Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΜΑΣΚΕ-ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/3.



Οι Πέμπτες στους Προμάχους είναι συνυφασμένες με την βραδινή έξοδο και την τρελή διασκέδαση μέχρι πρωίας.
Το καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ  συνεχίζοντας να ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα, πρωτοπορεί και
 αυτό  το βράδυ 14/3 διοργανώνοντας
 ένα τρελό ΜΑΣΚΕ-ΠΑΡΤΥ
 χαρίζοντας εκτός από την γνωστή φανταστική ατμόσφαιρα, και πολλά δώρα στους νικητές του σημερινού καρναβαλικού διαγωνισμού.
Ντυθείτε έξυπνα, πάρτε τους φίλους σας και εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο της νυχτερινής αποκριάτικης διασκέδασης.
Τα φώτα χαμηλώνουν στις 23.00 
και οι τρεις απίθανοι dj s αναλαμβάνουν την απογείωση με προορισμό τα σαμποδρόμια του RIO.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ https://www.facebook.com/events/612595365420762/

ΚΑΙ ΕΔΩ
ΚΑΦΕ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.




Το Κέντρο Εργάνη σε συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αλμωπίας  διενεργεί Ενημερωτική Ημερίδα στις 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00π.μ στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αλμωπίας, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με τίτλο: «Κέντρο Εργάνη: Κινητοποιούμε, Υποστηρίζουμε, Ενδυναμώνουμε, Δικτυώνουμε τις Γυναίκες  με στόχο μια νέα Γυναικεία Δυναμική».
To Σχέδιο Δράσης απευθύνεται σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και μέλη ευπαθών ομάδων (μονογονείς, μακροχρόνια άνεργες, παλιννοστούσες, μέλη ειδικών πολιτισμικών ομάδων, γυναίκες με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, νέες γυναίκες κάτω των 25 ετών που δεν έχουν καμιά εργασιακή εμπειρία, καθώς και γυναίκες που διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές, ημιορεινές περιοχές) από τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Στόχοι του έργου είναι:
1. Η βελτίωση της δυνατότητας των γυναικών να αναζητούν εργασία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων και προσόντων και η δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως σε ανδροκρατούμενους τομείς
2. Υποστήριξή τους με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση
3. Καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο
4. Αξιοποίηση Προγραμμάτων και Χρηματοδοτήσεων
5. Δικτύωση με εργοδότες

Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων)» (Α’ και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και η χρονική του διάρκεια είναι 24 μήνες ξεκινώντας τις δράσεις του από τον Ιούλιο του 2012. 
 (Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το παράρτημα του Κέντρου Εργάνη στο Δήμο Αλμωπίας, στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, στο 23843 50207 ή στο erganiaridaia@gmail.com)

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!



Έναν μήνα ακριβώς μετά την γιορτή των ερωτευμένων, στην οποία οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα, και οι αγαπημένοι τους τούς φέρονται σαν βασίλισσες, έχει θεσπιστεί μία ανάλογη ημέρα, που όμως στοχεύει περισσότερο στην ικανοποίηση των ανδρών. Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας.

Επειδή στις 14 Φεβρουαρίου εορτάζουν οι ερωτευμένοι, αλλά είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός Τομ Μπέρτσι, σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να υπάρξει και μία αντίστοιχη, πιο «ανδρική» εορτή.



Έτσι λοιπόν μέσω του διαδικτύου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Σε αυτήν λοιπόν την εορτή των «ερωτευμένων», την πρωτοβουλία της έκπληξης και των κινήσεων έχει η γυναίκα, η οποία πρέπει να περιποιηθεί καταλλήλως τον αγαπημένο της.

Το «εθιμοτυπικό» λέει πως η γυναίκα πρέπει να μαγειρέψει στον σύντροφό της μία ζουμερή, λαχταριστή και χορταστική μπριζόλα, και στην συνέχεια να.... του προσφέρει την υπέρτατη ηδονή!

Για άλλη μία φορά μας εκπλήσσει το «περιεχόμενο» αυτών των... Παγκόσμιων Ημερών.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ.



Η Παραβολή του μυρμηγκιούΟ κόσμος των παρασίτων είναι ένας εφιαλτικός χώρος. Σχετικά μικροί και απλοί οργανισμοί παίρνουν τον έλεγχο μεγάλων πολύπλοκων οργανισμών και τους χειραγωγούν προς ίδιον όφελος, ακόμη και τους κατασπαράζουν στο τέλος.

Υπάρχει ένα είδος μικροσκοπικού παρασίτου που αρχικά βρίσκεται στο χώμα και για να ολοκληρώσει τον κύκλο του πρέπει να βρεθεί στο πεπτικό σύστημα κάποιου φυτοφάγου θηλαστικού.

