Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ.

 
Τους Προμάχους επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο  9/3 ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου.
Με μέλη του τοπικού συμβουλίου επιθεώρησε της πηγές του βουνού από όπου εφοδιάζεται με νερό το υδραγωγείο, και εξέφρασε την έκπληξή του από τις τεράστιες ποσότητες νερού , οι οποίες χάνονται, λόγω του λανθασμένου τρόπου περισυλλογής τους . Είναι πασιφανές σε όλους τους κατοίκους, ότι αν γίνει μια σωστή διαχείριση των πλούσιων πηγών του βουνού, και "μαζευτούν" τα νερά, που χάνονται, οι πομώνες του κάμπου θα είναι αχρείαστες , με αποτέλεσμα οι καταναλωτές κάτοικοι, να ελαφρυνθούν από τους βαρείς λογαριασμούς, που κατά καιρούς έρχονται στα νοικοκυριά τους.
Στη συνέχεια ο κύριος Παρούτογλου κατέληξε σε καφετέρια του χωριού, όπου και συνομίλησε ανεπίσημα με πολλούς κατοίκους, ακούγοντας υπομονετικά τα διάφορα προβλήματα.
Πληροφορίες μας αναφέρουν , ότι σχεδιάζεται ευρεία συνέλευση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή και ρεαλιστική λύση για το μεγάλο πρόβλημα των υπέρογκων χρεών, που οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν, από την ΔΕΥΑ   και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει όλο τον κόσμο.
Ο κύριος Παρούτογλου άφησε θετικές εντυπώσεις, εν αντιθέσει με την προηγούμενη κίνηση-απειλή του δήμου, να αποστείλει ειδοποιητήρια, που ανέφεραν  και προειδοποιούσαν, ότι τα χρέη των κατοίκων θα βεβαιωθούν στην εφορία.
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν και τα "Π.Ν." θα σας ενημερώσουν έγκαιρα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!!!


Γιαγιά απέναντι στα ΜΑΤ:

"Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια". Αυτό ήταν το τραγούδι μιας γιαγιάς που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο της Ιερισσού το πρωί της Πέμπτης.



"Ελάτε να σας πω εγώ, που είμαι γενιά του '40. Δεν έχετε μάνες;", φώναξε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.


Σημειώνεται ότι τέσσερις συλληφθέντες, ένα κοριτσάκι χτυπημένο και δεκάδες δακρυγόνα ήταν το αποτέλεσμα από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό ενώ δεκάδες ήταν οι καταγγελίες των πολιτών και μαθητών για αλόγιστη χρήση βίας, ανακρίσεις και καταστολή μέσα στο χωριό.

Οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν μετά τις κατ' οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, την ώρα που περίπου 250 κάτοικοι της Ιερισσού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πολυγύρου φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και των μεταλλείων.

Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για νωρίς το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου καθώς γύρω στις 12 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο οι τέσσερις κατηγορούμενοι για αδικήματα της νομοθεσίας περί κατοχής όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Για τους τέσσερις συλληφθέντες ορίστηκε δικάσιμος για την 20 Μαρτίου. Η αστυνομία δεν συνδέει πάντως τις χθεσινές συλλήψεις με τον εμπρησμό στις Σκουριές.



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/


"ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ";




ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

Φωτοεπικαιρότητα:

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

1"ουτε ανὴρ χωρὶς γυναικὸς ούτε γυνὴ χωρὶς ανδρὸς εν Κυρίω"

(Α’ Κορ. 11,11)

Της Κυριακής Χριστοδούλου, Φιλολόγου

Η Ορθόδοξη Εκκλησία εξυψώνει τη γυναίκα ως πρόσωπο αποδίδοντάς της ρόλο ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του νέου ανθρώπου και την παρουσία του μέσα στην κοινωνία. Αντίθετα από διαχρονικές αντιλήψεις και πραγματικότητες, που θέλουν τη γυναίκα περιθωριοποιημένη, η Εκκλησία καταλύει κάθε διάκριση μεταξύ των δύο φύλων θεωρώντας άνδρες και γυναίκες ως ισότιμα μέλη ενός Σώματος, προικισμένα με τα ίδια πνευματικά χαρίσματα και με κοινό στόχο την Κοινωνία με το Θεό. 
Η εξύψωση της γυναίκας βρίσκει την υψηλότερη έκφρασή της στο πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας και ιδίως στη συμβολή της στην ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Η Θεοτόκος Μαρία αποτελεί την ιδανική, πανώρια και θαυμαστή γυναίκα, σταθερό πρότυπο κάθε Χριστιανού. Σε ολόκληρη όμως την ιστορία της Εκκλησίας μας συναντάμε Γυναίκες – Πρότυπα, γυναίκες Αγίες που με την αρετή τους υπηρέτησαν το Θεό και τον άνθρωπο. Η Χαναναία και η Αιμορροούσα διδάσκουν με την πίστη και την επιμονή τους.

