Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ.


Για μια διαφήμιση ευαισθητοποίησης ενάντια στην παιδική κακοποίηση, ένας σχετικός οργανισμός από την Ισπανία δημιούργησε κάτι φανταστικό:   Ένα πόστερ που δίνει διαφορετικό μήνυμα σε ενήλικες και σε παιδιά - την ίδια στιγμή.          Το μυστικό είναι η κυρτή επιφάνεια, που δείχνει διαφορετικές εικόνες ανάλογα με τη γωνία από την οποία κοιτάς την αφίσα. Έτσι όταν οι μεγάλοι -ή οποιοσδήποτε πάνω από ένα συγκεκριμένο ύψος- κοιτούν τη διαφήμιση, βλέπουν μόνο την εικόνα ενός λυπημένου αγοριού και τα λόγια
 "Κάποιες φορές, η κακοποίηση των παιδιών είναι εμφανής μόνο σε αυτά που τη ζούνε"
  Όταν όμως ένα παιδί κοιτά τη διαφήμιση, βλέπει μελανιές στο πρόσωπο του παιδιού και διαβάζει ένα διαφορετικό μήνυμα:
 "Αν κάποιος σε χτυπάει, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε.  Τηλ. 116111"
  Η διαφήμιση απευθύνεται στα παιδιά, περισσότερο, και σχεδιάστηκε έτσι ώστε το κρυφό μήνυμα να είναι εμφανές σ' αυτά και μόνο, ακόμη κι αν αυτός που τα κακοποιεί είναι μαζί τους και στέκεται δίπλα τους.   
 Στο βίντεο φαίνεται πώς λειτουργεί η διαφήμιση στο δρόμο: 




Πηγή: www.lifo.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ "ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ" ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.



Σούπερ βακτηρίδια τα οποία δυνάμωσαν «τρώγοντας» αντιβιοτικά απειλούν την υγεία μας! Οι επιστήμονες ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο).

Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στο έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο Foodborne Pathogens and Disease καταδεικνύει ότι τα παραγωγικά ζώα στη χώρα μας -και όχι μόνον- «ντοπάρονται» με μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών με συνέπεια ορισμένα στελέχη βακτηρίων να έχουν γίνει ιδιαιτέρως ανθεκτικά στα συγκεκριμένα φάρμακα.
Ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνέλεξαν δείγματα κρέατος ή κρεατοσκευασμάτων από σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα πώλησης ντόπιων τροφίμων στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βρήκαν ότι το κρέας αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελεί μια πηγή ανθεκτικών βακτηριδίων, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν, μέσω της τροφικής αλυσίδας, την υγεία μας.


Ο κίνδυνος, σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Χρυσάνθη Παπαδοπούλου είναι να προσβληθεί ο καταναλωτής από σταφυλόκοκκο, εντεροβακτηρίδιο, σαλμονέλα ή άλλον παθογόνο μικροοργανισμό και να μην υπάρχει αντιβιοτικό για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση, καθώς τα στελέχη των βακτηρίων έχουν γίνει πια ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες, σε μια περίοδο τριών ετών, ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο) καθώς και επεξεργασμένα δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. φιλέτα γαλοπούλας, σαλάμι,, κιμά από γέμιση φαγητών και φέτες ψητού μοσχαριού). Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν από τα ανεπεξέργαστα δείγματα εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους.


Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι η «μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ»
Συνολικά απομονώθηκαν 157 στελέχη κολοβακτηριδίου (Escherichia coli), 25 γερσίνια (Yersinia enterocolitica), 57 σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus), 57 εντεροκόκκου (Enterococcus spp.), 4 σαλμονελλών (Salmonella spp) και 3 καμπυλοβακτηριδίου (Campylobacter jejuni). Από αυτά, πολύ μικρό ποσοστό βρέθηκε ευαίσθητο στα αντιβιοτικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα στελέχη κολοβακτηριδίου (E. Coli) απομονώθηκαν σε κοτόπουλα είχαν υψηλή αντίσταση ακόμη και στα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η επιστήμη όπως είναι η αντιβιοτική ουσία σιπροφλοξασίνη. Τα στελέχη σταφυλοκόκκου (S. Aureus) από το αιγοπρόβειο κρέας είχε αντίσταση στην κλινδαμυκίνη ενώ από το χοιρινό στην ουσία σιπροφλοξασίνη. Από τους εντεροκόκκους περισσότεροι από 20% βρέθηκαν ανθεκτικοί στη βανκομυκίνη.
Αντίστοιχα, τα περισσότερα βακτήρια (60%) που απομονώθηκαν στο αιγοπρόβειο κρέας παρουσίασαν αντίσταση στη νιτροφουραντοΐνη. Τα βακτήρια από το χοιρινό κρέας αλλά και στο κοτόπουλο είχαν αντίσταση στην τετρακυκλίνη (62.5%) ενώ από το αιγοπρόβειο κρέας στην αμινογλυκοσίδη. Υψηλή αντίσταση στην αμπικιλλίνη παρατηρήθηκε σε γερσίνιες ενώ όλα τα καμπυλοβακτηρίδια που απομονώθηκαν βρέθηκαν ανθεκτικά τόσο στην αμπικιλλίνη όσο και στις ουσίες κεφαλοθίνη και σεφουροξίμη.
Παρόμοια αποτελέσματα έχουν βρεθεί και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (2010), για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναφέρονται αντοχές του κολοβακτηριδίου το οποίο απομονώνεται σε κοτόπουλα οι οποίες φθάνουν στο 44% για ορισμένα αντιβιοτικά, ενώ οι αντίστοιχες αντοχές κολοβακτηριδίου από χοιρινά φθάνουν το 68%.
Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών σε ανθρώπους και ζώα έχει κάνει τα βακτήρια ανθεκτικά. Υπάρχει λύση; Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι “η μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ”. Η διαπίστωση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την κυρία Παπαδοπούλου. Όπως αναφέρει «τα βακτήρια έχουν καταπληκτικές ικανότητες προσαρμογής που εμείς δεν τις έχουμε. Έχουν τη δυνατότητα να επιζούν σε ακραίες συνθήκες ζωής και στα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα όπου εμείς δεν μπορούμε να επιζήσουμε. Πιστεύω οτι παρά τις απαγορεύσεις της ΕΕ όσον αφορά την χορήγηση αντιβιοτικών για μη θεραπευτικούς λόγους, ήδη έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθεκτικά βακτήρια, τα οποία φυσικά θα συνεχίσουν να… κυκλοφορούν ανάμεσα μας».
Πάντως, πολλές τροφικές μολύνσεις δεν χρήζουν ιδιαίτερης θεραπείας, ωστόσο σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.
Tο κρέας αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελεί μια πηγή ανθεκτικών βακτηριδίων, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν, μέσω της τροφικής αλυσίδας, την υγεία μας.
Οδηγίες για σωστή συντήρηση – Μην αφήνετε τα βακτήρια να αναπτυχθούν!
- Αποθηκεύουμε τα πιο ευπαθή τρόφιμα στο κάτω μέρος του ψυγείου που έχει μεγαλύτερη ψύξη.
- Τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα είναι ο κιμάς, τα εντόσθια και τα θαλασσινά.
- Στη συντήρηση του ψυγείου η θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζεται μεταξύ +2 βαθμούς Κελσίου και + 4 βαθμούς Κελσίου
- Στην κατάψυξη η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους -18 βαθμούς Κελσίου.
- Το φαγητό πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο το αργότερο μία ώρα μετά το μαγείρεμα το καλοκαίρι και δύο ώρες μετά τον χειμώνα.- Ωμά τρόφιμα ζωικής προέλευσης δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά ή είναι ήδη μαγειρεμένα.




ΠΗΓΕΣ...
proionta-tis-fisis.blogspot.com
http://periergaa.blogspot.com 

ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ GOOGLE ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

Ισραήλ εναντίον Google και η ιστορία των Εβραίων

Ως πολύ, πολύ προβληματική, χαρακτήρισε την απόφαση της Google να ονομάσει Παλαιστίνη, την... Παλαιστίνη, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ.

Να θυμίσουμε πως πολύ πρόσφατα, ο ΟΗΕ αναβάθμισε τους Παλαιστινίους σε "μη μέλος κράτος". Με βάση αυτή την απόφαση, η Google μετονόμασε τη σηματοδότηση από "παλαιστινιακά εδάφη" σε "Παλαιστίνη", προκαλώντας την οργή εκατομμυρίων Εβραίων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν αποφασίσει, πως η Παλαιστίνη ανήκει στο Ισραήλ. Ας δούμε όμως πως προέκυψε το κράτος του Ισραήλ.

