Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΕΤΟΥΣ 2013»



Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους έτους 2013» λήγει στις 31 Μαρτίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να παραλάβουν τις νέες αιτήσεις (υπόδειγμα Ι του παραρτήματος 1 της απόφασης 279/23460/22-2-2013 της εφημερίδας της κυβέρνησης τεύχος 2ο αριθμ. φύλλου 414) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Αλ. Παπαναστασίου 63 2ος όροφος) ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ



Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει στη Βουλή στις 4-2-2013 υπόμνημα του Τελωνείου Σκύδρας σχετικά με το ενδεχόμενο υποβάθμισης του. 
Παρατίθεται αυτούσια η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα : 

«Η έκθεση αναδιοργάνωσης των δομών των οργανικών μονάδων του Υπουργείου Οικονομικών, που υποβλήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συντάχθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011 (Α΄ 226) και έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια. 
Βάσει των ανωτέρω, η αρμόδια Επιτροπή, κατά το μέρος που αφορά στα Τελωνεία, έχει προτείνει την υποβάθμιση δεκατεσσάρων (14) Τελωνείων Α΄ τάξης και είκοσι (20) Τελωνείων Β΄ τάξης (1ο σενάριο της έκθεσης αναδιοργάνωσης) ή είκοσι τριών (23) Τελωνείων Α΄ τάξης και είκοσι οκτώ (28) Τελωνείων Β΄ τάξης (2ο σενάριο της ίδιας έκθεσης), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Τελωνείο Α΄ τάξης Σκύδρας, αλλά οι οριστικές αποφάσεις για το νέο οργανόγραμμα των Υπουργείων θα ληφθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 1 Πράξης 4 της 10-2-2012 – ΥΟΔΔ 64).
Όμως, ακόμη και στην περίπτωση που τελικά αποφασισθεί η υποβάθμιση του Τελωνείου Σκύδρας, οι καθ’ ύλην αρμοδιότητες του θα είναι τέτοιες, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.» 


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.



Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε απο τα πιο παράξενα, μακάβρια, επικίνδυνα και άνοστα έθιμα της χώρας μας...

1. Το... τάϊσμα της βρύσης


Συνήθως ταΐζουμε τα μικρά παιδιά, τα ζώα, τους εαυτούς μας... Αλλά να ταΐζουμε και τις βρύσες αυτό είναι από τα άγραφα... Κι όμως. Σε πολλά μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας το έθιμο αυτό είναι πραγματικότητα. Έτσι σε πολλά χωριά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή το ξημέρωμα των Χριστουγέννων, οι νεαρές γυναίκες, αφού έχουν αδειάσει όλες τις στάμνες που είναι γεμάτες με νερό στο σπίτι, πηγαίνουν να ξαναγεμίσουν από την κοντινότερη βρύση που υπάρχει στο χωριό.
Στο δρόμο παραμένουν αμίλητες και αυτός είναι ο λόγος που το νερό λέγεται αμίλητο ή άκραντο. Το... παράξενο της υπόθεσης όμως είναι πως οι νέες έχουν μαζί τους στον δρόμο προς της βρύση διάφορα φαγώσιμα, όπως βούτυρο, σιτάρι, τυρί, μέλι και άλλα. Ο δάσκαλος β. Μπούσιος αναφέρει πως φτάνοντας στην βρύση προσπαθούνε να την.. καλοπιάσουνε λέγοντας της... «»Όπως τρέχει το νερό σ" βρυσούλα μ', έτσ" να τρέχ" και το βιο μ.» Λέγεται πως η κοπέλα που φτάνει πρώτη στην βρύση θα έχει μεγάλη τύχη για την υπόλοιπη χρονιά.


2. Γεια σας, ήρθαμε να σας κάψουμε....


Επόμενος προορισμός η Ήπειρος. Πάλι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα έθιμο παράξενο αλλά και επικίνδυνο συνάμα. Βασισμένο σε μια παλιά παράδοση που λέει πως όταν γεννήθηκε ο Χριστός πήγαν βοσκοί να προσκυνήσουν και επειδή ήτανε νύχτα σκοτεινή, πήρε ο καθένας από ένα κλαδί στο χέρι, του έβαλε φωτιά και γέμισε το σκοτεινό βουνό χαρούμενες φωτιές, τριξίματα και κρότους.
Έτσι στα χωριά της Άρτας όποιος πάει στον γείτονα να ευχηθεί τα χρόνια πολλά ή ακόμα και τα παιδιά που πάνε για να φιλήσουν το χέρι της μάνας τους και του πατέρα τους, κρατάνε στα χέρια τους ένα κλαρί πουρνάρι η ξύλο αναμμένο που τρίζει, ενώ γεμίζουν τα δρομάκια του χωριού με φωτιές και κρότους.


3. Τσιμπούσι πάνω στα μνήματα...


