Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΠΙΣΙΝΟΥΣ!!!



Πάντως δεν είναι μουσική του κ....!!!





ΠΗΓΗ...http://www.videocosmos.gr

ΧΟΙΡΟΠΟΛΙΣ.


ΧοιρόπολιςΟι δεκαετίες πέρασαν, σβήνοντας κάθε μνήμη της Επανάστασης των Ζώων. Το Αρχοντικό Κτήμα που διοικούσε ο Ναπολέων και τα υπόλοιπα γουρούνια, έχει πλέον επεκταθεί ενσωματώνοντας τα κτήματα όλης της περιοχής και τίποτε σχεδόν δεν θυμίζει την εποχή που τα αμαξάλογα, οι κότες, ακόμη και τα παπάκια έδωσαν μάχες για την ελευθερία τους. Η μόνη ανάμνηση των παλιών χρόνων είναι το σύνθημα στον τοίχο, που παραποίησαν τα εξουσιαστικά γουρούνια: «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Άλλα συνθήματα έχουν επίσης κοσμήσει τους τοίχους του κτήματος, όπως «Η εργασία σας είναι η χαρά σας», «Καταδικάζουμε την παράνομη Βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» και «Το Κτήμα προστατεύει την Ιδιοκτησία». Η σημαία της επανάστασης, αυτή που συμβόλιζε τον πόθο γι΄απελευθέρωση απ’ τον ανθρώπινο ζυγό, την αυτονομία της κοινότητας των ζώων, έχει εδώ και χρόνια αντικατασταθεί από τη σημαία του έθνους, μιας από τις τελευταίες επινοήσεις του συμβουλίου που έστησε ο Ναπολέοντας μαζί με τους εμπόρους, ώστε να κάμψει τις όποιες διεκδικήσεις των υπόλοιπων ζώων, αλλά και να δημιουργήσει μια πλαστή ενότητα γουρουνιών, σκύλων και των κατώτερων ζώων.

Μόνο στο φράχτη γύρω από το κτήμα, κάποια ανήσυχα ζώα, που αποκαλούνταν στα δελτία των σκύλων ως Τρομοζώα, έχουν γράψει στα ξύλα «Κάτω το Κτήμα, Κάτω οι Ναπολέοντες, Ζήτω η Ζωϊκή Απελευθέρωση» ή «Βία στη Βία του Κτήματος», όμως τα πρόβατα φροντίζουν να τα σβήσουν κάθε πρωί, ώστε να μην παρασύρονται σε ακραίες πράξεις κι άλλα ζώα. Ο διάδοχος του Ναπολέοντα, ο ανιψιός του ο Σάμμυ, φρόντισε να θεσμοθετήσει ένα Σύνταγμα, το οποίο φαινομενικά θα εξασφάλιζε την ισονομία και τη δικαιοσύνη, στην πραγματικότητα όμως συντάχθηκε ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των γουρουνιών και των ανθρώπων. Διόρισε κάποιους ρουφιάνους από τα κατώτερα ζώα σε θέσεις ισχύος και παντρεύτηκε μία καλοσχηματισμένη αγελάδα ώστε να φανεί δίκαιος και λαϊκός άρχοντας, όμως παράλληλα καταπίεζε ακόμη περισσότερο τα ζώα που εργάζονταν στα χωράφια, παρέχοντας τους όλο και μικρότερο μέρος της σοδειάς. Άλλα πάλι ζώα, τα περισσότερα γουρούνια και σκυλιά, εργάζονταν ως δημοσιογράφοι, μεταφέροντας τις απόψεις του Κτήματος στο στάβλο, στο κοτέτσι, στον περιστερώνα, όπου είχαν τοποθετηθεί δεκάδες φωτεινές οθόνες. Έτσι, με ελάχιστα έξοδα, ο Σάμμυ κατάφερε από τη μία την καταστροφή του ελεύθερου χρόνου των ζώων εθίζοντας τα στο τηλεοπτικό θέαμα, από την άλλη προπαγάνδισε με επιτυχία την κουλτούρα των γουρουνιών, καθιερώνοντας το χοιρινό lifestyle.