Η ιστορία του Ισραήλ

Ο λαός των Εβραίων έχει περάσει πολλά. Πριν χιλιάδες χρόνια οι Εβραίοι ήταν σκλάβοι στην Αίγυπτο. Αφού κατάφεραν να ελευθερωθούν, ξεκίνησαν την αναζήτηση της Γης της επαγγελίας, που τους υποσχέθηκε ο Θεός. Αρχικά με το Μωυσή και στη συνέχεια με τον Ιησού του Ναυή, περπάτησαν αμέτρητα χιλιόμετρα αναζητώντας την ιερή Γη. Τα πρώτα σημάδια αλλοίωσης δεν άργησαν να φανούν. Τη λατρεία του Θεού, διαδέχθηκε η λατρεία του Βάαλ, ενός κερατόμορφου Βαβυλωνικού Θεού, ενώ το Τόρα, αντικαταστάθηκε από το Ταλμούδ.

Ο Ιησούς του Ναυή τους είπε ότι μίλησε με το Θεό και Αυτός του είπε να λεηλατήσει πόλεις και χωριά, σφάζοντας γυναικόπαιδα, αφού αυτός είναι ο δρόμος προς "τη Γη της Επαγγελίας". Μάλιστα ο Θεός τους, ως άλλος Θεός Άρης, συμμετείχε ενεργά στις σφαγές και τις λεηλασίες:

Προκαλώντας ξηρασίες: "Καὶ ἐγένετο ὡς ἤκουσαν οἱ βασιλεῖς τῶν Ἀμοῤῥαίων, οἳ ἦσαν πέραν τοῦ Ἰορδάνου, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς Φοινίκης οἱ παρὰ τὴν θάλασσαν, ὅτι ἀπεξήρανε Κύριος ὁ Θεὸς τὸν Ἰορδάνην ποταμὸν ἐκ τῶν ἔμπροσθεν τῶν υἱῶν Ἰσραὴλ ἐν τῷ διαβαίνειν αὐτούς, καὶ ἐτάκησαν αὐτῶν αἱ διάνοιαι καὶ κατεπλάγησαν καὶ οὐκ ἦν ἐν αὐτοῖς φρόνησις οὐδεμία ἀπὸ προσώπου τῶν υἱῶν Ἰσραήλ". (Ιησούς του Ναυή 5.1)

Γκρεμίζοντας πόλεις: "καὶ ἀνακραγόντων αὐτῶν πεσεῖται αὐτόματα τὰ τείχη τῆς πόλεως, καὶ εἰσελεύσεται πᾶς ὁ λαὸς ὁρμήσας ἕκαστος κατὰ πρόσωπον εἰς τὴν πόλιν". (ΙτΝ 6.5)

Διατάζοντας τη σφαγή των αμάχων, γυναικών και νηπίων: "καὶ ἀνεθεμάτισεν αὐτὴν Ἰησοῦς καὶ ὅσα ἦν ἐν τῇ πόλει ἀπὸ ἀνδρὸς καὶ ἕως γυναικός, ἀπὸ νεανίσκου καὶ ἕως πρεσβύτου καὶ ἕως μόσχου καὶ ὑποζυγίου, ἐν στόματι ῥομφαίας". (ΙτΝ 6.21)

Κρατώντας πάντα το χρυσό: "καὶ ἡ πόλις ἐνεπρήσθη ἐν πυρισμῷ σὺν πᾶσι τοῖς ἐν αὐτῇ, πλὴν ἀργυρίου καὶ χρυσίου καὶ χαλκοῦ καὶ σιδήρου ἔδωκαν εἰς θησαυρὸν Κυρίου εἰσενεχθῆναι". (ΙτΝ 6.24)

Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με φωτιά και αίμα, ο πολυπαθής και ταλαιπωρημένος λαός των Εβραίων, κατέκτησε πολλές από τις γύρω περιοχές στο όνομα του φιλάργυρου, αιμοδιψή, εκδικητικού, μνησίκακου, σαδιστή Θεού του και αργά σταθερά, ανοικοδόμησε το κράτος του.

Τα "πολλά" που πέρασε ο λαός του Ισραήλ, αφορούν την περίοδο που υπηρέτησαν ως σκλάβοι το Φαραώ της Αιγύπτου, αλλά ας έχουμε κατά νου μας, πως την εποχή εκείνη, η σκλαβιά ήταν αρκετά διαδεδομένη και δεν αποτελούσε κοινωνικό φαινόμενο. Ας θυμηθούμε απλά, πως οι Αφροαμερικανοί σκλάβοι, ελευθερώθηκαν μόνο μετά το 19ο αιώνα.