Σε μια πρώτη φάση προσκολλάται σε κάποιο μυρμήγκι, μπαίνει μέσα του και παίρνει τον έλεγχο του εγκεφάλου του. Κατόπιν, το αναγκάζει να πάει στο ψηλότερο σημείο ενός φυτού και να μείνει προσκολλημένο μόνιμα εκεί, έτσι ώστε να υπάρχουν οι μέγιστες πιθανότητες να φαγωθεί από κάποιο περαστικό ζώο. Μόλις εισέλθει στο πεπτικό σύστημα του ζώου αναπαράγεται, περνάει στο χώμα μέσω της αφόδευσης, και ξαναρχίζει τον ίδιο κύκλο. Το μυρμήγκι, για όση ώρα βρίσκεται εν αγνοία του υπό τον έλεγχό του παρασίτου και υιοθετεί αυτή την αφύσικη συμπεριφορά, προφανώς τη θεωρεί προϊόν της ελεύθερης βούλησής του!!!...

Αντικαταστήστε τώρα το παράσιτο με τις διάφορες ανθρώπινες πεποιθήσεις (ιδεολογίες, θρησκείες, κλπ.) και τη μόνιμη τάση προσηλυτισμού και διάδοσής τους που χαρακτηρίζει τα ανθρώπινα θύματα της εκάστοτε «μολυσματικής ιδεοληψίας», και θα έχετε μια φοβερή αντιστοιχία! Είναι οι ιδέες που χρησιμοποιούν τους φανατικούς ανθρώπους για την αναπαραγωγή και τη διασπορά τους, και όχι το αντίθετο! Αυτό ακριβώς που συνόψισε θαυμαστά ο Ζαν-Φρανσουά Ρεβέλ: «Οι φανατικοί νομίζουν ότι πεθαίνουν για τις ιδέες τους, αλλά στην πραγματικότητα πεθαίνουν από αυτές»!!!... 

(Υ.Γ. Το «χοντραίνω»... Το ανωτέρω γράφτηκε επειδή τις τελευταίες μέρες μου συμβαίνει το εξής περίεργο φαινόμενο: Οποιαδήποτε ώρα κι αν κοιμηθώ το βράδυ, ξυπνώ γύρω στις 4 το πρωί, αδυνατώ να ξανακοιμηθώ, περνάω ένα δύωρο μπροστά στην τηλεόραση ώστε να ζαβλακωθώ επαρκώς και να ξανακοιμηθώ γύρω στις 6 τα χαράματα! Φυσικά, μιας και «η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια μας», όλο αυτό που περιέγραψα είναι προϊόν της ελεύθερης βούλησής μου, έτσι δεν είναι;!!!).

Δημήτρης Χορόσκελης


ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ.


Ο πυροτεχνουργός που ΔΕΝ έπαιρνε επίδομα επικινδυνότητας!!!!
Χθες το πρωί, ένας πυροτεχνουργός του Ελληνικού Στρατού, έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, στην προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν μία οπλοβομβίδα, που δεν είχε εκραγεί.

Θα πείτε από μέσα σας, "κρίμα" ή "ατυχία" ή "αυτά έχει το επάγγελμά τους" και διάφορα άλλα τέτοια....

Αυτός ο άνθρωπος που έφυγε, ήταν απείρως μεγαλύτερος πατριώτης και πιο αρχιδάτος πολίτης από κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι αποφασίσανε (με την άνεση που τους δίνουν τα 8000 ευρώ το μήνα) να μην χορηγείται το επίδομα επικινδυνότητας, στους πυροτεχνουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στους ανθρώπους, δηλαδή, που παίζουν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, κάθε φορά που πηγαίνουν να εξουδετερώσουν εκρηκτικά (σχεδόν κάθε μέρα γίνονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις).

Οι πολιτικοί αυτοί, είναι οι ίδιοι που είτε ΔΕΝ διαβάσανε το Μνημόνιο είτε δεν ξέρανε τί ψηφίζανε για την άρση της βουλευτικής ασυλίας βουλευτού της Χρυσής Αυγής.

Είναι οι ίδιοι, που τολμάνε και βγαίνουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, αναφερόμενοι στην κατανόησή τους για τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, "γιατί και αυτοί βρίσκονται δίπλα στο λαό"....

Και μία Cayenne μπορεί να είναι παρκαρισμένη δίπλα σε κάποιο Toyota. Τί σημαίνει αυτό; Πως ο ιδιοκτήτης της, καταλαβαίνει πως οδηγείται ένα Toyota;

Λοιπόν, ωμά και λαϊκίστικα: 

Είσαστε επιεικώς για κρέμασμα.