Η δακρυρροούσα Πόρνη γίνεται ύψιστο παράδειγμα μετάνοιας. Η Σαμαρείτιδα - Αγία Φωτεινή, η Πρίσκιλλα, η Λυδία, η Αγία Θέκλα και αναρίθμητες άλλες γυναίκες γίνονται συνεργάτες στο έργο του κηρύγματος. Η Εμμέλεια, η Νόνα, η Ανθούσα αναδεικνύονται αληθινές μητέρες. Η Ολυμπιάς, η Φοίβη, η Πενταδία, η Αμπρούκλα, η Σιβινιανή χειροτονούνται διακόνισσες και αφοσιώνονται στο πολύπλευρο έργο τους με ευλάβεια. Ο ρόλος των διακονισσών ήταν πολύ καθοριστικός στο χώρο της Εκκλησίας και ο σεβασμός προς το πρόσωπό τους καθολικός. Πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί ότι δεν αναλάμβαναν οποιαδήποτε υπηρεσία που να σχετίζεται με το Θυσιαστήριο.

Στο ίδιο έργο διακονίας αφοσιώνονται και πάρα πολλές γυναίκες στις μέρες μας, στα πλαίσια πληθώρας δραστηριοτήτων της Ενορίας τους, είτε αυτές σχετίζονται με φιλανθρωπική δράση, είτε με την κατήχηση και γενικότερα τη χριστιανική αγωγή, είτε με άλλες πνευματικές ευκαιρίες (κατασκηνώσεις, συνέδρια κτλ.).Η συμμετοχή της γυναίκας στο διακονικό αυτό έργο συνδέεται άρρηκτα με την ιδιαίτερη γυναικεία φύση και πνευματικότητα. Η γυναίκα με αυτό τον τρόπο αξιοποιεί προσωπικά και έμφυτα χαρίσματά της, προσφέροντας δυναμικά το μερίδιό της στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας ως λατρευτικής κοινότητας. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η ζωή μιας Ενορίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγάπη, τη θυσία και την προσφορά όλων αυτών των γυναικών.

Προηγουμένως μνημονεύθηκαν άξιες γυναίκες – μητέρες, με πρώτο τιμώμενο πρόσωπο την Παναγία - Μητέρα του Θεού. Ο ρόλος της γυναίκας, συνεπώς η θέση της μέσα στην Εκκλησία, ως μητέρα  καταξιώνει στο έπακρο τη γυναικεία ύπαρξη. Το μεγαλείο της μητρότητας, το οποίο περικλείει εκτός από την τεκνογονία και την ανατροφή των παιδιών, καθιστά τη γυναίκα ως πρώτη συλλειτουργό στη δημιουργία του ανθρώπου, δηλαδή ως πηγή ζωής. Είναι ο πυρήνας του κυττάρου που λέγεται οικογένεια – κοινωνία.

Στα πλαίσια του γυναικείου έργου δεν πρέπει να παραλειφθεί η σπουδαιότητα του γυναικείουμοναχισμού, ο οποίος συνέβαλε στην ανύψωση της θέσης των γυναικών στην Εκκλησία. Δηλώνεται έτσι όχι μόνο ο κοινωνικός ρόλος και η προσφορά τους στην κοσμική ζωή, αλλά και η πνευματική τους δύναμη στο μοναχικό βίο.

Η ιδιαιτερότητα της γυναίκας και των λειτουργημάτων που επιτελεί μέσα στην Εκκλησία την καθιστά αναμφισβήτητα ισότιμο μέλος προς τον άνδρα. Στην Ορθοδοξία ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα αποτελεί θεμελιώδη αρχή. Γι’ αυτό και δε χρησιμοποιεί την έννοια της ισότητας, αλλά υποστηρίζει την έννοια της ισοτιμίας ανάμεσα στα δύο φύλα, ανάμεσα στα πρόσωπα. Το γεγονός ότι εξαιρούνται οι γυναίκες από το μυστήριο της ιεροσύνης, σε καμιά περίπτωση σημαίνει υποτίμηση της Γυναίκας, όπως θέλουν κάποιοι να θεωρούν.

