Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1912-13.

Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και η περιφερειακά ενότητα Πέλλας, στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας,
διοργανώνει ένα τιμητικό αφιέρωμα στους αγώνες των Προμάχων, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας το 1912-13.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία των Προμάχων την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τις ώρες 10.00π.μ-12.30 μ.μ.
Θα γίνει αναλυτική ομιλία από τον κύριο Ιωάννη Παπαλαζάρου , ιστορικό συγγραφέα,  για τους ηρωικούς αγώνες των κατοίκων ενάντια στους εχθρούς  και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα τρία τμήματα του μορφωτικού συλλόγου του χωριού.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές  και όλοι οι φορείς του νομού.

ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ.



Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης την είδηση από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με την καταβολή των αναπηρικών συντάξεων για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με ανακοίνωση του Υπουργού κ. Ιωάννη Βρούτση έγινε γνωστό ότι, σήμερα για πρώτη φορά συνεδρίασε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή έργο της οποίας είναι ο καθορισμός μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ’ αόριστων. Επιπλέον με απόφαση του Υπουργού εισάγεται τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι, πρώτον, τα άτομα με βαριά αναπηρία θα λαμβάνουν σύνταξη εφ’ όρου ζωής χωρίς να υποβάλλονται συνεχώς στη διαδικασία εξέτασης από τις επιτροπές του ΙΚΑ και δεύτερον , οι συνταξιούχοι με αναπηρία τουλάχιστον 67%  θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη τους κατά τη διάρκεια της αναμονής για την επανεξέταση τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η σύνταξη θα συνεχίζει να δίνεται για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματος τους.
Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη σ’ ένα ζήτημα, το οποίο παρακολουθούσε στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο με την  πραγματοποίηση συναντήσεων  με τον Υπουργό  και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μεταφέροντας τους τα αιτήματα των ασφαλισμένων, όσο και με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή. Ο Βουλευτής τόνισε ότι: « Με την εισαγωγή της παρούσας τροποποίησης στο προωθούμενο νομοσχέδιο από το Υπουργείο και τη λειτουργία της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής δίνεται οριστικά τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων και αποκρυσταλλώνεται πλήρως η λογική της κυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μέσω της μέριμνας για τις ευπαθείς ομάδες».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.



Την Τέταρτη  7 Φεβρουαρίου 2013 ολοκληρώθηκαν οι δυο ομάδες γονέων, μια δημοτικού και μια γονέων νηπίων που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης «ΌΡΑΜΑ» σε συνεργασία με το Εσπερινό Λύκειο Αριδαίας και το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας.
Τα σεμινάρια ήταν βιωματικά και τα παρακολούθησαν συνολικά 27 μητέρες οι οποίες στην αξιολόγηση του σεμιναρίου είπαν: «Σταμάτησα να φωνάζω και συμπεριφέρομαι στο παιδί μου σα να είναι ενήλικας», «Μετά από κάθε συνάντηση εφάρμοζα στο σπίτι όσα συζητούσαμε και τα αποτελέσματα είτε άμεσα είτε μεταγενέστερα ήταν ορατά», «Έμαθα να ακούω το παιδί μου και να μην βάζω εύκολα ταμπέλες. Κάτω από τα λόγια ψάχνω να βρω το συναίσθημα για να επικοινωνήσουμε»
Ύστερα από αίτημα των γονέων που συμμετείχαν στις ομάδες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 ομιλία με θέμα : «Παιδί και Ύπνος» σε αίθουσα του Εσπερινού Λυκείου Αριδαίας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν.

Το ΚΠ ΟΡΑΜΑ θέλει να ευχαριστήσει τον διευθυντή του Εσπερινού Λυκείου Αριδαίας  κ. Όρλη Στέλιο και τις προϊσταμένες του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείο Αριδαίας Κούλα Πολατίδου και Μπότου Ελένη, όπως επίσης και τις νηπιαγωγούς για την παραχώρηση του χώρου και την βοήθεια τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ .


Σήμερα, 12/2, στον Πολύγυρο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Τουρισμού της Π.Κ.Μ. κ. Ιωάννης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μήτσιου Δημήτριος και Τζηρίτης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και πρώην Υπουργός κ. Πάχτας Χρήστος, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας και πρώην Υπουργός κ. Παπαγιάννης Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Βορδός Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Δημητρός Δημήτριος, ο  Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Μήντος Δημήτριος, στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.) και υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Χαλκιδικής.

Η σύσκεψη αφορούσε τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό και Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τομέα του οποίου προΐσταται ο κ. Θεοδωρίδης. Πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση, όπου εισακούστηκαν οι προτάσεις των παραγόντων της Π.Ε. Χαλκιδικής στον Τομέα του Προγραμματισμού, καταγράφηκαν τα προβλήματα και συγκεντρώθηκαν οι προτεραιότητες για το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης έκανε ξεχωριστή μνεία στις επιπτώσεις της κρίσης που πλήττει την Ελληνική Κοινωνία και ανέλυσε τους Πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η ανάταξη της Πραγματικής Οικονομίας. Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται στην Π.Κ.Μ. με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ήταν: «Η προσέγγιση, αντιμετώπιση και διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης απαιτεί πολιτική ευθύνη, κοινωνική ευαισθησία, ρεαλιστική αναπτυξιακή προοπτική από όλους και για όλους, ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία βασίζονται και αρθρώνονται γύρω από δύο Πυλώνες: αυτούς της Αγροτικής Οικονομίας – Επιχειρήσεων Μεταποίησης και του Πολιτισμού – Τουρισμού. Αυτήν την κρίσιμη καμπή για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαιτείται κεντρικό προγραμματισμός – σχεδιασμός και μία συλλογική αντίληψη των δράσεων που πρέπει να αναλάβουμε».

 Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις εργασίας με τους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τοπικούς και παραγωγικούς φορείς για την εξειδίκευση των πρωτοβουλιών ενώ, ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο για το υψηλό επίπεδο συνάντησης.
Ακολουθεί η εισήγηση του κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη:
«Ανοίγοντας αυτόν τον κύκλο των επισκέψεων στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Χώρα μας και βιώνουν οι πολίτες της, γι’ αυτά που, υπονομεύουν τις Περιφερειακές Οικονομίες, όπως της Πέλλας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, εμποδίζουν την πρόοδο των επιχειρήσεών μας, μειώνουν τις θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση τα εισοδήματα των εργαζομένων μας. 
Η προσέγγιση, αντιμετώπιση και διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης απαιτεί
Πολιτική ευθύνη
Κοινωνική ευαισθησία
Ρεαλιστική αναπτυξιακή προοπτική από όλους και για όλους, ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κρίση μας «έπιασε» απροετοίμαστους, γιατί εγκαταστάθηκε σταδιακά, γιατί αποσυντόνισε την Ελληνική Πολιτεία, γιατί συγκρούστηκε με τον κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό των Ελλήνων, γιατί εμπόδισε την αφύπνιση των δυνάμεων της κοινωνίας μας και τέλος, γιατί ακύρωσε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Οικονομίας.

Οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών, των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθούν με ανησυχία τις Κεντρικές Πολιτικές και Διοικητικές Δυνάμεις της Χώρας (τη Βουλή, τα Κόμματα, τα Υπουργεία) να μεταθέτουν την ανάταξη και εξυγίανση της οικονομίας μας από τον βραχυ-μεσοπρόθεσμο στο μεσό-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, από το σήμερα στο αύριο.

Η κρίση ήλθε για να μείνει και δεν θα φύγει πριν την απωθήσουν Υγιείς, Καινοτόμες και Ανταγωνιστικές Παραγωγικές Δυνάμεις της Χώρας, καθοδηγούμενες από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με χρέος και ευθύνη για το Έθνος και την Ιστορία του.

Έως τώρα οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις δεν έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν όρους και προϋποθέσεις Σχεδιασμού και Προγραμματισμού σε Συνθήκες Κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε.
Παράλληλα, δεν διαθέτουν ακόμη τις απαιτούμενες θεσμικές εξουσιοδοτήσεις και τους μηχανισμούς δημιουργίας των πρωτογενών Περιφερειακών Πόρων.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία της Π.Ε. Πέλλας με πολιτική ευθύνη προετοιμάσαμε επείγουσες παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και να ενισχύσουμε την κοινωνική μας συνοχή. Το ίδιο στρατηγικό σχεδιασμό επιχειρούμε και σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχεδιάσαμε με όραμα, με στόχους, με στρατηγική και με επιχειρησιακό προγραμματισμό την εξωστρέφεια και την ένταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Παράλληλα διαμορφώσαμε πολιτικές και μέτρα για την ηπιότερη και καινοτόμο οικονομία της αυτάρκειας για όσους το θέλουν ή το έχουν ανάγκη.
Οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία αφορούν
1. Το Περιβάλλον
2. Την Ενέργεια, Τεχνολογία, Καινοτομία, Μεταποίηση
3. Τις Εξαγωγές και Μεταφορές,
4. Τις Εταιρικές μας σχέσεις με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
Την Αναζήτηση και Διαχείριση των χρηματοδοτήσεων των παρεμβάσεών μας (Υπουργεία, Ευρώπη) και τέλος, την Οργάνωση της Διοίκησης της Ανάπτυξης της Πέλλας και τώρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Οι παρεμβάσεις μας βασίζονται και αρθρώνονται γύρω από δύο Πυλώνες: αυτούς της Αγροτικής Οικονομίας – Επιχειρήσεων Μεταποίησης και του Πολιτισμού – Τουρισμού.
Θέλουμε η αγροτική μας οικονομία, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, των Σερρών, της Ημαθίας να αναπτύσσεται σε υγιή εδάφη, να έχει στη διάθεσή της τα κατάλληλα αρδευτικά νερά, να σχεδιάσουμε τη σταδιακή στροφή στην κτηνοτροφία. Αυτό θα επιτευχθεί με την εξασφάλιση των κατάλληλων ζωοτροφών, τις οποίες θα παράγει η γεωργία μας.
Οι αγροτικές δραστηριότητες της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας πρέπει να ακολουθούν ορθές πρακτικές προστασίας, τόσο για τον παραγωγό και τον καταναλωτή όσο και για το περιβάλλον.
Θέλουμε να διασφαλίσουμε τους αγροτικούς πόρους και την παραγωγή από έκτακτες συνθήκες, ακραία καιρικά φαινόμενα, ανθρωπογενείς κινδύνους, με αποτελεσματικά συστήματα και μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας. Για ένα περιβάλλον αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Όσον αφορά τον άλλον Πυλώνα, αυτόν του Πολιτισμού – Τουρισμού, θέλουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τις αξίες του πολιτισμού, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της Πίστης των Τοπικών Κοινωνιών.
Πίστη ότι, η αντιμετώπιση της κρίσης και η διαχείριση των επιπτώσεών της θα είναι πιο αποτελεσματική εάν αναπτύξουμε μία Κοινωνία Ειρήνης που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει το σεβασμό στην ιστορική κληρονομιά και παράδοση και που το μέγεθός τους είναι ικανό να κινητοποιήσει και να συντηρήσει σημαντικές διεποχιακές και πολυλειτουργικές διεθνείς ροές επισκεπτών στην Πέλλα, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς και ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσφέροντας αντικείμενα και περιεχόμενο στον Πυλώνα του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
Κυρίες και Κύριοι,
Η ελπίδα και η προσδοκία για το αύριο ξεκινά απ’ το σήμερα.
Αυτήν την κρίσιμη καμπή για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαιτείται:
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ των στρατηγικών επιδιώξεων των εφαρμοστέων πολιτικών και των συνακόλουθων επιχειρησιακών σχεδιασμών προδιαγράφοντας και τα σχέδια δράσης ανά τομέα, ανα κλάδο και ανα περιφερειακή ενότητα.
Για κάθε Στρατηγική Επιδίωξη απαιτείται:
1. Έρευνα, Μελέτες, Ωριμότητα Παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας
2. Επιχειρησιακό Σχέδιο και Πρόγραμμα
3. Σχέδιο Δράσεων Υλοποίησης
4. Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Εξειδίκευση των υπηρεσιών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την Διοίκηση της Ανάπτυξης της Πραγματικής Οικονομίας
Με το νέο μοντέλο Περιφερειακής – Τομεακής Κυβέρνησης που εφάρμοσε ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, εμείς, τα μέλη της Κυβέρνησης αυτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα διαμορφώσουμε
Α) τη στρατηγική για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας,
Β) τις πολιτικές της πολιτικής της Περιφερειακής Ανάπτυξης,
Γ) το σύστημα συντονισμού του έργου της Κυβέρνησής μας.