Δεν ακούσαμε κανέναν πολιτικό της "διπλανής πόρτας" να μιλάει για παρόμοιες αδικίες - καφρίλες του συστήματος.

Μέχρι ν΄ ακούσουμε κάποιον, θα "λαϊκίζουμε". Και ας νομίζει το χορτάτο μυαλό σας ότι λαϊκίζουμε....



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.


.Όλοι τους διετέλεσαν διάδοχοι του Αποστόλου Πέτρου πριν από το οριστικό Σχίσμα των δύο Εκκλησιών το 1054.

Επίσκοποι Ρώμης, δηλαδή Πάπες (όπως λέγονται σήμερα), διετέλεσαν οι Έλληνες:

Με μια σύντομη αναδρομή στην παπική ιστορία, μπορεί κανείς ναεντοπίσει 15 Ποντίφικες ελληνικής καταγωγής...


Ανακλητός (76-88), Άγιος
Ευάρεστος ο Ιεροσολυμίτης (97-105), Ιερομάρτυρας
Τελέσφορος ο Ταραντίνος (125-136), Ιερομάρτυρας
Υγίνος ο Αθηναίος (136-140), Ιερομάρτυρας
Ελευθέριος (175-189), Ιερομάρτυρας
Αντέρως (235-236), Ιερομάρτυρας - Έγινε Πάπας μόλις για ένα μήνα και δέκα μέρες

Σίξτος Β' ο Φιλόσοφος (257-258), Ιερομάρτυρας - Ως επίσκοπος Ρώμης, ο Σίξτος μερίμνησε για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των αφρικανικών και των ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, οι οποίες είχαν διαταραχθεί από τον προκάτοχό του με αφορμή το ζήτημα του αιρετικού βαπτίσματος. Κατά τους διωγμούς του Βαλεριανού, όταν απαγορεύτηκαν οι ταφικές τιμές και δημεύτηκαν τα κοιμητήρια, μετέφερε τα λείψανα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κατακόμβη του Αγίου Σεβαστιανού.

Ευσέβιος (309-310), Άγιος
Ζώσιμος ο Καππαδόκης (417-418), Άγιος

Θεόδωρος ο Ιεροσολυμύτης (642-649) (Ως πάπας, ο Θεόδωρος, αναθεμάτισε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Παύλο Β΄ συντάσσοντας τον "Τύπον", με μελάνι στο οποίο είχε στάξει Αγία κοινωνία, επειδή ο τελευταίος επεχείρησε να έρθει σε συνδιαλλαγή με τους μονοφυσίτες. Η πράξη αυτή θεωρείται ότι ήταν η αρχή της διαμάχης των δύο εκκλησιών, Ρώμης και Κωνσταντινούπολης).

Αγάθων (678-681), Άγιος - Ορισμένοι ακόλουθοι του Καθολικού Παραδοσιακού Κινήματος ισχυρίζονται ότι ήταν ο πρώτος Πάπας που έδωσε κατά την ενθρόνισή του τον παπικό όρκο, όπως τον αποκαλούν.

Ιωάννης ΣΤ' (701-705)
Ιωάννης Ζ' ο Καλαβρός (705-707)
Ζαχαρίας ο Καλαβρός (741-752), Άγιος

Ο Αντίοχος ο οποίος μαρτύρησε στη Ρώμη επί Δομιτιανού, ήταν υιός Αθηναίου φιλοσόφου, και υπήρξε  επίσκοπος Ρώμης ως Ανακλητός.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σίξτο Β' ενώ ο Υγίνος, ο οποίος κατά τη μετάβαση του στη Ρώμη εξελέγη επίσκοπος της πόλης, υπήρξε χριστιανός φιλόσοφος.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Αντώνιο Μάρκο, ο Νικηφόρος Θεοτόκης θεωρεί Έλληνα και τον Πάπα αγ. Κλήμη Α'.

Ο ίδιος αναφέρει, ότι πιθανολογείται πως ελληνικής καταγωγής ήταν και ο Πάπας Διονύσιος Α' (259-268).

Σημειώνεται ότι η μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες της Καθολικής Εκκλησίας είναι τα ελληνικά, οι άλλες δύο είναι τα λατινικά και τα αραμαϊκά. Περισσότεροι Πάπες στην ιστορία κατά εθνικότητα είναι πάντως οι Ιταλοί (136).


alt



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΚΤΡΩΜΕΝΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ.


Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων
Η ιστοσελίδα Children of God for Life, παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές και μέσα χρησιμοποιούνται ως ενισχυτές γεύσεων σε τρόφιμα και αναψυκτικά, ενώ η Pepsi φαίνεται ως η πρώτη εταιρία που έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Senomyx.

Η ολοσέλιδη λίστα έχει ως εξής:

Αναψυκτικά και ροφήματα της Pepsico

 Sierra Mist
 Mountain Dew
 Mug root beer
 No Fear
 Ocean Spray
 Seattle's Best Coffee
 Tazo
 AMP «ενεργειακό αναψυκτικό»
 Aquafina νερό
 Aquafina αναψυκτικά
 DoubleShot «ενεργειακά αναψυκτικά»
 Frappuccino
 Lipton τσάι
 Propel
 SoBe
 Gatorade
 Fiesta Miranda
 Tropicana χυμοί και αναψυκτικά
 IZZE ροφήματα


Γλυκά της Cardbury

 Sour Cherry Blasters
 Fruit Mania
 Bassett's Liquorice Allsorts
 MaynardsWine Gum
 Swedish Fish
 Swedish Berries
 Juicy Squirts
 Original Gummies
 Fuzzy Peach
 Sour Chillers
 Sour Patch Kids
 Mini Fruit Gums


Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:

MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)

Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)

Τα προϊόντα της Kraft και της Cadbury products also ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Τσίχλες όπως οι Chiclets, οι Clorets, η Dentyne και η Trident είναι ορισμένα από τα προϊόντα με ανάμιξη με την εταιρία Senomyx, που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων!!!

πληροφορίες από lifesitenews.com



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΓΝΩΡΙΖΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΔΑ.


Ερώτηση για Μάχη Μαραθώνα: Καμία απάντηση από Έλληνες φοιτητές. Γνώριζε μόνο μία Αλβανίδα
Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, το περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δονάτος Παπαγιάννης. Ρώτησε 300 φοιτητές να του πουν για τη Μάχη του Μαραθώνα και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την Espresso ο καθηγητής περιέγραψε το τραγελαφικό περιστατικό ως εξής: ''Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου 300 φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες.''

Ενώ συνέχισε λέγοντας: ''Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο. Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση''.

Ο καθηγητής δε θέλησε να συνεχίσει το μάθημα και επέμεινε ρωτώντας του φοιτητές σε ποιο ιστορικό γεγονός αναφέρονται. Συνέχισε να λαμβάνει τη σιωπή του ακροατηρίου, όταν ένα και μόνο χέρι υψώθηκε για να δώσει την απάντηση.

Ο καθηγητής μαρτυρά πως νιώθει μία ελαφριά εκτόνωση. ''Ευτυχώς γνωρίζει ένας. Σώθηκε η τιμή του πανεπιστημίου'' σκέφτηκε.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: ''Ήταν φοιτήτρια με άψογη εκφραστική λεπτότητα, η οποία με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της Μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μία κρυφή αγαλλίαση''.

Θέλησε να την επιβραβεύσει και τη ρώτησε το όνομά της και τον τόπο καταγωγής με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από το Μαραθωνα. ''Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε. Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία'' προσθέτει ο ίδιος χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣ" ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!


Ο Φραγκίσκος είναι ο "Μαύρος Πάπας" της προφητείας; - Εκπληκτικές συμπτώσεις
Kαι όμως ο Φραγκίσκος ο νέος Πάπας ο Αργεντινός Αρχιεπίσκοπος, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο του Τάγματος των Ιησουιτών, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο περίφημος "Μαύρος Πάπας" της προφητείας: Ανήκει στο Τάγμα των Ιησουιτών των οποίων ο ηγέτης αποκαλείται "Μαύρος Πάπας":

Πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν μαύρος στο χρώμα, δηλαδή προερχόμενος από χώρα της Αφρικής, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι "Μαύρος Πάπας" υπήρχε κι άλλος...

Ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος A', είναι μια επιλογή έκπληξη για τον θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα στα περισσότερο αναμενόμενα.

Είναι 76 ετών και πέρασε σχεδόν όλη την ιερατική σταδιοδρομία μέσα στην Αργεντινή. Πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες.

Ήταν υποψήφιος και το 2005 οπότε και φέρεται να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πάπα Βενέδικτο και έκτοτε, σημειώνει το Reuters, επικεντρώθηκε στο ποιμαντικό έργο, κάτι που θεωρείται ότι μεγάλο όπλο για την εκλογή στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα.

Η δε, ημερομηνία, για αυτούς που πιστεύουν ότι θα είναι ο τελευταίος Πάπας, είναι όντως δυσοίωνη: Δέκατη τρίτη ημέρα του τρίτου μήνα του έτους δύο χιλιάδες δεκατρία μετά Χριστόν!

