Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.



Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρα 19.30
παρακαλούνται όλοι οι πρόεδροι των δασικών συνεταιρισμών,
να προσέλθουν στο κέντρο νεότητας Προμάχων.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε  στη Βουλή στις 15/04/2013 υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας προς τον Υπουργό Εργασίας, αναφορικά με τη σύσταση και τη λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη θέση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σκύδρας του οποίου αναστέλλεται η λειτουργία.
Όπως επισημαίνεται στο κατατεθέν υπόμνημα, η σύσταση και η λειτουργία  του εν λόγω  Γραφείου θ’ αποτρέψει την ταλαιπωρία αλλά και το  κόστος μετακίνησης των δημοτών, από τη στιγμή μάλιστα που τα ΚΕΠ του Δήμου Σκύδρας, λόγω της υποστελέχωσής τους αλλά  και της συνεχούς αύξησης των αρμοδιοτήτων σ’ αυτά, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν με ευχέρεια και αμεσότητα στα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ της ευρύτερης περιοχής.
Για το λόγο αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας ν’ αποδεχθεί το λογικό αίτημα του Δήμου Σκύδρας ώστε να συσταθεί και να λειτουργήσει στην πόλη της Σκύδρας Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως ακριβώς λειτούργησε Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων έπειτα από τη συγχώνευση της ΔΟΥ Σκύδρας με την αντίστοιχη της Έδεσσας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει το Υποκατάστημα ΙΚΑ σε μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματικοί κλάδοι.





ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

"ΕΧΩ ΒΙΑΣΕΙ 53 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 ΕΤΩΝ".

«Σε ένα μικρό σπίτι, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στη λίμνη Kivu, ένας νεαρός Κονγκολέζος στρατιώτης εξομολογείται τα εγκλήματα που διέπραξε μαζί με τους συντρόφους του στην Minova πριν από μερικούς μήνες». Έτσι ξεκινάει το άρθρο που δημοσιεύει ο Guardian την ώρα που η G8 συζητά για τα θέματα σεξουαλικής βίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.


«Μαζευτήκαμε 25 άτομα και είπαμε να βιάσουμε από 10 γυναίκες ο καθένας. Και το κάναμε. Έχω βιάσει 53 γυναίκες, καθώς επίσης και παιδιά όχι μεγαλύτερα από 5 ή 6 χρονών» είπε ο 22χρονος στρατιώτης και συνέχισε: «Δεν τις βίασα γιατί ήμουν θυμωμένος, αλλά γιατί μας προσέφερε ευχαρίστηση αυτό. Όταν ήρθαμε εδώ γνωρίσαμε πολλές γυναίκες. Κάναμε ό,τι θέλαμε».

Αυτό ποτ συνέβη στη Minova είναι μια σκληρή υπενθύμιση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκείνοι που προσπαθούν να βρουν μια λύση στα προβλήματα σεξουαλικής βίας στη χώρα, συνεχίζει το άρθρο.

Στις 22 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, χιλιάδες εξαντλημένοι, εξαθλιωμένοι και τραυματισμένοι στρατιώτες του Κονγκό κατέβηκαν στην πόλη, έχοντας μόλις χάσει μια μάχη με τους αντάρτες M23 στη Goma, την κυριότερη πόλη στο ανατολικό Κονγκό, που βρίσκεται σε απόσταση 48 χιλιομέτρων.

Οι στρατιώτες ήταν ντροπιασμένοι, θυμωμένοι, αναστατωμένοι και εκτός ελέγχου. Οι διοικητές τους είχαν εξαφανιστεί και οι δομές τους είχαν διαλυθεί. Όταν έφτασαν στην πόλη Minova ήταν μεθυσμένοι, πεινασμένοι και πολύ βίαιοι. Οι κάτοικοι έζησαν δύο εφιαλτικές ημέρες λεηλασιών, βιασμών και δολοφονιών προτού αποκατασταθεί εν μέρει η πειθαρχία στο στράτευμα.

Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν. Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός καθώς πολλά από τα θύματα διστάζουν να το ομολογήσουν, φοβούμενες ότι οι κοινωνίες στις οποίες ζουν και οι σύζυγοί τους θα τους απορρίψουν. Σύμφωνα όμως με το διοικητή του νοσοκομείου Dr Ghislain Kassongo, περιέθαλψαν περισσότερες από 100 γυναίκες για τραυματισμούς που σχετίζονται με βιασμό.

Σε ένα καταφύγιο για θύματα βιασμού, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Minova, η 60χρονη Nzigire Chibalonza διηγείται αυτά που έζησε στα χέρια των στρατιωτιών.

«Μας χτυπούσαν ξανά και ξανά και μετά άρχισαν να μας βιάζουν. Με βίασαν τρεις άντρες, ο ένας από αυτούς παρά φύση. Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμη. Νόμιζα ότι είχα κολλήσει AIDS. Ο άντρας μου με χλευάζει. Με αποκαλεί γυναίκα στρατιώτη. Με απέρριψε» είπε και τα μάτια της γέμισαν δάκρια.

Το καταφύγιο, που ίδρυσε και λειτουργεί μια γυναίκα που επίσης έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, είναι το μόνο μέρος για να μείνει. Πλέον αποτελεί το «σπιτικό» για ψυχικά τραυματισμένες, ωστόσο δυνατές, γυναίκες οι οποίες εργάζονται και φροντίζουν η μία την άλλη.

Ένα από τα θύματα που μίλησε στο δημοσιογράφο του Guardian ήταν μόλις 14 ετών.

«Αν αποδοθεί δικαιοσύνη ίσως οι στρατιώτες σταματήσουν τους βιασμούς. Θα πάω οπουδήποτε χρειαστεί για να καταθέσω εναντίον αυτών των αντρών, γιατί αυτό που μου έκαναν ήταν απαίσιο. Μόνο αν τιμωρηθούν γι΄ αυτό που έκαναν θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε η Nzigire.

