Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.


Οι Aghori Babas, που ζουν στην πόλη του Βαρανάσι στην Ινδία, είναι ξακουστοί για... το φαγητό τους, τρώνε τους νεκρούς!
Πιστεύουν ότι ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου είναι ο φόβος του δικού του θανάτου, και αυτός ο φόβος είναι ένα εμπόδιο για την πνευματική φώτιση. Έτσι, με την πράξη τους αυτή πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν το φόβο τους για το θάνατο, μπορούν έτσι να πετύχουν τη φώτιση.

Υπάρχουν πέντε είδη ανθρώπων που δεν μπορούν να αποτεφρωθούν, σύμφωνα με τους Ινδουιστές: άγιοι άνδρες, παιδιά, εγκυμονούσες ή ανύπαντρες γυναίκες, και άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από λέπρα ή δάγκωμα φιδιού. Αυτοί οι νεκροί, αφήνονται να επιπλεύσουν στο Γάγγη, όπου οι Aghori τους τραβούν έξω από το νερό και μετά από ένα σύντομο τελετουργικό τους τρώνε.


















ΠΗΓΗ...kanapedatos

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ; "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ" (ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ)!!!



Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο 11λεπτο ηχητικό μήνυμα,που μιλάει για επερχόμενη επίθεση στη χώρα μας, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ: http://stranger.podcastpeople.com/

Η επίθεση στη χώρα μας δεν θα αφοράι μόνο στην αρπαγή των καταθέσεων σε ανύποπτο χρόνο αλλά θα σημειωθεί γενικό black out στις τηλεπικοινωνίες και στο internet. Ο ανώνυμος που μιλάει στο ηχητικό μήνυμα είναι Έλληνας και λέει ότι δεν πρόκειται να πέσει έξω στις προβλέψεις του ούτε ένα στο δισεκατομμύριο. Αλλά και έξω να έπεφτε, όπως λέει, θα έπρεπε όλοι να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης σαν και αυτή που προβλέπει ότι έρχεται και θα διαρκέσει για 1 μήνα. Όπως λέει ο άγνωστος, πιθανότερες ημερομηνίες για την επίθεση σε βάρος της χώρας μας είναι οι ημερομηνίες 9-13 Μαϊου ή 20-23 Ιουνίου. Η επίθεση, λέει θα γίνει Παρασκευή ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει ο λαός και να αιφνιδιασεί. Προβλέπει μεγάλο πανικό όπως επίσης ότι ο Σαμαράς δεν θα παραμείνει Πρωθυπουργός τη χώρας (θα φύγει με ελικόπτερο; Δεν μας το είπε αυτό) αλλά στη θέση του θα έρθοει ένας ή δύο!!!

Συστήνει πάντως στον κόσμο να βρει τρόπο επικοινωνίας με τους δικούς του ανθρώπους διότι επιμένει στο ότι το black out θα δημιουργήσει πανικό. Συστήνει επίσης να εξασφαλίσουν οι Έλληνες τρόπους επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στα χωριά όπως επίσης να προμνθευτούν φαγητό για ένα μήνα.

Καλό θα ήταν να το ακούσετε για την ενημέρωσή σας, μόνο και μόνο για το ενδεχόμενο να υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα.

Πάντως ο Μαξ Κάϊζερ μιλάει επανειλημμένως για το οικονομικό ολοκαύτωμα της Ελλάδος.

Ας το ξαναθυμηθούμε:








ΠΗΓΗ...http://www.makeleio.gr

ΓΙΑΤΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ;

Η παλιά καί αληθινή νηστεία συνίσταται στήν πλήρη αποχή τροφής ή στήν ξηροφαγία. Επειδή όμως αυτή δέν είναι δυνατόν νά τηρηθεί στίς μεγάλες περιόδους τών νηστειών τού εκκλησιαστικού έτους, λόγω δύσκολων συνθηκών ζωής ή έλλειψης ζήλου, έχουν στήν πράξη επινοηθεί διάφορες διευκολύνσεις, ώστε νά είναι δυνατή η εφαρμογή τής νηστείας από όλους τούς πιστούς.

Στήν αρχαία εποχή οι χριστιανοί μετά τήν ενάτη ώρα (3 μ.μ.) τών νηστήσιμων ημερών κατέλυαν μόνο νερό καί ψωμί. Σιγά-σιγά όμως όχι μόνο η διάρκεια τής ολοκληρωτικής αποχής από τροφή περιορίστηκε στά συνηθισμένα καί στίς άλλες μέρες όρια γι’ αυτό μετατέθηκαν καί οι Εσπερινοί τής Τεσσαρακοστής καί οι Προηγιασμένες τό πρωί αλλά καί άλλα είδη τροφών άρχισαν νά χρησιμοποιούνται, όπως οι καρποί, τά όσπρια, τά οστρακόδερμα, τά μαλάκια κ.ο.κ.

Μέσα στά πλαίσια αυτά μπορεί νά κατανοηθεί καί τό ότι τρώμε ελιές κατά τίς ημέρες πού δέν τρώμε λάδι, καί αυγοτάραχο κατά τίς ημέρες πού απέχουμε από ψάρια. Γιά τό πρώτο μπορούμε νά επικαλεστούμε τό λόγο ότι οι ελιές τρώγονται ως καρπός, ενώ η απαγόρευση τού λαδιού αφορά στά φαγητά πού παρασκευάζονται μέ λάδι.

Γιά τό δεύτερο η δικαιολογία είναι λιγότερο εύλογη, αφού δέν ισχύει τό ίδιο γιά τό γάλα ή τά αυγά, αλλά καί αυτά απαγορεύονται κατά τίς νηστείες μας ως «καρπός… καί γεννήματα ών απεχόμεθα» κατά τόν 56ο κανόνα τής Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου. Γνωρίζω πάντως ευλαβείς χριστιανούς πού κατανοούν ότι πρόκειται γιά «οικονομία», καί κατά τίς ημέρες τών μεγάλων νηστειών, όπως καί τήν παραμονή πού θά κοινωνήσουν, απέχουν καί από ελιές καί από αυγοτάραχο.

Είναι αλήθεια πώς αυτή τήν ερώτηση τήν ακούμε συχνά από καλοπροαίρετους πιστούς καί συχνότερα από μερικούς πού ειρωνεύονται τίς νηστείες. Θά μπορούσε καί στίς δύο περιπτώσεις νά υπογραμμιστεί η ελαστικότητα καί τό φιλάνθρωπο τών σχετικών εθίμων καί τών κανόνων τής Εκκλησίας, πού δέν έχουν σκοπό νά εξοντώσουν τούς ανθρώπους, αλλά νά τούς βοηθήσουν νά ασκηθούν στήν εγκράτεια καί νά κυριαρχήσουν στά πάθη τους. Άν τούς σκανδαλίζουν οι τροφές αυτές, μπορούν νά απέχουν από αυτές χωρίς κατά τόν απόστολο νά εξουθενώνουν τούς «εσθίοντας» ή νά «κρίνουν» (Ρωμ 14,3) τήν Εκκλησία γιά τήν φιλάνθρωπη τακτική της.

