Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

Σοκαρισμένοι Σαμαράς Βενιζέλος Κουβέλης

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στη συγκυβέρνηση των προδοτών. Αιτία, μια άγνωστη προς αυτούς λέξη, που όπως ακούγεται αναμένεται να επιφέρει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, ενώ παράλληλα θα τρέψει τους εκρίνοντες την ελάχιστη ποσότητα τεστοστερόνης σε αναγκαστική παραίτηση.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-Η ΑΛΗΘΕΙΑ" ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.


Σκότωσαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας. Οι εφημερίδες έγραψαν ότι “σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε”. Ο λόγος; Μία τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι πρόσφατα είχε παρουσιάσει “συμπτώματα παράνοιας”. Κάτι σαν τον Εβραίο πράκτορα της Μοσάντ που αποκάλυψε σε Αμερικανο δημοσιογράφο ότι η υπηρεσία αναλαμβάνει συμβόλαια εξόντωσης Ιρανών επιστημόνων με χρήματα της “εχθρικής” Σαουδικής Αραβίας. Βρέθηκε και αυτός νεκρός στο κελί του. Ο Αμερικανός βετεράνος που έκανε την πραγματογνωμοσύνη στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ότι η ενέργεια χρηματοδοτήθηκε από την Σαουδική Αραβία,..
ενώ οι τρομοκράτες “πιλότοι” εκπαιδεύτηκαν από άνδρες των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Ανέφερε μάλιστα και τους τόπους εκπαίδευσης. Το αμερικάνικο βαθύ κράτος που υφάρπαξε τα δικαιώματα των πολιτών με το άλλοθι της ασφάλειας δολοφόνησε μια γενναία φωνή που είχε το θάρρος να πει την αλήθεια. Η Σαουδική Αραβία παρέμεινε μονοπώλιο στο πετρέλαιο και συνεχίζει την χρηματοδότηση όλων των ισλαμιστών που σφάζουν έθνη με την υποστήριξη της Δύσης.

Και για να μην τολμήσει κανείς να κουνηθεί σκότωσαν ό,τι ζωντανό υπήρχε στο σπίτι. Τα παιδιά του μέχρι και το σκυλί του.

Αυτό είναι το κράτος της Κλιντόνιας και Ομπαμιανής “δημοκρατίας”

Ο συγγραφέας του νέου βιβλίου (11 Σεπτεμβρίου η αλήθεια) δολοφονήθηκε μαζί με τα παιδιά του


Ο πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρείας ο Phillip Marshall έχει περάσει πολύ χρόνο κοντά στη Santa Barbara πέρυσι για την προετοιμασία της απελευθέρωσης του αμφιλεγόμενου βιβλίου του σχετικά με τη συνωμοσία της 9/11 “The Big Bamboozle:. 9/11 και ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας”
Κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας και πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Marshall έλεγε γιατί το έργο του κατηγορεί την κυβέρνηση Μπους.
Ο Marshall συνέχισε λέγοντας: “Ο πραγματικός λόγος που η επίθεση ήταν επιτυχής, είναι λόγω μίαςεσωτερικής στρατιωτικής δράσης και συντονισμένης εκπαίδευσης που προετοίμασε τους αεροπειρατές της πτήσης. Έχουμε δεκάδες έγγραφα που αποδεικνύουν 100% ότι αυτή η εκπαίδευση πτήσεων πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, Φλόριντα και την Αριζόνα 18 μήνες πριν από την επίθεση.”
Ο Marshall είπε ότι ήξερε ότι το βιβλίο του θα βάλει πολλούς ανθρώπους εναντίον του, ενώ είχε μιλήσει σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε έκθεση του σερίφη της κομητείας όπου διέμενε: ο Phillip Marshall και τα παιδιά του, η Macaila Marshall 14 ετών, και ο Άλεξ Μάρσαλ, 17 ετών βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, και η αιτία του θανάτου ήταν ένα ενιαίο τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι για όλους, είπε ο ιατροδικαστής. Ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε επίσης νεκρός από μια σφαίρα σε μια κρεβατοκάμαρα.
Η μητέρα των παιδιών του, ταξίδευε για εργασία στην Τουρκία, κατά τη στιγμή της σφαγής.