Μέχρι να γίνει αυτό ωστόσο και να γίνουν συλλήψεις, καταλήγει το δημοσίευμα, οι γυναίκες της Minova παραμένουν δύσπιστες ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα σταματήσουν οι κτηνωδίες. «Η κυβέρνηση λέει ότι θα τους συλλάβει.

Μπορεί να συλλάβουν μερικούς, αλλά μετά θα τους αφήσουν και πάλι ελεύθερους» ανέφερε η επικεφαλής του καταφυγίου.




ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕ...ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Ένα σουρωτήρι απαίτησε να έχει στο κεφάλι του ένας 34χρονος από την Αυστρία για τη φωτογραφία διπλώματος οδήγησης…

επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους… Ο ίδιος ήταν μέλος της «Εκκλησίας του Ιπτάμενου τέρατος των Σπαγγέτι»!

Ο 34χρονος Νίκο Αλμ έκανε αίτηση να του επιτρέπεται να τοποθετήσει στο κεφάλι του ένα… σουρωτήρι για τη φωτογραφία του διπλώματος οδήγησης, όταν ανακάλυψε ότι επιτρεπόταν να το φορά μόνο εφόσον αποδείκνυε ότι ήταν απαραίτητο «στοιχείο» των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Η πραγματικά πρωτότυπη αίτηση του, η οποία στάλθηκε στα αρμόδια κεντρικά αυστριακά γραφεία μαζί με τέσσερις φωτογραφίες, ο Άλμ είχε τοποθετημένο στο κεφάλι του το σουρωτήρι, το οποίο θύμιζε καπέλο! Στην αίτηση ανέφερε ότι το να έχει στο κεφάλι του ένα μαγειρικό σκεύος ήταν απαραίτητη προϋπόθεση της θρησκείας του η οποία είχε το όνομα pastafarianism!

Ωστόσο, μετά από αίτησή του, οι αυστριακές αρχές απαίτησαν από τον ίδιο να πείσει τους γιατρούς ότι ήταν σε ψυχιατρικά υγιής ώστε να οδηγήσει. Ο Αλμ απάντησε ότι ότι ήταν μέλος της «Εκκλησίας του Ιπτάμενος τέρατος των Σπαγγέτι»- και αυτό τα έλεγε όλα!

Γράφοντας στο blog του, Αλμ δήλωσε: «Στη φωτογραφία είναι εμφανές ότι φοράω ένα σουρωτήρι, για να αποδείξω την «πίστη μου στην Εκκλησία του Ιπτάμενος τέρατος των Σπαγγέτι»!



Τι άλλο θα δούμε;




ΠΗΓΗ... http://periergaa.blogspot.com

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.

Η ανατομία της παρακμής

Μπορεί να έχουμε κουραστεί να μιλάμε για “κρίση” εντός κι εκτός εισαγωγικών, αλλά αν εξετάσουμε την κοινωνία όπως έναν ασθενή, μπορούμε να κάνουμε διάγνωση για τους λόγους που η ασθένειά του μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο! Κι αυτό γιατί τα συμπτώματα ήταν χρόνια, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία.


1. Απαξίωση της πολιτικής. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική ως μέσο αλλαγής και προσέγγισης της κοινωνίας και του σχηματισμών των δομών της. Την είχαν συνδέσει με τους επαγγελματίες της, ή με τα κομματόσκυλα. Για να επιδείξει ο Έλληνας ζήλο στο πολιτικό πεδίο, θα έπρεπε να είχε συμφέρον. Ρουσφέτι ή παράσημα από την παράταξη στην οποία ανήκει. Μάλιστα το “απολιτίκ” έγινε trend, γι’ αυτό πέρασε η γραμμή, πως δεν χρειάζεται να εκφράζεις τις ιδεολογικές σου προτιμήσεις.Ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα με την μετατροπή της πολιτικής σε θέαμα. Δεν υπήρχε λόγος ν’ ασχολείσαι με την πολιτική -έτσι σου έλεγαν- γιατί το life style είχε τόσες αστραφτερές προτάσεις για σένα, που οτιδήποτε άλλο ήταν “χάσιμο χρόνου”.

2. Κωστόπουλος και σκυλάδικο.

Αν τυχόν βρισκόσουν σε παρέα και άνοιγες συζήτηση για οτιδήποτε πέρα από την τηλεόραση, τα realities, τις γκόμενες, τον Θρύλο και την Πάνια, είχες πρόβλημα. Γινόσουν ο “βαρετός”, ο “ξενέρωτος”, ο “παράξενος”. Αν τυχόν ο τρόπος διασκέδασής σου δεν περιλάμβανε την Βανδή, τον Ρουβά, τον Ρέμο και τους λοιπούς φασουλήδες τότε ήσουν ο “κουλτουριάρης”, ο περιθωριακός. Αυτή η κατασκευή του πολιτισμικού περιθωρίου, ο εξοβελισμός της διαφορετικής κουλτούρας από το επαρχιωτικό mainstream, ήταν το λίπασμα για να ανθίσουν τα αγκάθια του φασισμού.

Γενιές γαλουχήθηκαν με το Nitro, με τις συμβουλές του κάθε Κωστόπουλου και με δεκάλογους επιτυχίας, σνομπάροντας την γνώση του βιβλίου, τους κλασικούς συγγραφείς και οτιδήποτε πνευματικό, εκτός αν συγκαταλεγόταν στην Ορθόδοξη πίστη. Όπως λέει κι ένα εύστοχο σύνθημα “με τόσα χρόνια Μύκονο, πως να βρεις τον δρόμο για την Ιθάκη;”.

3. Πολιτισμική ένδεια, ίσον ηθική κατάπτωση.

