Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ".

 
Ο Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Κέντρο Νεότητας, στο Άνω Γαρέφι.
Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής :


Στις 16:00 θα ξεκινήσει η γιορτή για τους πιο μικρούς με τραγούδια, χορό και διάφορα παιχνίδια.


Στις 21:00 θα ξεκινήσει η γιορτή για τους μεγαλύτερους με πολύ μουσική, κέφι και ξεφάντωμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Καλές Απόκριες!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.



Από την Αριδαία και το Δήμο Αλμωπίας ξεκίνησε σήμερα (11/3) η υλοποίηση των ενημερωτικών ημερίδων για την ανακύκλωση και, ειδικότερα, την προοπτική της ανακύκλωσης των τηγανελαίων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων)  και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών-Συντονιστής Φορέας Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα τα χρήσιμα άχρηστα» σε συνεργασία με την εταιρία Ionian Recycle.   



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «Αρχιμήδης» για την προώθηση της ανακύκλωσης των τηγανελαίων. Η επιτυχία του προγράμματος, μέσω του οποίου εξασφαλίζονται ανταποδοτικά οφέλη για την προμήθεια δωρεάν ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες, προϋποθέτει την ενεργητική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό έχει οργανωθεί η υλοποίηση των τριών ενημερωτικών ημερίδων στην Αριδαία, Έδεσσα και Γιαννιτσά.  

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος του Δήμου Αριδαίας κ. Γεώργιος Ιατρίδης, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετοί ενδιαφερόμενοι πολίτες. 

Η Ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Αλμωπίας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του τοπικού περιβάλλοντος και στον ιδιαίτερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη και ανάπτυξης μίας διαφορετικής νοοτροπίας από τους πολίτες, ώστε να συμμετέχουν ενεργητικά στην ανακύκλωση. 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρίτσος ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην εκδήλωση, σηματοδότησε το περιεχόμενο της εκδήλωσης και τόνισε την κεντρική θέση που κατέχει η ανακύκλωση στον βιώσιμο αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας. «Η κρίση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μέσα από την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και, τελικά, να εγγυηθούμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας», ήταν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του. 

Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη Περιβάλλοντος κα. Στέλλα Λαμπάδα και ο Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος κ. Στέφανος Αργυράκης αναφέρθηκαν στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων και, ειδικότερα, στην υφιστάμενη κατάσταση στην Πέλλα. Η παρουσίαση περιελάμβανε πολλά ενδιαφέροντα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην περιοχή μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν από τους 97 χώρους ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων που λειτουργούσαν στην Πέλλα πριν από τη δημιουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής στις τρεις Διαχειριστικές Ενότητες. 

Ακολούθησε η κοινή εισήγηση για την «Αειφόρο Διαχείριση των Απορριμμάτων με τη ματιά της εκπαίδευσης» από την κα. Σοφία Θεοδωρίδου-Διευθύντρια ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, την κα. Ελισάβετ Φράγκου-Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αβάθμιας Εκπαίδευσης και τον εκπαιδευτικό κ. Ηλία Κάρτα. Στην εισήγησή τους οι τρεις εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν, μέσα από την εμπειρία τους, στις βασικές αρχές εφαρμογής προγραμμάτων ανακύκλωσης στα οποία πρωτοστατούν οι σχολικές μονάδες. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις μεθόδους εκπαίδευσης (ολιστική, ομαδοσυνεργατική μάθηση), στις προϋποθέσεις αποτελεσματικής συμμετοχής στις δράσεις από τους μαθητές (ενημέρωση, εκπαίδευση, αναπληροφόρηση) και σε επιτυχημένα παραδείγματα εφαρμογής στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.  

Ο κ. Διονύσης Κορσιάνος, Γενικός Διευθυντής Ionian Recycle Hellas έκλεισε τον κύκλο των παρουσιάσεων αναφερόμενος στις πρακτικές λεπτομέρειες εφαρμογής του Προγράμματος «Αρχιμήδης» για την ανακύκλωση των τηγανελαίων. Βασικά σημεία του προγράμματος είναι η τοποθέτηση των κάδων στις σχολικές μονάδες και άλλους χώρους, η υπεύθυνη συλλογή και διαχείριση των τηγανελαίων από την εταιρία η οποία είναι αδειοδοτημένη από το ΥΠΕΚΑ και η πλήρης διαφάνεια στη συγκέντρωση των στοιχείων για τις συγκεντρωθείσες ποσότητες καθώς και την ανταποδοτική προμήθεια δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες.