Συνήθως τα γλέντια τα έχουμε συνηθίσει με ανθρώπους ζωντανούς, χορούς, φαγοπότια και πολύ μουσική. Στο Ηράκλειο της Κρήτης όμως οι απίστευτοι σε όλα τους Κρητικοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε... Έτσι από την Μεγάλη Παρασκευή ξεκινάνε τις προετοιμασίες για να δειπνήσουν την Δευτέρα του Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή!!!
Ναι καλά διαβάζετε. Την Δευτέρα του Πάσχα με φαΐ και κρασί, ενώ έχει προηγηθεί καθαρισμός και καλλωπισμός του χώρου, συγγενείς και φίλοι των αποβιώσαντων, πηγαίνουνε στο κοιμητήριο της περιοχής και γευματίζουν με παραδοσιακά γλυκά και φαγητά ανταλλάσσοντας ευχές. Με αυτό τον τρόπο όπως λένε οι συγγενείς τιμούν την μνήμη τους, τους μακαρίζουνε και κυρίως διαδίδουν το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών...


4. Ξίδι με αράχνη...(μπλιαχ)


Στην πανέμορφη Κορώνη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κάνουν αυστηρή νηστεία και δεν τρώνε ούτε μαγειρεύουν ούτε πίνουν τίποτα. Κάποιοι από τους χωρικούς επειδή δεν αντέχουν, κάνουν το εξής: Βάζουν σε ένα ποτηράκι λίγο ξύδι για να πιουν.
Επειδή το ξύδι όμως ως γνωστόν δεν πίνεται... ξεροσφύρι το συνδυάζουν με λίγη αραχνίτσα. Ναι, καλά διαβάζετε. Επειδή η παράδοση λέει πως έτσι πότισαν τον Χριστό οι ντόπιοι πίνουν ξύδι με αράχνη... Έχετε σκεφτεί καλύτερο μεζέ???


5. Άντε να φάμε κανένα ποδαράκι...


Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο έθιμο η Κυρά-Σαρακοστή, έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Αρκαδία. Εκεί λοιπόν, οι γιαγιάδες ζωγραφίζουν λίγο πριν την έναρξη της Σαρακοστής μια γυναίκα που έχει τα βλέφαρά της χαμηλωμένα, το στόμα της υπομονετικά κλειστό και τα χέρια της άνετα σταυρωμένα σε στάση προσευχής. Τα πόδια της είναι επτά και συμβολίζουν τις επτά εβδομάδες της Σαρακοστής, ενώ η γυναικεία φιγούρα δεν είναι άλλη από την ίδια την Σαρακοστή.
Κάθε ένα από τα Σάββατα λοιπόν που απομένουν μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα, ένα από τα εγγόνια, κόβουν διαδοχικά τα πόδια της Κυρα-Σαρακοστής, μέχρι να μείνει ένα πόδι λίγο πριν την Ανάσταση. Τότε η γιαγιά τυλίγει το χαρτί με το τελευταίο πόδι σε μπαλάκι και το βάζει στο Ψωμί της Ανάστασης. Στο Πασχαλινό τραπέζι ο πατέρας κόβει το ψωμί σε φέτες και το μοιράζει στους παρευρισκόμενους. Ο πιο χαρούμενος απ'όλους είναι εκείνος που θα βρει στη φέτα του το κομμένο ποδαράκι της Κυρα-Σαρακοστής...
Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα πιο παράξενα έθιμα του τόπου μας... Να με συγχωρέσουν οι Βροντάδες της Χίου με τον ρουκετοπόλεμο και η αγαπημένη Κέρκυρα με το σπάσιμο της στάμνας... Τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας όμως είναι όλο εκπλήξεις και παραξενιές. Νομίζω πως το διαπιστώσατε...




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Η ΑΓΑΠΗ.



Η αγάπηΣε απέλυσαν λες, κι εγώ που έχω ακόμα σώας τας φρένας μου, έβγαλα το γλυκό απ’το ψυγείο. Τα ζαχαρωμενα ψίχουλα τ’ αφήσαμε στο περβάζι να τα βρουν το πρωί τα περιστέρια. Τι θ’ απογίνουν τα παιδικά μας χαμόγελα όταν θα έχουμε πια μεγαλώσει;

Θυμάμαι τότε -σαν σήμερα- που τίποτα δεν ξεκινούσε χωρίς ένα φιλί. Ο ήλιος ζέσταινε τα κεφάλια μας κι έκανε τις σκέψεις μας να αιωρούνται ανάλαφρες στον αέρα. Θυμάμαι και τις πεταλούδες που σήκωναν με τις φτερούγες τους από μία και την έπαιρναν μαζί τους. Θυμάμαι το ίδιο και για αύριο.

