Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

"ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΦΑΧΤΩΝ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ".

Μας έπιασε όλους ο πόνος για το μέλλον των σφαχτών....συγνώμη των παιδιών ηθελα να πω.

..Τραγικές οι ειδήσεις, όπως οι αυτοκτονίες ενηλίκων που αφαίρεσαν τη ζωή τους απελπισμένοι, γιατί χρεοκόπησαν, γιατί δεν έβλεπαν πια ελπίδα μπροστά τους, γιατί δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους. 
Στην ίδια όμως αυτή κοινωνία έχουν προϋπάρξει τραγικά γεγονότα που ξεπερνούν κάθε όριο αίσχους.
Νέα παιδιά που αφαίρεσαν τη ζωή τους γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές !!
Παιδιά που έπαθαν κατάθλιψη, που έχασαν το κόσμο γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές.
Παιδιά που μετριέται το ανάστημά τους, η αυτοπεποίθησή τους, η χαρά τους, τα όνειρά τους από το τι νούμερο θα είναι στις ηλίθιες λίστες που θα κρεμαστούν στους τοίχους των φαστφουντάδικων της γνώσης...

Και θα κάνουν τους γονείς να νιώσουν πως εκπλήρωσαν ένα σπουδαίο καθήκον (τι διδάχτηκαν τα παιδιά τους? ποια ήταν τα όνειρά τους τα αληθινά? ποια ήταν τα ταλέντα τους? η γνώση που τους διοχετεύθηκε ήταν αληθινή, ήταν μια μούφα, οι καθηγητές ενέπνευσαν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, τη μόρφωση, τις ανώτερες αξίες, την ηθική, το πολιτισμό, τις τέχνες, τη καλαισθησία, το σεβασμό για τον ευαυτό τους και το περιβάλλον τους... ε???)

Τι στο δι@λο έχει γίνει σ΄αυτό το περίφημο σχολείο, εκτός από το να περιμένει κανείς σ΄ενα τοίχο να δει τι νούμερο είναι....

Υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία μιας κοινωνίας από την αυτοκτονία ενός παιδιού γιατί δεν πέρασε σε μια κ@λοσχολή? Σκεφθείτε πόσοι εργάστηκαν συνειδητά κι ασυνείδητα, για να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα...

Σκεφθείτε πόσα παιδιά έχουν μια εντελώς αλλοιωμένη πραγματικότητα σε σχέση με τις αληθινές χαρές της ζωής, τις ουσιαστικές αξίες, το χρόνο για όνειρα κι όχι για εφιάλτες.

Αν υπήρχε στάλα τσίπα, ή απλά συνειδητοποίηση του μεγέθους της εξαπάτησης, δεν έπρεπε να απεργήσουν οι καθηγητές για τα αιτήματα που έχουν προκύψει. Για τα ζόρια που αντιμετωπίζουν τώρα. Δεν έπρεπε να εκνευριστούν οι γονείς γιατί κάποιος υπονομεύει το μέλλον τους. Δεν έπρεπε να αγωνιούν οι υποψήφιοι μαθητές για το τι θα γίνει τελικά.

Η ελάχιστη αξιοπρέπεια θα υπέβαλλε:

  • κάθε καθηγητής να μην υπηρετούσε ποτέ πια ξανά στρατόπεδα διαμόρφωσης καταναλωτικής συνείδησης και εξυπηρέτησης του συστήματος που τα λένε ακόμα σχολεία...

  • κάθε γονιός να απαξιούσε να στείλει το παιδί του σ΄ενα τόπο που το παιδί του θα είναι υποχείριο αριθμών, μαζικοποιημένης αντίληψης, ανύπαρκτης πραγματικής μόρφωσης...

  • κάθε μαθητής θα έπρεπε να απαιτήσει, χωρίς κανένα έλεος, για κανέναν τη ζωή του πίσω....


Αλλά δυστυχώς ζούμε σε ένα σύστημα που οι γονείς ζουν το παραμύθι τους πως το παιδί τους θα γίνει ευτυχισμένο αν είναι "τακτοποιημένο" μέσα στο μαντρί, οι καθηγητές πιστεύουν πως επιτελούν μέγα έργο μετατρέποντας τη γνώση σε κάτι που η πλειοψηφία μετράει την ώρα πότε θα χτυπήσει κουδούνι για διάλειμμα, και τα παιδιά να ανέχονται και τους δυο παραπάνω....