Μία πρώτη πράξη, ένα πρώτο βήμα για τον παραπάνω Συντονισμό αποτελεί η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ των καταρχήν εκτιμήσεων των οργάνων και των υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων ώστε, να ομογενοποιηθούν και τα κριτήρια που δεν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα.
Σε αυτό αποσκοπούν οι προγραμματισμένες, πρώτες συναντήσεις και συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς, με επιδίωξη την άμεση ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με Στόχους, Στρατηγική και Σχέδιο για την Ανάπτυξη.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, όσον αφορά τον τομέα του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού, πως δεν θα αφήσουμε καμία δυνατότητα ανάπτυξης δίχως Αξιοποίηση για την εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Περιφέρειας και στο Νέο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Διοίκηση κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στους επιστήμονες, στο στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών και στις παραγωγικές δυνάμεις και των 7 ενοτήτων για τη συστράτευσή σους σ΄αυτόν τον πόλεμο, που θα έχει νικητές, την Οικονομία, την Κοινωνία και την Πολιτική. 
Ο Νέος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σηματοδοτεί μία ΝΕΑ περίοδο διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για εισαγωγή ενός σύγχρονου και λειτουργικού μοντέλου διοίκησης. 
Ενός μοντέλου διακυβέρνησης με τη μορφή μίας τοπικής κυβέρνησης, με αναπτυξιακό προσανατολισμό και με κεντρικό στόχο την άμεση αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και τη στρατηγική θέση της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει σελίδα και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να συμμαχήσουμε και να συμπράξουμε όλοι μας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.
Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.



Θέμα: Ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, δίνοντας έμφαση κυρίως στη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάγκη αναγνώρισης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο γυναικείο πληθυσμό, σας γνωστοποιεί τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Υπουργείων:
1. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
2. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
και υλοποιούνται είτε πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα.

Προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων 

1. Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της απασχόλησης γυναικών μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση Επιχειρηματικών Σχεδίων που θα αναληφθούν από άνεργες γυναίκες.
Ωφελούμενοι θα είναι:
Άνεργες νέες από 18 έως 35 ετών που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν την ιδιότητα της ανέργου ή είναι εγγεγραμμένες στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία (2010-2012), στις πολύτεκνες γυναίκες, στις επαπειλούμενες από τον κίνδυνο της ανεργίας γυναίκες και στις γυναίκες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία των ΑμEΑ.
Συν. Π/Υ Έργου: 20.000.000€/ Ωφελούμενοι : 1500 γυναίκες /Δικαιούχος: ΟΑΕΔ 
Περισσότερες πληροφορίες: www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr

2. Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της απασχόλησης γυναικών μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» για την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών. 
Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κρήτης.
Ωφελούμενες θα είναι:
Άνεργες νέες από 18 έως 35 ετών 
Άνεργες νέες από 36 έως 64 ετών
Συν. Π/Υ Έργου: 40.000.000€/ Φορείς Υλοποίησης: ΕΥΔ/ΕΠΑΕ και ΕΦΕΠΑΕ
Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων: 1/3/2013-29/3/2013
Περισσότερες πληροφορίες: www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr

3. «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης» στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Αφορά σε επιχειρήσεις: μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών με εξαίρεση τα γεωργικά προϊόντα και την αλιεία.
Κατηγορίες ενισχυόμενων επιχειρήσεων: υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπό σύσταση επιχειρήσεις
Συν. Π/Υ Έργου: 433,5 εκ.€. Η έναρξη υποβολής προτάσεων θα καθοριστεί με ΚΥΑ.


Προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

1. «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα κατασκευαστικών - τεχνικών έργων στις 8 περιφέρειες σύγκλισης / 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου / 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» για 317 προγράμματα κατάρτισης σε ΚΕΚ διάρκειας 400-800 ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική πρόσληψη του 30% τουλάχιστον των καταρτισθέντων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τουλάχιστον 60 ημερομίσθια.
Ωφελούμενοι θα είναι: μεταξύ άλλων γυναίκες και πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά.
Αριθμός ωφελουμένων: 7.000
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr και www.eye-ekt.gr

2. «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης / 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου / 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» για 158 προγράμματα επιμόρφωσης διάρκειας 400-800 ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική πρόσληψη του 30% τουλάχιστον των καταρτισθέντων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες. 
Ωφελούμενοι θα είναι: μεταξύ άλλων γυναίκες και πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά.
Αριθμός ωφελουμένων: 3.600
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr και www.eye-ekt.gr

3. «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» με στόχο την κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την προετοιμασία των ωφελουμένων ανέργων μέσω αναπτυξιακών συμπράξεων, οι οποίες λειτουργούν με τη  μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με τη συμμετοχή Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων.
Ωφελούμενοι θα είναι: εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ και μεταξύ άλλων: γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θύματα trafficking, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.
Αριθμός ωφελουμένων: 12.300
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr και www.keko.gr

Στο πλαίσιο της διάχυσης της πληροφορίας και της ενημέρωσης, σας καλούμε να γνωστοποιήσετε τα προγράμματα αυτά στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους κοινωνικούς εταίρους και τα ενδιαφερόμενα μέρη, αξιοποιώντας τις τοπικές δομές των Γραφείων Ισότητας αλλά και των ΠΕΠΙΣ για την καλύτερη και ευρύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών.