Οι επόμενες ενημερωτικές ημερίδες στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το επόμενο πρόγραμμα: 

ΕΔΕΣΣΑ: Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα εκδηλώσεων Διοικητηρίου  
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.μ., Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων Δήμου Πέλλας 

Οι σχολικές μονάδες και ενδιαφερόμενοι φορείς ή ομάδες πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης» για την εγκατάσταση ειδικού κάδου σε χώρο ευθύνης τους, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6980673889-6980116798, 6948648314 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ionianrecyclehellas@gmail.com.  

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Σήμερα 11 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης παραβρέθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία, για την ανακύκλωση και, ειδικότερα, την ανακύκλωση των τηγανέλαιων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πέλλας κ. Ανδρίτσος Ιωάννης, η Δ/ντρια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών κα. Θεοδωρίδου Σ., ο Γενικός Διευθυντής της Ionian Recycle Hellas κ. Κορσιάνος Διονύσης, στελέχη του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Πέλλας, εκπρόσωποι της Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης στην σημερινή εποχή και μετέπειτα, ειδικότερα για την ανακύκλωση τηγανέλαιου και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος  με την ονομασία

«ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που λειτουργεί  ανταποδοτικά, με οφέλη προς τα σχολεία, με την παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης. 
Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμωπίας:
Κυρίες και κύριοι,
Καταρχάς να σας καλωσορίσω στην Αλμωπία και να συγχαρώ την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέλλας κ. Ανδρίτσο, τις διευθύνσεις Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης και όσους συμμετέχουν σε αυτή την καινοτόμα προσπάθεια ανακύκλωσης. 
Ο περιβαλλοντικός χαρακτήρας αυτής της προσπάθειας είναι σημαντικότατος γιατί στοχεύει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και στην προώθηση μιας νέας αειφορικής τεχνολογίας παραγωγής βιοκαυσίμων 2ης γενιάς.
 Θέλω να επισημάνω, το γεγονός ότι αυτή η συγκεκριμένη προσέγγιση υλοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως στη χώρα μας, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, με την επίδειξη παραγωγής βιοκαυσίμων και τη χρήση τους σε δημοτικά οχήματα. 
Μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα μπορεί και καινοτομεί και ότι η ικανότητες των ελλήνων επιστημόνων ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ανακύκλωση και στην εξοικονόμηση ενέργειας με την παραγωγή και εφαρμογή των βιοκαυσίμων.   Αποδεικνύεται επίσης - με τη συμμετοχή φορέων, πολιτών και  μαθητών  –  ότι υπάρχει στη χώρα μας αλλά και στο δικό μας τόπο, ευαισθησία περιβαλλοντική, διάθεση συμμετοχής και η επίγνωση ότι κάθε ενέργεια ή δράση  που προστατεύει το περιβάλλον  είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας. Επίσης ότι, στην περίπτωση των βιοκαυσίμων στηρίζεται και η οικονομία της χώρας.   
Είναι σοφό αυτό που λέγεται ότι, το περιβάλλον ανήκει στις γενιές που έρχονται και όχι σε αυτές που φεύγουν. Δυστυχώς όμως, οι προηγούμενες γενιές δεν το κατανόησαν, έτσι, με την υπέρ άντληση πρώτων υλών από τη μια και την υπέρ-χρήση καυσίμων των εργοστασίων παραγωγής από την άλλη, προέκυψαν τα φαινόμενα της ρύπανσης, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και γενικά της καταστροφής ισορροπιών κρίσιμων για τη ζωή μας την ίδια.  
Η χώρα μας είναι γνωστή για την «παραγωγή» απορριμμάτων, που πλησιάζουν τους 5 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη ότι, σίγουρα κάτι δεν κάνουμε καλά, ή αυτό που κάνουμε δεν είναι αρκετό.
 Η ανακύκλωση  αποτελεί  πλέον σοβαρότατο ζητούμενο. Έτσι η ανακύκλωση πλαστικού, αλουμινίου, λευκοσιδήρου,  γυαλιού και χαρτιού και τώρα των χρησιμοποιημένων ελαίων και λιπών πρέπει να επεκταθεί και να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας.
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η ίδια η φύση είναι ένας μηχανισμός ανακύκλωσης που μπορεί να μας μάθει πολλά πράγματα. Η  διατήρηση της ζωής είναι ένα προϊόν ανακύκλωσης, αρκεί να σκεφτούμε το νερό που πίνουμε, πώς ανακυκλώνεται, μέσα από την εξάτμιση και τη βροχή και επιστρέφει σε εμάς. Αυτό το απλό παράδειγμα πιστεύω ότι είναι αρκετό για να αντιληφθούμε ότι, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί μέλημα όλων των κοινωνιών του πλανήτη μας.
Όλοι, πριν ξεφορτωθούμε τα σκουπίδια μας, πρέπει να ρωτήσουμε το εαυτό μας: μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο από το να τα πετάξω; Αυτή η απλή ερώτηση πιστεύω ότι είναι η αρχή για να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας και το να ανακυκλώνεις είναι μια συνήθεια που έτσι και την ξεκινήσει κάποιος, μπαίνει στην καθημερινότητά του, και σιγά σιγά τον  κάνει όλο και πιο ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία. Τα παιδιά μας με τη συμμετοχή τους σε δράσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος αποδεικνύουν ότι διαθέτουν πλέον την παιδεία για να μην κάνουν τα λάθη των προηγούμενων γενιών και αυτό γεννά πραγματική ελπίδα
Θέλω, κλείνοντας, να πω κάτι το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Εκτός του να προσθέσουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, θα πρέπει να αφαιρέσουμε και λίγο από τον καταναλωτισμό μας γιατί όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές του επιπτώσεις.
Με δεδομένες τις βαρύτατες επιπτώσεις, στο έδαφος και στον υδροφόρο ορίζοντα από τα χρησιμοποιημένα λίπη και έλαια αλλά και στην κατεύθυνση της υποστήριξης και προώθησης της νέας αειφορικής τεχνολογίας παραγωγής βιοκαυσίμων από τηγανέλαια, ο Δήμος Αλμωπίας θα συνδράμει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια  και θα καλέσει τους πολίτες και τα καταστήματα να συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα μορφή ανακύκλωσης. 
Σας ευχαριστώ

