Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΟΥΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ".


    
 Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς: Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Υγείας και Εσωτερικών με την οποία αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, αστικών, υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων με τη μείωση των δαπανών μεταφοράς των μαθητών, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  και όχι μόνο.
Την Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη συνυπογράφουν ακόμη 14 συνάδελφοί του.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


          Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές ταξί - αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – που, πέραν της δραματικής μείωσης της εργασίας τους (κατά περισσότερο από 80%), έχουν να κάνουν και με αποφάσεις που επιδεινώνουν την όλη κατάσταση
          Κατ΄ αρχήν με τη μεταφορά μαθητών: Από το 2010 και μετά, αιφνίδια και αναιτιολόγητα, κάθε σχολικό έτος, γίνονται μειώσεις μεταφορικών που, την τελευταία τριετία έχει φτάσει στο 47%. Και ουδείς εξ αυτών των επαγγελματιών – ιδιοκτήτες ταξί, αστικών, υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων- , γνωρίζει αν και τώρα που θα πάνε να πληρωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι απροειδοποίητα με νέες περικοπές.
Σοβαρότερο είναι το πρόβλημα της μεταφοράς ευπαθών ομάδων όπως, κυρίως, οι νεφροπαθείς συνάνθρωποί μας. Τους παρείχαν κάθε μήνα και για 13 (δεκατρία) δρομολόγια για αιμοκαθάρσεις, π.χ. 130 ευρώ ανά δρομολόγιο, ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση και το χρόνο αναμονής. Αυτή η ¨παροχή¨… καταργήθηκε(!!!). Αντ’ αυτής, ο ασθενής λαμβάνει ένα ¨βοήθημα¨ της τάξης των 400 – 500 ευρώ (ανάλογα με την απόσταση που πρέπει να μεταφερθεί για την αιμοκάθαρση) και ο άνθρωπος υποχρεώνεται πλέον να πληρώνει μόνος του τον ταξιτζή, πολλές φορές υποχρεωμένος να συμπληρώνει από την τσέπη του, όταν μη προβλέψιμες συνθήκες (αυξημένη κίνηση, καθυστερήσεις, αναμονές κλπ) ανεβάζουν το τελικό κόμιστρο.
ΕΠΕΙΔΗ, με αυτήν την κατάσταση – εν μέσω και της γενικότερης κρίσης – η εργασία των αυτοκινητιστών ταξί έχει γίνει εντελώς ασύμφορη…
ΕΠΕΙΔΗ, πέρα από τους αυτοκινητιστές συνέπειες σοβαρότατες – ακόμη και κινδύνους για την υγεία τους – υφίστανται και οι συνάνθρωποί μας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και μαθητές οικογενειών με ιδιαίτερα περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες…
ΕΠΕΙΔΗ, το κόστος καυσίμων, ασφαλίστρων, ασφαλιστικών εισφορών κλπ έχει αυξηθεί υπέρμετρα και, σε συνάρτηση με τις συνεχείς μειώσεις των παρεχόμενων μεταφορικών αμοιβών, μειώνει μέρα με τη μέρα κατακόρυφα και την κίνηση των ταξί, συνεπώς, μεγάλες ζημίες καταγράφονται και για τον κρατικό προϋπολογισμό από απώλειες ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου, εισοδήματος κλπ….να ληφθεί υπόψη ότι με το παλιό καθεστώς όλοι αυτοί οι φόροι θα εισπράττονταν και το κόστος μεταφοράς θα μειώνονταν σχεδόν στο 50%. 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ Υπουργοί
•       Αν θα βάλουν τέλος στις επιεικώς αψυχολόγητες αποφάσεις για συνεχείς περικοπές δαπανών για μεταφορές μαθητών που οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν.
•       Αν, όπως επιτάσσει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία, θα επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς των πληρωμών μεταφοράς ασθενών και κυρίως νεφροπαθών, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και με αφαίρεση του χρόνου αναμονής.


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή ο φάκελος για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας

Θεοδωρίδης Θεόδωρος: «Με την σημερινή παράδοση των τευχών δημοπράτησης βρισκόμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση του έργου»

Στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην προϊσταμένη κ. Ωραιοπούλου, παρέδωσε σήμερα το πρωϊ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της ΠΚΜ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Διευθέτηση Ρεμάτων (Χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» με προϋπολογισμό 10.800.000,00€. 