Τους μεν γονείς τους γιατί τους αγαπούν....
Τους δε δασκάλους τους γιατί τους σέβονται...

Όταν ο ενήλικος κόσμος δίνει σαν αντάλλαγμα στην αγάπη και το σεβασμό των παιδιών και στα όνειρά τους, μια θέση σ΄ενα παζάρι για σφαχτά τότε...

γ@μισε τα...

Εννοείται πως σ΄ολα τα παραπάνω υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις, γονιών, καθηγητών και παιδιών, που κράτησαν τη ζωή τους.. Που πέρασαν μέσα από αυτά τα ιδρύματα, δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους.
  • Γονείς που ζήτησαν από τα παιδιά τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν ποτέ να τα ξεφτιλίσει, να τα προσβάλλει, να τα κοροϊδέψει και τα ώθησαν να ζήσουν έξω από αυτούς τους τοίχους, τα υποστήριξαν στα όνειρά τους ακόμα κι όταν αυτά ήταν έξω από τα στάνταρ του υποκριτικού νοικοκυρέματος. 
  • Καθηγητές που κατάφεραν να παρασύρουν τα παιδιά σε κάτι ανώτερο από την υποχρεωτική ώρα που έπρεπε να τους ανέχονται και τα έμαθαν να αναπτύσσουν το πνεύμα τους και την ελευθερία τους. 
  • Παιδιά που ακόμα κι όταν όλα ήταν ενάντια στο κόσμο τους, δεν θυσίασαν το κόσμο τους αλλά το πάλεψαν και φυλάχτηκαν...


Αλίμονο αν όλοι είχαν υποκύψει στη παράνοια. Ούτε έγινε ποτέ κάτι τέτοιο ούτε θα γίνει. Μέσα στη κατευθυνόμενη μάζα θα υπάρχουν πάντα οι ελεύθερες ψυχές, τα ανυπότακτα πνεύματα που πάνω τους θα ελπίζει το μέλλον.



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥ.

Ο γιός του νοικοκυραίου

Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας του, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια, κάνοντας “το σκατό του παξιμάδι”. Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ’ το χωριό και απ το μεροδούλι μεροφάι, να γίνουν “επιστήμονες” να τα καμαρώνει.

Ο γιος, του βγήκε λίγο “μπούλης”, τον παραχάιδεψε και η μάνα νοικοκυραίου. Μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε για αυτό. Xέστη τον φωνάζανε και κατρουλή τον κατεβάζανε και συχνά τον βαράγανε υποτιμητικά στο σβέρκο και του πετάγανε στραγάλια με το φυσοκάλαμο. Παιδί “ξουράφι” δεν ήτανε με καμία δύναμη, μάλλον “αργός” ήτανε. Δεν τα ‘παίρνε τα γράμματα, όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο. “Καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει”, του είχε πει στην 6η δημοτικού, “δεν τα παίρνει με τίποτα, ούτε τέχνη δε νομίζω πως μπορεί να μάθει”.

Ο γιος του νοικοκυραίου έβλεπε πολύ τηλεόραση, πάρα πολύ τηλεόραση, του άρεσαν τα αστυνομικά και οι ταινίες, οι πολεμικές, σαν τον “Ράμπο”, του άρεσε και αυτός ο γάλος με τα τρία ονόματα, ο πως τον λένε μωρέ, αυτός ο Ζα κλο βα ντα και παιδικός του ήρωας ήταν ο Στίβεν Σιγκάλ. Στο γυμνάσιο ήταν χειρότερα τα πράγματα. Μόνο στα θρησκευτικά και στη γυμναστική τα κατάφερνε, γιατί η μάνα νοικοκυραίου τον πήγαινε από μικρό συχνά στην εκκλησία. “Ξεφτέρι” ήτανε σε κάθε λιτανεία και κηδεία και έπαιζε και πολλή μπάλα στην ομάδα του χωριού, ήταν δεξί μπάκ, ο “κλαδευτίρας” όπως τον φώναζαν οι συμπαίχτες του. Δεν ήταν καλός στην ιστορία, αλλά του άρεσε η επανάσταση του ’21, μισούσε τους αιμοβόρους Τούρκαλάδες (που να ξερε πως ο προπροπάππους του ήταν προύχοντας που μάζευε τα χαράτσια για τον αγά) και πίστευε πως είναι απόγονος των Λακεδαιμόνων (όταν μπορούσε να προφέρει σωστά αυτή τη λέξη καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι, άν και μισούσε και τους “γιούφτους” γιατί “αυτοί έφιαξαν τα καρφιά που σταυρώσαν το χριστούλι”). Του άρεσαν και οι αρχαίοι μύθοι. Πολλές φορές αναρωτιόταν τι σκατά λαβή έκανε στον μόλο, ο Λεωνίδας, αλλά πάντα βραχυκύκλωνε σε αυτή τη σκέψη και δε τόλμησε ποτέ να ρωτήσει.

