Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Σε μια περιοχή της Αμερικής, πλησιάζει χειμώνας. Οι Ινδιάνοι αναρωτιούνται για τον καιρό και ρωτάνε το μάγο της φυλής :
- Ω μεγάλε μάγε, πες μας, πώς θα

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ.

Μεταξύ των πιο παράξενων τελετών ενηλικίωσης που έχουμε ακούσει ποτέ βρίσκεται και η τελετή που ακολουθεί μια φυλή ιθαγενών από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η Satere-Mawe. Η διαδικασία για να γίνει ένα αγόρι...
άνδρας σ΄ αυτή τη φυλή είναι το λιγότερο επώδυνη. Πρέπει να αντέξει τα τσιμπήματα όχι ενός αλλά ενός σμήνους μυρμηγκιών που είναι γνωστά ως Bullet. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται, το τσίμπημα των μυρμηγκιών αυτών προκαλεί έντονο πόνο και λέγεται είναι εξίσου οδυνηρό όπως το να σε χτυπάει μια σφαίρα.



Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή ενηλικίωσης, οι γέροντες της φυλής συλλέγουν τα μυρμήγκια από την ζούγκλα. Αυτά τα μυρμήγκια υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών τοποθετούνται σε σε ειδικά γάντια φτιαγμένα από φύλλα. Δεδομένου ότι το ναρκωτικό σιγά-σιγά εξασθενεί, τα μυρμήγκια γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικά και ανυπόμονα να τσιμπήσουν. Τα αγόρια λοιπόν βάζουν τα χέρια τους στα τα γάντια και αφήνουν τα μυρμήγκια σφαίρες να κάνουν τη "δουλειά" τους για 10 ολόκληρα λεπτά, όχι λιγότερο. "Είναι το ίδιο σα να βάζετε τα χέρια σας στη φωτιά», λέει ένας ιθαγενής. Αλλά ο πραγματικός πόνος ξεκινά μόλις βγουν τα γάντια, και το δηλητήριο αρχίζει να παράγει αποτελέσματα. Δεδομένου ότι ο πόνος συνεχίζει να αυξάνεται, τα χέρια παραλύουν και μοιάζουν με κούτσουρα. Αλλά μόλις μία προσπάθεια συνήθως δεν είναι αρκετή για να μετατρέψει ένα αγόρι Satare σε έναν άνδρα. Θα πρέπει να περάσουν από αυτό το τελετουργικό όσες φορές χρειάζεται για να μην κλαίνε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η μέρα που δεν βγάζουν ούτε ένα δάκρυ, είναι είναι αυτή που τους κάνει πραγματικούς άντρες. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν και 20 προσπάθειες.



Οι πρακτικές των Satere-Mawe είναι σε έντονη αντίθεση με τον αστικό κόσμο, όπου οι τελετές μύησης είναι τόσο απλές όπως τα παιδιά να πάνε στο κολέγιο, να πάρουν μια θέση εργασίας και να ζήσουν μακρυά από τους γονείς τους. Αλλά είναι διαφορετικό σε φυλές όπως αυτές επειδή οι άνδρες έχουν γενικά μικρή επαφή με νεαρά αγόρια στη φυλή, τα οποία περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με τις γυναίκες. Όμως, μετά την πετυχημένη τελετή ενηλικίωσης, το αγόρι εισάγεται πια στον κόσμο των ανδρών. Ακούγεται πρωτόγονο, αλλά ίσως δεν είναι διαφορετικό από το όταν ένας πατέρας παίρνει μαζί του τον γιο του στο ψάρεμα ή στο κάμπινγκ, ή απλά περνούν χρόνο μαζί. Εκτός από τον αφόρητο πόνο, φυσικά ...

 




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.






Μέχρι σήμερα το Leptotyphlops carlae είναι το μικρότερο είδος φιδιού που έχει ανακαλύψει η επιστήμη.

Αυτό το τυφλό φίδι, που ζεί μόνο στα νησιά των Barbadow έχει μέσο μήκος, μόλις, περίπου 10 cm!!













ΠΗΓΗ...http://kanapedatos.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MAKING OF ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ BLACK SABBATH.


Οι πατέρες του heavy metal, οι θρυλικοί Black Sabbath δουλεύουν πάνω στο νέο τους album που θα φέρει τον λιτό τίτλο “13” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τα αυθεντικά μέλη Ozzy Osbourne,Geezer Butler και ο riff master Tony Iommi, ηχογράφησαν το album στοLos Angeles κυρίως ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο ντράμερ Brad Wilk(σ.σ: Rage Against the Machine).

Την παραγωγή του album ως γνωστόν έχει αναλάβει ο Rick Rubin.

Το “13” θα κυκλοφορήσει μέσω της Vertigo παγκοσμίως και από την Vertigo/Republic στις ΗΠΑ.

Μπορείτε να δείτε το video παρακάτω.







