Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ



Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, που είναι η 4η Φεβρουαρίου, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η 4η Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Ο ΠΟΥ το 2005 μέσα από τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας έχει εκδώσει οδηγία με την οποία καλεί τα κράτη μέλη να εντείνουν την δράση τους στην πρόληψη του καρκίνου με την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών πρόληψης.
Τα στατιστικά στοιχεία από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) δείχνουν το μέγεθος και την σπουδαιότητα του προβλήματος:
Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως με 7,6 εκατομμύρια θανάτους το 2008.
Το 70% όλων των θανάτων από καρκίνο συμβαίνει σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα
Περίπου το 30% των θανάτων οφείλονται σε διατροφικούς παράγοντες και παράγοντες συμπεριφοράς (life style), όπως κάπνισμα ,χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κ.λ.π
Λόγω της αυξητικής τάσης του καρκίνου, έως το 2030 οι θάνατοι αναμένεται να φτάσουν 13,1 εκατομμύρια.
Περισσότερο από το 30% των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσε να προληφθεί με την τροποποίηση ή την αποφυγή των βασικών παραγόντων κινδύνου που είναι:
Το κάπνισμα
Η χρήση του αλκοόλ
Διαιτητικοί παράγοντες ,η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος ,παράλληλα με την έλλειψη σωματικής άσκησης και την μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
Οι λοιμώξεις ( Ηπατίτιδα  Β, C ο HPV κ.α )
Η ρύπανση του περιβάλλοντος
Η επαγγελματική έκθεση σε καρκινογόνα
Η ακτινοβολία (UV) και ειδικότερα η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο χωρίς προστασία. 
Οι στρατηγικές πρόληψης κατευθύνονται στο να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού στους παραπάνω παράγοντες κινδύνου,  δηλαδή, περιλαμβάνουν δράσεις για την διακοπή του καπνίσματος ,εμβολιασμούς , έλεγχο επαγγελματικών κινδύνων κλπ.
 Σημαντικό κομμάτι στην πρόληψη ορισμένων καρκίνων, όπως του μαστού, του τραχήλου μήτρας ,του λάρυγγα, του δέρματος ,του παχέως εντέρου και του ορθού  αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση (screening). Η έγκαιρη διάγνωση χρησιμοποιεί διάφορες εξετάσεις για να εντοπίσει εγκαίρως τα άτομα τα οποία δεν έχουν συμπτώματα μεν αλλά έχουν την νόσο. Τέτοιες εξετάσεις είναι για παράδειγμα το PAP test και η μαστογραφία.
Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε χώρα ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τον καρκίνο που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ώστε να μπορεί ο καρκίνος να θεραπευτεί ,αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών το  οποίο θα αποτελεί και σημαντικό όπλο στην Δημόσια Υγεία αφού:
Θα συγκεντρώνει στοιχεία για την νοσηρότατη και θνησιμότητα
Θα επιβεβαιώνει και θα αναλύει τη συχνότητα εμφάνισης των ομαδοποιημένων καρκίνων
Θα μπορεί να χαραχθεί Εθνική Αντικαρκινική Πολιτική
Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας  και στην αξιοποίηση πόρων.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν διέθετε τέτοιο αρχείο. Για πρώτη φορά το 2007 το κράτος μέσω του Υπουργείου Υγείας στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο περιέλαβε ως πρώτη δράση στον άξονα 1 την δημιουργία του ΕΑΝ (Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών ) το οποίο όμως άρχισε να λειτουργεί το Ιούνιο του 2008 .
Στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις IARC (International Agency for Research on Cancer) διαγιγνώσκονται σχεδόν 37.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως ,ενώ οι θάνατοι από καρκίνο υπολογίζονται σε 24.000 /έτος. Επί πλέον η Ελλάδα παρουσιάζει σταθερή αυξητική τάση στους θανάτους από καρκίνο και έντονες γεωγραφικές διαφοροποιήσεις μεταξύ βορρά και νότου για ορισμένους τύπους καρκίνου, σε αντίθεση με τις αναπτυγμένες χώρες που οι τάσεις είναι σταθερά πτωτικές  από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. 
Συμπερασματικά και με αφορμή αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα θα μπορούσαμε να δώσουμε στους ανθρώπους να καταλάβουν την σημασία της πρόληψης στο θέμα του καρκίνου και στην Πολιτεία την σημασία της ανάπτυξης των Στρατηγικών Πρόληψης ως το μεγαλύτερο όπλο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας  της ευημερίας και της κοινωνικής στήριξης του πληθυσμού.»

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Ζήτησε τη διατήρηση των δραστηριοτήτων του

Το κρίσιμο ζήτημα της προτεινόμενης υποβάθμισης πολλών τελωνείων που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία, συζήτησαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Σκέρτσο, Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι Βουλευτές, Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, Ημαθίας Απ. Βεζυρόπουλος και Κιλκίς Γεωργ. Γεωργαντάς, ζήτησαν να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός της αρμόδιας επιτροπής που εισηγείται την υποβάθμιση των τελωνείων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και της συνακόλουθης εξοικονόμησης πόρων.

Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την αντίρρηση του σε ενδεχόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Σκύδρας, το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα τελωνεία της χώρας. Ζήτησε να διατηρηθούν οι δραστηριότητες του αυτές λέγοντας ότι, η σειρά κατάταξης στο γενικό σύνολο τοποθετεί το τελωνείο πολύ υψηλότερα από άλλα τελωνεία, τα οποία, σύμφωνα με το Πίνακα των Τελωνείων, προτείνονται ως Α’ τάξης. Ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι, θα πρέπει να στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή προκειμένου να δώσουμε ώθηση στον εν λόγω τομέα, ο οποίος μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και ως εκ τούτου, δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας η δημιουργία οποιωνδήποτε γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Η προτεινόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Σκύδρας προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς, όπως επισήμανε, κάτι τέτοιο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας. 

Επιπλέον, μετέφερε τα αιτήματα σχετικά με τη λειτουργία του τελωνείου Σκύδρας, όπως του τα εξέθεσε σε επικοινωνία τους ο Διευθυντής του Τελωνείου.  

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών ενημέρωσε το Βουλευτή ότι μέχρι τις 30 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εισηγήσεις ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις.

«ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»



2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  1.4 «ΑΜΕΙΨΙΣΠΟΡΑ ΜΕ ΞΗΡΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» 


Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου 214 «Γεωργο-περιβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 έχει εκδοθεί  2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 1.4  «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές».
Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 08/02/2013 έως 08/03/2013.
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της Δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», υποβάλλουν πλήρως συμπληρωμένη αίτηση ενίσχυσης, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή
στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας , Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσά , Πλατεία Π.Ι.Κ.Π.Α., Γιαννιτσά, 1ος όροφος,  τηλ. 2382084404 υπόψη κα. Καλιωτάκη Α.

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.


Πώς επινοήθηκε αλήθεια, το άλογο της Ferrari, η τρίαινα της Maserati ή ο ταύρος της Lamborghini;


Μερικά από αυτά κάποιοι τα ονειρεύονται. Άλλοι τα κατέχουν ήδη… Αρκετά αποτελούν όχημα «σωτηρίας» για ολόκληρες οικογένειες τις ημέρες που τα μέσα μαζικής μεταφοράς νεκρώνουν αλλά και πηγή προβλημάτων όταν πρέπει να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τέλη κυκλοφορίας ή την «τσουχτερή» βενζίνη. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ήταν, είναι και θα παραμείνει φετίχ. Όπως φετίχ αποτελούν πλέον και τα λαμπερά σήματα που κοσμούν τα καλογυαλισμένα καπό…Το click@Life παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την προέλευση μερικών σημάτων από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα του κόσμου.
BMW
Η εταιρεία Bayerische Motoren Werke ή αλλιώς BMW, πριν ξεκινήσει την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων, κατασκεύαζε κινητήρες στρατιωτικών αεροπλάνων. Έτσι, και το σήμα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένας έλικας αεροπλάνου σε κίνηση. Όσο για τα χρώματα, αποτελούν τη σημαία της βαυαρικής πόλης, όπου στεγάζεται το εργοστάσιο.

Mercedes-Benz
Ένα λαμπερό ασημένιο αστέρι μέσα σε έναν κύκλο. Το έμβλημα της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz έπρεπε να είναι λιτό, αλλά συνάμα στιβαρό και πανίσχυρο. Το αστέρι με τις τρεις ακτίνες συμβολίζει την κυριαρχία της Mercedes σε γη, νερό και αέρα…Σήμερα, το σήμα της Mercedes, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στον πλανήτη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αναζητούν ως ...ανταλλακτικό καθώς αποτελεί σύνηθες αντικείμενο κλοπής!








Opel
Η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Άνταμ Όπελ αρχικά κατασκεύαζε…ραπτομηχανές! Ο δαιμόνιος Όπελ προχώρησε αργότερα και στην κατασκευή αυτοκινήτων και προκήρυξε διαγωνισμό για την ονομασία τους. Από 1.5 εκατ. προτάσεις (!), επιλέχθηκε η ονομασία Opel Blitz (κεραυνός), που οδήγησε αργότερα στον κύκλο με τον κεραυνό, ως σύμβολο ταχύτητας. Πριν από τον κεραυνό υπήρχε ένα φτερωτό αερόπλοιο (Zeppelin) στη θέση του.
Facebook.com/Bentley
Bentley
Το σημερινό σήμα αποτελεί μικρή παραλλαγή της αρχικής σύλληψης ενός εγγλέζου γραφίστα, το 1911.Όταν το 1931, η Bentley απορροφήθηκε από την Rolls Royce, ένας σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τον μύθο του Ίκαρου και έβαλε τα «φτερά» του να περιστοιχίζουν το όρθιο Β, γέρνοντας λίγο προς τα πίσω ως απεικόνιση της ορμής.