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

Τελείωσε πριν λίγο η αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Προμάχων .
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο νεότητας του χωριού και η προσέλευση των εθελοντών ήταν ικανοποιητική.
Στους εξυπηρετικότατους υπαλλήλους της κινητής μονάδας αιμοληψίας του νοσοκομείου Έδεσσας, παρουσιάστηκαν περίπου 40 εθελοντές, αλλά μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, επετράπη σε 28 άτομα να προχωρήσουν στη διαδικασία της αιμοδοσίας.
Έτσι η τράπεζα αίματος απέκτησε άλλες 28 μονάδες στην κατοχή της και όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου, αυτή τη στιγμή η τράπεζα διαθέτει συνολικά 90 φιάλες.
Να τονίσουμε την συνεχή δράση του συλλόγου, με τις πάσης φύσεως βοήθειες, που παρέχει σε συνανθρώπους μας, μακριά από δημοσιότητες και φανφάρες.
Είναι ο σύλλογος γονέων , που εκτός από την αιμοδοσία , δραστηριοποιείται σε πολλούς άλλους τομείς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς, δίνοντας το παράδειγμα προς μίμηση.
Τα έργα του συλλόγου είναι η απάντηση σε ορισμένους κακεντρεχείς, που βγάζοντας τα ψυχολογικά τους κόμπλεξ, τολμούν και επικρίνουν τις κατά καιρούς δράσεις του.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ!






Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ FACEBOOK.



Η πιο μακάβρια φωτογραφία…






Στα σχόλια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Είναι αληθινή;
-Δεν είναι ok αυτό Στίβ
-Συγγνώμη, δεν τα πήγαινα καλά μαζί της..






ΠΗΓΗ...http://katara.gr/


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;

Τι πραγματικά σημαίνει φιλοσοφία.

Οι απόψεις και γνώμες, που, κατόπιν έρευνας, ταράζουν τα νερά της κατεστημένης πληροφόρησης, σίγουρα θα βρουν στην διαδρομή παράλογους πολέμιους. Ο δρόμος της πραγματικής γνώσης δεν είναι καθόλου εύκολος. Δεν χρειάζεται, όμως, να συμφωνήσουν όλοι μαζί σας, κάτι που ούτως ή άλλως είναι απίθανο. Καμιά φορά μάλιστα στους δέκα ακούει μόνο ο ένας.