Όλα τα ζώα έμαθαν από τη νεαρή τους ηλικία να φορούν τη στολή του προβάτου και να φωνάζουν μαζικά «Μπεεε» κάθε φορά που κάποιος τολμούσε να εκφραστεί με λεξιλόγιο ή επιχειρήματα διαφορετικά από αυτά του εγκεκριμένου Λεξικού των Κατώτερων Ζώων. Τα κατώτερα ζώα εκπαιδεύονταν ώστε να είναι πιο αποδοτικά στην παραγωγή της σοδειάς, και να βελτιώνουν συνεχώς την τεχνολογία, τις υπηρεσίες και την ποιότητα των προϊόντων που θα κατανάλωναν τα γουρούνια. Αν κάποιο από αυτά κατάφερνε να περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες του ψέμματος, της δολοπλοκίας, της εκμετάλλευσης, του ανταγωνισμού, τότε θα μπορούσε να αιτηθεί μια στολή γουρουνιού, που άνοιγε αυτόματα τις πόρτες στα σαλόνια του Κτήματος, εξασφάλιζε την προστασία απ’ τα κτηματικά σκυλιά και πολλαπλάσιο μερίδιο απ’ την ετήσια σοδειά. Τα μόνα ζώα που δεν φορούσαν στολή ήταν τα γουρούνια, που ανήκαν στην εξουσιαστική τάξη κληρονομικώ δικαίω, και τα σκυλιά, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την διατήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας.

Όλα βαίναν καλώς για τα γουρούνια, μέχρι τη στιγμή που μια οικονομική κρίση συντάραξε την κοινότητα των ανθρώπων, και έκανε πολύ πιο δύσκολο το δανεισμό του Κτήματος. Τα γουρούνια είχαν εκτοξεύσει το κτηματικό χρέος, δανειζόμενοι με υψηλά επιτόκια από τους εμπόρους, ώστε να καλύψουν τα τεράστια έξοδα της τάξης των χοίρων. Επίσης, είχαν μετατρέψει την ετήσια σοδειά σε χρηματιστικό προϊόν, τζογάροντας κάθε τόσο πάνω στον κόπο των κατώτερων ζώων.Τεράστιες εκτάσεις χαρίστηκαν στους απογόνους του Μωυσή, των εξημερωμένων κοράκων που υπόσχονταν τον μεταθανάτιο Παράδεισο, φορτηγά ολόκληρα με δημητριακά γέμισαν τις πισίνες παχύσαρκων χοίρων, και τα πιο όμορφα δέντρα που πρόσφεραν δροσιά στη φάρμα και τα ζώα της, είχαν καεί ώστε να χτιστούν νέες κατοικίες για τις κομψές γουρουνοπούλες.

Ο Σάμμυ και οι συνεργάτες του βρίσκονταν σε απόγνωση, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Κατέστρωσαν νέα επικοινωνιακά σχέδια, σύμφωνα με τα οποία κατηγορούνταν τα κατώτερα ζώα για τεμπελιά, έβγαιναν στη δημοσιότητα οι ατασθαλίες των (διορισμένων από το Κτήμα) ρουφιάνων, ενώ οι τοίχοι γέμισαν με το σύνθημα «δεν υπάρχει άλλη λύση», σχέδια που θα εξυπηρετούσαν την περαιτέρω περικοπή των μεριδίων από τη μειωμένη σοδειά. Κατάργησαν κάθε δικαίωμα που είχε μείνει απ’ τον καιρό της Επανάστασης, όπως το μεσημεριανό διάλειμμα, την οκτάωρη νυκτερινή ξεκούραση, τη δωρεάν περίθαλψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ κατέσχεσαν τα πέταλα των αλόγων, κούρεψαν όλα τα πρόβατα, ξεπούλησαν όλα τα μοσχαράκια, ευνούχισαν όλους τους κόκορες, ώστε να περικόψουν την τροφή που θα κατανάλωναν τα κλωσσόπουλα. Παράλληλα, έθρεψαν φασιστικές αντιζωϊκές ομάδες, που θα έστρεφαν την οργή των κατώτερων ζώων προς άλλα ζώα, που είχαν μεταναστεύσει από βομβαρδισμένα κτήματα, περνώντας μέσα απ’ τα συρματοπλέγματα του Αρχοντικού Κτήματος. Έσπειραν παντού σκυλιά, φορώντας τους στολές των άλλων ζώων, που δάγκωναν μέχρι θανάτου τους πρόσφυγες κι υπόσχονταν πως η ζωή θα φτιάξει μόνο αν όλα τα ζώα συσπειρωθούν με τα γουρούνια κάτω απ’ την Κτηματική σημαία, και στρέψουν το μίσος τους εναντίον των αποδιοπομπαίων τράγων.