ΠΗΓΗ...http://www.greekrebels.gr

Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ

Όλοι θυμόμαστε την απειλή ότι οι «κομουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Απειλή ίδιας αξίας με το «θα σε φάει ο μπαμπούλας». Έπιασε όμως.

Ίσως επειδή έχουμε ανάγκη να φοβόμαστε. Ίσως επειδή δεν αντέχουμε να ζούμε χωρίς εκβιαστέςΟ φόβος που σπέρνουν μέσα μας μεγαλώνει. Αναπτύσσεται και μας πνίγει.

Η κόλαση είναι ο φόβος. Ακόμη κι ο φόβος χωρίς αντικείμενο. Ακόμη και η απειλή δίχως αντίκρισμα.

Ρωτούσα τότε κάποιους φοβισμένους «αφού ρε σεις δεν έχουμε σπίτια, τι σας νοιάζει αν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές;». Έπαιρνα την ηλίθια απάντηση «ε, πωωωως….».Τι «ε, πως; Έχουμε δικά μας σπίτια και δεν το ξέρω;» τους ξαναρωτούσα. «Όχι»απαντούσαν «αλλά δεν είναι σωστό να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη».

Ο κοσμάκης! Ο δικός μου φόβος. Πάντα φοβόμουν τον «κοσμάκη». Αυτόν που τώρα του λες«θα σου πάρει το σπίτι η τράπεζα. Ή το κράτος» και σου λέει «Ε, τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα;».

Διότι για τον κοσμάκη τα πράγματα «ήρθαν». Έτσι, από μόνα τους. Δεν τα έφερε κανείς. Τα καλά τα φέρνει ο Σαμαράς – δηλαδή τα υπόσχεται - τα άσχημα έρχονται μόνα τους.

Γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι τις δημοσκοπήσεις τις «πειράζουν» και ιδιαίτερα. Μιλάς με πολλούς και καταλαβαίνεις. Δώσ’ τους φόβο και παρ’ τους την ψυχή.

Φοβούνται κάθε φορά μήπως δεν πάρουμε τη δόση. Τον ρωτάς «και τι σε νοιάζει εσένα αν δεν την πάρουμε; Σε σένα θα τη δώσουν; Στις τράπεζες και στους δανειστές θα πάνε τα λεφτά». Σου απαντάει πάλι «ε, πωωωως…». Τον ξαναρωτάς «Τι, ε πως; Έχεις καταθέσεις; Αφού με τράκα τσιγάρα τη βγάζεις». Κι απαντά «Δεν έχω, αλλά τι θα γίνουμε χωρίς τη δόση;».

Τι να γίνουμε; Πάλι τσιγάρα τράκα θα κάνεις. Τρόμαζαν τον «κοσμάκη» ότι αν δεν τους πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, τότε θα τους τα πάρουν τα μέλη του «λόμπυ της δραχμής» που έχουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό κι αν γυρίσουμε στη δραχμή θα έρθουν να τα αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο.

Δηλαδή πόσο ξεροκόμματο; Πιο φρέσκο από 3.000 ευρώ; Γιατί από αυτό το ποσό χρεών στο Δημόσιο θα ξεκινάνε πλέον οι κατασχέσεις. Οι τράπεζες είναι πιο προχωρημένες. Αρχίζουν να στέλνουν διαταγές πληρωμής από τα 1.500 ευρώ. Άντε και υπήρχε αυτό το λόμπυ της δραχμής, λοιπόν. Πόσο πιο φτηνά θα σου αγόραζε το σπίτι;

Κι από την άλλη, ως «λόμπυ της δραχμής» εννοούσαν αυτούς που είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό. Εκείνους δηλαδή που με κάθε τρόπο προστατεύουν τώρα αυτοί που εκβίαζαν με το«λόμπυ της δραχμής».

Πόσο μπορείς όμως να παλεύεις να εξηγήσεις τα αυτονόητα; Πόσα «ε, πωωωως…» ν’ αντέξεις; Άνθρωπος είσαι. Λυγίζεις. Νικιέσαι.

Οι τρομοκράτες είναι επαγγελματίες. Έχουν βάλει τον ορό στο μυαλό τού «κοσμάκη» και στάζουν όλη μέρα φόβο. Κι ο «κοσμάκης» εθίστηκε. Θέλει να φοβάται. Είναι εξαρτημένος από τις απειλές.

Θέλει και το καροτάκι του, βέβαια. Του αρέσει ν’ ακούει ειδήσεις όπως «τον Ιανουάριο το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 398 εκατ. ευρώ». Δεν τον ενδιαφέρει τον«κοσμάκη» ότι αυτό το πλεόνασμα δημιουργήθηκε επειδή το Κράτος δεν έκανε επιστροφές φόρων, επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες κι επειδή τα σχολεία δεν είχαν πετρέλαιο. Χαίρεται με το πλεόνασμα.