Σε συνέχεια της προηγούμενης επισήμανσης, ας κοιτάξουμε ποιους επιβράβευε τόσα χρόνια ο ελληναράς. Κάθε σούργελο, οποιοσδήποτε γινόταν ο χαϊδεμένος των media, πούλαγε δίσκους, γέμιζε τα τραπέζια στα clubs και πούλαγε μούρη. Η “μούρη” ήταν -και ακόμα δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό- πολύ πιο σημαντική απ’ οτιδήποτε άλλο στην υιοθέτηση του life-style. Σε συνδυασμό βέβαια με το ότι είμαστε από τους πιο τηλεορασόπληκτους λαούς, οδήγησε στην εκμηδένιση οποιασδήποτε διάθεσης για παιδεία. Η ενημέρωση, η αισθητική, ο τρόπος σκέψης, ήρθαν και κούμπωσαν με τα αντίστοιχα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο εξουσιαστικός λόγος έγινε ψευδής συνείδηση της πλειοψηφίας.

Και πως νομίζεις θα αντιμετωπίσεις αυτή την πλέμπα, όταν έχεις μάθει στον Χατζηγιάννη, την Μενεγάκη και τον Σουλειμάν; Πως έχεις θωρακιστεί απέναντι στις πιέσεις του περιβάλλοντος και με τι “όπλα” θα διαμορφώσεις μια αντι-κουλτούρα που θα αντιμετωπίσει την λαίλαπα;

4. Ευλογημένη άγνοια

Έχει τύχει να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με άνθρωπο που υπερασπιζόταν την άποψή του ότι τα βιβλία είναι χαμένος χρόνος, με το επιχείρημα “δεν διαβάζω για να έχω ανοιχτούς ορίζοντες“. Πέρα το τραγελαφικά οξύμωρο της υπόθεσης, τέτοια άτομα υπάρχουν πολλά σ’ αυτή την νότια χώρα της βαλκανικής. Η ηθελημένη άγνοια για γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, ήταν η προπαρασκευή του αμόρφωτου φασίστα που τώρα συντάσσεται με τον σκουρόχρωμο φυρερίσκο της Χ.Α. και την συμμορία του. Επίσης, η κουραδομαγκιά, οι κραυγές και η υιοθέτηση τηλεοπτικής γλώσσας, ευνόησαν την άγνοια. Όταν δεν έχεις άποψη, εύκολα συντάσσεσαι με το τίποτα.

5. Πρότυπα προς αποφυγή

Η ελληνική…show biz, ένα άθλιο συνονθύλευμα από πορνίδια, κυνικούς, ναρκισσιστές κι επικίνδυνα βλάκες, ήταν το πεδίο που ο τηλεορασόπληκτος Έλλην, αντλούσε συμπεριφορές, στερεοτυπικές φράσεις και “παιδευόταν”. Αν έχεις για πρότυπα ξανθιές περσόνες, εγωπαθή είδωλα και αμόρφωτα τσουτσέκια να σου κάνουν μασάζ στις προκαταλήψεις και διαιωνίζουν την δική τους ανεπάρκεια, τότε μετατρέπεσαι κι εσύ σ’ ένα άτομο πάσχον από παθολογίες διαφόρων μορφών και τύπων.

6. Το χρήμα ως θεός και διάβολος

Στις δύο προηγούμενες δεκαετίες ειδικά, ως μέτρο επιτυχίας, αναγνώρισης και κύρους τέθηκε το χρήμα. Ακόμη και η αξιολόγηση των ανθρώπων έπαιρνε ως μέτρο το “πόσα λεφτά βγάζουν”. Σε συνδυασμό με το ότι ο ελληναράς θεωρούσε γνωστό, άρα πιο αξιόπιστο (για τα δικά του μέτρα) όποιον έδειχνε η τηλεόραση, δημιουργήθηκε ο αυτοματισμός, ότι όσοι εμφανίζονται στο χαζοκούτι είναι πετυχημένοι, άρα λογικό να βγάζουν και χρήματα, ή και το αντίστροφο.

Το χρήμα τοποθετήθηκε ως το ύψιστο ζητούμενο, ως το ιερό δισκοπότηρο και μέσα σε μια ανταγωνιστική κοινωνία ούτως ή άλλως, γέννησε επιθυμία για δύναμη και εξουσία. Ακόμη, το να ακολουθήσεις το όνειρό σου κι ας μην είναι επικερδές, παραμένει μια αντιδημοφιλής επιλογή. Καθόλου τυχαία γονείς έσπρωχναν τα παιδιά τους να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και προγραμματιστές.

Οι παραπάνω λόγοι διαμόρφωσαν ανθρωπάκια αμόρφωτα, αποπροσανατολισμένα, άδεια από οποιαδήποτε κουλτούρα, απαίδευτα και υλιστικά. Η κρίση που βιώνουμε μπορεί να έχει αναφερθεί ότι είναι πρωτίστως ηθική και πολιτισμική, αλλά οφείλουμε να αντιληφθούμε πως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε όπλα για να την πολεμήσουμε. Και αν θέλουμε να αντιπαραταχθούμε, χρειάζεται μια ολική καταστροφή του ελληνικού τρόπου σκέψης. Ο πολίτης ή καλύτερα ο άνθρωπος οφείλει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει γύρω του, να διαβάζει, να σκέφτεται, να επιθυμεί την συμμετοχή. Οτιδήποτε άλλο ευνοεί αυτούς που αρέσκονται να μιλάνε για “κοινή γνώμη”, δηλαδή μια μάζα που εύκολα διαχειρίζονται μέσω των ΜΜΕ και μετά την πετάνε στην αρένα της “δημοκρατίας” και των προκάτ επιλογών της.


Strange Journal



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 13,5 ΕΚΑΤ. ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ;

Πόσο κοστίζουν σήμερα 13,5 εκατ. χρυσές λίρες που μας έκλεψαν οι Γερμανοί;

Η απόρρητη έκθεση και ... το δάνειο των Γερμανών σε σημερινά λεφτά

Η οφειλή της Γερμανίας από το «αναγκαστικό» δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής ήταν 13,5 εκατ. χρυσές λίρες -ποσό που τότε χαρακτηρίστηκε «άτοκη πίστωση», με τη ρητή δέσμευση, όμως, ότι θα επιστραφεί μετά το τέλος του πολέμου. Σήμερα, 79 χρόνια μετά, μαζί με τους τόκους αυτό το ποσό ανέρχεται στα 60-70 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Μάλιστα, η αποκάλυψη της εφημερίδας για την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις έφτασε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος και την προώθησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.

