Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Στην ανατολική είσοδο του χωριού Σωτήρας της Έδεσσας, στην μεγάλη ανηφόρα, υπάρχει το σκηνικό που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Κάποιος συμπολίτης μας, έχει τοποθετήσει την γαλανόλευκη σημαία, και δίπλα της ένα μικρό εκκλησάκι, σημάδια της άρρηκτης σχέσης της ορθοδοξίας με την Ελλάδα.
Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή κίνητρα της κίνησής του, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι το θέαμα πλημμυρίζει τον διαβάτη με ανάμεικτα συναισθήματα.




Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΖΗΤΑΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟ: Ζητάει ακριβή ημερομηνία υπογραφής σύμβασης και διασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης
 Ερώτηση για το ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ θα υπογραφεί η σύμβαση μελέτης για το Φράγμα Αλμωπαίου, κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.
          Ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα εγκληματικά λάθη για ένα έργο του οποίου θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή.
          Ζητεί επίσης να πληροφορηθεί, αν έχουν διασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, από την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
               
Ακολουθεί το πλήρες  κείμενο  της Ερώτησης:

Στις 26 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση της Βουλής, κατά την ομιλία σας αναφερθήκατε σε επτά προγραμματιζόμενες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις του Υπουργείου σας. Πρόκειται αναμφίβολα για δράσεις με σύγχρονη, ουσιαστική και ορθολογική προσέγγιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και, η υλοποίησή τους, ασφαλώς θα συμβάλλει σημαντικά στην εξυγίανση και την ανόρθωση του τομέα και στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Μεταξύ των συγκεκριμένων δράσεων, είναι και ο προγραμματισμός υλοποίησης βασικών έργων υποδομής, όπως φράγματα, ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές και εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της παραγωγής με μείωση του κόστους και, κατ’ επέκταση, την μεγιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

ΕΠΕΙΔΗ, για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης, απαιτείται άμεσος προγραμματισμός και διασφάλιση προϋποθέσεων όπως:
•       Καταγραφή και ιεράρχηση των απαιτούμενων, σημαντικών έργων υποδομής ανά νομό και Περιφέρεια, και ταχεία έναρξη ή/και επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσής τους (μελέτες και αδειοδοτήσεις).
 •       Επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης και εκπόνησης των μελετών έργων που έχουν ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013, καθότι, δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις έργων που μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί καν η σύμβαση της μελέτης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το σημαντικότατο έργο του Νομού Πέλλας: Το φράγμα του Αλμωπαίου, για το οποίο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση της μελέτης, μετά από 3,5 και πλέον χρόνια από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Όπως μάλιστα έχω επανειλημμένα καταγγείλει με αδιάσειστα στοιχεία και εσείς ασφαλώς γνωρίζετε, στις διαδικασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, έχουν διαπραχθεί εγκληματικά λάθη και παραλείψεις καθότι, η κατασκευή του έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. με χρηματοδότηση του Γ’ ΚΠΣ 450.000 ευρώ για την αναγνωριστική μελέτη η οποία και παραδόθηκε. Στη συνέχεια, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την οριστική μελέτη και ο διαγωνισμός έγινε στις 8/12/2009. Ακολούθησαν ύποπτες κωλυσιεργίες: Ενώ προβλεπόταν να παραδοθεί η μελέτη στις 9/9/2011 και να ξεκινήσει η κατασκευή, ο διαγωνισμός ανεξήγητα(;) ακυρώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε για το 2012. Αλλά και πάλι, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία περατώθηκε στις 7/12/2012, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για τη μελέτη!

ΕΠΕΙΔΗ, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη και, ενδεχόμενες νέες κωλυσιεργίες θα πετάξουν τη μελέτη για το μεγάλο έργο έξω και από αυτό το ΕΣΠΑ, πρέπει να θεωρούμε αυτονόητα τα παρακάτω: ‘Οτι, με την αναδιάρθρωση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Τομεακού προγράμματος και Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών), έχετε ήδη μεριμνήσει και διασφαλίσει ότι οι μελέτες, όπως η συγκεκριμένη του φράγματος Αλμωπαίου, θα χρηματοδοτηθούν κανονικά από το τρέχον ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να απενταχθούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ο κ Υπουργός να μας ενημερώσει αν:
 -        Έχει γίνει ιεράρχηση έργων προς υλοποίηση και ποιών;
-         Έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών που έχουν ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, όπως η μελέτη του φράγματος Αλμωπαίου;
-         Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση για την μελέτη
-         Έχουν διασφαλιστεί κονδύλια για την υλοποίηση έργων στη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020 και για ποια συγκεκριμένα έργα;

04/03/2013

ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.



