Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EKATERINBURG ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αποστολή 8 ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από το Ekaterinburg της Ρωσίας, συνοδευόμενη από το γενικό διευθυντή  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης Στέφανο Χατζημανώλη, δέχθηκε  ο  Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας.
           Η επίσκεψη των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προβολή και προώθηση της ΠΚΜ στην τουριστική αγορά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο της τετραήμερης διαμονής τους (16 Μαϊου- 19 Μαϊου 2013) οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρόκειται να επισκεφθούν τη Χαλκιδική, την Πιερία καθώς και τα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία και αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας.
           Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τους Ρώσους επισκέπτες και έκανε μια περιεκτική παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη σε εξαγωγική δραστηριότητα προς τη Ρωσία περιοχή της Ελλάδας. Συνεχίζουμε τις γόνιμες επαφές και αναπτύσσουμε συνεργασίες με οικονομικούς φορείς και παράγοντες της Ρωσίας με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κεντρικής Μακεδονίας”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
           Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε με τους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για τις προοπτικές ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κεντρική Μακεδονίας και δήλωσε ότι “τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετικά και τα πρώτα στοιχεία από τις αφίξεις των επισκεπτών μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για  την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο”.
           “Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν ασφαλή και εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Και οι 7 περιφερειακές ενότητες μπορούν να υποστηρίξουν  πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός, ο αθλητικός, ο συνεδριακός, ο αρχαιολογικός-ιστορικός, ο θρησκευτικός τουρισμός, που δύσκολα συναντά κανείς συγκεντρωμένες σε μια γεωγραφική περιοχή. Το γεγονός αυτό αποτελεί το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, που την καθιστά ελκυστική επιλογή, καθώς καλύπτει τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των τουριστών” υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίο ευχήθηκε στους Ρώσους φιλοξενούμενους καλή διαμονή και περιήγηση στην Κεντρική Μακεδονία.
           Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο γενικό διευθυντή  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan για την αγαστή συνεργασία που έχει θεμελιώσει με την ΠΚΜ καθώς και για τις πρωτοβουλίες της εταιρία σχετικά με την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας και την εξασφάλιση απευθείας μετακίνησης  τουριστών από τη Ρωσία.
           Από την πλευρά τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το Ekaterinburg ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ελληνική φιλοξενία από την πρώτη στιγμή της επίσκεψής τους στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, έκαναν λόγο για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Ρώσοι τουρίστες για την Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα και προσκάλεσαν τον κ. Τζιτζικώστα να επισκεφθεί το Ekaterinburg.
           O  γενικός διευθυντής  της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των 2 πλευρών καθώς και για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΚΜ με στόχο την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ομορφότερη πόλη των Βαλκανίων και εξέφρασε τη βούληση της εταιρίας να στηρίξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην υλοποίηση δράσεων για την προβολή και προώθηση της περιοχής στο εξωτερικό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ.



Διαδήλωση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας στο Διοικητήριο

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Θα ενημερώσω άμεσα τον Περιφερειάρχη και αρμόδιο Υπουργό Παιδείας για τα αιτήματά σας

Διαδήλωση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/5) στο Διοικητήριο Πέλλας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους και συζήτησε μαζί τους για τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, της παιδείας ειδικότερα και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν υπόψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι:
1. Άμεση άρση της επιστράτευσης.
2. Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

Ο κ. Θεοδωρίδης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τα αιτήματα των καθηγητών. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Οι διαδηλώσεις των καθηγητών δείχνουν ότι υπάρχει σήμερα ένας κοινωνικός αναβρασμός. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης εξαπλώνονται στον κοινωνικό ιστό προκαλώντας κοινωνικές θύελλες. Απαιτείται ψύχραιμη θεώρηση της πραγματικότητας, εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους και κατάθεση εφικτών προτάσεων που οδηγούν σε βιώσιμες λύσεις. Είναι πολύ θετικό ότι ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα και με τη συμμετοχή τους οι εκπαιδευτικοί τίμησαν τον ρόλο τους και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία». 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Η 19η Μαΐου, αποτελεί ημέρα φόρου τιμής στη μνήμη των νεκρών ποντίων αδελφών μας. Την ημέρα αυτή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, και άρχισαν οι σελίδες της σύγχρονης ιστορίας να γεμίζουν με αίμα, διωγμό, και τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού. 
 Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα είναι για το έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης. 
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
Η Μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας.
Ο σεβασμός στη μνήμη των ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα. Τους χρωστάμε τη δικαίωση. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: 100.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ.


