Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ....


Αργοπεθαίνει όποιος...



Αργοπεθαίνει


όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
όποιος δεν αλλάζει το βήμα του,
όποιος δεν ρισκάρει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
όποιος δεν μιλάει σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει
όποιος έχει την τηλεόραση για μέντωρα του

Αργοπεθαίνει
όποιος αποφεύγει ένα πάθος,
όποιος προτιμά το μαύρο αντί του άσπρου
και τα διαλυτικά σημεία στο “ι” αντί τη δίνη της συγκίνησης
αυτήν ακριβώς που δίνει την λάμψη στα μάτια,
που μετατρέπει ένα χασμουρητό σε χαμόγελο,
που κάνει την καρδιά να κτυπά στα λάθη και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν “αναποδογυρίζει το τραπέζι” όταν δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του,
όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του, για την αβεβαιότητα του να τρέξεις πίσω απο ένα όνειρο,
όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του, έστω για μια φορά στη ζωή του, να ξεγλιστρήσει απ’ τις πανσοφές συμβουλές.

Αργοπεθαίνει
όποιος δεν ταξιδεύει,
όποιος δεν διαβάζει,
όποιος δεν ακούει μουσική,
όποιος δεν βρίσκει το μεγαλείο μέσα του

Αργοπεθαίνει
όποιος καταστρέφει τον έρωτά του,
όποιος δεν αφήνει να τον βοηθήσουν,
όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη
ή για τη βροχή την ασταμάτητη

Αργοπεθαίνει
όποιος εγκαταλείπει την ιδέα του πριν καν την αρχίσει,
όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει
ή δεν απαντά όταν τον ρωτάν για όσα ξέρει

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις,
όταν θυμόμαστε πάντα πως για να ‘σαι ζωντανός
χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη
από το απλό αυτό δεδομένο της αναπνοής.

Μονάχα με μιά φλογερή υπομονή
θα κατακτήσουμε την θαυμάσια ευτυχία.


Πάμπλο Νερούδα

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ;

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ;
Καταγγέλλεις τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Θα καταγγείλεις εκείνους που γέννησαν τη βία μέσα σε αυτό το παιδί;

Ετοιμάσου να καταγγείλεις το μίσος του για εκείνους που του γκρέμισαν ό,τι είχε. Ένα σπίτι όλο κι όλο όπου ζούσε μαζί με άλλους 32 ανθρώπους στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ξέρω, θα το κάνεις. Δεν έχεις τέτοια ζόρια. Μπορείς να καταγγέλλεις όποιον θες και να δικαιολογείς τη βία όποιου θες.

Αυτή άλλωστε είναι η βία που ασκείς στη λογική.

Αύριο, αν πάρει το όπλο και πυροβολήσει έναν ισραηλινό στρατιώτη θα μιλήσεις για«αναίτια επίθεση Παλαιστινίων».

Αύριο, αν εκτοξεύσει μια ρουκέτα, θα ανατριχιάσεις με τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν άμαχοι ισραηλινοί.

Το σπίτι που του γκρέμισαν οι ισραηλινοί, θα πεις πως ήταν παράνομο.

Ενώ η κατοχή της Παλαιστίνης είναι νόμιμη. Σωστά; Η πολιτική ορθότητα αναγνωρίζει ως δίκαιο το νόμο του ισχυρού.

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ;

Τον βλέπεις; Ίσως να ρωτάει τον θεό του, «γιατί;». Ίσως, πάλι, να ορκίζεται εκδίκηση. Πώς θα τολμήσεις αύριο να αναρωτηθείς «μα τι τον έκανε φανατισμένο;».

Κι ας είσαι ο φανατισμένος εσύ. Το έκπληκτο ζόμπυ δίχως ψυχή. Μονίμως εκπλήσσεσαι από τη «βαρβαρότητα» των αμυνόμενων. Ποτέ από τη βαρβαρότητα του«νόμου». Επειδή πιστεύεις ότι ο νόμος είσαι εσύ.