Ως χαρακτήρας στην προεφηβεία ήταν μάλλον ντροπαλός και ακοινώνητος. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν τα έκανε και πολύ παρέα, γιατί αυτά «ακούγανε ξένα», «ντυνόντουσαν με τζίν χωρίς τσάκιση», μιλάγανε για «πολιτικά» και όταν προσπαθούσε να μπει στην παρέα τους τον δουλεύανε, «γιδογάμη» τον ανεβάζανε, «γρόθο» τον κατεβάζανε και του ρίχνανε υποτιμητικές σφαλιαρίτσες η του καρφιτσώνανε χαρτάκια με ένα πέος ζωγραφισμένο στην πλάτη. Εκείνος κάρφωνε τα πάντα στον γυμνασιάρχη, τον Θεολόγο, τον χουντικό απ’ τα Τρίκαλα, που τον έβαζε να σπιουνεύει ποιοί καπνίζουν και ποιοι είναι σε «πολιτικές νεολαίες», για να τον περνάει τις τάξεις. Το χαιρότανε το κάρφωμα, ήταν γλυκιά η αίσθηση της εκδίκησης, ένα είδος ανώμαλης επιβεβαίωσης.«Θα τους δείξω εγώ», σκεφτότανε και έβλεπε τον εαυτό του Σβαρτζενέγκερ να τους θερίζει όλους με ένα μεγάλο μακρύκαννο όπλο.

Έβλεπε επίσης συχνά τον εαυτό του να βιάζει δεμένη χειροπόδαρα την κόρη του γείτονα (όπως είχε δεί σε μια γερμανική τσόντα). «Αυτό το τσουλί», που τον φώναζε υποτιμητικά «τοσοδούλι», μπροστά σε όλα τα άλλα παιδιά. Κάποτε, όταν ήταν μικρά, παίζανε στον αχυρώνα το γιατρό και τη νοσοκόμα και ‘κείνη είδε το «μόριό» του, “τοσοδούλι” φώναξε δείχνοντας και έβαλε δυνατά τα γέλια. “Τοσοδούλι, θα σου δείξω εγώ”, σκεφτόταν. Ένας θείος τον πήγε μια μέρα στις «πουτάνες», ένα καλοκαίρι, στην Αθήνα, αλλά δεν του σηκώθηκε απο το άγχος και ‘κείνη η “παλιοβουλγάρα” του είπε: «ντεν πειράζει, μικρούλι, γκαμίσει άλλη φορά, μη φοβάται ντεν είναι πούστη», χαϊδευτικά. Αυτό δεν το ξεπέρασε ποτέ γιατί θυμήθηκε πως κάποτε του σηκώθηκε βλέποντας στα αποδυτήρια τον γιο του καφετζή, το σέντερμπάκ του “Αίαντα”, της ομάδας του χωριού, που είχε μεγάλη την ψωλή, γυμνό. «Αδύνατον να είμαι αδερφή», σκεφτότανε συνέχεια και επίμονα, “αδύνατον εγώ είμαι άντρας, δεν είμαι πούστης εγω !!!” και όταν ήρθε η ώρα να πάει στρατό, πήγε στα Ο.Υ.Κ., να αποδείξει τον ανδρισμό του, στον εαυτό του και σε κάθε «ξεκωλιάρα».