Τό νά αναλάβει η Εκκλησία αγώνα γιά τήν εκκαθάριση τών σχετικών μέ τή νηστεία εθίμων καί τών τροφών πού τρώγονται ή όχι σ’ αυτήν, ούτε τού παρόντος είναι ούτε μπορεί νά μείνει πάντοτε μέσα στά όρια τής σοβαρότητος. Εκείνο πού πρωτεύει είναι ο τονισμός τής ανάγκης τής νηστείας καί τής πνευματικής ωφέλειας πού προέρχεται από αυτή, καθώς καί η προσπάθεια γιά τήν κατά τό δυνατόν συμμόρφωση τών πιστών στίς σχετικές εκκλησιαστικές διατάξεις, πού αρκετά έχουν ατονήσει στίς μέρες μας.

Φουντούλης Ιωάννης





ΠΗΓΗ...http://bemary.com

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ-ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ!!!


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο μέρος της καμπάνιας του Heart & Stroke Foundation του Καναδά το οποίο σε μόλις ένα λεπτό δείχνει πώς θα ήταν η ζωή ενός ανθρώπου αν είχε επιλέξει την υγιεινή ζωή και πως αν είχε προτιμήσει να ζήσει «άσωτα».
Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Καναδών ζουν τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής τους έχοντας κάποια ασθένεια, το βίντεο αυτό της καμπάνιας το Heart & Stroke Foundation, παρουσιάζει μέσα σε ένα λεπτό την αντιδιαστολή της ζωής ενός ανθρώπου που έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω καλής διατροφής και γυμναστικής, και πως θα ήταν αν είχε προτιμήσει την «άσωτη» ζωή με τροφές πλούσιες σε κακά λιπαρά, καθιστική ζωή και κάπνισμα







ΠΗΓΗ...http://www.aniwthoi.net

ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΣΟΛΟ ΣΤΑ ΝΤΡΑΜΣ!!!



Ο Aric Improta παίζει ένα εκπληκτικό σόλο στα ντραμς κατά την διάρκεια του διαγωνισμού Drum-Off 2012…







ΠΗΓΗ...http://drgorilla.gr

TO ALL THE GERMANS ALIVE - ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.


To all the Germans alive! / ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!
Αγαπητοί μου φίλοι συνάνθρωποι,

απευθύνομαι σε σας αυτή τη στιγμή αφού τα μονοπάτια μας συναντιούνται για μια ακόμα φορά στο σταυροδρόμι της κρίσης στην ήπειρο μας. Σε κάθε περίπτωση, μην συλλογιστείτε ότι συντάσσω αυτό το γράμμα με μίσος ή θυμό. Είναι μόνο μια πλειάδα γεγονότων, επιχειρημάτων και φιλικά ανθρωπίνων ερωτημάτων. Ειλικρινά, θέλω να λάβω τα σχόλια σας και τα αντεπιχειρήματα σας. Ο διάλογος είναι μείζονος σημασίας.

Είμαι Έλληνας, οπότε αναπόφευκτα θα ξεκινήσω με ένα κομμάτι ιστορίας.
Μερικές δεκαετίες πριν, ο παππούς μου είδε σιδερένια πουλιά στον ουρανό. Ήταν θορυβώδη και ξέρναγαν φωτιά. Κατά περίπτωση, στρατιώτες του τρίτου Ράιχ πέφτανε από αυτά με παράξενα μπαλόνια στους ώμους τους τα οποία τους δίνανε την δυνατότητα να προσγειωθούν ομαλά στο έδαφος και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ήμι αυτόματα όπλα τους εναντίον των πολιτών. Όχι μόνο ο παππούς μου αλλά και οι περισσότεροι Έλληνες είχαν φοβηθεί μέχρι θανάτου την προηγμένη τεχνολογία του εισβολέα εχθρού. Αναλογιστείτε ότι η πολεμική αεροπορία της Ελλάς ήταν σχεδόν πρωτόγονη.

Τώρα, εγώ ένας νέος άντρας πολύ μορφωμένος δρω για την επιβίωση μου ενάντια στον καινούριο τρόπο που έχετε για να καταστρέφεται τις ζωές των ανθρώπων. Ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαι έκπληκτος από την γερμανική εφευρετικότητα. Διότι, ενώ δεν σας επετράπη να αναπτύξετε πολεμική μηχανή μετά από τις θηριωδίες που πράξατε, καταφέρατε να δημιουργήσετε νέους τρόπους για να εισβάλετε για ακόμα μια φορά σε άλλες χώρες και να κάνετε τους ανθρώπους να υποφέρουν. 
Δεν είμαι αγρότης σαν τον παππού μου, είμαι επιστήμονας, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω. Είστε, πιθανώς, η πιο αναπτυγμένη χώρα στην Ε.Ε. και ανάμεσα στις πιο εξελιγμένες σε όλο τον πλανήτη. Κάποτε, σκοτώνατε ανθρώπους και κάνατε σαπούνια τα άψυχα κορμιά τους, τώρα καταστρέφεται κοινωνίες για το πλούτο και την εξουσία.

Η καγκελάριος σας λαμβάνει ευρεία αποδοχή από εσάς. Όμως, σκεφτείτε ότι παρόλο την εξέλιξη σας από παλιά ακόμα, ήσασταν εσείς οι οποίοι πειστήκατε να αφήσετε τα σπίτια σας και να πάτε σε άλλες χώρες να σκοτώσετε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζατε
Πιστεύετε ότι η εξέλιξη της πλύσης εγκέφαλου δεν θα ήταν ικανή σήμερα να σας κάνει να νομίζετε ότι «σώζεται» τις άλλες χώρες με το να τις δανείζεται τα ευρώ της σκληρής δουλειάς σας; Ή μήπως ξεχνάτε ότι και ο Χίτλερ λάμβανε ευρεία αποδοχή ακόμα και όταν η Γερμανία έχανε τον πόλεμο επειδή το υπουργείο της προπαγάνδας έκανε καταπληκτική δουλειά δεκαετίες πριν.

Η ηγέτης σας είπε πολλές φορές ότι η Ευρώπη είναι το ευρώ. Αυτό είναι τελείως μπούρδα. Η Ευρώπη είναι οι άνθρωποι, όχι το χρήμα. Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας είπε ότι η αλληλεγγύη έχει κόστος. Άλλη μια μεγάλη μπούρδα. Εάν είχε κόστος δεν θα ήταν αλληλεγγύη αλλά συναλλαγή. Καταλαβαίνω όμως την οπτική σας. 
Είστε μια κοινωνία που εργάζεται σκληρά, κερδίζετε χρήματα και θέλετε να απολαύσετε τις ανέσεις. Αλλά ο ευρωπαϊκός νότος δεν είναι οκνηροί άνθρωποι που χρειάζονται πειθαρχία. Φυσικά και δεν είμαστε τόσο βιομηχανοποιημένη όσο εσείς και πιθανότατα ποτέ δεν θα γίνουμε. Όμως η Ευρώπη δεν είναι για να γίνουμε όλοι το ίδιο. Η Ευρώπη είναι για να ανεχθούμε ο ένας τον άλλον παρά τις διαφορές μας.

Εάν οι νότιο-Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν ότι εργάζονται σκληρά και εσείς επίσης πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ειρηνικοί και φιλικοί. Είναι κοινή λογική ότι οι κοινωνίες θα δεχτούν οκνηρούς αλλά φιλικούς ανθρώπους, θα δεχόντουσαν όμως εύκολα πρώην-δολοφόνους; Εάν αυτή είναι η ευκαιρία σας να απολυτρώσετε τους εαυτούς σας από όλα τα ειδεχθή πράγματα που κάνατε στο παρελθόν, μην την χάσετε. Γιατί εάν την χάσετε η ειρήνη και η ευημερία στην Ευρώπη θα χαθεί εντελώς. 