Η Ιεροσύνη δεν είναι ένα εκκλησιαστικό επάγγελμα, ούτε έχει τυπικό ή εθιμικό χαρακτήρα. Πρόκειται για Μυστήριο θεσμοθετημένο από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, δοσμένο από Εκείνον μόνο στους Αποστόλους και στους συνεχιστές του έργου τους Άνδρες-Κληρικούς. Το γιατί δόθηκε αυτή η δυνατότητα μόνο στο ανδρικό φύλο, ερμηνεύεται ανθρωπίνως ως οφειλόμενο σε λόγους καθαρά πρακτικούς και βιολογικούς. Ο Άνθρωπος, άλλωστε, καλείται με πίστη – εμπιστοσύνη σ’ Εκείνον να δέχεται και να ζει τις θείες αλήθειες και ενέργειες. Το γεγονός αυτό όμως δεν αφαιρεί από την αξία της γυναίκας ως προσώπου. Η δυνατότητα άλλωστε της αγιότητας υπάρχει ελεύθερα και ισότιμα και στα δύο φύλα. Ας μην ξεχνάμε και το εξής: Το σώμα έχει πολλά μέλη και το κάθε μέλος έχει τη δική του αποστολή, η οποία με την αξία και τη μοναδικότητά της συμβάλλει στη γενική αρμονία.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ: AΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΤΟΥ 1999 ΚΑΤΑ ΣΕΡΒΙΑΣ


1Σε πλήρη αρμονία με την γραμμή της Ουάσιγκτον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ελλάδα κατ'επέκταση προχώρησε στην έμμεση αναγνώριση του Κοσόβουεπιτρέποντας την ίδρυση Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων.

Πρακτικά αναγνωρίζει ότι είναι θεμιτή η βίαιη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα του πολέμου του 1999 και τον ακρωτηριασμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και βέβαια ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και για άλλες περιπτώσεις: Αν δεχθούμε ότι μία θρησκευτική ή εθνική μειονότητα έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της απόσχισης της περιοχής στην οποία έχει πληθυσμιακή πλειοψηφία! 

Μήπως μας θυμίζει κάτι στα καθ'ημάς η συγκεκριμένη περίπτωση; Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν αποτελεί πλέον ερώτημα ή πρόβλημα για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που τα τελευταία 15 χρόνια δείχνει να διοικείται κατ'ευθείαν από την Ουάσιγκτον με εξαίρεση το χρονικό διάστημα που πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Σήμερα λοιπόν και ενώ το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο «υπουργός Εξωτερικών» του Κοσόβου Ενβέρ Χοτζάι, συναντήθηκαν στην Αθήνα και ανακοίνωσαν ουσιαστικά την σύμαψη διπλωματικών σχέσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, βέβαια, τόνισε πως η εγκαθίδρυση του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων στην Αθήνα, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με το καθεστώς, «αλλά στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ανάπτυξη είναι βασικό εργαλείο και καταλύτης για την ειρήνη».

Πρόκειται για ολέθρια αντίληψη, αφού ουδέποτε η οικονομία προηγήθηκε της εθνικής πολιτικής και των εθνικών συμφερόντων.

Και αυτό που είπε μπορεί να ίσχυε για την Γαλλία και την Γερμανία, αλλά στα βαλκανικά δεδομένα με τις απειλές κατά τις εθνικής ακεραιότητας κάτι παραπάνω από υπαρκτές, τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να λειτουργήσουν όχι απλά εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά να οδηγήσουν σε εθνικές τραγωδίες αν στο όνομα της "ανάπτυξης" και της "οικονομικής συνεργασίας" πάμε σε εκπτώσεις από τις εθνικές μας θέσεις όπως συνέβη εν προκειμένω.

Φυσικά με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε και το δικαίωμα στον αλβανικό αλυτρωτισμό (μην ξεχνάμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα Σ.Μπερίσα και Χ.Θάτσι συμφώνησαν να πάρουν αλβανικά διαβατήρια οι κάτοικοι του Κοσόβου), αναγνωρίστηκε η εγκληματική δράση του UCK κλπ.

Ο Δ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι "είναι πολύ μεγάλες οι δυνατότητες επενδυτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κοσόβου και Ελλάδας".

Δηλαδή αν αύριο ακρωτηριασθεί με μια πολύ συγκεκριμένη και στημένη διαδικασία όπως αυτή του 1999, η Θράκη και αποκοπεί από τον εθνικό κορμό και μετατραπεί σε προτεκτοράτο-"ανεξάρτητο κράτος",  δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα αν π.χ. η Ρουμανία διακρίνει "εμπορικές ευκαιρίες" και αναγνωρίσει τον ακρωτηριασμό από τον εθνικό μας κορμό. Και δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα γιατί κι εμείς το ίδιο πράξαμε με την Σερβία.

Ο κ. Χοτζάι, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνάντηση και χαρακτήρισε «μεγάλη» τη σημερινή μέρα, εξέφρασε "την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του προς το Κόσοβο στο παρελθόν" (σ.σ. ουδέποτε ο ελληνικός λαός από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά υποστήριξαν το Κόσοβο και την αποκοπή του από την Σερβία) και "τη βοήθεια των Ελλήνων στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων κλπ. στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου Κόσοβου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία". 



ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.


1Η Αγία μας Εκκλησία έχοντας την απόλυτη πίστη στην προσωπική ύπαρξη του κάθε ανθρώπου μετά τον θάνατο αλλά και στην άπειρη αγάπη- που πηγάζει από τον Αρχηγό της Πίστεώς μας και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό- που μας συνδέει άρρηκτα ακόμη και μ’ αυτούς που έχουν απέλθει από αυτήν την ζωή, θεωρεί ως αναπόσπαστο και επιτακτικό καθήκον των μελών Της την φροντίδα για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.
Είναι υποχρέωσή μας και απόδειξη της αγάπης μας για όσους έχουν εξέλθει από τον παρόντα κόσμο και βρίσκονται υπό την κρίση του Θεού.
Οι ψυχές τους δεν έχουν καταταγεί ακόμη αλλά προγεύονται κατά τα έργα τους την παραδείσια ή την κολάσιμη κατάσταση στις οποίες πρόκειται να καταταγούν μετά την τελική Κρίση κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Μέσα από την αγιοπνευματική τους εμπειρία οι Άγιοι μας διδάσκουν ότι οι προσευχές των πιστών ωφελούν πολύ τους κεκοιμημένους. Είναι δυνατόν ακόμη και να σώσουν αυτούς που κολάστηκαν. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας βεβαιώνει ότι: «δεν γίνονται άσκοπα οι προσφορές για τους απελθόντες, ούτε οι ελεημοσύνες… Ωφελείται εκείνος από σένα και εσύ από εκείνον… Να μην αμφιβάλεις ότι ο νεκρός θα κερδίσει κάποια ωφέλεια…».

Κέντρο της προσευχής και εν γένει της ζωής του Χριστιανού είναι η Θ. Λειτουργία. Ασφαλώς η μνημόνευση των κεκοιμημένων κατ’ αυτήν είναι ότι σημαντικότερο για την ανάπαυση των ψυχών τους. Όμως η Εκκλησία έχει θεσπίσει ειδικές ακολουθίες (μνημόσυνα, τρισάγια) και ειδικές ημέρες προς τιμήν των προαπελθόντων αδελφών μας. Δύο είναι τα ονομαζόμενα «Ψυχοσάββατα» (αν και κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους). Προ της Κυριακής της Πεντηκοστής και το ερχόμενο, προ της Κυριακής των Απόκρεω ή Κυριακής της Κρίσεως. Κατ’ αυτά σ’ όλες τις Εκκλησίες γίνονται μνημόσυνα για όλους τους κεκοιμημένους, γνωστούς και αγνώστους, «από Αδάμ έως των εσχάτων…». Οι πιστοί συνηθίζουν να προσφέρουν κόλλυβα. Μια πολύ ευλογημένη συνήθεια που δεν είναι απλώς ένα έθιμο αλλά έχουν σπουδαίο συμβολισμό και ωφελούν πολύ τις ψυχές. Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει αυτήν την πρακτική και παραλληλίζει την σπορά των καρπών και του σιταριού με την ταφή και την μελλοντική ανάσταση των νεκρών.

Ας μην λησμονούμε τους κεκοιμημένους μας! Αυτήν την προσφορά θα την εκλάβει ο Κύριός μας ως μεγίστη ελεημοσύνη αλλά και όσοι εκ των αναπαυσαμένων βρίσκονται κοντά στον θρόνο του Θεού θα εύχονται για εμάς.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ" ΤΣΙΜΕΝΤΟ.


