Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΟΙ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥΤ7 ΕΙΔΑΝ 7 ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!



Ρωσία: οι κοσμοναύτες του Σαλιούτ 7 είδαν ”7 αγγέλους” στο διάστημα!!! το Top Secret έγγραφο πρόσφατα ήρθε στο φως, αποκαλύπτει μεταξύ του πληρώματος των ρώσικων κοσμοναυτών στο διαστημικό σταθμό σαλιούτ 7 είδαν ορισμένα αγγελικά όντα!!
Μια αξέχαστη εμπειρία και η κόπωση και το άγχος τους που είχαν υποστεί! να είναι οι μόνοι στο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ένας λόγος για να είχαν παραισθήσεις’ αλλά οι Ρώσοι κοσμοναύτες επί του Σαλιούτ 7, μαζί είδαν πραγματικά κάτι μυστηριώδες, θαυμάσιο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους. Αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική!!
Ήταν 12 Ιούλη του 1984, ο Ρώσος κοσμοναύτης επέβαινε στην Σοβιετική Σαλιούτ 7 στο διαστημικό σταθμό, και ήταν στο διάστημα για 155 ημέρες.
Αυτή ήταν και η ημέρα κατά την οποία η ομάδα είδε τα περίεργα φώτα και την εμφάνιση απο μυστηριώδη όντα.
Σύμφωνα με τον διοικητή Oleg Atkov και οι κοσμοναύτες Βλαντιμίρ Σολοβιόφ και Leonid Kizim, ο διαστημικός σταθμός ήταν εντελώς βυθισμένος σε ένα ελαφρύ και ισχυρό ταυτόχρονα γοητευτικό, λαμπερό πορτοκαλί χρώμα!
Αυτό το φως φαινόταν να προέρχεται από έξω από το διαστημικό σταθμό και θα μπορούσαν να διακρίνουν ένα αποτέλεσμα σαν αιμορραγία μέσα από έναν τοίχο εντελώς αδιαφανή!! από Επτά αγγέλους ανθρωποειδές!! Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το πορτοκαλί φως ήταν τόσο έντονο που τύφλωσε το πλήρωμα και τον καθένα από αυτούς.. Όταν ξαφνικά είδαν στην πόρτα μια φωτεινή πηγή φωτός .. και αυτό ήταν μια παράξενη επίδραση, σαν να υπήρχε μια έκρηξη αυτού του φωτός του πορτοκαλί!! και μέσα εκεί ήταν σαν τα πρόσωπα των περίπου επτά μυστηριωδών όντων!!
Οι κοσμοναύτες ήξεραν κάθε σπιθαμή του Σαλιούτ 7 και ήξεραν επίσης αν ήταν μια πυρκαγιά! αλλά ό,τι έβλεπε το πλήρωμα (ήταν ένα ακατανόητο φαινόμενο) ένα πορτοκαλί φως, και να αναδύονται μυστηριώδεις παρουσίες στο χώρο.
Όλοι οι κοσμοναύτες είχαν αναφέρει ότι είδαν τα πρόσωπα των επτά αγγέλων που κυμαινόταν λίγο έξω από το διαστημικό σταθμό. Στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν μέσω του κεντρικού ελέγχου χώρου, με την αιτιολογία, ότι αυτά τα όντα ήταν εξωγήινα στην εμφάνιση, είχαν φτερά και φωτοστέφανα γύρω από το φως!!
Αυτά τα όντα ήταν κοντά στο Διαστημικό Σταθμό Σαλιούτ 7 για περίπου 10 λεπτά, πριν εξαφανιστούν στο λεπτό αέρα. Ηταν 167 ημέρα, που το πλήρωμα ενώθηκε αργότερα με μια άλλη ομάδα από τρεις κοσμοναύτες που επέβαιναν στο Soyuz T-12 στο διαστημικό σκάφος, και ήταν: Svetlana Savitskaya, Igor Volk, και Vladimir Dzhanibekov.
Λίγο μετά την είσοδο στον σταθμό Σαλιούτ 7, όταν και πάλι άρχισε να βυθίζεται σε μια ζεστή πορτοκαλί λάμψη!!
Στη συνέχεια, όλοι οι αστροναύτες κοίταξαν έξω από την πόρτα και για άλλη μια φορά, είδαν τα αγγελικά όντα!! (Οι κοσμοναύτες είχαν επίσης αναφέρει ότι τα μεγέθη αυτών των αγγελικών όντων φωτός ήταν τόσο μεγάλα όσο ένα εμπορικό τζετ!!!) Αυτό το περιστατικό τέθηκε υπό την κάλυψη ως άκρως απόρρητο!! εκ μέρους της «Πρώην Σοβιετικής Ένωσης απείλησαν το πλήρωμα τους προειδοποίησαν για την ίδια τούς την ζώη!! να αποφύγουν το δημόσιο τομέα της θεαματικής τους εμπειρία!!… Η τελευταία δήλωση απο τους κοσμοναύτες δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική!!