Το πρώτο μέσο που αναμετέδωσε την είδηση ήταν η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», εμπλουτίζοντας μάλιστα το ρεπορτάζ με στοιχεία από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ ακολούθησε η «The Daily Telegraph», η οποία αφιέρωσε στην ιστοσελίδα της εκτενές ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα φτάνει τα 162 δισ. ευρώ: 108 δισ. ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισ. ευρώ (σ.σ. τόσο το υπολογίζουν οι Γερμανοί) για το κατοχικό δάνειο που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944.

Μάλιστα, ο Γερμανός καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νόρμαν Πέεχ τονίζει ότι οι ελληνικές αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί και πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διακηρύξει δημόσια τις θέσεις της.

«Το 1953 είχε συμφωνηθεί στο Λονδίνο να τεθούν στο “ψυγείο” τέτοιες αξιώσεις ως τη μέρα που θα συνομολογηθεί ένα Σύμφωνο Ειρήνης. Ένα τέτοιο Σύμφωνο δεν υπήρξε ονομαστικά, αλλά η γενική άποψη είναι ότι το Σύμφωνο 2+4 που υπογράφηκε το 1990 από τα δύο τότε γερμανικά κράτη και τις νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, Σοβιετική Ενωση, Βρετανία, Γαλλία) υπέχει ακριβώς θέση Συμφώνου Ειρήνης. Από τότε “αποψύχθηκαν” πάλι οι αξιώσεις. Και δεδομένου ότι ως σήμερα έχουν περάσει μόλις 23 χρόνια, οι αξιώσεις διατηρούν πλήρως την επικαιρότητά τους»




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

WIKILEAKS: ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.


Wikileaks: Πυρηνικό εργοστάσιο ετοίμαζε ο Παπαδόπουλος
Τα πυρηνικά όνειρα της Χούντας. Τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτουν τις διαπραγματεύσεις με αμερικανική εταιρεία.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις των Wikileaks, με την νέα εφαρμογή αναζήτησης να φέρνει στο φως έγγραφα κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, τα οποία αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Χούντας και η ΔΕΗ βρίσκονταν σε πολύμηνες διαπραγματεύσεις με αμερικανική εταιρεία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη χώρα μας.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τάσκα όπως αναφέρουν τα Wikileaks, μία ημέρα πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι είχε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Εφέσιο.
Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα που αφορούσαν την πυρηνική ενέργεια. Σύμφωνα με τα Wikileaks δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ και η Αθήνα βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου, οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν.
Τον Ιούλιο του 1973, από στοιχεία που διασώθηκαν από τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, προκύπτει πως η εταιρεία Bechtel η οποία ανέλαβε την διαχείριση κατασκευής του Μετρό δύο δεκαετίες αργότερα, είχε επιλεγεί ως σύμβουλος για την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος τηλεγραφήματος που στάλθηκε έναν μήνα αργότερα: ''Οι διαπραγματεύσεις με την Bechtel προχωρούν ικανοποιητικά''.
Το ''πράσινο φως'' για το πυρηνικό εργοστάσιο δόθηκε το 1973
Το ''πράσινο φως'' για την δημιουργία του πυρηνικού εργοστασίου, δόθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1973 από τον υπουργό Ενέργειας Απόστολο Παπαγεωργίου, για τον οποίο οι ΗΠΑ είχαν την άποψη ότι προτιμούσε ''αργές κινήσεις'' στα ζητήματα πυρηνικής ενέργειας, όμως η εξέγερση του Πολυτεχνείου και το πραξικόπημα του Δημήτρη Ιωαννίδη, πρόλαβαν τις εξελίξεις με αποτέλεσμα το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας να ''παγώσει'' για τουλάχιστον δύο μήνες.
Το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον, αναθερμάνθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 όταν ο πρεσβευτής Τάσκα επανέφερε το θέμα στον διοικητή της ΔΕΗ Γιάννη Οικονομόπουλο τηλεφωνικώς. Τρεις ημέρες αργότερα η αμερικανική αποστολή στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ενημερώνεται από ανεπίσημη πηγή ότι η Ελλάδα ζητεί να αποκτήσει εμπλουτισμένο ουράνιο από τις ΗΠΑ για τον πρώτο της αντιδραστήρα, ο οποίος θα παραδίδονταν το 1980.
Απόρρητο έγγραφο: ''Πυρηνική ενέργεια, ΔΕΗ''
Τον Μάρτιο όμως ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Γιώργος Βαφειάδης ενημερώνει την αμερικανική πρεσβεία ότι η συμφωνία με την Bechtel έχει ''κολλήσει'', ενώ αποφασίστηκε τον Ιούνιο να μεταβεί αντιπροσωπεία της ΔΕΗ στο Σαν Φρανσίσκο για νέες διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της εταιρείας Bechtel.
Δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε τηλεγράφημα στην πρεσβεία στην Αθήνα με τίτλο ''Πυρηνική ενέργεια, ΔΕΗ'', το οποίο είναι το μοναδικό έγγραφο εκείνης της εποχής για την ενέργεια που παραμένει απόρρητο.
Όπως φαίνεται από νέο τηλεγράφημα, το ταξίδι της ΔΕΗ στις ΗΠΑ είχε θετικές εξελίξεις, με την Ουάσιγκτον να αναφέρει ότι υπογράφηκε συμφωνία με την Αμερικανική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για την προμήθεια εμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ δόθηκε και προκαταβολή χωρίς να γίνει ποτέ γνωστό το ποσό.
Το πρόσωπο-κλειδί των διαπραγματεύσεων
Πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις εκείνη την περίοδο φαίνεται ότι είναι ο Δημήτριος Συμεών, ο οποίος ανέλαβε τον Μάρτιο του 1974 τη θέση του διευθυντή στο γραφείο πυρηνικής ενέργειας της ΔΕΗ. Ο Συμεών δήλωνε, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ότι η πρώτη πυρηνική μονάδα θα λειτουργούσε στην Ελλάδα το 1983, ενώ σε εκτιμήσεις του ανέφερε ότι έως το τέλος του 1989 η Ελλάδα θα είχε επτά πυρηνικά εργοστάσια των 600 μεγαβάτ.