Τον βλέπεις. Πες του να συζητήσετε για να του εξηγήσεις ότι «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζει κι ότι δεν είναι σωστό να ορκιστεί εκδίκηση». Θα σε φτύσει. Το ξέρεις. Γι’ αυτό και δε θα τολμήσεις να τον κοιτάξεις ποτέ στα μάτια. Όπως δεν τόλμησες να κοιτάξεις ποτέ την αλήθεια. Επειδή κι αυτή θα σε φτύσει. Σε φτύνει!

ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ;

Την βλέπεις; Είναι 9 χρονών. Της γκρέμισαν το μόνο που είχε. Το σπίτι που ζούσε.

Δε σε νοιάζει. Αν αύριο απασφαλίσει και ζωθεί με εκρηκτικά, θα θυμηθείς να καταγγείλεις τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Άλλωστε, εσύ δεν είσαι που βαφτίζεις κάθε φορά «πόλεμο» τις σφαγές Παλαιστινίων από Ισραηλινούς; Εσύ δεν είσαι που αδιαφόρησες όταν ένα μωρό 18 μηνών σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα;

Εσύ δεν είσαι που όταν σου μιλάνε για τους 1.500.000 ανέργους στην Ελλάδα σηκώνεις αδιάφορος τους ώμους λέγοντας «τα έχει αυτά η οικονομία»;

Εσύ δεν είσαι που πανηγύρισες όταν υποχρεώθηκε και η Κύπρος να χωθεί στα Μνημόνια επειδή «δικαιώθηκε» η παραφροσύνη σου;

Εσύ δεν είσαι που όταν σου λένε ότι κι άλλος μετανάστης μαχαιρώθηκε από νεοναζί απαντάς «ας έμενε στο χωριό του κι ας μη μας κουβαλιόταν εδώ»;

Μαλάκα μου, ειλικρινά απορώ, πώς μπορείς και ζεις; Δε ντρέπεσαι;

KARTESIOS




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: "ΘΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ".


Τζίμιης Πανούσης: «Θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, η νεολαία έχει πέσει πάνω στα κινητά»
«Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε βραβεία από τη Eurovision. Γιατί, δυστυχώς, δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμία ισονομία;», δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης στην Real Life,καυτηριάζοντας το ρόλο των πολιτικών στην Ελλάδα.

Ο «Τζιμάκος» επιστρέφει για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε. Θα εμφανιστεί σε ένα μαγαζί με συμβολικό όνομα: «Τρόικα club»

Όπως δηλώνει στη συνέντευξη του, «θα χασομερήσει λίγο η επανάσταση, Πρέπει να κινητοποιηθεί λίγο η νεολαία που έχει πέσει όλη επάνω στα κινητά... Όσο μικραίνουν τα κινητά μικραίνουν και οι αντιστάσεις της νεολαίας. Η μόνη ελπίδα είναι να αναδυθεί το γυναικείο κίνημα, εμείς δεν μπορούμε πια, κουραστήκαμε». 

Ο ίδιος πιστεύει για τους Έλληνες αυτό που είπε ο Καστοριάδης: 
«από το 400 π.Χ είμαστε δουλοπάροικοι, ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι. Από την άλλη όμως, δεν κάνουμε κάτι να αντιπαραταχθούμε». 

Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά, χειρότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Έχει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος Νο2, έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν εδώ όλοι οι φυλακισμένοι της Αλβανίας». 



Πηγή: lifo

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ.


.Ο εξορκισμός στην Πολωνία βρίσκεται σε «άνθηση» τον τελευταίο καιρό και γι αυτό, οι Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς «ένωσαν» τις δυνάμεις τους με έναν εκδότη προκειμένου να εκδώσουν το 1ο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο του οποίου η θεματολογία θα εξειδικεύεται αποκλειστικά στον εξορκισμό και το «κυνήγι» των κακών πνευμάτων!


«Το γεγονός ότι ο αριθμός των εξορκιστών αυξήθηκε από 4 σε 120 τα τελευταία 15 χρόνια στην Πολωνία, κάτι λέει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής φιλοσοφίας και θεολογίας, Aleksander Posacki, ο οποίος ειδικεύεται στη δαιμονολογία και τον εξορκισμό.