Χρυσό μυρίστηκαν τρεις Θεσσαλοί (δύο Καρδιτσιώτες και ένας Ελασσονίτης) που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του στην Ανάβρα του Δήμου Αλμυρού μαζί με άλλους τρεις ακόμα δικαιούχους.

Οι έρευνες πρόκειται να γίνουν στη θέση "Γούρα" της Ανάβρας και εφόσον εντοπιστεί τελικά ο θησαυρός θα πάει κατά 50% στους πέντε δικαιούχους και 50% στο κράτος. Μάλιστα οι δύο Καρδιτσιώτες θα έχουν να λάβουν το 48% από το ήμισι του θησαυρού (45% + 3%) και το υπόλοιπο θα μοιραστεί σε τρεις δικαιούχους (κατά 46% σε κάτοικο των Σερβίων Κοζάνης, 3% σε επίσης κάτοικο των Σερβίων Κοζάνης και 3% σε κάτοικο του Λουτρού Ελασσόνας).

Οι εργασίες ανασκαφής για την ανεύρεση του κρυμμένου θησαυρού δεν έχουν οριστεί ακόμα αλλά έχει εξασφαλιστεί άδεια 10 ημερολογιακών ημερών για να υλοποιηθούν. Το όλο project αναμένεται να κοστίσει αρκετά στους πέντε χρυσοθήρες τόσο για την εκσκαφή του χώρου όσο και για την ανάπλασή του στο τέλος των εργασίων, ωστόσο, ευελπιστούν τα κέρδη να είναι πολλαπλάσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net εργασίες ανεύρεσης του θησαυρού πραγματοποιήθηκαν και πάλι πριν λίγους μήνες στην Ανάβρα σε δύσβατο σημείο αλλά παρά τις πολυήμερες προσπάθειες δεν εντοπίστηκε κάτι. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει στόχος πολλές φορές και παράνομων ανασκαφών αφού πιστεύεται ότι υπάρχουν λίρες κρυμμένες από αντάρτικες ομάδες που δρούσαν εκεί στο παρελθόν.








 

ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ TIMELINE TOY FACEBOOK.

Δείτε εδώ το νεο TIMELINE του FB… έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και είναι ήδη σε πειραματικό (Beta) στάδιο στη.. Νεα Ζηλανδία (!) …


ΠΑΛΙΟ:


ΝΕΟ:


Όπως μπορείτε να δείτε, η μπάρα με τις πληροφορίες έχει συμμαζευτεί λιγάκι, οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο και γενικά έχει γίνει προσπάθεια να είναι πιο μικρό σε ύψος για να φαίνεται καλύτερα και σε φορητές συσκευές.

Γενικά αν θέλετε να διαβάσετε λίγο περισσότερο, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Η σελίδα είναι στα αγγλικά αλλά αξίζει!






ΠΗΓΗ...http://kserolas.com

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ.

Όχι στα ναρκωτικά Μανώλη Μητσιά

Χρήστης παράνομων ναρκωτικών ουσιών είναι κατά τα φαινόμενα ο Μανώλης Μητσιάς. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, μέσα από το κέντρο απεξάρτησης "το γαλάζιο κουνούπι", δήλωσε:

«Παρακολουθώ πολύ τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά. Είναι μέγας πατριώτης. Ακούω μερικούς ηλίθιους στην τηλεόραση που τον βρίζουν και μιλάνε εναντίον του και θυμώνω. Πρόκειται περί ηλιθίων. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος την εποχή αυτή να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Ξέρω πόσο αγαπάει την Ελλάδα. Μέρα-νύχτα το μυαλό του είναι στο πώς θα βγούμε από το τούνελ».

Αλλά δε σταμάτησε εκεί. Αναφερόμενος στο "μαζί τα φάγαμε" του Θόδωρα είπε:

«Η φράση του κ. Πάγκαλου ότι όλοι μαζί τα φάγαμε κρύβει αλήθεια. Μόνο που δεν τα έφαγαν όλοι στο ίδιο ποσοστό. Αλλά εμείς πιέσαμε τους πολιτικούς να βάλουν το παιδί μας στον ΟΤΕ ή στο υπουργείο. Κάπου βάλαμε όλοι το χεράκι μας. Παντού υπήρξε φαγοπότι στην Ελλάδα».

