Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Αυτήν την εικόνα πρέπει να την δει όλος ο κόσμος
Ενώ περιοδικά και τηλεόραση μας ενημερώνουν για την βίο και τους έρωτες ηθοποιών, ποδοσφαιριστών και άλλων διασημοτήτων, ο Αρχηγός της φυλής Kayapo ακούει τα χειρότερα νέα της ζωής του:

Η κα Dilma, η πρόεδρος της Βραζιλίας, έχει μόλις δώσει την έγκρισή της για την κατασκευή ενός τεράστιου υδροηλεκτρικού φράγματος (του τρίτου μεγαλύτερου στον κόσμο).

Αυτό είναι η θανατική ποινή για όλες τις φυλές που ζούν στις όχθες του ποταμού διότι το φράγμα θα κατακλύσει όχι λιγότερο από 988.421 στρέμματα του δάσους. Περισσότεροι από 40.000 ντόπιοι θα πρέπει να βρουν άλλο τόπο στον οποίο θα είναι σε θέση να επιβιώσουν. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αποψίλωση των δασών και η εξαφάνιση πολλών ειδών φυτών και ζώων θα είναι ένα τετελεσμένο γεγονός.

Γνωρίζουμε ότι μια απλή εικόνα είναι το ισοδύναμο χιλίων λέξεων, δείχνει το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για την «ποιότητα ζωής» των λεγόμενων «σύγχρονων ανέσεών» μας. Δεν υπάρχει χώρος στον κόσμο πια για εκείνους που ζουν διαφορετικά. Τα πάντα πρέπει να ισοπεδωθούν, ο καθένας, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης πρέπει να χάσει και την ταυτότητα και τον τρόπο ζωής του.

Αν αυτό σας εξοργίζει, σας καλώ και σας παρακαλώ θερμά να «μοιραστείτε» αυτό το μήνυμα με όλους σας τους φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Σας ευχαριστώ στο όνομα της ζωής, της φύσης και της βιοποικιλότητας.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΑΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΑΣ.

Οι νεκροί μας νεκροί μας κι οι νεκροί σας νεκροί σας

Βρέχει φράουλες απόψε στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στα της από εδώ πλευράς τουλάχιστον. 

Είπα κι εγώ κάνα δυο ευαίσθητα και κάνα δυο κυνικά, έφτασα μέχρι και να λογοκρίνω ως ανάρμοστο για την ώρα και το στάτους μου (pun ιντέντιντ) αστειάκι για το ματς του θρύλου με την ΑNADOLU EFES σε σύνδεση με την πληροφορία πως «Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ως προσκεκλημένος της λέσχης Bab-I Ali, παραχώρησε συνέντευξη στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANADOLU», άρα στο ύψος μου ως πολίτης στάθηκα και το καθήκον μου το εκτέλεσα και με το παραπάνω.

Δεν ξέρω τι βρέχει απόψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της από εκεί πλευράς. Με τη Μανωλάδα μας πάντως απαντούμε στη Βοστώνη τους. Ας είναι αυτοί όλοι Βοστωνέζοι, εμείς είμαστε όλοι αλλοδαποί εργάτες που μας πυροβολούν επειδή ζητήσαμε δεδουλευμένα μηνών. Αυτές οι ψυχάρες είμαστε. Και θα μποϊκοτάρουμε και τα προϊόντα σας ελληναράδες μανωλαδαράδες. Κι αν στο μεταξύ μας απελάσετε επειδή πυροβοληθήκαμε χωρίς χαρτιά, θα πάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πατρίδας μας -ανοικτά λογικά θα είναι- και θα σας την λέμε από εκεί. Θα κάνουμε κι ένα τελευταίο πάρτι για το θάνατο της Θάτσερ. Εσείς ας την θάβετε με 11,6 εκατομμύρια ευρώ, δεν πεθαίνει κάθε μέρα κανείς, πριγκιπικοί γάμοι, θατσερικές κηδείες, έλα μωρέ πρωτόκολλο και τελετή και αθάνατη πεθαμένη αυτοκρατορία, κλας ρε, κλας, και τα Σάββατα άουρ κλας πίνει και πλακώνεται για την κάθε Μίλγουολ, στα στενάκια όμως, αφού τα γήπεδα τα έκανε Καντέρμπουρι η Μάγκι.