Το συγκεκριμένο σκυλί βιάστηκε σε ΝΌΜΙΜΟ μπουρδέλο ζώων στη Γερμανία. Για όσους δεν ξέρουν Γερμανικά. Το κείμενο στη φωτογραφία λέει:

"Μη κοιτάς αλλού. Πιστεύεις ότι ένας σκύλος θέλει κάτι τέτοιο; Πείτε όχι στην κακοποίηση των ζώων"

Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης.

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν .....απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.

Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.

Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.

Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000.




ΠΗΓΗ...http://www.pinnokio.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ


Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή στις 26-03-2013, σχετικά με το χρόνο καταβολής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των οφειλόμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους πρόσθετων ενισχύσεων προηγούμενων ετών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης έδωσε την παρακάτω απάντηση:

« Η καταβολή των Άμεσων Ενισχύσεων και λοιπών Καθεστώτων για το έτος 2012προγραμματίζεται έως τις αρχές Μαΐου 2013, με καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με τη ενωσιακή νομοθεσία, την 30η – 06- 2013.
Όσον αφορά για την καταβολή ενισχύσεων προηγούμενων ετών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αξιολογεί εκκρεμότητες στις πληρωμές για τα προηγούμενα έτη και προχωρεί σταδιακά στη χορήγησή τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα των αξιολογήσεων. Ήδη, στις 23-04-2013 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2008, με ποσό 1.782.627,22 ευρώ, που αφορά 8.116 παραγωγούς.
Για την εξισωτική αποζημίωση, οι πληρωμές προηγούμενων ετών θα ολοκληρωθούν μόλις υλοποιηθούν οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενιαίας Ενίσχυσης. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των ελέγχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβεί στις διαδικασίες πληρωμής, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες προηγούμενων ετών των Μέτρων 211 και 212 της Εξισωτικής Αποζημίωσης, εντός των ορίων των διαθεσίμων και εγκεκριμένων πιστώσεων ».




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ  2013        
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

"ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"!!!



Τη δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση δίνουν πολλοί νέοι και νέες των Προμάχων.
Συγκεκριμένα έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους στέκι σε περιοχή του χωριού, όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την δημιουργία πάρτι και διαφόρων χάπενινγκς.
Στήνουν λοιπόν τις σχάρες, γεμίζουν τα ψυγεία, συνδέουν τα σύγχρονα ηχοσυστήματα και το γλέντι δεν αργεί να πάρει μπροστά.
"Όλοι είναι καλοδεχούμενοι" μας λέει ο Γιάννης, που είναι ο  εγκέφαλος της πρωτότυπης αυτής κίνησης.
"Όποιος θέλει φέρνει τις προμήθειές του, όποιος θέλει τα παίρνει όλα από εμάς στο κόστος, και όποιος δεν έχει, πάλι μπορεί να έρθει να του τα χαρίσουμε".
Στα σχέδια των διοργανωτών είναι η καθιέρωση μιας ημέρας την εβδομάδα, όπου θα γίνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις , μιας και ο χώρος είναι τεράστιος και μπορεί να φιλοξενήσει πολλά events.
Πρωτότυπη και καινοτόμα προσπάθεια , όπου μπορούν μικροί και μεγάλοι να ξεφύγουν από τα καθημερινά άγχη.

























ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.


Στο ίδιο έργο θεατές
Ήσουν εκεί και τα είδες όλα. Τα άκουσες όλα. Πάντα είσαι εκεί. Περνούσες λες τυχαία. Ας μην λέμε ψέματα μεταξύ μας. Ακολουθείς τα γεγονότα. Ζηλεύεις αφόρητα όσους έχουν μπαλκόνι απέναντι από τα γεγονότα. Απέναντι από την διαδήλωση, από τον καβγά, από την παρεξήγηση. Απέναντι από την απεργία, από την φάτσα του Πολυτεχνείου κάθε Νοέμβρη να παρακολουθείς την κατάθεση στεφάνων και τα καθιερωμένα μετά επεισόδια.