Αυτή η κατάσταση, όμως, συσπείρωσε ένα νέο επαναστατικό ζωϊκό κίνημα, που αν κι αντιμετώπισε την άγρια καταστολή των σκυλιών, κατάφερε να γιγαντωθεί, θυμίζοντας όμως ελάχιστα την ιστορική Επανάσταση των Ζώων. Αυτή τη φορά, ο σχεδιασμός των δράσεων δεν ανατέθηκε σε κανένα Ναπολέοντα, σε κανένα Σνόουμπολ. Αυτή τη φορά, τα ζώα συνεδρίαζουν, συμφωνώντας και διαφωνώντας ,ως ίσα, προσπαθώντας να καταλήξουν σε αποφάσεις μέσω της εναρμόνισης των διαφορετικών προτάσεων. Αυτή τη φορά, γνωρίζουν πως τα πρόβατα που βέλαζαν προσπαθώντας να σιγάσουν τις επαναστατικές φωνές, ανήκουν στο στρατόπεδο των γουρουνιών και των σκυλιών τους. Γνωρίζουν πως οι ρουφιάνοι του παρελθόντος δεν έχουν καμιά θέση στον αγώνα για το αύριο. Σήμερα, τα εξεγερμένα άλογα έχουν αρπάξει το μαστίγο απ’ την πλάτη, οι επαναστατημένοι ταύροι ξεφυσούν προτάσσοντας τα κέρατα τους, οι αγριεμένες γάτες έχουν αποκαλύψει τα νύχια, τα καναρίνια συνθέτουν τη μουσική του αγώνα που έρχεται, οι κότες σπάνε με το ράμφος τους τις φωτεινές οθόνες. Στον τοίχο του στάβλου γράφηκε ένα και μόνο σύνθημα: «Αυτή τη φορά, η Επανάσταση δεν θα χαρίσει την ψυχή της».

Σημείωση: Το κείμενο εμπνεύστηκε φυσικά από τη «Φάρμα των Ζώων» του George Orwell





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 2012 DA14 ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ. ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.

Αστεροειδής 2012 DA14 κοντά στη γη και στην Google. Δείτε live το πέρασμα του αστεροειδούςΟ Αστεροειδής 2012 DA14 αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός σήμερα από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Ο αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη. Ο 2012 DA14 που έχει διάμετρο 45 μέτρα, αναμένεται να περάσει περίπου 17.000 μίλια από τη Γη σήμερα 15 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρότερη ακόμη και από τις τροχιές των δορυφόρων και είναι η πιο κοντινή που έχει καταγραφεί ποτέ από ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους. Η ταχύτητά του θα είναι 7,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, όπως αναφέρουν επιστήμονες της NASA.

Εκτός από το πέρασμά του από τη γη κάνει "πέρασμα" και στην Google!
Το g σήμερα παίζει το ρόλο της γης, που τρομαγμένη κάνει χώρο να περάσει ο αστεροειδής. Στην πρώτη σελίδα της Google σήμερα ένα διαφορετικό Doodle μας υπενθυμίζει το ακίνδυνο πέρασμα του αστεροειδή 2012 DA14.

Όπως αποκαλύπτουν Βρετανοί ειδικοί, η NASA δεν έχει καταγράψει όλους τους αστεροειδείς που μπορεί να αποτελούν σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Ζητούν μάλιστα άμεση αναθεώρηση του διάτρητου συστήματος παρακολούθησης των αστεροειδών. Oπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα «NEOs», που ξεκίνησε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια η NASA προκειμένου να εντοπίζει αστεροειδείς, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει λιγότερους από 10.000, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία τους δεν έχει καν εντοπιστεί.

Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα αυτά ουράνια σώματα μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρες ηπείρους, ενώ μικρότεροι αστεροειδείς, όπως ο 2012 DA14 που θα περάσει ξυστά από τη Γη αύριο, είναι αρκετά μεγάλοι για να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις. Οι τελευταίες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ο διαμέτρου πενήντα μέτρων αστεροειδής θα περάσει στις 15 Φεβρουαρίου σε απόσταση 27.000 χλμ. από τον πλανήτη μας. Ο 2012 DA14 θα εισέλθει στην περιοχή όπου βρίσκονται σε τροχιά οι λεγόμενοι «γεωσύγχρονοι δορυφόροι» που είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα τηλεπικοινωνιακοί. 

Στην επίσημη σελίδα της η NASA ενημερώνει πως ο αστεροειδής 2012 DΑ14 θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου και μάλιστα ανάμεσα από δορυφόρους. Ειδικό πρόγραμμα της NASA μπορεί να προβλέψει την πορεία του αστεροειδούς, για αυτόν το λόγο και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Εξάλλου, πάντοτε σύμφωνα με τη NASA, το πέρασμα του αστεροειδούς θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν ένα αντικείμενο σε τόσο κοντινή απόσταση.