ΠΗΓΗ...http://www.pentapostagma.gr

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1972 . Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ.

Σε μια πραγματικά εξωπραγματική εμφάνιση στις παράλληλες μπάρες, η 17χρονηOlga Korbut της Σοβιετικής Ένωσης φάνηκε να παίζει στα δάχτυλα τους νόμους της φυσικής, αφήνοντας άφωνο το κοινό που την παρακολούθησε στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Η θρυλική φιγούρα της “Korbut Flip” θεωρείται μια από τις δυσκολότερες και έχει απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια, όμως το 1972 έκανε τους θεατές να παραληρούν και να γιουχάρουν έντονα τους κριτές που δεν έδωσαν το απόλυτο 10, αλλά μόνο 9.8, στερώντας της ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο και την ευκαιρία να γίνει η πρώτη αθλήτρια με την τέλεια βαθμολογία, κάτι που πέτυχε η Nadia Comăneci 4 χρόνια αργότερα.







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΟΤΑΝ Η NSA ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ HACKING.


Όταν η NSA διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό hacking...





Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποιος του πιο ικανούς hackers, να τους προσλάβει, να τους εκπαιδεύσει και στη συνέχεια να δουλεύει για τον ίδιο;

Ένας μαθητικός διαγωνισμός που διοργανώνει η National Security Agency (NSA) σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University, με την ονομασία Toaster Wars, θέλει να βρει την επερχόμενη γενιά των hackers, σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου (στις ΗΠΑ φυσικά).

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα πατώντας εδώ

Μήπως να παίρνουμε ιδέες για το πως γίνεται μία αναζήτηση ταλέντων;



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

NEUROWEAR MICO ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

Neurowear Mico, τα ακουστικά που επιλέγουν αυτόματα μουσική ανάλογα με τη διάθεσή σας [VIDEO]

Τα ακουστικά Mico της Neurowear έρχονται να λύσουν το αιώνιο πρόβλημα των απανταχού μουσικόφιλων: ποιο τραγούδι θα παίξει μετά; Χρησιμοποιώντας έναν EEG αισθητήρα που σκανάρει τον εγκέφαλο για να μεταφράσει τη διάθεσή σας τα Mico μπορούν να επιλέξουν αυτόματα το κατάλληλο τραγούδι.

Η επιλογή του τραγουδιού γίνεται μέσα από την τεράστια βάση της Neurowear με ειδικά tags σε συνδυασμό με μια εφαρμογή στο iPhone ενώ τα ακουστικά έχουν τη δυνατότητα να φωτίζονται κατά την αναπαραγωγή ενός κομματιού ή να δείχνουν σύμβολα όπως ‘Zzz’ όταν ο χρήστης νυστάζει ή είναι στρεσαρισμένος.

Βέβαια, δεν ξέρουμε το κατά πόσο θα ήταν πρακτική η αναπαραγωγή μουσικής με βάση τη διάθεσή μας αλλά η τεχνολογία είναι ενδιαφέρουσα. Προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών με την εταιρεία να φαίνεται αισιόδοξη ότι θα βρεθούν στην αγορά πολύ σύντομα.



ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ...ΝΕΚΡΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ...29ΕΥΡΩ!!!


Έστειλαν ειδοποιητήριο κατάσχεσης σε νεκρή - το χρέος ήταν 29 ευρώ!
Άφωνοι έμειναν οι συγγενείς μία νεκρής γυναίκας από την Τρίπολη, όταν έλαβαν από την εφορία ειδοποιητήριο κατάσχεσης στο όνομά της.

Όπως αναφέρουν στο ειδοποιητήριο που της… απέστειλαν, εάν δεν πληρώσει άμεσα τα 29 ευρώ που χρωστά, ποσό που με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει στα 43 ευρώ, θα προχωρήσουν σε κατάσχεση όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr

ΡΩΣΙΑ: "ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ"!


