Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HASSLER&MILLER ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Το αγαπημένο στη νεολαία της Αλμωπίας κατάστημα
 H&M Αριδαίας,
 σας δίνει την μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν ένα αριστουργηματικό ηχοσύστημα.
domace kino JAMO PJ HCS 1600-P DVD DivX
Πρόκειται για το φημισμένο 5.1 Home Cinema by P&J 200 Watt που υπόσχεται να "ζωντανέψει" τις ταινίες και τις συναυλίες σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=M695s3fMnkw
στο yoytube και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.
Υπέροχη κίνηση των ιδιοκτητών του H&M Αριδαίας , που διαισθανόμενοι την οικονομική δυσπραγία των ημερών, φροντίζουν να χαρίζουν χαρά στους τυχερούς..
Παραθέτουμε και το λινκ του καταστήματος στο facebook , όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα.
https://www.facebook.com/Hassler.Miller.Aridaias

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΙΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.










Μετά από αυτό θ’ αργήσουν να ξαναβγούν από το σπίτι…





ΠΗΓΗ... 
http://www.otherside.gr



ΤΡΑΝΣΓΛΟΥΤΟΜΙΝΑΣΗ: Η ΚΟΛΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕΤΟ.


Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Ανακάλυψα ένα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, που περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.


H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος.


Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.


Η χρήση αυτών των πρώτων υλών έχει δύο συνέπειες.
Κατ αρχήν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επαγγελματιών, που πουλούν ωμά ή μαγειρεμένα, τέτοιου είδους κρέατα, χωρίς να διευκρινίζουν ότι περιέχεται η συγκεκριμένη ουσία στις πρώτες ύλες τους.
Ο καταναλωτής συγκρίνει τις τιμές θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν την ίδια ποιότητα, και συνήθως αγοράζει το φθηνότερο κρέας, τιμωρώντας τον τίμιο επαγγελματία.
Αν ο κρεοπώλης μας είχε ενημερώσει ότι η κόλλα είναι παράγωγο του αίματος των ζώων, μάλλον θα αποφεύγαμε να την καταναλώσουμε συνειδητά, πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά «μεταμφιέζει» το κρέας σε κάτι που δεν είναι.
Δυστυχώς η νομοθεσία δεν είναι τόσο αυστηρή ώστε να υποχρεώνεται το σούπερ μάρκετ ή το εστιατόριο να πληροφορεί τον καταναλωτή για τις ξένες ουσίες που χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα εύκολα να παρασυρόμαστε από ασυνείδητους «επαγγελματίες» και να αγοράζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πιστεύοντας ότι πετύχαμε καλή τιμή.


Το δεύτερο πρόβλημα που πιθανότατα δημιουργείται έχει σχέση με την υγεία μας. Είναι προφανές ότι η τρανσγλουταμινάση δεν βελτιώνει την διατροφική αξία του κρέατος και πιθανότατα μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί ότι έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.Δεν γνωρίζω επίσημα στοιχεία, είμαι σίγουρος όμως ότι τα κέρδη είναι τόσο μεγάλα που θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μάθουμε την επίδρασή της στον οργανισμό μας και ίσως τότε να είναι αργά, αφού θα έχουμε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες από την περιβόητη «κόλλα κρέατος».


Αυτό που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη είναι ότι τα κρέατα που δημιουργούνται με τέτοιες τεχνικές, πρέπει να μαγειρευτούν με συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς κινδυνεύουμε από μικρόβια που μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και την ζωή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το e-coli και η σαλμονέλα, δεν σκοτώνονται όταν τα «συγκολλημένα» φιλέτα καταναλωθούν ελαφρώς ψημένα, κάτι που συνηθίζεται από τους καλοφαγάδες. Αν λοιπόν άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, παιδιά, ηλικιωμένοι ή έγκυες νοσήσουν από τα παραπάνω, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους.


Μέχρι λοιπόν η νομοθεσία να αλλάξει και να γνωρίζουμε τι πραγματικά τρώμε, καλό θα ήταν να μην εμπιστευόμαστε τις προκλητικές προσφορές ή τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στα τρόφιμα, γιατί ίσως κρύβουν παγίδες για την υγεία μας και βέβαια αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το φιλέτο δεν είναι «Φρανκενστάιν» καλό είναι να το προτιμούμε καλοψημένο.

Το θέμα διερεύνησε πριν λίγο καιρό και το κανάλι ABC στο ρεπορτάζ που ακολουθεί με αντίστοιχα συμπεράσματα.





ΠΗΓΗ...http://dependent-world.blogspot.gr

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ.


Είδαν πολλά τα μάτια μου. Βλέπεις, κοντεύω είκοσι χρόνια εδώ μέσα. Από την πρώτη στιγμή που με φέρανε, αντιλήφθηκα ότι θα έχω άπλετο χρόνο για να παρατηρώ τα άτομα και τις εκφράσεις τους. Ανέκαθεν μού άρεσε εξάλλου να εστιάζω στις ιδιαίτερες, αυθόρμητες μικρές στιγμές των άλλων, ειδικά όταν προσπαθούν να κρυφτούν αλλά δεν ξέρουν ότι εσύ τούς παρακολουθείς πίσω από διπλούς καθρέφτες. Όταν δαγκώνουνε τα χείλη τους, όταν γδέρνουν τα μάγουλά τους, όταν το βλέμμα τους χάνεται, προσπαθώντας απελπισμένα να βρει κατάληξη σ’ ένα τυχαίο αντικείμενο στο χώρο.

Δυσκολευόμουν να παραδεχτώ ότι είναι κάπως αδιάκριτη αυτή μου η συνήθεια αλλά είχα πάντα την ανάγκη να δω τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από τις αλήθειες και τα ψέμματα. Λένε ότι όλοι μας φοράμε το κατάλληλο πρόσωπο ανάλογα με το σανίδι που θα περπατήσουμε και τη στολή που θα μας βάλουν. Ότι υιοθετούμε ρόλους, ιδιότητες κι ότι συμπεριφερόμαστε ανάλογα με το πώς μας συμπεριφέρονται. Και, δεν είναι λίγες οι φορές που υπερασπίζεσαι εκείνη την άποψη που λίγο καιρό πριν κατηγορούσες με μανία. Άλλες φορές πάλι, μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις πώς να συμβιβάσεις τ’ ασυμβίβαστα και να υπερβείς τα συμβιβασμένα. Πώς να ξεχωρίσεις τους αθώους απ’ τους ενόχους. Τα θύματα απ’ τους θύτες. Τους ανθρώπους απ’ τους ανθρώπους.

Είδα εκείνον το χαρακτηριστικό ιδρώτα ανάμεσα σε χέρια που ξεγλιστρούσαν μέσα από άλλα χέρια, καθώς οι χειροπέδες ασφάλιζαν και σφίγγαν τους καρπούς μιας ζωής που πλέον ήταν υπό τον έλεγχο του Κράτους. Τις διογκωμένες φλέβες σε λαιμούς που ούρλιαζαν για το δίκαιο και για το άδικο, τα κεφάλια που τα ‘σπρώχναν μέσα σε περιπολικά και την κραυγή της μάνας, καθώς έσβηνε μέσα στις σειρήνες. Παιδί μου! 