Facebook.com/Subaru
Subaru
Η λέξη Subaru στα ιαπωνικά σημαίνει «ενώνω». Έτσι, χρησιμοποιήθηκε για να βαφτίσει την εταιρεία, που προέκυψε από την συγχώνευση έξι μικρών βιομηχανιών. Ως λογότυπος, επιλέχθηκε ο αστερισμός των Πλειάδων (Mitsubaro-shi στα Ιαπωνικά) για να συμβολιστούν οι 6 τομείς δραστηριοποίησης (σιδηρόδρομοι, αεροναυπηγική, ειδικά οχήματα, λεωφορεία, βιομηχανικές μηχανές και αυτοκίνητα). 
Porsche
Οι λάτρεις της ταχύτητας, την αγαπούν. Οι λάτρεις της πολυτέλειας, την ποθούν. Οι λάτρεις της αξιοπιστίας, την αποθεώνουν. Η Porsche και το πολύπλοκο έμβλημά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γερμανική πόλη Στουτγάρδη, της οποίας ο θυρεός απεικονίζει το διάσημο πλέον αλογάκι, που υιοθέτησε στο έμβλημά της και η Porsche. Όσο για τα κέρατα του ζώου και τις καφέ και κόκκινες ρίγες; Αυτές προήλθαν από το οικόσημο του Βασιλείου του Βίρτεμπεργκ. Και όλα αυτά μαζί με μια λέξη: Porsche!

Facebook.com/Volvo
Volvo
Οι ιδρυτές, Gustav Larson και Assar Gabrielsson αναζητούσαν ένα εύηχο όνομα για την εταιρεία τους που αρχικά κατασκεύαζε ρουλεμάν, ποδήλατα και μηχανισμούς μετάδοσης κίνησης. Ψάχνοντας στο λατινικό λεξικό ανακάλυψαν το ρήμα Volvo, που σημαίνει κυλάω. Το σήμα-ο στιβαρός κύκλος με το μεταλλικό βέλος-παραπέμπει στο ατσάλι, προϊόν της βαριάς βιομηχανίας της Σουηδίας.




Facebook.com/Peugeot
Peugeot
Η εταιρεία Peugeot φημιζόταν για τα ανθεκτικά γεωργικά εργαλεία της. Μάλιστα, ένας αργυροχαράκτης, σχεδίασε το λιοντάρι, για να υποδηλώσει την αντοχή, την ταχύτητα και την αξιοπιστία ενός πριονιού! Όταν η εταιρεία άρχισε να κατασκευάζει και αυτοκίνητα, το λιοντάρι παρέμεινε ως ανάμνηση των πρώτων βημάτων μιας επιτυχημένης εταιρείας.




Lamborghini
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ήθελε κάτι που να συμβολίζει την ορμή, τη δύναμη, την κυριαρχία. Σκοπός του ήταν να ανταγωνιστεί την αντίπαλη Ferrari, με σήμα το καλπάζον άλογο. Άνθρωπος πρακτικός και χωρίς μεγάλη επαφή με την τέχνη αλλά με εξαιρετικό ένστικτο και μυαλό για επιχειρήσεις, ο «ταύρος» της αυτοκινητοβιομηχανίας-«ταύρος» και στο ζώδιο-που αρχικά κατασκεύαζε τρακτέρ, επέλεξε αυτό το ζώο, μέσα σε ένα μαύρο, πολυτελές πλαίσιο. Τόσο απλά!







Facebook.com/Maserati
Maserati
Ταχύτητα, ορμή, νεύρο, πολυτέλεια και δύναμη. Πώς μπορεί να συμβολίσει κανείς, με μία μόνο εικόνα, όλα τα παραπάνω; Μα φυσικά, με την τρίαινα, σύμβολο του παντοδύναμου θεού Ποσειδώνα αλλά και της ιταλικής πόλης Μπολόνια, όπου αρχικά κατασκευάζονταν τα οχήματα Maserati. Σήμερα, η τρίαινα της Maserati «ταράζει» την άσφαλτο, όπως έκανε στην μυθολογία η τρίαινα του πανίσχυρου θεού Ποσειδώνα και προκαλεί «φουρτούνες» στο πέρασμά της...
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ









ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΛΙΓΗ ΗΣΥΧΙΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!


Λίγη ησυχία ρε αδερφέ.

Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που σε κρατάει σκλάβο;

Τι σε φοβίζει περισσότερο άραγε;

Τι σε εξουσιάζει;

Παλεύεις μέρα νύχτα με θεριά φρικτά.

Εικόνες αποκάλυψης.

Σενάρια τρόμου.

Αμφιβολίες και τύψεις , ελπίδες φρούδες.

Αφήνεσαι στα χέρια των ταγών, ακολουθείς πιστά μια πλάνη.

Διαβάζεις δυνατά τα ευαγγέλια, φοράς στολή φαντάρου.

Ζητάς μεσσία να σε λυτρώσει, αφέντη να σε σώσει.

Αγίους προσκυνάς σεμνά, ζητάς συγχώρεση.

Ψελλίζεις απόκοσμους ψαλμούς, αποζητάς αγέλη.

Θέλεις να γίνεις σύνολο, κομμάτι όλων των άλλων, να βρεις γαλήνη στη φυγή.

Ευθύνη να μην έχεις

Σάπισε το μυαλό σου.

Βρομάει πτώμα η ζωή σου.

Προβάλεις την ευθύνη σου στους άλλους.

Αναθέτεις τα θέλω σου.

Αρνείσαι τα γιατί σου.

Κρύβεις την αλήθεια σου.

.

Λίγη ησυχία ρε αδερφέ.

Λίγη ασφάλεια.

.

Καλή νύχτα σου λοιπόν.

Καλό κατευόδιο.

Καμιά η τύχη σου.

Καμιά η συμβολή σου.

Βυθίσου ήσυχος στη λήθη σου.

.

Δεν έχει ησυχία η ελευθερία.

.

Κλείσε τ’ αυτιά σου.













ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ "MAN" ΤΟΥ STEVE CUTTS !