Όλοι ανέφεραν ότι είδαν “τους αγγέλους” Οι αρχές αρνήθηκαν και απόρριψαν το περιστατικό! δικαιολογούν ως υπερβολική κόπωση που οφείλεται σε μια εκτεταμένη παραμονή στο διάστημα.
Αλλά δεν ήταν μόνο ένας κοσμοναύτης που είδε τους αγγέλους στο χώρο, (όλη η ομάδα τους είχε δει) Μετά από αυτό το παράξενο περιστατικό, το πλήρωμα συνέχισε να παραμείνει στο διαστημικό σταθμό σπάζοντας το ρεκόρ παραμονής των 237 ημερών πριν από την εγκατάλειψη.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ.


Η επέλαση των ανώμαλων
Την ίδια στιγμή που οι συνεπείς, έντιμοι και δουλευταράδες βόρειοι μας υποδεικνύουν τι παθαίνει κανείς στο νότο, αν συνεχίσει να μην υποτάσσεται στις υποδείξεις και τα εγχειρίδια του "καλού πολίτη", μας δίνουν και μια γεύση στο τι ακριβώς ονειρεύονται οι καλοζωισμένοι συνεπείς εκτός από το να αυγατίζουν τους λογαριασμούς τους στα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι Γερμανοί σήκωσαν φλάμπουρα για τη προστασία της κτηνοβασίας κι οι Ολλανδοί δίνουν αγώνα για την νομιμοποίηση της παιδεραστίας. Φυσικά και οι δυο θέτουν όρια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν τους αρέσει η βία. Και τα ζωάκια και τα παιδάκια εννοείται ότι θα τα πηδάνε με τη συγκατάθεσή τους. Μην τους περάσουμε για βάρβαρους. Ένα γομάρι σαράντα - πενήντα χρονών θα πηδάει ένα κοριτσάκι ένα αγοράκι 12 χρονών με τη συγκατάθεσή του. Προς το παρόν παιδιά του δημοτικού και βρέφη εξαιρούνται (αυτά θα είναι οι παράνομες σχέσεις για να έχει και υλικό για μερακλήδες...)

Σε μια κοινωνία που ασφυκτιά από σπουδαίες ασχολίες όπως η συλλογή χρημάτων, ακινήτων, πολύτιμων αντικειμένων, εκβιασμούς, τζογαρίσματα με αντάλλαγμα τις ανθρώπινες ζωές, παιχνίδια πολέμου, ναρκωτικών, πορνείας, κάθε είδους ανωμαλίας που πρέπει να βρει άμεση ικανοποίηση, λογικό είναι να χρειάζεται ο πολιτισμένος κάπου να ξεσπάει. Κι εδώ παρεμβαίνει η άσκηση κτηνοβασίας και παιδοφιλίας.

Ο βρωμιάρης, σάπιος μέχρι το μεδούλι, ο πωρωμένος με οτιδήποτε σιχαμένο κυκλοφορεί, ο παράφρων χρειάζεται έναν εξαγνισμό. Μια αυτοκάθαρση που δεν μπορεί να την πραγματοποιήσει στον εαυτό του, οπότε πρέπει να την χύσει (συγνώμη εκτοξεύσει εννοούσα) σε ένα παιδικό κορμάκι ή ένα ζωάκι που όπως και να το κάνουμε είναι τα τελευταία κάστρα αγνότητας. Είναι μυσταγωγική πράξη κι εμείς οι ηλίθιοι δεν το καταλαβαίνουμε....