Ο Posacki, απέδωσε ειρωνικά το φαινόμενο αυτό στην αλλαγή του καθεστώτος της χώρας, όταν το 1989, από τον άθεο κομμουνισμό πέρασε στην ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού.

«Έμμεσα οφείλεται στην αλλαγή του συστήματος: ο καπιταλισμός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο του αποκρυφισμού», δήλωσε ο Posacki, συμπληρώνοντας: «Αν οι άνθρωποι βγάζουν λεφτά από αυτό, είναι φυσικό να παρατηρούνται αλλαγές και σε πνευματικό επίπεδο. Η κατοχή (του κακού πνεύματος) έρχεται σαν αποτέλεσμα της διάπραξης μίας κακής πράξης, όπως κλοπή, δολοφονία καθώς και άλλες αμαρτίες».

Σύμφωνα με τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα Andrzej Grefkowicz, οι εξορκιστές στη Βαρσοβία έχουν λίστα αναμονής τριών μηνών, δηλαδή το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι σχεδόν γεμάτο από περιπτώσεις ανθρώπων που βασανίζονται από φαινόμενα εξορκισμού και κατοχής πνευμάτων. Οι ιερείς που ειδικεύονται στον εξορκισμό συνεργάζονται επίσης και με ψυχιάτρους προκειμένου να αποφεύγεται η αμφιβολία για την ψυχική ασθένεια του ασθενούς.

«Πολλές φορές έχουν τύχει περιπτώσεις όπου οι ψυχίατροι είχαν διαγνώσει ότι ο ασθενής έπασχε από υστερία ή άλλου είδους μορφής ψυχική ασθένεια, και όχι από κατοχή (πνεύματος)», δήλωσε ο Grefkowicz.

Σύμφωνα με τους παραπάνω δύο εξορκιστές, οι διαδικασίες και τα τελετουργικά που βλέπουμε στις ταινίες τρόμου είναι σε μεγάλο βαθμό ακριβείς με την πραγματικότητα. «Κραυγές, φωνές, θυμός, οργή, απειλές, είναι μερικά από τα κοινά στοιχεία που παρατηρούνται και στις δύο περιπτώσεις», ανέφερε ο Posacki, προσθέτοντας: «εκδηλώσεις όπως η αιώρηση του ατόμου είναι κάτι που συμβαίνει λιγότερο συχνά, ωστόσο συμβαίνει, και πρέπει να μιλήσουμε και γι αυτές τις περιπτώσεις – είναι άλλωστε κάτι που έχω δει με τα μάτια μου».

Το πρώτο τεύχος του Egzorcysta αποτελείται από 62 σελίδες, τα αντίτυπά του ξεπερνούν τις 15.000, το κόστος του είναι περίπου 2.35 ευρώ, ενώ μερικά από τα άρθρα του είναι τα “Νέα Εποχή: ο πνευματικός καθαρισμός” και “Ο Σατανάς είναι αληθινός”.




ΠΗΓΗ...prionokordela.gr

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ LIBERATION: ΘΕΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ!


1Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation που μετά τον Πάπα, καλεί τον... Θεό να παραιτηθεί!
«Μετά τον Πάπα... Θεέ παραιτήσου κι εσύ» είναι το τίτλος της εφημερίδας, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να κάνει το δικό της καυστικό σχόλιο για τα σκάνδαλα που πλήττουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και –σύμφωνα με τους... συνωμοσιολόγους- οδήγησαν στην πρωτοφανή απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να υποβάλει την παραίτησή του.

«Η Εκκλησία απειλείται από τις αντιδραστικές της ιδέες» γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας πως... οι λογαριασμοί του Πάπα στο Facebook και το Twitter δεν είναι αρκετοί. 
Και μετά την εκλογή του νέου Πάπα, το Βατικανό θα συνεχίσει την πορεία στα μυστικά και τις ίντριγκες. «Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι ο διάδοχος θα είναι άνδρας», σύμφωνα με τη Liberation.

Ευθύνες όμως έχει και το ποίμνιο. «Όποιο κι αν είναι το όνομα του νέου Πάπα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό. Ευτυχώς που η γαλλική Βουλή ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση»...