Έξω, οι σκιές περιδιαβαίνουν τους ατέλειωτους μικρούς δρόμους. Κάποιες γυαλίζουν σαν το φεγγαρόφως που πέφτει σε λεπίδα σπαθιού, κάποιες θαμπές και ήσυχες. Υπάρχουν όμως κι αυτές που κατάπιαν ένα αστέρι και κάνουν τις φουσκωμένες τους κοιλιές να φωσφορίζουν. Οι τελευταίες μας οδηγούσαν πάντοτε.

Βραδιάζει κι άλλο. Ξεκουράζονται και οι τελευταίοι ήχοι. Μόνο το θρόισμα των σελίδων του βιβλίου που άφησες πάνω στην καρέκλα ακούγεται. Σιγαναστενάζοντας κι αυτές, ψελλίζουν την αποψινή τους προσευχή. Ο Πάμπλο το θυμίζει σε κάθε του λέξη. Δεν ήρθαμε εδώ τυχαία.

Πέφτουμε για ύπνο και το χέρι σου γύρω μου είναι το πιο ακριβό μέσο θέρμανσης του κόσμου. Τι θα γινόταν αν δεν μ΄αγαπούσες, τι θα γινόταν αν δεν σ’αγαπούσα. Χωρίς ερωτηματικό γιατί την γνωρίζω την απάντηση· κρύα σαν τον θάνατο.


Παραλληλογράφος



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΜΩΡΗ;"-ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ.

«Τι γιορτάζεις μωρή;» Της Λιάνας Κανέλλη Της Λιάνας Κανέλλη
Ισα που χάραζε η αυγή. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Τα είχε καταφέρει επιτέλους. Στολίστηκε. Βαρύ μετάξι η μπλούζα. Υφασμα ακριβό, παλιό οβρέικο, απ' τα χιλιάδες που μάζευαν οι ναζίδες, οι παρέες του άντρα της, πριν τους βάλουνε τους Βαραβάδες, στα τρένα για τους φούρνους. Το σεντούκι το άνοιγε μια φορά κάθε δυο χρόνια κι όλο κάτι πολύτιμο έβγαζε απ' τα κλεμμένα.

Στο λαιμό περιδέραιο βαρύ. Ασπρες πέτρες και χρυσοί βώλοι. Ολα από τα δόντια των βρωμοαίματων φονιάδων του Χριστού. Εξαγνισμένα στους κλιβάνους. Εκανε έναν πρόχειρο υπολογισμό και φορώντας το κραγιόν με κόπο στα ζαρωμένα χείλια της, «πάτησα τα ογδόντα» σκέφτηκε, «κι όμως καλοστέκομαι. Να ζήσω να τον δω και τον μικρό να τον προσκυνάνε τα κομμούνια και το αριστερό το γυφταριό», σταυροκοπήθηκε.

Χαιρέκακο μειδίαμα της γύρισε το είδωλό της. Βγαίνει αργά και βροντάει φέτος στη γειτονιά. Αυτή που χρόνια τώρα την ήξεραν σαν τη γυναίκα του δοσίλογου, τη μάνα του χουντικού, τη γιαγιά του τσογλαναρά που πλακώνεται με τ' Αλβανάκια απ' το δημοτικό για να του πάρει σοκολάτες κι άμα μεγαλώσει και μοτοσακό να κυνηγάει μ' ασφάλεια κάθε βρωμοπακιστανό. Μετά τις εκλογές, τη χαιρετάνε και μερικοί που δε γυρνάγαν να τη δούνε. Ημέρα της γυναίκας! «Γιορτάζω». Κορδώθηκε όσο την παίρναν τα ρημάδια τ' αρθριτικά, βλέποντας τα δυο θεριά με τα μαύρα κοντομάνικα να την περιμένουν να βγει από το ασανσέρ.

Της τα είπαν στα γρήγορα τα μαντάτα. Πως δε θα πάει στα γραφεία του συνδέσμου για γιορτές και κουλουράκια, μα στην ασφάλεια. Να καταθέσει πως όλη τη νύχτα τη γιατροπόρευε ο εγγονός. Οτι δεν ήταν αυτός που έσφαξε δυο ρυπαρούς μαυριδερούς υπανθρώπους και κινδυνεύει τώρα με μαύρη φυλακή... Ταμπλάς. Εσφιξε το κολιέ για να μη δούνε πως έτρεμε. Την έφτασαν σχεδόν σηκωτή, με μια σκληράδα που την παραξένεψε, αλλά δεν είχε σάλιο να παραπονεθεί, μπροστά απ' το μηχάνημα της τράπεζας, δυο τετράγωνα πιο κάτω.