Το εκπληκτικό


Στο βίντεο του Steve Cutts, "ΜΑΝ" παρακολουθούμε τη μάταιη και παρασιτική πορεία της μοναδικής παραφωνίας των ειδών του πλανήτη, του ανθρώπου.

Η μουσική είναι από το In the Hall of the Mountain King του Edvard Grieg.


Παρακολουθώντας το "ΜΑΝ" θυμήθηκα την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη του Πράκτορα Σμιθ για την ανθρωπότητα, στο πρώτο μέρος της εκπληκτικής τριλογίας "The Matrix".



"Θα ήθελα να μοιραστώ μια "αποκάλυψη" που μου φανερώθηκε στο χρόνο που βρίσκομαι εδώ. Μου ήρθε όταν προσπάθησα να ταξινομήσω το είδος σας και συνειδητοποίησα, ότι στην πραγματικότητα, δεν ανήκετε στα θηλαστικά. Κάθε θηλαστικό, αναπτύσσει ενστικτωδώς μια φυσική ισορροπία με το περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά εσείς οι άνθρωποι, δεν το κάνετε. Μετακινείστε σε μια περιοχή και πολλαπλασιάζεστε συνεχώς, μέχρι κάθε φυσικός πόρος της περιοχής να εξαντληθεί πλήρως και τότε... ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσετε, είναι να μετακινηθείτε σε άλλη περιοχή. Υπάρχει.. ακόμα ένας οργανισμός σε αυτό τον πλανήτη, που ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Γνωρίζεις ποιος είναι αυτός; Ο ιός. Οι άνθρωποι είναι μια ασθένεια, ένας καρκίνος για αυτό τον πλανήτη"




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.


15Επί μισόν αιώνα η εικόνα της αναβλύζει Μύρο και εκείνη αρκετά συχνά εμφανίζεται στους πιστούς της προσκαλώντας τους στο ταπεινό «σπίτι» της... Όσοι δέχτηκαν το ιερό κάλεσμα και επισκέφθηκαν το μοναστήρι της στην κορυφή του Πάρνωνα ένιωσαν το θεϊκό άγγιγμά της να διαπερνά τόσο την ψυχή όσο και το βασανισμένο κορμί τους... Και ως εκ θαύματος στάθηκαν και πάλι στα πόδια τους, και πήραν τη ζωή στα χέρια τους κάνοντας μια νέα αρχή με τον φύλακα-άγγελό τους στο πλευρό τους: την Παναγιά τη Μαλεβή!

Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, μέσα σε μια κατάφυτη βουνοκορφή όπου βρίσκεται από το έτος 1116 το Μοναστήρι της Παναγιάς της Μαλεβής, η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου... -μία από τις εβδομήντα που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς- δεν σταματά να τρέχει Μύρο από το 1964 μέχρι και σήμερα, ενώ ολόκληρη η περιοχή μοσχοβολά χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει εξήγηση.Οι εμφανίσεις της εκατοντάδες, όσα και τα θαύματά της, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν γίνονται γνωστά. Ωστόσο, από στόμα σε στόμα τα θεϊκά σημάδια της μεταφέρονται στον κόσμο και κάθε χρόνο πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, την Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κύπρο, ταξιδεύουν μέχρι την Αρκαδία για να προσκυνήσουν τη χάρη Της και να ζητήσουν τη βοήθειά Της. Και εκείνη δεν τους χαλά χατίρι. Τους απλώνει το χέρι και γιατρεύε τις πληγές τους...

Σαράντα έξι χρόνια μετά το πρώτο θεϊκό σημάδι της, η «Espresso της Κυριακής» επισκέφθηκε το μοναστήρι της στο χωριό Άγιος Πέτρος στην Κυνουρία και κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων για τα θαύματα της Παναγιάς, αλλά και εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης και δέους.

Από το τζάμι της θαυματουργής εικόνας τρέχει Άγιο Μύρο, το οποίο μαζεύουν πάνω σε βαμβάκι οι δεκαπέντε μοναχές της μονής και το προσφέρουν σε όλους τους προσκυνητές μαζί με μικρές εικόνες της Παναγιάς της Μαλεβής. Το Άγιο Μύρο στο βαμβάκι και στις μικρές εικόνες εξακολουθεί να μοσχοβολά για χρόνια ολόκληρα, έστω και αν βρίσκεται στα πέρατα της γης.

Από νωρίς το πρωί στο μοναστήρι βρίσκονταν προσκυνητές από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε μια άκρη της μικρής εκκλησίας καθόταν μια νεαρή μητέρα, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μικρό παιδί.

Προσευχόταν και έκλαιγε... Ζητούσε βοήθεια για το αγοράκι της, το οποίο ήταν άρρωστο. Την πλησιάσαμε και τη ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβαινε. Εκείνη όμως δεν σταματούσε να προσεύχεται και παρακαλούσε τη Μητέρα του Θεού να σκύψει πάνω και από το δικό της το παιδί, όπως έκανε το 2007 και για τον μικρό Ανδρέα.