Συχνά νόμιζα πώς το ‘λεγε σ’ εμένα και έκανα ν’ απαντήσω, να φωνάξω “σταματήστε, γυρίστε το χρόνο πίσω”. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τις γρήγορες, λαχανιασμένες ανάσες και τον καπνό που αμήχανα έκανε κύκλους γύρω από τζούρες βιαστικές κι από πακέτα δανεικά, σημειωμένα με τηλέφωνα δικηγόρων. Για έναν περίεργο λόγο, πάντα χαιρόμουν να μου κάνουν τράκα εκείνες τις στιγμές, δεν ξέρω, ένιωθα λες και προσέφερα εγώ το τελευταίο τσιγάρο σ’ εκείνους που δεν πρόκειται ποτέ ξανά να ρουφήξουν τον καθαρό αέρα της ελευθερίας. Ήταν πολλές οι στιγμές εκείνες που έμπλεκα το σαδισμό με τη λύπηση και τη συμπόνοια. Τις περισσότερες φορές δεν το έλεγχα, ήταν σχεδόν ενστικτώδες, σαν απότομη φάπα σε σβέρκο, μετά μετάνιωνα πάλι, έλεγα μέσα μου ότι δεν θα ξεφύγω ποτέ και δεν θα ξαναδώσω προθεσμία στον εαυτό μου ν΄ απολογηθεί για την κατάχρηση της εξουσίας. Κι ας ήξερα ότι, τελικά, δεν επρόκειτο να κατηγορηθώ ποτέ.

Είδα παιδαρέλια να κάνουν τους μάγκες και να μας φτύνουν με τσαμπουκά και τσαγανό και θράσος αλλά και ισχυρούς μεγαλοπαράγοντες του υποκόσμου να κλαίνε και να τρέμουν σαν τα παιδαρέλια. Αντίκρισα ληστές με μπλούζες τρύπιες, που ‘χαν για όπλο τόξα, κάνοντας ντου σε κτήρια πολύχρωμα και σε ράφια γεμάτα από αράδες γάλατα και ψωμιά, και που, φεύγοντας, τα πετάγανε ψηλά στον ουρανό, φαγητό να στάξει στα ανοιχτά στόματα των πεινασμένων. Περιεργάστηκα καλοντυμένους γραβατάδες με μανικετόκουμπα ακριβά κι αλυσίδες χρυσές μέσα στις τρίχες του ιδρωμένου τους στέρνου που κόντευαν να σπάσουν από το πάχος και την αναισθησία. Τι κι αν έκλεβαν μια ζωή τον κόπο του κοσμάκη, τι κι αν έτρωγαν με τα σαράντα στόματά τους, ετούτοι εδώ κουβάλαγαν διακρίσεις κι επιβραβεύσεις για την εξέλιξη της απατεωνιάς τους. Κι ακόμα κι εδώ μέσα έχουνε τα μέσα για να εξασκούνε τις αδηφάγες μασέλες τους, αναμασώντας σολομούς, μια ευγενική προσφορά της Πολιτείας. Κρίμα για ‘κείνους τους μεροκαματιάρηδες που μπουζουριάστηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο για την αξιοπρέπειά τους. Προχτές φέρανε και μερικούς άστεγους να χαίρονται που πλέον θα ΄χουνε στέγη κι ένα πιάτο φαΐ. Τους ‘βάλαν μαζί με εκείνον τον τύπο που πρώτα ρωτάει πόσο πάει η μετοχή της Eurobank και μετά τί θα φάμε σήμερα. Ένας κόσμος υπανάπτυκτος στο ίδιο κελί με τα καθίκια της ανάπτυξης.

Είδα ξύλο, πολύ ξύλο, προς όλες τις κατευθύνσεις, εξεγέρσεις ανάμεσα στους κρατούμενους, κλωτσιές που με φόρα κατέληγαν πάνω σε πόρτες και σε αλύγιστα κάγκελα, δίπλα σε κεφάλια που ‘σκάγαν πάνω στους τοίχους τής απελπισίας, κορμιά που κρέμονταν σε σωλήνες από καλοριφέρ, κλειδιά που ‘γίναν ξυράφια για να απονείμουν δικαιοσύνη μια ώρα αρχύτερα. Αίμα και μελανιές σε μια μαυροκόκκινη καλλιτεχνία βίας. Μα το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές έμενα να παρατηρώ τα βασανιστήρια κι ήταν αυτό το μεγαλύτερο βασανιστήριό μου. Που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Που καμιά φορά με έπιανα να απολαμβάνω το θέαμα, λες κι ήταν ταινία τρόμου επιτυχημένη. Αποτελείωσέ τον. Ακόμα πετάγομαι τις νύχτες κι ακούω εκείνα τα πνιχτά κλάματα πίσω από την κουκούλα κι αισθάνομαι εκείνη τη μυρωδιά από ιδρώτα κι εκείνα τα θεόρατα πρησμένα μάτια να με κοιτάνε κατάματα και να στάζουν αίμα πάνω στα δικά μου και νιώθω ότι δεν δακρύζω πια αλλά ματώνω από τα μάτια και το αίμα να έχει τη γεύση της ενοχής. Μην κλαις, ρε πούστη! Ομολόγα, θα σε κάνουμε σαπούνι, ρε άπλυτε! Ζήτω η αναρχία, κουφάλες! Τρέλα άναρχη. Χωρίς τέλος κι αρχή.

Είδα μια κοινωνία εκεί έξω να κονταροχτυπιέται, προσπαθώντας να καθορίσει την έννοια του μέτρου. Να πει πόσες γροθιές επιτρέπονται στη σύγχρονη Δημοκρατία των δικαιωμάτων. Να παλεύει να βρει απάντηση στο πώς ζωντανέψαν ξαφνικά τα φαντάσματα εποχών μακρινών, μεσαιωνικών. Είδα ορδές κοινών, κάποτε φιλήσυχων πολιτών να κουβαλάνε γκλοπ και καδρόνια και πιστόλια για να πάρουν αυτοί οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους. Και λίγες έφαγαν, ο καθένας από εμάς θα τους σάπιζε, τι θέλουμε πλέον δηλαδή, η Αστυνομία να σερβίρει καφέ στους τρομοκράτες; Τα κωλόπαιδα, τα κακομαθημένα παράσιτα των βορείων προαστίων. Μα, είδαν το φίλο τους να πέφτει νεκρός από σφαίρες μπάτσου. Εκεί άλλαξαν όλα, εκείνη η σφαίρα σκότωσε τα όνειρά τους, τα όνειρά μας, εκεί φτιάχτηκαν οι κατήφοροι για να κυλάμε σήμερα όλοι παρέα προς τα κάτω συνεχώς. Είδα μερικούς περίεργους τύπους να φοράνε τη δική μας φορεσιά και να ενώνονται με εμάς, ως εθελοντές στην υπηρεσία του τρόμου. Είδα κι εμένα, εικοσάχρονο, μέσα σε μια σχολή, εσώκλειστος, να διδάσκομαι τι σημαίνει ασφάλεια και προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας και Σύνταγμα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πάταξη του εγκλήματος. Να ορκίζομαι πίστη κι αφοσίωση στην πατρίδα. Να γιορτάζω και να τραγουδάω με φίλους. Και ‘συ, λαέ, βασανισμένε.