Ωστόσο, η προσωπική επιτυχία του καθενός, βασίζεται στο γεγονός, ότι ανοίγει συζητήσεις, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έρευνα σε οποιονδήποτε τομέα. Τεχνολογία, θετικές επιστήμες, ιατρική, πολιτική, ιστορία είναι μερικοί από τους τομείς, που, όταν το «κυνήγι» πληροφοριών γίνεται με μυαλό και μάτια ανοιχτά, υπάγονται στην μεγάλη κατηγορία της φιλοσοφίας.

Ναι, καλά ακούσατε. Φιλόσοφος δεν είναι αυτός, που κάθεται και «αραδιάζει» «θεωρητικούρες», όπως μας «διδάσκουν» σήμερα, την εποχή της διαστρέβλωσης όλων των εννοιών. Φιλόσοφος είναι ο καθένας, ο οποίος αναζητεί την αλήθεια πάνω στο αντικείμενο του. Άλλωστε στην Αρχαία Ελλάδα φιλόσοφοι, ονομάζονταν οι γιατροί, οι φυσικοί, οι αναλυτές και γενικά όλοι αυτοί που έψαχναν το αληθές. Οι ψαγμένοι, δηλαδή, με λόγια της πιάτσας.

Οι φιλόσοφοι, εν κατακλείδι, είναι αυτοί που ενοχλούν, γιατί ψάχνουν. Και όποιος ψάχνει, βρίσκει. Και όποιος βρίσκει ανάβει σπίρτο, «πυροδοτώντας» την όρεξη κι άλλων να ψάξουν. Κατά αυτόν τον τρόπο επέρχονται ουσιαστικές αλλαγές και πραγματική πρόοδος σε κράτη και κοινωνίες.

Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους «βολεμένους» της υπόθεσης, πολλοί από τους οποίους παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, ως προοδευτικούς, ενώ στην ουσία είναι άκρως οπισθοδρομικοί. Ο φθόνος τους απέναντι σ’ αυτούς, οι οποίοι έχουν προσωπική άποψη και δεν παπαγαλίζουν θεωρίες, γεννά σιγά-σιγά μίσος.

Έτσι «βολεμένοι» και «ξερόλες» χλευάζουν τις απόψεις των φιλοσόφων της εποχής μας.

Στην συνέχεια, μη μπορώντας να αντικρούσουν την γνώση που ξεπροβάλλει, «πετροβολούν» τους ίδιους τους ερευνητές. Εντούτοις, ότι βρίσκεται ψηλά δύσκολα πέφτει. Αντίθετα ανθίσταται και στο τέλος δικαιώνεται.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΨΕΚΑΖΕΤΕ".

Μόλις βγαίνουν οι κατσαρίδες από τις τρύπες τους να τις ψεκάζετε

Μη τυχόν και κάνουν φωλιά και πολλαπλασιαστούν. Αμέσως μόλις τις βλέπετε να συγκεντρώνονται κάπου δειλά-δειλά και να κουνάνε τι κεραίες τους "αγανακτισμένα" ξέρετε, ψέκασμα, σπρώξιμο, στις τρύπες τους πάλι. Δεν είμαστε γι΄αστεία τώρα. Να προλάβουν να μαζευτούν ξανά να προκαλούν ανησυχίες για τυχόν μολύνσεις. Ψέκασμα, πάτημα και λιώσιμο.

Μπορεί να είναι φιλήσυχες, λίγες, στο μεγαλύτερο μέρος μεσήλικες, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Των τυραννιών τα παιδιά πριν συμβεί τίποτα το ανεπανόρθωτο ψεκάζουν...

Όσο για όσους λένε μεγάλα λόγια για ανατροπές, αντίδραση, ξεσηκωμούς, ξέρω, θα βρίσκουν υποστήριξη μόνον εφόσον πληρούν τις προυποθέσεις του πολιτικοποιημένου, σοβαρού αγανακτισμένου. Να είναι καλό παιδί, άριστος μαθητής, αρκεί να μην είναι έξω απ το μαντρί. Τώρα αν είσαι από εκείνους που δεν τους ξέρουμε, ποιος τους είδε ποιος τους ξέρει και τους μολογά...

Δε πα να τους πατήσουν και να τους λιώσουν.

