Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ.


altΆλλο ένα κρούσμα- το δεύτερο μέσα  σε ένα 15νθήμερο- κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικη έλαβε χώρα χθές (28|4) λίγο μετά τα ξημερώματα στην Αριδαία-Πέλλας.

Συγκεκριμένα  14χρονη! ανήλικη  βρέθηκε μπροστά στην Αγροτική τράπεζα της πόλης, σε  ημιλιπόθυμη κατάσταση, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων οφειλόταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μεταφέρθηκε αμέσως στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναχώρησε για το σπίτι της.
Και το ερώτημα που τίθεται και πάλι  είναι  ότι δυστυχώς  για λίγα ευρώ παραπάνω οι επαγγελματίες της περιοχής, σερβίρουν σε ανήλικα παιδιά αλκοολούχα ποτά με τα γνωστά αποτελέσματα. Βαρύτατες ευθύνες όμως φέρουν και οι γονείς των ανήλικων παιδιών, που δεν ασκούν εποπτεία και δεν ελέγχουν τα παιδιά τους. Ίσως κάποιος να αναρωτηθεί! Μπορούν άραγε να τα ελέγξουν...


ΣΟΚ: ΑΝΤΡΑΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.


ΣOK: Άντρας εκτίθεται στο νευροτοξικό αέριο που χρησιμοποιεί ο Άσαντ (VIDEO)
Κατηγορίες ότι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ χρησιμοποίησε πρόσφατα χημικά όπλα κατά των αντικαθεστωτικών ανταρτών και ειδικότερα βόμβες με βάση το νευροτοξικό αέριο Σαρίν, έρχονται στη δημοσιότητα από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
Το Σαρίν είναι νευρική τοξίνη τόσο θανατηφόρα, ώστε ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να σκοτώσει έναν ενήλικα.

Το τέλος επέρχεται με καρδιακή προσβολή ή ασφυξίας, καθώς οι υπερδιεγερμένοι μύες γύρω από την καρδιά και τους πνεύμονες μοιραία παύουν να λειτουργούν.

Προτού, όμως, συμβεί αυτό, το θύμα βγάζει αφρούς από το στόμα και καταλαμβάνεται από σπασμούς, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:


BBC: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑ.


Αφιέρωμα BBC: Η Ελλάδα δε θα ήταν η ίδια χωρίς τη προεδρική της φρουρά (video)
Τρίλεπτο βίντεο-αφιέρωμα στη προεδρική φρουρά της Ελλάδας. Η καθημερινή τελετή και η ενδυμασία τους.

Ρεπορτάζ για τους ευζώνους και την ιστορία τους παρουσίασε το BBC, με τον ανταποκριτή του να εισχωρεί στα ενδότερα της Προεδρικής Φρουράς, να ανεβαίνει στην Ακρόπολη και να παρακολουθεί μαζί με τους τουρίστες την αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Στο τρίλεπτο βίντεο εμφανίζονται εύζωνες να αποτίουν φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κάτι που κάνουν κάθε Κυριακή πρωί από την ημέρα της ίδρυσής του, το 1868.
Αυτό το αρχαίο έθνος κρατά τις παραδόσεις ζωντανές,  σχολιάζει ο ρεπόρτερ, ο οποίος σημειώνει πως πρόκειται για μία περίτεχνη, καθημερινή τελετή που πραγματοποιείται κάθε μία ώρα.
Οι τουρίστες τους λατρεύουν, τονίζει, ενώ υπογραμμίζει πως η χώρα δε θα ήταν η ίδια χωρίς τη προεδρική της φρουρά.
Μεταξύ άλλων, στο BBC μιλά ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος αναφέρει ότι «είναι τιμή να υπηρετεί κανείς στην Προεδρική Φρουρά. Αντιπροσωπεύει την Ιστορία της Ελλάδας».
Παράλληλα, ο ανταποκριτής συνομιλεί με περαστικούς τουρίστες, ενώ  το ρεπορτάζ συνεχίζει με την αναφορά  στην ενδυμασία των ευζώνων, η οποία -όπως επισημαίνει- έχει τις ρίζες της στην ενδυμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
«Στα παπούτσια  τοποθετούνται καρφιά που προσδίδουν τον χαρακτηριστικό ήχο κατά το βηματισμό των ευζώνων, ενώ η φουστανέλα έχει 400 πιέτες, μία για κάθε χρόνο από τα 400 της υποδούλωσης της Ελλάδας στην οθωμανική κυριαρχία», αναφέρεται.
Παράλληλα,  ένας εύζωνας  εξηγεί στη κάμερα του BBC  πώς συνεννοείται με τον στρατιώτη σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
«Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα χτυπάς τη βάση του όπλου στο έδαφος. Μετά η συζήτηση γίνεται με το βλέμμα. Ενα βλεφάρισμα σημαίνει «ναι″, δύο «όχι″, «τρία δεν ξέρω». Και εκείνος καταλαβαίνει», λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο ανταποκριτής ανέβηκε και στην Ακρόπολη για να παρακολουθήσει το εβδομαδιαίο τελετουργικό στην Ακρόπολη με την έπαρση της σημαίας στην ανατολή του ήλιου.



ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ.


ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ.
Εκείνες που δεν θα καταγγελθούν. Δεν θα φτάσουν πιθανότατα οι υπαίτιοι σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Είναι ο αφανισμός του πληθυσμού με «κόσμιο» τρόπο. Δεν βγαίνει κανείς στους δρόμους να σκοτώνει ομαδικά τους ανθρώπους. Δεν βλέπουμε πουθενά εκτελεστικά αποσπάσματα, κλούβες να μαζεύουν το κόσμο, κάρα με σκελετωμένους να τους οδηγούν σε ομαδικούς τάφους. Όλα είναι κόσμια...ευρωπαϊκά, πολιτισμένα.

