Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΝΟΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν τη δράση
 «Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός»,
 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας στο τέλος της εκδήλωσης πάνω από 50 κούτες με ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια, που θα διατεθούν στα παιδιά άπορων οικογενειών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στη δράση, που  διοργάνωσαν από κοινού η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί». 
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε :«Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία όλοι βιώνουμε, έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να συγκεντρώσουμε δώρα και λαμπάδες για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ανάγκη, κυρίως  αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά για μία ακόμη φορά στη δράση “Αυτό το Πάσχα γίνε κι εσύ νονός”, που συνδιοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Όλοι Μαζί για το Παιδί” και στηρίζει κάθε ανάλογη δράση που έχει ως στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής. 
Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα δώσουν το ίδιο δυναμικό «παρών» και στην επόμενη εκδήλωση της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος αρμόδια για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Έφη Βασιλειάδου, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Σιδηρόπουλος,  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ και της Εθνικής Τράπεζας.
Η δράση θα επαναληφθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη (16.00-19.00)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ 4ο AGRO QUALITY FESTIVAL



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τ.μ, με τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο-ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά,  μέλι, κλπ.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι  η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το Φεστιβάλ ποιοτικών αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 17 έως 19 Μαΐου 2013.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand για κάθε επιχείρηση),  χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 26/4. Ειδικότερα: 
   Η ΠΚΜ καλύπτει την ενοικίαση του χώρου (4-8 τ.μ ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό (1 τραπέζι ή γραφείο, 1 καρέκλα και 2 ράφια).
  Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.
  Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
  Τονίζεται ότι η έκθεση  θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (πώληση προϊόντων) .
  Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
  Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα γίνει γαστρονομική παρουσίαση από τους chef του ΕΟΣΣ  διαφόρων τοπικών πιάτων της Περιφέρειάς μας οπότε καλό θα ήταν οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν να υπολογίσουν και μια ποσότητα προϊόντων που θα ήθελαν να προσφέρουν ώστε  να παρασκευαστεί το επιδεικτικό γεύμα των εγκαινίων, το ελληνικό πρωινό και οι υπόλοιπες γαστρονομικές προτάσεις με χαρακτηριστικές συνταγές που εσείς θα μας υποδείξετε. (Στόχος είναι οι επισκέπτες να “γευτούν” τις ιδιαίτερες γεύσεις της περιφέρειας και να τις αναζητήσουν ξανά.)
  Τέλος, στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival  θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς. 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο e-mail:rdo@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Παρασκευή: 16.00 – 22.00
Σάββατο: 10.00 – 22.00
Κυριακή: 10.00 – 22.00
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Γλυκερία Καραλή στο τηλέφωνο 2310910445.  
Στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) http://www.edpa.gr υπάρχουν πληροφορίες για την έκθεση καθώς και έντυπο συμμετοχής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 15/04/2013 έως 20/05/2013
http://www.toxotisfm.gr/images/dot_h.gif
http://www.toxotisfm.gr/images/dot_h.gif
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ανάταση Στην Πέλλα» προσκαλεί τους/τις κατοίκους των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας, Σκύδρας για συμμετοχή στο τοπικό σχέδιο για την απασχόληση "Δίκτυο Προώθησης ανέργων στην απασχόληση μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων".
Οι ομάδες δυνητικών ωφελουμένων είναι οι:
I.Άνεργοι/ες δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
II.Νέοι/ες επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών) 
III.Αγρότες/ισσες
και οι οποίοι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για την ένταξή τους στις Δράσεις του Σχεδίου.
Οι ωφελούμενοι, εφόσον ολοκληρώσουν τις δράσεις Κατάρτισης-Επιμόρφωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, θα προωθηθούν στην απασχόληση είτε μέσω της ίδρυσης/επέκτασης της δικής τους επιχείρησης, είτε μέσω της πρόσληψης τους σε επιχείρηση, είτε μέσω της ένταξής τους σε άλλα προγράμματα.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 15/04/2013 έως 20/05/2013.
Την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το έντυπο της αίτησης συμμετοχής και πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα βρείτε
στην ιστοσελίδα www.anatasistinpella.gr  και στο Δήμο Αλμωπίας από τη κα Μαρία Φάφκα, στο τηλέφωνο 2384350241/242,εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΟΒΛΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.


Βασίλης Παπακωνσταντίνου :
 «Yπήρχε μια ηλιθιότητα, μια αρχοντοβλαχιά, μια εικόνα του νεοέλληνα η οποία δεν ήταν δική του»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο Αχελώος tv και στον Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εποχή που ζούμε, τη σημερινή πολιτική κατάσταση, ενώ έκανε δημόσια την αυτοκριτική του.