"Αυτοθεραπευόμενο" τσιμέντο
Μία πρωτοποριακή επικάλυψη, η οποία επιτρέπει στο τσιμέντο να «αυτοθεραπεύεται», επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής κτιρίων και γενικότερα τσιμεντένιων κατασκευών, ανέπτυξαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Γιονσέι στη Νότια Κορέα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ACS Applied Materials and Interfaces, και, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η τεχνολογία που παρουσιάζεται αποτελεί το πρώτο παράδειγμα μίας επικάλυψης «αυτοθεραπείας» για το τσιμέντο.
Η εμφάνιση ρωγμών σε τσιμεντένιες επιφάνειες αποτελεί πολύ συχνά «κώδωνα κινδύνου» για ένα κτίριο. Παλαιότερες απόπειρες ανάπτυξης τέτοιου είδους τεχνολογιών επικεντρώνονταν κυρίως σε προσπάθειες να δοθεί πίσω στο τσιμέντο η προηγούμενη αντοχή του, ωστόσο το εγχείρημα της ομάδας του καθηγητή χημείας πολυμερών Τσαν Μουν Τσουνγκ αποσκοπεί μάλλον στην προστασία της επιφάνειας.
Η πρωτοποριακή επικάλυψη περιέχει μικροκάψουλες από πολυμερή, οι οποίες περιέχουν ένα διάλυμα που όταν εκτεθεί σε φως στερεοποιείται και καθίσταται αδιάβροχο. Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΜΙΤ Technology Review, είναι ότι ζημιές και ρωγμές σε μία τσιμεντένια επιφάνεια κάνουν τις μικροκάψουλες να ανοίξουν και να απελευθερώσουν το διάλυμα, το οποίο γεμίζει τις ρωγμές και στερεοποιείται μόλις «δει» το φως του ήλιου.
Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες πάνω σε συστήματα «αυτοθεραπείας» που βασίζονται σε μικροκάψουλες επικεντρώνονται κυρίως στην παρουσία «θεραπευτικών» ουσιών, όπου πολυμερή συνδέονται με καταλύτες. Τα συστήματα αυτά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε η πρόκληση ζημιών να φέρνει τη «θεραπευτική ουσία» σε επαφή με έναν καταλύτη, ο οποίος και την ενεργοποιεί.
ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του εν λόγω συστήματος είναι το ότι ο καταλύτης, από τη στιγμή που δεν είναι άλλος από το φως του ήλιου, είναι δωρεάν και διαθέσιμος παντού. Επίσης, η επικάλυψη αυτή δεν παγώνει ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θεωρείται ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Σε δοκιμές που έγιναν, χρησιμοποιήθηκαν λεπίδες για να προκληθούν ρωγμές σε δείγματα τσιμέντου.
Περαιτέρω μελέτη μέσω μικροσκοπίων έδειξε ότι οι μικροκάψουλες είχαν ενεργοποιηθεί, απελευθερώνοντας το διάλυμα που περιείχαν και «γεμίζοντας» τις πληγείσες περιοχές. Κατόπιν έκθεσης στο φως του ήλιου για αρκετές ώρες, φάνηκε πως τα σημεία που «προστατεύονταν» από την επικάλυψη είχαν αρχίσει να «θεραπεύονται», τη στιγμή που άλλα σημεία ελέγχου, όπου δεν είχε χρησιμοποιηθεί η επικάλυψη, είχαν μείνει ως είχαν. Κατά τον καθηγητή Τσουνγκ, το επόμενο στάδιο της έρευνας θα έχει σκοπό το να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή σύνθεση της επικάλυψης, έτσι ώστε να μένει σταθερή για μεγάλες περιόδους, που θα ξεπερνούν τον ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK.


Αυτή θα είναι η νέα εμφάνιση του Facebook (photo)
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας, τις αλλαγές που ετοιμάζει στην εμφάνιση του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τόσο στις εφαρμογές για φορητές συσκευές, όσο και στο Web.

Ο CEO της εταιρείας, δήλωσε πως ένας στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να δώσουμε στους χρήστες μας την καλύτερη προσωπική εφημερίδα στον κόσμο».

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο «News Feed», που πλέον θα χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως «μουσική», «φωτογραφίες», «βίντεο» και «νέες δημοσιεύσεις».

Η νέα μορφή των ενημερώσεων, επίσης θα περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, κάτι που θα πρέπει να αναμένεται να γίνει και για τις διαφημίσεις φυσικά.

Η νέα αναβάθμιση είναι φανερά επηρεασμένη από τις mobile εκδόσεις, με την κεντρική σελίδα του Facebook.com, πλέον να μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτήν που συναντάμε στις εφαρμογές.

Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου υποστηρίζουν πως οι χρήστες τους θέλουν ολοένα και περισσότερες επιλογές αλλά και καλύτερο έλεγχο, των δημοσιεύσεων που βρίσκουν στο «News Feed».

Έτσι, τοποθέτησαν ένα μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μέσω του οποίου θα μπορούν να πλοηγηθούν ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες ενημερώσεων.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ.


 Νηπιαγωγός έδωσε στους μαθητές της το αίμα τηςΜια νηπιαγωγός στη Νορβηγία έχασε τη δουλειά της αφού πήγε ένα φιαλίδιο με το αίμα της στην τάξη της και άφησε τους μαθητές της να το αγγίξουν και να το δοκιμάσουν.
Η νηπιαγωγός, η οποία εργαζόταν στη Σόλα, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, έφερε ένα δείγμα από το αίμα της, το οποίο είχε ληφθεί νωρίτερα εκείνη την ημέρα, και το άδειασε σε ένα πιάτο για να μπορέσουν να το δουν τα παιδιά της τάξης της ηλικίας από 3 ως 6 ετών.
«Τα παιδιά ρώτησαν αν μπορούσαν να το αγγίξουν και αυτή τους το επέτρεψε», δήλωσε στο Reuters η Ίνγκερ Λίζε Σέμε Άντερσεν, εκπρόσωπος του νηπιαγωγείου.
«Τότε αυτά την ρώτησαν “πως το βγάζουμε;” και αυτή έβαλε το δάκτυλό της στο στόμα της και τα παιδιά ακολούθησαν το παράδειγμά της», πρόσθεσε.
«Οι γονείς αισθάνονται εξευτελισμένοι, είναι συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι», υπογράμμισε.
Η Σέμε Άντερσεν πρόσθεσε ότι η νηπιαγωγός, η οποία ήταν προσωρινή υπάλληλος, υπεβλήθη σε εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα B μετά το περιστατικό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν έχουν βγει ακόμη, αλλά οι αρχές θεωρούν πολύ μικρό τον κίνδυνο μετάδοσης οποιασδήποτε λοίμωξης.


ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu/

ΟΙ ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.


Οι ταριχευμένοι ηγέτες
Για να ταριχευτεί κανείς στις μέρες μας, διαδικασία που ακολουθείται για εξαιρετικά ολίγους και εκλεκτούς, θα πρέπει να πληροί τουλάχιστον δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να έχει προφανώς... πεθάνει και δεύτερον, να είναι εμβληματική προσωπικότητα, κατά προτίμηση αρχηγός κομμουνιστικού καθεστώτος.
Και ο Μαδούρο πρέπει να είχε κατά νου αυτά τα κριτήρια αφού στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε τη σορό του Προέδρου μας για ταρίχευση για να είναι επισκέψιμη ανά πάσα στιγμή. Όπως έγινε με τον Χο Τσι Μινχ. Όπως με τον Λένιν. Όπως με τον Μάο Τσε Τουνγκ», καταλήγοντας πως «Έτσι θα βλέπετε τον Κομαντάντε. Έτσι θα ανήκει σε όλους εσάς».
Με τη νέα αυτή προσθήκη του Τσάβες λοιπόν, ας δούμε από ποιους αποτελείται το κλειστό και ολιγομελές κλαμπ των ταριχευμένων προσωπικοτήτων:
1) Βλαντιμίρ Λένιν
Γεννημένος στην πόλη Σιμπίρσκ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ο Βλαντιμίρ Λένιν (1870-1924) μυήθηκε ως φοιτητής Νομικής στον Μαρξισμό, από τον οποίο επηρεάστηκε για να εκφράσει αργότερα την πολιτική θεωρία του Λενινισμού. Υπήρξε ο πρώτος ηγέτης της ΕΣΣΔ, μέχρι τον θάνατό του το 1924. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν "εγκεφαλική αρτηριοσκλήρωση", ωστόσο υπήρξαν έντονες φήμες πως στην πραγματικότητα έπασχε από σύφιλη, η οποία και επέφερε τον θάνατό του.
Προτού ταριχευτεί, ο εγκέφαλός του αφαιρέθηκε και δόθηκε στον Γερμανό νευρολόγο Όσκαρ Φογκτ προς μελέτη, μια και ο Λένιν θεωρείτο μεγαλοφυϊα. Η σορός του εκτίθεται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει καθημερινά, εκτός από γιορτές, Δευτέρες και Παρασκευές. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση εντός του μαυσωλείου. Οι φύλακες ψάχνουν εξονυχιστικά τους επισκέπτες κατά την είσοδό τους στον χώρο. Πάντως, τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν αυτοί που ζητούν την ταφή του Λένιν.
2) Μάο Τσε Τουνγκ
Γόνος αγροτικής οικογένειας, ο Μάο Τσε Τουνγκ (1893-1976), άρχισε να δραστηριοποιείται στην πολιτική ζωή το 1918 και δύο χρόνια αργότερα προσχώρησε στον κομμουνισμό. Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας απεβίωσε το 1976, σε ηλικία 82 ετών. Η ταριχευμένη σορός του βρίσκεται σε μαυσωλείο στην αχανή πλατεία Τιεν Αν Μεν στο Πεκίνο. Πλήθη τουριστών συρρέουν καθημερινά για να επισκεφθούν το μαυσωλείο. Η διαδικασία προβλέπει για τους επισκέπτες να περνούν από τη μία πόρτα και χωρίς να σταματούν να περπατάνε, να περνάνε μπροστά από τη σορό και να βγαίνουν από μία άλλη πόρτα. Παραδόξως, ο ίδιος ο Μάο επιθυμούσε να αποτεφρωθεί η σορός του, αίτημα που ωστόσο αγνοήθηκε.
3) Χο Τσι Μινχ
Γεννημένος με το όνομα Νγκουγιέν Σιν Κουνγκ, ο Χο Τσι Μινχ (1890-1969) γεννήθηκε σε ένα χωριό του Βιετνάμ και έλαβε τη γαλλική παιδεία από τον δάσκαλο πατέρα του.