Οι δε εκατοντάδες χιλιάδες δεινοπαθούντες; Οι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι, οι καρπαζοεισπράκτορες, οι τρόφιμοι των συσσιτίων, οι άθλιοι των Αθηνών.. που είναι άραγε;

Περιμένουν κάποιον να τους δώσει το σύνθημα. Το να είναι κακομοίρηδες, να πεινάει το παιδί τους, να μην βλέπουν καμιά ελπίδα και να ψωμολυσσάνε δεν είναι από μόνο του σύνθημα. Πρέπει κάποιος να τους πάρει από το χεράκι. Η μάλλον, ακόμα καλύτερα ίσως χρειάζονται προσωπική πρόσκληση. Πόρτα πόρτα και με λίγο παρακάλι..

Μήπως θα είχες την ευγενή καλωσύνη να βγεις από τη μιζέρια σου; Κάπως έτσι.


Αντε καληνύχτα σας




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ.


Ζητείται υπάλληλος άνευ αποδοχών!!!


Πέτρος Δούκας: Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους.

Όπως γράφει θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία
Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως γράφει ο κ. Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ). 
Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή», θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕ.Π.Α ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



«Θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Βουλευτή από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κοκκόρη, τη Διοίκηση του ΙΚΑ και την υπεύθυνη των ΚΕ.Π.Α κ. Ελένη Νιαρχάκου, είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. 

Ο Βουλευτής στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανέπτυξε τη θέση, την οποία είχε εκφράσει και στο παρελθόν, για τη λειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην πόλη των Γιαννιτσών. Τόνισε στους υπεύθυνους την αναγκαιότητα για παροχή δυνατότητας στους ασφαλισμένους να καταθέτουν το αίτημα τους σε κάθε παράρτημα ΙΚΑ και να τους χορηγείται άμεσα και ο αριθμός πρωτοκόλλου. Επιπλέον, ζήτησε το παράρτημα των Γιαννιτσών, αλλά και κάθε παράρτημα ανά την επικράτεια, να αποτελεί σημείο, στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα να διενεργούνται επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Μάλιστα, ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την άποψη για αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε να λειτουργήσουν Κέντρα Απονομής Συντάξεων στα παραρτήματα του ΙΚΑ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι, ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι, στα πλαίσια της συνολικής αναδιάρθρωσης του Οργανισμού θα εξεταστούν τα παραπάνω αιτήματα και εμφανίστηκαν θετικοί στην πρόταση του κ. Σταμενίτη για λειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην πόλη των Γιαννιτσών.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ "ΤΕΦΤΕΡΙ" ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.


15Του Νίκου Χειλαδάκη
Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, τη. οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει και επομένως να την ομιλεί.

Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel, ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του πρώτου σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα altτης νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Το σημειωματάριο αυτό που αποτελείται από 180 μικρές σελίδες, είχε γίνει επί πολλά χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διαμάχης μεταξύ των Τούρκων μελετητών αν πράγματι ανήκε στον Πορθητή της Κωνσταντινούπολης, στον Fetih, όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι που τον έχουν αναγάγει σε μεγάλο σύμβολο της σύγχρονης Τουρκίας. Τελικά ένα ειδικός καθηγητής, ο Sühey Ünver, κατάφερε να αποδείξει μετά από κοπιαστικές μελέτες ότι αυτό είναι πράγματι το προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή.

Αλλά το εντυπωσιακό δεν ήταν ότι ανακαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε το προσωπικό αυτό «τεφτέρι» του Πορθητή, αλλά το περιεχόμενο του, που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προτίμηση του προς τα ελληνικά και χριστιανικά σύμβολα και πρότυπα. Όπως αποκαλύπτει και το περιοδικό Aktuel, ανάμεσα στις σημειώσεις του Μωάμεθ διακρίνονταν η προτίμηση του προς το ελληνικό αλφάβητο, άλλη μια απόδειξη πως του άρεσε να γράφει και να διαβάζει στα ελληνικά, την μητρική γλώσσα της μητέρας του, αλλά και το πιο εντυπωσιακό, αναπαρίστανται χριστιανικά πορτραίτα, άλλη μια ένδειξη της προτίμησης που είχε ο Μωάμεθ προς της ελληνική ορθοδοξία, ένα θέμα που συχνά προκαλεί έντονες συζητήσεις ακόμα και σήμερα στην Τουρκία.