Η επόμενη φάση θα είναι η εκτόνωση δια του νομιμοποιημένου πλέον κανιβαλισμού. Όπως ο Χάνιμπαλ θα μπορούν να γεύονται ένα συκώτι με ένα καλό κιάντι. Υπάρχει ουρά από πολιτισμένα αιτήματα που περιμένει υπομονετικά τη δικαίωση. Κοπρολαγνίες, νεκροφιλίες, σαδομαζοχιστές, κτηνοβάτες, παιδεραστές, κανίβαλοι, σειριακοί δολοφόνοι, όλα μέσα στη φύση είναι αφού θεωρείται φυσική αυτή η διαχρονική ανωμαλία που ονομάζεται άνθρωπος

Κι εσείς τώρα ονειρεύεστε πως άνθρωποι που "τραβάνε" μια ξεγυρισμένη παρακολουθώντας το βιασμό ενός βρέφους, ή άλλοι που θεωρούν ζωοφιλία να βάζεις κάτω ένα αρνί και να του πετάς τα μάτια, ή άλλοι που θεωρούν απόδοση τιμής στους νεκρούς να τους πηδάνε, και δεκάδες τέτοιες χαριτωμένες αποκλίσεις, πως μπορούν να συγκινηθούν και να κατανοήσουν το ανθρώπινο δράμα ανέργων, κακοπληρωμένων, οφειλετών, καταθλιπτικών, δυστυχισμένων πεινασμένων, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε τραγικές συνθήκες....

Είναι πιο πιθανό να μας προτείνουν να μας πηδάνε για να ξεχρεώσουμε παρά να σκεφθούν δημοσιονομικές λύσεις λογικές και ανθρώπινες. 

Πιστεύω πως έφτασε στ΄αλήθεια η εποχή που πρέπει να γίνει ένα παγκόσμιο καταστροφικό γεγονός για να ξεβρωμίσει ο πλανήτης. Γιατί είτε είσαι ένα κτήνος που πληγώνεις τους άλλους και τη φύση άμεσα, είτε είσαι ένας βλαμμένος που κάθεται και τους κοιτάει σαν ζόμπι, ανίκανος να αντιδράσει, για το σκουπιδοτενεκέ είμαστε όλοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις, αν υπάρχουν όμως νομίζω πως είναι επείγουσα ανάγκη να κάνουν ένα γενικό ξεκαθάρισμα γιατί η μπόχα δεν αντέχεται πλέον. Από κανένα φυσιολογικό πλάσμα.


Πηγή:
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ


ΡΩΣΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ.


Ρώσος φυσικός θα "ξοδέψει" το βραβείο του για το αυτιστικό παιδί του!
Ο Ρώσος Φυσικός Αλεξάντρ Πολιάκοφ, θα δαπανήσει το βραβείο ύψους 3εκ. δολλαρίων για τη θεραπεία του γιού του. 
Ο γνωστός φυσικός στην κβαντική θεωρία πεδίου, Αλλεξάνδρ Πολιακώφ από τη Ρωσία, που εργάζεται τώρα στο Πρίνστον, πήρε το βραβείο  Milner Fundamental Physics Prizes 2013.  Το βραβείο ιδρύθηκε από τον Ρώσο επενδυτή Γιούρι Μίλνερ ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της δικτυακής πύλης Mail.Ru Group και του επενδυτικού ταμείου DST. Απονέμεται για  επιτεύξεις στον τομέα της δομικής φυσικής και ορίζεται  στο ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, το οποίο υπερβαίνει το ποσό του βραβείου Νόμπελ. Ο ίδιος ο Πολιακώφ δήλωνε ότι δεν είχε πιθανότητες να λάβει το βραβείο Νόμπελ, αφού «σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείο Νόμπελ Φυσικής οποιαδήποτε εφεύρεση πρέπει να δοκιμαστεί με τα χρόνια. Οι δικές μου θεωρίες είναι δύσκολο ή και σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθούν με επιστημονικές μεθόδους».
Στην επιτροπή του βραβείου Μίλνερ συμμετέχουν οι πρώτοι βραβευθέντες στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο το 2012. Και μάλιστα ανάμεσά τους είναι τρεις επιστήμονες από τη Ρωσία – ο  μαθηματικός Μαξίμ Κοντσέβτις και δύο φυσικοί,ο Αλεξέι Κιτάεβ και ο Ανδρέι Λίνδε.
Το βραβείο απονεμήθη στην κατηγορία «Πρώτη γραμμή πυρός στη φυσική». Ο Αλεξάνδρ Πολιακόβ έλαβε το βραβείο για τις ανακαλύψεις του στον τομέα της θεωρίας πεδίου και θεωρίας χορδών. Την παρούσα στιγμή ο απόφοιτος της Φυσικο-τεχνολογικής Σχολής της Μόσχας εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο Ινστιτούτο της Θεωρητικής Φυσικής του Λανδάου της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας. Κατά την δήλωση του βραβευθέντος, η θεωρία χορδών είναι «μια γλώσσα την οποία χρησιμοποιούμε όταν διατυπώνουμε διάφορες θεωρίες της φυσικής». Εξάλλου, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Πολιακώφ, είναι πρωτοποριακή θεωρία στην ανάπτυξη της θεωρίας στοιχειωδών μορίων και κβαντικής έλξης βαρύτητας.
Σύμφωνα με την δήλωση του βραβευθέντος η βράβευση του αποτελεί μια απέραντη απόλαυση και αδιανόητη τιμή γι’ αυτόν. Είναι πάντα πολύ ευχάριστο όταν την εργασία σου την εκτιμούν σε τέτοιο υψηλό βαθμό. Ο  Αλεξάνδρ Πολιακώφ  έχει έναν γιο που πάσχει από αυτισμό και το βραβείο έγινε μια επίκαιρη βοήθεια για την θεραπεία του παιδιού του καθώς και για την επίλυση διάφορων ζωτικών υποθέσεων και η βοήθεια αυτή του αφήνει  τον δρόμο πιο ελεύθερο για την εργασία του.
Η τελετή απονομής βραβείων έγινε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη. Την παρουσίαζε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μόργκαν Φρίμεν και για τους καλεσμένος έπαιζε πιάνο ο παγκοσμίως γνωστός πιανίστας Δενίς Ματσούεφ.