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΟΙ ΟΨΙΜΕΣ ΠΙΚΟΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.



«Να αποζημιωθεί η διαφαινόμενη απώλεια των παραγωγών»

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητά να συμπεριληφθούν οι όψιμες ποικιλίες, καθώς και τα συμπύρηνα ροδάκινα, στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγές του Νομού Πέλλας από τον παγετό του Μαρτίου.
Ο Βουλευτής τονίζει στην επιστολή του ότι, για πολλές παραγωγές (όψιμες ποικιλίες, συμπύρηνα ροδάκινα) η ζημιά που υπέστησαν αρχίζει να φαίνεται τώρα, με αποτέλεσμα η λήξη της προθεσμίας στις 8 Απριλίου να αφήσει  πολλούς παραγωγούς  εκτός της διαδικασίας δήλωσης ζημιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, η εξαίρεση των εν λόγω ποικιλιών έχει ως συνέπεια πολλοί παραγωγοί να κινδυνεύουν να χάσουν το εισόδημα τους, γεγονός που θα επιτείνει το πρόβλημα στους ήδη επιβαρημένους οικονομικούς προγραμματισμούς.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.


Έρχεται το νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού
Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ), ενώ αναγνώρισε τη σημασία τής διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Εκτίμησε επίσης ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας, θα συντελέσει στην απομάκρυνση των εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αναβάθμιση του Συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ) σε κοινωνικό εταίρο, και στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στο καθεστώς ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων με μόνο κριτήριο τη δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των δωματίων.

«Συγκεκριμένα, προβλέψαμε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, «ότι ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαζόμενα καταλύματα μέχρι 5 δωμάτια θα υπάγονται μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ. Από 6-10 δωμάτια, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ εφόσον ασκείται παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκείται παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, τα πρόσωπα αυτά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Τέλος, μόνο όσοι ιδιοκτήτες έχουν από 11 δωμάτια και πάνω θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό, με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό -όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν- σε "πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων"».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης εφέτος και υποστήριξε ότι «οι προοπτικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικές και αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού».

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) είναι τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί περισσότερες από 40.000 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, κατοικιών και μικρών ξενώνων σε όλη την Ελλάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΩΣ 300Τ.Μ. ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ!!!


Δωρεάν οικόπεδα έως και 300 τ.μ. στο Πήλιο
Δωρεάν μικρά οικόπεδα σε φτωχές οικογένειες, που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, θα παραχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, το επόμενο διάστημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις οικογένειες και τους νέους στον τόπο.

Τα οικόπεδα θα διανεμηθούν σε οικογένειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας. Με βάση τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να παραχωρηθούν σε ενδιαφερόμενους δημοτικά οικόπεδα έκτασης έως και 300 τετραγωνικών μέτρων, με τα κριτήρια επιλογής να είναι αυστηρά και τους δικαιούχους να επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Όπως διευκρινίζεται αποκλείεται η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων για καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων, καθώς και για ανέγερση σπιτιού το οποίο δεν θα αποτελεί πρώτη κατοικία και θα πρόκειται είτε να ενοικιαστεί, είτε να χρησιμοποιηθεί ως εξοχικό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, η παραχώρηση θα γίνει δωρεάν και ισοβίως, χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση επιστροφής της έκτασης στο Δήμο μετά από ορισμένα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας πρόκειται να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων θα είναι αυστηρά, προκειμένου να μην προκύψουν είτε αδικίες, είτε περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε δημότες, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Δήμου είναι ότι οι μικρές δημοτικές εκτάσεις, οι οποίες θα παραχωρηθούν δωρεάν για την ανέγερση πρώτης κατοικίας, βρίσκονται εντός των ορίων του κάθε οικισμού, ενώ αποκλείονται από τη δράση οι αντίστοιχες που βρίσκονται εκτός ορίων.

ON-LINE ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!


Click on the slide!
Σκηνή από κάποιο φρικιαστικό έγκλημα ή μία απλή σύμπτωση; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συνέβη δίπλα στη λίμνη στην πόλη Almere της Ολλανδίας
Ερωτήματα εγείρονται από την εικόνα του Google Earth στην οποία απεικονίζεται μία κόκκινη κηλίδα και ίχνη αυτής σε σημείο δίπλα σε λίμνη της Ολλανδίας.

Η εικόνα είδε το φως της δημοσιότητας και αμέσως όλοι ξεκίνησαν να κάνουν εικασίες για το περιεχόμενό της και για όσα θα μπορούσαν να έχουν διαδραματιστεί εκεί.


Η δορυφορική φωτογραφία συνθέτει ένα τρομακτικό σκηνικό και θα μπορούσε να είναι ο τόπος ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Μάλιστα, στην άκρη διακρίνεται και μία σκοτεινή φιγούρα, για την οποία κανείς δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της χιλιομετρικής απόστασης. Οι πιο ψύχραιμοι μιλούν για ένα απλό ίχνος νερού που άφησε κάποιος βγαίνοντας από τη λίμνη.

Το Google Maps έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους πως ένα φρικτό έγκλημα μπορεί να πραγματοποιήθηκε και να πέρασε απαρατήρητο στην πόλη Almere της Ολλανδίας, κοντά σε λίμνη λίγο έξω από το Άμστερνταμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνήθιστες εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους από τους δορυφόρους της Google.