Η αποκάλυψη αυτή του τουρκικού περιοδικού, έρχεται «καπάκι» σε ένα επίσης σχετικό δημοσίευμα της ισλαμικής τουρκικής εφημερίδας, Takvim, στις 15 Φεβρουαρίου με τον εντυπωσιακό τίτλο, «Fatih Hırıstiyan mıydı!», δηλαδή «Ο Φετίχ ήταν χριστιανός!» Το δημοσίευα αυτό ανοίγει ένα καινούργιο κύκλο συζητήσεων για την πραγματική ταυτότητα του Μωάμεθ του Πορθητή και αν πράγματι ο πρώτος Οθωμανός σουλτάνος που κατέλαβε την βασιλίδα των πόλεων ήταν κρυπτοχριστιανός, ή κατά το τέλος της ζωής του τελικά ασπάστηκε την Ορθοδοξία που ήταν και η θρησκεία της μητέρας του την οποία αγαπούσε υπερβολικά και από την οποία είχε μάθει να απαγγέλλει το «Πάτερ υμών». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ FACEBOOK.


Αλβανός βρίζει την Ελλάδα στο facebook και ποζάρει με όπλα!
Η εισαγγελία των Αθηνών επιδιώκει έρευνα στην Αλβανία για έναν Αλβανό ο οποίος προσβάλει με το προφίλ του το Facebook τα ελληνικά σύμβολα, όπως δημοσιεύει το αλβανικό ‘Panorama’.
Ο ύποπτος έχει δημοσιεύσει, επίσης, φωτογραφία που παρουσιάζεται με όπλο Καλάσνικοφ τα χέρια του.

Το αίτημα για έρευνα προήλθε από το γεγονός ότι το προφίλ του υπόπτου στοFacebook είναι ανοικτό και παρέχεται από εταιρεία διανομής διαδικτύου στην Αλβανία.

Το Δικαστήριο των Τιράνων αποδέχθηκε το αίτημα της ελληνικής νομοθεσία να προβεί σε ελέγχους.

Η Αλβανική Εισαγγελία ερευνά την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και της προσβολής των συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Η σελίδα στο Facebook ανήκει σε κάποιον Jimmy D., αλλά η κατηγορούσα αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για ψευδώνυμο.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.


Ραδιενεργά αγριογούρουνα στην Ιταλία "κληρονομιά" του Τσερνομπίλ
Υψηλή ποσότητα ραδιενεργού κέσιου 137, βρέθηκε στα σπλάχνα είκοσι επτά αγριογούρουνων, θήραμα των κυνηγών στην περιοχή Βαλσέζια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η συγκεκριμένη ποσότητα υπερβαίνει μέχρι και δέκα φορές το όρια που προβλέπει ο σχετικός ιταλικός νόμος.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αγριογούρουνα- τα οποία τρέφονται και με ρίζες δέντρων- απορρόφησαν ραδιενέργεια που βρίσκεται στο υπόστρωμα του εδάφους, από την εποχή του ατυχήματος του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, το 1986.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι, ανέλυσε το όλο θέμα σε έκτατη συνεδρίαση με την ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν προκύπτει να υφίσταται κάποιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Ομάδες ειδικών θα προσπαθήσουν να λύσουν το «μυστήριο του κέσιου», όπως ονομάσθηκε, με δειγματοληψίες νερού και εδάφους της Βαλσέζια, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

Σε προσεκτικές εργαστηριακές αναλύσεις πρόκειται να υποβληθούν και προϊόντα όπως το γάλα, τυρί, φρούτα του δάσους και μανιτάρια.

Παράλληλα, θα διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση των αγριογούρουνων που βρίσκονται σε όλη την οροσειρά των 'Αλπεων, διότι, όπως τονίζεται, είναι πιθανό, το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο να μην περιορίζεται μόνον στην βορειοδυτική Ιταλία.

Στα είδη της πανίδας που πρόκειται να υποβληθούν σε εξετάσεις για μέτρηση ραδιενέργειας, συμπεριλαμβάνονται, τέλος, κουνέλια, λαγοί και ζαρκάδια.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ IHV.


Το δηλητήριο της μέλισσας προστατεύει από τον ιό HIV
Στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να κρύβεται το μυστικό για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού ΗΙV. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν γιατροί σε πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μία ουσία που βρίσκεται στο δηλητήριο, καταστρέφει τον ιό του AIDS.