Σιγά μην εξηγήσουν καθαρά στον «κοσμάκη» ότι η κατάσταση στα έσοδα ήταν τραγική επειδή όσοι πλήρωναν φόρους σταμάτησαν να το κάνουν γιατί απέμειναν μόνο με το πετσί τους, αλλά κι επειδή όσοι έχουν λεφτά για να πληρώσουν φόρους τα βγάζουν στην Ελβετία με κρατική προστασία.

Πόσο πια να εξηγήσεις στον «κοσμάκη» ότι όλα εκείνα με τα οποία τον φοβέριζαν προεκλογικά, τώρα τα ζει όλα. Του έλεγαν ότι αν βγούμε από το ευρώ δεν θα έχουμε φάρμακα. Τώρα με το ευρώ, κοντεύουμε να μην έχουμε φαρμακεία, αλλά και για όσο έχουμε φαρμακεία λείπουν φάρμακα επειδή δεν μπορούν να τ’ αγοράσουν.

Όσο κι αν του εξηγήσεις του «κοσμάκη», όσα κι αν του πεις, ένα «ε, πωωως…» θα πάρεις για απάντηση. Και μέσα στον κοσμάκη πετάγονται και οι τσουτσούδες του νεοφιλελευθερισμού. Οι «είρωνες». Α, οι «είρωνες»! Τι ράτσα κι αυτή!

Πετάγονται και σε ρωτάνε τάχα μου για να πληγώσουν την αξιοπρέπειά σου «δηλαδή επειδή είσαι αποτυχημένος και κατεστραμμένος, θες να γίνουμε κι εμείς σαν τα μούτρα σου;»

Οι «είρωνες»! Ρε λαμόγια, επειδή εσείς κάνατε περιουσίες με κρατικές δουλειές και τώρα λιμάρετε δόντια για να ξεκοκαλίσετε το ΕΣΠΑ, πρέπει εγώ ν’ ανέχομαι την αθλιότητά σας; Πρέπει να γίνω το ειδωλόθυτο στο δικό σας «ευρώ πάση θυσία»;

Κι όταν πέφτει σε τέτοιο καυγά ο «κοσμάκης», τον ακούς να λέει «Μη μαλώνετε, βρε παιδιά. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε, γιατί η ψυχή του Έλληνα μπλα μπλα μπλα….».

Γι’ αυτό πλέον όταν ακούω «τι φταίει ο κασμάκης;» γυρίζω από την άλλη και λέω «ε, πωωωως… μην το λες, φταίει».

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

SPOTTING....


Μετράω ανέργους στον πραγματικό κόσμο, όπως οι Άγγλοι μετράνε τρένα. Όχι στην Ελλάδα. Στο Βέλγιο. Και στη Γαλλία. Και στη Βρετανία. Στις “χώρες του κέντρου”. Στην “πολιτισμένη” Δύση. Τους μετράω και δεν βγάινουν τα νούμερα, δεν φτάνουν τα δάχτυλα, τους γνωρίζω προσωπικά.

Μετράω αστέγους στους δρόμους. Όχι στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες. Στην ταχείας κυκλοφορίας “οδό του Νόμου”, τη σπαρμένη με κτήρια της Κομισιόν. Έξω από ένα τέτοιο κτήριο, εκείνο όπου γίνεται η διαχείριση της μερίδας του λέοντος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ναι ναι, αυτού για τον οποίο μεταξύ άλλων οι αγρότες κλείνουν την εθνική, έξω από αυτό το κτήριο λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα που εύκολα το ονομάζεις καταυλισμό αστέγων. Όχι τώρα, εδώ και δυο-τρία χρόνια ίσως. Κι είναι καμιά δεκαριά άνθρωποι, άλλοτε λιγότεροι, αναλόγως με την ημέρα, με κουβέρτες, τις κλασικές σακούλες του σούπερ μάρκετ, που τόσο καλά ξέρουμε πλέον , που δεν κουβαλάνε πλεόν τα ψώνια της εβδομάδας, αλλά τα εναπομείναντα ράκη ενός πολιτισμού που τελικά ποτέ δεν υπήρξε αυτό που νομίσαμε μέσα στο συλλογικό μας τρανς. Κουβέρτες, στρώματα, ατάκτως ερριμμένα κάτω από μια αφσα που προπαγανδίζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δίπλα σε γραβατωμένους τεχνοκράτες που τρέχουν βιαστικά από μήτινγκ σε μήτινγκ.

Μετράω λέξεις που χάνουν το νόημά τους. “Παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο”. Τρεις έννοιες διαστρεβλωμένες. Παράνομη: οριζόμενη από ποιον; Παραμονή: όπως λέμε “καλή παραμονή” σε όποιον φτάνει σε ένα καινούριο μέρος; Δημόσιος χώρος: Σε ποιον ανήκει ο δημόσιος χώρος; Και ποιος αποφασίζει αν είναι νόμιμο, νομότυπο, αποδεκτό να παραμένει κάποιος σε δημόσιο χώρο;

Μετράω πτώματα. Πτώματα στις θάλασσες που χωρίζουν, ενώ ο ρόλος τους είναι να ενώνουν. Πτώματα σε ράγες, που εμποδίζουν τη διέλευση των συρμών. Πτώματα ανθρώπων που επέλεξαν το θάνατο, γιατί δεν άντεξαν την φυσική, ηθική και οικονομική καταστολή. Πτώματα στις ουρές του καπιταλισμού: περιμένουν να πάρουν ένα επίδομα που δε φτουράει, ένα πιάτο φαγητό, ρούχα και φάρμακα.