Για να κατηγορήσει τελικά τους Έλληνες για τον τρόπο που επέλεξαν να ξοδέψουν τα δεδουλευμένα τους λέγοντας:

«λόγω του παραλογισμού του χρήματος που έρεε στα σπίτια μας και είχαμε δυο-τρεις τηλεοράσεις και δυο-τρία αυτοκίνητα ο καθένας, χάσαμε το μέτρο»

Ας ελπίσουμε ο προσωπικός φίλος και κουμπάρος του Αντώνη του Σαμαρά, Μανώλης Μητσιάς, να καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με τα ναρκωτικά, γιατί το ελληνικό τραγούδι τον χρειάζεται. Η πολιτική πάλι, καθόλου.


ΥΓ: Ο Μανώλης Μητσιάς δε βρίσκεται σε κέντρο απεξάρτησης και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Και ΑΥΤΟ, είναι το ανησυχητικό.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ.


15Επειδή πολύ συχνά ακούμε από συγγενείς καί φίλους πώς σημασία δέν έχει τόσο η νηστεία ,όσο τά καλά έργα καί η πίστη , γράφει ο Άγιος Βασίλειος μία ωραία παρομοίωση γιά νά δείξει τό κέρδος πού έχει ο άνθρωπος από τή νηστεία .

Όπως δηλαδή είναι ευκολότερο νά επιπλεύσει σέ τρικυμία ελαφρότερο πλοίο απ 'ότι ένα βαρυφορτωμένο μέ εμπορεύματα καί πλήθος ανθρώπων, έτσι καί τά σώματά μας όταν παραφορτώνονται μέ τροφές ,εύκολα υποκύπτουν σέ ασθένειες. Θά πεί ίσως κάποιος πώς άν έχουμε πίστη τί χρειάζεται η νηστεία;

Απαντά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγοντας πώς η νηστεία χαρίζει μεγάλη ευσέβεια καί φιλοσοφημένη σκέψη καί μεταβάλλει τόν άνθρωπο σέ άγγελο , ώστε νά μπορεί νά αγωνίζεται εναντίον τών πονηρών ασωμάτων δυνάμεων. Αυτός πού νηστεύει είναι ανάλαφρος κι'έχει φτερά , προσεύχεται μέ άγρυπνο πνεύμα , σβήνει τίς πονηρές επιθυμίες , εξευμενίζει τόν Θεό καί ταπεινώνει τήν ψυχή πού υπερηφανεύεται.
Η νηστεία νομοθετήθηκε στόν Παράδεισο. Είναι η πρώτη εντολή πού έλαβε ο Αδάμ: "από τό δένδρο τής γνώσεως τού καλού καί τού κακού δέν θά φάγετε".

Ο Λάζαρος μέ τή νηστεία μπήκε στόν Παράδεισο.
Ο Μωυσής μέ τή νηστεία πλησίασε τό Όρος Σινά καί δέχθηκε τό νόμο πού γράφθηκε από τόν ίδιο τόν Θεό στίς πλάκες.
Ο Ηλίας μέ τή νηστεία σταμάτησε γιά τρισήμισυ χρόνια τόν ουρανό νά βρέχει εξαιτίας τού παρανόμου λαού.

Οι τρείς Παίδες στήν κάμινο τής Βαβυλώνος μέ τή νηστεία απεδείχθησαν πιό δυνατοί καί από τό χρυσάφι.
Ο Δανιήλ μέ τή νηστεία δίδαξε καί τά λιοντάρια νά νηστεύουν, αλλά καί διέκρινε μέ καθαρή ψυχή τά οράματα τού Ναβουχοδονόσωρος.
Ο απόστολος Παύλος μέ τή νηστεία ανέβηκε ως τόν τρίτο ουρανό.

Ο ίδιος ο Χριστός μέ τή νηστεία αφού οχύρωσε τήν σάρκα δέχθηκε τίς προσβολές τού διαβόλου: κι'αυτό τό έκανε όχι γιατί είχε τήν ανάγκη τής νηστείας αφού ήταν καί τέλειος Θεός, αλλά γιά νά διδάξει εμάς νά προετοιμαζόμαστε μέ τή νηστεία νά αντιμετωπίζουμε τούς πειρασμούς.