1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό...
και έτσι αυτή την ώρα στην περιοχή των Προμάχων μαίνεται καταιγίδα με ισχυρή βροχόπτωση.
Μάλιστα ανά διαστήματα ρίχνει και χαλάζι.






Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ.


Η Αλβανία ζήτησε το κεφάλι του Αλή Πασά
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ζήτησε επίσημα από την Τουρκία να επιστραφούν το κεφάλι του Αλή Πασά και τα οστά του Σαμί Φρασέρι που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.
Σχετικά με το θέμα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο τα οποία αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ισμέτ Γιλμάζ την οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι το αίτημα αυτό του Σαλί Μπερίσα αποσκοπεί στην απόκτηση των ψήφων των Αλβανών εθνικιστών.
Μάλιστα πριν από ένα μήνα ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η επιστροφή του κεφαλιού του Αλή Πασά- το οποίο είχε ζητήσει σε πιάτο και πήρε η Υψηλή Πύλη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - και των οστών των αδελφών Φρασέρι στην Αλβανία, θα είναι μεταξύ των κύριων καθηκόντων της επιτροπής για τα 100 χρόνια της επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, άσχετα αν οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν περάσει...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ.


Μια συγκλονιστική επιστολή προς κάθε απελπισμένο
Παρακαλούμε προωθήστε το ακόλουθο κείμενο παντού και ιδιαίτερα σε όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες. Ίσως μπορέσει να τους βοηθήσει να δουν την ζωή με άλλο μάτι και να αποβάλουν την φρικτή σκέψη της απελπισίας:
«Μου γράφεις ότι όλη σου η περιουσία πωλήθηκε σε τρίτους. Όταν βρέθηκες στο δρόμο χωρίς τίποτα και κανέναν, κατευθύνθηκες προς το νεκροταφείο αποφασισμένος να αυτοκτονήσεις. Δεν είχες αμφιβολία ούτε δεύτερη σκέψη επ' αυτού...
Εξουθενωμένος από την ταλαιπωρία, ξάπλωσες πάνω στον τάφο των γονιών σου και αποκοιμήθηκες. Στον ύπνο σου εμφανίστηκε η μητέρα σου, που σε απείλησε λέγοντάς σου ότι στο Βασίλειο του Θεού υπάρχουν πολλοί από εκείνους που επαιτούσαν στην γη, αλλά ούτε ένας από εκείνους που αφαίρεσαν μόνοι τους τη ζωή τους. Αυτό το όνειρο σ' έσωσε από την αυτοκτονία.
Όντως η αγαπημένη σου μητέρα σε έσωσε κατά την πρόνοια του Θεού. Άρχισες να επαιτείς και από την επαιτεία να ζεις. Και ρωτάς αν μ' αυτό καταπατάς το νόμο του Θεού;
Θάρρος, άνθρωπε!
Ο Θεός έδωσε εντολή: Ου κλέψεις!
Αλλά δεν έδωσε εντολή: Μην επαιτείς! Η επαιτεία χωρίς πραγματική ανάγκη είναι κλοπή, αλλά στη δική σου περίπτωση δεν είναι κλοπή.
Ο στρατηγός και αυτοκράτορας   Ιουστινιανός στα γεράματα έμεινε χωρίς περιουσία, χωρίς φίλους και τυφλός. Καθόταν τυφλός έξω από την αυλή του θρόνου και επαιτούσε για λίγο ψωμί.
Σαν χριστιανός δεν επέτρεψε στον εαυτό του ούτε καν να σκεφτεί την αυτοκτονία.
Γιατί, όπως η ζωή είναι καλύτερη από το θάνατο, έτσι και είναι καλύτερα ζητιάνος παρά αυτόχειρας.
Λες πως σε κυριεύει ντροπή και πως η θλίψη σου είναι βαθειά. Στέκεις τα βράδια έξω από το καφενείο που κάποτε ήταν δικό σου και ζητάς ελεημοσύνη από όσους μπαίνουν και βγαίνουν.
Θυμάσαι πως πριν λίγο καιρό ήσουν το αφεντικό του καφενείου και πως τώρα δεν τολμάς να μπεις ούτε σαν πελάτης. Και κοκκινίζουν τα μάτια σου από το κλάμα και τον οδυρμό.