Το άθροισμα, επίσης των σημαντικών ημερομηνιών της ζωής του καταλήγει πάντα στον αριθμό "3" ή "13". Χειροτονήθηκε 13 Δεκεμβρίου του 1969. Γεννήθηκε σε ημερομηνίες που δίνουν άθροισμα το ... 30: 17/12/1936!



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΖΩ.


Click on the slide!
Περίπου ένας στους τρεις οφειλέτες αναγκάζεται να αποζητά τη συνεισφορά των εργαζόμενων ή συνταξιούχων γονέων του, πολλές φορές ατόμων υπερήλικων και με μικρές συντάξεις, όπως προκύπτει από τις καθημερινές συναντήσεις νομικών συμβούλων της ΕΚΠΟΙΖΩ με υπερχρεωμένους οφειλέτες (δείγμα μεγαλύτερο των 11.000 ατόμων).
Αυτό αναφέρθηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σχετικά με το κόστος διαβίωσης μέσα στην κρίση όπου παρουσιάστηκε και έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία η αλλαγή του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσιολογικό, και την διατροφή τους οδηγώντας τους σε φθηνότερες επιλογές τροφών.
Ένας στους τρεις οφειλέτες ζητά τη βοήθεια των γονέων του για να ζήσει!

Τα στελέχη της ΕΚΠΟΙΖΩ έκαναν εκτενή αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον καθορισμό του κόστους διαβίωσης στην κρίση.

Σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ, κατά τη διαχείριση φακέλων υπερχρεωμένων οφειλετών στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σε ένα ενδεικτικό δείγμα 100 ατόμων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: α) νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα άτομο ορίζουν κατά μέσο όρο το ποσό των 536 ως απαραίτητο για τη διαβίωσή τους, β) δύο άτομα το ποσό των 817 ευρώ, γ) τρία άτομα το ποσό των 1.071 ευρώ, δ) τέσσερα άτομα το ποσό των 1.257 ευρώ και ε) πέντε άτομα το ποσό των 1.500 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνυπολογίζεται το ενοίκιο. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που προκύπτει από την εν λόγω έρευνα είναι ότι παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη ομοιομορφία ανάμεσα στις επιμέρους περιπτώσεις νοικοκυριών σε αντίθεση με τον προσδιορισμό του κόστους διαβίωσης από τα ελληνικά δικαστήρια, όπου συναντάται, όπως αναφέρθηκε προηγούμενα, μεγάλο εύρος αποκλίσεων.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΚΠΟΙΖΩ, φαίνεται ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν κατασταλάξει στον τρόπο υπολογισμού των βιοτικών δαπανών του οφειλέτη. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με νόμο ιδιωτικής αφερεγγυότητας.

Σταδιακά, μόλις τα τελευταία χρόνια, η λογική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας επικράτησε της λογικής της μέγιστης ικανοποίησης των πιστωτών καθώς ενώ το εισόδημα και η περιουσία του οφειλέτη είναι εύκολα αποτιμητά και αποδείξιμα, οι βιοτικές ανάγκες παρουσιάζουν μεγάλη δυσχέρεια στον προσδιορισμό του κόστους τους.

«Στην Ελλάδα του 2013, ο δικαστής δεν είναι δυνατό να εντοπίσει αντικειμενικά κριτήρια στα κοινωνικά επιδόματα, λόγω του χαρακτήρα τους, της αμφιλεγόμενης συνταγματικότητάς τους και των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία.

Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να βρίσκονται τα αποτελέσματα των στατιστικών ερευνών της EURO STAT και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με τις έρευνες για τα όρια της φτώχιας, τα κριτήρια και η μεθοδολογία των οποίων καθορίζονται στον κανονισμό 1177/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Το σημερινό όριο της φτώχιας (για ένα άτομο 598 ευρώ το μήνα αν υπολογιστεί ως ποσοστό 60% του συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος) λαμβάνει μεν υπόψη με εύλογο και αντικειμενικό τρόπο σημαντικές παραμέτρους, το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ προβλέπει συντελεστές στάθμισης ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού και τις ηλικίες τους, εξαρτάται όμως από το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο τείνει διαρκώς στο μηδέν. Ήδη η νομολογία έχει αρχίσει να αναφέρεται στο όριο της φτώχιας, θεωρώντας τον εν λόγω δείκτη ως τον προσφορότερο για την προσέγγιση του κόστους ζωής. Η εξάρτηση όμως από το συνολικό ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα δεν παύει να προκαλεί επιφυλάξεις στην θέση των ορίων της φτώχιας ως κριτηρίου για το κόστος διαβίωσης σε περιόδους κρίσης» όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές ενώ η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι η Πολιτεία έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία στην προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΚΠΟΙΖΩ αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και να λειτουργήσει ένα φόρουμ επικοινωνίας με σκοπό τη θέσπιση «Οικογενειακών Προϋπολογισμών Αναφοράς» με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων (διατροφολόγων, ειδικών οικιακής οικονομίας, δικηγόρων, οικονομολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κτλ) που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού νοικοκυριού.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ".