Όσο για τα θύματα των Εβραίων κατά το δεύτερο Παγκόσμιο, αναφέρουμε πως το σύνολο των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή πέθαναν κατά τη διάρκεια του, ξεπερνά τα 50.000.000. Το ότι συνδυάσαμε τον Β' Παγκόσμιο με το Ολοκαύτωμα, εκτός των άλλων, είναι άρρωστο.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΡΙΑ…





Είναι οι άνθρωποι απρόβλεπτα και προικισμένα θεριά
για δημιουργία και καταστροφή πλασμένοι,
για αυτοθυσία ικανοί μα και για κτηνωδία,
για θαύματα και για εγκλήματα,
παράδεισους και κόλαση,
θηριωδίες που δεν τις χωρά ο νους,
πράξεις που θα ξένιζαν ακόμα και το άγριο ζωικό βασίλειο,
πολλοί αγωνίζονται να προφυλάξουν τη ζωή
και πολλοί να την καταστρέψουν…

κι αναρωτιέται κανείς τι να κρύβει η ψυχή στα σκοτεινά της μέρη...
…πιο φως να είναι ικανό να διώξει τα σκοτάδια…?

Θαρρώ πως είναι το φως της γνώσης και της ηθικής νοημοσύνης,
της γνώσης πρώτα για το τι ακριβώς είσαι, με τι και πως σχετίζεσαι
κι έπειτα μιας ηθικής που δεν διαλέγει, δεν κρίνει
μα αποδέχεται και ενώνεται με τα πάντα,
καθώς μέρος τους είναι,
σ έναν αέναο εξελικτικό χορό…
τα σκοτάδια της ψυχής τρέφονται από την άγνοια και το φόβο
μιας ύπαρξης ξένης και δανεικής, 
που όλο και αποκόπτεται από τις φυσικές της ρίζες…
μιας ύπαρξης που καταντά φορτική και γεννά το θυμό και την απόγνωση
μέσα από τη φωλιά του μικρόκοσμου που χτίζει ο καθένας για να φυλαχτεί
καθώς νοιώθει διαρκώς ότι απειλείται..
η άγνοια κι ο φόβος, που δεν φυτεύονται τυχαία στις ψυχές των ανθρώπων,
οδηγούν στην απελπισία και τα γενικευμένα αδιέξοδα και τότε…
…τότε ο άνθρωπος είναι απολύτως έτοιμος και πρόθυμος 
να ασπαστεί και να ακολουθήσει ότι εμφανιστεί μπροστά του 
με τη μορφή του σωτήρα…

Η ζωή σου δεν είναι ένα πείραμα στα χέρια αρρωστημένων
παρά μονάχα αν το επιτρέψεις…
κοίτα να μαθαίνεις, να ανακαλύπτεις τι κρύβεται πίσω απο τα φαινόμενα, 
μην αφήνεις τη ζωή στα χέρια άλλων,
κάποιοι την σχεδιάζουν άσχημη και εφιαλτική 
για να παραιτηθείς και να παραδοθείς…

η μόνη επιλογή σου είναι αυτή ανάμεσα στο φόβο και την αγάπη…
…άλλωστε η ζωή μια βόλτα είναι, που κρατά μονάχα μια στιγμή…
Κι οι άνθρωποι απρόβλεπτα και προικισμένα θεριά…


Τάσος Π.
Πανγαία – Venus Project




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Οι προστάτες των μαθητών

Ίσως να μην το ξέρατε, αλλά η κυβέρνησή μας και οι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες της σε αυτή τη δύσβατη διαδρομή, τα κανάλια, είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές και στιβαροί προστάτες των παιδιών και των νέων ψυχών αυτής της χώρας.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; 

Που εκμηδένισαν το εισόδημα των γονέων τους, ώστε τα παιδιά να σκληραγωγηθούν, όπως και οι παππούδες και προ παππούδες τους στα πέτρινα χρόνια της κατοχής και της μεταπολεμικής Ελλάδας, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα των γενεών;

Που απέλυσαν τους πατεράδες και τις μανάδες τους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους νεαρούς μαθητές να βιώσουν από πρώτο χέρι αυτά που βλέπουν στις χολιγουντιανές ταινίες που δραματοποιούν τον Κάρολο Ντίκενς και έτσι να εντρυφήσουν στα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, όπως ο Όλιβερ Τουίστ;