«Λεφτά θα χρειαστεί το παιδί», γρυλίσανε οι φρουροί, «αυτοί που ήταν το δώρο του εγγονού της το καλύτερο», πρόλαβε να σκεφτεί πριν σωριαστεί. Το τελευταίο αντίο στη ζωή, καθώς περνούσε από τα σβησμένα μάτια της, της το είπαν εκείνα τ' άρβυλα τα βαριά τα γερμανικά του νταγλαρά, όπου ακούμπησε το μάγουλό της και δυο τρίχες απ' τα κάποτε ωραία της μαλλιά.

Οι σάρκινες ντουλάπες πάγωσαν. «Τι κάνουμε τώρα ρε μαλάκα με την κωλόγρια;», βρυχήθηκε. «Πάνε πιο κάτω στου Ινδού το μαγαζί. Πλάκωσέ τονα και φέρτον σηκωτό. Σπάσε τον γκολιέ της, κι άμα φανείς θα βάλω τις φωνές. Πως τη φάγανε οι μετανάστες οι ληστές τη γριούλα μας κι ανήμερα μάλιστα τη μέρα τη γυναίκας, ξέρεις το ποίημα ρε... Ωσπου ναρθείς θα πάρω και το βουλευτή να το καταγγείλει στη Βουλή ...»

Απ' όλες τις δουλειές που του 'χε χρεώσει ο αρχηγός ετούτη ήταν η πιο εξευτελιστική. Να τον τραβάνε φωτογραφίες με γριές που σέρνονταν για πενταροδεκάρες στα τραπεζικά κωλομηχανήματα. Την κοίταξε την πεθαμένη και μούγκρισε, «τι γιορτάζεις μωρή;». Χούφτωσε δυο στρογγυλά χρυσά για να τα δώσει το βράδυ στον κορίτσαρο κι άρχισε να γκαρίζει. « Αλήτες, φονιάδες, μετανάστες...»

ΥΓ: Ιστορία συνταγματικού τόξου είναι. Διαδώστε την άφοβα. Μαύρη πλάκα.



Πηγή: Ριζοσπάστης

ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΑΠΝΙΣΟΥΝ ΠΙΠΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ


1Γυμνός και καπνίζοντας μια πίπα γεμάτη κάνναβη και με το σώμα του πασαλειμμένο με καπνό. Αυτή είναι η εικόνα του 35χρονου ινδουιστή Μαχάντ Ρομνάρες Γκίρι. Περικυκλωμένος από μια ατέλειωτη ουρά προσκυνητών σε έναν αρχαίο ναό στην Κατμαντού, ευλογούσε τους πιστούς στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ετήσιου θρησκευτικού γεγονότος στο Νεπάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 9-10 Μαρτίου.

Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται στην ετήσια τελετή στο ναό του Κατμαντού, για να «καθαρίσουν» από τις αμαρτίες και να εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο. "Άγιοι", όπως ο Γκίρι, ευλογούν τους πιστούς, ενώ καπνίζουν πίπες με κάνναβη για να τιμήσουν τον Σίβα, το θεό της καταστροφής.

«Μετά το κάπνισμα, αισθάνομαι ότι έχω υπερβεί τις επίγειες απολαύσεις και έχω εξαϋλωθεί στο σύμπαν» είπε ο Γκίρι, με κύμα καπνού να πνέει πάνω από το κεφάλι του.

Σύμφωνα με το μύθο, ο θεός Σίβα, αφού πέθανε η σύζυγός του, πήγε στο δάσος κοντά στο ναό με το σώμα του πασαλειμμένο με καπνό και κάπνισε κάνναβη.

Η κάνναβη είναι παράνομη στο Νεπάλ, άλλα επιτρέπεται ως θρησκευτικό τελετουργικό για τους ασκητές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Η μονή εξήγηση για αυτό είναι ότι οι ασκητές μιμούνται τον Σίβα.

Οι ασκητές, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ απαγορεύεται να πωλούν η να μοιράζουν κάνναβη στους προσκυνητές.

Οι αρχές προμηθεύαν την ουσία στους ασκητές κατά το παρελθόν, αλλά σταμάτησαν το 1990 όταν διατυπώθηκε η άποψη ότι έτσι αυξανόταν η κατανάλωση του. «Έγινα ασκητής για να προστατεύσω την θρησκεία μας, την ευημερία του κόσμου και τη δική μου» είπε ο Γκίρι. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΧΟΥΡΙΕΤ: "Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ"


1Έλληνας στην Γερμανία έπεσε στις φλόγες και
έβγαλε σώους μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δυο εγγόνια της


- Η εφημερίδα Χουριέτ τον αποκαλεί "Ο Έλληνας Ήρωας" -Είδε πρώτος την φωτιά και δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να σώσει συνανθρώπους του - Πρόκειται για τον Χρήστο Κύρογλου μετανάστη στην Γερμανία
.