Η ουσία μελιτίνη, εφόσον αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματική, μπορεί να χρησιμποιηθεί για την παρασκευή ενός τζελ που θα εμποδίζει την μετάδοση του ιού κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μέχρι στιγμής, τα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του AIDS, απλώς καθυστερούν τον πολλαπλασιασμό του ιού μέσα στον οργανισμό. Η νέα ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει την πρώτη αγωγή που θα προστατεύει από την αρχική μόλυνση.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΠΙΤΟΓΥΡΟ.



patra polemos Πάτρα: Πόλεμος για το φθηνό πιτόγυρο!   Απειλούν με μηνύσειςΑπειλούν ακόμη και με μηνύσεις επιχειρηματίες που κατάφεραν να εξασφαλίζουν φθηνά, αλλά ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές
Στα μαχαίρια φαίνεται πως θα βρεθούν καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας μετά την παρέμβαση του Συλλόγου τους ο οποίος θέτει ζήτημα ποιότητας σε όσους έχουν κατεβάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σταυρόπουλος δηλώνει πως την ώρα που όλα αυξάνονται, καταστηματάρχες αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές. Και προσθέτει πως στην αγορά έχει φουντώσει το φαινόμενο των χαμηλών τιμών, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται απόλυτα η ποιότητα. Δηλώνει μάλιστα πως το φθηνότερο δεν μπορεί να σημαίνει μειωμένη ποιότητα, μειωμένες υπηρεσίες ή άλλου είδους πρακτικές που συμβαίνουν και δεν τιμούν καθόλου τον κλάδο μας.
Μάλιστα ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο να κάνει καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους καταναλωτές για το πρέπει να προσέχουν
. Όλα αυτά όμως έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από όσους πωλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους. Μάλιστα καταστηματάρχες που πωλούν για παράδειγμα την πίτα με 1 ευρώ ή τον καφέ με 80 λεπτά προκαλούν και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους ελέγξουν. Δηλώνουν πως έχουν μειώσει τα ενοίκια και το προσωπικό τους, εργάζονται και οι ίδιοι περισσότερες ώρες από παλιά, έχουν μειώσει το κέρδος τους ανά τεμάχιο και κερδίζουν από την αύξηση της πελατείας τους. Απορούν μάλιστα από το γεγονός της παρέμβασης του Συλλόγου τους και κάποιοι θεωρούν πως το κάνει μόνο και μόνο για να προστατεύσει μέλη του… που πωλούν ακριβά! Ιδιαίτερα για το ζήτημα με τα σουβλάκια αφήνουν αιχμές και για τον ίδιον τον Πρόεδρο Γιάννη Σταυρόπουλο ο οποίος διατηρεί κατάστημα ψητοπωλείο στην Πλατεία Γεωργίου. «Δεν μπορεί να μας θίγει επειδή καταφέραμε να πουλάμε την πίτα με 1 ευρώ» δηλώνει καταστηματάρχης στην οδό Γούναρη.
Απειλούν με μηνύσεις!
Ορισμένοι καταστηματάρχες που πωλούν την τυρόπιτα 1 ευρώ (ή και 80 λεπτά), τον καφέ κάτω από 1 ευρώ αλλά και την πίτα γύρο με 1 ευρώ, δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να προβούν σε μηνύσεις εναντίον του Προεδρείου του Συλλόγου αν διαπιστώσουν πως η καμπάνια που ετοιμάζει τους θίγει. Κάποιοι μάλιστα υπενθυμίζουν πως σε περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων υγιεινής που έχουν διαπιστωθεί σε καταστήματα όλης της χώρας, αυτές δεν είχαν σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων! «Κάθε άλλο! Πωλούσαν πανάκριβα… και τάιζαν τον κόσμο με σκουπίδια» μας είπε γνωστός καταστηματάρχης



Πηγή: dete

"ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".