Click on the slide!
Ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο για τους υδρογονάνθρακες της ελληνικής ΑΟΖ βλέπει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και καλεί την ΕΕ να μεριμνήσει για την προστασία του Διεθνούς Δικαίου, σε μία εξέλιξη θετική για τα ελληνικά συμφέροντα που προκλήθηκε από κείμενο της ευρωβουλευτού Ν.Τζαβέλα που κατατέθηκε προς ψήφιση.

Κάτι που που καταδεικνύει ότι η δειλή πολιτική της κυβέρνησης όπως επιδείχθηκε στο πρόσφατο ταξίδι στην Τουρκία μόνο ενδεδειγμένη δεν ήταν.
Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή!

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2050 στο τελικό κείμενο της φέρεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, αναφορικά με τις αξιώσεις που έχουν εγείρει οι Τούρκοι σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Στην παράγραφο 77 του τελικού κειμένου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνεται πώς, «η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες».

Εννοείται σαφώς πώς οι «τρίτες χώρες» είναι η Τουρκία που απέστειλε και ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ απειλώντας με casus belli την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν της δοθεί το δικαίωμα να κάνει έρευνες και να εξορύξει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που βρίσκεται πέραν των 6 ναυτικών μιλιών  της θαλάσσιας περιοχής των νησιών Ρόδος και Καστελόριζο και όχι μόνο.

Προστίθεται μάλιστα στη συγκεκριμένη παράγραφο πώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διατηρήσει βασικό πολιτικό ρόλο στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και να επιδιώξει να αποτραπούν διεθνείς τριβές, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ότι η Ε.Ε. στο όνομα της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο «ευλογεί» τις τουρκικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας, μίας χώρας κράτος μέλος της και τη σπρώχνει στη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της.

Αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο κείμενο, τότε θα αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα αφού σαφώς αναφέρεται στο Δίκαιο της Θάλασσας και ότι έχει να κάνει με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ.

Η Ε.Ε. κατά τα άλλα και στη βάση της σύμβασης UNCLOS επιθυμεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής αυτάρκειας της από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσας. Η Αρκτική δεν υπάρχει στο τελικό κείμενο λόγω, όπως φαίνεται, της κόντρας μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Ε.Ε.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.




Πρόσκληση 

Τo Κέντρο Εργάνη
Προσκαλεί τις γυναίκες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Σε Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Κέντρο Εργάνη: Κινητοποιούμε, Υποστηρίζουμε, Ενδυναμώνουμε, Δικτυώνουμε τις Γυναίκες  με στόχο μια νέα Γυναικεία Δυναμική» χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

που θα πραγματοποιηθεί 
Την Πέμπτη  21/03/2013, στις 11:00π.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Ξενιτίδειο, του Δήμου Αλμωπίας 

To σχέδιο δράσης απευθύνεται σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και μέλη ευπαθών ομάδων που ζουν στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας και στοχεύει στην υποστήριξή τους, τη βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων τους, την καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, κυρίως στην επιλογή τομέων εκπαίδευσης, επαγγελματικών επιλογών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη δημιουργία Περιφερειακού Δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.
Το σχέδιο δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων)» (Α’ και Β’ Κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» 

(για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το παράρτημα του Κέντρου Εργάνη, στο Δήμο Αλμωπίας, στο 23843 50207, στο erganiaridaia@gmail.com ή στο 2310 621166, lazaridou@ergani.gr  στη Θεσσαλονίκη )

Η παρουσία σας θα είναι τιμητική για μας, 
Με εκτίμηση 

Αθανασία Λαζαρίδου
Υπεύθυνη του Συντονισμού του Σχεδίου Δράσης



ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



O Γιώργος Καρασμάνης στις 4-2-2013 είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία αναδείκνυε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας κατά την εφαρμογή του Προγράμματος εκρίζωσης νόσων και παράλληλης εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου.
Με την ερώτησή του ο Βουλευτής, αφού έθετε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της εφαρμογής του Προγράμματος εξυγίανσης ώστε να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να εγγυηθεί στους πληττόμενους κτηνοτρόφους ότι θα διασφαλισθούν όλες οι επιδοτήσεις και τα δικαιώματά τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το Πρόγραμμα εξυγίανσης-απολύμανσης, παρά τη μείωση ( η οποία άλλωστε είναι αναγκαστική ) που το ζωικό τους κεφάλαιο υφίσταται.
Απαντώντας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος, ουσιαστικά  διαβεβαιώνει τον Γιώργο Καρασμάνη ότι οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει :
                                      