Γερμανία — Μια μεγάλη πυρκαγιά σημάδεψε τους κατοίκους της συνοικίας Μπάκναγκ στην Στουτγάρδη. Σε αυτή την φωτιά, 8 άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά έγινε και κάτι που θα συζητιέται για πολύ καιρό τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία. .
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, ένας Έλληνας μετανάστης έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες στις 10 Μαρτίου.
.
Η Χουριέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση έδωσε τον τίτλο "Ο Ελληνας ήρωας". Ο πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Κύρογλου, ο οποίος έσωσε μια γιαγιά και τα δυο της εγγονάκια 10 και 14 χρόνων.
.
Η πυρκαγιά είχε θύματα κυρίως παιδιά. Ο θρήνος δεν θα κοπάσε για πολύ καιρό ακόμα. Από αυτήν κάηκε ο δεύτερος όροφος πολυκατοικίας στην συνοικία Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη.
Μεταξύ των 8 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί, οι 7 ήταν παιδια!
.
Ο Χρήστος Κύρογλου εργάζεται σε ένα νυχτερινό κέντρο ακριβώς πίσω από την μοιραία πολυκατοικία.
.
Αφού ειδοποίησε την Πυροσβεστική έτρεξε, μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο και φτάνοντας έξω από το διαμέρισμα, έσπασε την πόρτα και έσωσε τρεις ψυχές με κίνδυνο της ζωής του.
Έσπασε την πόρτα και βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών, η γιαγιά και δυο από τα παιδιά. Η μητέρα όμως γύρισε πίσω για να σώσει το μικρό της που ήταν μόλις 6 μηνών. Και εκείνη και το παιδί της άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΣΦΑΖΟΥΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ ΩΣ ΒΟΔΙΝΟ.


Click on the slide!
Σε μία απίστευτη καταγγελία που αναφέρεται σε κλοπές και σφαγές γαϊδουριών, το κρέας των οποίων πωλείται ως βοδινό σε κρεοπωλεία της Ρόδου, προχώρησε φιλοζωικός σύλλογος του νησιού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Paws & Claws Animal Rescue Rhodes, τονίζει ότι είμαστε στη "δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι έχει κυκλοφορήσει και στη Ρόδο κρέας από γαϊδούρι".

Τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί τέσσερα γαϊδούρια από περιοχές της Ρόδου, το ένα εκ των οποίων σφαγιάστηκε και το κρέας του ήδη πωλείται σε ντόπια κρεοπωλεία ως βοδινό.

Όπως έγινε γνωστό, αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και κατήγγειλε το περιστατικό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα. Ακολούθησαν στοχευμένοι έλεγχοι στο νησί και την Κυριακή αστυνομικοί του τμήματος Ιαλυσσού και του Σαλάκου έφτασαν στα ίχνη των δραστών.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι μετέφεραν γαϊδούρια σε αγροτικό όχημα.

Η κατηγορία που τους έχει αποδοθεί είναι της ζωοκλοπής, ωστόσο εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες κλάπηκαν 4 γαϊδούρια από τα οποία το ένα σφάχτηκε και το κρέας του πωλήθηκε, ενώ τα άλλα 3 αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι κίνητρο της κλοπής ήταν να χρησιμοποιήσουν τα γαϊδούρια στα δικά τους χωράφια. Τα κλεμμένα ζώα αποδόθηκαν στον δικαιούχο, το φορτηγό κατασχέθηκε και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.



 Τοπικές επιτροπές θα αποφασίζουν για τη διακοπή ρεύματοςΜε τοπικές επιτροπές, που θα συσταθούν στις περιφέρειες της χώρας στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα επιχειρήσει η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει το κλιμακούμενο φαινόμενο αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών από τους καταναλωτές.
Έργο των τοπικών αυτών επιτροπών θα είναι να αποφαίνονται για τις διακοπές σύνδεσης που γίνονται για ληξιπρόθεσμα χρέη στη ΔΕΗ. Για το αν οφείλονται, δηλαδή, σε κακή τακτική των καταναλωτών ή αν οφείλονται πραγματικά σε αδυναμία πληρωμής και ανέχεια.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, όταν -ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για προμήθεια τεχνικού υλικού- βουλευτές τού έθεσαν θέμα με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος καταναλωτών που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους. Ιδιαίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος επισήμανε στον κ. Ζερβό ότι πλέον είναι δεκάδες χιλιάδες και ίσως φθάνουν τις 100.000 οι περιπτώσεις οριστικής διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, με αφαίρεση της ασφάλειας του ρεύματος και ενδεχομένως και των μετρητών.
«Δεν νομίζω ότι είναι αυτά τα νούμερα που αναφέρατε αλλά το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινώσουμε μέτρα», είπε ο κ. Ζερβός, σημειώνοντας ότι μόνο οι διακανονισμοί, από 400.000 που ήταν το 2011, έφθασαν τους 700.000 το 2012- και δεν είναι γνωστό ακόμη πού πάει το πράγμα το 2013. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα, απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
«Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος. Αν το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής», είπε ο κ. Ζερβός και προανήγγειλε ότι θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές σύντομα, γιατί τη διάκριση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ένα μόνο άτομο από τη ΔΕΗ. Οι τοπικές αυτές επιτροπές θα γίνουν ανά περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστώνεται πού είναι το πραγματικό πρόβλημα. «Υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία τα δικά μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε», είπε ο κ. Ζερβός.
Οι ανακοινώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ έγιναν παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου ο οποίος ακολούθως έσπευσε να επισημάνει ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΑΖΕΙΣ ΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ;