Είσαι πάντα εκεί, που πάντα γίνεται κάτι. Ακόμα και αν αυτό το ΄΄κάτι ΄΄δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Γνωρίζουν πως θα τους τα πεις. Ποιος έχει οικογενειακά μυστικά ; οικονομικά προβλήματα; Ποιος εμπλέκεται στα κάθε λογής έκτροπα ; Ποιος είναι χαρτοπαίχτης; Το φόρτε σου τα δυστυχήματα, οι εμπρησμοί. Θα περιγράψεις ό,τι συμβαίνει, πολλές φορές και ό,τι δεν συμβαίνει. Για να μην σου πω πως θα στείλεις και τους εθελοντές σου να σβήσουν την φωτιά.

Δίπλα σου έγινε το γεγονός, να μην το αποκαλύψεις; Άλλωστε δεν το έκανες εσύ, δεν έχεις ενοχές. Καμιά φορά σου λένε πως υπερβάλλεις, πως μεγενθύνεις δυσανάλογα με την πραγματική τους διάσταση. Ότι διογκώνεις υπερβολικά σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ποιοι είναι άραγε αυτοί που σου τα λένε αυτά; Όταν μετά ανοίγουν το στόμα τους και τα τρώνε με το κουταλάκι από την τηλεόραση, γιατί τότε δεν έχουν τις ίδιες αντιρρήσεις; Και ας προσέξουν όσοι μιλούν γιατί δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει, ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση, να μην μπορεί να συμβεί σ΄αυτούς κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάποιον άλλο.

Στην πραγματικότητα βέβαια οι άλλοι είναι μόνο οι αφορμή. Για σένα το κάνεις. Υπολογίζεις απόλυτα στο γεγονός. Ένας μεταπράτης εικόνων είσαι. Μια τίμια συναλλαγή. Εσύ είσαι εκεί, βλέπεις, οι άλλοι μαθαίνουν από σένα, υπολογίζουν σε σένα. Είσαι πάντα καλοντυμένος, φρεσκοξυρισμένος, φοράς την στολή σου. Στην περίπτωση που χρειαστεί είσαι επιμελώς ατιμέλητος. Γράφεις στο γυαλί. Αναπόσπαστο κομμάτι για να συμπληρωθεί η εικόνα.

Στην πραγματικότητα τίποτα απ΄όλα αυτά δεν είναι δικό μας. Ούτε αυτά που εσύ, ο αυτόπτης μάρτυρας, ο εθελοντής, προσφέρεις, ούτε αυτά που εμείς βλέπουμε. Όλα αυτά άλλοι τα δημιουργούν. Στο ίδιο έργο θεατές. Κατά βάθος είμαστε συνένοχοι και συνεργοί. Εσύ έχεις μια ακατανίκητη επιθυμία να τα πεις όλα, άσχετα με ποιό είναι το ζήτημα και το ζητούμενο. Και εμείς καιγόμαστε να τα ακούσουμε.

Γνωρίζεις τα πάντα. Από τον λογαριασμό μου στην τράπεζα, μέχρι τα σκουπίδια μου. Ξέρεις τα διαζύγια και τους γάμους μου. Είσαι μόνος σου η Εκκλησία του Δήμου, η μεταπολίτευση ολόκληρη και ο τρελός του χωριού. Εσύ ο αυτόπτης δίνεις το σύνθημα στους τηλεοπτικούς σταθμούς και σκάει το πουλάκι στην οθόνη. Κάποια φορά άκουσα πως έβαλες μόνος σου την φωτιά. Η καυτή δροσιά της δημοσιότητας. Να μαγνητίζεις τα μικρόφωνα, να αισθάνεσαι το κέντρο της γης. Ο Μεσσίας της ενημέρωσης. Να σε ρωτούν όλοι με την ίδια αγωνία που ρωτούν οι συγγενείς τον γιατρό μετά το χειρουργείο.