Στην χώρα μου, η κυβέρνηση που προτείνατε αντιπροσωπεύει την μειοψηφία των ψήφων για τις μεταρρυθμίσεις της λιτότητας, όχι την πλειοψηφίαΟι πολιτικές σας στην ευρωζώνη έχουν καταρρακώσει την δημοκρατία. Τα περισσότερα από τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας είναι ενάντια στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. Είναι αντισυνταγματικά.

Κατανοώ ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες γιατί η διαφθορά κυριαρχούσε για χρόνια αλλά εγώ ως νέος άνθρωπος ποτέ δεν υποστήριξα αυτή την νοοτροπία
Όμως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι σωστό. Το επίπεδο ζωής μου υποβιβάζεται επειδή εσείς δεν πήρατε αύξηση στον μισθό σας όλα αυτά τα χρονιά γιατί δεν κατηγορείται τους εργοδότες σας γι΄αυτό; Γνωρίζω, πόσο γλυκά είναι τα χρήματα ειδικά τώρα που οι άνθρωποι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν τα έχουν, αλλά νομίζετε ότι αυτό θα κρατήσει το πνεύμα της Ευρώπης ακέραιο;
Δις έχετε καταστρέψει την Ευρώπη. Γιατί δεν την σώζεται στα αλήθεια για μια φορά δεν νομίζετε ότι το χρωστάτε στις παρούσες και μελλοντικές γενιές όλων των ευρωπαϊκών εθνών; Δεν προτιμάτε που η βοήθεια σας είναι τόσο εύκολη; Όμως αυτό που έκανε η κυβέρνηση σας στον κυπριακό λαό έκανε όλο τον κόσμο να δει για μια ακόμα φορά ένα άσχημο πρόσωπο της Γερμανίας.

Ως ένα ανθρώπινο ον και πολίτης της ευρωπαϊκής ένωσης σας ζητώ να σκεφτείτε. Καταστρέφεται τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρακαλώ σκεφτείτε πάνω από την πλύση εγκεφάλου. Σκεφτείτε πρώτα ως άνθρωποι και όχι ως Γερμανοί που δανείζουν ευρώ. Δώστε αυτό το παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Αλλάξτε την επιθετικότητα σε αγάπη και αποδοχή για τον έναν στον άλλον. Είναι μόνο μια επιλογή. Διαλέξτε την ανθρώπινη πλευρά της ζωής, όχι το κέρδος και την εκμετάλλευση. Και εάν δε μπορείτε να το κάνετε αυτό, καταλάβετε ότι θα αφήσετε το χρήμα να καταστρέψει τους δεσμούς των πολιτισμών και τότε η Ε.Ε. θα διαλυθεί. Έχουμε πολλές αρετές κοινές, κοινές απόψεις για την ζωή, ίδια ιδεώδη. Όλα αυτά είναι ένα μηδενικό όταν πρόκειται για ευρώ είμαστε ως Ευρωπαίοι τόσο χαμηλά όσο είναι τα φιλοχρήματα τέρατα; Όχι, δεν είμαστε. 
Είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα. Είμαστε ενωμένοι άνθρωποι στην ήπειρο της Ευρώπης. 

Ειρήνη και αγάπη,

Πάνος

-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#-#
My dear fellow humans,

I am addressing to you at this moment since our roads once again are met at the cross-point of the crisis in our continent. By all means, do not think that I am composing this letter with hate or anger. It is only a bunch of facts, arguments and human friendly questions. Actually, I want to receive your comments and counter arguments. Dialogue is essential.

I am Greek, so inevitably I will start with a piece of History. Some decades ago, my grandfather saw iron birds in the sky. They were noisy and spitting fire. Occasionally, soldiers of the 3rd Reich were falling from them with strange balloons from their shoulders providing them the ability to land smoothly on the ground and start using their semi-automatic machine guns on civilians. Not only my grandfather but most of the Greeks were scared to death by the advance technology of the invading enemy. Consider that Greece’s air force was quite primitive.

Now, I am a highly educated young man, acting for my survival against your modern way to destroy human lives. Yes, I am astonished from the German ingenuity. Because, although you were not allowed to develop an army again after the atrocities you did, you managed to create new ways to invade once more in other countries and make people suffer. I am not a farmer like my grandfather, I am a scientist, but I still can’t understand. You are probably the most advanced country in the EU and among the most developed in the entire planet. Once, you killed people and made soap out of their dead bodies, now you destroy societies for wealth and power.
Your Chancellor receives great acceptance from you. But, consider that although your development even in the past, you were the people who were convinced to leave your houses and go to other countries and kill people you didn’t even know. You think that the evolvement of brain wash wouldn’t be sufficient today to make you believe that you actually “save” other countries by lending them your hard-working euros? Or you forget that even Hitler received vast acceptance even when Germany was losing the war because the Ministry of Propaganda was doing a terrific job decades ago.

Your leader said multiple times that the euro currency is Europe. This is totally bullshit. Europe is its people, not the money. The minister of finance from Austria said that solidarity comes with a cost. Another big bullshit. If it has a cost is not solidarity, it is trade. I understand your perspective. You are a hard-working society, you gain money and you want to enjoy the comfort. But the European South is not about lazy people who need discipline. Of course, we are not so industrialized like you and most probably we will never be. But Europe is not becoming all the same. Europe is to tolerate each other despite our differences.

If the Southern Europeans have to prove that they are hard-working you also have to prove that you are peaceful and friendly. It is common sense that societies would accept “lazy” but friendly people, but would they accept easily “ex-murderers”? If this is your opportunity to redeem yourselves for all the hideous things you did in the past do not waste it. Because if you do; once again the peace and prosperity in Europe will be lost completely. In my country, the government you “suggested” represents the minority of the votes for the austerity reforms, not the majority. Your policies over the euro zone have devastated democracy. Most of the austerity measures imposed are against human and civil rights. They are unconstitutional.

I understand that certain reforms had to take place because the corruption ruled for years but as a young person I never supported this temperament. But what is happening now is not right. My standards of living are degrading because you did not get a raise in your salaries for years? Why, you do not blame your employers for this? I know, how sweet money can be especially now where in most of Europe people don’t have any, but do you really think that this mentality will keep Europe solid? Twice you have destroyed the continent. Why not really save it for once? Don’t you think you owe it to the present and future generations of all the European nations?
Don’t you prefer that your help can be so easy? But what your government did to the Cypriot people made the whole world to see once again a face of Germany not pleasant.

As a human being and as a citizen of the European Union I ask you to think over this. You are destroying the lives of millions. Think above the brain wash, please. Think as humans first, not as Germans who lend euros. Set this example for the rest of the world. Change the aggression into love and acceptance for each other. It is only a choice. Choose the human side of life, not the profit and the exploitation. And if you can’t do that you have to realize that you will let money destroy the cultural bonds and then EU will fall. We have many virtues in common, common perspectives about life, same ideals. All these are a zero when euros are the case? Are we as Europeans so low as money-primed creatures? No, we are not. We are humans above all. We are united humans in the European continent.

Peace and love,
Panos




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο. Ήσυχος…

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.

Τα παπαγαλάκια, επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.

Τα χαμόγελα στα υπουργικά συμβούλια, οι απαλές χειραψίες στο Eurogroup, ο αέρας της νίκης στις δηλώσεις της ήττας, η αβροφροσύνη και τα «παρακαλώ» όταν ζητά το λόγο ο συνομιλητής που εκπροσωπεί την «άλλη άποψη», ώστε να δείξουμε την πλήρη αυτοπεποίθησή μας, ασχέτως αν δεν τον αφήνουμε να πει ούτε λέξη.