«Ποτέ δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν περήφανο λαό και έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Το θέμα είναι ότι μπορούν να κάνουν μόνο ένα είδος υποταγής. Μια οικονομική υποταγή και αυτό κάνουν στις μέρες μας», δήλωσε o αγαπημένος ροκάς της ελληνικής μουσικής σκηνής σχολιάζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και συνέχισε:«Δεν βλέπω αντίδραση μέχρι τώρα. Πίστευα ότι οι Έλληνες θα ξεσηκωνόντουσαν πιο γρήγορα. Περιμένω περισσότερα από τους Ισπανούς και από τους Πορτογάλους και μετά από τους Έλληνες. Οι Ισπανοί μας διδάξαν να κατεβούμε στο σύνταγμα, μας είχαν κράξει μάλιστα λέγοντας ότι Έλληνες κοιμούνται και έτσι θίγοντας μας το φιλότιμο μας έκαναν να κινηθούμε. Είμαστε περίεργος λαός και έχουμε και ένα μαζοχισμό μέσα μας».

Δε διστάζει να παραδεχτεί ότι ο Έλληνας είχε πέσει στην παγίδα του καταναλωτισμού:

«Ο Νεοέλληνας μετά την δικτατορία κατάπινε όλο και περισσότερο εκείνα τα προϊόντα που του έδιδαν προκείμενου να τον σκλαβώσουν αργότερα. Έβλεπα πως η τηλεόραση σιγά-σιγά έφερε στην αρχή ως πλάκα το new life style και μετά αυτό έγινε κυρίαρχο, πως στην αρχή ήρθε το big brother ως πλάκα και μετά έγινε κατεστημένο και κυρίαρχο. Επίσης, εκεί που στην αρχή κοροϊδεύαμε τα ψώνια με τις νοικιασμένες porche, μετά είδαμε πως αυτό έγινε κυρίαρχο έξω από τα μπουζουκομάγαζα και τα club.

Όλο αυτό ήταν μια ηλιθιότητα, μια αρχοντοβλαχιά, μια εικόνα του νεοέλληνα o οποίος ήθελε ντε και καλά να επιδείξει μια ταυτότητα η οποία δεν ήταν δική του, αλλά ήταν φτιαγμένη μέσα από τα μέσα μαζικής ύπνωσης .

Ήθελε και αυτός να ξεχωρίσει και να δείξει πως κάποιος ήταν μέσα από υλικά πράγματα, ντύσιμο, αυτοκίνητο , παπούτσι. Ξαφνικά τώρα δεν έχει να αποπληρώσει τις porche και τα υπερπολυτελή σπίτια » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσο για το τι άλλο πιστεύει ότι λείπει από την εποχή είπε:

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και η μοναδική αντίσταση είναι πια ένα κουράγιο, ένα χαμόγελο, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια. Στις μέρες μας οι περισσότερες συνδιαλλαγές που γίνονται μεταξύ των ανθρώπων είναι οικονομικές, νομίζεις ότι εάν τελικά δεν έχεις την δυνατότητα να πας να αγοράσεις, χάνεις μαζί και την υπερηφάνεια σου.

Είναι λάθος, η υπερηφάνεια παραμένει ακόμη και όταν ψάχνεις τα σκουπίδια για να πάρεις κάτι να φας. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν άνθρωποι καλοντυμένοι, καθαροί που ψάχνουν μέσα στους σκουπιδοντενεκέδες, έχουν την αξιοπρέπεια τους και δεν την χάνουν επειδή ψάχνουν να βάλουν κάτι στο στόμα τους».

Το Βίντεο




ΠΗΓΗ...http://taxalia.blogspot.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΕΔΕΙΡΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ!!!


Άγριο ξύλο έπεσε σε αγώνα αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Πήγασο και τους Αμπελόκηπους, ομάδας Β' κατηγορίας, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες ποδοσφαιριστών,...
ο διαιτητής αγνοούσε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τις υποδείξεις του βοηθού του.

Ο διαιτητής, σύμφωνα με το "dete.gr" , έπαιρνε πάνω του όλες τις αποφάσεις, γεγονός, που προκάλεσε την αντίδραση του βοηθού του.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και έφυγαν από το γήπεδο με μάτια μαυρισμένα και σκισμένες στολές. Προκλήθηκαν μάλιστα και σοβαρές ζημιές στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ τους δύο άνδρες χώρισαν παράγοντες και ποδοσφαιριστές που έσπευσαν για να τους επαναφέρουν στην τάξη... Πλέον, η τοπική ένωση διαιτητών έχει το λόγο, καθώς αμφότεροι οι πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης ιστορίας έχουν κληθεί σε απολογία και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δείτε το video:




ΠΗΓΗ...http://taxalia.blogspot.com

" ΑΝ Η ΑΕΚ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ ".



Παρότι η ΑΕΚ έχει υποβιβαστεί και τυπικά, μετά τη χτεσινή της ήττα από τον Ατρόμητο, ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό...
Sentra 103,3, επιμένει στο σενάριο υποβιβασμού του Άρη.
 Όπως ανέφερε, θα πέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, εάν η ΑΕΚ κινηθεί δικαστικά για την υπαγωγή της στο Άρθρο 99.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Παναγόπουλος δήλωσε:
“Αν η ΑΕΚ καταφύγει κατά του Άρη για την προσφυγή των «κίτρινων» στα πολιτικά δικαστήρια για υπαγωγή στο άρθρο 99, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βάσει άρθρου 35 του ΚΑΠ της ΕΠΟ πέφτει και μένει αντ” αυτού η «Ένωση»”.