Ο Μαρξιστής ηγέτης του Βιετνάμ πέθανε στα μισά του πολέμου του Βιετνάμ, το 1969. Όπως και με τον Μάο, και το δικό του αίτημα για αποτέφρωση που έθεσε στη διαθήκη του, αγνοήθηκε. Η σορός του βρίσκεται στην Πλατεία Μπα Ντινχ, στο Ανόι.
4) Κιμ Ιλ Σουνγκ
Γνωστός και ως "Αιώνιος Ηγέτης" της Βόρειας Κορέας, αφού επισήμως και με βάση το Σύνταγμα της Β. Κορέας θα φέρει για πάντα τον τίτλο του προέδρου της χώρας ακόμα και μετά τον θάνατό του. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ παρέμεινε ηγέτης της Β. Κορέας μέχρι τον θάνατό του το 1994. Ενδεικτικό της προσωπολατρίας του και της θεοποίησής του από τον λαό ήταν το γεγονός πως σημειώθηκε μαζική υστερία, αλλά και αυτοκτονίες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.
Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ αναπαύεται στο Παλάτι Κουμσουσάν, στην Πιονγκιάνγκ. Την ταρίχευσή του επιμελήθηκε η ίδια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που είχαν αναλάβει Λένιν και Στάλιν. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφισή του από τους επισκέπτες, οι οποίοι και πρέπει να ακολουθήσουν ειδικό εθιμοτυπικό που περιλαμβάνει υποκλίσεις σε κάθε πλευρά του σώματος. Προτού εισέλθουν στην κύρια αίθουσα που βρίσκεται η σορός, πρέπει να περάσουν από αεροθαλάμους, που απομακρύνουν τα σωματίδια σκόνης από πάνω τους. Αφού αποτίσουν φόρο τιμής στη σορό, οι επισκέπτες μπορούν να υπογράψουν σε βιβλίο συλλυπητηρίων.
5) Κιμ Γιονγκ Ιλ
Ο γιος του Κιμ Ιλ Σουνγκ, Κιμ Γιονγκ Ιλ γεννήθηκε το 1941 στο χωριό Βιατσκόε της Ρωσίας, εκεί δηλαδή που ο πατέρας του διοικούσε το 1ο Τάγμα της 88ης Σοβιετικής Ταξιαρχίας.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 17 Δεκεμβρίου 2011. Αργότερα αναφέρθηκε πως υπέστη την καρδιακή προσβολή από τον εκνευρισμό του για λάθη που παρατηρήθηκαν στην κατασκευή μίας σημαντικής μονάδας παραγωγής ενέργειας.
Την ταρίχευσή του ανέλαβε ομάδα εξειδικευμένων Ρώσων επιστημόνων, η οποία είχε επιμεληθεί και την ταρίχευση του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη παράδοση στο αντικείμενο, αρχής γενομένης από τη μουμιοποίηση του πατέρα της ΕΣΣΔ, του Βλαντίμιρ Λένιν. Το 1939, μάλιστα, ιδρύθηκε και το Εργαστήριο του Μαυσωλείου του Λένιν, που εξειδικεύτηκε στην ταρίχευση. Αργότερα, ανέλαβαν και τη μουμιοποίηση του Στάλιν, ο οποίος ωστόσο ετάφη το 1961, μετά την αποσταλινοποίηση του σοβιετικού καθεστώτος.
6) Φέρντιναντ Μάρκος
Ξεχωριστή περίπτωση στο "κλαμπ" αφού ταριχεύτηκε όχι από τον ίδιο τον λαό του ως ένδειξη λατρείας, αλλά από τη χήρα του, επειδή δεν διακρίθηκε ως κομμουνιστής ηγέτης και επαναστάτης αλλά ως... δικτάτορας. Ο Φέρντιναντ Μάρκος (1917-1989) γεννήθηκε στο Σαράτ των Φιλιππινών, γιος δικηγόρου και πολιτικού.
Ο Φιλιππινέζος δικτάτορας εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο το 1989. Το σώμα του βρίσκεται σε κατάσταση κατάψυξης στην πόλη Μπατάκ των Φιλιππινών. Η χήρα του, Ιμέλντα Μάρκος δεν έχει προχωρήσει σε ταφή του, επειδή οι αρχές της χώρας έχουν αρνηθεί να τον θάψουν με προεδρικές τιμές. 

ΠΗΓΗ:athensvoice.gr

ΧΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΥΛΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ.