« …Εν κατακλείδι, οι παραγωγοί, οι οποίοι εντάσσονται στα προγράμματα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου, συνεχίζουν να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, εφόσον προσκομίσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και αποδείξουν ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το ζωικό κεφάλαιο που είχαν στην κατοχή τους την περίοδο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
Αντίστοιχα, στους δικαιούχους Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως των Νέων Γεωργών, των Σχεδίων Βελτίωσης, της Εξισωτικής Αποζημίωσης, που αθετούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, επειδή υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε μερική ή ολική σφαγή των κοπαδιών τους λόγω προσβολής τους από φυματίωση ή άλλη λοιμώδη ή παρασιτική ασθένεια ( επιζωοτία ), δεν επιβάλλονται κυρώσεις και δεν αναζητούνται τα ποσά των ενισχύσεων που τους έχουν καταβληθεί ».

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Σχετικά με τις αργίες της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου 2013 ανακοινώνονται τα εξής από το Τμήμα Εμπορίου – Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:


Σχετικά με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας (18/03/2013) ανακοινώνεται  ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Β.Δ. 748/1966, αλλά αποτελεί «κατ’ έθιμον αργία» για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

           25Η ΜΑΡΤΙΟΥ:

Ανακοινώνεται ότι η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25η Μαρτίου) αποτελεί επίσημη αργία για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του Β.Δ. 748/1966. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρο 5 του ιδίου Β.Δ., δεν ισχύει η αργία της εορτής του Ευαγγελισμού από την 06.00 έως 12.00 ώρας για τα ιχθυοπωλεία, καθώς επίσης δεν ισχύει (για τα αυτά καταστήματα) και η αργία της Κυριακής όταν αυτή συμπίπτει με την παραμονή της 25ης Μαρτίου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ.



ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 3ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2.3(Α) ,<Σύστημα ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού> ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 214 ».
         
      Σύμφωνα με την αριθμ. 5597/11-3-2012 Πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς με δικαίωμα συμμετοχής να συμμετάσχουν στη Δράση 2.3 < Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού >.

Στόχος της Δράσης 2.3 είναι η προστασία του περιβάλλοντος με την μείωση των ενεργειακών εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα), τη βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, την εξοικονόμηση νερού και την βελτίωση της βιοποικιλότητας.  
Δικαιούχοι των ενισχύσεων για την δράση 2.3 μπορούν να κριθούν καπνοπαραγωγοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις περιοχές παρέμβασης, είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και εντάσσουν την καλλιέργεια καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. 
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στη δράση 2.3 υποβάλλουν στην ΔΑΟΚ  της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ) ή στα κατά τόπους ΚΕΠΠΥΕΛ αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η περίοδος από 19-3-2013 έως 5-4-2013. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες:
Στις κατά τόπους ΔΑΟΚ των αιρετών Περιφερειών.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών www.agrotikianaptixi.gr
Στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Εθνικού Ταχυδρομείου www.et.gr

    