Ως γνωστόν μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Θεοδωρίδη στην Αθήνα είχε σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για το συγκεκριμένο έργο, ολοκληρώνοντας έτσι και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την δημοπράτηση του έργου που αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Το αντικείμενο του έργου είναι η διευθέτηση τεσσάρων (4) τμημάτων χειμάρρων εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση των συνθηκών ροής και την
Αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. 

Συγκεκριμένα τα έργα διευθέτησης περιλαμβάνουν: εκβαθύνσεις – εκσκαφές για απομάκρυνση φερτών υλών, διευρύνσεις της κοίτης, δημιουργία λεκανών ηρεμίας ενίσχυση των πρανών με επένδυση (σκυρόδεμα, συρματοκιβώτια) και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις 


Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αναλυτικά:

1. Ρέμα 1 (Ασπροπόταμος - Μπέλιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Όρμας. Συνολικό μήκος
επέμβασης 880 μέτρων.
2. Ρέμα 3 (Μυρόρεμα - Τσαρνάκα). Περιοχή Δ.Δ. Λουτρακίου. Συνολικό μήκος
επέμβασης 1815 μέτρων.
3. Ρέμα 4 (Μεγάλο ρέμα - Σόσιτσα 1). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος
επέμβασης 1835 μέτρων.
4. Ρέμα 5 (Σόσιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος επέμβασης 1300
μέτρων

Συνολικά λοιπόν θα κατασκευαστούν 5.830 μέτρα αγωγών αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια καλυπτόμενη έκταση προστατευόμενης λεκάνης απορροής που φτάνει τα 170.000 τ.μ. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Με την σημερινή κατάθεση των τευχών δημοπράτησης βρισκόμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημοπράτηση του έργου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και αναμένεται να  συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αλμωπίας, να αυξήσει την παροχετευτικότητα των ρεμάτων και να περιορίσει τη διάβρωση του εδάφους απομακρύνοντας έτσι τον ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Συνεχίζουμε ως Π.Ε. Πέλλας να διεκδικούμε δυναμικά, σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές Αρχές του τόπου, έργα ουσίας για την Πέλλα».

LETS DO IT: ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.


   
 Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη με τους Διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για τον σχεδιασμό της εθελοντικής δράσης Let’s do it! η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
 Στη συνάντηση αποφασίστηκε ο χρόνος και οι χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις. 
   Έτσι, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις σε όλη την Αλμωπία και συγκεκριμένα:
 στις Τοπικές Κοινότητες Αψάλου, Ριζοχωρίου, Πολυκάρπης, Φούστανης και Προμάχων όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των κεντρικών οδών, στην Τοπική Κοινότητα Λουτρακίου όπου θα καθαριστούν οι οδοί Λουτρακίου – Λουτρών και Λουτρακίου – Όρμας, στη Δημοτική Κοινότητα Εξαπλατάνου, όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των κεντρικών οδών με σημείο συνάντησης το Λύκειο Εξαπλατάνου στις 10:30 π.μ..
 H κεντρική δράση αφορά την Αριδαία, στην παραποτάμια περιοχή «Μπέλιτσας» (από τη γέφυρα της Υδραίας έως τη γέφυρα των Τσάκων), όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της περιοχής από τους εθελοντές και από τα μηχανήματα του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας και ταυτόχρονα δενδροφυτεύσεις.
 Η συγκέντρωση των εθελοντών για την μετάβασή τους στο σημείο θα γίνει στις 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αλμωπίας στην Αριδαία.
 Η ενεργή συμμετοχή όλων μας, κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο για να ενισχύσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση αλλά και για να αναβαθμίσει το πολιτισμικό, κοινωνικό και τουριστικό προφίλ της Αλμωπίας μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο τηλέφωνο 2384350222, κ. Ιατρίδης Γιώργος. 

GET OUT: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ANIMATION.


Το «Βγες Έξω» (Get Out) είναι μία γαλλική ταινία animation μικρού μήκους, του 2009, που δημιούργησαν τέσσερις φοιτητές του ESMA



. Μία συγκλονιστική ιστορία με ένα απρόσμενο τέλος…


ΠΗΓΗ... tvxs.gr

ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ...



 Είμαστε όλοι παράθυρα.