"'ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΖΕΙΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ"!


15ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ
Με τον τίτλο «Δεν σας χρωστάμε χρήματα» η αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung» αναφέρεται στις μεταβολές που έχει υποστεί η εικόνα των Ελλήνων που ζουν στην Αυστρία, εξαιτίας της κρίσης στη χώρα μας, αλλά και στις αντιδράσεις τους απέναντι στην αντιμετώπισή τους από τους Αυστριακούς πολίτες και τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει «κάποτε ο λαός του συρτάκι, του Αλέξη Ζορμπά και του τυριού-φέτα... οι Έλληνες, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια διαφορετική εικόνα τους, όχι πλέον ως άνθρωποι γεμάτοι ζωή, αλλά ως τεμπέληδες, που ζουν σε βάρος άλλων και αυτό γιατί η κρίση του δημόσιου χρέους και τα επί χρόνια παραποιημένα οικονομικά τους στοιχεία απέναντι στις Βρυξέλλες, έχουν καταστήσει τους Έλληνες αποδιοπομπαίους τράγους στην Ευρωζώνη»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον τελευταίο καιρό φθάνουν στην Αυστρία πολλοί επιστήμονες και φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι αισθάνονται τον χλευασμό των γειτόνων τους, ακούγοντας ως καλωσόρισμα σε κάθε κοινωνική εκδήλωση την προτροπή «δώστε μας πίσω τα χρήματά μας». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΩΣ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ!


15Η νηστεία της Σαρακοστής, εκτός από καθιερωμένη θρησκευτική παράδοση, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού και περιορισμό της δράσης των ελεύθερων ριζών, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της νηστείας μειώνεται η ικανότητα απορρόφησης του ασβεστίου και του σιδήρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, ωστόσο με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων μπορεί να επιτευχθεί ισορροπία στη διατροφή, ακόμα και χωρίς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ασβέστιο υπάρχει σε τροφές όπως η γραβιέρα, οι σαρδέλες, το τυρί, το γάλα και τα αβγά. Στην περίοδο της νηστείας, όμως, που δεν καταναλώνονται τρόφιμα ζωικής προέλευσης, η πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να επιτευχθεί από φυτικές τροφές, όπως ο μαϊντανός, τα όσπρια, το σπανάκι, οι μπάμιες, το μπρόκολο, τα αντίδια, τα φουντούκια, τα πράσα, το λάχανο και οι αγκινάρες, σύμφωνα με τη διαιτολόγο - διατροφολόγο και μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών Κική Γούτα, με αφορμή ομιλία της με θέμα «Η διατροφή στη διάρκεια νηστείας» σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίας.

Μάλιστα, με κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να καλυφθούν πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες σε ασβέστιο, τρώγοντας για παράδειγμα, ξηρούςκαρπούς, σουσάμι, ξερά φασόλια, μπρόκολο, κινέζικο λάχανο και γάλα σόγιας.