«Οι τίτλοι ιδιοκτησίας των Σλάβων Μακεδονίας επιστρέφουν στην Ελλάδα»
Περίπου 8 χιλιάδες τίτλοι ιδιοκτησίας Σλάβων από την Μακεδονία επεστράφησαν από το Στρασβούργο στα πρωτοβάθμια δικαστήρια στην Ελλάδα.
Ο Τάσκο Γιοβάνοφ- Taško Jovanov - (Ташко Јованов), πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδών»- «Makedon», σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την έξοδό τους από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στον καθεδρικό ναό του «Αγίου Νικολάου» στην πόλη Στιπ, δήλωσε ότι το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, έδωσε εντολή οι τίτλοι των ιδιοκτησιών να επιστραφούν στα ελληνικά δικαστήρια.
«Αν μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες δεν λάβουμε θετική απάντηση από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια του « Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας» στην Ελλάδα, θα πάμε στα δευτεροβάθμια δικαστήρια του «Αιγαιακού τμήματος της Μακεδονίας».
Και αν έχουμε από εκεί αρνητική απάντηση θα πάμε κατ’ ευθείαν στο Στρασβούργο, δήλωσε ο Γιοβάνοφ. Σημείωσε ακόμη ότι αν βρεθεί λύση στην διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας καθώς και στο «μακεδονικό ζήτημα», θα απλουστευθεί η διαδικασία με τους τίτλους ιδιοκτησίας ως προς την επίλυσή τους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου «Μακεδονία του Αιγαίου», Γιοράντν Τούνεφ- Joradn Tunev, ο σκοπός μας σήμερα είναι η διατήρηση της παράδοσης για να θυμόμαστε και να τιμάμε τη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που ήταν θύματα της φυγής, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
ΑΠΟΔΟΣΗ: Βαλκανικό περισκόπιο
ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΩΡΑΙΟ Ε;


Ωραίο, ε;


Δείτε και τη συνέχεια...

\
\
\
\
\
\
\
\
\
\
\











ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΥ!


Η σκηνή διαδραματίζεται κάπου στον κόσμο, πιθανότατα στην Μόσχα. Ενας πιτσιρικάς έχει αποφασίσει ότι θα βοηθήσει έναν άστεγο. Τον πλησιάζει και παίρνει στα χέρια του τον καφέ που κρατάει.
Τον κουνά ελαφρά και ξαφνικά το χάρτινο ποτηράκι γεμίζει με κέρματα! Η χαρά του αστεγου δεν περιγράφεται! Το βίντεο αυτό κάνει τον γύρο του κόσμου και μοιάζει λίγο με την ιστορία του αστυνομικού στη Νεα Υόρκη που έδωσε τις μπότες του σε έναν άστεγο.






ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 11/3  στις 17.00  τα μαθήματα τένις από τον όμιλο αντισφαίρισης στους Προμάχους.
Τα  μαθήματα  θα γίνουν στο γήπεδο τένις του χωριού, που βρίσκεται πάνω  από το γήπεδο μπάσκετ.
Όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν , δεν χρειάζονται τίποτα, εκτός από την αθλητική φόρμα τους και την διάθεση για άθληση.
Ο Βούλγαρος προπονητής nasko rangelov , που διδάσκει χρόνια το τένις στην Ελλάδα, σας περιμένει να σας μυήσει στα μυστικά του πανέμορφου και εντυπωσιακού αθλήματος

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ.


Πρωταγωνίστριες της υπόθεσης τρεις μαθήτριες Γυμασίου της Αρχαίας Ολυμπίας - Αν υπήρχε... όσκαρ τιμιότητας, σίγουρα θα ήταν υποψήφιες να το κατακτήσουν
Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες αλλά στις μικρές κοινωνίες τα ιδανικά και οι αξίες παραμένουν ακόμα ζωντανά. Στην Αρχαία Ολυμπία τρεις μαθήτριες του γυμνασίου, βρήκαν μια γυναικεία τσάντα στο κέντρο της πόλης και χωρίς δεύτερη σκέψη την παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Οι μαθήτριες εντόπισαν την τσάντα πολύ κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στο αλσύλλιο που συχνά κάνουν βόλτες τα παιδιά της περιοχής. Αναζήτησαν την κάτοχο της τσάντας και όταν η δική τους έρευνα δεν έφερε αποτέλεσμα, τότε κάλεσαν την Αστυνομία. 

Όταν και αυτή η κίνηση δεν απέδωσε καρπούς τότε έψαξαν για κάποιο στοιχείο ταυτότητας μέσα στην τσάντα και όταν το βρήκαν απευθύνθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την ιδιοκτήτρια που συγκινημένη, ευχαρίστησε τις μαθήτριες για την προσπάθεια και για την κίνησή τους αυτή...




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...