Ω, καλέ μου άνθρωπε, παρηγορήσου! Οι άγγελοι του Θεού δεν είναι μακριά σου.
Γιατί κλαις για το καφενείο; Δεν έχεις ακούσει για ένα καφενείο στην άκρη του Βελιγραδίου που λέγεται "όποιου δεν ήταν, όπου δεν θα είναι";
Πράγματι, ήταν μεγάλος φιλόσοφος αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις.
Αφού αυτό ισχύει για όλα τα καφενεία, όλα τα σπίτια, όλους τους πύργους και όλα τα παλάτια του κόσμου.
Τι έχασες; Εκείνο που δεν ήταν δικό σου όταν γεννήθηκες και δεν είναι ούτε τώρα δικό σου.
Ήσουν το αφεντικό, τώρα είσαι φτωχός. Αυτό δεν είναι απώλεια. Απώλεια είναι όταν κάποιος άνθρωπος γίνεται κτήνος.
Αλλά εσύ ήσουν άνθρωπος και παρέμεινες άνθρωπος.
Υπέγραψες κάποιες συναλλαγματικές σε κάποιους επιφανείς πελάτες σου και γι' αυτό το καφενείο σου έγινε καφενείο κάποιου ξένου.
Τώρα βλέπεις από το παράθυρο πως όλοι εκείνοι γελούν στο καφενείο όπως και πριν, ενώ εσύ περιφέρεσαι στους δρόμους με δάκρυα στα μάτια και σκεπάζεις την ντροπή.
Μη φοβάσαι, ο Θεός έχει δικαιοσύνη.
Όλοι αυτοί θα απολογηθούν για τα αδικήματά τους.
Όταν όμως αυτοί αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν, ποιός ξέρει αν ο δίκαιος Θεός θα επιτρέψει στη μητέρα τους να τους παρουσιαστεί από εκείνον τον κόσμο και να τους αποτρέψει από αυτό το έγκλημα;
Μην βλέπεις ούτε στιγμή την επιτυχία τους. Αφού δεν γνωρίζεις το τέλος τους.
Ένας αρχαίος Έλληνας σοφός, ο Σόλων, είπε κάποτε: "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε", δηλαδή ποτέ μην αποκαλείς κάποιον ευτυχισμένο πριν δεις το τέλος του!
Είναι δύσκολο να είσαι επαίτης; Αλλά μήπως δεν είμαστε όλοι επαίτες; Μήπως δεν εξαρτώμεθα όλοι, κάθε μέρα και κάθε ώρα, από το έλεος Εκείνου που μας δίνει ζωή να ζούμε;
Εσύ και τώρα έχεις σημαντική αποστολή στον κόσμο: Στρέφεις την προσοχή των ανθρώπων στο να θυμούνται τον Θεό και την ψυχή και να είναι ελεήμονες.
Αναγκασμένος, λοιπόν, να ζεις στην σιωπή εμβάθυνε στην ψυχή σου και συζήτα μέσω της προσευχής με το Θεό.
Η ζωή του επαίτη είναι πιο ηρωική από αυτή του αφεντικού.
"Ότι εν πυρί δοκιμάζεται χρυσός και άνθρωποι δεκτοί εν καμίνω ταπεινώσεως" (Σρ. 2,5)
Αλλά εσύ ήδη έδειξες ηρωϊσμό με το να νικήσεις τη μαύρη σκέψη της αυτοκτονίας. Αυτό είναι νίκη πάνω στο πνεύμα της απογοήτευσης.
Μετά από αυτή τη νίκη όλες οι άλλες για σένα θα είναι εύκολες.
Ο Κύριος ας είναι δίπλα σου. Ειρήνη και παρηγοριά από τον Κύριο».




ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ.



 Επειδή παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο  ασυνόδευτων δεσποζόμενων σκύλων καθώς και το φαινόμενο εγκατάλειψης ζώων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 5 του νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.», ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:



    να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό του,
    να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος,
    να μην εγκαταλείπει το ζώο του,
    να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας,
    να μεριμνά για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.
    Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ..
    Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.