Εκεί ένιωσε για πρώτη φορά ικανοποιημένος. Την τελευταία εβδομάδα εκπαίδευσης όταν έσπασε τα μούτρα ενός φαντάρου σε ένα φτιαχτό τσαμπουκά, σ’ ένα «κωλάδικο» κοντά στα σύνορα, ένιωσε επιτέλους “άνδρας”. Τον φουκαρά τον φαντάρο τον κράταγαν βέβαια τρεις «παλληκαράδες», της σειράς του και ήταν και «μαστουρωμένος», αλλά ο γιός του νοικοκυραίου πολύ το χάρηκε που τον χτύπαγε με όλη του τη δύναμη, καθώς σκεφτόταν μέσα του: “δεν είμαι πούστης, δεν είμαι πούστης, δεν είμαι πούστηηηηηηηηηηηηηηηηηηης !!!, είμαι άντρας ρεεεεεε”.

Όταν γύρισε στο χωριό με ένα τατουάζ “Μολόν Λαβαί” στον δεξί ώμο του και μια σπαρτιάτικη περικεφαλαία στο στήθος, ο πατέρας του, του πήρε μια μεταχειρισμένη «μπε-ε-βε, τζι-τι-εξ, σούπερ-τούρμπο, μι-τρία» με τις τελευταίες οικονομίες της οικογένειας. Πέρναγε τον καιρό του βλέποντας Λιακόπουλο και Άδωνις και διαβάζοντας επιτέλους βιβλία που μπορούσε να καταλάβει. Ναι, επιτέλους η αλήθεια που αυτός μόνο καταλάβαινε και που του έκρυβαν τόσα χρόνια οι “κουλτουριαρέοι” μασόνοι που τον εξευτέλιζαν με τα ακαταλαβίστσικα επιστημονικά επιχειρήματα κάθε φορά που προσπαθούσε να συμμετάσχει σε κάποια σοβαρή κουβέντα. Ήταν απόγονος των ΕΛ, ήταν κάτι σπουδαίο, δεν ήταν σαν τους «άλλους», τους «κρυφο-Εβραίους» και τις «αδερφές». Ήταν άριος, ήταν ξεχωριστός, δεν ήταν βλάκας, ήταν Έλληνας ανώτερος απ όλους και τον πολεμούσαν όλοι, δεν ήταν ηλίθιος και αμόρφωτος αυτός, οι άλλοι ήταν παραπλανημένοι, οι “εξυπνάκιδες”, αυτός γνώριζε την πραγματική αλήθεια. Ήταν ξεχωριστός, μέλος της εκλεκτής φυλής του θεού, ήταν Έλληνας, όχι απλά άνθρωπος ! Γυάλιζε το κυνηγετικό του όπλο κάθε μέρα και εξόντωνε κάθε σπουργίτι που είχε μείνει στο καμμένο δάσος, φαντασιωνόμενος πως εξοντώνει ορδές από “αράπηδες”, Πακιστανούς, Αλβανούς και άλλους αλλόθρησκους εχθρούς της πατρίδας, που τους έβαλαν οι «Αμερικάνοι» να καταργήσουν τη «θρησκεία και τα πιστεύω μας». Δούλευαν στα χωράφια του βέβαια, αλλά “αυτοί είναι πίθηκοι, είναι όπως τα ζώα, είναι φτιαγμένοι απ το θεό για να μας υπηρετούν”, σκεφτόταν κάθε φορά που στο τέλος της σεζόν κάρφωνε τους λαθρομετανάστες εργάτες στην αστυνομία για να απελαθούν και να μην τους πληρώσει. Άκουγε διαπασών κλαρίνα στην «αμαξάρα» του, γυρίζοντας τύφλα απ’ τα πανηγύρια και πάταγε αδέσποτους σκύλους και γάτες, «για πλάκα». Περιέργως ήταν πάντα “καψούρης” με κάποια φανταστική κοπέλα που υπήρχε μόνο στο μυαλό του, ή που την είχε δει κάπου τυχαία και που εκείνη προφανώς αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξή του, λάτρευε τα καψουτράγουδα και ήταν σε μόνιμη ερωτική απογοήτευση χωρίς αντικείμενο.