Μην ξεχνάς το φασισμό.

TA KAKΩΣ KEIMENA





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ.


15Επιστολή προς το «Αγιορείτικο Βήμα»

Στις  μέρες μας όπου και κυριαρχεί ο πόνος ,που προέρχεται κυρίως από την απομάκρυνση του ανθρώπου από την ζωοδόχο πηγή που είναι η χάρις του αγίου πνεύματος είναι ανάγκη για προβολή των σωστών προτύπων έτσι ώστε να προληφθεί η ολοκληρωτική σαπίλα των σημερινών  προβληματικών ανθρώπων.

Όλοι μας έχουμε τον σταυρό μας   και κατ’ επέκταση τα προβλήματα μας που μας πιέζουν και μας αγανακτούν. Προβλήματα που μέσα στο μυαλό μας φαντάζουν σαν να είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου. Βέβαια δεν είναι έτσι και όπως στην εισαγωγή κάνουμε λόγο για πρότυπα, καιρός να μιμηθούμε την ζωή του Οσίου και Μάρτυρα Πατέρα Νικηφόρου του Λεπρού.

Συγκεκριμένα με βάση τον βιογράφο του Σίμωνα Μοναχό, αρχικά ο Άγιος Νικηφόρος γεννήθηκε στο χωριό Σηρικάρι της Κρήτης  το 1890.Η οικογένεια του ήταν ευλαβής και όλα φάνταζαν ιδανικά για μία ήρεμη ζωή. Δυστυχώς όμως ο μικρός τότε Νικόλαος έμεινε ορφανός με αποτέλεσμα να τον μεγαλώσει ο παππούς του Ιωάννης Τζανακάκης. Στη συνέχεια και σε ηλικία 13 χρόνων ο παππούς του τον πήρε από το χωριό και τον πήγε σε ένα κουρείο στην πόλη των Χανίων για δουλειά. Εκεί στα Χανιά δούλευε την τέχνη του κουρέα και ζούσε με μεγάλες στερήσεις, ώσπου μια μέρα είδε ένα λεπτό στεφάνι επάνω στο δέρμα του όπου και ήταν η χαρακτηριστική ένδειξη της νόσου της Λέπρας. Έτσι σε αυτή την κατάσταση αποφάσισε κρυφά να φύγει για την πόλη της Αλεξάνδρειας  ,αφενός για να κερδίσει χρόνο ,αλλά και για να μην κλειστεί για όλη του την ζωή στην Σπιναλόγκα.

Στην Αλεξάνδρεια πάλι δούλευε σε κουρείο αλλά το 1947 και όταν πια η νόσος είχε προχωρήσει αρκετά ,αποφάσισε να εξομολογηθεί σε ένα Αρχιερέα του θρόνου του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας το πρόβλημά του. Όπως και έγινε και με λεφτά του Αρχιερέα μετέβη στο νησί της Χίου και συγκεκριμένα στο τότε Λεπροκομείο όπου υπεύθυνος Ιερέας ήταν το τέρας της Αγιότητος ,ο Άγιος Άνθιμος.  Εκεί στην Χίο έμεινε έως το 1957 καθώς βρέθηκε θεραπεία και τα λεπροκομεία δεν ήταν πλέον απαραίτητα και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων της Αγίας Βαρβάρας όπου και στις 4 Ιανουαρίου 1964 σε ηλικία 74 ετών παρέδωσε την Άγια ψυχή του στον Δημιουργό.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να καταλήξει  για τον Γίγαντα της Αρετής Νικηφόρο. Στον βίο του επίσης διαβάζουμε ότι παρόλο που έπαιρνε θεραπεία για την ασθένεια του ακολουθούσε αυστηρό μοναχικό τυπικό. Επίσης προς το τέλος της Αγίας του ζωής τυφλώθηκε και επικοινωνούσε με τα μάτια της ψυχής του.

Κλείνοντας, ας παρακαλέσουμε τον άγιο μας ,να δίνει κουράγιο στον δικό μας προσωπικό αγώνα καθώς και ο ίδιος έζησε όλη του την ζωή ,μέσα σε φρικτό πόνο. Και ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες, των πολλών θαυμάτων που επιτελεί ο παππούλης, σε κόσμο που τον αγαπάει. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΘΥΡΑ 7". 32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.


Τραγωδία "Θύρα 7": 32 χρόνια μετά
Όσα χρόνια και αν περάσουν η αναδρομή στα γεγονότα της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 θα είναι πάντα οδυνηρή. Για όσους τα έζησαν, για όσους οι ζωές στιγματίστηκαν από εκείνο το απόγευμα αλλά και γι αυτούς που διαβάζουν, θυμούνται και κάθε χρόνο τιμούν με τον δικό τους τρόπο.
Οι ιστορίες  με το ρολόι σταματημένο στις 17.00 το απόγευμα εκείνης της Κυριακής, είναι πάρα πολλές και όλες κρύβουν το μέγεθος της τραγωδίας.  Αυτή της "Θύρα 7".  

Εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής ήταν όλα έτοιμα για γιορτή. Ο κόσμος θα γέμιζε ασφυκτικά τις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Σύγκρουση γιγάντων, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα ΦΩΣ ανήμερα του αγώνα.


Η σημασία του αγώνα και ο ενθουσιασμός που υπάρχει για το παιχνίδι φαίνεται από τον τρόπο που περίμενε ο Τύπος την αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντας την ημέρα, ως "την πιο σπουδαία της χρονιάς". Ένας απρόσκλητος επισκέπτης όμως θα χάλαγε τη γιορτή. Ο χάρος περίμενε πίσω από τις κλειστές πόρτες της "Θύρα 7" για να πάρει άμεσα 19 ψυχές.

Έστησε καρτέρι εκεί που η χαρά για να δουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον Γαλάκο μετά το επιβλητικό 6-0 επί της ΑΕΚ, νικήθηκε από την αμέλεια και τον θρήνο. Το επιβλητικό σκορ επί της Ένωσης που διεκδικούσε τον τίτλο εκείνη την χρονιά, επισκιάστηκε από τον βαρύ τίτλο σε μαύρο χρώμα "19 ΝΕΚΡΟΙ". Μόνο σοκ μπορεί να σου προκαλέσει αυτοί η λέξη.