Ευχαριστούμε για την συνεργασία.




Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2013-2014



Επειδή η θητεία των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας (άρθρου 76 του Ν. 3852/2010), που είχαν ορισθεί με την υπ΄ αριθμ. 34/2011 απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, έληξε, ο Δήμος Αλμωπίας απευθύνει πρόσκληση προς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις, που εδρεύουν στα όρια του, καθώς επίσης και δημότες,  να εκδηλώσουν εγγράφως στο Δημαρχείο Αλμωπίας –Υπηρεσία Πρωτοκόλλου,  μέχρι την 22-02-2013 το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, στη  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για την περίοδο 2013 -2014.


         Οι  φορείς να προτείνουν, με σχετικό έγγραφό τους, προς  το Δημοτικό Συμβούλιο, τους  εκπροσώπους του φορέα τους (έναν τακτικό και έναν αναπληρωτή), με τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση,  Fax ή email). 



Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ 



  ΠΑΣΟΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 20.000 ΕΥΡΩ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΗ Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ.


Ευκαιρία σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, δίνουν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό κεφαλαίου και με επιδότηση 100% του προϋπολογισμού της επιχείρησης έως 20.000 ευρώ.
Το ποσό επιδότησης ξεκινά από τα 10.000 ευρώ και...
φθάνει έως και 20.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που προσλάβουν στη νέα επιχείρηση άλλο άνεργο ή απολυμένο εργαζόμενο τότε θα επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται με το ποσό των 40 εκ. ευρώ και αφορά τις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η μέχρι την 29η Μαρτίου 2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΕΠΑΕ.
Στο πρόγραμμα, όπως γράφει το money-money.gr μπορούν να ενταχθούν γυναίκες με τις εξής προϋποθέσεις:
- Ελληνίδες, ομογενείς, γυναίκες πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
- Θα πρέπει να είναι από 18 έως 64 ετών άνεργες, ή απολυμένες, ή απειλούμενες από ανεργία, δηλαδή να έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή να έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Επίσης όσες απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.
- Αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ
Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες, των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυμένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α’ βαθμού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.





ΠΗΓΗ: newsmoneyhttp://fonaklas.blogspot.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ".

Προς κ. Πρωθυπουργό, κ.κ. Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πρόεδρο ΕΛΓΑ, πολιτική ηγεσία ΥΑΑΝΤ, ΥΠΕΚΑ.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Ο ΕΛΓΑ επαίρεται για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμά του ''τροποποίηση καιρού".

Εμείς διαφωνούμε επί της αρχής του προγράμματος. Εκτιμούμε πως τέτοια προγράμματα δεν είναι ούτε φιλογήινα, ούτε φιλοαγροτικά, ούτε φιλάνθρωπα, ούτε φιλόθεα. Τα προγράμματα αυτά "αξιοποιούν" μία ελαχιστότατη μεριστική "γνώση", και προκαλούν βραχυ-μεσο-μακρο-πρόθεσμες ζημίες στην σοφή ισορροπία της Δημιουργίας. Είναι μία εγωιστική-βαβυλώνιας νοοτροπίας-επέμβαση του ανθρώπου σε ξένα χωράφια, η οποία αθροίζεται με την υπόλοιπη πίεση που ασκεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον και επιτείνει (και) την (μικρο)κλιματική αλλαγή, με όλα τα επακόλουθα.
Πέραν τούτου, το πρόγραμμα είναι και πολύ ακριβό και, κατά την γνώμη μας, αναποτελεσματικό. Ούτε βροχή είδαμε, όταν την θέλαμε, και η χαλαζόπτωση έρχεται με περισσότερη ένταση και συχνότερα από παλαιότερα, όταν δεν "τροποποιούσαμε" τον καιρό. (λόγω .....κλιματικής αλλαγής!)
Εμείς παρακαλούμε θερμώς να επανεξετάσετε το πρόγραμμα και η πρότασή μας είναι να διακοπεί η εφαρμογή του.
Οι ζημίες από χαλάζι είναι τόσες που μπορούν να καλυφθούν από την δαπάνη εφαρμογής του προγράμματος και μόνο. Κατά την άποψή μας, και πιστεύουμε πως δεν σφάλουμε. Εξ άλλου για την (μη)...βροχοποίηση, ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημίες από ξηρασία.

Ο ισχυρισμός του ΕΛΓΑ ότι οι αγρότες πιέζουν για επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος αποδεικνύει, κατά την άποψή μας πάντοτε, πως το πρόγραμμα και επιστημονικά και στατιστικά και από τα οικονομικά αποτελέσματα δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς και επιζητεί την αγροτική υποστήριξη!
Ο ΕΛΓΑ έχει προκηρύξει το πρόγραμμα. Επενδύει στην "τροποποίηση" του καιρού!
Εμείς λέμε όχι σε τέτοιες "επενδύσεις". Ας επενδύσουμε σε έργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, ενεργειακά ανανεώσιμων πηγών, σε έργα εξοικονόμησης, αποταμίευσης, ορθής χρήσης των φυσικών πόρων και άς αφήσουμε τα φυσικά φαινόμενα να προκαλούν τις φυσικές ζημίες. Οι παλαιότεροι και για το χαλάζι και για τον λίβα(κυρίως) έλεγαν πως πρέπει να λάβει το ..μερτικό του!
Με τιμή
Ο πρόεδρος
Αχιλλέας Κ.Χονδρονάσιος
Τι άλλη απόδειξη θέλουμε;






ΠΗΓΗ...thesecretrealtruth

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΑΣΚΑΛΑ...


Επάγγελμα δασκάλα

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας...


Eίμαι παιδί του '74... Όχι μη γελιέσαι Έλληνα… Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου… δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου… Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες... εκεί στον τύμβο της Μακεδονίτισσας… 22 Ιουλίου 1974… Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…

Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα... Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…

Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,... μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα κατήργησες. ενώ ήμουν Δευτέρα δημοτικού...