(Απόσπασμα από τήν Α` ομιλία περί νηστείας τού Αγίου Βασιλείου, ΕΠΕ, τ. 6) 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

WERNER FREUND: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ !


.To Σάββατο 2 Μαρτίου συμπλήρωσε τα 80 χρόνια ζωής από τα οποία τα τελευταία σαράντα, τα ζει συντροφιά με λύκους (και όχι μόνο) που λατρεύει.

Ο Γερμανός πρώην αλεξιπτωτιστής ζει σε μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων στη Δυτική
Γερμανία παρέα με λύκους, ενώ έχει συγκεντρώσει στο κτήμα του πάνω από 70 άγρια ζώα.

 
Ο ίδιος έχει επιλέξει να ταυτιστεί μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τρώγοντας ωμό κρέας, μοιράζοντάς το μέσα από το στόμα τους. Πέραν αυτού, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με όλα τα ζώα, που έχει πάρει από μωρά.

Φροντίζει να τρώει πρώτος αυτός ώστε να τους δώσει να καταλάβει πως είναι αρχηγός τους, έχει μάθει τις ιαχές τους ώστε να τα καλεί ανάλογα με τις περιστάσεις, ενώ τα πεινασμένα ζώα περιμένουν υπομονετικά, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη και πάνω από όλα σεβασμό.

Καταρρίπτοντας τη γενική παραδοχή πως οι λύκοι δεν μπορούν να εξημερωθούν, ο Freund τους έχει κάνει να συμπεριφέρονται σαν οικόσιτα, εκμηδενίζοντας και τον κίνδυνο επίθεσης.

Πρόσφατα ο φωτογράφος του Reuters, Lisi Niesner, αποθανάτισε μοναδικές εικόνες που βλέπουμε παρακάτω, από το καταφύγιο προστασίας άγριων ζώων που έχει δημιουργήσει στο Merzig, γνωστό ως «Wolfspark Werner Freund».

Στην ευτυχισμένη ζωή του παρίσταται και η γυναίκα του Έρικα, με την οποία είναι μαζί 50 χρόνια και ζουν σε ένα ξύλινο σπίτι δίπλα στο καταφύγιο, μαζί με τη γάτα τους.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΚΑΝΟΝΙ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ" ΕΡΙΧΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


«Κανόνι μαριχουάνας» έριχνε ναρκωτικά από το Μεξικό στις ΗΠΑ
Ένα κανόνι που φέρεται να έριχνε πακέτα χασίς από το Μεξικό στις ΗΠΑ κατασχέθηκε από τη μεξικανική αστυνομία κοντά στα σύνορα.

Οι έμποροι κάνναβης, εφευρετικοί όπως φαίνεται μηχανικοί, κατασκεύασαν το κανόνι από έναν πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης, στον οποίο διοχετευόταν απότομα πεπιεσμένος αέρας από τη μηχανή ενός παλιού ημιφορτηγού.

Το αυτοσχέδιο μαραφέτι φέρεται ικανό να εκτοξεύει κυλίνδρους που περιείχαν έως και 15 κιλά κάνναβης.

Το κανόνι εντοπίστηκε στο Μεξικό όταν η αμερικανική αστυνομία ενημέρωσε τις αρχές της γειτονικής χώρας για μυστηριώδη πακέτα ναρκωτικών που φαινόταν να είχαν πεταχτεί πάνω από το φράκτη των συνόρων.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια κανόνια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αμερικανική υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας εντόπισε πάνω από 30 μεταλλικές συσκευασίες με κάνναβη που βρέθηκαν διάσπαρτες στο Γιούμα της Αριζόνα.

Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι κονσέρβες χασίς «είχαν εκτοξευτεί από απόσταση 500 ποδιών [152 μέτρα] με ένα πνευματικό κανόνι», το οποίο μάλλον τροφοδοτούνταν από μια «δεξαμενή διοξειδίου του άνθρακα που βρέθηκε στην περιοχή». Το ίδιο το κανόνι, πάντως, δεν βρέθηκε ποτέ.

Χασίς με συστημένο

Σε μια άλλη σχετική είδηση, μια γυναίκα στη Μασαχουσέτη ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx, η οποία κατά λάθος της έστειλε ένα δέμα που προοριζόταν για άλλο παραλήπτη και περιείχε τρία κιλά κάνναβη.

Όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε το λάθος έδωσε τα στοιχεία της γυναίκας στους πραγματικούς παραλήπτες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο σπίτι της μια ώρα αργότερα απαιτώντας να πάρουν το δέμα τους.