Μετράω πυροβολισμούς: σε δημόσιες εκδηλώσεις υποστήριξης των πιο ευτελών, καταστροφικών και προδοτικών λογικών και πολιτικών. Πυροβολισμους που στήνουν στα έξι μέτρα τη λογική, την πραγματικότητα και τη σκέψη. Πυροβολισμούς που σκοτώνουν ό,τι έχει απομείνει ζωντανό και αναπνέει έστω και ασθμαίνοντας.

Μετράω το χρόνο που μας τελειώνει. Τις αντοχές που μας τελειώνουν. Τη φρίκη που περισσεύει. Τις αντιστάσεις που δηλώνουν τα συνθήματα. Το πείσμα ενάντια σε ό,τι μας αποκτηνώνει, μας τρομάζει και μας σπρώχνει βαθειά στην κατάθλιψη, την παραίτηση και τον εγκλεισμό. Ποιος είπε πως έγκλειστοι είναι μονάχα όσοι ζουν μέσα σε κελιά;

Μετράω προβλέψεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις. Μόνο που κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του το απρόβλεπτο της ιστορίας, που σε συνθήκες πόλωσης και στα γυρίσματά της, γκρεμίζει, χτίζει και αλέθει, αναλόγως με τους συσχετισμούς.

Μετράω επαναστατικά κείμενα, αντικείμενα και υποκείμενα. Που θα μετουσιωθούν σε πράξεις, τη στιγμή που πραγματικά δεν θα υπάρχει πλέον άλλη επιλογή. Τη στιγμή που οι τελευταίοι πρώτοι θα γίνουν. For the better or the worse.

Να μας περιμένετε.

Кроткая



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΤΟ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ.


15Την δημιουργία  ένος οικονομικού ΝΑΤΟ μιας τεράστιας ευρωατλαντικής οικονομικής συμμαχίας με το όνομα TAFTA εξήγγειλε χτες και επίσημα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η εξαγγελία έγινε στον αντίποδα της Ευρασιατικής ένωσης που υπογράφεται την 1η Μαϊου και συνιστά την αντίστοιχη ανασύσταση ενός οικονομικού "Συμφώνου της Βαρσοβίας".

Ο Ομπάμα εξέφρασε δημοσίως τη βούληση της Ουάσιγκτον για μία συμφωνία που θα οδηγήσει στη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για μία ευρεία διατλαντική εμπορική και επενδυτική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επειδή το εμπόριο που είναι ελεύθερο και δίκαιο στον Ατλαντικό στηρίζει εκατομμύρια καλά αμειβόμενες αμερικανικές θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του State of the Union.

Πληροφορίες είχαν από καιρό διαρρεύσει από την Ουάσιγκτον που περιέγραφαν μια κολοσσιαία ενιαία διατλαντική αγορά εμπνεύσεως Α.Μέρκελ, όπου το μόνο εμπόδιο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ο απομονωτισμός ορισμένων ισχυρών οικονομικών κύκλων των ΗΠΑ.

Στην μέση αυτών των δύο γιγαντιαίων σχηματισμών (μην ξεχνάμε ότι με την Ευρασιατική Ένωση άμεσα συνδεδεμένη θα είναι και η λέσχη των BRICS) θα βρίσκεται η Ελλάδα! Η οποία μπορεί ως οικονομικό μέγεθος να μην μπορεί να συγκριθεί με το εύρος των ανωτέρω σχηματισμών αλλά γεωστρατηγικά, είναι το σημείο τριβής μεταξύ της ευρασιατικής και της ευρωατλαντικής "πλάκας".

Εν όψει της δημιουργίας του οικονομικού ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να "σκρινάρουν" τη ρωσική παρουσία στην περιφέρεια της ΕΕ, στην Ελλάδα.

Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν κατά αυτόν τον τρόπο την πρωτοφανή ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στειτ Ντιπάρτμεντ, για την ανάγκη απόρριψης της ρωσικής προσφοράς για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Το ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ως αυτονόητη την παρουσία της Τουρκίας μέσα σε αυτό το οικονομικό ΝΑΤΟ βάζοντάς την από την πίσω πόρτα της ΕΕ και ξεπερνώντας τις αντιδράσεις των χωρών της Ιταλίας, Γερμανίας, και Αυστρίας.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι δύο πλευρές του Ατλαντικού, αντιμέτωπες με την οικονομική στασιμότητα και τον έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα, αναζητούν λύσεις. Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου είναι μία πρόταση που συζητείται εδώ και κάποιους μήνες. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εντάσσοντας το θέμα σε μία ευρύτερη ατζέντα όπου περιλαμβάνονται εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα και την Ιαπωνία.
Υπέρ της πρότασης για αμερικανοευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερου εμπορίου συνηγορούν και όλα τα στοιχεία για τις διεθνείς συναλλαγές.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ήδη τη μεγαλύτερη, από πλευράς όγκου, εμπορική σχέση στην υφήλιο και πλήρης συμφωνία θα ένωνε την αμερικανική οικονομία με άλλες τέσσερις μεγάλες οικονομίες του κόσμου - τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ιταλία.