Είναι όλοι τους τόσο ευγενείς, μέχρι και ο κ. Δένδιας αν δεν ήταν ξυρισμενοφαλακρός ως χρυσαυγίτης, θα μπορούσε να μοιάζει με μαέστρο συμφωνικής που τα δάχτυλά του δίνουν σήμα στο όμποε.

Δε μαλώνουν, δε διαπληκτίζονται, δεν ιδρώνουν. Τονίζουν την απαξίωσή τους προς όλους τους «άλλους» με κάθε ευκαιρία, αλλά πάντα μ’ ένα χαμόγελο συγκατάβασης στον «τρελό». Βαφτίζουν την αντίθετη άποψη παραλογισμό και αποσύρονται μ’ ένα «αρνούμαι να πέσω στο επίπεδό σας» ή τελειώνουν μ’ ένα «μπράβο ευγένεια!», διότι πάντα προέχει η ευγένεια. Όχι η ουσία.

Δεν είναι πόλεμος, διότι δεν υπάρχει η βαρβαρότητα της δολοφονίας. Ασχέτως αν υπάρχουν νεκροί. Θάβονται ησύχως σε τάφους και συνειδήσεις. Δεν είναι ληστεία, διότι δεν υπάρχουν όπλα, ασχέτως αν με παράνομα μέτρα και αποφάσεις ληστεύονται καθημερινά μισθοί, συντάξεις, ζωές. Δεν είναι χούντα, διότι δε φοράνε στρατιωτικές στολές, ασχέτως αν οι αντίπαλοι πατάσσονται με κάθε μέσον και η τρομοκράτηση των πολιτών είναι μόνιμη. Δεν είναι μαφιόζοι και τοκογλύφοι, διότι δε σου σπάζουν τα χέρια αν δεν πληρώσεις, αλλά σου λένε ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα φυλάκισης για όσους δε μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, τουτέστιν στους δανειστές.

Τα στερεότυπα, θέλουν τους ληστές αξύριστους, ιδρωμένους από την αγωνία, άπλυτους και βρωμερούς. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια και τα αρώματα. Τα στερεότυπα, θέλουν τους πληρωμένους εκτελεστές να κρύβονται και να συνομιλούν στα σκοτάδια. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια, τα φώτα, οι κάμερες, οι επευφημίες των «δημοσιογράφων». Όλα στο φως.

Τα στερεότυπα, θέλουν στις Χούντες, αυτός που σου χτυπάει την πόρτα στις 6 το πρωί να μην είναι ο γαλατάς αλλά οι ασφαλίτες. Εδώ όμως, μαζί με τις σπασμένες πόρτες στις Σκουριές και τους κουκουλοφόρους που αρπάζουν τον πατέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών, υπάρχει η ευγένεια του δημοσιογράφου – αρθρογράφου που εξηγεί στο κοινό ότι «η αστυνομία δε δίνει ραντεβού με τους κακοποιούς για να τους συλλάβει. Επιλέγει τον τρόπο και τη στιγμή που θεωρεί πως θα κάνουν αποτελεσματικότερη τη δουλειά της».

Διότι η ευγένεια προστατεύει το κράτος, την τάξη, τις επενδύσεις. Η ευγένεια γεννά υπάκουους. Το Κράτος, η τάξη, οι επενδύσεις και οι υπάκουοι είναι απαραίτητοι για να χειροκροτήσουν σήμερα το κλείσιμο του indymedia, αύριο των blogs, μεθαύριο της σκέψης. Ένα off είναι και η σκέψη σταματά, η ανάπτυξη αρχίζει. Σ’ ένα περιβάλλον ήσυχο και ασφαλές. Όπως αυτό που έταξε ο κ. Σαμαράς στους επενδυτές.

Γαμήστε μας, μας αξίζει. Δολοφονήστε μας, το αξίζουμε αφού ζούμε με τα χέρια πεσμένα στο πλάι. Αρκεί όλα να γίνονται με χαμόγελο, ευγένεια και κατανόηση. Αιώνια η δουλικότητα, αιωνία μας η μνήμη…

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;

Διάσκεψη για τους ψεκασμούς στο Ευρωκοινοβούλιο - Ακόμα πιστεύετε ότι πρόκειται για συνωμοσία;

Διήμερη διάσκεψη με τίτλο «Πέρα από τις θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής - Κοινωνία των πολιτών εναντίον γεωμηχανικής» πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 8 και 9 Απριλίου. Την πρώτη ημέρα προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Γιατί στον Κόσμο Ψεκάζουν;» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικελ Μέρφυ (Michael Murphy). Την επομένη πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και η διάσκεψη έκλεισε με συνέντευξη Τύπου σε διεθνή ΜΜΕ.

Στη διάσκεψη παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι η ατμόσφαιρα της Γης έγινε πεδίο πειραμάτων που απειλούν τη δημόσια υγεία: λαθραίοι ψεκασμοί με ουσίες αγνώστου σύνθεσης και για κρυφούς σκοπούς. Επισημάνθηκε η αύξηση της παρουσίας αλουμινίου και άλλων μετάλλων στο περιβάλλον και οι συνέπειές τους. Καταγγέλθηκαν εξελιγμένες στρατιωτικές έρευνες που λαμβάνουν χώρα αγνοώντας και τις πιο στοιχειώδεις αρχές προφύλαξης. Μίλησαν για τα νέα οπλικά συστήματα που εστιάζουν στη στρατιωτική χρήση της ιονόσφαιρας και των ανωτέρων στρωμάτων της ατμόσφαιρας (όπως η περίπτωση του σχεδίου HAARP).

Η διάσκεψη τελούσε υπό την αιγίδα των κοινοβουλευτικών ομάδων «Πράσινοι / Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία» και «Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη». Σ’ αυτή συμμετείχαν και μίλησαν: οι ευρωβουλευτές Τατιάνα Ζντανόκα (Λιθουανία), μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Βέρνερ Σουλτς (Γερμανία) μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Φρανσουά Αλφόνσι (Γαλλία) μέλος της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, οι βουλευτές Λίντα Λεμπλάν (Κύπρος) γραμματέας του κόμματος των Πρασίνων, Βαλερί Τσυμπούκ (Ουκρανία) αντιπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων. Παράλληλα, τον λόγο πήραν ο Τζιουλέτο Κιέζα πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ένωσης «Εναλλακτικοί», ο Γουέην Χολ (Ελλάδα) πρόεδρος της περιβαλλοντολογικής ένωσης «Ενουρανοίς», η Ζοζεφίνα Φρελ (Ισπανία) ανεξάρτητη περιβαλλοντολογική ερευνήτρια και διαχειρίστρια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Πλατφόρμας «Skyguards», η Κλερ Ενριόν (Γαλλία) πρόεδρος της Ένωσης για την Κλιματική Χειραγώγηση «ASCEIPICA» και άλλοι.

Η διάσκεψη ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες συσπειρώθηκαν υπό τη διεθνή πλατφόρμα «Skyguards», σε συνεργασία με το Εναλλακτικό-Πολιτικό Εργαστήριο. Στόχος είναι να συνεχιστεί το έργο το οποίο άρχισε το 1998 από την Επιτροπή Εξωτερικών, Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κατέληξε στην υιοθέτηση μιας πρότασης ψηφίσματος «Για το Περιβάλλον, την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική», την 14η Ιανουαρίου 1999, με εισηγητή την ευρωβουλευτή Maj Britt Theorin (Σουηδία) (Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Ολόκληρο το κείμενο και η ιστορία του ψηφίσματος στη σελίδα του Ε.Ε.