1Nέοι κεραυνοί από Μόσχα κατά του Eurogroup, με τον απεσταλμένο της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζιόφ να δηλώνει ότι "Η πρόταση να επιβληθεί φορολογία στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου ισοδυναμεί με αναγκαστική απαλλοτρίωση και εγείρει τον κίνδυνο το κυπριακό τραπεζικό σύστημα να οδηγηθεί σε κατάρρευση και συνακόλουθα και η Κύπρος κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να συμβεί η Ρωσία". 

Η κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων η οποία αποτελεί όρο του μνημονίου δανεισμού για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το κυπριακό τραπεζικό σύστημα από τα ελληνικά ομόλογα που επιθυμεί το Eurogrpoup παραπέμπει «σε αναγκαστική απαλλοτρίωση», είπε ο Σιζιόφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Μόσχα.

«Η αρχή...είναι εσφαλμένη», σημείωσε και προσέθεσε:

«Και υπάρχει μια ακόμα απειλή. Όταν ανοίξουν οι τράπεζες ο κόσμος θα σπεύσει να κάνει ανάληψη των καταθέσεών του —είναι μια ακόμη απειλή— και κατόπιν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει και το ίδιο το κράτος, όπως άλλα της περιοχής».

Η τοποθέτηση είναι καθαρά γεωστρατηγικού περιεχομένου και κτυπά το "καμπανάκι" ης πιθανής κατάρρευσης του κυπριακού κράτους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ειρήνη κσι στην σταθερότητα στην Μέση Ανατολή. Μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση από τις οικονομικού πρίσματος μέχρι στιγμής τοποθετήσεις της Ρωσίας στο όλο ζήτημα.

Kαι η βούληση της Ρωσίας να αποφύγει τα χειρότερα (σίγουρα τα πολυεπίπεδα κέντρα αποφάσεων δεν βοήθησαν στην ορθή εκτίμηση της κατάστσης, ομολογούν πλέον στην Μόσχα) και να δημιουργηθεί μια "οικονομική Συρία" εκεί που μέχρι σήμερα βασίλευε η ευημερία... 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΝΤΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.



«Ζήτησε την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών».
Τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό επισκέφθηκε 
σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να τον ενημερώσει για το παγετό που έπληξε τις περιοχές του Νομού Πέλλας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο κ. Σταμενίτης πληροφόρησε τον κ. Μποτό ότι, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν καταστροφικές συνέπειες στις παραγωγές της πρώιμης ποικιλίας ροδάκινου, βερίκοκου και δαμάσκηνων. Ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο να σταλούν άμεσα εκτιμητές του ΕΛΓΑ στις κατά τόπους περιοχές προκειμένου να εκτιμηθεί έγκαιρα το μέγεθος της καταστροφής και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών.
 Ο κ. Μποτός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι, ο ΕΛΓΑ θα κινηθεί άμεσα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα καθυστέρησης στις διαδικασίες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους  συνκαρναβαλιστές

που συμμετείχαν στα γκρουπ της παρέλασης,τους εθελοντές,

αλλά και όλους αυτούς που ήταν πίσω από το σκοινί

και με το ζεστό χειροκρότημα τους,

μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε με τρέλα και τσεκούρια!



Σας ευχαριστούμε

και σας υποσχόμαστε ότι το 2014 θα σας τρελάνουμε εντελώς...



υ.γ.:το 2014 ελπίζουμε σε περισσότερες συμμετοχές καρναβαλιστων,

αλλά και εθελοντών βοηθών

και βέβαια στην ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

από τους  υπεύθυνους. 

ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ".



Λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη μαρτυρική Μεγαλόννησο,θεωρούμε
πως δεν είναι κατάλληλο το κλίμα για την πραγματοποίηση της Μουσικής
παράστασης ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ στις 23 Μαρτίου 2013.Ζητούμε
συγνώμη από τους πολίτες των Γιαννιτσών.Ελπίζουμε στην πραγματοποίηση
της παράστασης το Φθινόπωρο.

Με τιμή

ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ
ΗΘΟΠΟΙΌΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...