Ως προς τον σίδηρο, που βρίσκεται σε τροφές όπως το συκώτι, οι σαρδέλες, τα στρείδια, η πάπια, η γαλοπούλα, το κρέας και τα αβγά, μπορεί να αναπληρωθεί και με φυτικές τροφές, όπως ο μαϊντανός, τα σπόρια, οι φακές, το σπανάκι, οι ηλιόσποροι, τα ρεβίθια, τα δαμάσκηνα, τα πράσα, οι σταφίδες και οι πατάτες, σημειώνει η διαιτολόγος. Στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος συμβάλλει και η κατανάλωση θαλασσινών που είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά και σελήνιο.

Για μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας η κυρία Γούτα συνιστά: «Τρώτε συχνά αρκετά γεύματα την ημέρα - τουλάχιστον πέντε. Καταναλώστε άφθονα φρούτα, λαχανικά και τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, τρώτε αργά και μασήστε καλά την κάθε μπουκιά, τουλάχιστον 20 φορές. Προσπαθήστε να έχετε φάει το τελευταίο γεύμα τουλάχιστον δύο ώρες πριν από τον ύπνο, αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση του αλατιού, μειώστε ή αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ».

Παράλληλα με τις παραπάνω συμβουλές, η κυρία Γιούτα παροτρύνει όσους νηστεύουν να τρώνε σε όμορφο περιβάλλον, όχι μπροστά στην τηλεόραση, και να αυξήσουν την άσκηση. Προσοχή θα πρέπει να δώσουν επίσης στην ποσότητα του ελαιολάδου που χρησιμοποιούν στην κατανάλωση ζυμαρικών και ψωμιού.

«Υπάρχουν πολλά φαγητά που μπορεί να μαγειρέψει μια οικογένεια. Η ποικιλία μαζί με τη φαντασία συνιστούν τον τέλειο συνδυασμό!» υποστηρίζει η διατροφολόγος. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ.



Την ώρα που η Ολλανδία έχει αποφασίσει την οικονομική «εξόντωση» της ελληνικής- και όχι μόνο-οικονομίας και που στο παρελθόν ο υπουργός οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ είχε ζητήσει από τις Βρυξέλλες την εγκατάσταση μιας μόνιμης Τρόικας στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, οι Ολλανδοί φαίνεται ότι δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά τα του «οίκου» τους. 

Σοκαριστική είναι η σημερινή απόφαση  του ολλανδικού δικαστηρίου κατά την οποία νομιμοποιείται η ολλανδική οργάνωση παιδεραστών Martijn. Η οργάνωση  η οποία προωθεί την «αποδοχή από την κοινωνία» των «συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, προτού διαλυθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. 

«Το έργο της οργάνωσης αντιτίθεται στη δημόσια τάξη, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνίας», εξήγησε το Εφετείο του Άρνεμ-Λόιβαρντεν στην ανακοίνωσή του.

Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν "συμβουλές" σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά.

Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη "διάλυση" της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως "κάτι το συνηθισμένο" τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, "μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί", σημειώνει το δικαστήριο.

Διεκδικώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Ουιτενμπόγκαρτ, είχε ασκήσει έφεση στην απαγόρευση και τη διάλυση της ομάδας του, την οποία είχε διατάξει τον περασμένο Ιούνιο το δικαστήριο του Άσεν.

Ο Ουιτενμπόγκαρτ σχολίασε την απόφαση στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας: "Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πεφωτισμένοι δικαστές".

Ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Αντ φαν ντεν Μπεργκ καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση τριών ετών για κατοχή φωτογραφιών, ταινιών και περιοδικών παιδικής πορνογραφίας.

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1982 και δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων.



ΠΗΓΗ...http://www.protothema.gr

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια του υπουργικού γραφείου, Νομικός, κα. Σδούκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Ενεργειακών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ. Τον κ. Θεοδωρίδη συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Π.Κ.Μ. κ. Φάνης Παπάς.