Οι μεθυσμένοι από το νέκταρ της χαράς και της περηφάνιας, οπαδοί των Πειραιωτών θέλουν να φύγουν γρήγορα και να βγουν στους δρόμους να φωνάξουν για την επιτυχία της ομάδας τους, να αγκαλιάσουν του ήρωες τους. Η πόρτα της θύρας 7 όμως είναι κλειστή ή μισάνοιχτη. Παράλληλα τα τουρνικέ δυσκολεύουν την έξοδο. Η μοίρα έχει αποφασίσει και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τη ροή της. Παιδιά πέφτουν και καταπλακώνονται μεταξύ τους και η τραγωδία παίρνει σάρκα και οστά. Η πεσμένη μάζα όλο και μεγαλώνει. Φωνές απελπισίας και πανηγυρισμών αναμειγνύονται.

Το Καραϊσκάκη μετατρέπεται σε "νεκροταφείο" με το πρώτο ερώτημα στο άκουσμα της είδησης να είναι αν η πόρτα ήταν ανοικτή και αν τα τουρνικέ ξεχάστηκαν στη θέση τους, εμποδίζοντας την διαφυγή από την παγίδα θανάτου. Οι αυτόπτες μάρτυρες και τραυματίες της τραγωδίας είναι κατηγορηματικοί πως η πόρτα δεν ήταν ανοικτή.

Αντίθετα ο συνδιευθυντής του σταδίου, Οδυσσέας Σούτσος δηλώνει στο ΦΩΣ της επόμενης ημέρας: "Το κακό πρέπει να έγινε στις σκάλες. Εκεί βρέθηκαν τα πρώτα αίματα. Γλίστρησαν οι πρώτοι έπεσαν οι άλλοι από πάνω τους. Η πόρτα ήταν κανονικά ανοικτή". Εκείνο το απόγευμα, στα σκαλοπάτια του "Γ. Καραϊσκάκης" χάθηκαν 19 ζωές και η πρώτη επίσημη εκτίμηση ήταν πως επρόκειτο για ατύχημα. Ίδια και η άποψη του πρωθυπουργού, Γ. Ράλλη, ο οποίος τόνισε πως "δεν ευθύνεται κανείς", για τις ψυχές που χάθηκαν. Ακόμα βέβαια, 32 χρόνια μετά και κανείς δεν ξέρει ποιος ευθύνεται.


Τα φέρετρα και τα στεφάνια δεν έχουν θέση σε αθλητικά εξώφυλλα γι αυτό το συγκεκριμένο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όλων. Η φωτογραφία της μητέρας του Μιχάλη Μάρκου στο εξώφυλλο της 10η Φεβρουαρίου, αντικατοπτρίζει τον πόνο και το παράπονο των συγγενών. Οι ιστορίες που γράφονται κάτω από τις φωτογραφίες σαν λεζάντες είναι σπαραχτικές και δυστυχώς αληθινές.

Όπως αυτή για τον φίλο του Νίκου Αναστόπουλου, Μιχάλης Μάρκου, που πέθανε στα σκαλιά μαζί με την μνηστή του. Ο 27χρονος είχε προμηθευτεί τα μαγικά χαρτάκια από τον επιθετικό του Ολυμπιακού ο οποίος δήλωνε μετά το τέλος της κηδείας: "Με τον Μιχάλη μα συνέδεε μεγάλη φιλία από τότε που έπαιζα στον Πανιώνιο. Την Πέμπτη το πρωί του πήγα τα εισιτήρια. Ποιος μπορούσε τότε να ξέρει τι παιχνίδι του έπαιζε η τύχη".

Τις επόμενες ημέρες το ρεπορτάζ περιστρέφεται γύρω από τους τραυματίες, τους αυτόπτες μάρτυρες, τις έρευνες της αστυνομίας και τις καταθέσεις όσων εμπλέκονταν στο τραγικό συμβάν. Στο ΦΩΣ φιλοξενούνται τα 8 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Τζάνειο, ηλικίας 13 και 14 ετών. Κανείς τους δεν κατάλαβε τι έγινε. Ένα σπρώξιμο, δεύτερο σπρώξιμο και μετά σχεδόν ασφυξία. Γι αυτά τα παιδιά ευτυχώς υπήρχε ένα χέρι που τους τράβηξε από του χάρου τα χέρια. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του πορτιέρη της θύρας 7: "Όταν τελείωσε το ματς ήμασταν έξω από την θύρα 7, η οποία ήταν ανοικτή. Η θύρα 7 ήταν οπωσδήποτε ανοιχτή. Εκείνη που ήταν μισάνοιχτη ήταν η διπλανή πόρτα που πάντοτε βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Συγκεκριμένα εκεί βρίσκεται ένα τουρνικέ που βέβαια εμποδίζει την είσοδο πολλών μαζί".


Οι κηδείες διαδέχονται η μία την άλλη με τον πόνο να πλανάται πάνω από την αθλητική οικογένεια και τον πόνο να μοιάζει αβάσταχτος για τους ανθρώπους των αδικοχαμένων οπαδών.

Μοναδικά χαμόγελα αυτά των διασωθέντων που βλέπουν τα ινδάλματά τους να τους επισκέπτονται στα νοσοκομεία και τους ζητούν να κερδίζουν στη Λάρισα και να πάρουν πρωτάθλημα και Κύπελλο! Στον Μάικ Γαλάκο είπαν πως θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ στην ΑΕΚ εκείνο το απόγευμα ενώ όλοι έδειχναν πως το τραγικό συμβάν δεν ήταν ικανό να τους κρατήσει μακριά από τον Ολυμπιακό: "Θα ξαναπάμε στην Θύρα 7", λένε οι τραυματίες στα νοσοκομεία.

"Μάικ καλώς ήρθες. Μπράβο τους έσκισες. Μάικ μπορούσες κι άλλα γκολ ήσουν ο καλύτερος". Ο Γαλάκος αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ ρώτησε: "Πονάς πουθενά" Για να πάρει την απάντηση: Όχι, δεν πονάω. Ήμουν πολύ τυχερός. Ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε στο παιχνίδι. Ήσασταν πολύ καλοί. Θα βρεθούμε σύντομα ξανά στην 7".

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ζητά να γίνει φιλικό μεταξύ των τριών του ΠΟΚ και τα έσοδα να δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων. Οι εποχές είναι άλλες και ο πρόεδρος του αιωνίου αντιπάλου βρίσκεται την Τετάρτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να αφήσει στεφάνι στον τόπο του δυστυχήματος. Ο ίδιος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κι όχι κάποιος εκπρόσωπος, όπως φαίνεται από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΦΩΣ".

Νομίζει κανείς πως 32 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλά άλυτα ερωτήματα για το τι έγινε εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Κανείς από τότε μέχρι σήμερα δεν προσπάθησε να διαφυλάξει την μνήμη 21 ανθρώπων που πέθαναν με το χαμόγελο στα χείλη.

Τα τουρνικέ που δυσκόλεψαν την έξοδο από την παγίδα θανάτου στις 8-2-1981, στέκουν έξω από το γήπεδο "Γ. Καραίσκάκης" για να θυμίζουν την ημέρα που η Ελλάδα έζησε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες. Πέρασαν 32 χρόνια αλλά τίποτα δεν έδωσε  ένα διαφορετικό χρώμα, στο μαύρο εκείνης της ημέρας...