Κατά βάθος βέβαια είμαστε σου λέω συννένοχοι, συνεργοί και συμπαίχτες. Ε και εσύ που με διαβάζεις τώρα. Ναι εσύ. Γιατί με κοιτάς στραβά ; Θέλεις μήπως ο αυτόπτης να ανοίξει το στόμα του; Θέλεις;


ann-lou.blogspot.gr





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

56 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ" ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.



Με απόφαση του Υφυπουργού κ. Βιρβιδάκη ενισχύονται τα ταμεία του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στη Κεντρική Μακεδονία δίνονται 56 εκατ. Ευρώ στις άμεσες ενισχύσεις, ποσό που θα διατεθεί για τις ενεργειακές βελτιώσεις των κατοικιών.
Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο κ. Βιρβιδάκη, με την οποία ζητούσε τη μεταφορά πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε γίνει δέκτης της θετικής ανταπόκρισης του Υπουργείου.  
Αναφορικά με τη θετική εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε: «Ο περασμένος χειμώνας μας δίδαξε ότι, η χρησιμοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας αποτελεί το κλειδί για την μακροπρόθεσμη απεξάρτηση από υψηλού κόστους και βλαβερών για το περιβάλλον μορφών ενέργειας. Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου μας οδήγησε στην αναζήτηση εκείνων των λύσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες των νοικοκυριών αλλά και θα μειώσουν την οικονομική τους επιβάρυνση. Η ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 56 εκ. ευρώ είναι μια ευχάριστη είδηση και ικανοποίει ένα μέρος του αιτήματος που είχε εκφραστεί κατά το προηγούμενο διάστημα για ενίσχυση του Προγράμματος. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε περισσότερα νοικοκυριά να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους».

RONNIE JAMES DIO: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ (DIO).


A STAR FALLS 
Οι λέξεις είναι λίγες, φτωχές για να μπορέσουν ν’ αποδώσουν τις διαστάσεις που αρμόζουν σε μια τρισμέγιστη καλλιτεχνική φυσιογνωμία σαν τη δική του. Διάλεξε για ψευδώνυμο του, τη λέξη «Θεός» στα ιταλικά. Για όλους τους άλλους θα ήταν εξεζητημένο, μάλλον υπερβολικό, για εκείνον όχι… Η αιθέρια φωνή του μας μάγεψε για σχεδόν μισό αιώνα, φωνή ασύλληπτη που όμοια της δε θα υπάρξει ξανά, ενώ οι στίχοι του ταξίδεψαν τη φαντασία μας σε κόσμους αλλιώτικους, μοναδικούς. Ήταν αυτός χάρη στον οποίο ξαναγεννήθηκαν οι πατριάρχες του metal, Black Sabbath, ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του σε μερικούς απ’ τους πιο διαχρονικούς ύμνους του ιδιώματος. Χαρακτήρας ακέραιος, επαγγελματίας όσοι λίγοι, ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνος του στην ιστορία της μουσικής, μια προσωπικότητα στην οποία όλοι υποκλίνονται και η οποία, λατρεύτηκε όσο λίγες, λατρεύεται και θα συνεχίσει να λατρεύεται το ίδιο θερμά, ακόμα κι αν σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια που είναι μακριά μας. Ο λόγος φυσικά για τον τρισμέγιστο Ronnie James Dio, που σαν σήμερα 16 Μαΐου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω ένα κενό καταδικασμένο να μείνει για πάντα ανεκπλήρωτο. Ήρθε στη ζωή στις 10 Ιουλίου του 1942 στο Portsmouth, του New Hampshire, με το όνομα Ronald James Padavona, αφού οι γονείς του ήταν ιταλικής καταγωγής. Ανατράφηκε σύμφωνα με τις αρχές των Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, κάτι που τον καταπίεζε και τον δυσαρεστούσε. Ξεκίνησε να παίζει τρομπέτα όταν ήταν πέντε ετών, κάτι που αποτέλεσε εξαιρετική εκπαίδευση γι’ αυτόν ως τραγουδιστής όπως λέει, αφού δεν έκανε ποτέ μαθήματα φωνητικής στη ζωή του. Για την ακρίβεια ήταν ο πατέρας του αυτός, που του είπε πως θα μάθαινε να παίζει κάποιο όργανο, επιθυμώντας για το γιο του να έχει ένα άλλο είδος παιδείας. 