Κι όμως κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα θύματα θρηνούμε εξ΄αιτίας μνημονιακών πολιτικών. Ξεκάθαρα. Όχι τους ανθρώπους που οδηγήθηκαν από απελπισία να αφαιρέσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Αυτό το ακούμε, το διαβάζουμε. Έρχεται κάθε μέρα το δελτίο αυτοκτονιών μπροστά μας σαν ένας εφιάλτης που σκεπάζει τις ψυχές μας . Η μνημονιακή Ελλάδα αυτή τη στιγμή κρύβει πίσω από τους τοίχους χιλιάδες προσωπικές τραγωδίες που δεν φαίνονται. Χιλιάδες ανθρώπους που αρρωσταίνουν ή θανατώνονται χωρίς να παίρνει κανείς χαμπάρι ούτε πως έγινε....

Υπερβολές θα πουν οι ανεγκέφαλοι. Θέλετε να σας περιγράψω λίγες υπερβολές? Πριν λίγο καιρό έχασα ένα δικό μου άνθρωπο. Ήταν ηλικιωμένος ναι, αλλά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον θυμάμαι, σαν να είναι τώρα μπροστά μου να σχολιάζουμε τα γεγονότα, να τρώει ήσυχος το μεζεδάκι του, να κάνει τις βόλτες του έχοντας ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ, χρόνια προβλήματα με τη κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Είχε κάνει όλες του τις εξετάσεις, ο γιατρός γέλαγε και του έλεγε «εσύ θα μας φας όλους» Ένας άνθρωπος που ήξερε ακριβώς το πρόβλημά του και το φρόντιζε με πλήρη επιμέλεια. Σίγουρα όσο πέρναγαν τα χρόνια η κατάσταση επιβαρυνόταν, αλλά αυτό το Σεπτέμβρη συνέβη κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

Που ποτέ δεν θα βγει από το μυαλό μου. Υπήρχε ένα φάρμακο που ήταν η βασική του και η απαραίτητη θεραπεία του , ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ. Παίρνοντας αυτό ήταν καλά και ο γιατρός του είχε τονίσει αυστηρά αμέτρητες φορές, μη γελαστείς και ξεχάσεις να πάρεις ούτε μια μέρα αυτό το φάρμακο γιατί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το περασμένο Σεπτέμβρη ξαφνικά το φάρμακο του εξαφανίστηκε και στη θέση του έδωσαν κάτι που ούτε το είχε ξαναδεί αλλά ούτε μπορούσε να διαβάσει τι έγραφε γιατί το σχετικό φυλλάδιο γιατί ήταν γραμμένο μόνο στα γερμανικά. Γενόσημο. Το γνωστό φάρμακα δεν το υπήρχε πουθενά. Ακόμα και να το πληρώναμε, απλά δεν υπήρχε. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Κι άλλα φάρμακα του τα άλλαξαν... Σε διάστημα 3 μηνών μάζευε υγρά , έπαθε δυο φορές πνευμονικό οίδημα. Μπήκε τρεις φορές στο νοσοκομείο αλλά η κατηφόρα είχε ξεκινήσει με πολύ βίαιο τρόπο. Τον είδα να αγωνιά χωρίς να μπορεί να κατουρήσει, να γεμίζει από υγρά, να πέφτει κάτω από δύσπνοια που ούτε με το οξυγόνο δεν την διόρθωνε, να κιτρινίζει και να τρέχει τις νύχτες στα επείγοντα. ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ... Δεν μπορούσα να γράψω καν γι΄αυτά τόσο καιρό γιατί με πονάγανε κι οι λέξεις... Μαρτύρησε, μέχρι τη τελευταία πνοή.

Το τέταρτο μήνα βρέθηκε διασωληνομένος και μετά.. έφυγε χωρίς να προλάβει κανείς να μας πει αν αυτό το γ@μημένο γενόσημο ήταν τόσο σίγουρο τελικά...

Ίσως να είναι η φαντασία μου, η άγνοιά μου, η στεναχώρια μου που με κάνουν να τα σκέφτομαι όλα αυτά. Είναι όμως έτσι? Τη στιγμή που ΟΥΤΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν το φάρμακο που το έδωσε αντί για εκείνο που έπαιρνε ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ? Υπάρχει κάποιος έντιμος επιστήμονας που να μπορεί να μιλήσει για ΣΥΜΠΤΩΣΗ? Κι αναρωτιέμαι μετά από αυτό. Γνωρίζετε άραγε πόσοι αυτή τη στιγμή χάνετε τους ανθρώπους σας όχι γιατί τους κάλεσε κάποιος Θεός κοντά του αλλά γιατί είναι ΠΕΡΙΤΤΟΙ για την Ελλάδα που όπου να ναι μπαίνει στην ανάπτυξη?

Γνωρίζουμε όλοι πόσα παιδιά υποσιτιζόμενα θα έχουν σοβαρότατα προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους ακόμα και να κατορθώσουν να ζήσουν?
Γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες ξαφνικές ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ διαφόρων χρόνια πασχόντων οφείλονται στη μοίρα τους ή στη κακιά τη μοίρα των συμμοριών που εκνευρίζονται γιατί «δεν πεθαίνουν κιόλας..»?
Γνωρίζουμε πόσους θανάτους καταγράφουμε αυτή τη στιγμή που σχετίζονται με τη φτώχεια, την έλλειψη φαρμάκων ή ιατρικής φροντίδας, τον υποσιτισμό, τις επιπτώσεις από το τεράστιο στρες, τη κατάθλιψη, την απελπισία, την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για το τι θα ξημερώσει?
Γνωρίζουμε επίσης να απαντήσουμε στο ερώτημα πόσες χιλιάδες θάνατοι εκτός από τους προαναφερόμενους συμβαίνουν από σάπια τρόφιμα, μεταλλαγμένα, από μολυσμένα νερά, από μολυσμένο αέρα, από ύποπτα εμβόλια, από ακτινοβολίες, χημικά, πυρηνικά απόβλητα?