Βάζεις γάλα στον καφέ σου; Στο εξής θα πάψεις να το κάνεις! Μάθε γιατί

Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και γευστικό..

Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.


ΠΗΓΗ...
http://www.newsbomb.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 11:00π.μ. ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Το Κέντρο Εργάνη υλοποιεί Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με τίτλο: «Κέντρο Εργάνη: Κινητοποιούμε, Υποστηρίζουμε, Ενδυναμώνουμε, Δικτυώνουμε τις Γυναίκες  με στόχο μια νέα Γυναικεία Δυναμική».
To Σχέδιο Δράσης απευθύνεται σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και μέλη ευπαθών ομάδων (μονογονείς, μακροχρόνια άνεργες, παλιννοστούσες, μέλη ειδικών πολιτισμικών ομάδων, γυναίκες με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, νέες γυναίκες κάτω των 25 ετών που δεν έχουν καμιά εργασιακή εμπειρία, καθώς και γυναίκες που διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές, ημιορεινές περιοχές) από τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Στόχοι του έργου είναι:
1. Η ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων και επιστημονικών εργαλείων του Κέντρου Εργάνη, ώστε να αυξήσει την επιρροή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες
2. Η υποστήριξη γυναικών-θυμάτων έμφυλης βίας και μελών κοινωνικά ευπαθών ομάδων μέσα από πολυεπίπεδες ολιστικές ενέργειες
3. Η καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, κυρίως στην επιλογή τομέων εκπαίδευσης, επαγγελματικών επιλογών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
4. Η βελτίωση της δυνατότητας των γυναικών να αναζητούν εργασία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων και προσόντων και η δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως σε ανδροκρατούμενους τομείς
5. Η δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία
Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων)» (Α’ και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και η χρονική του διάρκεια είναι 24 μήνες ξεκινώντας τις δράσεις του από τον Ιούνιο του 2012. 


(Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το παράρτημα του Κέντρου Εργάνη στο Δήμο Αλμωπίας, στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, στο 2384350207 ή  στη Θεσσαλονίκη στο 2310621166 ή στο ergani@ergani.gr)



ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ- "ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


Πένθος στην Κρήτη – «Έφυγε» ο τελευταίος μεγάλος της Κρητικής Μουσικής
«Έφυγε» από τη ζωή ο τελευταίος μεγάλος της κρητικής μουσικής ο Σπύρος Σηφογιωργάκης, ο οποίος έγραψε με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στο χώρο της Κρητικής Μουσικής Παράδοσης

Η είδηση για το θάνατο του μεγάλου κρητικού καλλιτέχνη έχει βυθίσει στο πένθος, όχι μόνο εκείνους που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική αλλά ολόκληρο το νησί.
Διαβάστε πως είχε σκιαγραφήσει ο ίδιος ο Σπύρος Σηφογιωργάκης το βιογραφικό του:
"Είμαι ο Σπύρος Σηφογιωργάκης λοιπόν από τ' Αγαλιανού Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης. Γεννήθηκα το 1930 από πολυμελή αγροτική οικογένεια και σαν παιδί της κατοχής που είμαι, υπέφερα κι εγώ όπως κι όλοι οι υπόλοιποι. Λύρα ήθελα και προσπαθούσα να μάθω από μικρός, αλλά δύσκολες οι συνθήκες βλέπεις κι ήταν αυτή μου η επιθυμία κάτι σαν όνειρο.
Το 1948, γνώρισα τον Αλέκο τον Καραβίτη, ένα μεγάλο καλλιτέχνη της λύρας για εκείνη την εποχή ο οποίος όμως έμενε στην Αθήνα. Μου πρότεινε να πάω μαζί του στην πρωτεύουσα και μου υποσχέθηκε ότι θα με κάνει ξεφτέρι στη λύρα. Πήγα αλλά οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τόσο δύσκολες που αναγκάστηκα να πέσω με τα μούτρα στη δουλειά και ν' αφήσω, για ένα διάστημα τουλάχιστον, τ' όνειρο στην άκρη.
Όταν αργότερα κατέβηκα στην πατρίδα, μπήκα για ένα χρόνο στη «δούλεψη» ενός χωριανού μου μόνο και μόνο για να μου πάρει μια λύρα. Εν τω μεταξύ ήρθε ο καιρός να πάω φαντάρος κι είχα τη μεγάλη τύχη να υπηρετήσω στις Μοίρες όπου, και με μεγάλη ευγνωμοσύνη το λεω, οι Μοιριανοί εκείνης της εποχής, πολύ μερακλήδες άνθρωποι, με το μεράκι τους και την ηθική τους υποστήριξη με έκαναν λυράρη.
Όταν απολύθηκα από το στρατό, αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με τη λύρα και με τίποτα άλλο..."
Έσβησε ο φάρος που 'φεγγε
στο μαύρο μου σκοτάδι,
για μένα τώρα πια η ζωή
θα μείνει πάντα βράδυ.
Ψάχνω να βρω έναν άτυχο
πιο άτυχο από μένα
να μοιραστούμε κι οι δυο
τση τύχης τα γραμμένα.»
Σπυρος Σηφογιωργακης.
Έπαιξε και σε δύο κινηματογραφικές ταινίες: Στη "Νεράιδα και το Παλικάρι" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το "Ευτυχώς χωρίς δουλεία" με το Γ. Γκιωνάκη. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr


ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.



«Ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση αντικατάσταση των μετασχηματιστών  και τη δημιουργία ισχυρού θεσμικού πλαισίου».

Στη σημερινή συνεδρίαση (12 Μαρτίου 2013) της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της κλοπής των μετασχηματιστών, το οποίο έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις στο Νομό μας, και απασχολεί ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο.

Ο Βουλευτής εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκη Παπαγεωργίου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού, εξέθεσε τη διάσταση του προβλήματος και τις συνέπειες που προκαλούνται. Ζήτησε από τον Υφυπουργό να τον ενημερώσει αναφορικά με τρία ζητήματα:

1) Αν προγραμματίζεται από πλευράς Υπουργείου ο σχεδιασμός αντικατάστασης των κλεμμένων μετασχηματιστών, ώστε να μην εμφανιστούν προβλήματα κατά την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου;
2) Ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες διατίθεται να αναλάβει το Υπουργείο για την αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων φαινομένων;
3) Με ποίες ενέργειες θα καταστεί εφικτό να ελέγχονται, και κατά συνέπεια να τιμωρούνται, τα χυτήρια που υποδέχονται τα κλεμμένα μηχανήματα;
Ο Υφυπουργός από πλευράς του ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, για την αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου και ότι, έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, το οποίο θα τιμωρεί τους δράστες αλλά και θα ελέγχει τα χυτήρια υποδοχής. Επιπλέον, τόνισε ότι,  το Υπουργείο έχει ήδη ζητήσει από τη ΔΕΔΔΗΕ ( Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ) την άμεση αντικατάσταση των μετασχηματιστών.

ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ "ΣΚΛΗΡΟΙ" ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Με... χρυσά κουτάλια τρώνε οι «σκληροί» των φυλακών

Λουκούλλεια γεύματα, λάπτοπ και τηλεοράσεις plasma

Με… χρυσά κουτάλια τρώνε οι πλούσιοι κρατούμενοι στις φυλακές. Όποιος μπορεί να πληρώσει, μπορεί να φάει από αστακομακαρονάδα ή παϊδάκια στη λαδόκολλα μέχρι τσιπούρες, ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα.

Και δεν είναι μόνο το καλό φαγητό που μπορεί να απολαύσει όποιος έχει χρήματα και τις σωστές διασυνδέσεις στη φυλακή. 

Μπορεί επίσης, όπως αναφέρει η Espresso, να έχει τηλεόραση plasma, λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, γρήγορο ίντερνετ.

Σε τρεις φυλακές τις χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμμορίες Ρωσοποντίων κάνουν κουμάντο, χωρίς όμως να μπλέκονται στα... πόδια των Ελλήνων. 

Η συνεργασία είναι άλλωστε επικερδής για όλους. Οι Ρωσοπόντιοι διακινούν ναρκωτικά, κάρτες sim και ελέγχουν πόστα εργασίας. 

Στον Κορυδαλλό, πάντως, αρχηγοί είναι τρεις - τέσσερις Έλληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα του υποκόσμου. 

Οι βαρυποινίτες που κάνουν κουμάντο μπορούν να κάνουν δουλειές με τον υπόκοσμο, τρώνε στο κελί τους και όχι στο συσσίτιο της φυλακής, παραγγέλνουν ό,τι θέλουν απ’ έξω και το φαγητό τους φτάνει με «ειδική παραγγελία» στη φυλακή. 

Μια κάρτα sim «καθαρή» (σε άλλο όνομα) κοστίζει ακόμα 1.000 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στον κρατούμενο ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. 
Ένα κινητό, επίσης «καθαρό» στοιχίζει λίγο περισσότερο: ξεκινά από 1.500 ευρώ και φτάνει μέχρι 3.000 ευρώ. 