Το αγόρι που πάλεψε με τον καρκίνο

Η μοναχή Αγνή μας είπε: «Το 2007 είχε έρθει στο μοναστήρι ένα αγόρι μόλις δεκαπέντε ετών, το οποίο βρισκόταν ένα βήμα πριν από το τέλος. Ήταν από την Κύπρο και πάλευε από τα πρώτα βήματά του στη ζωή με τον καρκίνο. Ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του προσπαθούσε να σταθεί δυνατή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον μικρότερο αδελφό του, τον Βασίλη. Το παιδί είχε κάνει είκοσι τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά δεν είχε γίνει τίποτε. Η κατάστασή του χειροτέρευε και έτσι οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας είπαν στη μητέρα του ότι έπρεπε να χειρουργηθεί για ακόμη μία φορά. 

Δεν ήξεραν όμως αν μπορούσε να επιβιώσει από την εγχείριση, καθώς ήταν ήδη παράλυτο. Η μητέρα του μία ημέρα πριν ταξιδέψει για Αθήνα, είδε στον ύπνο της την Παναγιά να της λέει "μη στενοχωριέσαι. Είμαι η Παναγιά η Μαλεβή. Έλα στο σπίτι μου και ο Ανδρέας θα γίνει καλά". Η γυναίκα μόλις ξύπνησε ρώτησε τη μάνα της ποια είναι η Παναγιά η Μαλεβή, καθώς δεν τη γνώριζε. Οι γυναίκες ρώτησαν και έμαθαν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κυνουρία. Έτσι, με το που έφτασε η μητέρα με το παιδί στο αεροδρόμιο, ναύλωσε ταξί και ήρθε εδώ στη μονή».

Σύμφωνα με τη μοναχή αλλά και με κατοίκους του χωριού οι μοναχές και ο ταξιτζής βοήθησαν τη μητέρα να βάλει το παιδί στο αναπηρικό 
altκαροτσάκι και έπειτα το μετέφεραν στο εσωτερικό της εκκλησίας για να προσκυνήσει την εικόνα. Και μόλις τη φίλησε, η Παναγιά τον γέμισε με δύναμη. Το παιδί, όπως είπε, ένιωσε κάτι περίεργο να διαπερνά το κορμί του και έπειτα φώναξε «αφήστε με να περπατήσω». Η μητέρα του και όλοι όσοι βρίσκονταν δίπλα του πάγωσαν. Όλοι έκλαιγαν και ο Ανδρέας σηκώθηκε, περπάτησε και άρχισε να τρέχει. Η μοναχή Αγνή προσθέτει: «Είμαι σαράντα χρόνια στο μοναστήρι και ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσα την παρουσία της Παναγιάς τόσο έντονα... Ανατρίχιασα. 

Ο Ανδρέας έφυγε όρθιος και μας άφησε το καροτσάκι του εδώ γιατί, όπως μας είπε, δεν το χρειαζόταν άλλο». Γιατροί που εξέτασαν τον μικρό μετά την επίσκεψή του στην Παναγιά τη Μαλεβή δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς αυτό το παιδί περπατούσε και δη πώς ζούσε ακόμη. Οι εξετάσεις του ακόμη και σήμερα δείχνουν τον καρκίνο στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, αλλά το παιδί είναι καλά. Από τότε ο Ανδρέας και η μητέρα του επισκέπτονται μία φορά τον χρόνο το μοναστήρι και ευχαριστούν την Παναγιά.

Το θείο δώρο για το άτεκνο ζευγάρι

Ακόμη ένα θαύμα που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό και στην ψυχή της μοναχής Αγνής έγινε στο μοναστήρι πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η Παναγιά εμφανίστηκε στην Κ.Σ., μια 50χρονη γυναίκα από την Κόρινθο που προσπαθούσε για πάρα πολλά χρόνια να γίνει μητέρα: «Είχε κάνει τα πάντα, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Από είκοσι ετών προσπαθούσε να γίνει μητέρα, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έκανε όσες εξωσωματικές της επέτρεψαν οι γιατροί, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Έκλαιγε και στενοχωριόταν όταν, όπως μας περιέγραφε η ίδια, μια ημέρα εμφανίστηκε μπροστά της μια γυναίκα ντυμένη σαν καλόγρια και της είπε "μη στενοχωριέσαι άλλο, Κατερίνα, έλα στο σπίτι μου και θα σε βοηθήσω.

Είμαι η Παναγιά η Μαλεβή". Η γυναίκα ήρθε εδώ, αλλά δεν πίστευε ότι θα γινόταν κάτι, διότι ήταν ήδη πενήντα ετών. Μόλις έσκυψε για να φιλήσει την εικόνα, το Μύρο άρχισε να τρέχει ποτάμι. Έπειτα έφυγε και επέστρεψε δύο μήνες αργότερα χαρούμενη καθώς, παρά τα χρόνια της, ήταν έγκυος! Τελικά γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο Θεός και η Παναγιά έκαναν το θαύμα τους και της χάρισαν την πολυπόθητη μητρότητα».

Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι γεμάτη από τάματα πιστών που είτε έχουν θεραπευτεί είτε περιμένουν με βαθιά πίστη το σωτήριο άγγιγμά Της. Πάντως, σύμφωνα με τη μοναχή αυτό που προκαλεί έκπληξη σε όλους είναι το γεγονός ότι η Παναγιά εμφανίζεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία και τους προσκαλεί να την ακολουθήσουν. «Όλοι οι άνθρωποι είναι κάτω από τη σκέπη της και τους προστατεύει. Δεν τους ξεχωρίζει και τους αγκαλιάζει με αγάπη» αναφέρει η μοναχή.