Αυτά όλα δεν είναι γενοκτονίες? 

Εγώ δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου γιατί όπου και να πάω θα μου πουν, καιρός του ήταν να φύγει... Μπορεί τελικά να έχω άδικο και να είναι έτσι. Δεν ξέρω..
Εσύ όμως που έχεις μικρά παιδιά, εσύ που είσαι νέος και θα έπρεπε να έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου υγιής, ευτυχισμένος δυνατός, εσύ που βλέπεις τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών σου να είναι κιτρινιάρικα, να κουράζονται με το παραμικρό, που ακούς κάθε τόσο για τους μισούς σου φίλους, γνωστούς συγγενείς γεμάτους από καρκίνους, γεμάτους χρόνιες παθήσεις, εξαθλιωμένοι, βασανισμένοι να σβήνουν χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα?
Θεωρείτε πως είναι κάτι το φυσιολογικό τέτοια έξαρση ασθενειών σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού?
Σε μια παρέα δέκα νεαρών παιδιών, τα πέντε να υποφέρουν από παθήσεις του θυρεοειδούς?
Είναι τόσο φυσιολογικό να κυκλοφορούν εκατοντάδες παιδιά 18, 20 χρονών με τη θυροξίνη στο τσεπάκι έτσι για πλάκα?
Και θα σταματήσω σ΄αυτό που είναι το πλέον συνηθισμένο γιατί αν συνεχίσω δεν θα φτάνουν σελίδες για να περιγράψω τη φρίκη που ζούμε.

Κι η μεγαλύτερη φρίκη είναι πώς οι άνθρωποι...
ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ....
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ...


Χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι άρρωστοι πνευματικά, σωματικά ή και τα δύο. Από ένα βομβαρδισμό από βρωμιές στον οργανισμό τους, από έλλειψη βασικών αγαθών, από ένα βομβαρδισμό τρομοκρατίας, εκβιασμού, απειλής στο μυαλό τους. Ένα μέρος θα γεμίσει από αρρώστιες, ένα άλλο θα αφαιρέσει τη ζωή του, κάποιο τρίτο μέρος θα κοιμάται με χάπια, θα καταλήξει ίσως νεκροζώντανο να φυτοζωεί απλά. Κι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι αγαπημένοι μας, οι φίλοι μας, οι γείτονες, οι συνάδελφοι, οι συμμαθητές μας, οι ΑΝΡΩΠΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Όπως είχε πει κάποιος...

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πεθάνεις εσύ ο ίδιος. Να σε βάλουν να δεις να πεθαίνουν τα παιδιά σου.
Άραξε , πάρε την εφημερίδα και το καφεδάκι σου...
Κι απόλαυσέ το.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΔΟΣ (ΕΠ)ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.


Οδός (επ)αναστάσεως...
Όποιο δάχτυλο κι αν σου κόψουν, θα φωνάξεις από τον πόνο
Όταν σου κομματιάζουν την πατρίδα, πως μπορείς να σωπαίνεις;
Αυτός ο λαός δεν θέλει άλλους περισπούδαστους σωτήρες ανεπάγελτους χαρτογιακάδες που ζούνε στον δικό τους κόσμο, για να ορίσουν το αύριο και την μοίρα της πατρίδας…
Αυτός ο λαός θέλει Κολοκοτρωναίους και Καραϊσκάκηδες να σταθούν όρθιοι ανάμεσα σε αυτόν και τα ανθρωπόμορφα κτήνη, να τον πάρουν από το χέρι και να τον τραβήξουν στον δρόμο της λευτεριάς…
Αυτός ο λαός δεν θέλει στην κεφαλή του άλλους απάτριδες και άθεους, πιστούς του μαμωνά και υποτακτικούς δαιμόνων…
Αυτός ο λαός δύο πράγματα μονάχα θέλει. Το δίκιο του και την πατρίδα του

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα σωθείς από τον καλοσχεδιασμένο όλεθρό σου; 
Μήπως οι ψευδοσωτήρες που εμφανίζονται πρόθυμοι να σε σώσουν;
Μήπως οι μισές αλήθειες που σου προτάσσουν για να τους ακολουθήσεις;
Δεν ξέρεις πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από το ψέμα, επειδή κατορθώνει να σε παραπλανά και να σε οδηγεί τελικά σε λάθος δρόμο;
Με αυτούς, λοιπόν, θα σωθείς;
Με αυτούς θα βρεις την Ιθάκη;
Με αυτούς θα βγεις από το σκοτάδι που σε βασανίζει και θα πλησιάσεις το φως που θα σε λυτρώσει;
Είσαι σίγουρος πως δεν γίνεσαι -και πάλι- θύμα μαγειρεμένων σωτήρων;