Ο Άκης και ο Λάκης 

Κινητό είχε στην κατοχή του και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αλλά τον είδε ένας φύλακας και τους ζήτησε να του δώσει, για να μη φωνάξει τον αρχιφύλακα. «Εσένα θα σε στείλω στα Γρεβενά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, που αρχικά έκανε πως δεν καταλάβαινε και αρνούνταν πως έχει κινητό. 

Ο Λάκης Γαβαλάς προσπαθεί να διατηρεί το στυλ του μέσα στη φυλακή. Τις Κυριακές πάει καλοντυμένος στην εκκλησία και είναι ευγενικός με όλους, ακόμη κι όταν δέχεται πειράγματα, όχι τόσο ευγενικά. 

Ο Παύλος Ψωμιάδης της Ασπίς αφηγήθηκε σε συγκρατούμενό του μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν άλλο ένοικο των φυλακών Κορυδαλλού: τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κάποτε, ο πρώην υπουργός δανείστηκε το σκάφος του Ψωμιάδη για να πάει βόλτα με μια φίλη του. 

Στο μπαρ του σκάφους υπήρχαν κρασιά που η αξία τους έφτανε και τις 5.000 ευρώ. Αλλά ο Άκης ήθελε κάτι πιο ακριβό. Τηλεφώνησε λοιπόν στον πρόεδρο της Ασπίς και του είπε: «Άσε τα κρασιά των 5.000 ευρώ, ενώ θέλω κρασί που να κοστίζει 20.000 ευρώ».



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ.



Πλήρης απαγόρευση των καλλυντικών που δοκιμάζονται σε ζώα ισχύει από σήμερα στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Σήμερα λήγει η τελευταία προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση των δοκιμών σε ζώα για τα καλλυντικά στην Ευρώπη», τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας παράλληλα τη δέσμευσή της να υποστηρίξει περαιτέρω την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα αυτό.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών, Τόνιο Μποργκ δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη ισχύος της πλήρους απαγόρευσης διάθεσης στην αγορά είναι ένα σημαντικό δείγμα της σημασίας που αποδίδει η Επιτροπή στην καλή μεταχείριση των ζώων. Η Επιτροπή δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων και συνεργασίας με τρίτες χώρες ώστε να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή προσέγγιση. Πρόκειται για σημαντική ευκαιρία για την Ευρώπη να αποτελέσει το παράδειγμα υπεύθυνης καινοτομίας στον τομέα των καλλυντικών χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των καταναλωτών».

Ωστόσο, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η πλήρης αντικατάσταση των δοκιμών σε ζώα από εναλλακτικές μεθόδους δεν είναι ακόμα δυνατή και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα στον τομέα αυτό.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι έχει χορηγήσει περίπου 238 εκατ. ευρώ από το 2007 έως το 2011 για την εν λόγω έρευνα. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει συμβάλει επίσης, για παράδειγμα μέσω συγχρηματοδότησης της ερευνητικής πρωτοβουλίας SEURAΤ, με 25 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι δοκιμές σε ζώα στην ΕΕ απαγορεύονται ήδη από το 2004 για τα καλλυντικά και από το 2009 για τα συστατικά των καλλυντικών. Από τον Μάρτιο του 2009 απαγορεύεται επίσης η διάθεση στην αγορά της ΕΕ, καλλυντικών που περιέχουν συστατικά τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Για τις πιο πολύπλοκες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία η προθεσμία για την απαγόρευση της διάθεσης στην αγορά είχε παραταθεί έως τις 11 Μαρτίου 2013.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία καλλυντικών παγκοσμίως, η Επιτροπή τονίζει ότι η ΕΕ αναζητεί εμπορικούς εταίρους, με σκοπό την εξήγηση και την προώθηση του ευρωπαϊκού μοντέλου και την προσπάθεια για τη διεθνή αποδοχή των εναλλακτικών μεθόδων.



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προετοιμασία και πρόληψη ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών  

                 Εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά και ουσιαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/3) μεταξύ του νέου Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγου Παυλίδη Γεώργιου και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Δημήτριος Καρασσαβίδης και ο υπασπιστής του Περιφερειακού Διοικητή κ. Στεργιούλας Ιωάννης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διοικητή για το επίπεδο ετοιμότητας του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Ακολούθησε συζήτηση για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Περιφέρειας ενόψει της θερινής περιόδου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Η εμπειρία από την περυσινή χρονιά, κατά την οποία σημειώθηκαν πολλές και σημαντικές πυρκαγιές στην περιοχή της Καλής-Λάκκας, δείχνει ότι απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και έγκαιρης προετοιμασίας.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...