Νωρίτερα φέτος , στο Μπρίστολ της Αγγλίας ήρθε στο φως εικόνα από έναν άνθρωπο- φάντασμα, καθώς η περιοχή αυτή θεωρείται εγκαταλελειμμένη. Το χωριό αυτό είχε καταστραφεί σύμφωνα με πληροφορίες το 1946 και από τότε δεν υπήρχε ζωή στην περιοχή.

Σε άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε φύλακας ισχυρίστηκε επίσης ότι εντοπίστηκε, από δορυφόρους της Google, το τέρας του Λοχ Νες στα Highlands της Σκωτίας.

Η πόλη του Almere, όπου και τραβήχτηκε η τελευταία παράξενη εικόνα του Google Earth που παραπέμπει σε σκηνή εγκλήματος, κατοικείται από 193.000 ανθρώπους.

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


15Μπορεί το VMRO-DPMNΕ του Ν. Γκρούεφσκι να κέρδισε τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων, επανεκλέγοντας την περασμένη Κυριακή στον δεύτερο γύρο τον Κ. Τραγιάνοφσκι, όμως έχασε τον δήμο στο κέντρο της πόλης.

Κι αυτό έχει τη σημασία του, αφού εκεί ο τέως πλέον δήμαρχος Βλ. Τοντόροβιτς υλοποιούσε το... περίφημο σχέδιο του Γκρούεφσκι «Σκόπια 2014» για τον εξαρχαϊσμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση των γνωστών αγαλμάτων των αρχαίων Μακεδόνων .

Τον δήμο κέρδισε τελικά το στέλεχος του φιλελεύθερου κόμματος Αν. Ζερνόφσκι, που συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Μπ. Τσερβενκόφσκι.

Όμως την επομένη της ήττας, και λίγο πριν αποχωρήσει, ο τέως πλέον δήμαρχος του κέντρου φρόντισε να στείλει συνεργεία ώστε να εγκαταστήσουν δεκάδες αγάλματα που υπήρχαν στις αποθήκες. Μάλιστα τα ΜΜΕ των Σκοπίων -όσα λίγα δεν ελέγχει ο Γκρούεφσκι- κάνουν λόγο για 46 (!) αγάλματα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΤΟ WATFORD Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ.


15Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από πηγή του βετεράνου δημοσιογράφου Jim Tucker,φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η μυστικοπαθής ομάδα Bilderberg θα διεξάγει την ετήσια ομιλία της στο ξενοδοχείο Grove, ενα πολυτελές ξενοδοχείο λίγο έξω το Watford στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 εώς 9 Ιουνίου.

Όπως περιγράφεται αναλυτικά σε μια έκθεση στις 2 Απριλίου με τίτλο Bilderberg 2013 που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Λονδίνο; , η πηγή του Tucker του είπε ότι η διάσκεψη ήταν πιθανό να λάβει χώρα εντός 40 μιλίων από το Λονδίνο, κοντά στο Watford που βρίσκεται μόλις 20 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας.

Οι πληροφορίες από τον συντάκτη Charlie Skelton απο την Guardian του Λονδίνου και την ιστοσελίδα της bilderberg2013.co.uk, δείχνουν το ξενοδοχείο Grove στην επαρχία του Hertfordshire ως τόπο για μια συνάντηση η οποία θα προσελκύσει συνήθως πάνω από εκατό εξουσίες επιρροής από το χώρο των επιχειρήσεων, των τραπεζών, των πανεπιστημίων , την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης, και συγκριτικά ελάχιστης προσοχής του Τύπου.

Στις αρχές της εβδομάδας , ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας και πρώην Γενικός Ανακριτής Ferdinando Imposimato κατηγόρησε τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ότι βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη ως μέρος της "Επιχείρησης Gladio" σε μια συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα ειδήσεων. 




ΠΗΓΗ...defencenet.gr

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑΪΖΕΙ 3.000 ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ.


.Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση Έλληνα.

Κάθε μέρα στήνει το πρόχειρο κουζινάκι του σε διαφορετικό σημείο της Αθήνας και προσφέρει εντελώς δωρέαν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.

«Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ελεημοσύνη ή κάποιου είδους συσσίτιο. Όχι, αυτό που κάνουμε εδώ λέγεται αλληλεγγύη…» λέει στη Lifo, ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». 

Ξεκίνησε την ανιδιοτελή δράση του τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από ένα περιστατικό που, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, τον στιγμάτισε. «Εργαζόμουν για 25 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ως στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έχασα τη δουλειά μου και έως σήμερα παραμένω άνεργος. Το πρώτο διάστημα ήταν σκληρό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω και σε ηλικία 47 ετών επέστρεψα στο πατρικό μου, όπου μένω πλέον με τη μητέρα μου. Έκανα πολλές προσπάθειες να βρω δουλειά, όμως όλες έπεσαν στο κενό.

Κι εγώ με τη σειρά μου σε πολύμηνη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βλέπω κανέναν, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, ήμουν μονίμως χαμένος στις σκέψεις μου. Συνολικά έκανα ένα εξάμηνο να βγω από το σπίτι. Ώσπου μια μέρα αποφάσισα να κάνω έναν περίπατο για να καθαρίσει κάπως το μυαλό μου από την κλεισούρα. Και τότε συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περπατώντας στον δρόμο αντίκρισα δυο παιδιά, όχι μεγαλύτερα από 14 ετών, να παλεύουν πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων για ένα σάπιο μήλο. Χτυπούσαν με μανία το ένα το άλλο, προσπαθώντας να το πάρουν. Η εικόνα αυτή με συγκλόνισε.