Ετούτες τις ημέρες που ζούμε, βλέπουμε όλοι μας πως ο στόχος τους δεν είναι το χρήμα, αφού το είχανε από πάντα. Ο στόχος τους είναι ένας λαός, που ποτέ δεν τους ανέχθηκε, ένας λαός που πάντοτε βρήκε τα κουράγια και τις δυνάμεις εκείνες για να σηκώσει το κεφάλι του και να βροντοφωνάξει το δίκιο, να παλέψει για τα αυτονόητα, ακόμη και να πεθάνει κραυγάζοντας "όχι". 
Τώρα, λοιπόν, που οι εισβολείς έγιναν γνωστοί, τώρα που φεύγει η ομίχλη, τώρα που ετοιμάζονται οι δειλοί για το ολοκληρωτικό τους χτύπημα, εμείς πρέπει να ξεφύγουμε από τον φυσιολογικό ανθρώπινο φόβο, πρέπει να υποτάξουμε και να διαγράψουμε την «λογική» που μας βάλανε οι επιτήδειοι, πρέπει να κάνουμε το δικό μας άλμα και να γράψουμε την ιστορία ξεγράφοντας τα αποβράσματά της, αποτινάσσοντας τις αλυσίδες που πασχίζουν να μας φορέσουν...
Ετούτοι βάζουνε σαν όπλο τους τον μαμωνά και ομολόγησαν πως κάνανε συμμαχία με τον ίδιο τον διάολο για να μας πολεμήσουν…
Εμείς δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να προτάξουμε την πίστη μας και τον Θεό μας που από πάντα μας στάθηκε όποτε του το ζητήσαμε.

Ο θερισμός σιμώνει, λοιπόν... Και θέλει πολλή δουλειά... 
Ετούτη η πατρίδα έθρεψε και ανέχτηκε πολλά σκουπίδια, σκιές και υπηρέτες των δαιμόνων...
Για ετούτη την πατρίδα ξανάρθε η στιγμή να δοξάσει και να δοξαστεί.
Γι αυτόν τον λαό υπάρχει ο μονόδρομος της αξιοπρέπειας και της λευτεριάς, που χαράχτηκε ανεξίτηλα σε χώματα, σε πέτρες και σε μάρμαρα από νέους και νέες που δεν ήξεραν για τι άλλο να ζήσουν, πέρα από την λευτεριά...

Άντε, το λοιπόν, αδέρφια. 
Οι ώρες, οι μέρες, οι καιροί, μας θέλουν αδελφωμένους και συνοδοιπόρους.
Ας ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την πατρίδα, τους προγόνους και τους Αγίους, χορεύοντας με τους αγγέλους και κάνοντας για μία ακόμη φορά τον χάρο να μας σεβαστεί...

Άντε το λοιπόν αδέρφια.
Γιατί αν δεν διώξουμε σύντομα ετούτο το σκοτάδι, δεν θα φύγει ποτέ για να δώσει την θέση του στο φως..., δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βαδίσουμε στον δρόμο του δικού μας μαρτυρίου, της δικής μας (επ)ανάστασης...


ΥΓ: Δύσκολη η πορεία του Γολγοθά, που φέρνει στην φρικώδη σταύρωση και την βέβαιη ανάσταση. Το δυσκολότερο όλων όμως είναι η απόφαση να βιώσεις το μαρτύριο του κόστους της λευτεριάς σου. Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί απ' όλους, αφού υπάρχει η βεβαιότητα της δικαίωσης, στα λόγια του γέρου του Μοριά, του Θόδωρου Κολοκοτρώνη: "Ο Θεός έβαλε την υπόγραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω"...






ΠΗΓΗ... Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΝΟΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ LAPTOP.




Μερικά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, μοιάζουν να έχουν βγει από σενάριο κάποιας κινηματογραφικής ταινίας....

Όπως το παρακάτω θέμα...

Ένας Βρετανός με το όνομα Dom, είχε πέσει θύμα κλοπής, όταν κάποιοι μπήκαν στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Οι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το διαμέρισμα, το iPad και το MacBook Pro του Dom....

Ο συγκεκριμένος χρήστης, είχε εγκαταστήσει στον φορητό του υπολογιστή την εφαρμογή Hidden App, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να βλέπει μέσω της κάμερας του υπολογιστή, ποιος τον χειρίζεται...

Η εφαρμογή έπιασε τόπο, το laptop βρέθηκε και "ανήκει" σε μία οικογένεια στο....Ιράν!!!!

Ο άτυχος χρήστης, δημιούργησε τη συγκεκριμένη σελίδα, σαν ένα ημερολόγιο για τη "νέα" ζωή του κλεμμένου του laptop, με φωτογραφίες από την κάμερα του MacBook Pro...






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ... ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!

.
Κάποτε την πρόβαλαν τα ελληνικά κανάλια τέτοιες μέρες, πλέον την κατήργησαν για χάρη των τουρκοσήριαλ.

Ολόκληρη η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, σε ένα βίντεο διάρκειας πλέον των 6 ωρών..


Δείτε την ταινία...



ΕΔΩ

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!


15Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο σχετικά με την απόφαση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στη γνωστή σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L'Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου).

Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου. Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643:

Μετάφραση:
"Τω εβδόμω και δεκάτω Τιβερίου Καίσαρος, Βασιλέως Ρωμαίων, μονάρχου ανικήτου...
Ολυμπιάδος διακοσιοστής πρώτης, Ηλιάδος ογδόης από κτίσεως κόσμου, κατά τον
ημέτερον μερισμόν των Εβραίων τετράκισχίλια και εκατόν εβδομήκοντα τέσσερα έτη και
καταβολής των Ρωμαίων βασιλείας έτη εβδομήκοντα τρία και από της ελευθερίας της
δουλωσύνης Βαβυλώνος έτη πεντακόσια εβδομήκοντα και καταστροφής του ιερού
βασιλείου έτη εννενήκοντα και επτά, επί υπάτου του λαού των Ρωμαίων Λουκίου Ζιζονίου
και Μάρκου Συννίου και ανθυπάτου του Ιλλιρικού Παλιστέρα, κοινού διοικητού της χώρας
των Ιουδαίων Κουίντου Φλαβίου, επί της διοικήσεως Ιερουσαλήμ ηγεμόνος κρατίστου
Ποντίου Πιλάτου, επιστάτου της Κάτω Γαλιλαίας Ηρώδου του Αντιπάτρου, της άκρας
αρχιερωσύνης Άννα και Καιάφα Αλλιάσου και Ματίλ μεγιστάνων εις τον ναόν, Ραμπάλ

Αμαμπέλ Πιοκτένου εκατόνταρχου υπάτου Ρωμαίων της πόλεως Ιερουσαλήμ Σουμπιμασάξιου Ποπιλίου Ρούφου.