Οι επιστήμονες ερευνούν τους κινδύνους που έχει η Γη από τα αντικείμενα που περνούν σε τόσο κοντινή απόσταση και αναφέρουν πως η εξέταση του αστεροειδούς που θα περάσει τόσο κοντά θα βοηθήσει τη NASA να προετοιμαστεί για την εκτόξευση πυραύλων της το 2016. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μία σύγκρουση του αστεροειδούς 2012 DA14 με τη Γη δεν θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό του πλανήτη.

Αντικείμενο παρόμοιου μεγέθους έρχεται τόσο κοντά στη Γη κάθε σαράντα χρόνια, ενώ μία σύγκρουση με αστεροειδή έχει υπολογιστεί πως μπορεί να συμβεί κάθε 1.200 χρόνια. Εταιρίες και επιχειρηματίες «βλέπουν» τους αστεροειδείς ως πιθανές πηγές για πολύτιμα μέταλλα.

Μηχανικοί από τη Βρετανική Διαστημική Υπηρεσία ζητούν τώρα την καλύτερη παρακολούθηση των αστεροειδών που έχουν διάμετρο μικρότερη από ένα χιλιόμετρο, αλλά και τη δημιουργία σχεδίου αντίδρασης σε περίπτωση πρόσκρουσης ενός τέτοιου σώματος στην επιφάνεια της Γης. Οι επιστήμονες βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να κλείσουν συμφωνία με συναδέλφους τους απ’ όλο τον κόσμο για τη δημιουργία δικτύου παρακολούθησης των μικρών αστεροειδών. 

Πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποσταθμών παρακολούθησης και σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ. «Η δυνατότητά μας να δούμε ουράνια αντικείμενα είναι περιορισμένη, εξαιτίας του μικρού αριθμού τηλεσκοπίων στο έδαφος, αλλά και του γεγονότος ότι εντοπίζουν αντικείμενα πολύ συγκεκριμένων μεγεθών» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Κρόουθερ, επικεφαλής μηχανικός στη Βρετανική Διαστημική Υπηρεσία. «Το θέμα είναι ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπάνιο αλλά πιθανώς καταστροφικό γεγονός, το οποίο τα υπάρχοντα πλαίσια στρατηγικής δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν» καταλήγει.

Δείτε live το πέρασμα του αστεροειδούς εδώ και εδώ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΤΙ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ...


.Έλεγε η αμμάς Θεοδώρα, πως ήταν κάποιος αναχωρητής που είχε το χάρισμα να διώχνει τους δαίμονες από τους ανθρώπους. 

Αυτός λοιπόν τους ρωτούσε:

- Τι είναι αυτό που σας κάνει να φεύγετε; Η νηστεία;

- Μα εμείς ούτε τρώμε ούτε πίνουμε, του απαντούσαν. 

- Μήπως η αγρυπνία;

- Μα εμείς δεν κοιμόμαστε.

- Τότε μήπως η ερημητική ζωή;

- Εμείς στις ερημιές ζούμε πάντα.

- Τι λοιπόν είναι εκείνο που σας διώχνει;

- Μονάχα ένα μας νικάει: η ταπεινοφροσύνη.

Από: Οι δαίμονες και τα έργα τους, Μονής Παρακλήτου 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ "ΟΥΡΑ" ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;


Έχετε δει πιο έξυπνη «ουρά» σε δημόσια υπηρεσία;
Θα άξιζε να υιοθετήσουμε την ηρεμία που προκαλεί και μόνο ως θέαμα.
Η φωτογραφία πρωτοεμφανίστηκε στο Reddit και από εκεί ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Έρχεται από την Ταϊλάνδη και δείχνει πολίτες να περιμένουν να ανοίξει μια δημόσια υπηρεσία. Ούτε στριμωξίδι, ούτε καβγάδες ούτε τίποτα. Τα παπούτσια τους μαρτυρούν ποιος έχει σειρά.

Η επιτυχία της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Έχοντας συνηθίσει το μάτι μας σε σκηνές απείρου κάλλους σε ανάλογες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μάς γεμίζει ηρεμία και γαλήνη...
Έχετε δει πιο έξυπνη «ουρά» σε δημόσια υπηρεσία;

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΤΑ UFO, ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ.