Το ψήφισμα αυτό έχει αγνοηθεί μέχρι σήμερα, παρόλο που απαιτούσε ενδελεχή έρευνα των συμπερασμάτων του για τα στρατιωτικά πειράματα που πραγματοποιούνται στην ατμόσφαιρα, παρά το ότι προωθούσε την ανάγκη προστασίας του πληθυσμού, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και παρά το γεγονός ότι υπογράμμιζε την ανάγκη να δοθούν στους πολίτες τα μέσα, ώστε να ανακαλύψουν τον σκοπό, την έκταση και τη σημασία αυτών των πειραμάτων. Από τότε κανένα μέτρο διαφάνειας δεν υιοθετήθηκε.

Οι διοργανωτές ζήτησαν να τεθεί σε ισχύ και να ενημερωθεί το ψήφισμα της 14ης Ιανουαρίου 1999, δεδομένης της πληθώρας των υπαρχόντων σήμερα αποδεικτικών εγγράφων που υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα του θέματος. Επεσήμαναν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει στη διάθεσή του το νομικό εργαλείο της Έκτακτης Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής. Ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί αυτό άμεσα, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Ορισμένοι ομιλητές είπαν ότι προσπαθούν να τραβήξουν τη προσοχή της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης σε αυτήν την παραβίαση των ευρωπαϊκών Αρχών, σε αυτήν την επίθεση στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών όσο και στη συνενοχή που αποτελεί η σιωπή και η απόκρυψη εξαιρετικά σοβαρών παρανομιών, που συνεπάγονται νομικές και ποινικές ευθύνες.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2013.

Μεταλλαγμένα τρόφιμα 2013
Πρόσφατα σε αυτό το post δημοσιεύσαμε μια λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων.

Μετά από έρευνα, επικοινωνία με εταιρείες και την Greenpeace, μάθαμε ότι η λίστα αυτή είναι προϊόν απάτης και παραχάραξης.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Greenpeace.

Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας.

GREENPEACE

Προς κάθε ενδιαφερόμενο Αθήνα Μάρτιος 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ

H Greenpeace δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι διάφορες λίστες για μεταλλαγμένα τρόφιμα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο Internet και στα διάφορα Blogs είναι απάτη και δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Οι λίστες αυτές αποτελούν προϊόν ψηφιακής παραχάραξης με το λογότυπο της και στοχεύουν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για λόγους ανταγωνιστικών συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών. Επίσης δηλώνει ότι:

1) Δεν εκδίδει οδηγό καταναλωτών για μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος είναι πως υπάρχει σαφέστατη Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία που υποχρεώνει τη σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων, μόνον εφ’ όσον αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.

2) Μέχρι πρόσφατα ασχολείτο αποκλειστικά με τα μεταλλαγμένα στις ζωοτροφές και εξέδιδε ανάλογους οδηγούς μεταλλαγμένων, που αφορούσαν στο σκέλος της παραγωγής ζωικών προϊόντων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά, ιχθυοκομικά) ενώ συγχρόνως έκανε μεγάλο αγώνα με στόχο τη χρήση ντόπιων μη- μεταλλαγμένων κτηνοτροφικών φυτών (πχ κουκί-ρεβίθι) από τις γαλακτοβιομηχανίες.

Σήμερα η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα οδηγό για μεταλλαγμένα γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένας τέτοιος οδηγός στην ιστοσελίδα της.
Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μόνο στην επίσημη Ιστοσελίδα της Greenpeace ή στο Δίκτυο Προστασίας Καταναλωτών (Greenpeace) στο τηλέφωνο 210 3838990.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



  Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας (άρθρο 67 του Ν.3852/2010), που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, την  18η   του μηνός  Απριλίου, έτους  2013, ημέρα Πέμπτη  και ώρα   19:30΄   (7:30 μ.μ.),  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

                              ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο:

 Υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια  φωτιστικών LED   αστικού και οδικού φωτισμού του Δήμου  Αλμωπίας»,  στο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική  αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου  Ταμείου. Εξουσιοδότηση  του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. 

2ο:

Έγκριση  μελέτης και καθορισμός  του τρόπου διεξαγωγής  διαγωνισμού, για την προμήθεια φωτιστικών LED   αστικού και οδικού φωτισμού του Δήμου  Αλμωπίας.

3ο:

Υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια απορριμματοφόρου  ανακύκλωσης και  κάδων ανακύκλωσης», στο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική  αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου  Ταμείου. Εξουσιοδότηση  του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες. 

4ο:

Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής  διαγωνισμού  για την προμήθεια απορριμματοφόρου  ανακύκλωσης και  κάδων ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας.

5ο:

Κατανομή  ΣΑΤΑ.

6ο:

Παραχώρηση  χρήσης,  της αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου (παλιό κτίριο Νηπιαγωγείου) στον ΜΣ  Πιπεριάς   Η  ΕΣΤΙΑ.

7ο:

Παραχώρηση χρήσης, του Παιδικού Κέντρου Αψάλου  στο ΚΕΚΠΑ με  σκοπό την λειτουργία Παιδικού Σταθμού.

8ο:

Επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού  90,00 €, στον κ. ALLUSHI  JORGO.

9ο:

Επιστροφή καταβληθέντος ποσού ΕΕΤΗΔΕ  ύψους 752,10 €, στην κ. ΧΑΤΖΗ  ΘΕΟΔΩΡΑ.

10ο:

Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και  του Προϋπολογισμού  του Δήμου  Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2013.

11ο:

΄Εγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου Αλμωπίας.

12ο:

Αποδοχή  παραίτησης αναπληρωματικού μέλους  από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας.

13ο:

Αποδοχή παραίτησης τακτικού μέλους  από την Επιτροπή Ποιότητας  Ζωής του Δήμου Αλμωπίας και αντικατάσταση  από αναπληρωματικό μέλος.

           Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΑΣ ONLINE ΑΠΟ ΤΗ GOOGLE.


Κάντε την διαθήκη σας οn line από την Google
Τι θα γίνουν μετά τον θάνατο κάποιου όλα αυτά τα ψηφιακά δεδομένα που έχει δημιουργήσει, αναρτήσει και αποθηκεύσει στους διάφορους λογαριασμούς του;

Η Google έρχεται πλέον να διευκολύνει την απάντηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ένα είδος «ψηφιακής διαθήκης», αποφασίζοντας εκ των προτέρων για την τύχη των δεδομένων τους (εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο κ.α.), είτε όταν πεθάνουν πραγματικά, είτε όταν πεθάνουν ψηφιακά (δηλαδή για οποιοδήποτε λόγο επιλέξουν να διακόψουν την online «ζωή» τους).

Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας Inactive Account Manager («Διαχείριση Αδρανούς Λογαριασμού»), οι χρήστες θα μπορούν να διαλέξουν αν θα διαγραφούν οριστικά τα δεδομένα τους, αφού περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά το θάνατό τους, ή αν θα τα «κληροδοτήσουν» σε συγκεκριμένους ανθρώπους, στην κατοχή των οποίων πλέον αυτά θα περάσουν.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, μπορούν να αφορούν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λογαριασμούς της Google (Gmail), είτε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας όπως το κοινωνικό δίκτυο Google Plus, η υπηρεσία ιστολογίων Blogger, αποθήκευσης δεδομένων Google Drive και άλλες (Picassa, Google Voice, YouTube).