ΠΗΓΗ...http://taxalia.blogspot.com

"ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6 ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"


2204seismos 625    250x180 Ισχυρός σεισμός θα σημειωθεί την Τετάρτη με επίκεντρο τη ΘεσσαλονίκηΙσχυρός σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ τουλάχιστον θα σημειωθεί στις 13:04 της Τετάρτης με επίκεντρο περιοχή στη Θεσσαλονίκη.
Η σχετική πληροφορία δεν προέρχεται από κάποιο προηγμένο σύστημα πρόγνωσης της εκδήλωσης σεισμού αλλά από το σενάριο προγραμματισμένης άσκησης που θα διενεργήσει την ερχόμενη Τετάρτη η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς.
Την ώρα του σεισμού θα σημάνει ηχητικό σήμα στις περιοχές όπου θα υπάρξουν «έκτακτα περιστατικά» ενώ αμέσως μετά, κατά το σενάριο που θα εφαρμοστεί, εκπρόσωποι από κάθε εμπλεκόμενο φορέα θα συγκεντρωθούν στο κέντρο επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Από εκεί θα συντονίζονται δράσεις απεγκλωβισμού τραυματιών από την πυροσβεστική, μεταφοράς τους σε νοσοκομεία, εκκένωσης σχολείων, διατήρησης, από την αστυνομία και την τροχαία, ανοιχτών οδικών αξόνων και συγκέντρωσης των κατοίκων της Καλαμαριάς σε ανοιχτούς χώρους.
«Πρόκειται για την πρώτη άσκηση επί πραγματικών γεγονότων, όσο πραγματικό μπορεί να είναι ένα σενάριο εκδήλωσης σεισμού, καθώς μέχρι τώρα οι όποιες ασκήσεις γίνονταν πραγματοποιούνταν επί χάρτου και σε επίπεδο Δήμων» ανέφερε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι με τον «Καλλικράτη» η Περιφέρεια έχει την ευθύνη να διαδραματίζει συντονιστικό ρόλο σε περίπτωση σεισμού και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η πρώτη άσκηση στην Καλαμαριά, δεδομένου ότι διαθέτει ήδη καλό επίπεδο προετοιμασίας ενώ σύμφωνα και με μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πιο ευαίσθητη σε έναν τέτοιο κίνδυνο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, θα γίνει εν θερμώ αποτίμηση των χρόνων παρέμβασης σε κάθε ένα από πέντε σημεία (δύο σχολεία, μία δημόσια υπηρεσία, μία διασταύρωση οδών και ένα οικοδομικό τετράγωνο) ενώ ανεξάρτητοι παρατηρητές που θα βρίσκονται στα παραπάνω σημεία θα εκτιμήσουν το βαθμό αποτελεσματικότητας κάθε ενέργειας.
Στη συνέχεια το σύνολο της άσκησης θα αξιολογηθεί ώστε να διαπιστωθεί που υπάρχουν προβλήματα και να γίνει καλύτερος σχεδιασμός σε επόμενες ασκήσεις που θα γίνουν από το φθινόπωρο και σε άλλους δήμους. Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες σε επίπεδο δήμων θα γίνει και μια μεγάλη άσκηση σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης.
Όπως γνωστοποίησε, άλλωστε, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα πολιτικής προστασίας, Βασίλης Τουλίκας, αντίστοιχη προετοιμασία θα γίνει για σενάρια πλημμυρών και πυρκαγιάς.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.