Κάποτε κλειστά. Το τζάμι γίνεται συχνά καθρέφτης . Κρατάμε το είδωλο μας τσιγκούνικα γι΄αυτούς που ίσως κάπου, κάποτε να αξίζουν το αντίδωρο της αγάπης μας. Σιωπούμε τότε. Αφηνόμαστε να μας κουρσέψει μέσα στην δίνη του τυχαίου, του ακαθόριστου , αυτό που ονομάσαμε Μοίρα. Βαδίζουμε με τα μάτια κλειστά στους δρόμους μιας προαιώνιας σπείρας. Καθόμαστε ζαρωμένοι σε μια γωνιά , παραμονεύουμε μέσα από τις γρίλιες , ελπίζοντας.....

- στο βάθος - κάποιος να δει τα πυρωμένα μάτια μας που μαχαιρώνουν το ατάραχο σκοτάδι.
Κάποτε ανοίγουμε τα παραθυρόφυλλά για να μπει το φως μιας πρωινής υπόσχεσης. Να φαγωθούν οι σκιές της νύχτας και να αναλάβει τα της ζωής η ψυχή και το κουράγιο της. Κάποτε ανοίγουμε ακόμα και το τζάμι. Νιώθουμε τότε να μπαίνει μέσα ένας δροσερός , βελούδινος αέρας . Τα έξω βλέμματα τρωπώνουν μέσα λαίμαργα. Στέκονται εκεί που ξέφτισε ο σοβάς, στις ρωγμές που άφησαν οι σεισμοί του βίου μας.

Στις ατελείωτες διαδρομές μας κουβαλάμε τα παραθυρόφυλλα μας. Προσπαθούμε κάθε φορά κάτι να κάνουμε , κάτι να φέρουμε . Μπορεί να κάνουμε κουράγιο και να βάλουμε μπροστά για νέα κουφώματα, μπορεί να λιγοψυχήσουμε και να αναζητήσουμε φκιασίδια του συρμού, μπορεί και να παραδωθούμε μέχρι να μας λιώσει ο καιρός.

Κάτι απ΄όλα αυτά κάνουμε και σήμερα, όπως και χθες δηλαδή. Στην γη του φόβου και της απελπισίας, είναι πρόσφορο το έδαφος να κλείσουν τα παραθυρόφυλλά. Σπάνε παρέες, ραγίζουν φιλίες , δρόμοι χωρίζουν . Άνθρωποι κραδαίνουν την χαιρεκακία τους για τα παθήματα των αδερφών τους και προχωρούν. Είναι απίστευτο , αλλά συμβαίνει. Ένα πρόσωπο του φόβου είναι και η κακία. Το ζούμε αυτό στις μέρες μας σε πολλές κλίμακες. Με την τραγωδία που ζει ο κυπριακός λαός, κάποιοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν την χαιρεκακία τους. Αλλά και με το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Εστίας κάποιοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν την χυδαιότητα τους, χωρίς να σκεφτούν πως όπου βάζεις σκουπίδια, σκουπίδια θα λάβεις. Είναι το σημείο που αρχίζεις και εσύ να φοβάσαι ότι θα μας πάρει όλους παραμάζωμα, η έρπουσα βαρβαρότητα.

Ο κόσμος όμως είναι κάτι άλλο. Και εκεί που κλείνουν δρόμοι , κάπου ανοίγουν καινούργιοι. Ο κόσμος είναι σαν μπαξές όπως θα έλεγε και η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδώντας ανυπολόγιστα όμορφα μέσα σ΄ ένα κόσμο εχθρικό. Ο κόσμος είναι μπαξές . Κανείς και κανένα σύστημα δεν μπορεί να τα βάλει με την φυσική δύναμη που κάνει τον άνθρωπο να παλεύει να ασφαλίσει μια μαλακιά γαλήνη εντός του και να εξορίσει τον στεκάμενο και πηχτό ουρανό απ΄όπου κι αν προέρχεται.

Της Αννιτας Λουδαρου




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗΣ ΖΩΗΣ...