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναρτούν ή αποθηκεύουν περιεχόμενο που τους αφορά, στα κοινωνικά δίκτυα ή στο υπολογιστικό «νέφος».

Η πρωτοβουλία της Google έρχεται μετά από ανησυχίες, που όλο και συχνότερα εκφράζουν πλέον διάφοροι χρήστες και οργανώσεις χρηστών γι' αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την ψηφιακή μεταθανάτια ζωή σας με τρόπο που θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλειά τους - και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των αγαπημένων σας, αφού εσείς θα έχετε πια φύγει», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Η διαγραφή των δεδομένων μπορεί να γίνει τρεις, έξι, εννέα ή 12 μήνες μετά το θάνατο κάποιου (ή απλώς μετά την εθελούσια εγκατάλειψη της online ζωής του και την απόσυρσή του από τα ψηφιακά εγκόσμια πράγματα, ενόσω ο ίδιος θα συνεχίσει να ζει).

Εναλλακτικά, η εταιρεία θα στείλει σε όσους έχουν οριστεί ρητά ως «κληρονόμοι», ένα μέρος ή το σύνολο των δεδομένων του θανόντος.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να ενημερωθεί η Google για τον θάνατο κάποιου χρήστη.

Απλώς αυτός έχει εκ των προτέρων επιλέξει μέσω του Inactive Account Manager το χρονικό διάστημα αδράνειας των λογαριασμών του (3, 6, 9, 12 μήνες), μετά το οποίο η εταιρία, όπως θα έχει ήδη ενημερωθεί, είτε θα διαγράψει τα ψηφιακά δεδομένα του θανόντος, είτε θα τα μεταβιβάσει στους προεπιλεγμένους οικείους του (έως δέκα).

Το ζήτημα της μεταθανάτιας χρήστης των ψηφιακών δεδομένων απασχολεί και άλλες εταιρίες. Ήδη, για παράδειγμα, το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να «απαθανατίσουν» κάποιον λογαριασμό τους, αφού θα έχουν πεθάνει.

Επίσης υπάρχουν εφαρμογές, όπως η Ifidie, που επιτρέπουν σε κάποιον να έχει λάβει τα μέτρα του, ώστε όταν πια θα έχει πεθάνει, ειδικά μηνύματα να σταλούν στους φίλους του στο Facebook.

Μια άλλα εφαρμογή στο Twitter, η LivesOn, επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει μηνύματα (tweets) και μετά το θάνατό του.

Το ζήτημα της «ψηφιακής» κληρονομιάς των περιεχομένων των online λογαριασμών είναι ένα νέο νομικό ζήτημα και δεν υπάρχουν σχετικές ή σαφείς νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες, με συνέπεια να παρατηρούνται επιπλοκές και νομικές διαμάχες μεταξύ συγγενών ή άλλων οικείων που επιδιώκουν πρόσβαση στα δεδομένα του θανόντος.

"ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ"


Click on the slide!
Αυστηρή προειδοποίηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλου για το φαινόμενο που "κηρύσσει τη δήθεν ελευθερία της γυναίκας"
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών  Κύριλλος στη συνάντησή του με τα μέλη της Ένωσης Ορθόδοξων Γυναικών της Ουκρανίας την Τρίτη στη Μόσχα δήλωσε "Θεωρώ πολύ επικίνδυνο το φαινόμενο που ονομάζεται φεμινισμός, επειδή οι φεμινιστικές οργανώσεις κηρύσσουν την δήθεν ελευθερία της γυναίκας η οποία πρώτα από όλα πρέπει να εμφανίζεται εκτός του γάμου και της οικογένειας.
Στο κέντρο της φεμινιστικής ιδεολογίας δεν βρίσκεται η οικογένεια και η ανατροφή παιδιών, αλλά μια άλλη λειτουργία των γυναικών που ουκ ολίγες φορές στρέφεται εναντίον των οικογενειακών αξιών. Δεν είναι τυχαίο μάλλον που οι περισσότερες αρχηγοί του φεμινισμού είναι οι ανύπαντρες γυναίκες".

Ταυτόχρονα ο Επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας δεν βλέπει τίποτε κακό στο να κάνουν οι γυναίκες «την καριέρα τους, να ασχολούνται με επιχειρήσεις και πολλά άλλα πράγματα όπου σήμερα δραστηριοποιούνται περισσότερο οι άντρες», αρκεί να υπάρχει μια λογική ισορροπία. «Σε πολλούς τομείς της επαγγελματικής δραστηριότητας οι γυναίκες φτάνουν πολύ ψηλά και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ικανότητα και τις δυνατότητες των γυναικών να καταμερίζουν σωστά τους πρωταρχικούς στόχους στη ζωή τους, να τηρούν το ρόλο τους ως σύζυγος, μητέρα και ταυτόχρονα να προσφέρουν και  κοινωνικό όφελος ",  υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο πρωταρχικός ρόλος της γυναίκας είναι να συντηρεί την εστία της οικίας που είναι το κέντρο στη  ζωή της οικογένεια. Η εκτέλεση των παραδοσιακών της καθηκόντων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την βάλει σε μειονεκτική και υφιστάμενη θέση σε σχέση με τον άντρα. Κατά τη γνώμη του Σεβασμιότατου όμως, οι σύγχρονες γυναίκες έχουν ένα βάρος καθηκόντων που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο των αντρών, αφού δεν ασχολούνται μόνο με το σπίτι, αλλά και εργάζονται.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτενή αναφορά στο ζήτημα κάνει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, τονίζοντας ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα».

 Το δημοσίευμα παραθέτει αριθμητικά δεδομένα για τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

 Η Tagesspiegel κάνει λόγο και για δίλημμα της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης. «Εάν παραιτούνταν από τις αξιώσεις, θα ξεσπούσε στην Ελλάδα θύελλα οργής. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει με αξιώσεις δισεκατομμυρίων τις σχέσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο μόλις αποκατέστησε». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «η ιδέα να καλύψει η Ελλάδα μεγάλο μέρος του χρέους της με τις αποζημιώσεις μπορεί να είναι ελκυστική, εντούτοις όχι ιδιαίτερα ρεαλιστική καθώς όλες οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα από έλληνες ενάγοντες σε ελληνικά, γερμανικά και διεθνή δικαστήρια, απέτυχαν. Γι΄ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αναβάλει την ενασχόληση με το ζήτημα». Αβραμόπουλος: Η διεθνής δικαιοσύνη θα αποφασίσει Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τον Β. Σόιμπλε ο οποίος χαρακτήρισε ουσιαστικά λήξαν το θέμα των αποζημιώσεων, στην εφημερίδα Neue Osnabrücker.

 Στην ανακοίνωσή ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως «δεν υπάρχει κανένα συσχετισμός ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων». Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία.

 «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, για να καταλήξει πως «η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού». 




ΠΗΓΗ...http://www.eglimatikotita.gr

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.


15Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων;

Η πολυετής επιστημονική έρευνα, έδειξε ότι το υλικό υποδομής που χρησιμοποιήθηκε στον τρούλο της Αγίας Σοφίας είναι κατά 97% παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στα ιστορικά κτίρια της Ρόδου και περιέχει ένα συστατικό που αντέχει στη φωτιά και εξελίχθηκε στην Ανατολή.