Με έντυσες με μπλε ποδιά... αυτή για το σχολείο με τ’ άσπρο γιακαδάκι... κι όταν άρχισε να μου αρέσει την κατήργησες. Πάντα για το καλό μου, χωρίς να με ρωτήσεις...

Με έμαθες να λέω τον εθνικό ύμνο και πλήρωνες δασκάλους για να με μάθουν πως τιμιότερον απάντων εστί η πατρίς. Μα σαν μεγάλωσα άφησες τη σημαία να χαθεί στον βράχο των Ιμίων...

Με έβαλες να μάθω ιστορία για να μπω στο πανεπιστήμιο και αρχαία ελληνικά. Μα σήμερα μου λες πως η Μακεδονία είναι τα Σκόπια και η Θράκη μας Τουρκία...

Σαν έγινα έφηβη με έβαλες να δω τον Λάλα αλυσοδεμένο να χάνει τη ζωή του για εσένα... Και σήμερα εσύ δίνεις ιθαγένεια στον κάθε αλλοδαπό μα όχι στον Έλληνα τον σταυρό... για φαντάσου...

Μου δίδαξες σαν ήρωα και εθνάρχη τον Βενιζέλο... μα σαν έγινα δασκάλα τον βρήκα να προδίδει εσένα Έλληνα ...θυμάσαι τον Γενάρη του 34...εκεί στη Σουηδία... προτείνει για το Νόμπελ της Ειρήνης τον σφαγέα των προγονών μου Κεμάλ...!!!

Μου ζήτησες να έχω κριτική σκέψη... μα έκοψες την έκθεση ως μάθημα και λογοκρίνεις τη σκέψη μου... Βλέπεις εγώ για εσένα είμαι ακραία...

Μου έμαθες στο σχολείο πως πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία κι όταν σου ζήτησα να με αφήσεις στου χάρτη την πινέζα... εκεί στο Δέρειο... κι οχι στο Κολωνάκι... με ανάγκασες να βάλω μέσο τον πατέρα μου για να μη με διώξεις από εκεί...

Μου έμαθες προσευχή... μα τώρα πια μόνο για Χριστό δε θες να μου μιλήσεις..
Σου ζήτησα να πάω στην πρώτη τη γραμμή και μ’ άφησες μονάχη...

Μου έμαθες όμως καλά πως το Προξενείο κι όχι εσύ είναι εκεί και έχει όνομα... ε;… Ιλμή… ε;… Απτουραχήμ..ε;... Αλή..ε;… Μουαρέμ… ε;...

Μου ζήτησες να εργάζομαι σκληρά... για εθελοντισμό μιλούσες... μα όταν το 'κανα κι αυτό έστειλες τους ''δραγουμάνους'' να μου πουν πως δε θέλουν να κάνω επιπλέον μαθήματα στα πομακόπουλα γιατί σε ενοχλεί... τα παίρνω βλέπεις από την αγκαλιά του Προξενείου...

Και εγώ... εγώ μεγάλωνα μέσα σε μια αντίφαση... στο μαύρο και το άσπρο...

Μα χθες βρέθηκα κάτω στο υπόγειο του σχολείου... σε είδα εκεί κάτω Ελλάδα... ήσουν εκεί... πίσω απ' τις κουτές. σκονισμένη... κοιτώ το άγαλμα του Αλέξανδρου αραχνιασμένο... μόνο εγώ και εσύ...η προτομή του μέγα Αλέξανδρου...

Δάκρυσα... πόνεσα...μα σε άκουσα Ελλάδα απ' τη φωνή του...
''Ποιος είναι εθνάρχης'' με ρωτά...''ο Βενιζέλος;.. ποιος αγωνίζεται σκληρά... ο Γιώργος απ' τα ξένα;

Για σκέψου εσύ δασκάλα... με ξαναρωτά... αν τώρα εδώ μέσα, από την πόρτα έμπαινε και ερχόταν κι ο Κολοκοτρώνης... και μας ρωτούσες και τους δυο ποιο μέρος της Ελλάδας θα θυσιάζαμε στο χθες για χάρη της ειρήνης... Μακεδονία ή Ήπειρο... Θράκη ή το Αιγαίο...

Αναλογίσου εσύ δασκάλα... θα το σκεφτόμασταν πολύ;
Τι να διαπραγματευτώ... τη γη μου ή το νερό μου;... μα εσύ δασκάλα δίδαξες εκείνον ως εθνάρχη... και όχι εμάς ...εμάς κλειδώνεις στα ''μπουντρούμια''...

Ελλάδα μες στις αντιφάσεις σου... ξεχνάς τα σύνορά σου και τον εχθρό ποτίζεις εδώ μέσα... προδότες ελληνόφωνοι... διαλέξτε επιτέλους τον Λεωνίδα αρχηγό...ή μήπως εφιάλτη;... κι ιστορία θα φερθεί ανάλογα εις τον καθένα...

Γέμισαν τάφοι με κορμιά πιλοτών... γιατί έχουμε ειρήνη!!!!
Γέμισε και η βουλή ελληνόφωνους απ’ την ελληνοτουρκική φιλία...

Φτάνει, δε θέλω πια να ακούω τη φωνή σας ...γιατί πιστεύω στο έθνος μου κι όχι στο ''nation'' που θα ’λεγε και ο ''μέγας'' ο Γιωργάκης... το έθνος είναι ελληνικό, είναι ήθος και έθος ρωμιοσύνης... το ''nation'' είναι η ''φύση'' του... εκ γενετής προδότης...

Κι' αν όλα αυτά δε σ’ άρεσαν ''λόγιε'', ''πολιτικέ'' δημοκρατίας, να το θυμάσαι ...

Είμαι δημιούργημα της πιο παράλογης... δικής σου αναρχίας..



ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ...




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΣΥΝΤΟΜΑ..."


''Σύντομα''…Διαβάζω σε blogs και σε διάφορα sites άρθρα αλλά και σχόλια περί της κατάστασης στην Ελλάδα.

Και η πλειοψηφία αρθρογράφων και σχολιαστών εδώ και αρκετό καιρό, χρησιμοποιεί τη λέξη «σύντομα».

Όλοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται «σύντομα».

Γράφει κάποιος «έρχονται κρεμάλες…σύντομα».