Εγώ Πόντιος Πιλάτος, ηγεμών δια της βασιλείας των Ρωμαίων, επί του Πραιτωρίου της αρχιηγεμονίας, κρίνω και κατακρίνω και καταψηφίζω εις θάνατον σταυρικόν τον Ιησού
λεγόμενον υπό του πλήθους Χριστόν, και από πατρίδος Γαλιλαίας, άνθρωπον στασιώτη
κατά τον Νόμο του Μωσαϊκού και εναντίον του μεγαλοπρεπούς βασιλέως Ρωμαίων
Τιβερίου Καίσαρος και ορίζω και αποφαίνομαι τον θάνατον αυτού σταυρικόν μετά των
alt
άλλων κατά το συνήθες των καταδίκων, επεί συνοίθρησεν αυτός πλήθος ανθρώπων
πλουσίων και φτωχών, ουκ έπαυσε θορύβους εγείρων, ενοχλείν την Ιουδαίαν ποιών
εαυτόν Υιόν Θεού και βασιλέα της Ιερουσαλήμ, απειλών φθοράν της Ιερουσαλήμ και του
Ιερού Ναού, απαρνούμενος τον φόρον του Καίσαρος και τολμήσας εισελθείν μετά βαϊων
θριαμβευτής και πλείστου όχλου ώσπερ τις Ρήξ εντός της πόλεως Ιερουσαλήμ ως τον Ι.
Ναόν
 και διορίζομεν τον ημέτερον πρώτον εκατόνταρχον Κουϊντον Κορνήλιον περιάξαι
τούτον παρρησία εις την χώραν Ιερουσαλήμ δεδεμένον, μαστιζόμενον και ενδεδυμένον
πορφύραν, εστεφανωμένον ακάνθινω στεφάνω και βαστάζοντα τον ίδιον σταυρόν επί ώμου
αυτού, ίνα ει παράδειγμα τοις άλλοις και πάσι τοις κακοποιοίς μεθ' ού βούλομαι
συνάγεσθαι δύο ληστάς φονείς και εξέρχεσθαι δια της πύλης Γιαμπαρόλας, της νυν
Αντωνιανής, αναχθήναι δε Αυτόν τον Χριστόν παρρησία επί το όρος των κακούργων
ονόματι Κολβάριον, ούτινος σταυρωθέντος μείναι το σώμα εν τω σταυρώ εις κοινόν

θεώρημα πάντων των κακούργων, και άνω του σταυρού τίτλου τεθήναι γεγραμμένου τρισί
γλώσσας τον ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΟΝ Ο ΙΛΗΣ ΙΟΔΑΜ (Εβραϊστί) ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (Ελληνιστί) ΙΕΖΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥΣ ΡΕΞ ΙΟΥΔΑΙΟΡΟΥΜ
(Ρωμαϊστί).


Ορίζομεν ουν μηδένα των ηστινοσούν τάξεις και ποιότητος τομήσαι απερισκέπτως της
τοιαύτην εμποδίσαι δίκην, ως υπ' εμού ωρισμένην μετά πάσης σεμνότητος εις ποινήν της
αυτομολίας τούτου, Εβραίου όντος κατά τα ψηφίσματα και τους Νόμους της των Ρωμαίων
Βασιλείας.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ
- Από της φυλής Ισραήλ: Ρωδιέ, Δανιήλ, Ραμπινήλ, Ιονακείν, Μπανικάν, Ροτάμ, Ιουταβέλ και Περκουλάμ.
- Από της Βασιλείας και ηγεμονίας Ρωμαίων: Λούκιος, Σεξτίλιος και Μαξιμίλιος.
- Από των Φαρισσαίων: Μπαρμπάς Συμεών και Μπονέλη.
- Από των υπάτων και δικαστών των Ρωμαίων: Λούκιος, Μπαντάνης, και Μακαρόλας.
- Από της αρχιερωσύνης: Ρωάν, Ιουάδους και Μπουκασόλης.
- Νομικός δημόσιος από των εγκλημάτων των Εβραίων: Μπουτάν».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



Σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου και του κινδύνου δασικών πυρκαγιών

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ο συντονισμός και το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών 

Με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων που εμπλέκονται σε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26η Απριλίου 2013 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές.