Αυτό το οικοδομικό υλικό, ένα είδος πυρίμαχου τούβλου, είναι όμως δώδεκα φορές πιο ελαφρύ από το κανονικό τούβλο και αντέχει στην ένταση που προκαλεί ο σεισμός. Η Αγία Σοφία άντεξε 64 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η λάσπη που χρησιμοποιήθηκε αποτελείτο από ημιαποκρυσταλλοποιημένο υλικό το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά την ενέργεια του σεισμού: «Πριν ακόμη και από τον σεισμό του 1999, είχαμε βεβαιωθεί ότι η σύνθεση και η ιδιοσυστασία του υλικού που χρησιμοποιήθηκε μπορούσε να αντέξει σε έναν μεγάλο σεισμό» βεβαίωσε η καθηγήτρια του ΕΜΠ κυρία Τόνια Μωροπούλου, η οποία συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα.

Λέγεται ότι ο ασβέστης ζυμώθηκε με λάδι αντί για νερό.

Ο σχεδιασμός του τρούλου από τοιχοποιία κι ο έξυπνος τρόπος στήριξής του σε τέσσερα τόξα αλλά και τον τρόπο που μοιράζονται τα φορτία και τις συνδέσεις, αποτελούν ένα θαύμα μηχανικής.

Τέσσερις τεράστιοι πεσσοί, (κτιστοί τετράγωνοι στύλοι) που απέχουν μεταξύ τους ο ένας από τον άλλο 30 μ., στηρίζουν τα τέσσερα μεγάλα τόξα πάνω στα οποία εδράζεται ο τρούλος, με διάμετρο 31 μέτρων.

Ο τρούλος δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται εξαιτίας των παραθύρων που βρίσκονται γύρω στη βάση του.Ο σύγχρονος ιστορικός Προκόπιος λέει:... δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα κομμάτι ουρανού που κρέμεται στη γη. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ"


15Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Δρ. Ελένη Ρωσσίδου -Κουτσού, οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος.

Είναι ένας ύμνος -αναφέρει- που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ).

Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Όπως τονίζει η Δρ. Ρωσσίδου -Κουτσού, κατά το έτος 626 μ. Χ., και ενώ ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος μαζί με το βυζαντινό στρατό είχε εκστρατεύσει κατά των Περσών, η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε αιφνίδια από τους Αβάρους. Οι Άβαροι απέρριψαν κάθε πρόταση εκεχειρίας και την 6η Αυγούστου κατέλαβαν την Παναγία των Βλαχερνών. Σε συνεργασία με τους Πέρσες ετοιμάζονταν για την τελική επίθεση, ενώ ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενθάρρυνε το λαό στην αντίσταση.

Τη νύχτα εκείνη, φοβερός ανεμοστρόβιλος, που αποδόθηκε σε θεϊκή επέμβαση, δημιούργησε τρικυμία και κατάστρεψε τον εχθρικό στόλο, ενώ οι αμυνόμενοι προξένησαν τεράστιες απώλειες στους Αβάρους και τους Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία και να αποχωρήσουν άπρακτοι.

Στις 8 Αυγούστου, η Πόλη είχε σωθεί από τη μεγαλύτερη, ως τότε, απειλή της ιστορίας της. Ο λαός, θέλοντας να πανηγυρίσει τη σωτηρία του, την οποία απέδιδε σε συνδρομή της Θεοτόκου, συγκεντρώθηκε στο Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. Τότε, κατά την παράδοση, όρθιο το πλήθος έψαλλε τον από τότε λεγόμενο «Ακάθιστο Ύμνο», ευχαριστήρια ωδή προς την υπέρμαχο στρατηγό του Βυζαντινού κράτους, την Παναγία, αποδίδοντας τα «νικητήρια» και την ευγνωμοσύνη του «τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ».

Κατά την επικρατέστερη άποψη, δεν ήταν δυνατό να συνετέθη ο ύμνος σε μία νύκτα. Μάλλον είχε συντεθεί νωρίτερα και μάλιστα θεωρείται ότι ψαλλόταν στο συγκεκριμένο ναό, στην αγρυπνία της 15ης Αυγούστου κάθε χρόνου. Απλώς, εκείνη την ημέρα ο ύμνος εψάλη «ὀρθοστάδην», ενώ αντικαταστάθηκε το ως τότε προοίμιο («Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼν ἐν γνώσει»), με το ως σήμερα χρησιμοποιούμενο «Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τὰ νικητήρια», το οποίο έδωσε τον δοξολογικό και εγκωμιαστικό τόνο, στον ως τότε διηγηματικό και δογματικό ύμνο.

Σύμφωνα, όμως, με άλλες ιστορικές πηγές, ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέεται και με άλλα παρόμοια γεγονότα, όπως τις πολιορκίες και τη σωτηρία της Κωνσταντινούπολης επί των Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου (673), Λέοντος του Ισαύρου (717-718) και Μιχαήλ Γ΄ (860).

Δεδομένων των τότε ιστορικών συνθηκών (εικονομαχική έριδα, κλπ.), δεν θεωρείται απίθανο, η Παράδοση να έχει αλλοιώσει την ιστορική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ δύσκολο να λεχθεί μετά βεβαιότητας ποιο ήταν το ιστορικό περιβάλλον της δημιουργίας του Ύμνου.

Σε όλη τη χειρόγραφη παράδοση -σημειώνει στο άρθρο της η Δρ. Ρωσσίδου-Κουτσού, ο ύμνος φέρεται ως ανώνυμος, ενώ ο Συναξαριστής που τον συνδέει με τα γεγονότα του Αυγούστου του 626 δεν αναφέρει ούτε το χρόνο της σύνθεσής του, ούτε τον μελωδό του. Το περιεχόμενό του πάντως απηχεί τις δογματικές θέσεις της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που συνήλθε στην Έφεσο, στη βασιλική της Θεοτόκου, το 431 από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β΄.

Σε αυτήν συμμετείχαν 200 επίσκοποι, ανάμεσα στους οποίους ο Άγιος Κύριλλος Αλεξάνδρειας. Καταδίκασε τις διδαχές του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νεστόριου, ο οποίος υπερτόνιζε την ανθρώπινη φύση του Ιησού έναντι της θείας, υποστηρίζοντας ότι η Μαρία γέννησε τον άνθρωπο Ιησού και όχι τον Θεό. Η Σύνοδος διακήρυξε ότι ο Ιησούς είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, με πλήρη ένωση των δύο φύσεων και απέδωσε επίσημα στην Παρθένο Μαρία τον τίτλο «Θεοτόκος».

Επομένως, η χρονολογία σύγκλησής της, το 431, αποτελεί μία σταθερή ημερομηνία, καθώς είναι σίγουρο ότι ο ύμνος δεν είχε συντεθεί νωρίτερα. Από την άλλοι, κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι από το περιεχόμενό του συνάγεται ότι ο ύμνος αναφέρεται σε κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού και των Χριστουγέννων, εορτές οι οποίες χωρίστηκαν κατά τη βασιλεία του Ιουστινιανού (527-565), πράγμα που, αν ισχύει, αφενός σημαίνει ότι ο ύμνος γράφτηκε το αργότερο επί Ιουστινιανού, αφετέρου ενισχύει την άποψη ότι προϋπήρχε των γεγονότων του 626.