Η Μπαλάντα μιας εύθραυστης ζωής...Ο άνθρωπος ζει εγκλωβισμένος σε μια καθημερινή επιφανειακή και ρηχή ζωή,
μια ζωή επίπονη και σκληρή, γεμάτη διαμάχες, συγκρούσεις, στερήσεις, βία, ανταγωνισμό και πολύ αδικία…
μια καθημερινή ζωή με κυρίαρχο συναίσθημα τον φόβο
να τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα κάνοντάς τον να νοιώθει 
μια διαρκή ανασφάλεια…

περιορισμένος στα δίχτυα του επιφανειακού βίου,
των προσωπικών αναγκών, των επιθυμιών, των στόχων,
της ματαιότητας του φθαρτού του σώματος και της μηχανικής λειτουργίας της σκέψης του
ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να εξελιχθεί 
σε ένα ον πραγματικά πολιτισμένο και αλληλέγγυο,
να ζήσει ειρηνικά και αρμονικά και να περάσει 
σε επόμενα επίπεδα πνευματικής εξέλιξης και ύπαρξης…
να εγκαταλείψει τον μανδύα του περιορισμένου του εαυτού 
και να ενωθεί με τη βαθειά ουσία της ζωής,
με το όλον της δημιουργίας στο οποίο ανήκει…

εξακολουθεί να κουβαλάει τα ένστικτα και τα χαρακτηριστικά του ζώου,
τις καταστροφικές τάσεις της αγέλης και της ζούγκλας 
που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μέσα στα κοινωνικά συστήματα 
και το περιβάλλον που ο ίδιος ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει…
μέσα σ αυτά τα συστήματα τα ένστικτα και τα χαρακτηριστικά του ζώου καλλιεργούνται και αναπαράγονται διαρκώς από γενιά σε γενιά
συντηρώντας τους φαύλους κύκλους της επιφανειακής του αυτής ύπαρξης…

συνεχίζοντας να περπατά ο άνθρωπος το ίδιο αυτό μονοπάτι
δεν θα καταφέρει ποτέ να γνωρίσει την γνήσια ελευθερία 
και την ένωσή του με τα πάντα γύρω…
….η ύπαρξή του θα συνεχίσει να κινείται επάνω σε εξαιρετικά επικίνδυνες 
και λεπτές ισορροπίες…
…Και η μίζερη ζωή του θα σπαταλιέται άσκοπα 
μέχρι την πλήρη εξαφάνισή του από τον φιλόξενο αυτό πλανήτη



Τάσος Πετρίδης
Πανγαία - Venus Project



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.


Χιλιάδες τόνους ύποπτου βοδινού κατάσχεσαν στην Ολλανδία
Πενήντα χιλιάδες τόνους βοδινού κρέατος κατέσχεσαν οι αρχές στην Ολλανδία, υπό το φόβο ότι μπορεί να περιέχει κρέας αλόγου.

Την εντολή έδωσε η Αρχή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών και Τροφίμων της χώρας, λόγω αδυναμίας να εντοπιστεί η ακριβής προέλευση του κρέατος.

Οι προμηθευτές είναι δύο ολλανδικές εταιρείες εμπορίας κρεάτων, που διένειμαν το συγκεκριμένο κρέας σε 130 επιχειρήσεις στην Ολλανδία και 370 στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της Αρχής Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών και Τροφίμων της Ολλανδίας, Μπένο Μπρούγκιγκ δήλωσε ότι το κρέας κατέληξε σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει στο μεγαλύτερο του μέρος καταναλωθεί και ότι θα κατασχεθεί ό,τι έχει απομείνει από αυτή την ποσότητα.

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν στα αρχεία των δύο εταιρειών εμπορίας κρεάτων ότι δεν υπήρχε επαρκής τεκμηρίωση για την προέλευση του κρέατος με σήμανση βοδινού, οπότε δεν θα ήταν δυνατόν να ελεγχθεί αν κατά τη σφαγή των ζώων ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ ΣΤΟ ΛΑΧΕΙΟ.


Οι κάτοικοι της Ξάνθης, οι υπερτυχεροί του τζακ ποτ στο λαχείο!
Μεγάλες χαρές και πανηγύρια στην Ξάνθη! Η τύχη "χαμογέλασε" σε δεκάδες ξανθιώτες που κερδίζουν μεγάλα ή μεγαλύτερα ποσά μετά την κλήρωση του Λαϊκου λαχείου της περασμένης Τρίτης.  Οι κάτοχοι των τυχερών λαχνών της 15ης κλήρωσης θα μοιραστούν συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ!