Το Πάσχα που συγκλόνισε το μικρό χωριό

Τη θαυματουργή εικόνα έφεραν στην Κυνουρία οι κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν στην περιοχή το έτος 971. Η εικόνα αρχικώς βρισκόταν στο πρώτο μοναστήρι που είχε χτιστεί στους Κανάλους. Όμως οι μοναχοί βρήκαν τραγικό θάνατο από το κρύο και, σύμφωνα με όσα έχουν επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια και μας περιγράφει η μοναχή Αγνή: «Η εικόνα έφυγε μόνη της και ήρθε στη θέση που βρίσκεται σήμερα το μοναστήρι. Τότε υπήρχαν βάτα στη συγκεκριμένη περιοχή και η εικόνα στεκόταν μέσα στα βάτα, ενώ δίπλα της έκαιγε ένα καντήλι που δεν έσβηνε ποτέ. Τρεις φορές μετέφεραν την εικόνα στην αρχική θέση της, όμως επέστρεφε στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι αποφασίστηκε να χτιστεί εδώ το νέο σπίτι της. Πιστεύουμε ότι επέλεξε τούτον εδώ τον τόπο, καθώς εδώ βρήκαν τραγικό θάνατο πολλοί άνθρωποι. Μάλιστα, κατά τις εργασίες για την ανέγερση του μοναστηριού βρέθηκαν πολλά οστά».

Την Παρασκευή των τελευταίων Χαιρετισμών, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα του 1964, στις 17 Απριλίου, η αδελφή Θεονύμφη παρατήρησε ότι ένα περίεργο υγρό έτρεχε από το τζάμι της εικόνας και ότι μοσχοβολούσε. Είκοσι ημέρες πριν από αυτό το συμβάν, οι μοναχές είχαν παρατηρήσει ότι η εικόνα της Θεοτόκου ευωδίαζε, όπως και όλη η περιοχή, και ρωτούσαν η μία την άλλη αν κάποια είχε ρίξει άρωμα.Αλλά καμία δεν ήξερε. Την Παρασκευή των τελευταίων Χαιρετισμών, όταν η αδελφή είδε το Μύρο να τρέχει ενημέρωσε Nτην ηγουμένη. Όμως δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες το θαύμα συνεχιζόταν μέχρι που η ηγουμένη Παρθενία είδε την εικόνα της Παναγιάς να τρέχει μύρο, το οποίο διαπερνούσε το τζάμι και πλημμύριζε το πάτωμα.

«Στη θέα αυτού του πρωτοφανούς θαύματος τρομοκρατηθήκαμε, τα χάσαμε, κλαίγαμε και προσευχόμασταν» είπε στην «Espresso της Κυριακής» η γερόντισσα Παρθενία, η οποία παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μας δέχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη στη μονή και μας εξιστόρησε τα γεγονότα όπως η ίδια τα έζησε: «Ήμασταν μόνες. Ειδοποιήσαμε τον μητροπολίτη, ήρθαν ιερείς και τη σκούπισαν, την εξέτασαν και είδαν ότι η εικόνα συνέχισε να βγάζει μύρο. Έπειτα ήρθε και η Χωροφυλακή για να την εξετάσει. Έπλυναν την εικόνα με ξίδι και πετρέλαιο, ενώ όλη τη νύχτα έμεινε κλειδωμένος μαζί της ένας χωροφύλακας.

Το πρωί, μόλις άνοιξε η πόρτα, βγήκε κατάχλομος και ζήτησε συγχώρεση καθώς "όλο το βράδυ ο μύρος έτρεχε ποτάμι μέχρι τα πόδια του" όπως μας ανέφερε. Το 1969 ήρθε ο ανώτατος διοικητής της Χωροφυλακής, επιθεώρησε την εικόνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία νοθεία, ενώ ένας χημικός που ήρθε και πήρε το Μύρο για να κάνει ανάλυση, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει τέτοια Bουσία στη γη. "Μέγας Θεός υπάρχει"φώναξε»...

«Αναστήθηκε» 9χρονο κοριτσάκι στην Αυστραλία

Ακόμη ένα θαύμα που έχει μείνει χαραγμένο στις καρδιές των μοναχών είναι αυτό που έλαβε χώρα στη μακρινή Αυστραλία. Μια ομογενής που είχε πάει στο μοναστήρι και είχε πάρει μαζί της μια μικρή εικόνα της Παναγιάς της Μαλεβής, συνάντησε σε εκκλησία της Μελβούρνης μια γυναίκα να κλαίει ασταμάτητα και να προσεύχεται στον Θεό για να σώσει το μόλις εννέα ετών κοριτσάκι της που ήταν βαριά άρρωστο. Είχε όγκο στο κεφάλι και οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Γεωργία Κ. πλησίασε τη γυναίκα και μόλις έμαθε την τραγική ιστορία τής έδωσε την εικόνα τής Παναγιάς και τη συμβούλευσε να τη φέρει στην Ελλάδα και στο μοναστήρι της.

Όμως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο και έτσι η γυναίκα πήρε το πρώτο Nαεροπλάνο και ήρθε μόνη της τα Χριστούγεννα του 2002 στην Αθήνα. Νοίκιασε αυτοκίνητο και πήγε στη Μονή, όπου προσκύνησε και πήρε Άγιο Μύρο. Όταν επέστρεψε και «σταύρωσε» το κοριτσάκι της, εκείνο σηκώθηκε και άρχισε να χαμογελά. Από τότε κάθε καλοκαίρι η μικρή με τη μητέρα της έρχονται στην Ελλάδα και επισκέπτονται τη Χάρη Της...

