Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

"ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ" : ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΜ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ.




Ένα εκατοστό του δευτερoλέπτου – όταν πρέπει να διαλέξουμε αν θα ενεργήσουμε με τη ψυχή ή με το μυαλό και τη λογική. Αν θα βοηθήσουμε τον άλλο ή θα κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Και αν διαλέξουμε το μυαλό, η ψυχή εκδικείται με τις τύψεις. Για αυτό είμαστε άνθρωποι...

Το συγκεκριμένο βίντεο που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 2012 δείχνει μια δημοσιογράφο - οπερατέρ, αυτόπτη μάρτυρα μιας δολοφονίας ενός μικρού παιδιού.

Το βίντεο δείχνει την αμφιταλάντευση της δημοσιογράφου ανάμεσα στο να κάνει τη δουλειά της, να καταγράψει δηλαδή την ωμότητα και τη βιαιότητα του πολέμου και την... ψυχή της που της λέει να βοηθήσει το παιδί που την κοιτά κατευθείαν μέσα στα μάτια, ζητώντας της βοήθεια.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας επιλέγει να μείνει αδρανής καταγράφοντας το έγκλημα για να καρπωθεί εκ των υστέρων τα εύσημα για την «πιστή» μεταφορά της συγκλονιστικής είδησης-μαρτυρίας.
Κάτι το οποίο και συμβαίνει, αφού αναδεικνύεται νικήτρια του σχετικού διαγωνισμού και αποσπά βραβείο για τη συγκεκριμένη της δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της απονομής οι τύψεις νικούν, η πρωταγωνίστρια μεταφέρεται ξανά στο πεδίο του πολέμου και ζει ξανά τη σκηνή εκείνη που κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στην καρδιά και στο μυαλό.






Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ "ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ".


Με μια θριαμβευτική βραδιά έπεσε η αυλαία για τον χειμώνα στο καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ.
Ήταν η αποχαιρετιστήρια βραδιά με ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα από το αγαπημένο ντουέτο του χωριού ΝΙΚΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ , που ειδικά γι αυτή τη νύχτα κάλεσαν τον καλό τους φίλο ΛΑΖΑΡΟ , ο οποίος με τα μαγικά του ντραμς, απογείωσε την πολύ προσεγμένη παρουσίαση των παιδιών.
Το μεγάλο καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ γέμισε ασφυκτικά από νωρίς και κατά τα μεσάνυχτα , που ξεκίνησε το πρόγραμμα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.Το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και η νεολαία το καταχάρηκε.
Η διεύθυνση και το προσωπικό, φανερά ευχαριστημένοι από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, υπόσχονται ότι μετά το καλοκαίρι, θα εκπλήξουν τους θαμώνες με πολλά τρελά πάρτι και χάπενινγκς.
















ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ.

15
Έλληνας καρδιολόγος της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia, ύστερα από 10χρονη έρευνα μαζί με ιταλό συνάδελφό του, έκανε σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.  Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο «Journal of the American College of Cardiology».

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

altΘέλουμε δε θέλουμε η σύχρονη τεχνολογία εισήλθε πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Μικροί και μεγάλοι, μαθητές, αγρότες και γενικά για κάθε είδους επαγγελματίες, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποτελεί πλέον χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του καθενός, ανάλογα.

ΣΑΛΙΟ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΥΓΡΟ ΤΟΥ... ΣΤΟΜΑΤΟΣ


Λάμα: το περήφανο ζώο που ζει στα ψηλά οροπέδια του Περού
και της Βολιβίας, γνωστό για τη συνήθεια του να φτύνει.
Πόσοι από εμάς ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το σάλιο για τη ζωή μας; 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.


Πανελλαδικές 2013: Παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές
Σχεδόν σίγουρη 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 του μήνα - Νέα συνεδρίαση της ΟΛΜΕ σήμερα στις 13:00.

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ.

Γεμιστές ντομάτες με φέτα και ρύζι

Μια εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό σας γεύμα

ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ.

15Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ηδη συνέλαβε ένα άτομο και αναζητούνται άλλοι δυο επίδοξοι δράστες.  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...