Τη συνεδρίαση του οργάνου συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, εκπρόσωποι των υπολοίπων τοπικών φορέων που συμμετέχουν στο σχεδιασμό για την πολιτική προστασία και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις δράσεις πολιτικής προστασίας των προηγούμενων μηνών (εκχιονισμός, αντιμετώπιση πλημμυρών) και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές. Ιδιαίτερα τόνισε το θέμα της συνεργασίας στην υλοποίηση των προληπτικών δράσεων, καθαρισμού των οδών, συντήρησης και βελτίωσης των δασικών και αγροτικών δρόμων και διάθεσης χωματουργικών μηχανημάτων, δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών πόρων και της ανάγκης για βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων των φορέων.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Παυλίδης, αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να πάρουν οι Δήμοι και λοιποί τοπικοί φορείς και στον ιδιαίτερο ρόλο του καθένα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών, καθώς οι περισσότερες φωτιές ξεκινούν από τις άκρες των δρόμων ή σε σημεία που γειτνιάζουν με ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των πυρκαγιών που αποτελούν μέρος οργανωμένου εμπρηστικού σχεδίου. Κατά την περσινή περίοδο σημειώθηκαν αρκετές τέτοιες πυρκαγιές για τις οποίες κινητοποιήθηκε ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός και, σε κάποιες περιπτώσεις, ζητήθηκε η συμβολή εναέριων μέσων. Το κόστος της κινητοποίησης είναι τεράστιο και, στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, δυσβάσταχτο για την εθνική οικονομία.

Για όλες τις περιοχές που κάηκαν κατά την περσινή περίοδο έχουν προχωρήσει σχέδια αναδάσωσης και απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση στο εσωτερικό τους. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη φετινή περίοδο υλοποιούν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρακολούθησης και ελέγχων όλων των δασικών και περιαστικών οικοσυστημάτων. Σε περίπτωση που οι έλεγχοι οδηγήσουν στην σύλληψη ατόμου για απόπειρα εμπρησμού σε δασική έκταση της περιοχής μας, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία και οι δράστες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα υπάρξουν πολλοί έκτακτοι και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, με τη συμμετοχή ειδικευμένων στελεχών, αξιοποιώντας και τα στοιχεία από την περσινή θερινή περίοδο.   

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει καθημερινά για το δείκτη επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές και, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, οι τοπικοί φορείς οφείλουν να οργανώνουν το επίπεδο της ετοιμότητάς τους.

Οι πολίτες παρακαλούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς να ειδοποιούν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία (199) ή να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό αναφοράς έκτακτων συμβάντων (112). 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΜΑΧΗΤΕΣ".



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνάντησε στο γραφείο του και συνεχάρη τους αθλητές και προπονητές του Αθλητικού Συλλόγου Πετραϊκός «Μαχητές Σκύδρας» οι οποίοι διακρίθηκαν στο 2ο Διεθνές και 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 21 Απριλίου 2013.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το πόσο υπερήφανος αισθάνεται με τις επιτυχίες των αθλητών της Π.Ε. Πέλλας και ευχήθηκε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, φέρνοντας κι άλλα μετάλλια στην Πέλλα. «Ο αθλητισμός αποτελεί υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, καθώς σώμα και πνεύμα είναι αδιαίρετα. Η περίοδος της νηστείας εξάλλου που διανύουμε αποτελεί μία άσκηση για την υλική υπόσταση του ανθρώπου που τροφοδοτεί το πνεύμα. Η Πέλλα έχει σημαντική παράδοση στις πολεμικές τέχνες, όπως και άλλα αθλήματα και η Περιφέρεια στηρίζει το ευ αγωνίζεσθε μέσω των δράσεών της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αθλητικός Σύλλογος  «Μαχητές Σκύδρας» έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή μας με πολλούς καταξιωμένους αθλητές. Προπονητής του Καράτε είναι ο Κυριακίδης Ελευθέριος ενώ Προπονητής του Tae Kwon Do και Kick Boxing ο Κυριακίδης Γεώργιος.





Στο αγώνισμα “Semi Contact”  έλαβαν μέρος οι αθλητές, με τις αντίστοιχες διακρίσεις:

Ξερίδης Ιωάννης (1η θέση, χρυσό)
Καλλιανίδου Δέσποινα (1η θέση, χρυσό)
Λαζός Αντώνιος (1η θέση, χρυσό, δυο φορές)
Καραντώκης Κωνσταντίνος (1η θέση, χρυσό)
Σαρασίδου Ναζλή (1η θέση χρυσό, δυο φορές)
Κουτμηρίδης Μημήτριος (2η θέση, ασημένιο)
Παπαδόπουλος Ιωάννης (2η θέση, ασημένιο)
Κυριακίδης Βαλεντίνος (2η θέση, ασημένιο)
Γώγος Ιωάννης (2η θέση, ασημένιο)

Στο αγώνισμα “Low Kick Boxing” αντίστοιχα:

Γιαζγουλίδης Δημήτριος (1η θέση, χρυσό)
Κυριακίδης Ελευθέριος (1η θέση, χρυσό)
Κακλαμάνος Χρήστος (1η θέση, χρυσό)
Μήτσκας Δημήτριος (1η θέση, χρυσό)
Ακριτίδης Πέτρος (1η θέση, χρυσό)
Παραστατίδης Χαράλαμπος (1η θέση, χρυσό)
Αγγελίδης Τριαντάφυλλος (1η θέση, χρυσό)
Στεφάνου Βαγγέλης (1η θέση, χρυσό)
Σιδηρόπουλος Νίκος (1η θέση, χρυσό)
Κυριακίδου Χαρίκλεια (1η θέση, χρυσό)
Ιωαννίδου Ανατολή (2η θέση, Ασημένιο)
Λεοντιάδης Λεωνίδας (2η θέση, Ασημένιο)
Χατζηγιαννίδης Χρήστος (2η θέση, ασημένιο) 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Στήριξη των Ανέργων στην Πέλλα» έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας». Φορέας διαχείρισης είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η περιοχή παρέμβασης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Κάρτα Ανεργίας φωτοτυπία
2. Ταυτότητα φωτοτυπία
3. Τίτλους Σπουδών φωτοτυπίες
4. Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Ι., ΑΜΚΑ για να συμπληρωθούν οι αριθμοί στο έντυπο της αίτησης χωρίς αποδεικτικά.
5. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος από την οικεία Δ.Ο.Υ. (Στην περίπτωση που δεν υπάρχει φορολογική δήλωση να προσκομίσετε Υπεύθυνη Δήλωση που να το βεβαιώνει).