110 300x225 Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος«Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. »
Η νόσος ως μεταφορά. Η αμφιλεγόμενη θεωρία του (πολύ!) αμφιλεγόμενου δόκτορα Ρίκε Γκέερτ Χάμερ
Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer)υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος – αυτή είναι η νέα ιατρική. Του Ζαν-Ζακ Κρεβκέρ
Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής. Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ είναι ο εξής:
«Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. »
Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επιπροσθέτως, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Έτσι, ανακάλυψε ότι σε κάθε τύπο στρες αντιστοιχούσε η ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και το ίδιο συγκεκριμένο όργανο, πάντα το ίδιο.
215 Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος
Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.
Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.
Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).
Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).
Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας).
Και ούτω καθεξής, για όλους τους καρκίνους.
Αυτός ο νόμος έχει επιβεβαιωθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από εκατοντάδες θεραπευτές (εκπαιδευμένους από τον Χάμερ ή τους διαδόχους του), σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, χωρίς εξαίρεση. Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι ότι ο μηχανισμός: «σύγκρουση – εγκέφαλος – όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο, δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Αντιθέτως, όταν το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία, να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων και να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο …
38 Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος
Έτσι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ιατρικοί φάκελοι θεραπειών έχουν σχηματιστεί και συγκεντρωθεί από τον γιατρό Χάμερ και τους διαδόχους του. Μέσα σε αυτούς τους φακέλους, απαριθμούνται πολλές αποθεραπείες τις οποίες η επίσημη ιατρική χαρακτηρίζει ως « αυθόρμητες, ανεξήγητες ή αξιοθαύμαστες»:
Ανιχνεύσεις (με σκάνερ), αναλύσεις αίματος, ακτινογραφίες, υποβολές εκθέσεων που έγιναν σε νοσοκομεία, αποδεικνύουν ότι ασθενείς έχουν θεραπευθεί εντελώς από καρκίνους, λευχαιμίες, σκληρύνσεις κατά πλάκας, μυοπάθειες, διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, κωφώσεις, σοβαρές διαταραχές της όρασης, ψωριάσεις, αλλεργίες, κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια μιας από τις αναρίθμητες δίκες εναντίον του γιατρού Χάμερστις οποίες ενάγων ήταν ο ιατρικός σύλλογος, ο δικηγόρος του Χάμερ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να συγκρίνει το ποσοστό, σε εθνική κλίμακα, όσων επέζησαν από καρκίνο, με το ποσοστό όσων επέζησαν από καρκίνο ανάμεσα στους ασθενείς του πελάτη του (λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικοί από αυτούς είχαν απευθυνθεί σ’ αυτόν, μερικές φορές στο τελευταίο τους στάδιο). Αυτή η σύγκριση παρουσίασε: 95% επιβίωση για περισσότερα από 5 χρόνια για τον Χάμερ, απέναντι στο 30% κατά μέσο όρο, σε εθνική κλίμακα στη Γερμανία.
Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος στο πρόβλημα των « εσωτερικών συγκρούσεων».
Εάν σταματούσα εδώ την παρουσίασή, θα σας άφηνα πιθανώς αμήχανους και με πολλές αμφιβολίες. Εάν δεν καταλάβουμε σε τι πραγματικά χρησιμεύει η ασθένεια, από βιολογική άποψη, οι θεραπείες μπορεί να φανούν… μαγικές.
Για να το καταλάβουμε αυτό, ο γιατρός Χάμερ έδωσε πρώτα-πρώτα ένα παράδειγμα παρμένο από την ζωική βιολογία: αυτό μιας αλεπούς που βρέθηκε σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την επιβίωσή της. Ας φανταστούμε ότι μια αλεπού δεν έχει καταφέρει να πιάσει την παραμικρή λεία εδώ και τρεις μέρες. Βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την σωματική της επιβίωση, όταν επιτέλους, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει ένα μικρό κουνέλι που περνάει από εκεί. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να το δαγκώσει, να το ξεσκίσει, να το φάει, η αλεπού ακούει έναν από τους χειρότερους εχθρούς της να πλησιάζει: τον κυνηγό. Και τώρα η αλεπού μας βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, ανάμεσα σε δύο απειλές : εάν φάει το γεύμα της, για να ικανοποιήσει την ανάγκη της για τροφή, κινδυνεύει να σκοτωθεί με την κοιλιά γεμάτη, εάν το σκάσει, αφήνοντας τη λεία της, κινδυνεύει ίσως να πεθάνει της πείνας λίγο αργότερα. Για να βγει από αυτό το δίλημμα, αποφασίζει να καταπιεί ολόκληρο το πόδι του κουνελιού και να φύγει μακριά. Εκείνη την στιγμή, ένας άλλος κίνδυνος απειλεί την αλεπού : κινδυνεύει να πεθάνει από απόφραξη εντέρου, επειδή αυτό το ολόκληρο πόδι δεν μπορεί ούτε να ξανανεβεί από το στομάχι, ούτε να συνεχίσει τη διαδρομή του μέσα στο έντερο.
Βρισκόμαστε, λέει ο Χάμερ, μπροστά σε μια έντονη και βίαιη εσωτερική σύγκρουση που σχετίζεται με την ανάγκη να χωνευτεί κάτι. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την τέλεια λύση που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ατόμου : ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων στα τοιχώματα του στομαχιού. Στόχος: η χώνεψη του ποδιού που έχει σφηνώσει στο στομάχι, να γίνει πέντε φορές πιο γρήγορα και πέντε φορές καλύτερα. Όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, ο εγκέφαλος συνεχίζει να διατάζει την παραγωγή αυτών των πεπτικών υπερκυττάρων που έχουν σαφώς ανώτερες επιδόσεις από τα κανονικά. Αλλά μόλις το πόδι χωνευθεί εντελώς, μια διαδικασία βιοανάδρασης ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Στη στιγμή ο εγκέφαλος βάζει τέλος στο πρόγραμμα της παραγωγής και δίνει διαταγή να εξαλειφθούν αυτά τα υπερκύτταρα, που θα απέβαιναν επικίνδυνα εάν παρέμεναν στο στομάχι. Μερικές ημέρες αργότερα, εάν ναρκώσουμε την αλεπού και εξετάσουμε τα τοιχώματα του στομαχιού της, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ουλές, μάρτυρες της πρόσφατης εξάλειψης των υπερκυττάρων.
Συμπέρασμα: Χάρη σε αυτόν τον προγραμματισμό,τον εγγεγραμμένο στη βιολογική διαδικασία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ο εγκέφαλος της αλεπούς διάλεξε την καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Το μόνο που δεν σας είπα ακόμη, είναι ότι αυτά τα υπερκύτταρα είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε, καρκινικά κύτταρα του στομαχιού! Έτσι, σύμφωνα με τους Χάμερ και Σαμπά, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο. Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ.. Ας σημειώσουμε, ότι ο γιατρός Κλωντ Σαμπά (Claude Sabbah) γενίκευσε τις ανακαλύψεις του Χάμερ αποδεικνύοντας ότι όλες οι ασθένειες, όποιες και αν είναι αυτές (από την πιο καλοήθη ως την πιο σοβαρή), είναι αποτέλεσμα κάποιου σοκ ή στρες που το βιώσαμε χωρίς να το εκφράσουμε, και ενεργοποιούνται από τον εγκέφαλο, ως η τέλεια λύση για την εξασφάλιση της επιβίωσης. Γιατί πεθαίνουμε από τις ασθένειές μας;



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!