Ο άλλος «α ρε λαμόγια θα πληρώσετε…σύντομα».

Κάπου αλλού διαβάζω «δεν θα σας χωράει ο τόπος…σύντομα!»

Μετά παίρνει σειρά η θρησκοληψία…με βάση τις «προφητείες» που κυκλοφορούν. Και τις βάζω σε εισαγωγικά γιατί το ράδιο αρβύλα στις προφητείες πάει σύννεφο.

Υπάρχουν προφητείες, να σκεφτείτε, που αποδίδονται στο ίδιο πρόσωπο, για το ίδιο γεγονός, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Αλλά τον γκάου που διαβάζει την προφητεία δεν τον νοιάζει. Πιστεύει ότι θα γίνουν και τα δύο παρόλο που την διάβασε στο ίντερνετ, και μάλιστα σε σχόλιο ανωνύμου στις 5 το πρωί, σε blog που δίπλα στις προφητείες …έχει σκηνές από την τελευταία τσόντα της Ντούβλη.

Λένε λοιπόν «έρχεται η ώρα του Ελληνισμού…σύντομα». «Έρχεται η ώρα να μιλήσει ο Κύριος…σύντομα». «Φτάνει η ώρα που τα βάσανα του λαού μας τελειώνουν…σύντομα».

Δηλαδή όταν λέτε σύντομα μπορείτε να το προσδιορίσετε; Αύριο αποκλείεται πάντως γιατί αυτό το σύντομα το βλέπω γραμμένο πάνω από χρόνο. Άρα; Μήνες; Εβδομάδες; Μη μου πείτε χρόνια μόνο γιατί τότε δεν γνωρίζετε τι θα πει σύντομα.

Όταν σας λέει ο προϊστάμενος σας στη δουλειά να κάνετε τη δουλειά σας σύντομα, τι καταλαβαίνετε εσείς; Σε έξι μήνες;

Όταν είστε στην ουρά στο ATM και φωνάζει κάποιος από πίσω «ΕΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!» τι νομίζετε ότι εννοεί;

Όταν σταματάει το ταξί και προσπαθεί να μπει μέσα μια θεία με 10 σακούλες πορτοκάλια και μαρούλια και ο ταξιτζής της φωνάζει « ΈΛΑ ΜΑΝΤΑΜ!! ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!» …τι εννοεί;;;

Πόσο σύντομα, μπορεί κάποιος να γράψει; Περίπου…όχι ακριβώς. Μην είμαστε και πλεονέκτες που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος, αλλά στο περίπου ρε παιδιά. Ας πούμε…πριν το καλοκαίρι; Να ξέρουμε! Πριν το φθινόπωρο;; Πριν τον ανάδρομο Ερμή;;;; Πριν βγει ο κολιός;;; Πριν φάει τριφύλλι τον Μάη;;;; Πριν σκάσει ο τζίτζικας;;;;

Μην αφήνετε τον κόσμο να ελπίζει αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να του προσφέρετε ελπίδα γιατί η απογοήτευση του μπορεί να γίνει μεγαλύτερη από όσο νομίζετε.

Γιατί η ελπίδα είναι στα χέρια του κόσμου και όχι σε μία λέξη σας.

Καταλάβετε το.

Και σύντομα…

ΙΩΑΝΝΗΣ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

«ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ»

15Ο Χριστός ευλογεί τα παιδιά
Κατά Ματθαίον (19ο, 13-15)

Εκείνο τον καιρό
Κάποιες μητέρες έφεραν τα μικρά παιδιά τους
μπροστά στον Ιησού.

Ηθελαν πολύ, να βάλει τα χέρια του
επάνω στά κεφαλάκια τους.

Να τα ευλογήσει μεαγάπη
και να προσευχηθεί γι' αυτά.

Οι μαθητές του όμως,
τους μίλησαν με αυστηρότητα
και τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν κοντά του
Βλέποντας αυτά ο Ιησους, τους είπε
Αφήστε τα παιδιά, να έρθουν κοντά μου
καί μην τα εμποδίζετε.


Αυτά είναι πλασμένα
για τη βασιλεία των ουρανών,
όπως κι όσοι θα μοιάσουν την αθωότητά τους.
Μετά έβαλε τα χέρια του
επάνω στα κεφάλια τους και τα ευλόγησε.

alt



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΡΙΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ Β.ΚΟΡΕΑ - Ο ΚΟΣΜΟΣ «ΚΡΑΤΑΕΙ» ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ.


15Σε νέα πυρηνική δοκιμή προχώρησε πριν λίγες ώρες η Βόρεια Κορέα, την τρίτη κατά σειρά.

Στην τρίτη πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια και οι γείτονές της: Η δοκιμή, που είχε προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες, προκάλεσε δόνηση 4,9 βαθμών σε πολύ μικρό βάθος στην εγκατάσταση δοκιμών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε συναγερμό βρίσκεται η διπλωματία των γύρω χωρών και των ΗΠΑ. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16:00.

H Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, διά συμβούλου του προέδρου της χώρας, και λίγο αργότερα και η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε την «επιτυχή πυρηνική δοκιμή».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA, η χώρα προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή, η οποία διεξήχθη με ασφαλή και άψογο τρόπο. Αναφέρεται ότι υπήρξε απόλυτη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα η Πιόνγκγιανγκ υποστήριξε ότι δοκίμασε με επιτυχία «μικρή πυρηνική συσκευή», η ισχύς της οποίας ήταν «μεγαλύτερη των προηγούμενων» δοκιμών.

Στις 04:57 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών με επίκεντρο σημείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, στο οποίο και βρίσκεται χώρος στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε την κίνηση της Β. Κορέας και μίλησε για καθαρή παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας  Και εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι η πυρηνική δοκιμή έγινε.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή χωρίς σεισμική δραστηριότητα, όπου και στο παρελθόν η Β. Κορέα έχει κάνει δοκιμές.

Οι πυρηνικές εκρήξεις μπορούν να δημιουργήσουν γεωλογικές δονήσεις, αλλά είναι ξεχωριστές από αυτές που προκαλούνται από σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να προειδοποιεί για «σκληρή» απάντηση.