Ένας από αυτούς τελικά συνελήφθη, η γυναίκα όμως θα προσφύγει κατά της FedEx για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Σάλος με την «ταξιδιωτική οδηγία» της Κομισιόν για την Ελλάδα
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η είδηση που σχετίζεται με την ύπαρξη ταξιδιωτικής οδηγίας προς αξιωματούχους για την Ελλάδα από την Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την ύπαρξή της, ενώ από ελληνικής πλευράς, υπάρχουν μέχρι στιγμής ορισμένες αντιδράσεις που περιορίζονται σε επίπεδο επιτρόπων και ευρωβουλευτών.

Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και "νεκροί".

"Οι οδηγίες που έπονται αυτού του κειμένου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές", τονίζει ο κ. Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι είναι υπαρκτό το μήνυμα της Κομισιόν.

Η Ελληνίδα Επίτροπος, κ. Μαρία Δαμανάκη, προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Επιτροπή στην οποία ζητάει να ενημερωθεί αναφορικά "με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



Την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος, Αντιστράτηγο Π.Σ. Ιωάννη Καραλιά, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Τον Γενικό Επιθεωρητή συνόδευαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας, Υποστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Διοικητής της Β΄ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Στάμος και ο Διοικητής της Διοίκησης Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος  Χρήστος Σταματόπουλος.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την πολύ καλή συνεργασία, που, όπως τόνισε, «έφερε συγκεκριμένα και επιτυχή αποτελέσματα, σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες της πόλης, σε θέματα πολιτικής προστασίας και, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στη φύλαξη του δάσους του Σέιχ Σου». «Θαυμάζω το έργο σας και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίσης, με τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζετε σε εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές. Σας αξίζουν συγχαρητήρια, διότι καταφέρατε να διατηρήσετε τη θωράκιση όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι στις πυρκαγιές και σε άλλες φυσικές καταστροφές σε πολύ υψηλό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήρε την πολύ καλή συνεργασία και το συντονισμό μεταξύ ΠΚΜ και Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο καταστολής. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των Canadair και στην ανάγκη διατήρησής τους στη βάση της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στην έναρξη από την ΠΚΜ του προγράμματος καθαρισμού εκατέρωθεν των κυρίων οδικών αξόνων αρμοδιότητας της ΠΚΜ, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα του νέου σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Από την πλευρά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Καραλιάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή και τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας και συνεχούς επαγρύπνησης, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΑΤΕ ΠΕΤΡΙΑΣ ΣΤΟ 7ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης προς τους αθλητές: Αισθανόμαστε υπερηφάνεια για την επιτυχία σας

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Πετριάς «Ο Πελλαίος» κατά τη συμμετοχή τους στο 7ο Κύπελο Καράτε Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Μακροχωρίου. Συγκεκριμένα και οι δεκατέσσερις αθλητές του συλλόγου που αγωνίστηκαν κατέλαβαν θέση στην τριάδα των αθλητών που διακρίθηκαν ενώ οι 12 έλαβαν χρυσό μετάλλιο. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τους νεαρούς αθλητές και τον Προπονητή τους κ. Αντώνη Κίτσο, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους προσέφερε τιμητική πλακέτα. «Μας κάνατε υπερήφανους», τόνισε υποδεχόμενος τους αθλητές στο γραφείο του ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη του αθλητισμού και στις δράσεις της Π.Ε. Πέλλας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στην περιοχή μας.


Τα ονόματα των αθλητών που διακρίθηκαν στους αγώνες: Συλλέκτη Πανοραία-Μαρία, Κασιανίδης Αναστάσιος, Κασιανίδης Ιωάννης, Σαρασίδης Μιχάλης, Κίτσος Δημήτριος, Τσέμπτση Αναστασία, Ιμβριώτου Ιωάννα, Κίτσος Ιωάννης, Κασιανίδου Μελίνα, Δρακούλη Ελένη, Βάνης Δημήτριος, Κασιανίδου Μιχαέλα, Ιγνατιάδης Γεώργιος και Κίτσου Ιωάννα. 

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Βάνης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος η κα. Θωμά Ειρήνη, Γραμματέας η κα. Θωμά Ελένη και Ταμίας η κα. Ζαρακλή Μαρία.  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.



