτερη ήταν η επιχείρηση Καrdak  (Ιμίων) όπου ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας. Και στις δυο επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε μια σφαίρα.»

«Μας κατηγορείτε ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης όμως εγω βλέπω τον Ερτζάν Κιρέτστεπε ο οποίος αγόρασε με την πιστωτική του κάρτα τη βενζίνη για το φουσκωτό που πήγαμε στο Κardak (Ιμια). Για να φύγει εκείνη η σημαία από εκεί μεσα σε 3 ώρες ετοιμαστήκαμε. Η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε καλέσει τον τότε αρχηγό Ναυτικού Γκιουβέν Ερκαγια. Κι εκείνος κάλεσε εμάς. «Πώς να του έλεγα αρχηγέ μου δεν έχω βενζίνη. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να μας κατηγορείτε ως τρομοκράτες»!

Οσο για τον Αλί Τουρκσέν ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών , τον Οκτώβριο του 2012 έστειλε επιστολή στον Ερντογάν που τον κατηγορούσε για δίκη «παρωδία» και έγραφε πως ο μόνος στόχος του τούρκο πρωθυπουργού ήταν να καταπολεμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.





ΠΗΓΗ...http://www.onalert.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...