Ο τυχερός αριθμός του τετραπλού τζακ ποτ είναι 08217 της 9ης σειράς που κερδίζει 935.000 ευρώ καθαρά (1, 4 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που διαθέτει και τα 5 στοιχεία) αλλά οι λαχνοί που κερδίζουν από τις σειρές 1η ως 10 έχουν επίσης διατεθεί στην Ξάνθη.

Ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί όλοι οι τυχεροί παρά μόνο αυτοί κερδίζουν ποσά μερικών χιλιάδων ή δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μόνο φήμες υπάρχουν για τους υπόλοιπους τυχερούς. Οι κάτοχοι έχουν αγοράσει τα λαχεία είτε από το πρακτορείο του Ν. Δαγκλή στην οδό Κ. Μπένη, είτε από 2 πλανόδιους λαχειοπώλες της Ξάνθης. Προφανές είναι ότι αυτοί που θα κερδίσουν τα μεγαλύτερα ποσά δεν θα εμφανιστούν εύκολα.

Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου, η Ξάνθη έχει φανεί αρκετές φορές τυχερή, το τελευταίο διάστημα, παρά τη γενικότερη κάμψη των πωλήσεων σε λαχεία και τυχερά παιχνίδια.

ΣΟΚ: ΓΙΑΤΡΟΣ - ΧΑΣΑΠΗΣ ΕΣΦΑΖΕ ΝΕΟΓΝΑ!


Click on the slide!
Κατηγορείται για σφαγές νεογνών και εκτρώσεις σε γυναίκες στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης. "Συνέθλιβε" τις σπονδυλικές στήλες των ζωντανών ακόμη βρεφών με αποτέλεσμα να απονεκρώνονται αυτομάτως
Σάλος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι γιατρός χρησιμοποιούσε απίστευτα απάνθρωπες μεθόδους άμβλωσης σε γυναίκες που βρίσκονταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης τους.

Οι «εγκληματικές» πρακτικές του γιατρού Κέρμιτ Γκόσνελ λάμβαναν χώρα στην κλινική Women's Medical Society που εδρεύει στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Παρ' όλο που κατηγορείται για τη «σφαγή» επτά ζωντανών νεογνών, η κατηγορούσα αρχή πιστεύει πως ο Γκόσνελ έχει προβεί στη θανάτωση εκατοντάδων άλλων, για τα οποία δεν υπάρχουν αρχεία καθώς εκτιμάται πως τα κατέστρεψε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πρώην υπάλληλος της κλινικής Στέφεν Μάσοφ κατέθεσε ότι ο γιατρός «συνέθλιβε» τις σπονδυλικές στήλες των ζωντανών ακόμη βρεφώνμε αποτέλεσμα αυτά να απονεκρώνονται αυτομάτως.

«Κάποια από τα νεογνά δεν είχαν καν σχηματισμένα μάτια ή στόμα, ενώ κατά τη θανάτωσή τους έβγαζαν φρικιαστικούς ήχους λες και επρόκειτο για μικρούς εξωγήινους», αναφέρει ο υπάλληλος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Γκόσνελ δεν διέθετε άδεια για πραγματοποίηση αμβλώσεων και γυναικολογικών επεμβάσεων.

"ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;


15Πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε, όπως αποκαλύπτει η iTabloid, στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς που περιλαμβάνει την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για τα Σκόπια, παραδόθηκε στην ελληνική και τη σκοπιανή πλευρά, σε κοινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη εγκρίνει την πρόταση και πιέζουν προς την αποδοχή της από την ελληνική πλευρά, αν και αυτή των Σκοπίων εμφανίζει τις δικές της αντιρρήσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ή αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα.

Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, παρέστη στην αρχή της συνάντησης., ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία των συνομιλιών.

«Μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ζήτημα και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, ενδιαφέρεται προσωπικά για το ζήτημα και ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Νίμιτς.

«Παρουσίασα στις δύο πλευρές ένα νέο σκεπτικό από την πλευρά μου, μια νέα πρόταση και ζήτησα από τον πρέσβη Γιόλεφσκι και τον πρέσβη Βασιλάκη να τη μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ευελπιστώ ότι θα μελετηθεί πολύ προσεκτικά και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα βρουν θετικά συστατικά σε αυτή την πρόταση και ότι θα στρώσει το δρόμο για σοβαρές συνομιλίες και πιθανώς και μια λύση».