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την  παρακολούθηση του προγράμματος είναι ο άνεργος να ανανεώνει την κάρτα ανεργίας του μέχρι την έναρξη του προγράμματος.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 22 Απριλίου 2013 – 10 Μαΐου 2013
Τόπος υποβολής αιτήσεων για ανέργους των Δήμων Έδεσσας - Αλμωπίας - Σκύδρας:
Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ (Φιλίππου 38 Έδεσσα Τηλ. 23810 51174), ώρες 09:00 – 13:00

«ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ».



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών με την οποία ζητά να ρυθμιστούν θέματα που έχουν σχέση με τη συνταξιοδότηση των πρώην εργαζομένων στις κλωστοϋφαντουργίες των νομών Πέλλας, Νάουσας, Έβρου και Πρέβεζας.
Την Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη συνυπογράφουν ακόμη 5 συνάδελφοί του από τις προαναφερθείσες περιοχές.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:                                              
Το πλήγμα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και το κύμα των ανέργων εργαζομένων στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Νάουσας, Πέλλας, Έβρου και Πρέβεζας αντιμετωπίστηκε νομοθετικά με την ψήφιση των ν. 3460/2006 και ν. 3660/2008. Με τους νόμους αυτούς ελήφθη πρόνοια οι απολυμένοι εργαζόμενοι να ενταχθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (συμπλήρωση 50στού έτους ηλικίας και 7.500 ημερομισθίων) σε καθεστώς ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης και ο χρόνος που θα διανυόταν μέχρι τη δυνατότητα πλήρους συνταξιοδοτήσεώς τους θεωρούνταν και ήταν βάσει νόμου χρόνος πραγματικής εργασίας και υποχρεωτικής ασφάλισης, αφού εκ μέρους των εργαζομένων καταβάλλονταν κανονικά στον ασφαλιστικό φορέα (Ι.Κ.Α.) οι νόμιμες εισφορές που τους αναλογούσαν. Η ρύθμιση αυτή είχε εξατομικευθεί και κοινοποιηθεί γραπτά σε καθένα από τους εργαζόμενους δυνάμει της παρ. Β3 της με αριθμ. 31021/10.7.2006 Υπουργικής απόφασης [ΦΕΚ 875/β/10.7.2006]. 
Εν συνεχεία, ωστόσο, δυνάμει του νέου, και ισχύοντος ήδη σήμερα, νομοθετικού καθεστώτος (ν. 3996/2011, ν. 4093/2012 και Γενικό Έγγραφο – εγκύκλιος Ι.Κ.Α. Σ40/303/3.12.2012) αφενός έπαυσε η ειδική επιδοματική ενίσχυση στη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων και αφετέρου ο χρόνος που διανύθηκε υπό τις προαναφερόμενες ευνοϊκές παραμέτρους του νόμου θεωρείται πλέον όχι πραγματικός χρόνος εργασίας, αλλά πλασματικός, με δυνατότητα άθροισής του στους έτερους συνολικούς πλασματικούς χρόνους που οι εργαζόμενοι δικαιούνται να αναγνωρίσουν (όπως π.χ. χρόνια στράτευσης κλπ.).
Επίσης, με νέο έγγραφο – εγκύκλιό του το Ι.Κ.Α. [Σ40/59/11.3.2013] γνωμοδότησε ότι για όσους εργαζόμενους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31.12.2012 οι χρόνοι που διανύθηκαν θεωρούνται ασφαλιστικά ισχυροί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ετεροχρονισμένα απαράδεκτη και αντισυνταγματική διάκριση μεταξύ αυτών που ήταν σε θέση να υποβάλλουν αίτηση, αφού είχαν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για λήψη σύνταξης, εντός του 2012 και όσων θα είχαν αυτή τη δυνατότητα μόνο εντός του τρέχοντος έτους (2013). 
Η κατάργηση του ευνοϊκότερου για τους απολυμένους εργαζόμενους του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας πλαισίου των ν. 3460/2006 [άρθρο 13], όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 11 του ν. 3660/2008 καθώς και της διάταξης του άρθρου 75 του ν. 3746/2009, από τους πρόσφατους ν. 3996/2011 και 4093/2012, έχει ως συνέπεια: 
Α) όσοι εργαζόμενοι δεν κατόρθωσαν να συνταξιοδοτηθούν, να μην επιδοτούνται και να εντάσσονται σε προχωρημένη πλέον ηλικία (άνω των 55 ετών) στο ταμείο ανεργίας, 
Β) σε όσους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 31.12.2012 να μην αποδίδονται οι συντάξεις διότι τα διανυθέντα έτη, αναδρομικά, να θεωρούνται πλασματικά και όχι πραγματικά, με αποτέλεσμα αυτοί να καλούνται να καλύψουν, σε προχωρημένη ηλικία, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, με πραγματική πλέον εργασία,
Γ) να στερούνται του δικαιώματος συνταξιοδοτήσεως εργαζόμενοι, οι οποίοι, υπό το πρίσμα των τελευταίων εγκυκλίων του Ι.Κ.Α. προέβησαν σε υπέρβαση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, αφού υποχρεώνονται να αθροίσουν τα διανυθέντα,  τα λογιζόμενα πλέον ως πλασματικά, έτη με τα υπόλοιπα και να ξεπερνούν με αυτόν τον τρόπο το όριο που ο νόμος ορίζει και
Δ) να γίνεται διάκριση και ευνοϊκότερη μεταχείριση για όσους, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο Σ40/59/2013 του ΙΚΑ, υπέβαλλαν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών χρόνων καθώς και αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την 31/12/2012.
Επειδή σύμφωνα με τα ανωτέρω υφίσταται αντισυνταγματικός διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων ενός συγκεκριμένου προβληματικού κλάδου, την περίπτωση του οποίου θέλησε ο νομοθέτης να αντιμετωπίσει συνολικά, για όλες τις πληγείσες βιομηχανικές μονάδες, χωρίς διάκριση και παραβιάζεται κατάφωρα η αρχή της ίσης μεταχείρισης.
Επειδή πρόθεση του νομοθέτη ήταν να δοθεί η δυνατότητα, από ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας, σε μαζικά απολυμένους εργαζόμενους ενός πληγέντος κλάδου να μην στερηθούν του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της συνταξιοδοτήσεώς τους.
Επειδή λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα της σχέσης Κράτους – πολίτη, μία ευνομούμενη Πολιτεία, η οποία, μέσω των ασφαλιστικών φορέων της, έχει καρπωθεί επί σειρά ετών τις ασφαλιστικές εισφορές ομάδας εργαζομένων, θα πρέπει αντίστοιχα να αποδίδει σε αυτούς τη δικαιούμενη παροχή, εν προκειμένω σύνταξη.
Επειδή όλα τα ανωτέρω έχουν προσφάτως επικυρωθεί και από την ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σε ειδική του έκθεση γνωμοδότησε ότι οι προαναφερόμενες νομοθετικές  αλλαγές είναι παράνομες.
Επειδή με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ προκύπτει κατάφωρη διάκριση και αδικία εις βάρος ενός μόνο αριθμού μίας κατηγορίας ανθρώπων με βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις, αφού οι άνθρωποι αυτοί οργάνωσαν την εργασιακή τους πραγματικότητα καθώς και τη ζωή των οικογενειών τους με τους όρους που το ίδιο το Κράτος έθεσε με νόμους του και είναι απαράδεκτη η αναδρομική κατάργησή τους.
Επειδή οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένης της παρούσας  οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας.    
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεσθε με την ανάλογη νομοθετική ρύθμιση να επαναφέρετε άμεσα το προϊσχύσαν ευνοϊκό για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών καθεστώς, ώστε να συνταξιοδοτηθούν και όσοι λίγοι απομένουν, καταργώντας τις διατάξεις που εντελώς ανισότιμα και καταχρηστικά τους εξαιρούν από την ειδική πρόνοια που είχε λάβει η Πολιτεία για αυτούς εδώ και χρόνια; Και συγκεκριμένα:
Α] Θα θεωρηθεί ο χρόνος που διένυσαν ως ασφαλισμένοι του αρ. 11 του Ν. 3660/2008, όντας ενταγμένοι στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση του ν. 3460/2006, ως πραγματικός χρόνος εργασίας και ασφάλισης και άρα θα καταργηθούν για όλους ανεξαιρέτως οι πρόσφατες ρυθμίσεις περί πλασματικότητας του χρόνου αυτού;
Β] Θα εξαιρεθούν οι ασφαλισμένοι κλωστοϋφαντουργοί από τις εγκυκλίους του ΙΚΑ Σ40/303/2012 και Σ40/59/2013 ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ όσων έκαναν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών ετών εργασίας και αίτηση συνταξιοδοτήσεως, όχι μόνο μέχρι τις 31.12.2012, όπως περιοριστικά ορίζουν, αλλά και εντός του τρέχοντος έτους (2013);
Γ] Θα εξαιρεθούν οι ως άνω ασφαλισμένοι από το ν. 4093/2012 (παρ. 1Α υποπ.1Α1 του άρθρου πρώτου που κατάργησε το άρθρο 13 του ν. 3460/2006, όπως αντικαταστάθηκε με το αρ. 11 του ν. 3660/2008 και το ν. 3746/2009) προκειμένου, έχοντας συμπληρώσει 10.500 ημέρες εργασίας και έχοντας υποβάλει αίτηση μέχρι τις 31.12.2013, να δικαιούνται πλήρους συντάξεως γήρατος;
Ο Ερωτών 
Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας   