Ο Ελβετός δύτης Franco Banfi αποθανάτισε ένα από τα μεγαλύτερα ανακόντα του κόσμου...
στη Βραζιλία.

Έχει μήκος 8 μέτρα και είναι τρομακτικότατο!














ΠΗΓΗ...http://www.kamikaze.gr

Η ΠΙΟ ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.



Δείτε το βίντεο…







ΠΗΓΗ...http://drgorilla.gr

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ.



Ένας προσκυνητής ανερχόμενος τον ανηφορικό δρόμο από την παραλία προς την Μικρή Αγιάννα, συνάντησε τούτους τους Αγίους περιπλανηθείς στο δάσος και θέλησε να τους ακολουθήσει, αλλά εκείνοι του είπαν ότι «Εσύ αδελφέ προορίζεσαι για την Σκήτη του Ξενοφώντος» και του έδειξαν τον δρόμο για να πάει στον πνευματικό Παπα - Σάββα να του πει εκείνος τι θα κάνει.
Ο προσκυνητής, αφού απομακρύνθηκε λίγο από τους Αγίους αυτούς μετανόησε, ότι άφησε και έφυγαν τέτοιοι άγιοι. Γύρισε πίσω και για πολλή ώρα τους αναζητούσε, αλλά δεν τους βρήκε πουθενά. Τότε πήγε στον Παπα - Σάββα και του ανέφερε την υπόθεση. Ο Παπα - Σάββας του είπε:

«Εσύ παιδί μου δεν είσαι για να τους ακολουθήσεις, αλλά θα είχες καμία αμφιβολία, αν υπάρχουν τέτοιοι άγιοι σήμερα στο Άγιον Όρος και για τούτο ο Θεός σου τους φανέρωσε, εσύ θα εγκαταβιώσεις στην Σκήτη του Ξενοφώντος». Και πράγματι τούτο έγινε, διότι ο αδελφός αυτός έγινε στην Σκήτη του Ξενοφώντος Μοναχός.

Το γεγονός αυτό διηγήθηκε ο πνευματικός Παπα - Ακάκιος από την Καψάλα, άνθρωπος πολύ ενάρετος και φιλαλήθης, ο οποίος και τον άνθρωπο που είδε τους αγίους αυτούς γνώρισε, και ο οποίος του διηγήθηκε την υπόθεση αυτή όπως λεπτομερώς έγινε.

Τρία χρόνια άρρωστος ή τρεις μέρες στην κόλαση

Ο συνασκητής του Γέροντος Δαμάσκηνου στον Αγιοβασίλη πάτερ Ιωάννης, υποτακτικός του Γέροντος Ιωσήφ, διηγήθηκε το ακόλουθο γεγονός, που έλαβε χώρα πριν από 70 χρόνια στην Ρωσική Σκήτη του Αγίου Ανδρέου στο λεγόμενο «Σεράγιον» ως εξής:

Ένας αδελφός της Σκήτης αυτής Ρώσος Μοναχός, αρρώστησε βαριά και τον θέριζαν δριμύτατοι πόνοι και παρακαλούσε το θεό να τον θεραπεύσει, οπόταν βλέπει επάνω από το κρεβάτι του έναν Άγγελο, ο οποίος του είπε: «Πάτερ, τι προτιμάς; Θέλεις να μείνεις στο κρεβάτι που είσαι με τους πόνους αυτούς άρρωστος τρία χρόνια; Ή προτιμάς να μείνεις στην Κόλαση τρεις μέρες και να γίνεις καλά;

Ο άρρωστος του είπε: «Αφού είναι για τρεις μέρες μόνο, καλύτερα προτιμώ την Κόλαση».

Αμέσως βρέθηκε σε τόπο «αφάτου οδύνης και ανυπόφορων βασάνων», εκεί ήταν τρομερά τα κολαστήρια, διότι μετά από λίγη ώρα βλέπει πάλι τον Άγγελο, ο οποίος τον ρώτησε: «Πώς είσαι Γέροντα; είναι καλά εδώ;» Κι ο Μοναχός απεκρίθη: «Με ρωτάς πώς περνώ που αντί τρεις ημέρες πού μου είπες ότι θα μείνω στην Κόλαση και τώρα έχω τριακόσια ολόκληρα χρόνια με φριχτά και ανυπόφορα βάσανα;» Και τότε ο Άγγελος του είπε: «Αδελφέ ακόμη δεν πέρασε μισή ώρα και λες πώς έχεις τριακόσια χρόνια;»

Φανταστείτε τριακόσια χρόνια, ούτε για μισή ώρα δεν λογαριάστηκαν, οι τρεις ημέρες πόσοι αιώνες θα ήταν;

Και ο Μοναχός είπε στον Άγγελο, «γρήγορα σε παρακαλώ να με πάς στο κρεβάτι του πόνου καλύτερα εκεί να βασανίζομαι τρία χρόνια παρά εδώ στην φοβερή αυτή Κόλαση τρεις μέρες».