Ο κυρ-νοικοκυραίος ήταν αδερφός του χασάπη, που ήταν μέγας και τρανός κομματάρχης του «Κόμματος». Του κόμματος που το ψήφιζε επειδή το ψήφιζε ο πατέρας του πατέρα του και ο πατέρας του. “Όλα κι όλα έτσι τα βρήκαμε, έτσι τα συνεχίζουμε”. Χρόνια παρακαλούσε για μια θεσούλα για το γιό του στο δημόσιο, αλλά «το ΑΣΕΠ μας έχει δέσει τα χέρια», του απαντούσε ο χασάπης, ανάθεμα στα κουμούνια και τις “αξιοκρατίες τους, χαλάσανε τις παραδόσεις και τις οικογένειες”. Ο γιος βοηθούσε και αυτός το Κόμμα κάνοντας θελήματα στις εκλογές για τον τοπικό βουλευτή του «Κόμματος» και νονό του (γόνος οικογένειας τσιφλικάδων, είχε βαφτίσει τουλάχιστον 1000 παιδιά στο νομό), μοιράζοντας φυλλάδια και σηκώνοντας ελληνικές σημαίες στις ομιλίες του. Ώσπου κάποια μέρα ο χασάπης τον κάλεσε στο μαγαζί και καθώς έκοβε μια σπάλα με τον μπαλντά, του είπε: «λοιπόν ανηψιέ, υπάρχουν δυό θεσούλες απ’ το ‘παράθυρο’ για σένα, μια στην πυροσβεστική και μια στην ομάδα ΔΙΑΣ, ξέρεις, τους ‘ράμπο’ της αστυνομίας, πές μου πού θες να σε βάλω και θα το τακτοποιήσω». Δεν έκανε δεύτερη σκέψη. Ήξερε πολύ καλά για την πυροσβεστική απ’ το γιό της περιπτερούς, πως είναι ηρωικό επάγγελμα και επικίνδυνο. Όλοι τον θαύμαζαν και τον εκτιμούσαν, τον πυροσβέστη, ήρωας, παλικάρι λέγανε όλοι, “μπράβο του έχει κότσια αυτό το παιδί, νάναι καλά”, “πέρυσι παραλίγο να καεί ζωντανός για βγάλει μια οικογένεια από ένα σπίτι που πήρε φωτιά”, “τέτοιοι αξίζουν σεβασμό”, “αυτοί είναι άντρες ρε, με ψυχή”. Είχε και ένα μακρινό ξάδερφο που ήτανε «μπάτσος» στο ηθών και είχε χοντροκονομήσει «δουλεύοντας την κοινωνία» και «ξύνοντας τα αρχίδια του». Κανείς δεν τον χώνευε, όλοι τομάρι και καθίκι τον έλεγαν, πίσω απ την πλάτη του, γιατί μπροστά του ή δεν μιλάγανε, ή μιλάγαν μόνο για ποδόσφαιρο. “Κοπρίτης, νταβατζής είναι, κατακάθι της κοινωνίας, μαγκιά κλανιά και κώλος φινιστρίνι”, αυτά ήταν τα καλύτερα που μπορούσες να ακούσεις για αυτόν. Δεν χρειάστηκε καμία δεύτερη σκέψη. Τι δεύτερη σκέψη να κάνει ;
“Στη ΔΙΑΣ, στη ΔΙΑΣ !!!” ρε μπάρμπα, αναφώνησε αμέσως, “σιγά μην πάω γίνω πυροσβέστης, αν ήθελα μια δουλειά να κουράζομαι θα έμενα αγρότης, καμία δουλεία δεν είν ντροπή μπάρμπα …”



parallhlografos





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με την υπ’ αριθμό 15/2013 απόφασή του, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο οι καταναλωτές της λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας όσο και η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας λόγω της μη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών των καταναλωτών της και με σκοπό την απόδοση κινήτρου για την εξόφλησή τους

Αποφάσισε:

·       Την απαλλαγή των καταναλωτών από τις προσαυξήσεις του 1 % ανά μήνα καθυστέρησης της πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης που εμπεριέχονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την Επιχείρηση και αφορούν τις καταναλώσεις του 2011 και προηγούμενες. Οι καταναλωτές θα απαλλάσσονται των προσαυξήσεων είτε με την εφάπαξ πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους είτε με την εξόφληση αυτών σε δόσεις σύμφωνα με την 32/2012 απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με την καταβολή της τελευταίας συμφωνημένης δόσης.