Διπλωμάτης του ΣΑ του ΟΗΕ δήλωσε στο Reuters ότι πραγματοποιήθηκε πυρηνική δοική στη Βόρεια Κορέα. «Ενημερωθήκαμε από τους νοτιοκορεάτες ότι υπήρξε πυρηνική δοκιμή στη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο διπλωμάτης, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Βάσει του πολύ μικρού εστιακού του βάθους -μόλις ένα χιλιόμετρο- και άλλων στοιχείων του, οι γεωλογικές υπηρεσίες Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι το «ασυνήθιστο σεισμικό γεγονός» έχει «χαρακτηριστικά παρόμοια με έκρηξη».

Με τις δοκιμές του 2006 και του 2009, πρόκειται για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία αψηφά ευθέως τις αντιδράσεις των γύρω χωρών και τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Όλες οι δυνάμεις της περιοχής, της Κίνας μη εξαιρουμένης, είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες την Πιονγκγιανγκ πως ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή θα ήταν πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα.

Μετά την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Β. Κορέα κατέχει πυρηνική ισχύ, με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, που ήδη συγκεντρώνει πολλές εστίες έντασης. 




ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΩ ΤΟ ΨΩΜΙ; (ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)


15Τούτες τις μέρες που την πατρίδα μας τη δέρνει η φτώχεια και η πείνα, η Χρυσούλα, μεγάλη ώριμη γυναίκα με δική της τώρα οικογένεια, φέρνει στο νου της τη συγχωρεμένη τη γιαγιά της. Χρυσούλα την έλεγαν κι εκείνη, με παππού ιερέα ευλαβικό τον ονομαστό παπα-Γιώργη τον Διακουμάτο στην περιοχή της Οιτύλου στη Λακωνία.

Απ' το στόμα του παπα-Γιώργη έβγαινε πάντα χρυσάφι ο θείος λόγος του Ευαγγελίου. Αυτόν έσπερνε παντού και γλύκαινε τους πονεμένους. Στη μικρή του τη Χρυσούλα έκανε μαθήματα μέσα από την Αγία Γραφή, το Οκτωήχι και το Ψαλτήρι. Τι στιγμές ήταν εκείνες! Σμίλευε ο ακούραστος λευΐτης με τη σμίλη του Πνεύματος την άκακη και αθώα ψυχή της εγγονούλας του, την μάθαινε να αγαπά τον Θεό, να συγχωρεί τους ανθρώπους, να σκορπίζει καλοσύνες σε εχθρούς και φίλους. Ποτέ δεν ξεχνούσε -η μακαρίτισσα τώρα- γιαγιά τη μεγάλη μορφή του ιερέα παππού της που για το χωριό δεν ήταν μόνο παπάς αλλά και δάσκαλος και συμφιλιωτής και παρηγορητής, άγγελος ήταν για όλο το χωριό τους ο παπα-Γιώργης.

Μεγάλωσε κάποτε η μικρή Χρυσούλα. Έκανε τη δική της οικογένεια, και έμενε στο Ελαιοχώρι. Τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι της είχε χαρίσει ο Πανάγαθος. Μικρά ήταν όλα τότε. Πού να τ' αφήσει; Τα χωράφια τους είχαν απαιτήσεις. Ήθελαν χέρια δυνατά και σκληρά να τα δουλεύουν. Και κείνα άμειβαν. Και δίναν πλούσιο τον καρπό τους για να τρέφουν τη φτωχή οικογένειά τους.

Η Χρυσούλα ήταν πρώτη στο νοικοκυριό. Δεν υστερούσε όμως και στα αγροτικά. Ποτέ δεν ήθελε ν' αφήνει τον άνδρα της μόνο του. Έτρεχε και αυτή από κοντά του. Πρωί-πρωί, πριν ακόμη καλά-καλά φέξει ο ήλιος, ξεκινούσε με τη δροσιά. Από κοντά και τα παιδιά τους, μικρούλια τότε. Τ' άφηνε ξένοιαστα να παίζουν με τα χώματα ή να κυνηγάνε πεταλούδες ή άλλοτε να παίζουν κρυφτό στα χαλάσματα του φράχτη του κτήματος.

Και κατά το μεσημεράκι όταν έφθανε η ώρα του φαγητού, μάζευε γύρω τα μικρά της. Έκαναν όλοι μαζί το σταυρό τους κι έλεγαν το «Πάτερ ημών». Σε κάποιο γεύμα έβγαλε από το ταγάρι της το καλοζυμωμένο καρβέλι και κοίταξε τα παιδιά της στα μάτια. Πάντα είχε ένα μικρό λόγο σοφό να τους πει την ώρα εκείνη. Αυτή τη φορά όμως τους είπε κάτι άλλο: «Αυτό το καρβέλι είναι δικό σας! Πώς θέλετε, παιδιά μου, να σας το μοιράσω το ψωμί, σαν Θεός ή σαν άνθρωπος;».

Και κείνα μ' ένα στόμα είπαν: «Μαμά, σαν Θεός!». Γιατί ήξεραν, το 'χαν μάθει καλά το μάθημα, ότι ο Θεός είναι Πατέρας καλοκάγαθος που όλα τα μοιράζει δίκαια. Και ήθελαν να απολαύσουν τη δίκαιη μοιρασιά του Θεού.Πήρε λοιπόν το καρβέλι η μάννα, το σταύρωσε, το ασπάστηκε με ευλάβεια (έτσι έκανε πάντα) και άρχισε μετά να κόβει με το χέρι της και να δίνει στο καθένα το μερίδιό του. Τα μικρά πεινασμένα άρπαξαν με λαχτάρα το ψωμάκι και έβαλαν την πρώτη μπουκιά κιόλας στο στόμα. Όμως η μάννα φρόντισε ν' αφήσει εκείνη την ημέρα περίσσευμα το μισό καρβέλι.