                                                                                                                   Ο Διευθυντής


                                                                                                                     Τρύφων Τσαντάκης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, μετά την εκλογή του κ. Τζιτζικώστα στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τους κεντρικούς άξονες δράσης της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι αφορούν στην ανάπτυξη, τη διαφάνεια και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΠΚΜ, καθώς και την κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη. Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για τη σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στην περιφερειακή δομή και λειτουργία της ΠΚΜ, μέσα από τη θεσμοθέτηση της τομεακής διοίκησης, που έχει εισαγάγει η νέα αρχή της ΠΚΜ, με στόχο την  καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εναρμόνιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η αξιοποίηση  των χρηματοδοτικών πόρων του ΕΣΠΑ, το οποίο ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως «κορυφαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη χώρα» τονίζοντας ότι «η απορροφητικότητα στην ΠΚΜ για όλους τους τομείς είναι σήμερα στο 52% και το επίπεδο συμβασιοποίησης έργων προσεγγίζει το 70%». Ταυτόχρονα, επεσήμανε την πρόθεση της νέας διοίκησης της ΠΚΜ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιταχυνθεί  η υλοποίηση τόσο των εγκεκριμένων όσο και των προς ένταξη αναπτυξιακών έργων στην Κεντρική Μακεδονία προς όφελος των πολιτών. 
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε με έμφαση τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τους νέους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ΠΚΜ προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και της δημιουργίας κινήτρων για τους νέους επαγγελματίες. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις δράσεις της ΠΚΜ αναφορικά με την κοινωνική πολιτική και την αλληλεγγύη με βασική στόχευση στην έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται «με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτουμε, αλλά και με όλα τα προγράμματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε».  
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε, ακόμα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των σημαντικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών. 
Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα θετικά μηνύματα  που έλαβε σχετικά με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση (ΙΤΒ) του Βερολίνου,  όπου η ΠΚΜ συμμετείχε με δικό της περίπτερο, ενώ μίλησε και για τα εξίσου αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα στη Μόσχα.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για όλα τα καίριας σημασίας ζητήματα που του εξέθεσα και απασχολούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Mε τον κ. Παπούλια είχαμε μια εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση. Του παρουσίασα τους βασικούς πυλώνες στρατηγικού σχεδιασμού και πολιτικής της νέας διοίκησής μας, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία η Περιφέρειά μας, καθώς και την απερίφραστη βούλησή μας να συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το όφελος των πολιτών της ΠΚΜ και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ Ο.Ε.Β. ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσο Βολουδάκη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Τ.Ο.Ε.Β.. Ο κ. Σταμενίτης στα πλαίσια της επίλυσης των ζητημάτων που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις: 1) Να παραμείνουν οι Ο.Ε.Β. στην υφιστάμενη μορφή και δομή, δηλαδή ως ανταποδοτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν τα μέλη τους, τα οποία είναι δημότες Δήμων διαφόρων περιοχών, 2) Οι εν λόγω Οργανισμοί να λειτουργήσουν υπό την εποπτεία της Περιφέρειας, γεγονός που θα εξασφαλίσει τη λειτουργικότητα και την ενιαία δράση, καθώς είναι αδύνατο να διαχωριστούν λειτουργικά και εγγειοβελτιωτικά έργα σε δύο φορείς, 3) Να χαρακτηριστεί απαραίτητο στοιχείο η βεβαίωση για ορθολογική χρήση υδατικών πόρων σύμφωνα με την υποχρέωση πολλαπλής συμμόρφωσης στα πλαίσια της σχετικής οδηγίας της Ε.Ε. κατά την υποβολή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους  αναφορικά με το πρόβλημα του καταλογισμού των χρημάτων που έχει προκύψει καθώς και για το αίτημα που έχει καταθέσει με ερώτηση του στη Βουλή σχετικά με την εξαίρεση των προσλήψεων για τους Γ.Ο.Ε.Β. από το σύστημα του ΑΣΕΠ.

Από  πλευράς Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα υπήρξε θετική ανταπόκριση και εκφράστηκε η θέση ότι, στα πλαίσια της γενικής αναδιάρθρωσης των Οργανισμών θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του κ. Σταμενίτη. Αναφορικά με το ζήτημα του καταλογισμού των ποσών διαβεβαιώθηκε ότι, λύνεται στα πλαίσια της έγκρισης, από τη γενική συνέλευση, του τροποποιημένου προϋπολογισμού για τους Ο.Ε.Β.. Τέλος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των Γ.Ο.Ε.Β. η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ (Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού) έχει προτείνει προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών την εξαίρεση των προσλήψεων εποχικού προσωπικού των Γ.Ο.Ε.Β. από το τη διαδικασία του νόμου 2190/94 αλλά και από τους περιορισμούς του άρθρου 5 του Π.Δ. 164/2004, ενημέρωση που δόθηκε στο Βουλευτή και σε σχετική απάντηση από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα : Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Δήμο Έδεσσας

Στα τέλη του Φλεβάρη 2013 η περιοχή του Δήμου Έδεσσας επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων ήταν τόσο έντονη που δημιούργησε μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στο Δήμο.
Τα προβλήματα από τις ζημιές είναι ιδιαίτερα σοβαρά στις αγροτικές περιοχές του Δήμου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στους αγροτικούς δρόμους, που είτε καταστράφηκαν τελείως, είτε δεν είναι πλέον ασφαλείς για διέλευση, ενώ ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο φράγμα της Τ.Κ. Μαργαρίτας του Δήμου Έδεσσας που καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με την άρδευση 800 στρεμμάτων που γίνεται αποκλειστικά από το συγκεκριμένο φράγμα. 

        Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για :  
Την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.
Να αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
Να κατασκευαστούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να είναι προστατευμένη η περιοχή από ανάλογα φαινόμενα.


Οι βουλευτές του  ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...