Γυρίζοντας σπίτι, πήρα τηλέφωνο μια φίλη και τη ρώτησα αν θα την ενδιέφερε να βγούμε παρέα και να μοιράσουμε φαγητό σε κόσμο που έχει ανάγκη. Δέχτηκε και την επόμενη μέρα φτιάξαμε μερικά σάντουιτς και πήραμε τους δρόμους. Στην αρχή οι περαστικοί, ακόμα και οι άποροι, μας αντιμετώπιζαν με δισταγμό – παρότι προσφέραμε εντελώς δωρεάν φαγητό, κανείς δεν το έπαιρνε. Έτσι, τα πρώτα σάντουιτς αναγκαστήκαμε να τα φάμε εμείς. Όμως, δεν το βάλαμε κάτω. Ξαναβγήκαμε λίγες μέρες μετά και αυτήν τη φορά τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Σήμερα, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ταΐζει 3.000 ανθρώπους τον μήνα, δηλαδή περίπου 90-100 άτομα την ημέρα».

Για τον Κώστα αυτό το κατόρθωμα δεν είναι παρά μια συλλογική νίκη, γιατί με τον καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έσπευδαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας φαγητό. «Καμιά φορά ακούω να λένε ότι ο Έλληνας είναι απαθής προς τον συνάνθρωπό του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του. Από την εμπειρία μου και μόνο θα σου πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις προσφέρθηκε να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα, τα οποία με συγκίνησαν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το πρώτο είναι ο ορισμός της αλληλεγγύης. Πέρσι, ένα μεσημέρι μαγείρευα στο Πεδίον του Άρεως, όταν ξαφνικά με πλησιάζει ένας ηλικιωμένος άντρας και με ρωτά τι κάνω εκεί.

Από τα ρούχα του φαινόταν φτωχός άνθρωπος και πίστεψα ότι ήθελε να μου ζητήσει φαγητό. Όταν του εξήγησα τι έκανα, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπορούσα να τον συνεφέρω με τίποτα! Και τότε ο παππούς έκανε κάτι που μου έσκισε την καρδιά στα δύο.

Έβγαλε από μία σακούλα μια φραντζόλα ψωμί και την έκοψε στη μέση. Κλαίγοντας μου είπε: «Λεβέντη μου, λεφτά δεν έχω, ούτε φαγητό να σου δώσω, μονάχα αυτήν τη φραντζόλα ψώνισα σήμερα. Σου δίνω τη μισή για να φάνε κι άλλοι άνθρωποι. Πάρ’ τη, σε παρακαλώ, αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό». Τρελάθηκα! Το βράδυ σκεφτόμουν το περιστατικό και κατέληξα πως αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη. Να προσφέρεις κάτι από το υστέρημα, όχι από το περίσσευμά σου. Το άλλο παράδειγμα αφορά μια κυρία της καλής κοινωνίας, η οποία είναι σύζυγος πολύ γνωστού εφοπλιστή και μου φέρνει πολύ συχνά, μόνη της πάντα, δεκάδες σακούλες με φαγητό, για να έχω αποθέματα και να μην ξεμένω. Μόνο μία χάρη μου έχει ζητήσει. Να μη μάθει ποτέ κανείς το όνομά της».

Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει τον Κώστα αρκετοί φορείς αλλά και μεγάλα σούπερ μάρκετ, για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Ουδέποτε αποδέχτηκε κάποια από τις προτάσεις τους. «Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτού του τύπου τις “βοήθειες” και δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη. Θα προχωρήσω μόνος μου, συντροφιά αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου από καρδιάς. Οι εταιρείες, η Εκκλησία ή άλλοι φορείς πιστεύουν ότι οι άποροι είναι ζώα που θα τους πετάξουν λίγο φαγητό και αυτοί θα τρέξουν να τους γλείψουν το χέρι. Όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη κάτι περισσότερο. Κάποιον να τους ακούσει, να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί τους την ώρα που μοιράζονται ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι που τους λείπει, όχι η ελεημοσύνη της κακιάς ώρας».

Την ώρα που συζητάμε με τον Κώστα το συνεργείο του γαλλικού Canal Plus –που έχει φτάσει στο μεταξύ– τραβάει πλάνα από την αυτοσχέδια κουζίνα του. Μια μεσόκοπη περαστική κυρία ρωτά τη γαλλόφωνη δημοσιογράφο Αγγελική Κουρούνη και τον καμεραμάν Χριστόφορο Γεωργούτσο από πού είναι. Όταν της απαντούν «από τη Γαλλία», εκείνη αρχίζει να φωνάζει: «… Δείξτε τα, δείξτε, να δουν τα χάλια μας». Ο Κώστας παρεμβαίνει ευγενικά: «Όχι, κυρία μου, δεν είναι εδώ για να δείξουν τα χάλια μας, αλλά την αλληλεγγύη μας. Το ξεχασμένο μας φιλότιμο που ξυπνά και πάλι έπειτα από 20 χρόνια χειμερίας νάρκης».

Πίσω, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών συλλέγει πληροφορίες για την κουζίνα. Όταν μαθαίνουν ότι ο Κώστας είναι άνεργος και, παρ’ όλα αυτά, προσφέρει δωρεάν φαγητό σε άπορους, δείχνουν έκπληκτοι. Ο άντρας ρωτά πώς μπορούν να βοηθήσουν κι εκείνοι. «Πείτε στη φράου Μέρκελ να μη μας ζορίζει τόσο πολύ…» λέει κομματάκι ειρωνικά μια κυρία, η οποία συχνά-πυκνά φέρνει τρόφιμα στον Κώστα.

«Αυτό, μάλλον, πρέπει να το πει ο πρωθυπουργός σας…» απαντά ο ετοιμόλογος Γερμανός, ανταποδίδοντας με ένα χαμόγελο. Δειλά-δειλά οι πρώτοι «θαμώνες» της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κάνουν την εμφάνισή τους στο πλακόστρωτο του Θησείου. Το μενού σερβίρει σήμερα κοτόπουλο με μανέστρα.




ΠΗΓΗ...iefimerida.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Μ.Υ.Ε..



Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης παραβρέθηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των μικρών υδροηλεκτρικών έργων και γενικότερα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας των μικρών υδροηλεκτρικών έργων και στην προσφορά αυτών στην βελτίωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και στην προστασία των υδατικών πόρων.

Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες κατά τις οποίες ο συνδημότης μας Σηφάκης Ιωάννης επανεξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου.



Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμωπίας:



Κύριοι του Προεδρείου, κύριοι, μέλη του Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα.

   Καταρχήν να σας καλωσορίσω στον Δήμο μας και να σας ευχαριστήσω που επιλέξατε την πόλη μας, την Αριδαία, για την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου σας. Και αυτό πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο καθώς 13 Μικρά υδροηλεκτρικά έργα λειτουργούν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου μας.

Κυρίες και κύριοι,

Ο πλανήτης μας βιώνει σήμερα συνθήκες αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού αδιεξόδου. Η επιλογή της επιθετικής ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης και της άκρατης απελευθέρωσης των αγορών, επέβαλε ένα μοντέλο ανάπτυξης απολύτως καταστροφικό για τη φύση και τις ισορροπίες της.

   Οι συνειρμοί για το μέλλον του πλανήτη και την εξέλιξη της ζωής είναι δυσοίωνοι. Η εξάντληση των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη , με γεωμετρική πρόοδο, αξίωση για ενέργεια, καθιστούν την «πράσινη ανάπτυξη» μονόδρομο.



  Η διαχείριση των υδάτινων πόρων δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην κατασκευή μεγάλων φραγμάτων  και ανάλογης κλίμακας τεχνικών έργων, τα οποία αντί της εξοικονόμησης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, με ταυτόχρονη προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και νοοτροπίες και ενισχύουν τη ζήτησή του.

   Οι υδάτινοι πόροι δεν είναι εμπορεύσιμο είδος. Αποτελούν φυσικό και κοινωνικό αγαθό. Είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να διασφαλίζουμε την διατήρησή τους ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

     Η συμβολή των μικρών υδροηλεκτρικών έργων, σε αυτήν την κατεύθυνση, με την μείωση του ενεργειακού κόστους, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα την συνολική βελτίωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας, είναι αδιαμφισβήτητη και θα πρέπει να αναδειχθεί και να προωθηθεί σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο.

  Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του συνδέσμου σας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΔΑΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


               
  Ανακοινώνεται η ανάρτηση από τις 15/4/13 του Πίνακα Κατάταξης της Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2013 για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού οκτάμηνης απασχόλησης στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.     
                  
Ο Πίνακας έχει αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων της υπηρεσίας ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 2381-3-51335, 386. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας.
Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
10.15: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.
Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, 
κ. Γεωργίου Ι. Τσαμασλή. 

11.00: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Γ΄Σ.Σ. από τους κ.κ.:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώμα Στρατού, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ – SMART SPECIALIZATION» ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα Εργασίας και Διαβούλευσης για την «Έξυπνη Εξειδίκευση – Smart Specialization» και την Περιφερειακή Στρατηγική Καινοτομίας στην ΠΚΜ,  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στις 17:30 - 20:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη). 

Το πρόγραμμα της ημερίδας  έχει ως εξής:
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 
17:30 – 18:00: Προσέλευση – εγγραφές 
18:00 – 18:45: Χαιρετισμοί:
-  Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
 - Τζελίνα Μακραντωνάκη, Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Π.Κ.Μ.
- Μυρτώ Ζορμπαλά, Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής
- Δήμητρα Κανελλόπουλου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής

     18:45- 19:15: Ομιλίες:
«RIS3 σε Περιφέρειες της Ελλάδος – Κατευθύνσεις στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση»
- Νίκος Κομνηνός, Καθηγητής ΑΠΘ, Διευθυντής Ερευνητικής Μονάδας Αστικής Ανάπτυξης και Περιφερειακής Καινοτομίας URENIO
19:15- 19:45: «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020. Περιφερειακή Διάσταση του Σχεδιασμού ΕΤΑΚ». 
- Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
19:45- 20:30: Ανοιχτή συζήτηση
20:30: Λήξη 

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.



Μια μέρα γεμάτη εικόνες έζησαν οι χορευτές του παιδικού τμήματος του Μορφωτικού συλλόγου Προμάχων .
   Τα παιδιά συνοδευμένα από τους γονείς, την δασκάλα τους Πολυξένη Νάνου και  μέλη  Δ.Σ του συλλόγου, επισκέφτηκαν το μουσείο της Πέλλας, και ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολόγο Ευγενία Σπανού σε όλα τα εκθέματα του μουσείου.
Στην συνέχεια γευμάτισαν σε μεγάλο πολυχώρο  της Θεσσαλονίκης, και αργά το απόγευμα,  παρευρέθηκαν  στο 21 φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων  του Δήμου Νεάπολης –Συκεών , που αυτός ήταν ο σκοπός του ταξιδιού και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές ακροατήριο .
   Ο Μορφωτικός Σύλλογος συμμετέχει για αρκετά χρόνια στο φεστιβάλ αυτό, αφού πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό.
Με τον τίτλο ¨τα παιδιά του φεστιβάλ  χορεύουν για τα παιδιά¨ στόχος  του φεστιβάλ αυτού  είναι η διάδοση και η προβολή της παράδοσης μας, η καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων και φορέων και η δημιουργία εσόδων για την ενίσχυση ιδρυμάτων, που έχουν σχέση με το παιδί.
    Παιδιά και γονείς έδωσαν ραντεβού για το καλοκαίρι, για μια καινούρια ευχάριστη εμπειρία ,όπως ήταν και η χθεσινή.
Συγχαρητήρια στον σύλλογό μας, που με τις δράσεις του αυτές, προάγει την αγάπη των παιδιών για την παράδοση και τον πολιτισμό.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...






























ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΜΑΡΙΑ ΒΕΣΚΟΥ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...