Το διμερές εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπερνά τα 600 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ το εμπόριο των υπηρεσιών ανέρχεται στο 1,2 δισ. δολ. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει περίπου 1,9 τρισ. δολ. στην ΕΕ, ποσό πολλαπλάσιο από τις αντίστοιχες επενδύσεις στην Κίνα.

Αντιστοίχως, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει περίπου 1,6 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ.
H επίτευξη διμερούς εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα που έχουν αναληφθεί ποτέ, καθώς αφορά περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου οικονομικού προϊόντος και σχεδόν το ένα τρίτο της ροής των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.

Με δεδομένο, πάντως, ότι οι δασμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ βρίσκονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε άλλα ακανθώδη ζητήματα. Ενα εξ αυτών είναι τα αγροτικά προϊόντα και ειδικότερα τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα, που διακινούνται ελεύθερα στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα θέσουν τη νέα βάση, όχι μόνον για το μελλοντικό διμερές εμπόριο μεταξύ μας και τις επενδύσεις - συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών θεμάτων - αλλά και για τη διαμόρφωση παγκόσμιων εμπορικών κανόνων», τόνισε χθες ο κ. Μπαρόζο.

Οι δηλώσεις Μπαρόζο έγιναν μετά τη δημοσίευση κοινής αναφοράς ΕΕ και ΗΠΑ που σηματοδοτεί και την επίσημη εισήγηση έναρξης των διαπραγματεύσεων. Στην εν λόγω αναφορά συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη εκτίμηση για το κέρδος που θα αποκομίσουν οι δύο πλευρές από μια ενδεχόμενη συμφωνία. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι η οικονομία της ΕΕ θα έχει κέρδος πρόσθετης ανάπτυξης κατά 0,5% έως το 2027 και των ΗΠΑ κατά 0,4%, ενώ τα κέρδη σε ετήσια πρόσθετα έσοδα υπολογίζονται στα 86 δισ. ευρώ και τα 65 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ κ. Κάρελ ντε Γκαχτ πάντως προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες, κυρίως σε ό,τι αφορά την εναρμόνιση των προδιαγραφών πολλών προϊόντων καθώς και τις ρυθμίσεις που θα διέπουν την αγορά υπηρεσιών. Ο ίδιος, δε, εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αναμένεται ολοκλήρωση των διμερών διαπραγματεύσεων πριν περάσουν δύο χρόνια.

Κατά τους αναλυτές, ένα από τα κομβικά και πιο δύσκολα σημεία των διαπραγματεύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα είναι εκείνες που αφορούν στον τομέα των αγροτικών προϊόντων. Η προηγούμενη απόπειρα για διμερή εμπορική συμφωνία, το 1998, είχε ναυαγήσει μετά τις πιέσεις της Γαλλίας, η οποία φοβόταν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκαζόταν να κάνει σημαντικές υπαναχωρήσεις στην αγροτική πολιτική.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ δυσανασχετούν έντονα με τους ευρωπαϊκούς περιορισμούς σε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα και κυρίως τα γενετικά τροποποιημένα. Επ' αυτού, δε, ο κ. Μπαρόζο έστειλε ήδη εύγλωττο μήνυμα χθες, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί συμβιβασμούς που άπτονται της υγείας των καταναλωτών.

Το θέμα των μεταλαγμένων είναι πολύ σημαντικό μιας και θα χτυπήσει άμεσα τον πυρήνα της καθημερινότητάς μας, και της υγείας μας. Αρκεί να σκεφτούμε την βρώση γενετικά τροποποιημένου φαγητού, και τις συνέπειες στην πνευματική, νοητική και φυσική μας κατάσταση, και θα θυμηθούμε άμεσα την ρήση του Πατροκοσμά "Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται".

Τώρα ακούγεται ως δευτερεύον αλλά δεν είναι. Είναι πρωτεύον και θα μας αφορά όλους και τα παιδιά μας. 

Φυσικά η Αμερικανοευρωπαϊκή ένωση είναι η προσπάθεια δημιουργίας αντίβαρου στην Ευρασιατική ένωση που θα ξεκινήσει επίσημα τον Mαϊο, και συγκεκριμένα την Πρωτομαγιά.

Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.