Ο κ. Νίμιτς δεν θέλησε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης, χαρακτηρίζοντάς την ωστόσο «συγκεκριμένη». Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται οι δύο πλευρές από μία λύση, μίλησε για «εντατικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνοντας: «Μιλώ συχνά και με τον πρέσβη Βασιλάκη και με τον Πρέσβη Γιόλεφσκι, ενώ και μεταξύ αυτών των συναντήσεων, έχουμε συχνές συνομιλίες και συναντήσεις. Είχα σημαντική ανταπόκριση από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών και επομένως προσπάθησα να επεξεργαστώ περαιτέρω αυτές τις ιδέες και να τους δώσω νέο σχήμα, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, οι αντιρρήσεις και τα προβλήματα που είχαμε στους προηγούμενους γύρους. Ελπίζω ότι είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες χώρες δείχνουν ενδιαφέρον για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα ανέφερε ότι είναι «οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ καθώς και, περιστασιακά, χώρες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό ζήτημα, ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο έχει επιπτώσεις και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΣΕ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Κορίτσια που πουλούν χαρτομάντιλα και λουλούδια, αγόρια που καθαρίζουν τα τζάμια των αυτοκινήτων στα φανάρια, παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους.

Για περίπου έξι χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας ακόμη και 5 χρόνων, ο δρόμος είναι το σπίτι τους, η ζωή τους. 

Τα παιδιά αυτά, τα «Παιδιά του Δρόμου», κατάγονται κυρίως από άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία και έχουν έρθει στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους για να δουλέψουν.

Οπως αναφέρει η Μένη Χριστίδου, κοινωνική λειτουργός στα προγράμματα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «PRAKSIS», στη Θεσσαλονίκη, με την κρίση των τελευταίων ετών, έχει παρατηρηθεί αύξηση του φαινομένου της παιδικής εργασίας στην Ελλάδα.
 
Ο αριθμός των παιδιών του δρόμου αυξάνεται,επίσης, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, καθώς στις περιόδους αυτές συναισθήματα προσφοράς και λύπης απέναντι στα παιδιά είναι πιο έντονα. 

Η πλειοψηφία των παιδιών που παρατηρούνται στους δρόμους είναι ηλικίας από 5 έως 12 ετών. 

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή του κέντρου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό σημείο δράσης τους, καθώς το κέντρο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό περαστικών. 

«Συχνά όμως», όπως σημειώνει η κ. Χριστίδου, «παρατηρούμε παιδιά κοντά σε εκκλησίες περιφερειακά του κέντρου. Τα βράδια τα παιδιά μπορεί να εντοπιστούν και σε σημεία εκτός κέντρου εφόσον τα σημεία αυτά συγκεντρώνουν πολύ κόσμο συνήθως για βραδινή διασκέδαση». 

Ανάλογο πρόβλημα με παιδιά που ζουν στο δρόμο, υπάρχει και στην Πάτρα, όμως εκεί εντοπίζεται κυρίως, σε παιδιά παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν από την πόλη ή τη χώρα. 

Σύμφωνα με την κ. Χριστίδου μπορεί «κάποια από τα παιδιά του δρόμου να εργάζονται ή να επαιτούν στο δρόμο στην προσπάθεια τους να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα. Τα περισσότερα όμως, εργάζονται σκληρά για να αποδώσουν κέρδη σε κυκλώματα εκμετάλλευσης. Οι έμποροι αυτού του σύγχρονου δουλεμπορίου μετακινούν συχνά τα παιδιά από περιοχή σε περιοχή, από πόλη σε πόλη ή μεταξύ διαφορετικών χωρών προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί από τις διωκτικές αρχές».

Όσο για το πού κοιμούνται αυτά τα παιδιά και το αν πηγαίνουν σχολείο, όπως λέει κ. Χριστίδου «τις περισσότερες φορές οι οικογένειες διαθέτουν κάποιου είδους κατάλυμα, όμως περνούν αρκετές ώρες της ημέρας τους στο δρόμο αντιμετωπίζοντας κινδύνους, καταστάσεις βίας, ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, κι αν πηγαίνουν, παρακολουθούν περιστασιακά τα μαθήματα. Αυτό συμβαίνει κυρίως είτε γιατί η δουλειά τους συμπίπτει χρονικά με τις ώρες του σχολείου, είτε γιατί είναι πολύ κουρασμένα για να παρακολουθήσουν μαθήματα μετά τη δουλειά, είτε γιατί ο φόβος ότι θα αναγνωριστούν από τους συμμαθητές τους να εργάζονται στο δρόμο τα αποτρέπει από το σχολικό περιβάλλον».