Εκείνος προτιμούσε να γίνει παίχτης του baseball και στην αρχή ήταν απρόθυμος, αλλά τελικά δέχθηκε και επέλεξε την τρομπέτα. «Δεν ήξερα καν τι μουσικά όργανα υπήρχαν τότε, άνοιξα όμως το ραδιόφωνο και άκουσα κάποιον να παίζει τρομπέτα, οπότε είπα: ‘Αυτό μ’ αρέσει!’» ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας πως έκανε εξάσκηση για τέσσερις ώρες τη μέρα μέχρι που έκλεισε τα 17 του. Τα ακούσματά με τα οποία μεγάλωσε, προέρχονταν κυρίως από Pink Floyd, King Crimson και φυσικά Beatles. Αποφοίτησε απ’ το σχολείο το 1960 και στη συνέχεια παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Buffalo, με ειδίκευση στον τομέα της φαρμακευτικής, αλλά διέκοψε τις σπουδές του προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, που δεν ήταν άλλο απ’ το να γίνει μουσικός.



Είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα του, απ’ το 1957, ενώ πήγαινε σχολείο ακόμα, από το Νεοϋορκέζικο σχήμα, The Vegas Kings, όπου έπαιζε και μπάσο το οποίο είχε μάθει ως αυτοδίδακτος στις αρχές της εφηβείας του. Ήταν εκείνη η εποχή που συνειδητοποίησε, ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι καλός σε δύο πράγματα ταυτόχρονα, οπότε αποφάσισε να επικεντρωθεί στο τραγούδι. «Αποφάσισα ότι η χαρά μου ήταν να τραγουδάω, οπότε σταμάτησα να παίζω μπάσο». ΟιThe Vegas Kings, έχοντας μετονομαστεί σε Ronnie and the Redcaps, κυκλοφόρησαν δύο single, με τον μέχρι τότε Padanova, να έχει υιοθετήσει το ψευδώνυμο Dio, με τις απόψεις να διίστανται, αφού η μια ιστορία τον θέλει να εμπνέεται απ’ τον Ιταλό μαφιόζο Johnny Dio και η άλλη απ’ την… γιαγιά του που του τόνιζε πως έχει θείο χάρισμα και πως θα έπρεπε να ονομάζεται “Dio”. Μετά από διάφορες αλλαγές στο όνομα της, η μπάντα κατέληξε στο Electric Elves, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή τον καιρό που ο καλλιτέχνης, άρχισε να μυείται στη metal στάση ζωής, γοητευμένος από θέματα σκοτεινά και δυσοίωνα, που ταίριαζαν σύμφωνα με τον ίδιο, στην άλλη πλευρά του μυαλού του. Οι Electric Elves, το ύφος των οποίων κινούνταν γύρω απ’ το rock και folk είδος, συντόμευσαν το όνομά τους σε The Elves και το διατήρησαν μέχρι τα μέσα του 1972, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, ως Elf εν τέλει. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η μπάντα άνοιγε συχνά τις συναυλίες για τους Deep Purple και έβγαλε δύο δίσκους ακόμη, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό για τη συνέχεια του τραγουδιστή, αφού γνωρίστηκε με τον Ritchie Blackmore.