Την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση την οποία σε πρώτη φάση θα απαρτίζουν η Ρωσία, το Καζακστάν και η Λευκορωσία ενώ έχουν εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους να πλαισιώσουν τη νέα Ένωση η Κιρκιζία, το Τατζικιστάν αλλά και η Ουκρανία φέρνοντάς την ουσιαστικά στα όρια της ΕΣΣΔ.

Βρισκόμαστε στην εποχή της δημιουργίας των υπερεθνικών κολοσών, ακριβώς όπως στο 1984 του George Orwell. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει αληθής και στην πρόβλεψή του για παγκόσμια ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Σίγουρα ως απόρροια των ανωτέρω η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας εκτοξεύεται κατακόρυφα στην ελληνική πολιτική ηγεσία εναπόκειται το αν θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμφερόντων της χώρας τις εξελίξεις αυτές ή αν θα συνθλιβούμε από την ευρωατλαντική και την ευρωασιατική "πλάκα". 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΑΚΟΥΣΤΕ" ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ.


«Ακούστε» την καρδιά σας και τα συμπτώματά της
Η καρδιακή νόσος είναι η Νο1 αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναλογώντας στο 40% του συνόλου των θανάτων. 
Αλλά γιατί η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρος; Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν άμεσα βοήθεια μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Αλλά τα καρδιακά συμπτώματα δεν είναι πάντα έντονα ή εμφανή και ποικίλουν από άτομο σε άτομο και βάσει φύλου.

Και επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να αντιληφθείτε τα καρδιακά συμπτώματα, οι γιατροί επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να αγνοείτε κάποια προειδοποιητικά σημάδια, περιμένοντας να φύγουν από μόνα τους ή αποδίδοντάς τα σε καταστάσεις όπως ο οπισθοστερνικός καύσος, η μυϊκή δυσκαμψία ή άλλα μη καρδιακά αίτια.

Αυτό ισχύει κυρίως για τους άνδρες και τα άτομα γενικά άνω των 65 ετών, καθώς και για εκείνους που έχουν παράγοντες καρδιακού κινδύνου, όπως η υπερχοληστερολαιμία, η υπέρταση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, ο διαβήτης ή το οικογενειακό ιστορικό καρδιακού νοσήματος.

«Όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχει κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες ένα σύμπτωμα να σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με την καρδιά», εξηγεί ο Δρ Ντέιβιντ Φριντ, καρδιολόγος της Κλίβελαντ Κλινικ. «Οι άνθρωποι συχνά δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι είναι αρκετά μεγάλοι ή σοβαρά άρρωστοι ώστε να έχουν καρδιακά προβλήματα.Αναβάλλοντας την θεραπεία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να μην κινδυνεύετε, αλλά ένα σοβαρό καρδιακό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει και αιφνίδιο θάνατο. Είναι λοιπόν προτιμότερο να διαπιστώσετε τι έχετε και να το αντιμετωπίσετε, παρά να πεθάνετε», τονίζει.

Ποια είναι τα 12 πιθανά καρδιακά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

1.  Άγχος: Ένα έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος ή φόβο θανάτου. Οι επιβιώσαντες από έμφραγμα συχνά αναφέρουν ότι έχουν βιώσει μια αίσθηση «επικείμενου θανάτου».

2.  Πόνος στο στήθος: Ο πόνος στο στήθος είναι το κλασσικό σύμπτωμα του εμφράγματος και «το Νο1 σύμφωνα που συνήθως αναζητάμε», εξηγεί η Δρ Τζην Μακ Σουίνεϊ, αντιπρύτανης στο Κολέγιο Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Άρκανσο. Αλλά δεν προκαλούν όλα τα εμφράγματα πόνο στο στήθος, ενώ είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος πόνος μπορεί να προκληθεί και από καταστάσεις που δεν σχετίζονται με την καρδιά.

Ο σχετιζόμενος με την καρδιά πόνος στο στήθος συχνά έχει ως επίκεντρο το σημείο κάτω από το στέρνο, και ίσως λίγο προς τα αριστερά.
Ο πόνος περιγράφετε σαν «να κάθισε ένα ελέφαντας πάνω στο στήθος μου», αλλά μπορεί και μοιάζει με μια δυσάρεστη αίσθηση πίεσης ή πληρότητας. «Δεν είναι ασύνηθες γυναίκες να περιγράφουν τον πόνο ως μικρο-ενόχληση. Μάλιστα μερικές γυναίκες δηλώνουν ότι ο πόνο δεν είναι τόσο άσχημος ώστε να πάρουν κάποιο παυσίπονο», εξηγεί η Δρ Μακ Σουίνεϊ.

Οι γυναίκες, περισσότερο από τους άνδρες, μπορεί να έχουν και αίσθημα καύσου στο στήθος, αντί για πίεση ή άλγος. «Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι ο πόνος στο στήθος πηγάζει από κάποιο στομαχικό πρόβλημα», εξηγεί η Δρ Νίσα Γκολντμπεργκ, επίκουρος καθηγήτρια Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο «Langone» του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

3.  Βήχας: Ο εμμένων βήχας ή συριγμός μπορεί είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, αποτέλεσμα της συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι με καρδιακή ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια του βήχα αποβάλλουν φλέγματα με αίμα.