 Ο μετεωρίτης, τα UFO, τα διαμάντια και ο ΑρμαγεδδώνΗ πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και το πέρασμα του αστεροειδή από τη Γη γεννά… παραφιλολογία κάθε είδους
Πόλος έλξης για μετεωρίτες και αστεροειδείς είναι τα τελευταία 24ωρα η Γη
Λονδίνο 
Ενας μετεωρίτης αποφάσισε να κλέψει τη δόξα από τον αστεροειδή 2012 DA14 που θα περάσει ξυστά από τη Γη το απόγευμα της Παρασκευής. Ενώ όλοι ετοιμάζονταν για να δουν το κοντινό πέρασμα του αστεροειδή τελικά νωρίς το πρωί ένας μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια κερδίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οπως αναμενόταν η ταυτόχρονη έλευση των διαστημικών μας επισκεπτών προκάλεσε πλήθος σχολίων, αναφορών αλλά και παραφιλολογίας.«Νόμισα ότι το σπίτι μου διαλύεται. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν UFO, μετά ότι επρόκειτο για σεισμό» είναι μια από τις χαρακτηριστικές μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Τσελιάμπινσκ όπου το πρωί της Παρασκευής υπήρξε πτώση μετεωρίτη. Επιστήμονες και αρμόδιες Αρχές έσπευσαν να διαλύσουν κάθε υποψία για έλευση UFO η οποία ελάμβανε διαστάσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ειδικά το Twitter.
Πολύ γρήγορα ξόμως έσπασε νέα φημολογία σύμφωνα με την οποία η ρωσική υπηρεσία διαστήματος σε συνεργασία με τον στρατό διαπίστωσαν ότι ο μετεωρίτης καταφτάνει στη Γη και θα πέσει στη Ρωσία και ενεργοποίησαν τα συστήματα αεράμυνας. Με αυτά έπληξαν τον μετεωρίτη για να τον σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πτώσης του.
Τα διαμάντια
Αφού διαπιστώθηκε ότι η πτώση του μετεωρίτη δεν είχε τελικά θύματα αλλά προκάλεσε υλικές ζημιές και κάποιους τραυματισμούς ξεκίνησε μια νέα παραφιλολογία που αυτή τη φορά είχε να κάνει με πολύτιμους λίθους και πιο συγκεκριμένα με διαμάντια.
Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι κάτω από ένα κρατήρα που σχηματίστηκε στη Ρωσία από την πτώση ενός μετεωρίτη υπάρχουν τεράστια αποθέματα διαμαντιού. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο κρατήρας Popigai που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 35 εκατομμύρια έτη είναι πηγή τρισεκατομμυρίων καρατίων! Η ύπαρξη διαμαντιών στον κρατήρα είχε διαπιστωθεί από τη δεκαετία του 1970 αλλά το Σοβιετικό καθεστώς αποφάσισε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο και να κρατήσει μυστική την ύπαρξη των διαμαντιών στον κρατήρα. Εικάζεται ότι αυτό αποφασίστηκε επειδή εκείνη την εποχή ήταν σε λειτουργία και το μεγάλο ορυχείο διαμαντιών Mirny, το οποίο απέφερε για δεκαετίες τεράστια κέρδη για το ρωσικό κράτος.
Η πτώση του μετεωρίτη το πρωί της Παρασκευής έκανε κάποιους να σκεφτούν ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και αυτή τη φορά. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει αφού ο μετεωρίτης της Παρασκευής είναι πολύ μικρότερος από εκείνον του Popigai. Επιπλέον για να υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας διαμαντιών απαιτείται η ύπαρξη γραφίτη στο έδαφος. Οι συνθήκες της πρόσκρουσης, οι πιέσεις και θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, μετατρέπουν τον γραφίτη σε διαμάντι. Θα πρέπει λοιπόν στο σημείο που έπεσε ο μετεωρίτης να υπάρχει γραφίτης και να αναπτυχθούν συνθήκες ικανές να δημιουργήσουν διαμάντια. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται κάποιοι επίδοξοι χρυσοθήρες να σπεύσουν στον κρατήρα που θα δημιουργήσει ο μετεωρίτης.
Ο «επόμενος» Αρμαγεδδών
Το απόγευμα της Παρασκευής θα περάσει κοντά από τη Γη ο αστεροειδή 2012 DA14. Εχει μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου και είναι το μεγαλύτερο διαστημικό σώμα που θα περάσει σε τόσο κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας εισερχόμενο για λίγο στη λεγόμενη γεωστατική τροχιά της Γης. Δεν αποτελεί απειλή για εμάς αλλά σε περίπτωση που έπεφτε στον πλανήτη οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα εξαφάνιζε από τον χάρτη μια περιοχή σαν αυτή που καλύπτει το Λονδίνο.
Ομως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα μεγάλο αστεροειδή τον Αpophis (Αποφις - όνομα φαραώ) με διάμετρο περίπου 400 μέτρων που θα περάσει κοντά από τη Γη σε λίγα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το 2029 προβλέπεται ότι θα μας πλησιάσει σε απόσταση 32.000 χιλιομέτρων (322.000 χιλιόμετρα πιο κοντά απ” ό,τι η Σελήνη), θα απομακρυνθεί – εφόσον δεν μας χτυπήσει – και θα επιστρέψει το 2036 σε ακόμη εγγύτερη τροχιά, με πιθανότητα να μας χτυπήσει 1 στις 5.500! Σε περίπτωση που πέσει στη Γη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα απελευθερώσει 100.000 φορές περισσότερη ενέργεια από όση απελευθερώθηκε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΑΥΤΗ Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


Αυτή η σοκαριστική εικόνα είναι η φωτογραφία της χρονιάς!
Στον σουηδό φωτογράφο Πάουλ Χάνσεν απονεμήθηκε το Παγκόσμιο βραβείο Press Photo 2012.