Με συναισθήματα πλήρους ικανοποίησης επέστρεψε η ομάδα Πληροφορικής του Γυμνασίου Προμάχων από το Προ-συνέδριο Πληροφορικής Πέλλας.
Έτσι και σε αναμονή για τα αποτελέσματα για πρόκριση στην τελική φάση του 5ου Συνεδρίου Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη στο Noesis (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) οι μαθητές και ο υπεύθυνος καθηγητής είναι ήδη πολύ ευχαριστημένοι από την εμπειρία και την για πρώτη φορά συμμετοχή του σχολείου σε Συνεδριακές εργασίες.

Ο τίτλος της εργασίας είναι :

Η Πληροφορική κι Εμείς στον Κόσμο με τα μάτια του 15άρη.....



"ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ".

 Ταΐζουν τους λαθρομετανάστες τρεις φορές καλύτερα από τους Έλληνες φοιτητές!Για τις τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας έχουν ακουστεί πολλά και σε πολλές περιπτώσεις έχουν κάνει πολλά περισσότερα από όσα έχουνε γίνει γνωστά. Δυστυχώς, η κοινή συνισταμένη, της απαρέγκλιτης κυβερνητικής πορείας (την οποία τηρεί με απόλυτη ακρίβεια και η σημερινή κυβέρνηση της τριανδρίας Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη) είναι η ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους γηγενείς κατοίκους της χώρας, τους Έλληνες πολίτες και η ταυτόχρονη (υπερ)προστατευτικότητα στους εισαγόμενους (λαθρο)μετανάστες.
Η μέριμνα που υπάρχει έναντι των λαθρομεταναστών χαρακτηρίζεται υπέρ του δέοντος και έχει προ καιρού ξεπεράσει το σημείο της ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισής τους από τα κυβερνητικά όργανα (βλ. υπουργεία), τα οποία μάλιστα (και παρά τις εξαγγελίες περί αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης) είτε νομοθετούν είτε έμπρακτα ενισχύουν την είσοδο και παραμονή (με την παγκόσμια πρωτοτυπία απόδοσης ιθαγένειας) των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Πριν από μερικούς μήνες, μέσα στο πνεύμα αντιμετώπισης της παραβατικότητας – εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δημιούργησε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας. Στην αστραπιαία εφαρμογή αυτής της απόφασης αντέδρασαν οι τοπικές κοινωνίες, εις μάτην, αφού η «δημοκρατικότητα» των κυβερνώντων είχε ήδη αποφασίσει και διατάξει μέχρι και το κλείσιμο αστυνομικών σχολών προκειμένου να δημιουργηθούν τα συγκεκριμένα στρατόπεδα κράτησης παραβατικών ή παράνομων (χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής) λαθρομεταναστών. Μερικούς μήνες πριν, είχε ψηφιστεί και σχετικό νομοσχέδιο βάσει του οποίου προβλέπεται η χρήση λαθρομεταναστών σε περιφέρειες της χώρας, ως εργατικό προσωπικό, εάν υπήρχαν ανάλογες ανάγκες (βλ. ΕΟΖ), τις οποίες θα επικύρωνε απλώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…!
Μέσα σε αυτό την δημιουργηθείσα ατμόσφαιρα και έχοντας δημιουργηθεί πλείστες όσες απορίες για την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και αφού το θέμα έχει αναλυθεί πλήρως από σειρά δημοσιευμένων άρθρων, εμείς αναρωτηθήκαμε: Πόσο είναι το κόστος κράτησης ανά λαθρομετανάστη;
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό ανέρχεται στα 67 ευρώ ημερησίως, μόνο για την διατροφή, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα συντήρησης και φύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων ή τα έξοδα υγιεινής που (δικαιολογημένα) υπάρχουν για τους συγκεκριμένους κρατούμενους.
Μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, δοκιμάσαμε όταν πληροφορηθήκαμε πως τα έξοδα για την σίτιση ενός φοιτητή είναι 20 ευρώ!!! Αν, μάλιστα, αναλογισθούμε πως οι περισσότεροι φοιτητές δεν έχουν θέρμανση (οι νεκροί φοιτητές στην Λάρισα πρέπει να στείλουν αρκετούς «ιθύνοντες» στην φυλακή) είτε στα πανεπιστήμια είτε στις φοιτητικές εστίες, ενώ η διαμονή των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησής τους χαρακτηρίζεται ως «χλιδάτη», τότε περνάμε από τις απορίες στον θυμό…
Και φυσικά, εμείς αναρωτηθήκαμε: 
Γιατί η σίτιση Ελλήνων φοιτητών, αυριανών επιστημόνων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πατρίδας μας, είναι πολύ λιγότερα από την σίτιση παράνομα εισαχθέντων στην χώρα; 
Γιατί υπάρχει αυτή η ανισότητα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, όταν οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν από το υστέρημά τους την λειτουργία αυτού του κράτους και στηρίζουν (ηθελημένα ή όχι) τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποία αντί να τους ευχαριστήσει τηρώντας το Σύνταγμα, τους αντιμετωπίζει και ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας; 
Γιατί όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών, δεν έχουν διαμαρτυρηθεί ποτέ για τις συνθήκες διαβίωσης και σίτισης των Ελλήνων φοιτητών;
Φυσικά, δεν περιμένουμε απάντηση, ούτε οποιαδήποτε πράξη παραίτησης λόγω ευθιξίας από εκείνους που λοιδωρούν τον Έλληνα πολίτη και φροντίζουν να υποσιτίζονται οι Έλληνες φοιτητές (και όχι μόνο), ενώ την ίδια στιγμή καλοταΐζουν -με επιλεκτικές τροφές, λόγω θρησκείας- λαθρομετανάστες. Απλά, περιμένουμε κάποια καταγγελτική αντίδραση μέσα στην Βουλή, και εξαναγκασμό των αρμοδίων υπουργών σε απάντηση (αν και το προσφιλές των κυβερνώντων είναι είτε να μην απαντούν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις είτε να παραπέμπουν σε άλλα «αρμόδια» υπουργεία, παίζοντας το παιχνίδι «από τον Άννα στον Καϊάφα»).
Κωνσταντίνος
ΥΓ: Θα παρακαλούσαμε, εάν γίνει ερώτηση στην Βουλή, να ζητηθούν τιμολόγια που αφορούν την σίτιση των λαθρομεταναστών από όλα τα κέντρα κράτησης και ταυτόχρονα τιμολόγια από τις ίδιες περιοχές που αφορούν σίτιση φοιτητών. Κι αυτό, επειδή δεν πιστεύουμε στα λόγια των πολιτικών, αλλά απαιτούμε έγγραφες αποδείξεις, λόγω πρότερης ανέντιμης πολιτικής στάσης τους…
internet advertising



