Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας τύπος χωρίς μαλλιά, πάει στο γιατρό: 
- "Γιατρέ, τι μπορούμε να κάνουμε για την περίπτωσή μου;" 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ".



Δυναμική φωνή δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησης, για τις δυσμενείς εξελίξεις που μεθοδεύτηκαν παρασκηνιακά και δόλια γύρω από τα μεγάλα έργα υποδομών στο Νομό μας και για την αθλιότητα της υφαρπαγής των 120 εκατομμυρίων που προορίζονταν για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, ακούστηκε στην καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου της Πέλλας, το περασμένο Σάββατο από τον Πρόεδρό του.
Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την παρακάτω δήλωση του Γιώργου Καρασμάνη
«Κατά την περίοδο 2007 – 2009, με… ¨μοναχικές διαδρομές¨, είχαμε πετύχει να δρομολογήσουμε μια σειρά πολύ σημαντικών έργων για τον Νομό μας, συνολικού προϋπολογισμού, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ και με κονδύλια ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ.
Δύο από αυτά – τα κορυφαία – που η υλοποίησή τους θα αλλάξει ριζικά την αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική πορεία του Τόπου μας – παραμένουν ¨παγωμένα¨ και στάσιμα, εξ αιτίας μικροκομματικών και μικροπολιτικών μεθοδεύσεων και σκοπιμοτήτων που, επανειλημμένα έχω αποκαλύψει και καταγγείλει.
Το πρώτο εξ αυτών: Το Φράγμα Αλμωπαίου, έργο ζωής, των 100 (εκατό) εκατομμύριων ευρώ εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα δαπανήθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την εκπόνηση της αναγνωριστικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε. Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκαν 3,5 εκατομμύρια από το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ) για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και με δεσμευτική ημερομηνία παράδοσης την 9η Σεπτεμβρίου 2011 – και στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του Φράγματος – η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ακύρωσε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ΧΩΡΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΝΑ    ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ. Και το έργο… επαναπροκηρύχθηκε και… πανηγυρίσαμε γι’ αυτό! Γιατί; Διότι το Φράγμα Αλμωπαίου πισωγύρισε στο σημείο εκκίνησης. Με άλλα λόγια, χαρές και πανηγύρια γιατί αυτό το τεράστιο έργο ξαναγύρισε στο ¨σημείο 0¨!!!
Δεύτερο έργο ύψιστης σπουδαιότητας για το Νομό μας, ο οδικός άξονας Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών. Με διασφαλισμένα και εδώ 120 εκατομμύρια που, όπως σωστά είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πέτυχαν να υφαρπάξουν την προεκλογική περίοδο, με μια σειρά από παράνομες και ύποπτες κωλυσιεργίες, που είχαν πασιφανέστατο στόχο αυτήν την κλοπή από το Νομό μας.
Το ερώτημα που εγείρεται είναι: Εμείς τι κάναμε; Αντί να αντιδράσουμε από την πρώτη στιγμή, αντί να ξεσηκωθούμε, αρχίσαμε να βάζουμε βούτυρο στο ψωμί αυτών που μας άρπαξαν τα 120 εκατομμύρια! Να λέμε ότι δήθεν το έργο δεν είχε μελετητική ωριμότητα – να βγάζουμε δηλαδή μόνοι μας τα μάτια μας – και να βαυκαλιζόμαστε ότι μας περιμένει ένα… δισεκατομμύριο από το Πρόγραμμα Προσπελασιμότητας, και από το οποίο θα πάρουμε τα 120 εκατομμύρια που δόλια και παράνομα μας στέρησαν!
Και όταν διαπιστώσαμε ότι το ένα δις που περιμέναμε ήταν αέρας κοπανιστός, βρήκαμε άλλο παραμύθι: ότι θα πάρουμε τα 120 εκατομμύρια από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ! Αλλά και πάλι, όταν πήραμε χαμπάρι ότι και εδώ τα πράγματα ούτε ρόδινα ούτε εύκολα είναι, βρήκαμε άλλη… ¨λύση¨: Θα εντάξουμε – λέει – το έργο στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2022. Δηλαδή, ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι…
Και όλα αυτά ενώ… Ενώ έχουμε αποδείξει ότι το έργο ήταν απόλυτα ώριμο! Το λένε με τον πιο επίσημο τρόπο οι τεχνοκράτες του Υπουργείου και ο ίδιος ο Υπουργός. Οι οποίοι επίσης κατηγορηματικά βεβαιώνουν ότι, δεκάδες τέτοια έργα έχουν δημοπρατηθεί!!! Συνεπώς, ο ισχυρισμός ότι το έργο δεν έχει οριστική μελέτη για κάποια… ρυάκια, είναι επιεικώς αστήρικτος έως και γελοίος. Και διότι, επιπλέον, υπάρχει προμελέτη τεχνικών έργων που (επίσης σύμφωνα με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου), καλύπτει με ακρίβεια το 90% όλων των στοιχείων κατασκευής του έργου. Και καταδεικνύει ότι η περιβόητη συμπληρωματική μελέτη, την οποία επανειλημμένα έχω καταγγείλει όχι μόνον δεν ήταν απαραίτητη, αλλά και θα την πληρώσουμε με 1.200.000, όταν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΑΖΙ, κόστισαν συνολικά δύο (2) εκατομμύρια»!!!. Και ο πιο δύσπιστος πολίτης, αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει».
Και καταλήγει ο βουλευτής:
          «Η έκκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου πρέπει όλους να μας συνεφέρει από τα πολιτικά μας κόμπλεξ. Το έργο  ανήκει στους κατοίκους της Πέλλας και δεν έχει κανενός την πατρότητα. Γι΄ αυτό πολίτες και φορείς θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά, συσπειρωμένοι στον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή των 120 εκατομμυρίων. Αν υπάρχουν άλλα χρήματα αλλού, ας πάνε να τα διεκδικήσουν εκείνοι που άρπαξαν τα δικά μας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                           13/02/2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΒΡΑΜΗ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΟ AMERICAN BALLET THEATER !


Η Αλεξάνδρα Αβράμη με καταγωγή από τα Γιαννιτσά Πέλλας, κατάφερε να επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες χορευτές, από το φημισμένο American Ballet Theater, το οποίο είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες κλασικού μπαλέτου στον κόσμο.
 «Ποτέ δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Έχεις μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να σου συμβεί.» 
Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε να χορεύει μόλις σε ηλικία 4 ετών. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πότε όμως, δεν άφησε το χορό και παρακολουθούσε παράλληλα και τα πανεπιστημιακά της μαθήματα. Πήρε το πτυχίο της ως δασκάλα χορού από τη «Royal Academy of Dance» στο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομάδες χορού και συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους. Το όνειρο της όμως την έφερε στις ΗΠΑ, όπου και διαπρέπει. Εκτός από το American Ballet Theater, φοίτησε με υποτροφία στο Joffrey Ballet School, τη μεγαλύτερη επαγγελματική σχολή χορού του κόσμου.
 Πλέον είναι από τις σπουδαιότερες μπαλαρίνες και από τις ελάχιστες Ελληνίδες χορεύτριες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...