Ο τυφλός που κατάφερε να δει για πρώτη φορά τα παιδιά του

Συγκλονιστική είναι επίσης η περιπέτεια
του 60χρονου τυφλού από την Κορινθία, που
προσευχόταν κάθε βράδυ να τον αξιώσει ο
Θεός έστω και μία στιγμή να δει τα πρόσωπα
των τριών παιδιών του.

Είχε τυφλωθεί σε ηλικία πέντε ετών.
Η αδελφή Αγνή μας ανέφερε:
«Ένα βράδυ είδε στον ύπνο του μια
καλόγρια να του λέει "έλα στο μοναστήρι
μου, στην Παναγιά τη Μαλεβή, για να
συναντήσεις τα παιδιά σου".


Ήρθε μαζί με τη γυναίκα του λίγο πριν από τη γιορτή της,
τον Αύγουστο του 2000. Μόλις μπήκαν στο εκκλησάκι,
το Μύρο έτρεχε ποτάμι και έφτασε μέχρι τα
πόδια του.

Η γυναίκα του άρχισε να κλαίει
και εκείνος αφού φίλησε την εικόνα έπεσε
στα γόνατα και ζήτησε να τον βοηθήσει. Λίγα
λεπτά μετά φώναζε, έβλεπε και πάλι το φως
του ήλιου.


Αγκάλιασε τη γυναίκα του και
έφυγε τρέχοντας για το σπίτι για να βρει τα
παιδιά του». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ.


15Γιορτάζουμε σήμερα 1 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Τρύφωνος.

O Άγιος Τρύφων καταγόταν από τη Λάμψακο της Φρυγίας και έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Γορδιανού (238-244), Φιλίππου (244-249) και Δεκίου (249-251). Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και στη παιδική του ηλικία, έβοσκε χήνες για να ζήσει. Συγχρόνως όμως μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Έτσι, σιγά-σιγά ο Τρύφων με την ευσεβή φιλομάθεια του, κατόρθωσε όχι μόνο να διδαχθεί ο ίδιος, αλλά και να διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες της πίστεως του. Γρήγορα η ευσεβής ψυχή του δέχθηκε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και ο Θεός αξίωσε τον Τρύφωνα να θαυματουργεί.

Όμως ο Άγιος θεράπευε όχι μόνο κάθε ασθένεια, αλλά και εξάγνιζε τις μολυσμένες από τα δαιμόνια ψυχές. Όταν ο αυτοκράτορας Γορδιανός, πληροφορήθηκε για τις θαυματουργικές ικανότητες τού Τρύφωνα, τον παρακάλεσε να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη του. O αυτοκράτορας προσπάθησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, προσφέροντας στον Άγιο αξιώματα και χρήματα, τα οποία όμως ο Τρύφων ευγενικά αρνήθηκε.

Όταν αυτοκράτορας έγινε ο Δέκιος, εξαπέλυσε άγριο διωγμό κατά των Χριστιανών. Το 250 μ.Χ. ο Άγιος, επειδή δεν λάτρευε τους θεούς της ειδωλολατρικής θρησκείας και ήταν Χριστιανός, συνελήφθη από κάποιον στρατιωτικό που ονομαζόταν Φρόντων (ή Φόρτων) και οδηγήθηκε ενώπιον των επάρχων της Ανατολής, Τιβέριου Γράγχου και Κλαυδίου Ακυλίνου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Ο μάντης Πομπηϊανός τον παρουσίασε στους ηγεμόνες.

Ο Άγιος Τρύφων ομολόγησε με θάρρος την πίστη του. Τότε υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια. Του κατατρύπησαν με σπαθιά όλο του το σώμα, έπειτα τον έδεσαν από τα πόδια σε άλογα και τον έσυραν, σε ώρες φοβερού ψύχους, σε δύσβατες και πετρώδεις τοποθεσίες. Εκείνος προσευχόταν και έλεγε: «Κύριε, μην τους καταλογίσεις αυτή την αμαρτία». Μετά το φρικτό μαρτύριο τον ρώτησαν αν σωφρονίσθηκε και ήθελε να θυσιάσει στα είδωλα.

Ο Μάρτυρας του Χριστού απάντησε τότε στον έπαρχο Ακυλίνο: «Ανόσιε και κακών αρχηγέ, είναι δυνατόν να είσαι σωφρονισμένος, όταν είσαι μεθυσμένος από τον διάβολο; Εγώ πάντοτε περνάω τον βίο μου με σωφροσύνη, γιατί έχω τον Χριστό βοηθό της ελπίδας μου». Ύστερα από αυτό τον έκλεισαν στο δεσμωτήριο με σκοπό να του δώσουν διορία, για να απαλλαγεί από την «άνοια» αυτού και να αρνηθεί την πίστη του στον Χριστό. Λίγες ημέρες μετά ο έπαρχος κάλεσε τον Άγιο και τον ρώτησε εάν το διάστημα του χρόνου και τα βασανιστήρια τον έπεισαν να θυσιάσει στους θεούς.