Η μη τήρηση των ανωτέρω, πέρα από το ότι τιμωρείται με υψηλά πρόστιμα, δυσχεραίνει σε απίστευτο βαθμό την όποια προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από την πλευρά του Δήμου.





                                                

Η Επιτροπή Παρακολούθησης

του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

του Δήμου Αλμωπίας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ!!!


Με το δικό τους ευρηματικό τρόπο διακωμωδούν οι κάτοικοι των Προμάχων, τις τριτοκοσμικές συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή, ως αναφορά την τηλεοπτική κάλυψη, και την πολυδιαφημιζόμενη "ψηφιακή εποχή".
Συγκεκριμένα στον δυτικό περιφερειακό του χωριού, κάποιοι ευφάνταστοι κάτοικοι, έστησαν το όλο σκηνικό, που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Να τονίσουμε, ότι η επαρχία Αλμωπίας είναι η μόνη περιοχή του νομού, που δεν καλύπτεται ψηφιακά, και το αναλογικό σήμα που εκπέμπεται από τους αναμεταδότες της Κορυφής, προκαλεί συνεχώς προβλήματα στη λήψη και συχνά-πυκνά οι τηλεοπτικοί σταθμοί "παγώνουν", επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση των κατοίκων , ότι ουδείς ενδιαφέρεται.









ΠΑΣΥ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ "ΛΑΓΩΝ"