Η φωτογραφία του δείχνει δύο νεκρά παιδιά, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην πόλη της Γάζας.
Ο Χάνσεν εργάζεται στην εφημερίδα Dagens Nyheter.
Η φωτογραφία δείχνει μία ομάδα ανδρών να μεταφέρουν τα άψυχα σώματα του δίχρονου Σουχάιμπ Χιτζάτζι και του τρίχρονου αδελφού του Μοχάμεντ στο τέμενος λίγο πριν από την ταφή τους.
Το παγκόσμιο βραβείο Press Photo 2012 στον Σουηδό Πάουλ Χάνσεν




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ !!!


Οι Ρώσοι χτύπησαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη!
Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία.
Περισσότεροι από 725 άνθρωποι τραυματίστηκαν,  και τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαψη από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων.
Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.
Σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται στους 10 τόνους.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.


 Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας προτίθεται να προβεί σε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των σχολείων για ορισμένο χρονικό διάστημα έως του ποσού των 15.000,00 ευρώ. Παρακαλούνται οι προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης που θέλουν να προμηθεύσουν  τη Σχολική Επιτροπή με πετρέλαιο θέρμανσης , να υποβάλουν την προσφορά τους μέχρι την Τρίτη 19/02/2013 στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στο Δημαρχείο.
    Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο της  Σχολικής Επιτροπής  (τηλ. 2384350207).


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δεμιρτζίδης Θωμάς

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ



Ως γνωστόν, ο Γιώργος Καρασμάνης με αφορμή δημοσίευμα της έγκυρης τοπικής εφημερίδας «Εδεσσαϊκή» ότι συζητείται η μεταφορά της έδρας της Υπηρεσίας της ΙΖ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων από την Έδεσσα στην Πέλλα, είχε επανέλθει στο ζήτημα καταθέτοντας νέα σχετική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία τον καλούσε να τηρήσει την πρόσφατη δέσμευσή του προς τον ίδιο για παραμονή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην Έδεσσα, δίνοντας έτσι ξεκάθαρη απάντηση επ’ αυτού στους πολίτες της πρωτεύουσας του Νομού.
Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός  Πολιτισμού κ. Τζαβάρας, απαντώντας στο Γιώργο Καρασμάνη, ουσιαστικά διαψεύδει τη φημολογούμενη μεταφορά της έδρας της ΙΖ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.






ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.


15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου
Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
Ετησίως περίπου, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.
Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.
Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.
Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει, έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.
Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι: Λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική), οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που είναι κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι (αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωμα), τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων), οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα), τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing),οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα), οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α. Κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.
Οι παιδικές μορφές καρκίνου είναι συχνά διαφορετικές από τους καρκίνους ενήλικου τύπου. Επίσης, πολλές κοινές μορφές ενήλικου καρκίνου παρουσιάζονται πολύ σπάνια στα παιδιά και ακόμα σημαντικότερo, οι παιδικοί καρκίνοι έχουν υψηλότερο ποσοστό ίασης, με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία κα), αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια.
Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού.
Τα παιδιά με καρκίνο πρέπει να θεραπεύονται σε ειδικά παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα τα φροντίζουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και στην περίοδο της επανένταξης.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ



Θ. Θεοδωρίδης: «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι με την υπό διαβούλευση ΚΥΑ πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας»