Που αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη, έτσι ώστε να ζήσουν από κοντά και να κατανοήσουν από πρώτο χέρι πώς ήταν η εκπαίδευση στις αρχές του 20ου αιώνα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για την ιστορία των κοινωνιών και του εκπαιδευτικού συστήματος;

Ας μην ξεχνάμε και το θεσμό των συσσιτίων, που όλο και εξαπλώνονται, και έτσι οι νέοι άνθρωποι μαθαίνουν από νωρίς να είναι ολιγαρκείς, να τρέφονται με τα βασικά, και να αισθάνονται έτσι πιο κοντά και αλληλέγγυοι στα παιδιά του Νίγηρα, αυτά τα παιδιά που τόσο αγάπησε και η μέντορας της κυβέρνησής μας, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ανεργία μας, που φτάνει το 50% στους νέους, ενισχύει το καλώς εννοούμενο νεανικό πείσμα και τη θέληση, αλλά και αποτελεί κίνητρο για να γνωρίσουν άλλες χώρες του κόσμου, μεταναστεύοντας, όπως έκαναν και οι προηγούμενες γενιές και πρόκοψαν.

Αλλά η κυβέρνησή μας ομού μετά των καναλιών, ενδιαφέρονται και για την πολιτική αγωγή και ολοκλήρωση των μαθητών. Έτσι από νωρίς φροντίζουν να τους διδάσκουν τι σημαίνει ησυχία, τάξη και ασφάλεια στην πράξη, με ρίψεις χημικών μέσα στα σχολεία και στα μικρά χωριά, μια πρωτοφανής περίπτωση στα διεθνή χρονικά, μια παγκόσμια πρωτοτυπία τεράστιας παιδαγωγικής σημασίας. 

Ας μην ξεχνάμε και τα παιδιά των χιλιάδων αυτόχειρων που θα ζήσουν ορφανά και σε ένδεια, μια και αυτές οι αυτοχειρίες κρύβουν πίσω τους οικονομικά αίτια. Αυτά τα παιδιά χαίρουν της ιδιαίτερης συμπάθειας της κυβέρνησης μας, και γι αυτό, για να απολαύσουν και άλλα παιδιά αυτό το προνόμιο, να είναι συμπαθή σε αξιωματούχους του ελληνικού κράτους, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε οι αυτοχειρίες να συνεχισθούν, δίνοντας κίνητρα για κάτι τέτοιο, βοηθώντας στο κλείσιμο και την οικονομική καταστροφή μικρών επιχειρήσεων, σε ακόμα περισσότερες απολύσεις, με παράλληλη αύξηση της φορολογίας, κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών.

Τέλος τα κανάλια, με την προτροπή και στήριξη των κυβερνητικών αξιωματούχων, καλλιεργούν πνευματικά τα παιδιά μας, προβάλλοντας πρότυπα ζωής, όπως αυτό του αρχαιότερου επαγγέλματος σε διάφορες σύγχρονες παραλλαγές: τηλεπαρουσιάστρια που παρουσιάζει τα σωματικά της προσόντα, τραγουδίστρια που δεν τραγουδάει και άλλα επαγγέλματα με μέλλον και προοπτικές.

Οικοδομείται έτσι ένα ιδανικό τοπίο για να ζήσουν οι νέες γενιές, ένα τοπίο με μεροκάματα Βουλγαρίας ή Κίνας - ποια να πρωτοδιαλέξουμε; - με αναπτυξιακές προοπτικές ανάλογες αυτών της Ταϋλάνδης, με ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία για τους πλούσιους - αυτό σημαίνει αξιοκρατία, μια και όπως είναι γνωστό ο πλούτος κερδίζεται με τη σκληρή δουλειά - μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις - και όχι τα μικρομάγαζα που υπήρχαν μέχρι σήμερα - πεδίο δόξης λαμπρόν για τους πιο φιλόδοξους και μαχητικούς από τους νέους μας! 

Ένας κόσμος περιπέτειας και δράσης ανοίγεται διάπλατα μπροστά τους, γεμάτος ευκαιρίες για να ζήσουν ή να πεθάνουν, όπως στον κινηματογράφο, εκεί που ο πρωταγωνιστής σκοτώνει όλους αντιπάλους και στο τέλος, επιβιώνοντας από χίλιους κινδύνους, τα παίρνει όλα. Όσο για τους πολλούς, τους χαμένους, τους νεκρούς, ο καθένας ελπίζει να μην βρίσκεται ανάμεσά τους. Μόνο που η ζωή δε μοιάζει με χολιγουντιανή ταινία, ούτε με ηλεκτρονικό παιχνίδι, όπου ο πόνος και ο θάνατος είναι εικονικός.