Η αλήθεια όμως θα είναι πάντα εκεί. Στο μνημείο απέναντι από το γήπεδο, στα τουρνικέ, στις μνήμες και στην αθλητική ιστορία του Ολυμπιακού και της Ελλάδας: Ο χάρος παραμόνευε απρόσκλητος σε μία γιορτή που εξελίχθηκε σε τραγωδία. Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν την πόρτα για να βγουν όσοι περισσότεροι μπορούν. Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, πέθαναν από ασφυξία στα σκαλοπάτια του... σπιτιού τους. Οι τραυματίες ακόμα περισσότεροι. Τα νοσοκομειακά έσπευσαν στο χώρο και μετέφεραν μικρά παιδιά βαμμένα στο χρώμα της καρδιάς τους. Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά δύο βαριά τραυματίες δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησαν.

Τελικός απολογισμός 21 θύματα. Τα θύματα της θύρας 7...

"Ήταν πέντε και κάτι σαν έπεφτες και φώναζες πεθαίνω, κι αλαλαγμοί δονούσαν τα πάντα... Νίκη, θρίαμβος, νίκη, θρίαμβος, θρίαμβος νίκη... χωρίς ανάσα ο θάνατος.. "

Τουμανίδης Παναγιώτης 14 ετών

Σκλαβούνης Κώστας 16 ετών

Παναγούλης Ηλίας 17 ετών

Λεωνιδάκης Σπύρος 18 ετών

Αμίτσης Γεράσιμος 18 ετών.

Κανελλόπουλος Γιάννης 18 ετών

Σπυλιόπουλος Γιάννης 19 ετών

Φίλος Νίκος 19 ετών

Πούπος Ευστράτιος 20 ετών

Μάχας Βασίλειος 20 ετών

Διαλυνάς Γιάννης 20 ετών

Κωστόπουλος Μιχάλης 21 ετών

Χαϊρατίδου Ζωγραφούλα 23 ετών

Ανδριώτης Σπύρος 24 ετών

Καρανικόλας Κώστας 26 ετών

Μάρκου Μιχάλης 27 ετών

Μπίλας Κώστας 28 ετών

Κουτσόλης Αναστάσιος 30 ετών

Κουρουπάκης Αντώνης 34 ετών

Χατζηγεωργίου Χρήστος 34 ετών

Αδαμόπουλος Δημήτριος 40 ετών


αρχείο εφημερίδα Φως

ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ . ΑΔΕΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.


Έναρξη επαγγέλματος με ένα κλικ. Άδειες-εξπρές μέσω διαδικτύου
Πέντε καινοτομίες στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση παρουσίασε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά και να αδειοδοτούνται σε διάστημα 7 έως 50 ημερών, ενώ μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει και η πληρωμή παραβόλων μέσω ίντερνετ.

Με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία θα παρέχονται στους πολίτες μέσω διαδικτύου άδειες- εξπρές για 272 επαγγέλματα.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσω της Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης «Ερμής» (www.ermis.gov.gr) όποιος θέλει να κάνει έναρξη επαγγέλματος παροχής υπηρεσιών (π.χ. κομμωτήριο, ασφάλεια κ.ά.) μπορεί πλέον να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτησή του μαζί με τα δικαιολογητικά.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του, μαζί με τα δικαιολογητικά, και αν ο αρμόδιος κατά περίπτωση φορέας δεν την απορρίψει εντός ορισμένης προθεσμίας, τότε η άδεια έχει παρασχεθεί σιωπηρά, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται νόμιμα. Καταργούνται με αυτό τον τρόπο οι χρονοβόρες διαδικασίες αναμονής και αβεβαιότητας σχετικά με την έγκριση αδειών.

Μόνη προϋπόθεση να έχει υποβάλλει τα δικαιολογητικά και την αίτηση με απλή ηλεκτρονική υπογραφή, για την οποία θα χρειαστεί μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για την φυσική του ταυτοποίηση (σήμερα θα αποσταλεί σχετική εγκύκλιος στις αρμόδιες υπηρεσίες). Ενώ η δυνατότητα αυτή παρέχεται ήδη, παράλληλα επιδιώκεται η περαιτέρω απλούστευση με δυο τρόπους: Πρώτον, ελέγχονται σε συνεργασία με τις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά ώστε να ψηφιοποιηθούν ή να καταργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα. Δεύτερον, ήδη σχεδιάζεται αναβάθμιση της Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης προκειμένου να γίνει περισσότερο φιλική στο χρήστη, ειδικά σχετικά με τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, υλοποιείται η δυνατότητα αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών πληρωμών προς το δημόσιο. Εντός του Φεβρουαρίου θα είναι διαθέσιμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών , ηλεκτρονικά τα παράβολα γάμου, ΚΤΕΟ, έκδοσης διαβατηρίων/ταυτότητας, και ακολουθούν ορισμένα από τα σχετικά με την έναρξη επαγγέλματος. Συγκεκριμένα, πέραν των ήδη δυνατών πληρωμών φόρων, τελών κυκλοφορίας κλπ, δίνεται προτεραιότητα στην ηλεκτρονική πληρωμή παραβόλων για τις αδειοδοτικές διαδικασίες που περιγράφηκαν στα σημεία 3 και 4 ανωτέρω , με αυτόματη ενημέρωση των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών, ώστε να υλοποιείται πλήρως ψηφιακά η κάθε διαδικασία. Προτεραιότητα δίνεται επίσης στα παράβολα που έχουν μεγάλη ζήτηση από τους πολίτες.

On line σύνδεση μεταξύ ληξιαρχείων – Ταμείων

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 διασυνδέθηκαν τα ληξιαρχεία με τα μητρώα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε ο κ. Βολουδάκης, ότι οι πολίτες δεν επιβαρύνονται ούτε με κόστος ούτε με γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ενημερώσουν για ληξιαρχικές μεταβολές, ενώ παράλληλα το κράτος μπορεί να ελέγξει ενδεχόμενες παρανομίες σχετικά με την καταβολή συντάξεων κ.ά. Αυτό το έργο υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Κοινωνική Ασφάλιση) και την Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Βολουδάκης περιέγραψε το όραμά του αλλά και την υπόσχεση της κυβέρνησης για την διοικητική μεταμόρφωση της Ελλάδας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανακεφαλαιώνοντας βασικά σημεία του σχεδιασμού της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και συστήνοντας στους παρευρισκόμενους μερικά από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ.


 Θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης από το... δέρμαΟ επαναπρογραμματισμός ενήλικων κυττάρων μπορεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα της απομυελίνωσης
 
Μελλοντικά ενδεχομένως να είναι εφικτή η χρήση του δέρματος του ιδίου του ασθενή για την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλεί η πολλαπλή σκλήρυνση, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Cell Stem Cell.
Οι επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στις ΗΠΑ εξηγούν ότι τα νεύρα δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στην περίπτωση της πολλαπλής σκλήρυνσης, αφού το προστατευτικό τους έλυτρο μυελίνης καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας τους κόπωσης και κινητικά προβλήματα.
Τα πειράματα όμως που έκαναν σε ζώα απέδειξαν ότι η χρήση τροποποιημένων δερματικών κυττάρων μπορεί να συντελέσει σε αποκατάσταση του ελύτρου μυελίνης.
Οι ερευνητές παρομοιάζουν το έλυτρο μυελίνης των νεύρων σαν το μονωτικό υλικό των ηλεκτρικών καλωδίων και οι παθήσεις όπως η πολλαπλή σκλήρυνση καταστρέφουν την μυελίνη, αφήνοντας τα νεύρα εκτεθειμένα και τα νευρικά σήματα δεν καταφέρνουν να «ταξιδέψουν» μεταξύ των οργάνων του σώματος.
Οι Αμερικανοί ειδικοί χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές για να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την μυελίνη. Πήραν δείγματα από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα και τα μετέτρεψαν σε βλαστικά κύτταρα. Στη συνέχεια τα βλαστοκύτταρα μεταμορφώθηκαν σε μια ανώριμη εκδοχή κυττάρων του εγκεφάλου που παράγουν την μυελίνη.
Όταν τα κύτταρα ενέθηκαν στα ποντίκια που είχαν γεννηθεί χωρίς μυελίνη, διαχύθηκαν στο νευρικό σύστημα και ορισμένα από τα πειραματόζωα κατάφεραν να έχουν φυσιολογική ζωή.
«Στην πολλαπλή σκλήρυνση οι νευρικές ίνες υπάρχουν μεν αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αποκαταστήσουμε την χαμένη μυελίνη. Και φυσικά στην περίπτωση των ανθρώπων θα πρέπει να λύσουμε το βασικό πρόβλημα, πως δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα να μην επιτίθεται στην μυελίνη», εξηγεί ο Δρ Τζόρτζ Γκόλντμαν.
Οποιαδήποτε θεραπεία θα πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα με άλλες αγωγές για την χειραγώγηση του ανοσοποιητικού συστήματος και φυσικά σε επαναληπτική βάση.
Σε κάθε περίπτωση οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι αν και θα πρέπει να γίνουν τεστ ασφαλείας και η τεχνική γενικά να τελειοποιηθεί πριν γίνει οποιαδήποτε κλινική μελέτη.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ.


Διαστημικό δώρο του Αγ. Βαλεντίνου
Για ένα «βαθύ ξύρισμα» προετοιμάζεται η Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Ένας αστεροειδής με μέγεθος όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου θα προσπεράσει τον πλανήτη μας σε απόσταση αναπνοής, χωρίς, όπως διαβεβαιώνουν επιστήμονες της NASA, να συγκρουστεί μαζί μας, σύμφωνα με τα Νέα.
Ο αστεροειδής λέγεται 2012 DA14 και μία ημέρα μετά του Αγίου Βαλεντίνου θα περάσει ανάμεσα στη Γη και στη θέση όπου βρίσκονται εκατοντάδες τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι, στη γεωσύγχρονη τροχιά, σε απόσταση 36.000 χιλιομέτρων.
Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αστεροειδής να περνά τόσο κοντά στη Γη. Τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990, οπότε και αναπτύχθηκαν τα συστήματα ραντάρ για την ανίχνευση και την παρακολούθηση επικίνδυνων ουράνιων σωμάτων.
Ο Ντον Γέομανς, ερευνητής στο πρόγραμμα της NASA για την παρακολούθηση αστεροειδών, λέει ότι ο 2012 DA14 έχει μήκος περίπου 45 μέτρα, είναι ως επί το πλείστον βραχώδης και ένα τέτοιο ουράνιο σώμα περνάει κοντά από τη Γη περίπου κάθε 40 χρόνια.

Διαβάστε το δημοσίευμα από τα Νέα:
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση



Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Δείτε live όλες τις πτήσεις του κόσμου
Δείτε live όλες τις πτήσεις του κόσμου 

Στη σελίδα που θα σας δείξουμε παρακάτω, μπορείτε να δείτε, σε πραγματικό χρόνο, όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών, σε όλο τον κόσμο. Όταν μπείτε στην ιστοσελίδα, μπορείτε βα βάλετε τον κέρσορα πάνω σε κάποιο αεροσκάφος και με διπλό κλικ, να δείτε όλα τα στοιχεία του αεροσκάφους.
Για να μπείτε στην ιστοσελίδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ.

Οι πληροφορίες που μας δίνει ο σωματότυπoς

Τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας

Ο ανθρώπινος οργανισμός, μπορεί να καταναλώσει οποιαδήποτε τροφή σε οποιοδήποτε χρόνο δίχως να νιώθει ενοχές για την εικόνα του σώματός του αν τηρείται ένα μέτρο στην ποσότητα της τροφής.

Όμως, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της ψυχολογίας του κάθε ανθρώπου ενδέχεται να εμφανισθούν ιδιαίτερες τάσεις προς το κάθε τρόφιμο ή τη συχνότητα κατανάλωσής του.

Κάθε εξωτερικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου οργανισμού, συνθέτει την εικόνα της ψυχολογίας του.

Ανάλογα λοιπόν την ψυχολογία μας, καταναλώνουμε και διάφορες ποιοτικά τροφές ή σε διάφορες ποσότητες.

Χαρακτηριστικά εξωτερικά γνωρίσματα του ανθρώπινου σώματος, είναι τα εξής:

- Αν είναι υπέρβαρος/παχύσαρκος.

- Αν είναι μυώδης.

- Αν είναι ελιποβαρής.

- Αν έχει ιδιαίτερα μακρά ή κοντά άκρα.

Κάθε άνωθεν γνώρισμα, αποτελεί την βάση για την εξαγωγή συμπεράσματος του κάθε σωματοτύπου και κατ’ επέκταση της ψυχολογίας του.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαχωρισμός του σωματοτύπου γίνεται σε 3 κατηγορίες.

1η κατηγορία: Ο ενδομορφικός, διακρίνεται εξωτερικώς λόγω της αυξημένης περιμέτρου μέσης, των κοντών άκρων και δη των ποδιών σε ακολουθία αυξημένης μάζας λίπους. Επίσης, ενδέχεται να εμφανίσουν ενιαία δομή κεφαλής και λαιμού.

Η προσωπικότητα του συγκεκριμένου οργανισμού, εντοπίζεται στην έντονη φλυαρία, κοινωνικότητα και στην ευαισθησία τόσο στην προσέγγιση άλλων ανθρώπων, όσο και στην αντιμετώπιση συναισθημάτων και καταστάσεων.

2η κατηγορία:
 Ο εκτομορφικός, διακρίνεται από λεπτά και ενδεχομένως μακρά άκρα. Εμφανίζει ισχνό δέρμα με ελάχιστη περιεκτικότητα λιπώδους ιστού. 

Ψυχολογικά, διακρίνεται από εσωστρέφεια με έλλειψη ενέργειας και διάθεσης. Επίσης, είναι φιλάσθενος και αρκετά επιρρεπής στον πόνο.