Χορός σε στύλο για… βραβείο
Η Τζενίν Μπάτερφλαϊ, δηλαδή πεταλούδα, πραγματοποίησε μία εκπληκτική χορογραφία σε διαγωνισμό χορού πάνω σε στύλο. Είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο είδος χορού που απαιτεί ταλέντο, μυϊκή δύναμη αλλά και θηλυκότητα για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.
Σε αυτούς τους διαγωνισμούς δεν υπάρχει γυμνό και οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες χορεύτριες
Δείτε την προσπάθεια της Τζενίν που απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού:  


ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΞΥΠΝΗΜΑ.


Μακράν το χειρότερο ξύπνημα!
Δείτε το βίντεο...



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.


Βίντεο: Δείτε φυσιολογικό τοκετό σε νερό στο σπίτι!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε σε πραγματικό χρόνο τον φυσιολογικό τοκετό σε νερό μιας γυναίκας η οποία από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της
Μάλιστα, ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με την έγκυο μέσα στην πισίνα καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού, βοηθώντας την με όποιον τρόπο μπορούσε και κυρίως εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει την προσπάθειά της. Και η ανταμοιβή τους; Ο ερχομός της κόρης τους η οποία χαίρει άκρας υγείας. Δείτε το απίθανο βίντεο...

http://www.mothersblog.gr

ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Θα οπλοφορούν οι δάσκαλοι για να προστατεύουν τους μαθητές
Οι δάσκαλοι στα σχολεία της Νότιας Ντακότας στις ΗΠΑ θα επιτρέπεται στο εξής να οπλοφορούν για να προστατεύουν τους μαθητές τους, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που επικυρώθηκε από τον κυβερνήτη Ντένις Ντούγκαρντ

Το μέτρο αυτό ισχύει για τους εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη του προσωπικού των σχολείων. Ωστόσο, για να φέρουν όπλα θα πρέπει αρχικά να περάσουν από εκπαίδευση, παρόμοια με αυτήν που κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας.

Ο νόμος υιοθετήθηκε σε μια περίοδο που στις ΗΠΑ συζητείται έντονα το θέμα της οπλοκατοχής και των περιοριστικών όρων που θα πρέπει να επιβληθούν, μετά τη σφαγή σε ένα σχολείο της πόλης Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και 6 γυναίκες.

Η NRA, η πανίσχυρη ένωση υπέρ της οπλοκατοχής, ζητά να τοποθετηθούν ένοπλοι φρουροί στα σχολικά κτίρια, ένα μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές του Τέξας και του Οχάιο. Η Νότια Ντακότα είναι η πρώτη Πολιτεία που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

«Στις αγροτικές περιοχές η αστυνομία συχνά απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία. Στις ζώνες αυτές, τα σχολεία μπορεί να επιθυμούν να έχουν ένοπλους φρουρούς», εξήγησε εκπρόσωπος του κυβερνήτη.Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νόμος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

"Ο ΤΣΑΒΕΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ".

 

Υψηλόβαθμοι Ιρανοί ιερωμένοι επέκριναν σήμερα τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για τη δήλωσή του ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη, που οι σιίτες μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα επανεμφανιστεί για να φέρει την παγκόσμια ειρήνη.

Την Τετάρτη, μετά το θάνατο του Τσάβες, το Ιράκ κήρυξε μία ημέρα εθνικού πένθους. Ο Αχμαντινετζάντ ήταν ένας από τους πολλούς ηγέτες χωρών που ταξίδεψαν σήμερα στη Βενεζουέλα για να παραστούν στην κηδεία.
Σε συλλυπητήρια επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Ιρανός πρόεδρος δηλώνει βέβαιος ότι ο Τσάβες "θα επιστρέψει" μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Ιμάμη Μάχντι για τον οποίο οι σιίτες θεωρούν ότι κρύφτηκε από τα εγκόσμια τον 10ο αιώνα αλλά μια μέρα θα επανεμφανιστεί και θα φέρει την δικαιοσύνη στον κόσμο.

Το σχόλιο του Αχμαντινετζάντ ωστόσο προκάλεσαν την οργή ορισμένων ιερωμένων. "Οι όροι που χρησιμοποίησε ο κ. Αχμαντινετζάντ για να περιγράψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας δεν είναι ορθοί για εμάς" φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr, ο Γορμπαναλί Ντορί Νατζαφαμπαντί, υψηλόβαθμο μέλος της Συνέλευσης των Ειδικών.

"Φυσικά μπορεί κάποιος να στείλει μια διπλωματική επιστολή χωρίς να εμπλακεί σε θρησκευτικά ζητήματα", είπε από την πλευρά του ο σκληροπυρηνικός ιεροκήρυκας Άχμαντ Χαταμί ενώ ο βουλευτής Μοχαμάντ Τακί Ραχμπάρ είπε ότι τα σχόλια του προέδρου ήταν "ασφαλώς λανθασμένα και υπερβολικά".




ΠΗΓΗ... http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...