·       Την απαλλαγή των καταναλωτών από τα πρόστιμα λόγω χαλασμένων υδρομετρητών που εμπεριέχονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την Επιχείρηση και αφορούν τις καταναλώσεις του 2011 και προηγούμενες. Οι καταναλωτές θα απαλλάσσονται των προστίμων και θα χρεώνονται σύμφωνα με τις καταναλώσεις παρελθόντων ετών είτε με την εφάπαξ πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους είτε με την εξόφληση αυτών σε δόσεις σύμφωνα με την 32/2012 απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με την καταβολή της τελευταίας συμφωνημένης δόσης.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Την πρώτη του συγκέντρωση πραγματοποίησε ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στα γραφεία του συλλόγου.
Ήταν όλοι παρόντες, το προεδρείο, το συμβούλιο και σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Νάνος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Δήμπαλας, παρουσίασαν τον νέο προπονητή της ομάδας Κώστα Καρυπίδη, ο οποίος περιέγραψε τα πλάνα του και τους γενικούς όρους, βάσει των οποίων θα λειτουργήσει προπονητικά ο σύλλογος.
Επικράτησε φιλικό και οικογενειακό κλίμα και τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν.
Ήταν μια βραδιά γνωριμίας και ο πρόεδρος ανανέωσε το ραντεβού για τις επόμενες ημέρες με το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την δύσκολη αποστολή της ομάδας στην Α΄κατηγορία.
Τον νέο προπονητή θα σας τον παρουσιάσουμε τις προσεχείς ημέρες με ειδικό αφιέρωμα-συνέντευξη.
Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση καθώς και μερικά ιστορικά κειμήλια της ομάδας , που φυλάσσονται στα γραφεία της.















ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.



  Εύχομαι σ’ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που από αύριο μπαίνουν  στο στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει. Απαιτείται ψυχραιμία και δύναμη προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο των δυνατοτήτων και των προσπαθειών και δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητά μας.

   Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, όχι όμως τη μοναδική και τελευταία τους ευκαιρία. Η ζωή είναι ένας καθημερινός και διαρκής αγώνας για το καλύτερο. Για να γίνουν όμως τα όνειρα πραγματικότητα απαιτείται σωστή προετοιμασία, μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους.

    Εύχομαι επίσης, καλή επιτυχία, και σ’ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων που μετέχουν στις προαγωγικές εξετάσεις αυτές τις ημέρες.



Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Πασόης Δημήτρης

Η ΑΣΚΗΣΗ "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013".



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση αντιπυρικής προστασίας «Δια Πυρός 2013» με πραγματική κινητοποίηση δυνάμεων

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η πρόληψη και ο συντονισμός «κλειδί» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 16 Μαΐου 2013, η άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2013», στις κατασκηνώσεις της τοπικής κοινότητας Ελευθεροχωρίου του Δήμου Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε άρτιος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Στο κέντρο επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε σε ύψωμα πλησίον των Κατασκηνώσεων παραβρίσκονταν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παυλίδης (επικεφαλής της επιχείρησης), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης (επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας), ο κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης (Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης), ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος (επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο), ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας, στελέχη της Διεύθυνσης Δασών και των Δασαρχείων, άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών και εθελοντές. 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης υπήρξε πραγματική κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση μαθητών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, η περιοχή κυκλώθηκε από πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που πραγματοποίησαν εικονική κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πεζοπόρα τμήματα των ειδικών δυνάμεων αντιμετώπισης καταστροφών και εθελοντικών οργανώσεων. 

Το επιτελείο, κατά την λήξη της άσκησης, αξιολόγησε την πορεία των επιχειρήσεων οπότε και διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα ανταπόκρισης του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού. Μεταξύ των σημαντικότερων αποτελεσμάτων της άσκησης περιλαμβάνονται η εκπαίδευση του προσωπικού, η γνωριμία και εξοικείωση των εμπλεκομένων σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και ο εντοπισμός περιοχών για βελτίωση.  

 Ο κ. Θεοδωρίδης στο περιθώριο της άσκησης δήλωσε : 
«Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Η άσκηση «Δια Πυρός» στέφθηκε με επιτυχία και αποτύπωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των συμμετεχόντων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Γεώργιο Παυλίδη, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιωματικούς, πυροσβέστες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης κι εθελοντές για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της άσκησης δασοπυρόσβεσης. Η προστασία του δασικού πλούτου της Πέλλας αποτελεί καθήκον όλων μας. Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχεδιασμό, με τη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών και τον καταμερισμό ρόλων. Άλλωστε, σε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι δεν δικαιολογείται καμία αδράνεια στην πρόληψη  και  αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη στιγμή που αυτή την δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα  αναμένονται 17 εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Συνεπώς,  όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβάλλουμε για την προστασία των δασών μας με όποια μέσα διαθέτουμε και, κυρίως, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη. Τέλος, να επισημάνω ότι φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την παρακολούθηση των δασικών οικοσυστημάτων». 

ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3877/2010 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΠΣΕΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.


Τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη είχε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται το τελευταίο διάστημα, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο του Νομού Πέλλας. Για ακόμη μια φορά, ο Βουλευτής στάθηκε στο μείζον ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών δενδροκομικών καλλιεργειών για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό κατά το μήνα Μάρτιο.
Ζήτησε από τον Υπουργό συγκεκριμένα: α) να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 5, παράγραφος 4 του νόμου 3877/2010, δηλαδή να δοθεί εντολή από το ΥΠΑΑΤ για να γίνει αναλογιστική μελέτη, να εξοικονομηθεί και προβλεφθεί από το Υπ. Οικονομικών η δαπάνη που απαιτείται για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών και να βγει κοινή Υπουργική Απόφαση των δύο παραπάνω υπουργείων, ώστε να ενταχθούν κατ΄ εξαίρεση οι ζημιές που προκλήθηκαν στα συμπύρηνα και στις όψιμες ποικιλίες ροδάκινων, στα μήλα και τα αχλάδια στον ασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και β) να συγκαλέσει συνάντηση, στην οποία να συμμετέχουν οι Βουλευτές των Νομών Πέλλας και Ημαθίας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αλλά και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου από κοινού να βρεθεί μια λύση και να δοθεί τέλος στην αναμονή για εκατοντάδες αγρότες.
Ο κ. Σταμενίτης τόνισε στον Υπουργό τη σοβαρότητα του ζητήματος επισημαίνοντας ότι, το ενδεχόμενο μη καταβολής αποζημίωσης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του Νομού Πέλλας. Του ζήτησε να ξεπεραστούν τα κωλύματα που προκύπτουν λόγω του κανονισμού του ΕΛΓΑ, σημειώνοντας ότι: «Είναι κοινός τόπος πλέον πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ χρειάζεται αναθεώρηση, καθώς δεν εξυπηρετεί πολλά από τα φαινόμενα που παρουσιάζονται. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται όμηροι κανόνων και διατάξεων».

Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε στον κ. Σταμενίτη ότι, είναι ενήμερος για το ζήτημα και κατανοεί πλήρως την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης άμεσα και με ικανοποιητικό τρόπο για τους παραγωγούς. Δεσμεύτηκε μάλιστα να υλοποιήσει το αίτημα του Βουλευτή για μια κοινή συνάντηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ.



Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας που αφορά τον εμβολιασμό απόρων και ανασφάλιστων παιδιών και εφήβων.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που δημιουργείται στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων που δεν καλύπτονται ασφαλιστικό για οποιονδήποτε λόγο από Φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Δικαιούχοι υπαγωγής στο παρόν πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες κατηγορίες παιδιών (επισημαίνονται τα αναγκαία δικαιολογητικά):

1. Παιδιά των οποίων οι γονείς είναι ασφαλισμένοι, αλλά δεν δικαιούνται παροχών υγείας λόγω χρεών προς τον ασφαλιστικό τους Φορέα (ιδίως ΟΑΕΕ και ΟΓΑ).
Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί.

2. Παιδιά των οποίων οι γονείς απώλεσαν την ασφαλιστική τους κάλυψη (συνήθως ΙΚΑ) λόγω απόλυσης-ανεργίας. Και στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει, να προσκομίζεται το βιβλιάριο υγείας που έχει ακυρωθεί.

3. Παιδιά κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου (απορίας). Βιβλιάριο απορίας κατέχουν τόσο τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι επίσης κάτοχοι βιβλιαρίου απορίας, όσο και αυτά που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. παιδικής προστασίας ή βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες ή σε διαδικασία υιοθεσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίζεται το βιβλιάριο ανασφαλίστου (απορίας).

4. Παιδιά των οποίων οι γονείς απώλεσαν την κάλυψη ασθενείας που τους παρείχε η Πρόνοια μέσω της υπαγωγής στο δημόσιο πρόγραμμα δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (απόρριψη ανανέωσης βιβλιαρίου απορίας) ή απορρίφθηκε το αίτημά τους (απόρριψη αιτήματος έκδοσης βιβλιαρίου απορίας) . Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίζεται το παλιό βιβλιάριο απορίας ή η απορριπτική απόφαση που εξέδωσε η κατά τόπους αρμόδια Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου.

5. Παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν καταθέσει αίτημα για έκδοση ή ανανέωση του βιβλιαρίου απορίας, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίζεται η βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών (αριθμός πρωτοκόλλου) που εξέδωσε η κατά τόπον αρμόδια Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου είτε το παλιό βιβλιάριο (σε περίπτωση ανανέωσης).

6. Παιδιά που έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες ή είναι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας ή διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίζεται το «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Πρόσφυγα» ή το «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας», με ειδική σήμανση «επικουρική προστασία», ή της «Άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς ή εξαιρετικούς λόγους» ή το «Ειδικό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού» αντίστοιχα, δεδομένου ότι για τις ανωτέρω κατηγορίες δεν εκδίδεται βιβλιάριο ανασφαλίστου, αλλά είναι δικαιούχοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την επίδειξη των δελτίων αυτών.

7. Παιδιά κρατούμενα σε ιδρύματα αγωγής ανηλίκων. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να προσκομίζεται η σχετική βεβαίωση από το κατάστημα κράτησης δεδομένου ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν εκδίδεται βιβλιάριο ανασφαλίστου, αλλά η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται με την επίδειξη της ανωτέρω βεβαίωσης.

8. Παιδιά που διαμένουν στη χώρα, αλλά δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα ή διέθεταν αλλά έχει λήξει η ισχύς τους. Για τη δεύτερη περίπτωση θα αρκεί η προσκόμιση του νομιμοποιητικού εγγράφου που έχει λήξει (άδεια διαμονής).

Επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω κατηγοριοποίηση αποτυπώνει την κατάσταση ενός ατόμου αναφορικά με την ασφαλιστική του κάλυψη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα κληθεί να προσκομίσει τα σχετικά αποδεικτικά για την υπαγωγή στο παρόν πρόγραμμα. Ενδεικτικά, ένα άτομο μπορεί να έχασε την κάλυψη ασθένειας από το ΙΚΑ (περ.2) και να έχει ήδη καταθέσει δικαιολογητικά για υπαγωγή στην Πρόνοια (ττερ.5). Σε αυτή την περίπτωση θα ζητείται το έγγραφο το οποίο θα είναι διαθέσιμο τη στιγμή που γίνεται η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Η προσθήκη της υποχρέωσης υποβολής υπεύθυνης δήλωσης ότι το παιδί είναι ανασφάλιστο δεν προσθέτει κάποια επιπρόσθετη διασφάλιση στην όλη διαδικασία, ωστόσο, για τυπικούς λόγους μπορεί να ζητείται στο έντυπο που θα συμπληρώνεται με τα στοιχεία των γονέων και του παιδιού. Αυτονόητη είναι η προσκόμιση ταυτότητας του γονέα και του παιδιού, όταν υφίσταται.
Αναφορικά με το ζήτημα της πιστοποίησης απορίας, θεωρείται πως η πλήρωση του όρου της απορίας οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ούτε στην προνοιακή κάλυψη του βιβλιαρίου ανασφαλίστου, τεκμαίρεται αυτονόητα στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων. Επομένως δεν απαιτούνται περαιτέρω δικαιολογητικά πέραν των αναφερομένων ανωτέρω.
Τέλος, για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Νοσοκομείο Έδεσσας στο τηλέφωνο 2381350100 και με το Κέντρο Υγείας Αριδαίας στο τηλέφωνο 2384350000. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΜΩΝΕΣ.


Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας,
 ότι όποιος κάτοικος της κοινότητας επιθυμεί να αναλάβει τη διαχείριση πομώνας ή πομώνων,
 θα πρέπει να επικοινωνήσει, από σήμερα (16.05.2013) μέχρι 21.05.2013, 
με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίας κ. Χρήστο Μαρμαρίδη στο τηλέφωνο 6936963227.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ.


Σας γνωρίζουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους της Γ΄ τάξης των Λυκείων της χώρας, θα διεξαχθούν από 17 Μαΐου έως και 7 Ιουνίου 2013.
Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων παρακαλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την ηχορύπανση, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Η συμβολή όλων μας, στην ήρεμη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων κρίνεται απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε θερμά.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Πασόης Δημήτριος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...