4.  Ζαλάδα: Τα εμφράγματα μπορεί να προκαλούν ελαφρά ζαλάδα και απώλεια συναίσθησης. Όπως επίσης και οι καρδιακές αρρυθμίες.

5.  Κόπωση: Ειδικά στις γυναίκες, η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια ενός εμφράγματος, καθώς επίσης και το διάστημα που προηγείται του συμβάντος. Η αίσθηση της διαρκούς κόπωσης μπορεί λοιπόν να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας. Φυσικά μπορεί να αισθάνεστε κούραση και κόπωση και για άλλους λόγους.
Οπότε, πως θα ξεχωρίσετε την κόπωση που σχετίζεται με την καρδιά;
«Αν δεν αισθάνεστε καλά και η ατονία σας έχει καταβάλλει, μην ψάχνετε τη διάγνωση στο ίντερνετ ή στα βιβλία σας. Η σπατάλη χρόνου μπορεί να αποβεί μοιραία», υπογραμμίζει η Δρ Γκοντμπέργκ.

6.  Ναυτία ή έλλειψη όρεξης: Δεν είναι ασυνήθιστη η ναυτία ή ο εμετός κατά τη διάρκεια ενός εμφράγματος. Το κοιλιακό οίδημα που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να επηρεάζει την όρεξη.

7.  Πόνοι σε άλλα σημεία του σώματος: Σε πολλά εμφράγματα, ο πόνος ξεκινά από το στήθος και εξαπλώνεται στους ώμους, τα χέρια, τους αγκώνες, την πλάτη, τον αυχένα, τη γνάθο ή την κοιλιά. Αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει καθόλου πόνος στο στήθος, μόνο στα προαναφερόμενα άλλα σημεία του σώματος. Ο πόνος μπορεί να πηγαινοέρχεται.

Οι άνδρες κατά τη διάρκεια του εμφράγματος συχνά αναφέρουν πόνο στο αριστερό χέρι. Στις γυναίκες, ο πόνος είναι πιθανότερο να είναι αισθητός και στα δύο χέρια, ή ανάμεσα στους ώμους.

8.  Ταχύς ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός: Οι γιατροί λένε ότι δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί μια περιστασιακή ταχυπαλμία. Αλλά ένας ταχύς ή ακανόνιστος παλμός ειδικά όταν συνοδεύεται από αδυναμία, ζαλάδα ή δύσπνοια, μπορεί να είναι σύμπτωμα εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας ή αρρυθμίας. Αν δεν αντιμετωπιστούν, οι αρρυθμίες μπορεί να συντελέσουν και σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή αιφνίδιο θάνατο.

9.  Δύσπνοια: Οι άνθρωποι που αισθάνονται αδυναμία ή δυσκολία να αναπνεύσουν ενδεχομένως να υποφέρουν από παθήσεις όπως άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Αλλά η δύσπνοια μπορεί να είναι και ένδειξη εμφράγματος ή καρδιακής ανεπάρκειας.
«Μερικές φορές οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα δεν αισθάνονται πίεση στο στήθος ή πόνο αλλά έντονη δύσπνοια», εξηγεί η Δρ Γκολντμπεργκ. «Είναι σα να έχουν τρέξει μαραθώνιο, ενώ δεν έχουν κουνηθεί απ’ τη θέση τους», παρομοιάζει τη δύσπνοια η καθηγήτρια. Κατά τη διάρκεια του εμφράγματος, η δύσπνοια συχνά συνοδεύεται από δυσφορία στο στήθος, αλλά μπορεί και να εκδηλωθεί πριν ή μετά από τη δυσφορία.

10.  Εφίδρωση: Η έντονη αιφνίδια εφίδρωση είναι το κοινότερο σύμπτωμα του εμφράγματος. «Μπορεί να είσαι καθιστός και ξαφνικά να ιδρώσεις σα να είχες κάνει έντονη γυμναστική», εξηγεί ο Δρ Ντέιβιντ Φριντ.

11.  Οίδημα: Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών στο σώμα. Αυτό προκαλεί πρήξιμο (συχνά στα πόδια, τους αστραγάλους, τα πέλματα ή την κοιλιά) καθώς και απότομη αύξηση βάρους και μερικές φορές απώλεια της όρεξης.

12.  Αδυναμία: Τις ημέρες που προηγούνται του εμφράγματος, καθώς και κατά τη διάρκεια του, μερικοί ασθενείς βιώνουν σοβαρή και ανεξήγητη αδυναμία.




ΠΗΓΗ...in.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.



Ανακοίνωση - Πρόσκληση

 Ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλους τους Δημότες του Δήμου Αλμωπίας να συμμετέχουν ως εθελοντές στο 7ο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι.