Κινητά σχολεία για τα «Παιδιά του Δρόμου»
 
Το 1996, γεννήθηκε στο Βέλγιο το MOBILE SCHOOL, το κινητό σχολείο, ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά του δρόμου, τα οποία δεν μπορούν να φοιτούν σε σχολεία διότι εργάζονται. 

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το Νοέμβριο του 2009 και υλοποιείται από δύο ΜΚΟ, την PRAKSIS και την ΑΡΣΙΣ.

Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, όπου υπολογίζεται ότι πάνω από 100 παιδιά την ημέρα εργάζονται ή επαιτούν στο δρόμο με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά παιδιά από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

«Το εργαλείο αυτό μας επιτρέπει λόγω κατασκευής να το μεταφέρουμε στο δρόμο και να κάνουμε μάθημα εκεί ώστε να μάθουν τα παιδιά αυτά γραφή, ανάγνωση, αριθμητική και μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων κανόνες συμπεριφοράς, υγιεινής, τα δικαιώματά τους και πολλά ακόμη. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, τη φαντασία τους, τα όνειρά τους. Το σημαντικό για τους street workers / εκπαιδευτές είναι να πλησιάσουν το παιδί στο δικό του περιβάλλον και να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα όπου το παιδί θα είναι αποδεκτό και θα απολαμβάνει το σεβασμό άνευ όρων», εξηγεί η κ. Χριστίδου.

Το Κινητό Σχολείο δεν αντικαθιστά το κανονικό σχολείο, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ομαλή ένταξη αυτών των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον.

«Εμείς επισκεπτόμαστε τα παιδιά, τα ακούμε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να τους παρέχουμε ευκαιρίες ώστε να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους, τις δεξιότητές τους, τα ταλέντα τους και την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να πάρει καιρό. Χρειάζεται υπομονή και διακριτική επιμονή. Έτσι οι σχέσεις που αναπτύσσονται είναι ισότιμες σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού και ειλικρίνειας». 

Και η προσπάθεια αυτή έχει θετικό πρόσημο. «Η ανταπόκριση από τα παιδιά είναι θετική και αυτό φαίνεται από την αυξανόμενη προσέλευση, από τη συνέπεια τους στις συναντήσεις, από την ανυπομονησία τους για την επόμενη συνάντηση, από τη διάθεση τους για μάθημα και δραστηριότητες και από την ποιοτική συμμετοχή του». 

«Είναι επιτυχία», για την κ. Χριστίδου, «τα παιδικά μάτια που γεμίζουν χαρά και λαχτάρα, οι ανοιχτές αγκαλιές, τα πλατιά χαμόγελα, η προσμονή, ο ενθουσιασμός. Επιτυχία είναι όταν νιώθεις ότι έχει χτιστεί η εμπιστοσύνη».

Παρά τη σοβαρότητα του φαινομένου της παιδικής εργασίας, δεν έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα που θα υπενθυμίζει, θα ενημερώνει και θα ευαισθητοποιεί για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά του δρόμου. 

Για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει η κ. Χριστίδου, ο οργανισμός «MOBILE SCHOOL» έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια προσπάθεια για να ανακηρυχθεί η 12η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου.

Στην Ελλάδα, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις PRAKSIS και ΑΡΣΙΣ υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή και συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ανοιχτή εκδήλωση-δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι για την καθιέρωση της 12ης Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου. 




ΠΗΓΗ...http://www.eglimatikotita.gr

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.



Οι κάτοικοι των τοπικών Κοινοτήτων
Φούστανης, Φιλώτειας, Θηριόπετρας, Νερόμυλων(Προδρόμου),
 θα επικοινωνούν πλέον με το Κέντρο Υγείας Αριδαίας στο τηλέφωνο 2384350000 για την εγγραφή φαρμάκων
 κατόπιν ραντεβού.



Από το Κέντρο Υγείας Αριδαίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...