Η παράδοση, όμως, αποδίδει τον Ακάθιστο ύμνο στο μεγάλο βυζαντινό υμνογράφο του 6ου αιώνα, Ρωμανό τον Μελωδό. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν πολλοί ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι οι εκφράσεις του ύμνου, η γενικότερη ποιητική του αρτιότητα και δογματική του πληρότητα δεν μπορούν παρά να οδηγούν στον Ρωμανό.

Ακόμη, σε κώδικα του 13ου αιώνα υπάρχει μεταγενέστερη σημείωση, του 16ου αιώνα, η οποία αναφέρει τον Ρωμανό ως ποιητή του ύμνου. Όμως, η άποψη αυτή αντικρούεται από πολλούς μελετητές, που βρίσκουν στη δομή, στο ύφος και το περιεχόμενό του πολλά στοιχεία μετά την εποχή του Ρωμανού.

Κατά μία άποψη, ο ύμνος ψάλθηκε καλοκαίρι, στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και μάλλον αργότερα μεταφέρθηκε στο Σάββατο της Ε΄ εβδομάδος των νηστειών, ίσως από τους εικονόφιλους μοναχούς του Στουδίου. Έτσι πλησίασε τη γιορτή του Ευαγγελισμού. Είναι, δε, ενδεχόμενο σε αυτή τη μεταφορά, και πάλι για λόγους σχετικούς με την Εικονομαχία, να αλλοιώθηκε και το ιστορικό του Συναξαριστή, και από το 728, που αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Λέων Γ΄ Ίσαυρος, να μεταφέρθηκε στο 626, στα χρόνια του Ηρακλείου, ο οποίος πολεμούσε τους Πέρσες για να επανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες δύο εκδοχές για το πρόσωπο του μελωδού του Ακάθιστου Ύμνου.

Η μία εκδοχή αναφέρει το όνομα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού Α΄ (715-730), ο οποίος έζησε τα γεγονότα της θαυμαστής λύτρωσης της Κωνσταντινούπολης από την πολιορκία της από τους Άραβες το 718, επί Αυτοκράτορος Λέοντος του Ισαύρου.

Η εκδοχή αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι μία λατινική μετάφραση του ύμνου, η οποία έγινε γύρω στο 800 από τον επίσκοπο Βενετίας Χριστόφορο, τον αναφέρει ως δημιουργό του ύμνου. Η άλλη εκδοχή που υποστηρίζεται βασίζεται σε μια παλαιά αχρονολόγητη εικόνα του Ευαγγελισμού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της ονομαστής μονής του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα, όπου εικονίζεται και ένας μοναχός, ο οποίος κρατάει ένα ειλητάριο που γράφει «Ἄγγελος πρωτοστάτης οὐρανόθεν ἐπέμφθη» (αρχή του α΄ οίκου του Ακάθιστου ύμνου).

Στο κεφάλι του μοναχού αυτού γράφει «ο άγιος Κοσμάς». Πρόκειται για τον Κοσμά τον Μελωδό, ο οποίος έζησε και αυτός τα γεγονότα του 718, καθώς απεβίωσε το 752 ή 754. Άλλες, λιγότερο πιθανές απόψεις θεωρούν ως μελωδό του ύμνου τον Πατριάρχη Σέργιο, τον ιερό Φώτιο, τον Απολινάριο τον Αλεξανδρέα, τον Μητροπολίτη Νικομήδειας Γεώργιο Σικελιώτη, τον Γεώργιο Πισίδη, και άλλους, που έζησαν από τον Ζ΄ μέχρι τον Θ΄ αιώνα.

Βέβαιο, είναι πάντως, ότι οι ειρμοί του Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου είναι έργο του Ιωάννου Δαμασκηνού (676-749), ενώ τα τροπάρια του Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου. Γενικό θέμα του ύμνου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ο οποίος πηγάζει από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας και περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα, αλλά προχωρεί και σε θεολογική και δογματική ανάλυσή τους.

Ο πρώτοι δώδεκα οίκοι του (Α-Μ) αποτελούν το ιστορικό μέρος. Εκεί εξιστορούνται τα γεγονότα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι την Υπαπαντή, ακολουθώντας τη διήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται ο Ευαγγελισμός (Α, Β, Γ, Δ), η επίσκεψη της εγκύου Παρθένου στην Ελισάβετ (Ε), οι αμφιβολίες του Ιωσήφ (Ζ), η προσκύνηση των ποιμένων (Η) και των Μάγων (Θ, Ι, Κ), η Υπαπαντή (Μ) και η φυγή στην Αίγυπτο (Λ), η οποία είναι η μόνη που έχει ως πηγή το απόκρυφο πρωτευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου.

Οι τελευταίοι δώδεκα (Ν-Ω) αποτελούν το θεολογικό ή δογματικό μέρος, στο οποίο ο μελωδός αναλύει τις βαθύτερες θεολογικές και δογματικές προεκτάσεις της Ενανθρώπισης του Κυρίου και το σκοπό της, που είναι η σωτηρία των πιστών.

Ο μελωδός βάζει στο στόμα του αρχαγγέλου, του εμβρύου Προδρόμου, των ποιμένων, των μάγων και των πιστών τα 144 συνολικά «Χαῖρε», τους Χαιρετισμούς προς τη Θεοτόκο, που αποτελούν ποιητικό εμπλουτισμό του χαιρετισμού του Γαβριήλ («Χαῖρε Κεχαριτωμένη»), που αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Λουκ. α΄ 28).

Στα μοναστήρια, αλλά και στη σημερινή ενορία και παλαιότερα κατά τα διάφορα Τυπικά, υπάρχουν και άλλα λειτουργικά πλαίσια για την ψαλμωδία του ύμνου. Η ακολουθία του όρθρου, του εσπερινού, της παννυχίδος ή μιας ιδιόρρυθμης Θεομητορικής Κωνσταντινουπολιτικής ακολουθίας, την πρεσβεία. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σε ένα ορισμένο σημείο της κοινής ακολουθίας γίνεται μια παρεμβολή. Ψάλλεται ο κανών της Θεοτόκου και ολόκληρο ή τμηματικά το κοντάκιο και οι οίκοι του Ακαθίστου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέθηκε με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προφανώς, εξ αιτίας ενός άλλου καθαρώς λειτουργικού λόγου. Μέσα στην περίοδο της Νηστείας εμπίπτει πάντοτε η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι η μόνη μεγάλη γιορτή, που λόγω του πένθιμου χαρακτήρα της Τεσσαρακοστής, στερείται προεορτίων και μεθεορτίων. Αυτήν ακριβώς την έλλειψη έρχεται να καλύψει η ψαλμωδία του Ακαθίστου, τμηματικά κατά τα απόδειπνα των Παρασκευών και ολόκληρος κατά το Σάββατο της Ε΄ εβδομάδας.

Το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο είναι μέρες που μαζί με την Κυριακή είναι οι μόνες μέρες των εβδομάδων των Νηστειών, κατά τις οποίες επιτρέπεται ο γιορτασμός χαρμόσυνων γεγονότων, και στις οποίες, μετατίθενται οι γιορτές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με ορισμένα Τυπικά, ο Ακάθιστος Ύμνος ψαλλόταν πέντε μέρες πριν τη γιορτή του Ευαγγελισμού και κατά άλλα τον όρθρο της μέρας της γιορτής.

Κοντάκιο: Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου Θεοτόκε. Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον, ίνα κράζω σοι• Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε». 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...