Τα μικρά τρώγοντας λοξοκοιτούσαν το ένα το άλλο αν κρατούσαν όλα την ίδια μερίδα. Είδαν μετά τη μητέρα τους που καλοδίπλωσε πίσω τους το υπόλοιπο μισό καρβέλι και το 'βαλε βιαστικά πάλι μέσα στο ταγάρι. Και εκείνα απορημένα ρώτησαν: «Μαμά, γιατί μας στέρησες τη δίκαιη μοιρασιά; Εμείς σου είπαμε να μας μοιράσεις το ψωμί σαν Θεός, όχι σαν άνθρωπος».

Κι εκείνη με σοβαρότητα απάντησε: «Καλά μου παιδιά, σαν Θεός σας το μοίρασα. Ο Θεός φροντίζει για όλα τα παιδιά του κόσμου, και για κείνα που δεν έχουν να φάνε. Το υπόλοιπο καρβέλι ο Θεός θέλει να το πάμε στα φτωχά παιδάκια».

Έκπληκτα άκουσαν τα μικρά το μεγάλο μάθημα για την αγάπη. Και έτρεξαν αμέσως με χαρά να βοηθήσουν στις φτωχογειτονιές του χωριού όσα παιδάκια δεν είχαν να φάνε. Κι αυτό δεν το 'καναν μόνο μία φορά...

Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια. Δεν ζουν κείνες οι αγιασμένες μορφές που έζησαν στη φτώχεια αλλά ήταν τόσο πλούσιες.

Έφυγαν! Έφυγαν και μας άφησαν κληρονομιά βαριά, ατίμητη σε αξία, παράδειγμα ψυχής αρχοντικής, που ξέρει να αγαπά και να σκορπίζει όπως ο Θεός δώρα και καλοσύνες με δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.

Τούτες τις μέρες πού την πατρίδα μας τη δέρνει η φτώχεια και η πείνα, η Χρυσούλα, η ώριμη γυναίκα, τα θυμήθηκε όλα. Και τα λέει στις φίλες της όλα όσα ζούσαν και έκαναν τότε οι παλιοί, οι φτωχοί οι δικοί μας πρόγονοι και... η δική της γιαγιά.

Σήμερα τα θυμήθηκε όλα ξανά καθώς είδε κάτω από την πόρτα του σπιτιού της προσκλητήριο αγάπης, τυπωμένο χαρτί από τον εφημέριο της ενορίας της, που έλεγε:

«Σήμερα κανένας να μη μείνει πεινασμένος στην ενορία μας. Βοήθησε και συ όσο μπορείς».

Βούρκωσε!... Είναι και αυτή πνιγμένη στα χρέη, όμως το ψωμί στο φτωχό θα το δίνει και αυτή. Ζυμωμένο από τα δικά της τα χέρια. Κάθε μέρα θα το πηγαίνει στον καλό τους ιερέα πού γνωρίζει καλά τα ανήμπορα σπίτια!...

Περιοδικό «ο Σωτήρ», Τεύχος 2059 - Ιανουάριος 2013 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»


1«Το σωματίδιο του Θεού» στη σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη! Μια ακόμη παράσταση, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις....

Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε.

Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί και θεωρείται ότι φέρει τα χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς. 
Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε την ομάδα «κι όμΩς κινείται» να δημιουργήσει μια παράσταση βασισμένη στη διήγηση του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως το διηγείται η επιστήμη της φυσικής.

Η παράσταση «Το σωματίδιο του Θεού» θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Όροι παράξενοι, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες επιστρατεύονται για να διηγηθούν αυτή την ιστορία.

Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Η ιδέα ανήκει στον Χαΐνη Δ.Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα κείμενα της παράστασης ανήκουν στον ίδιο. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!


Ο Έλληνας χειρουργός των απόρων παιδιών
Έχει χαρακτηριστεί ο σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής. Παρά τους τίτλους και τα αξιώματα του επιλέγει να προσφέρει έργο και όχι να μιλάνε οι περγαμηνές του για αυτόν. Ο Αυξέντιος Καλανγκός έχει πραγματοποιήσει 9.000 επεμβάσεις σε άπορα παιδιά.

Μαθητής των Αλέν Καρπεντιέ και Μαγκτνί Γιακούμπ, του χειρουργού με τα "χρυσά χέρια", όπως τον έλεγαν, ειδικά μετά την πετυχημένη επέμβαση στον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεργάστηκε μαζί του στενά και σήμερα ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

Για άλλους αυτοί οι τίτλοι μιλάνε από μόνοι τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι οι 9.000 επεμβάσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία σε άπορα παιδιά.

Το 1998 ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Coeurs pour tous" (Καρδιές για όλους) και από τότε πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του σε όλον τον κόσμο.

Όσο για τις σπουδές του... αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών για να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ.

Έφτασε στα 40 του να γίνει τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο πατέρας του, επίσης γιατρός, ήταν παθολόγος αρχίατρος του παιδικού νοσοκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Κι επειδή το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο Αυξέντιος Καλανγκός, ακολούθησε κατά γράμμα τα λόγια του, "να μην έχει ως σκοπό τη ζωή του τα χρήματα αλλά το έργο".

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας δρόμος στην Κωνσταντινούπολη έχει πάρει το όνομα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2004, έχοντας συμπληρώσει 65 συναπτά έτη προσφοράς.

Ακόμα πολλοί Τούρκοι λένε πως "μπορούσε να γιατρεύει κάθε ασθένεια".

ΠΗΓΗ...www.briefingnews.g

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ;


Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου: Πόσο παρατηρητικός είσαι;
Έτσι και τώρα, μια ομάδα νεαρών από το εξωτερικό παίζει με τις δυνατότητες παρατηρητικότητας που έχετε, μπροστά στα μάτια σας...
Πόσες φορές λοιπόν η ομάδα με τα άσπρα και η ομάδα με τα μαύρα κάνουν πάσες μεταξύ τους; Ίσως και να μάθετε την απάντηση αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σας έχει ξεφύγει το πιο σημαντικό...





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΕΦΑΓΕ 20 ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ!


Έφαγε 20 αναμμένα κεριά!







Συγκλονιστικό το θέαμα





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...