Κύριο θέμα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η ανάδειξη των γεωθερμικών πεδίων της Πέλλας, σε συνδυασμό με τα γεωθερμικά πεδία της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τις προοπτικές ανάδειξης και αξιοποίησης της γεωθερμίας στην Π.Ε. Πέλλας αλλά και στην Π.Ε. Ημαθίας και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό ζήτησε πλήρη, λεπτομερή, έγγραφη ενημέρωση από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) σχετικά με τα γεωθερμικά πεδία στην Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις περιοχές της Π.Ε. Πέλλας όπου έχουν ερευνηθεί από την εποχή της δικής του θητείας ως Δήμαρχος, γεωθερμικά πεδία, στην Τοπική Κοινότητα Σωσσάνδρας του Δήμου Αλμωπίας και στην Δημοτική Κοινότητας Κρύας Βρύσης του Δήμου Πέλλας. Επίσης επισήμανε ότι τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πέλλας τα οποία παρουσίασαν αύξηση στις εξαγωγές νωπών και μεταποιημένων φρούτων και λαχανικών έως και 600% αλλά και η Ημαθία με την πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα αγροτική παραγωγή έχουν μεγάλη εμπειρία στην πολιτική των εξαγωγών και κατ’ επέκταση στη στρατηγική της εξωστρέφειας που είναι το ζητούμενο την περίοδο της κρίσης. Στην προσπάθεια της ανάτασης της πραγματικής οικονομίας, με πυλώνα ανάπτυξης τη γεωργία, η ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωθερμίας αποτελεί ασυναγώνιστο συγκριτικό πλεονέκτημα και ένα μοναδικό εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα της Π.Ε. Πέλλας. 

Αρκεί να αντιληφθεί κάποιος ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στην πρωϊμότητα των προϊόντων, κάτι που σημαίνει ότι τα παραγόμενα προϊόντα θα πωλούνται σε καλύτερες τιμές, θα αυξήσουν τις εξαγωγές σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και θα παρουσιάσουν αυξημένη εισροή χρημάτων και άρα εισοδήματος για τους παραγωγούς. 

Επίσης σημαντική θα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο την περίοδο που διανύουμε επιβαρύνει πάρα πολύ τους αγρότες με αποτέλεσμα να μειώνεται το πραγματικό και το διαθέσιμο εισόδημά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συνάντησης ο κ. Λιβιεράτος δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα του κ. Θεοδωρίδη για τις απαραίτητες, περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου που θα οδηγήσουν σε πλήρη και αποτελεσματική εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων σε Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αναστάσιο Χρήστου και Γεώργιο Τραπεζανίδη παραβρέθηκε στην εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, με θέμα την κοινή ιστορική διαδρομή της Ελλάδας και της Κύπρου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δ/ντής δευτεροβάθμιας εκπ/σης Πέλλας κ. Κων/νος Κούγκας, ο Υποδιοικητής ΤΕ Αριδαίας Ανθ/στης κ. Κυριακίδης Γρηγόριος ,ο Διοικητής του Α.Τ Αριδαίας κ. Γάκης Ευάγγελος, ο σχολικός σύμβουλος της 3ης εκπ/κής περιφέρειας πρωτοβάθμιας εκπ/σης Πέλλας, η σχολική σύμβουλος των φιλολόγων, η υπεύθυνη προγραμμάτων της πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Πέλλας, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων της Αλμωπίας, οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
Οι μικροί μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, εντυπωσίασαν με την κυπριακή διάλεκτο που χρησιμοποίησαν στα θεατρικά δρώμενα, τα οποία είχαν αναφορά στην ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Κύπρου. 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συγχαίρει θερμά τους μικρούς μαθητές καθώς και τους εκπαιδευτικούς  του τρίτου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για το σπουδαίο αυτό εγχείρημά τους. Μια εκπαιδευτική παιδαγωγική εκδήλωση από την οποία οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις μέσα από μία άμεση βιωματική εμπειρία.
Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι αυτές οι εναλλακτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δράσεις των σχολείων του Δήμου μας, δίνουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές διεύρυνσης του ρόλου του σχολείου στη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.
Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμωπίας:
Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί δάσκαλοι, Καλημέρα σας.
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης της σημερινής εκδήλωσης. Το θέμα της εκδήλωσης είναι επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί  Ελλάδα και Κύπρος ήταν, είναι, και θα συνεχίσουν να είναι συνοδοιπόροι στο χρόνο, στην ιστορία και στον πολιτισμό.
Η Κύπρος είναι, από αρχαιοτάτων χρόνων, κομμάτι του ελληνισμού. Η ιστορία της, μέρος της ιστορίας μας και οι πληγές της, δικές μας πληγές. Αλλά και το μέλλον της, οι προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της, είναι συνυφασμένες με την πορεία του ελληνισμού και της Ελλάδας.
Η πολυτάραχη πορεία της Κύπρου μέσα στο χρόνο, οφείλεται στην τεράστια  γεωστρατηγική σημασία της. Η στρατηγική της θέση, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αλλά και ο πλούτος που έκρυβε (και κρύβει) το υπέδαφός της, την κατέστησαν ιστορικά ως μία περιζήτητη εδαφική κτήση. Όμως οι Ασσύριοι, οι Πέρσες, οι Αιγύπτιοι, οι Οθωμανοί, οι Φράγκοι, οι Βενετοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν την Ελληνική της Ταυτότητα.
Σήμερα, μετά από τους κατακτητές, μετά από τους πολέμους, τις επαναστάσεις, στις οποίες οφείλεται αυτή τη στιγμή η ύπαρξη του Κυπριακού και του Ελληνικού Κράτους, τα δημοψηφίσματα αλλά και τις εμφύλιες διαμάχες, η Κύπρος περνά και πάλι μέσα από συμπληγάδες πέτρες. 
Μετά από τη συνεχή πίεση της βρετανικής αυτοκρατορίας και το άλυτο πρόβλημα της αιματηρής τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του ΄74 (το οποίο θυμίζει σε όλους μας την ανικανότητα αλλά και την αδικία των διεθνών οργανισμών) η μεγαλόνησος, αυτή τη φορά, βρίσκεται υπό την πίεση μίας χρηματιστικής μέγγενης με επιπτώσεις στις ζωές  του λαού της. 
Η ευρωπαϊκή, αλλά συγχρόνως, διχοτομημένη Κύπρος δίνει, για μία ακόμη φορά, αγώνα επιβίωσης. Οι Κύπριοι δοκιμάζονται πάλι, και εμείς οι έλληνες της μητέρας πατρίδας, οι οποίοι δοκιμαζόμαστε και εμείς από την οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη ύφεση,  έχουμε το χρέος να σταθούμε στο πλευρό των αδερφών μας και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε, συνοδοιπόροι στο χρόνο, στην ιστορία, στον πολιτισμό και στον αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας.
Είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τη νέα γενιά.
Σας ευχαριστώ.