3η κατηγορία: Ο μεσομορφικός, διακρίνεται από ένα καλλίγραμμο σώμα, γυμνασμένο σε υπέρμετρο βαθμό με ελάχιστες σωματικές ιδιαιτερότητες. 

Είναι εκείνος ο οργανισμός, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε κάθε νέα πρόκληση και ιδιαιτέρως σε κάθε νέα φυσική δραστηριότητα δίχως να σκέφτεται τις επιπτώσεις.

Ο κάθε χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου, όπως προαναφέρθηκε δεν σημαίνει ότι αποτελεί την ιδανική λύση και αυτό γιατί έχουν «αναγκασθεί» να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο σωματότυπο.

Ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα εξής...

Ο εκτομορφικός, δεν του αρέσει το ελιποβαρές σώμα του και φυσικά δεν είναι χαρούμενος λόγω της φιλασθενείας του.

Ο μεσομορφικός, αν και εμφανίζει καλλίγραμμη εικόνα δεν μένει ικανοποιημένος διότι στερείται πολλές διατροφικές επιλογές του και φυσικά λόγω της συγκεκριμένης στέρησης βρίσκεται εκτός κοινωνικού συνόλου.

Ο ενδομορφικός, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε λίπος θεωρεί τον εαυτό του υποδεέστερο τον υπολοίπων και προσπαθεί μέσω της επικοινωνίας να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο με συχνές μεταπτώσεις στην ψυχολογία του όταν βρίσκεται μόνος του.

Κάθε προαναφερόμενος σωματότυπος, χρειάζεται τη διατροφική στήριξη.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο ενδομορφικός σωματότυπος, θα χρειασθεί μία σημαντικού βαθμού απώλεια σωματικού βάρους με τήρηση των σωστών αναλογιών στα θρεπτικά συστατικά.

Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να εμπιστευθεί μαγικές λύσεις ή κετογονικού τύπου δίαιτες όπως τη δίαιτα Atkins διότι στην αρχική φάση της διατροφής θα παρουσιάσει μία μεγάλη απώλεια, όμως λόγω της ικανότητας του οργανισμού του να αποθηκεύει μεγαλύτερο ποσό λίπους θα δεσμεύσει στη δεύτερη φάση μεγαλύτερη ποσότητα μιας και η αρχική απώλεια εντοπίζεται στην ταχεία αποβολή υγρών.

Ο εκτομορφικός σωματότυπος, θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του διαιτολόγου – διατροφολόγου, οι οποίες θα στηρίζονται στα 6 γεύματα και στην αυξημένη περιεκτικότητα λιπαρών οξέων και υδατανθράκων για την υγιή αύξηση του σωματικού βάρους και την μυική ενδυνάμωση, μιας και θα έχει εμφανίσει μυική ατροφία.

Ο μεσομορφικός σωματότυπος, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πλήρες εξατομικευμένο διατροφολόγιο, το οποίο θα έχει μελετηθεί με βάση την υπερπροπόνηση την οποία ασκεί στο σώμα του και να ακολουθήσει ευλαβικά τα προ-προπονητικά και μετα-προπονητικά γεύματα.




ΠΗΓΗ... iator.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ.


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αλμωπίας προσκαλεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου σε σύσκεψη, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 8.30μ.μ., προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις και οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή υπόψη του Υπουργού Υγείας το υπόμνημα της υπευθύνου για θέματα υγείας του Δήμου Έδεσσας, που αναφέρεται στην υποβάθμιση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας και με το οποίο παρουσιάζεται τεκμηριωμένα η δραστηριότητα όλης της Κλινικής.    
Ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό, η Ορθοπεδική Κλινική να διατηρήσει την αυτοτέλεια της, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους κατοίκους της Πέλλας

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ.



 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Βασιλόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Πρωτόγνωρο, το τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς ΕΦΕΤ, για το μέλλον της Εστίασης και Διασκέδασης.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, στόχος του ΕΦΕΤ, δεν είναι η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, αλλά πρωτίστως η πληροφορία και η εκπαίδευση επιχειρηματιών και προσωπικού, πάνω στην υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό.

Στάθηκε πάρα πολύ στο θέμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και παρακολούθηση Σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, τονίζοντας πως πέρα από το γεγονός ότι το επιβάλλει η νομοθεσία, το χρωστούν όλοι στον εαυτό τους, στα παιδιά μας και στους πελάτες τους. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, είναι οι ‘’ενημερωμένοι’’. Δεν νοείται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι πιστοποιημένο από τον ΕΦΕΤ. Δεν γίνεται ο τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας, να γνωρίζει για την πιστοποίησή μας και ο Έλληνας επιχειρηματίας να την αγνοεί είτε λόγω έλλειψης της πληροφορίας, που αυτό θα είναι πλέον και δουλειά του ΠΑΣΚΕΔΙ, είτε λόγω καθαρής αδιαφορίας, που αυτό θα είναι δουλειά μόνο του ελεγκτικού μας μηχανισμού. Χαιρετίζουμε λοιπόν εκ μέρους του ΕΦΕΤ, συνέχισε ο κ. Βασιλόπουλος, την προσπάθεια του ΠΑΣΚΕΔΙ να αναλάβει και αυτός δραστικά κομμάτι από την πανελλαδική ενημέρωση και εκπαίδευση του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την υλοποίηση των Σεμιναρίων, από εκπαιδευτές μας.
Η κ. Κωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση, την παραίνεση του κ. Βασιλόπουλου, για ανάληψη καθηκόντων πλήρους ενημέρωσης του κλάδου στους κανόνες ορθής υγιεινής, από μέρους του ΠΑΣΚΕΔΙ, για τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, που θα είναι σκληροί, ειδικά σε περιπτώσεις αλλοίωσης τροφίμων και νοθευμένων ποτών.
Το έργο της ενημέρωσης του κλάδου από ανθρώπους του ΠΑΣΚΕΔΙ πανελλαδικά, ξεκινά άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Καλό θα είναι λοιπόν και ο κλάδος να γίνει σύμμαχος στο δύσκολο έργο μας, ενημερώνοντας ο ένας τον άλλον.
Ας ενωθούμε για την ‘’προσφορά υγείας στις επιχειρήσεις και στους πελάτες μας’’ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ.