Τότε ο Άγγελος έκανε την επιθυμία του Μονάχου και τον επανέφερε στο κρεβάτι του, όπου έμεινε επί τρία χρόνια άρρωστος.

Επειδή μερικοί άνθρωποι είναι δυνατόν να φάνουν κάπως δύσπιστοι στο διήγημα αυτό, για τούτο κρίναμε σκόπιμο να καταχωρήσουμε στη συνέχεια επιστολή του θεσπέσιου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, την οποίαν μετέφρασε ο Διδάσκαλος Αγάπιος ο Κρής στην απλή διάλεκτο, η οποία έχει ως έξης: «Διήγατε ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας εις μίαν επιστολή, όπου γράφει εις τον ιερόν Αυγουστίνο, και λέγει ότι τρεις άνθρωποι ανέστησαν εκ νεκρών, οίς κρίμασιν ό Θεός οίδεν, ό τα πάντα προς το ημών συμφέρον οικονόμων.

Ένα από τους οποίους επήγα καί ηύρηκα, όστις θρηνεί, απαρηγόρητα, καί ερωτών αυτόν, δεν μου απεκρίνατο τίποτε, μόνον έκλαιε. Τέλος πάντων αφού εβαρέθη την αυθάδειάν μου, διατί τον ωρκισα εις τον Θεόν, να ειπεί λόγον τινά εις ώφέλειαν των παρισταμένων, μου άπεκρίθη ούτως. Εάν ήξερες τάς τιμωρίας του Αδου δεν ήθελες δυνηθεί να κράτηση το πένθος ούτε ποσώς. 'Αλλά ποταπά κολαστήρια θαρρείς να είναι ητοιμασμένα τοις αμαρτάνουσι; Λέγω σου να είναι μεγαλύτερα από όλα αυτά ταύτα τα πρόσκαιρα.Ό δε στενάξας βαρέως είπεν.

Εάν όλας τάς θλίψεις ξεσχισμούς καί μαρτύρια, οπού μπορεί να πάθη τις εις τούτον τον κόσμον, παρομοιάσεις καί να τα συγκρίνης με τον μικρότερον καί ολιγώτερον της Κολάσεως, θέλουν σου φανεί ετούτα ηδονές καί παραμύθια. Πίστευσόν μου, ότι δεν είναι τινάς, οπού να ήθελε δοκιμάσει εκείνων των κολάσεων την δριμύτητα, να μην εχη κάλιον να παιδεύεται χωρίς άνεσιν εδώ έως το τέλος του κόσμου, με όλας τάς θλίψεις καί βάσανα όπου επάθασι όλοι οι άνθρωποι από Αδάμ έως σήμερον, παρά να κάνη μόνον μια ήμέραν εκεί εις την κόλασιν.

Ή αιτία λοιπόν των δακρύων μου είναι ετούτη, διατί επταισα του Θεού, όστις υπάρχει τοσούτον δίκαιος όπου μήτε του δαίμονος ημπορεί να κάμη παραμικράν «δικοκρισίαν. Μη θαυμάζης γούν το πώς κλαίω, αλλά μάλλον φρίττε καί θαύμαζε πώς ηξεύροντες οι άνθρωποι πώς τους εκδέχονται τοιαύται κολάσεις, ουδέν περί τούτου φροντίζουσιν ούτε μεριμνώσι να εξαλείψουν τάς αμαρτίας τους. Γίνωσκε δε καί τούτο, ότι την ώραν όπου εχοιριζεν ή ψυχή εκ του αθλίου μου σώματος επήρα τόσην οδύνην καί πόνον, όπου είναι αδύνατον να το καταλάβη τινάς ή να το πιστεύση, εάν δεν το δοκιμάση εμπράκτως».

Και μείς πού αυτήν την στιγμή τα γράφουμε δεν μας κάνουν εντύπωση τόση όση έπρεπε να μας κάνουν διότι ζούμε μακριά από το Θεό και έχουμε πάθει ψυχική πώρωση, πλην όμως αδελφοί μου είναι γεγονότα και θα μπορούσαμε εδώ να παραθέσουμε πάμπολλα πού σε αρχαίους χειρόγραφους κώδικας έχουν καταχωριστή από αρχαιοτάτων χρόνων, πού ό πανάγαθος Θεός δείχνει ορισμένα τέτοια σημεία για να μας αφυπνίσει από τον βαρύ ύπνο της αμαρτίας και να 'ρθούμε σε μετάνοια και επίγνωση για να σώσουμε την μονάκριβη και μονογεννή μας ψυχή από τα βασανιστήρια της αιωνίου Κολάσεως και να ζούμε αιώνια με το Θεό.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ...



Ρε σεις Αμερικανάκια…Για να καταφέρουμε να εισέλθουμε νόμιμα στο έδαφός σας, μόνο που δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε πεοθηλασμό.