Εμείς Μαδουρικοί, εσείς Καπριλιστές, στο τσακ σας πήραμε πάλι, και νεκρός σας πηδάει ο Τσάβες, κι αν στις Σκουριές είχε φράουλες και στη Μανωλάδα χρυσό, όλα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, σωστά; Δεν κοιτάει η κάθε τοπική κοινωνία τα του τόπου της, η κάθε τοπική κοινωνία ανήκει ιδεολογικά εδώ ή εκεί.

Και κάπως έτσι μοιρασμένοι εμείς κι εσείς, κραδαίνουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες μας, κατανέμοντάς τους με τρόπο οιονεί αυτόματο. Κι οι πιο δικοί σας νεκροί, οι πιο εμβληματικοί, αυτοί για τους οποίους μας μιλάτε μέρα παρά μέρα, οι νεκροί φυσικά της Μαρφίν. Με τη διαφορά πως είναι δικοί σας μόνο αναφορικά με τις κατηγορίες για τους δολοφόνους με τις μολότωφ και κατ΄επέκταση τους διαδηλωτές, τους απεργούς, τους μη μεταρρυθμιστές. Σήμερα που ξεκίνησε η δίκη των υπευθύνων της τράπεζας, στα αρχίδια σας οι νεκροί της Μαρφίν, στο μουνί σας οι νεκροί της Μαρφίν, όπως στα αρχίδια μας και στο μουνί μας αυτοί που πυροβολήθηκαν στη Μανωλάδα.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, να την λέμε ο ένας στον άλλο, να περάσει η ώρα, να ξαπλώσουμε, να κοιμηθούμε, κι αύριο να τσακωθούμε για κάτι καινούριο. Κρίση είναι θα περάσει.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ" – ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ (VIDEO)


1Απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης, από το βιβλίο της Εξόδου θυμίζει το περίεργο αλλά αληθινό συμβάν που λαμβάνει χώρα, στο τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο νησί της Κορέας το Jindo.


Της Έλενας Θεοδώρου


Διάσημο, για το στεγνό δρόμο περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, που εμφανίζεται για μία μόλις περίπου ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.Όπως λέει τοπικός θρύλος, πολλά χρόνια πριν στο Jindo υπήρχαν πολλές τίγρεις που συχνά πυκνά κατέβαιναν στο χωριό, τρομάζοντας τους ντόπιους οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. 

Αφού το νησί εκκενώθηκε, ο μόνος άνθρωπος που έμεινε πίσω ήταν μία ηλικιωμένη γυναίκα, η Βbyong. Έτσι καθημερινά, προσευχόταν στο θεό του ωκεανού Yongwang, να μπορέσει να δει και πάλι την οικογένειά της. Έτσι, ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, ο θεός εμφανίστηκε στο όνειρο της, λέγοντας της, « θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα.»

Η γριά Bbyong, το επόμενο πρωί βγήκε στη θάλασσα και αφού προσευχήθηκε ξανά, εμφανίστηκε το ουράνιο τόξο, ενώ το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε, εμφανίστηκε ο δρόμος που ο Θεός είχε πει στην ηλικιωμένη γυναίκα. Από αυτό το δρόμο η οικογένειά της αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού επέστρεψαν και πάλι στο τόπο τους.


1


Από τότε όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν προς τιμήν του Θεού Yongwang και της γριάς Bbyong, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και διασχίζοντας και οι ίδιοι το δρόμο, ονομάζοντας τη εκδήλωση αυτή αυτό «το θαύμα του Μωυσή».


Δείτε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/



                                

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...