Στην φωτογραφία: Η Πρόεδρος κ. Νίκη Κωνσταντίνου, ο Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ κ. Βασιλόπουλος Παναγιώτης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Καλιώρας Ηλίας


Ηλίας Καλιώρας
Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΚΕΔΙ
6983 161473

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: «Έλεγχος σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών, πού ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010 – 2012 εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα πού διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη.»*
Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών, επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Έλληνες ότι, όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης. Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά.
Επειδή στην κοινωνία συζητούνται πολλά, αναφορικά με την εξαγωγή μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, μέσω ελληνικών τραπεζών, την ώρα πού η χώρα βυθιζόταν στην οικονομική κρίση, από πρόσωπα πού συνδέονταν επαγγελματικά με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος ή, ένεκα του αξιώματός τους, διέθεταν προνομιακή πληροφόρηση.
Απαντήσεις στο τεράστιο ζήτημα της εξαγωγής ιδιωτικών κεφαλαίων, μέσω του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, σε τράπεζες της αλλοδαπής, από πρόσωπα πού εμπλέκονται στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία της χώρας μας, κατά το επίμαχο διάστημα της χρονικής περιόδου 2010 – 2012, δεν έχει λάβει ακόμη ο ελληνικός λαός.
Επειδή εκτιμάμε ότι η υπόθεση της αναζήτησης παρανομούντων Ελλήνων φορολογουμένων, πού αναφέρονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, κινδυνεύει να περιοριστεί μόνο στις τυχόν ευθύνες του
τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ελέγχεται για τη συγκεκριμένη δράση του από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Επειδή η μοναδική λίστα με πρόσωπα πού μετέφεραν χρήματα στην αλλοδαπή αφορά μόνο μία τράπεζα, την HSBC και αφορά χρονικό διάστημα προγενέστερο της εφαρμογής των μνημονίων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός Οικονομικών να πληροφορήσει το Σώμα και δια αυτού τον ελληνικό λαό:
1) Ειδικότερα, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος, κατόπιν σχετικής  διασταύρωσης, σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών, πού ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010 – 2012 εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα πού διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη; Συγκεκριμένα, έχει διεξαχθεί έλεγχος αν υπάρχει αριθμός εμβασμάτων τα έτη 2010 - 2012, πού ανήκουν σε μέλη Υπουργικών Συμβουλίων, Βουλευτές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, Διοικητές και Υποδιοικητές Οργανισμών του Δημοσίου, Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και λοιπά εκτελεστικά μέλη εταιρειών με συμμετοχή του Δημοσίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών και Δήμων, στελέχη Ανεξάρτητων Αρχών,  και λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους, πού είχαν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα;   
2) Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος, κι αν ναι ποια τα αποτελέσματά του, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σχετικά με εξαγωγή χρηματικών εμβασμάτων; 
3) Αν δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος πώς εκτιμάτε ότι θα μπορέσει η Πολιτεία να συλλάβει την εξαχθείσα στο εξωτερικό φορολογητέα ύλη από πρόσωπα πού υποχρεούνται σε δήλωση «Πόθεν έσχες» κατ’ έτος;






Οι ερωτώντες Βουλευτές:
1) Καράμπελας Γιάννης, Ν. Βοιωτίας
2) Δήμας Χρήστος, Ν. Κορινθίας
3) Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Ν. Ρεθύμνου
4) Σενετάκης Μάξιμος, Ν. Ηρακλείου
5) Κωσταντινόπουλος Οδυσσέας, Ν. Αρκαδίας
6) Σαλτούρος Δημήτριος, Ν. Ξάνθης
7) Κεγκέρογλου Βασίλης, Ν. Ηρακλείου
8) Πύρρος Δήμας, Επικρατείας
9) Σκρέκας Κωνσταντίνος, Ν. Τρικάλων
10) Καρανάσιος Ευθύμης, Ν. Χαλκιδικής
11) Καραμανλή Άννα, Β’ Αθηνών
12) Βογιατζής Παύλος, Ν. Λέσβου
13) Ταμήλος Μηχαήλ, Ν. Τρικάλων
14) Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Ν. Έβρου
15) Τσουμάνης Δημήτριος, Ν. Πρέβεζας
16) Πασχαλίδης Ιωάννης, Ν. Καβάλας
17) Κυριαζίδης Δημήτριος, Ν. Δράμας
18) Γεώργιος Π. Γεωργαντάς, Ν. Κιλκίς
19) Τασούλας Κώστας, Ν. Ιωαννίνων
20) Μακρή – Θεοδώρου Ελένη, Ν. Φθιώτιδας
21) Μπέζας Αντώνης, Ν. Θεσπρωτίας
22) Μιχελάκης Γιάννης, Επικρατείας
23) Μαρίνος Ανδρέας, Ν. Ηλείας
24) Στύλιος Γιώργος, Ν. Άρτας
25) Σταμενίτης Διονύσιος, Ν. Πέλλας
26) Βεσυρόπουλος Απόστολος, Ν. Ημαθίας
27) Κόνσολας Μάνος, Ν. Δωδεκανήσου
28) Αραμπατζή Φωτεινή, Ν. Σερρών
29) Σαμπαζιώτης Δημήτρης, Ν. Μεσσηνίας
30) Ταλιαδούρος Σπυρίδων, Ν. Καρδίτσας
31) Καρασμάνης Γεώργιος, Ν. Πέλλας
32) Τζαμτζής Ιορδάνης, Ν. Πέλλας
33) Κοντογιάννης Γιώργος, Ν. Ηλείας
34) Ανδριανός Ιωάννης, Ν. Αργολίδος
35) Βούλτεψη Σοφία, Β’ Αθηνών
36) Πατριανάκου Φεβρωνία, Ν. Λακωνίας
37) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, Α’ Θεσσαλονίκης
38) Σκόνδρα Ασημίνα, Ν. Καρδίτσας
39) Οικονόμου Βασίλειος, Ν. Αττικής
40) Καλαντζής Γιώργος, Ν. Καβάλας

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου υπεγράφη στο Κέντρο Πρόληψης “ΟΡΑΜΑ” το Συμφωνητικό Συνεργασίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στη γνωστοποίηση του Δικτύου στους αποδέκτες υπηρεσιών έκαστου φορέα μέσα από αφίσες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κοπή πίτας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο του Κέντρου «ΟΡΑΜΑ» κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση  παράλληλων εκδηλώσεων σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.  Η ακριβής ημερομηνία της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.
Επίσης, το Δίκτυο απέκτησε πλέον παρουσία στοn ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπό την ονομασία Edessa Pella Social Action. Επιπλέον, συνεχίζεται η  λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας (23813 51310 και ώρες 09:00 - 13:00), στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για δυνατότητες υπηρεσιών και αγαθών που μπορούν να  προσφέρουν ή να λάβουν από τους αντίστοιχους φορείς στο πλαίσιο στήριξης του Δικτύου. 
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από δεκατέσσερις (14) φορείς: Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, Δήμος Έδεσσας, Δήμος Πέλλας, Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, Επιμελητήριο Πέλλας, Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας, Ιατρικός Σύλλογος Π.Ε. Πέλλας, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Πέλλας, ΓΑΣ Έδεσσας, Παιδαγωγική Εταιρεία Πέλλας, Σύλλογος Γονέων Τριτέκνων Έδεσσας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας και Εθελοντικές Ομάδες Έδεσσας και Καλής. 
Όποιος φορέας ή σύλλογος επιθυμεί να συμμετάσχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης   Ν. Πέλλας,  μπορεί   να δηλώσει το  ενδιαφέρον  του στο 23810-51174 ή/και  ηλεκτρονικά  στο   kp-orama@otenet.gr.

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...