Η εθελοντική προσφορά των δημοτών κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση αυτού του θεσμού, που δεν πρέπει να σβήσει από την πόλη μας και αναμένουμε από όλους τους ενεργούς πολίτες τη συμμετοχή τους, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω των συλλόγων στους οποίους ανήκουν.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Απασχόλησης ή στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας στα τηλέφωνα:

2384350281 κ. Χρήστου Αναστάσιος

2384350207 κ. Χατζηαβραμίδου Ευδοκία

2384350284 κ. Βασιλειάδου Χριστίνα

 Από το Δήμο Αλμωπίας

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Την ένταξη στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ των παραγωγών αχλαδιών, δαμάσκηνων, κερασιών και μήλων ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Κ. Αργύρη Μποτό. 

Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα των ΠΣΕΑ. Υπογράμμισε ότι, μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί, από την επιστημονική επιτροπή, η ζημιά σε επίπεδο Π.Ε. με ποσοστό 30% και άνω, για αχλάδια, κεράσια, μήλα και δαμάσκηνα και ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την έγκριση του απαιτούμενου κονδυλίου, ώστε να υποβληθεί αίτημα έγκρισης από την  ελληνική πλευρά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Βουλευτής τόνισε ότι, η ζημιά έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους παραγωγούς και ότι είναι αναγκαίο, έστω και καθυστερημένα, να αποζημιωθεί ένα μέρος της καταστροφής της παραγωγής.

Επιπλέον ο κ. Σταμενίτης διαμαρτυρήθηκε για τα χαμηλά ποσοστά των πορισμάτων (όπως στην περίπτωση των παραγωγών καλαμποκιού της Κρύας Βρύσης), για την καθυστέρηση της έκδοσης αυτών, αλλά και για τον αποκλεισμό ορισμένων περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές, όπως αυτή του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, ζητώντας επανεξέταση και άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η ηγεσία του ΕΛΓΑ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα εν λόγω προβλήματα και να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση τους, καθώς το ζητούμενο στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι η έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των παραγωγών.  Ο κ. Μποτός από την πλευρά του κατανόησε το αίτημα των παραγωγών και υπογράμμισε ότι η Διοίκηση του ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η ΜΑΛΒΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ!


Βίντεο: Τι έλεγε η Μαλβίνα για τον Άγιο Βαλεντίνο πριν από 17 χρόνια
Δείτε τι έλεγε πριν από 17 χρόνια για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Δείτε τον... οδηγό επιβίωσης!


ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ - ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



 Καλούνται όλοι όσοι εκμεταλλεύονται ή πρόκειται να εκμεταλλευτούν καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια ,παρεμφερείς επιχειρήσεις και καταστήματα, περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων, πάγκους κ.λπ. και επιθυμούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, ζαρντινιέρες κ.λπ. σε πεζοδρόμια, οδούς, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους γενικά, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν τέντες ή άλλα σκιάδια, βενζιναντλίες, δεξαμενές υγρών καυσίμων, υπέδαφος, διαμορφωμένα πεζοδρόμια για προσπέλαση αυτοκινήτων, να υποβάλλουν μέχρι τις 30/4/2013 αίτηση στον Δήμο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να καταβάλουν τα τέλη για τη χορήγηση της άδειας χρήσης αυτών κατά το 2013.

Επίσης, όσοι πρόκειται να τοποθετήσουν οικοδομικά υλικά σε κοινόχρηστους χώρους, καλούνται να φροντίσουν για την λήψη της σχετικής άδειας.

Δεν θα σταλούν ατομικές ειδοποιήσεις.







Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.



Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Αλμωπίας εφιστά την προσοχή των δημοτών όσο αφορά τη στάχτη που εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων.  Παρατηρούνται όλο και συχνότερα, λόγω και  της αυξημένης χρήσης ξύλου ή άλλων παραγώγων του ως καύσιμη ύλη για τη θέρμανση χώρων, φαινόμενα ανάφλεξης απορριμμάτων σε κάδους λόγω στάχτης η οποία δεν έχει σβήσει. Τέτοιου είδους φαινόμενα εκτός του ότι προκαλούν φθορές στη δημοτική περιουσία, δημιουργούν προϋποθέσεις για την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών (οχήματα, καταστήματα, κατοικίες κ.α.), επιβαρύνουν το περιβάλλον με επιβλαβείς ρύπους και το χειρότερο, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Οι χρήστες τζακιών, σομπών και κάθε είδους θερμαντικού μέσου που παράγει ως κατάλοιπο στάχτη, μπορούν κάλλιστα να τη χρησιμοποιούν ως λίπασμα στις αυλές ή στους κήπους τους ή έστω να βεβαιώνονται απόλυτα ότι έχουν σβήσει πριν την εναποθέσουν σε κάδους απορριμμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Θεοδωρίδης Αναστάσιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...