Για να περάσουμε από τα αεροδρόμιά σας, μόνο που δεν μας βάζετε κωλοδάχτυλο.

Για να πάρουμε άδεια παραμονής, εργασίας κτλ, μόνο που δεν απαιτείται να φιλήσουμε πισινούς.

Για να γράψουμε δυό αράδες στο διαδίκτυο, μόνο που δεν χρειάζεται να γλείψουμε τα πρακτόρια σας που μας παρακολουθούν.

Για να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα γραπτό μήνυμα κινητού, μόνο που δεν πρέπει να σας το υποβάλουμε για έγκριση.

Με τα πάντα μάς παρακολουθείτε: ρουφιάνους, πράκτορες, κοριούς, δορυφόρους. 

Εδώ φακελώνετε νήπια επειδή, μες στην παιδική τους αφέλεια, ρωτάνε γιατί το διπλανό παιδάκι είναι μαύρο. 

Εδώ οι σούπερ μπάτσοι σας κόβουνε πρόστιμα σε σχολιαρόπαιδα που πουλάνε σπιτική λεμονάδα για να μαζέψουν χαρτζηλίκι για να πάνε εκδρομή. 

Εδώ μπαγλαρώνετε όποιον θέλετε, σε όποιο μέρος του κόσμου θέλετε και μετά Γκουαντάναμο και εικονική εκτέλεση.

Και θέλετε να πιστέψουμε ότι Τσετσένοι φανατικοί Ισλαμιστές ζουν νόμιμα στη χώρα σας, έχουν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα με αντιαμερικανικές-ισλαμικές κορώνες και αφήνουν ανενόχλητοι τσάντες με εκρηκτικά μες στον ανυποψίαστο κοσμάκη, σαν να μην τρέχει τίποτε; 

Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ρε; 

Για Αμερικανάκια μας περάσατε;


Αριστείδης (ο Δίκαιος)





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ".


"Eνας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας"
Στην Αθήνα βρέθηκε ο Τζάκ Αντράκα, ο μαθητής λυκείου από το Μέριλαντ, που εφήυρε το φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας! Ο 15χρονος έδωσε μια πραγματικά εντυπωσιακή ομιλία στο TEDMED live Athens 2013, που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

«Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς...».

Με αυτά τα απλά λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Τζάκ Αντράκα , ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.

Ο Τζακ Αντράκα, ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων», και εξήγησε πως με αφορμή τον θάνατο κοντινών του προσώπων από καρκίνο στο πάγκρεας- σκέφτηκε να εργαστεί για τη λύση του προβλήματος, που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα.

«Δεν ήξερα καν ότι είχα πάγκρεας, αλλά βρήκα τον τρόπο να το θεραπεύσω, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίντερνετ που χρησιμοποιούν όλοι οι έφηβοι, το Google και το Wikipedia».

Εργάστηκε με πάθος και μάλιστα, όπως είπε, «η μαμά μου νόμιζε ότι έφτιαχνα εκρηκτικά στο υπόγειο του σπιτιού μας. Δεν μπορούσα να της εξηγήσω τι έκανα», αλλά και επιμονή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις από πανεπιστημιακούς ερευνητές στους οποίους απευθύνθηκε, προκειμένου να του δώσουν τα απαραίτητα εργαστηριακά μέσα και την υποστήριξη, ώστε να υλοποιήσει το όραμά του.

«Εστειλα 200 αιτήσεις προς ερευνητικές ομάδες και με απέρριψαν οι 199, θεωρώντας ανοησίες αυτά που έκανα». Μόνο ένας τον δέχθηκε , αλλά όπως είπε του υπέβαλε τόσες πολλές ερωτήσεις, «που ευτυχώς απάντησα σε όλες, με σκοπό να με απορρίψει και αυτός».

Με αυτή την ομάδα δούλεψε για 7 μήνες στο εργαστήριο για να αναπτύξει την πιο αποτελεσματική και φθηνή μέθοδο διάνγωσης του καρκίνου του παγκρέατος. Το τέστ είναι 100% αποτελεσματικό και κοστίζει ελάχιστα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης που μπορεί να γίνει τόσο νωρίς ώστε οι πιθανότητες επιβίωσης αγγίζουν το 100%.

«Απέτυχα πολλές φορές αλλά επέμενα και κατάφερα να φτιάξω ένα χάρτινο αισθητήρα που λειτουργεί 26.000 φορές πιο γρήγορα και κοστίζει 26.000 λιγότερο και μπορεί να ανιχνεύσει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του παγκρέατος».

Ο Τζακ Αντράκα, στα 15 του άνοιξε δρόμους στην επιστημονική κοινότητα, δίνοντας ώθηση στη διάγνωση και κατά συνέπεια και στη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Η ερευνά του διεξήχθη στο εργαστήριο του Δρ Anirban Maitra στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στο τμήμα Παθολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Sol Goldman.