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



Να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του άρθρου 36, παράγραφος 4, του σχεδίου νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», το οποίο  προωθείται από το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι πρότεινε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην χθεσινή του τοποθέτηση  (Τρίτη 2 Απριλίου) στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο προβλέπεται η εξασφάλιση δικαιώματος  δωρεάν συνδρομής  στους επιβάτες με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα. Ο κ. Σταμενίτης πρότεινε την τροποποίηση του άρθρου και τη διαμόρφωση του με τη συμπερίληψη προβλεπόμενης έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των πλοίων, για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και έκπτωση 50% στο μεταφορικό τους μέσο. Μέχρι σήμερα, βάση της Κοινής Απόφασης Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας υπ. αριθμ. 3324.1/15/03/15-05-2003 «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας σε Επιβατηγά και Επιβατηγά – Οχηματαγωγά συμβατικά και ταχύπλοα πλοία» οι πολύτεκνοι δικαιούνται έκπτωση 50% στην οικονομική θέση με επίδειξη του ειδικού βιβλιαρίου. Σύμφωνα με το Βουλευτή η παραπάνω ΚΥΑ καταστρατηγείται, σε πολλές περιπτώσεις, από τους πλοιοκτήτες, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συμπερίληψη της ρύθμισης στο νομοσχέδιο και με επέκταση της ισχύς της μάλιστα και  στους τρίτεκνους.
Ο Βουλευτής σημείωσε στην ομιλία του: «Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε ότι η  πολύτεκνη-τρίτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομικής συγκυρίας πολλαπλασιαστικά και συμβάλλει στην άμβλυνση του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας. Η επιλογή ελλήνων γονέων να φέρουν στο δύσκολο κόσμο μας, περισσότερα των δύο παιδιών απαιτεί τεράστια δύναμη αλλά και πεποίθηση ότι συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ίδιας της πατρίδας μας και αυτό συνεπάγεται αγάπη και πίστη σ’ ένα καλύτερο αύριο. Οι γονείς και τα παιδιά αυτών θα πρέπει να επιβραβεύονται και να στηρίζονται έμπρακτα από την πολιτεία».  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...