Ο Άγιος και πάλι ομολόγησε με πνευματική ανδρεία το Όνομα του Θεού. Τον έσυραν τότε γυμνό πάνω σε σιδερένια καρφιά, κατόπιν τον μαστίγωσαν και στη συνέχεια του έκαψαν με λαμπάδες τα πλευρά. Στο τέλος, μόλις ο Μάρτυρας παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό λέγοντας το «Κύριε Ιησού Χριστέ, δέξαι το πνεύμα μου», απέκοψαν την τίμια κεφαλή αυτού.

Οι Χριστιανοί παρέλαβαν το τίμιο λείψανο του Μάρτυρος και αφού το έχρισαν με πολύτιμα μύρα και το τύλιξαν σε σινδόνα, το κατέθεσαν σε λάρνακα και το απέστειλαν στην πόλη της Λαμψάκου κατά την επιθυμία του.

Η Σύναξη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος ετελείτο στο Μαρτύριό του, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σεπτό Αποστολείο του Ιωάννου του Θεολόγου, πλησίον της Μεγάλης Εκκλησίας.

Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Τρύφωνα έκτισε ο μέγας Ιουστινιανός (527-565 μ.Χ.) στην τοποθεσία του Πελαργού Κωνσταντινουπόλεως. Μονή του Αγίου Τρύφωνος αναφέρεται και μετά τα μέσα του 9ου αιώνος μ.Χ., παρακείμενη στη Μητρόπολη Χαλκηδόνος, στην οποία εκάρη μοναχός ο μετέπειτα Πατριάρχης Νικόλαος ο Μυστικός (901-907, 912-925 μ.Χ.).

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Τρυφήν την ακήρατον, ιχνηλατών εκ παιδός, βασάνους υπήνεγκας, υπέρ Χριστού του Θεού, και ήθλησας άριστα όθεν την των θαυμάτων, κομισάμενος χάριν, λύτρωσαι πάσης βλάβης, και παντοίας ανάγκης, Τρύφων Μεγαλομάρτυς, τους σε μακαρίζοντας.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός


Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Κ.Π.-Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:



 Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ  ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ 1Ο ΧΙΛ. ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΕΥΡΩ (ΠΟΤΟ-ΦΑΓΗΤΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ). ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 19.00 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ



ΜΠΑΓΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.



Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη  31-01-2013 επαναδημοσιοποιήθηκαν οι καταστάσεις καταρχήν δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων   της Δράσης 1.1 " Βιολογικής Γεωργίας" της υπ΄ αριθμ. 74/4119/13-01-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις .Η επαναδημοσιοποίηση των καταστάσεων πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση τους στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της ΔΑΟΚ  Πέλλας και αποστολή τους προς ανάρτηση και δημοσιοποίηση στους Δήμους της περιοχής.
Η επαναδημοσιοποίηση πραγματοποιήθηκε έχοντας υπόψη:
Α. την ορθή επανάληψη της αρ. πρωτ. 3343/124548/07-12-013 Εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Β. σχετικές διευκρινίσεις της Δ/νσης Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑ&Τ
Γ.  την παροχή δυνατότητας σε όσους έχουν υποβάλλει αίτησης ενίσχυσης  για ένταξη στη Δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία να υποβάλλουν ενστάσεις έχοντας λάβει υπόψη τα όσα αναφέρονται στην ορθή επανάληψη της 3346/124548/07-12-012 Εγκύκλιου 
Επισημαίνονται τα παρακάτω:
1. Ενστάσεις υποβάλλονται εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της επαναδημοσιοποίησης και υποβάλλονται στο φορέα υλοποίησης.
2. Η οριστική κρίση των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που ενδεχομένως θα υποβληθούν.
3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Παραγωγής Γιαννιτσών , Πλατεία ΠΙΚΠΑ, 1ος όροφος,τηλ 2382084404.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2.1



 " Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών" .

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη  31-01-2013 επαναδημοσιοποιήθηκαν οι καταστάσεις καταρχήν δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων   της Δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»  της υπ΄ αριθμ. 080598/30-11-2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις .Η επαναδημοσιοποίηση των καταστάσεων πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση τους στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της ΔΑΟΚ  Πέλλας και αποστολή τους προς ανάρτηση και δημοσιοποίηση στους Δήμους της περιοχής.
Η επαναδημοσιοποίηση πραγματοποιήθηκε έχοντας υπόψη:
Α. την ορθή επανάληψη της αρ. πρωτ. 3343/124548/07-12-013 Εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Β. σχετικές διευκρινίσεις της Δ/νσης Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑ&Τ
Γ.  την παροχή δυνατότητας σε όσους έχουν υποβάλλει αίτησης ενίσχυσης  για ένταξη στη Δράση 2.1 Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών να υποβάλλουν ενστάσεις έχοντας λάβει υπόψη τα όσα αναφέρονται στην ορθή επανάληψη της 3346/124548/07-12-2012 Εγκύκλιου 
Επισημαίνονται τα παρακάτω:
1. Ενστάσεις υποβάλλονται εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της επαναδημοσιοποίησης και υποβάλλονται στο φορέα υλοποίησης.
2. Η οριστική κρίση των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων που ενδεχομένως θα υποβληθούν.
3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Πέλλας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Παραγωγής Γιαννιτσών , Πλατεία ΠΙΚΠΑ, 1ος όροφος ,τηλ 2382084404.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...