Με αφορμή την υπό διαβούλευση Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. επισήμανε κάποιες αστοχίες της απόφασης και για το λόγο αυτό επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Π. Ε. Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης στην επιστολή του τάσσεται υπέρ της Εθνικής προσπάθειας δημοσιονομικού εξορθολογισμού και περιστολής των δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών όμως, υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτό να αποτελεί δικαιολογία ώστε να διακυβεύεται η πρόσβαση των παιδιών στη μάθηση και στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη παραθέτεται παρακάτω:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με αφορμή την υπό διαβούλευση Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών, επισημαίνουμε κάποια στοιχεία που θεωρούμε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ληφθούν υπόψη για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης στο ευαίσθητο αυτό θέμα.
Συγκεκριμένα, σχετικά με το πλαφόν των 1.500,00 €, ναι μεν τασσόμαστε υπέρ της μείωσης του συμβατικού κόστους της μεταφοράς μαθητών, όμως, η υπό διαβούλευση ΚΥΑ φτάνει στο άλλο άκρο. Η οικονομική κρίση και η αδυναμία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αλλά και της Χώρας συνολικά, να ανταποκριθούν στο υψηλότατο κόστος ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει οδηγήσει τους πολίτες να επιστρέψουν στα χωριά τους. Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το κόστος μεταφοράς αυξάνεται συνεχώς για τους μαθητές που αλλάζουν τόπο διαμονής λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Στο σημείο αυτό ζητούμε τη διαβάθμιση του πλαφόν των 1.500,00 € ανάλογα με το γεωμορφολογικό ανάγλυφο της κάθε περιοχής έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε πραγματικά κριτήρια.
‘Επειτα, όσον αφορά τα χιλιομετρικά όρια του άρθρ. 1, παρ. 1, σε πολλές περιπτώσεις ορεινών, απομακρυσμένων περιοχών χωρίς καλό φωτισμό είναι εξαιρετικά μεγάλα με αποτέλεσμα να μην είναι επιλέξιμη η μεταφορά των μαθητών αυτών. Επομένως, ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα αλλαγής των χιλιομετρικών ορίων ώστε να μην αποκλείσουμε κανέναν μαθητή και καμία μαθήτρια από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Στη συνέχεια, στο άρθρ. 3, παρ. 3, περ. β, δεν προβλέπεται η περίπτωση που κάποιος γονέας μπορεί να πηγαινοέρχεται περισσότερες από μία φορές για τη μεταφορά των παιδιών του, λόγω του τυχόν διαφορετικού ωραρίου των σχολικών μονάδων που πηγαίνουν τα παιδιά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο γονέας αυτός δεν μπορεί να εργαστεί αφού δεν θα υπάρχει χρόνος, παρά μόνο για τη μεταφορά των παιδιών του, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς του. Συν τοις άλλοις ο γονέας, με βάση την ΚΥΑ θα επιδοτείται μόνο για το ένα παιδί του. Άραγε για τα υπόλοιπα παιδιά πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί;
Κύριε Υπουργέ,
Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε με την Εθνική Προσπάθεια για δημοσιονομικό «συμμάζεμα» όμως, πρέπει να συνεκτιμηθούν επιπλέον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής από γεωγραφική και όχι μόνο άποψη, το βιοτικό επίπεδο και οι ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση, ιδιαίτερα όταν η Πολιτεία αναφέρεται στο μέλλον των παιδιών μας.  
Σε καμία περίπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δεν θέλει να αποκλείσει τα παιδιά από τη γνώση και να φέρει τους γονείς σε απόγνωση. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι με την υπό διαβούλευση ΚΥΑ πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ.
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 1ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ.




Στο 1ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιείται το διήμερο 14-15/2 στην Αθήνα συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης οι Περιφερειάρχες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ και τα 257 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη Χώρα ως παρατηρητές. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν Πέμπτη 14/2, με χαιρετισμούς και ομιλίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και του Προέδρου της ΕΝ.ΠΕ κ. Ι. Σγουρού και ακολούθησαν άλλες τοποθετήσεις. 

Την Παρασκευή, 15/2, στην εισήγηση του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στο Νέο Μοντέλο Τομεακής Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εισήγαγε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και μίλησε για τη συγκρότηση της  πρώτης Περιφερειακής Κυβέρνησης στη Χώρα. Τόνισε ότι αποτελεί έναν οδηγό και ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι Περιφέρειες ώστε να ανταποκριθούν στον κρίσιμο ρόλο τους που είναι η κατεύθυνση της ανάπτυξης και η στήριξη της κοινωνίας. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης «Οι προτεραιότητές μας αφορούν πρώτα και κύρια τους όρους και της προϋποθέσεις επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό και στον Αθλητισμό. Παράλληλα σχεδιάζουμε τη διοικητική ενοποίηση των υπηρεσιών σε επίπεδο Π.Κ.Μ. υιοθετώντας μία συλλογική αντίληψη για τη διοίκηση της ανάπτυξης».
Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Θεοδωρίδη:
«Στην Κεντρική Μακεδονία επιχειρούμε με συγκεκριμένες δράσεις να ξαναφέρουμε την πολιτική στην θέση που ορίζει ο προορισμός της. Στην θέση δηλαδή να κατευθύνει την ανάπτυξη και να στηρίζει την κοινωνία. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συγκροτήσαμε την πρώτη Περιφερειακή Κυβέρνηση στην χώρα αναθέτοντας σε Αντιπεριφερειάρχες πολιτική ευθύνη και κατευθυντήρια λειτουργία στα πεδία των Γενικών Διευθύνσεων. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε την αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για τον συντονισμό της ανάπτυξης και την ορθόλογης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων φυσικών, ανθρώπινων και οικονομικών. 
Οι προτεραιότητές μας αφορούν πρώτα και κύρια τους όρους και της προϋποθέσεις επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό και στον Αθλητισμό.
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός συνολικού Περιφερειακού Ταμείου στο οποίο οι διαθέσιμοι πόροι συνεργούν στην χρηματοδότηση παρεμβάσεων με κύριο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Σχεδιάζουμε την διοικητική ενοποίηση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Διοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να διοικηθεί η ανάπτυξη. Εγκαινιάζουμε παρεμβάσεις ολοκληρωμένης πληροφοριακής διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων οφείλουν και πρέπει να αποτελούν οργανικά μέλη αυτής της νέας πολιτικής και διοικητικής συλλογικότητας»