Σήμερα, όπως είπε, με φίλους του από το Γυμνάσιο εργάζονται πάνω σε μια άλλη μέθοδο και προσπαθούν να φτιάξουν ένα εργαλείο σε μέγεθος ενός κύβου ζάχαρης με ελάχιστο κόστος. «Μέσω του διαδικτύου τα πάντα είναι δυνατά. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία αρκεί να έχεις ιδέες. Αυτές είναι που μετράνε» υπογράμμισε, εκφράζοντας την ευχή «μακάρι όλοι οι άνθρωποι, με αφορμή ένα προσωπικό τους θέμα και ας μην είναι ειδικοί, να ασχοληθούν με πάθος με κάτι που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα».

Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!!!


Η ερωμένη έτρεχε με τα... εσώρουχα στα χωράφια!
Ήθελε να χαρεί τον κρυφό του έρωτα αλλά τον έπιασε τσακωτό.
Το Σάββατο ένα παράνομο ζευγάρι είχε δώσει ραντεβού σε ένα χωράφι.

Χωρίς να τους δει κανένας, οδήγησε την ερωμένη του, στο δωμάτιο που είχε στο κτήμα.

Λίγη ώρα αργότερα περνούσε από το σημείο ο κουνιάδος του.

Σύμφωνα με το viotianews.gr, χωρίς να το σκεφτεί μπήκε μέσα στο δωμάτιο και βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η ερωμένη άρχισε να τρέχει πανικόβλητη με τα... εσώρουχα ενώ δεν έγινε γνωστό εάν τελικά το έχει μάθει η σύζυγος.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ;


1Είναι η ψυχή που είναι γεμάτη φως και καθόλου σκότος...
Είναι η ψυχή που είναι αγνή οπό την πορνεία...

Είναι η ψυχή που δεν ζητάει τίποτα για εκείνη...
Είναι η ψυχή που είναι γεμάτη θάρρος...
Είναι η ψυχή που δεν σκέφτεται κακό...
Είναι η ψυχή που δεν λογαριάζει τα πάθη... 
Είναι η ψυχή που αρνείται τον εαυτό της...
Είναι η ψυχή που έχει εγκράτεια...

Είναι η ψυχή που δίνει χωρίς να παίρνει καν λόγια...
Είναι η ψυχή που για το Κύριο θα κήρυττε σ' όλο τον κόσμο... Είναι η ψυχή που περιμένει τον Κύριο μέχρι να επιστρέψει...
Είναι η ψυχή που δεν φοβάται να αφήσει τον τόπο της για τον Κύριο...
Είναι η ψυχή που έχει πατρίδα της τον παράδεισο...
Είναι η ψυχή που χύνει ποτάμι δακρύων από μέσα της...
Είναι η ψυχή που μετανοεί πραγματικά...
Είναι η ψυχή που πιστεύει χωρίς αμφιβολία...

Είναι η ψυχή που συμφωνεί σε όλες τις κακολογίες που τις λένε...
Είναι η ψυχή που υμνεί ακατάπαυστα τον Κύριο ότι και αν κάνει...
Είναι η ψυχή που έχει σύνεση...
Είναι η ψυχή που δεν έχει καθόλου υπερηφάνεια...
Είναι η ψυχή που υπακούει στο θέλημα του Θεού όποιο και αν είναι αυτό...
Είναι η ψυχή που υπομένει τα πάντα για τον Θεό...
Είναι η ψυχή που αγαπά...

Επομένως η καθαρή ψυχή έχει μέσα της φως, αυτό το φως είναι το δέντρο των αρετών... Τον σπόρο τον φύτεψε ο Κύριος... Εμείς τον ποτίζουμε και ο Κύριος είναι ο ήλιος που το κάνει να αναπτυχθεί... Ας καθαρίσουμε αδελφοί μου την ψυχή μας και ας φυτρώνουν νέα κλαδιά.
Ευλογημένοι να είστε αδελφοί μου, εύχομαι να αποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι και τις εικοσιμία αρετές...




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"


15Ο 8ος διεθνής μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" διεξήχθη την Κυριακή (21/04) στη Θεσσαλονίκη, με τους δρομείς να βρίσκουν μια καλή ευκαιρία να περάσουν τα μηνύματα τους για όσα τους απασχολούν.

Ένα από αυτά ήταν η πρόσφατη τραγωδία στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Στη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής εκείνης επίθεσης, οι δρομείς έτρεξαν φορώντας μαύρα βραχιόλια που έγραφαν "Thessaloniki to Boston" και αυτοκόλλητα που έγραφαν "γιατί;"

Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η συμμετοχή ενός ιερέα, ο οποίος μάλιστα έλαβε μέρος στη διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τρέχοντας με τα ράσα του.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και κάποιοι που θέλησαν να εκφράσουν την άποψη τους για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιερισσό Χαλκιδικής. "Όχι στην εξόρυξη χρυσού" εθεάθη να αναγράφεται στην μπλούζα ενός άνδρα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.


Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση συλλογής τροφίμων την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας.
 
  Η παραπάνω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στους τέσσερις Δήμους του Νομού Πέλλας, προσφέροντας τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.
"ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ - 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Παρασκευή 26/4  10-8μ.μ.                   
 Σάββατο 27/4      9π.μ.- 2μ.μ.

Στήριξε με την προσφορά σου τους δεσμούς αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην πόλη μας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...