Πηγή:kostasxan.blogspot.com

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ 520.000 Ε ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΚΗ.


Atsoxatzopoulos kykloforei imigymnos stis fylakes korydallou 1 315x236 Οχτώ χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή και πρόστιμο €520.000 στον Άκη ΤσοχατζόπουλοΟχτώ χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πώς υπήρξε πλάνη και όχι δόλος στις ενέργειές του.




ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Ο αγροτικός συνεταιρισμός Αλμωπίας ( πρώην ΕΑΣ Αλμωπίας) κάνει γνωστό στους αγρότες της περιοχής ότι έχει αρχίσει η συλλογή τιμολογίων – εκκαθαρίσεων για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
I. Πρωτότυπες εκκαθαρίσεις και τιμολόγια έτους 2012 
II. Ε1 μαζί με την συνημμένη κατάσταση
III. Αντίγραφο ΟΣΔΕ ( εκδίδετε από τον Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ)
IV. Για εκκαθαρίσεις και τιμολόγια με ποσά πάνω από 1.000,00 € παραστατικά εξόφλησης ( απόδειξη κατάθεσης από τράπεζα, επιταγές )

Εφειστούμε την προσοχή όλων των αγροτών της περιοχής διότι έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις αγροτών οι  οποίοι κατά την περσινή διαδικασία του ΦΠΑ δεν εισέπραξαν το φπα τους διότι ο φορέας που τα κατέθεσε δεν είχε το δικαίωμα αυτό σύμφωνα με τον νόμο 4015.








Για τον Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο Πρόεδρος


Μπερμπέρης Παντελής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ




Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η Ομάδα Γυναικών της Ο.Γ.Ε. πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

      Συζήτησε με τις γυναίκες της πόλης για την πραγματική αλληλεγγύη, σαν αγωνιστική απάντηση στο φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, που δεν ευθύνονται γι’αυτήν, κόντρα στις «φιλευσπλαχνίες & τις ελεημοσύνες» διαφόρων φορέων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΤΒ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2013, συμμετέχει στην έκθεση ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού, που διοργανώνεται στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...