Βίντεο της ομιλίας του στο: http://youtu.be/Dt3oyy46VYI

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να ζητήσει την παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών από πλευράς των παραγωγών.  Ο κ. Σταμενίτης τονίζει στην επιστολή του ότι, παρά την αρχική παράταση και τη μεταφορά της ημερομηνίας για την καταβολή των οφειλών από 31/12/2012 στις 31/01/2013, πολλοί ήταν οι παραγωγοί που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά, ενώ αρκετοί αγνοούσαν τη λήξη της προθεσμίας με συνέπεια να μην πληρώσουν τις εισφορές τους. Ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί αυτοί δεν εισέπραξαν τις αποζημιώσεις από τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγές τους.

Ο κ. Σταμενίτης ζητά από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ να δοθεί νέα παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να μην θεωρούνται εκπρόθεσμοι όσοι πλήρωσαν μέσα στο Φεβρουάριο αλλά και να διευθετήσουν την εκκρεμότητα τους και οι εναπομείναντες που ακόμη δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Στην επιστολή του ο Βουλευτής τονίζει ότι η καθυστέρηση που υπήρξε από την πλευρά των παραγωγών οφείλεται μόνο στην οικονομική τους αδυναμία να ανταπεξέλθουν και γι΄ αυτό ζητά την κατανόηση του ΕΛΓΑ και, ως εκ τούτου, την άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε οι παραγωγοί να λάβουν κανονικά την αποζημίωση τους σύμφωνα με το πόρισμα που τους έχει εκδοθεί.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ.



 Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλμωπίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/2/2013 η απολογιστική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και των σχολικών μονάδων της, με συνδιοργανωτές της εκδήλωσης το Δήμο Αλμωπίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτρης, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πέλλας, κ. Κούγκας Κων/νος, ο Διευθυντής της ΠΔΕ Πέλλας κ. Αδαμίδης Δημήτριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χρήστου, Δέσποινα Καλδερεμτζή, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Σταύρος Καραμαριάς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής κ. Θωμάς Δεμιρτζίδης.

   Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση εργασιών από μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου, του 1ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας, του ΓΕΛ Εξαπλατάνου και του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

   Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ.  Δημήτρης Πασόης, ο οποίος αναφέρθηκε στις σπουδαίες και πολύμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν η Δ.Δ.Ε. Πέλλας και οι σχολικές μονάδες της, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα 100 χρόνια της ελευθερίας μας, δίνοντας στο φώς σημαντικά στοιχεία της εκπαίδευσης της εποχής εκείνης και προβάλλοντας μία μεγάλη αλήθεια:    

   Ότι είμαστε ένας λαός με συνέχεια, φτιαγμένος για να ξεπερνά μεγάλα και τεράστια εμπόδια.

   Έπειτα, ακολούθησε ο απολογισμός των δράσεων της ΔΔΕ Πέλλας από τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πέλλας, κ. Κούγκα Κων/νο, ο οποίος περιέγραψε κατά άξονα τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας.

   Μετά το τέλος της εκδήλωσης, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας, μαθητικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας και του Πόντου, με τη συμμετοχή της Παραδοσιακής Ευρωπαϊκής Χορωδίας και του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.

   Παράλληλα, με την παραπάνω εκδήλωση, στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου της Αριδαίας, λειτούργησε έκθεση βιβλίων, φωτογραφιών, προσωπογραφιών των Μακεδονομάχων ηρώων και της μάχης των Γιαννιτσών.

Από το Δήμο Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...