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΚΜ ΩΣ ΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ 2013


Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, λόγω της αυξημένης προσέλευσης, παρατείνεται μέχρι και τις 20 Μαΐου 2013 η προθεσμία για τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 34500/26-40-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου και ύστερα από την υπ. αριθμ. πρωτ. 158649/26-04-2013 εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για νέα παράταση μέχρι και τις 20 Μαΐου 2013.
           Διευκρινίζεται ότι η 20η Μαΐου 2013 είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων με έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, πέραν αυτής, δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.


 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου της Αριδαίας για τη διάκρισή τους στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

  Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία την Αλμωπία στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Απριλίου στο Κέντρο Noesis στη Θεσσαλονίκη (Πλανητάριο).

   Η εργασία των μαθητών της Ομάδας Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου που επιλέχτηκε και παρουσιάστηκε στο Συνέδριο είχε ως θέμα : Παιχνίδι Στο Scratch: Hungry Bear.
 
  Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Πασόη Χρυσάνθη, Τόμα Χρυσή, Παπαευαγγέλου Άννα, Χορόζογλου Αφροδίτη, Ρίζο Ρωμανό, Χατζηιωαννίδη Νικόλαο. Ο υπεύθυνος καθηγητής που βοήθησε και οργάνωσε τα παιδιά ήταν ο Χαράλαμπος Δουβλετής.

 


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...