Συνάδελφοι, 
      Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον μεγαλειώδη αγώνα για την επιβίωση μας. Βρισκόμαστε στην 3η βδομάδα μακριά από τα σπίτια και τα χωράφια μας, στα μπλόκα του αγώνα που δυναμώνουν σε όλη τη χώρα. Προχωράμε στην κλιμάκωση του αγώνα, με πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων και ενιαίο τρόπο, όπως καταλήξαμε από κοινού στο πλαίσιο αιτημάτων στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από 35  μπλόκα  όλης της χώρας, μετά από το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.
     Μετά τη συμφωνία όλων πάνω στα αιτήματα προς τη κυβέρνηση, συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε Νομό και ζητήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο των αιτημάτων της αγροτιάς όλης της χώρας . Μετά τις συναντήσεις αυτές θα γίνουν νέες μαζικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της αγροτιάς.
     Στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων έγινε συνάντηση με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, για ν’ακούσει τα προβλήματα μας και να δώσει λύση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα μας, να παράγουμε τρόφιμα για τον ελληνικό λαό  και εμείς να έχουμε δουλειά και να μείνουν ζωντανά τα χωριά μας.  Η απάντηση που πήραμε ήταν δίκιο έχετε, αλλά είναι αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων!
     Ζητήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ποια απάντηση πήραμε;  Ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει χρόνο να μας συναντήσει, εμάς που η δουλειά μας είναι η παραγωγή προϊόντων για να μην έχουμε εξαρτήσεις στο στρατηγικό διατροφικό τομέα. Δεν έχει καιρό να ακούσει ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης με τους τόσους φόρους και χαράτσια δεν μας επιτρέπει  να καλλιεργούμε, είμαστε καταχρεωμένοι, καταδικαζόμαστε σε ανεργία, όταν διατυμπανίζει ότι η παραγωγή στον πρωτογενή τομέα είναι η απάντηση στην κρίση.  
     Ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει χρόνο για συναντήσεις, συζητήσεις, ταξίδια στο Κατάρ και αλλού μόνο για τους βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές , μεγαλοξενοδόχους, μεγαλέμπορους. Είναι αυτοί που μας παίρνουν σχεδόν τσάμπα τη σοδειά, χωρίς καμιά προστασία από την κυβέρνηση, γιατί αυτούς στηρίζει.  Σε αυτούς μειώνει φόρους, δίνει φοροαπαλλαγές και όλα τα λεφτά των ΕΣΠΑ και των άλλων κοινοτικών πόρων της ΕΕ. 
     Για την αγροτιά που βγάζει κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη μέχρι την Πρέβεζα ότι καταστρέφεται, ότι δεν μπορεί να ζήσει, ότι ξεριζώνεται, δεν έχει χρόνο ούτε καν να μας ακούσει ! 
    Μας κοροϊδεύουν !   
    Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι οι μαζικές κατασχέσεις και των χωραφιών μας. 
    Δεν θα το επιτρέψουμε !
           Αντίθετα από τον ουσιαστικό διάλογο και την ικανοποίηση των αναγνωρισμένων από όλους δίκαιων αιτημάτων μας, η τρικομματική κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή ενάντια μας. Ενίσχυσε τα ΜΑΤ που μας «φυλάνε» και μας «ψεκάζουν» με χημικά, όταν βγαίνουμε συμβολικά για λίγη ώρα να συναντήσουμε στο δημόσιο δρόμο και άλλους εργαζόμενους για να μας δουν, να μιλήσουμε, να διαδώσουν τον αγώνα που κάνουμε και γνωρίζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους και από καρδιάς τους ευχαριστούμε.
     Από κοντά, όμως, με στόχο τη διάσπαση της κοινής αγωνιστικής θέσης όλων των μπλόκων της χώρας και διάφορες δηλώσεις νεόφερτων «εκπροσώπων» & «συντονιστών» από τη Κ.Μακεδονία, που ενώ τα μπλόκα στα οποία συμμετέχουν συμφώνησαν παίρνοντας το λόγο στη σύσκεψη της Νίκαιας, βγήκαν μια μέρα μετά και «ανακάλυψαν διαφωνίες» & «τοπικά αιτήματα». Μήπως προετοιμάζουν για τον εαυτό τους το γνωστό ανέντιμο ρόλο του «λαγού» με την αποχώρησή τους από τα μπλόκα ; Μήπως οι παραινέσεις και οι κάθε είδους πιέσεις της συγκυβέρνησης έπιασαν τόπο ; Μήπως έχουν απλήρωτα ροδάκινα, που οι πρόσφατες χρηματοδοτήσεις των εμποροβιομηχάνων από τη συγκυβέρνηση καλύπτουν μόνο το 12% της απλήρωτης σοδειάς του 2012, χωρίς να καλύπτουν π.χ. το απλήρωτο γάλα από τις γαλακτοβιομηχανίες ;
     Εμποδίζουν οι κυβερνώντες τους αγρότες να έρθουν με τρακτέρ στα μπλόκα. Δεν πτοούνται όμως οι αγανακτισμένοι & αποφασισμένοι αγρότες,  τώρα καλύτερα από κάθε άλλη φορά, καταλαβαίνουν ότι όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για να απαλλαγούμε  από αυτή την άγρια, απάνθρωπη  πολιτική, που μας εξοντώνει. Μαζί με αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν εργάτες, υπάλληλους, μαγαζάτορες και μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους, νεολαία, γυναικείο κίνημα. 
      Όλοι μαζί  θα απαντήσουμε στην παλλαϊκή απεργία στις 20 Φλεβάρη.
       Συνεχίζουμε αποφασιστικά, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η προοπτική μας είναι ο ενωμένος μαζικός αγώνας. 
Η ΠΑΣΥ σας καλεί αγωνιστικά να:
Ενισχύσουμε και περιφρουρήσουμε τα μπλόκα μας σε όλη τη χώρα.
Συναντήσουμε και ενημερώσουμε τους φυσικούς συμμάχους μας, που συναντηθήκαμε, εκφράσανε και συνεχίζουν να  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους (Εργατικά κέντρα, οικοδόμους, εμπορικούς συλλόγους, νεολαία, κ.α ),  
Ενισχύσουμε και μαζικοποιήσουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και να φτιάξουμε νέους όπου μπορούμε. 
Επισκεπτόμαστε τα χωριά και να συζητάμε, να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις και να καλούμε στο δυνάμωμα των μπλόκων και της συμμαχίας. 

     Σας καλούμε μαζικά, αγωνιστικά και με κάθε μορφή τη συνέχιση και συμμετοχή στη πανελλαδικά απεργία 20/2
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !
                                                                           
                                                                    Γραμματείες ΠΑΣΥ των Νομών της Κ.Μακεδονίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...