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΙΕΡΕΙΣ ΑΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ (ΦΩΤΟ)


1Συνήθως αυτοί που βρίσκονται πάνω από τα ανοικτά καπό των αυτοκινήτων μας είναι οι μηχανικοί. Αυτή τη μέρα όμως, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη των οδηγών, μπροστά από τα καπό παίρνουν θέση οι ιερείς.

Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο που στόχο έχει να κρατήσει μακριά τις κακοτυχίες και να χαρίσει στους οδηγούς ασφαλή ταξίδια. Σε ολόκληρη τη χώρα αυτή τη μέρα, πολλοί πιστοί πηγαίνουν τα αυτοκίνητα τους στις ενορίες τους όπου οι ιερείς κάνουν αγιασμό και ραίνουν τα αυτοκίνητα. 

Στο Ναύπλιο, κάθε χρόνο οι οδηγοί συναντιόνται στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, όπου ο ιερέας π. Ραφαήλ Βουγιούκας αναβιώνει αυτό το έθιμο.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΛΗΞΗΣ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. 

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στην Μητρόπολη, όπου έγινε και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δάσκαλο του 8ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας κ. Φώτιο Γέσιο. Ο κ. Γέσιος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου και στο σύγχρονο νόημα της υπεράσπισης των  εθνικών αξιών και διατήρησης της ομοψυχίας. Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης. Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου. 

Οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης. 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ»



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου
«ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ»  
διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 11 Μαϊου και ώρα 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και σας προσκαλεί όλους να παρακολουθήσετε μία μοναδική θεατρική παράσταση.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καβάλας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ» σε σκηνοθεσία Γ. Παναγιωτίδη.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.




* Τιμή εισόδου 7 ευρώ.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Ο Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης και ο Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας,
 σας προσκαλούν στην ετήσια γιορτή του χωριού μας ( Ζωοδόχου Πηγής ), στο εκκλησάκι, στο βουνό του Γαρεφείου την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013. 
Ο Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης θα μας παρουσιάσει πρόγραμμα με χορούς Μακεδονίας, με τα εξής τμήματα :
 Μικρό, μεσαίο και μεγάλο (τμήμα παραστάσεων).
Η ορχήστρα που θα πλαισιώσει την εκδήλωση είναι η παραδοσιακή ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια.
Επίσης για τους φίλους που δεν γνωρίζουν την τοποθεσία της εκδήλωσης αλλά και γι 'αυτούς που θα μας επισκεφτούν από μακριά, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το παρακάτω τηλέφωνο για τις όποιες απορίες και πληροφορίες.
6977916746.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Θεία Λειτουργία : 10:30.
Μοίρασμα Κουρμπανιού : 11:30.
Έναρξη χορευτικών συγκροτημάτων : 13:00.
Διοργάνωση : Οικογένεια Μπίνου Δημητρίου (Binos Andreas), Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης, Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας.


ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.


Την έξοδο από την απομόνωση με τη σύνδεση του Νομού Πέλλας στην Εγνατία Οδό έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Σαββαϊδη Παρασκευά και τους Υπεύθυνους Διευθυντές του έργου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Στη συνάντηση ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό.
Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τον καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του τρίτου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό.  Ο Βουλευτής τόνισε ότι, αφού γίνει ο καθορισμός και η χάραξη των διαδρομών, να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, με σκοπό να ενταχτούν τα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.   
Σημείωσε στους παρευρισκόμενους ότι, στη δεδομένη χρονική στιγμή οι πόροι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και ως εκ τούτου ο άμεσος σχεδιασμός αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απορρόφησης των διατιθέμενων κονδυλίων. Σημείωσε μάλιστα ότι, ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός νομός που δε διαθέτει σύνδεση με την Εγνατία Οδό, γεγονός που   τον καθιστά αποκομμένο από το πιο σύγχρονό οδικό δίκτυο που διαθέτει η χώρα και ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό.
Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Ήδη από την προεκλογική περίοδο είχα τονίσει την αναγκαιότητα της σύνδεσης του Νομού μας με την Εγνατία Οδό. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους  και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στην απομόνωση του Νομού μας. Η ευκαιρία που μας δίνεται με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, πρέπει να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο  και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα αποβούν μοιραίες και θα στερήσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο για το Νομό μας».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...