Ο κιθαρίστας, έχοντας απογοητευτεί από τους Deep Purple και στοχεύοντας στο επόμενο βήμα του, έψαχνε κάποιον που να γράφει και τραγουδάει, τουλάχιστον ισάξιο του ταλέντου του και πολύ σωστά, επέλεξε τον Μεγάλο Κοντό για να συνεργαστούν οι δυο τους. Έτσι τον κάλεσε και του είπε πως ήθελε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι με τη μορφή single, το “The Black Sheep of the family”. Όταν ο Dio του απάντησε πως λατρεύει τους Quatermass, οι δυο τους βρήκαν το πρώτο κοινό τους σημείο, ανακαλύπτοντας πολλά ακόμη στη συνέχεια. Ο Blackmore του πρότεινε να τζαμάρουν, εντυπωσιάστηκε απ’ τη φωνή του και κάπως έτσι πήραν από κοινού την απόφαση να ιδρύσουν ένα νέο συγκρότημα. Ο όρος που του έθεσε ο Dio, ήταν να πάρουν μαζί τους και τα μέλη των Elf. Με εξαίρεση τον κιθαρίστα τους, όλοι οι άλλοι προσλήφθηκαν και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Rainbow, το 1975. Η συνεργασία τους αποδείχθηκε η ιδανική. Ο οξυδερκής μουσικός νους του Blackmore σε συνδυασμό με το στιχουργικό και το συνθετικό ταλέντο και φυσικά την απίστευτη φωνή του Dio, οδήγησαν στην κυκλοφορία τριών θρυλικών άλμπουμ, απ’ τα οποία γεννήθηκαν πραγματικοί ύμνοι για το heavy metal. Η φήμη του εκτοξεύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το θρυλικό συνθετικό δίδυμο. Η επιθυμία όμως του κιθαρίστα να αλλάξει την μουσική κατεύθυνση των Rainbow, πιέζοντας τον ερμηνευτή να αλλάξει τη φανταστική θεματολογία των στίχων του και ν’ ασχοληθεί με πιο καθημερινά ζητήματα και γενικότερα οι κυριαρχικές τάσεις του σχετικά με το ποιος έκανε κουμάντο στο συγκρότημα, ανάγκασαν τον Dio ν’ αποχωρήσει.



Με εξαίρεση τον κιθαρίστα τους, όλοι οι άλλοι προσλήφθηκαν και κάπως έτσι γεννήθηκαν οιRainbow, το 1975. Η συνεργασία τους αποδείχθηκε η ιδανική. Ο οξυδερκής μουσικός νους του Blackmore σε συνδυασμό με το στιχουργικό και το συνθετικό ταλέντο και φυσικά την απίστευτη φωνή του Dio, οδήγησαν στην κυκλοφορία τριών θρυλικών άλμπουμ, απ’ τα οποία γεννήθηκαν πραγματικοί ύμνοι για το heavy metal. Η φήμη του εκτοξεύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό το θρυλικό συνθετικό δίδυμο. Η επιθυμία όμως του κιθαρίστα να αλλάξει την μουσική κατεύθυνση των Rainbow, πιέζοντας τον ερμηνευτή να αλλάξει τη φανταστική θεματολογία των στίχων του και ν’ ασχοληθεί με πιο καθημερινά ζητήματα και γενικότερα οι κυριαρχικές τάσεις του σχετικά με το ποιος έκανε κουμάντο στο συγκρότημα, ανάγκασαν τον Dio ν’ αποχωρήσει. Η μοίρα τα κανόνισε έτσι, ώστε την ίδια εποχή, μέσα του 1979, ο Ozzy Osbourneεκδιωκόταν απ’ τους Black Sabbath. Η Sharon Arden (αργότερα Sharon Osbourne), κόρη του μάνατζερ των Sabbath, Don Arden, πρότεινε των πρώην τραγουδιστή τωνRainbow, ως αντικαταστάτη του Ozzy Osbourne. Εκείνος σκεφτόταν να σχηματίσει μια μπάντα με το όνομά του, αλλά τελικά ανέβαλε το σχέδιο του και δέχθηκε τελικά να ενσωματωθεί στους Sabbath, τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Η διαφορετική του φωνή, η διαφορετική του προσέγγιση μουσικά, η διαφορετική του στάση, βοήθησαν το βρετανικό γκρουπ να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του και να τραβήξει και πάλι τον δρόμο προς την κορυφή. Η αλλαγή φάνηκε ολοκάθαρα, στο πρώτο άλμπουμ τους μαζί του, το “Heaven and Hell”, που κυκλοφόρησε μερικούς μήνες αργότερα. «Νομίζω ότι είχε να κάνει με το γεγονός, ότι ήμουν πολύ διαφορετικός απ’ τον Ozzy. Αυτή η διαφορετικότητα και το γεγονός ότι ήμουν περισσότερο συνθέτης απ’ ότι εκείνος, βοήθησε να πάρει ένα νέο σχήμα η μπάντα. Αλλά δεν είχε να κάνει μόνο με ένα άτομο. Όλοι έκαναν πολύ καλή δουλειά για τον δίσκο». Μάλιστα η συγκεκριμένη δουλειά, μία απ’ τις σημαντικότερες και κλασσικότερες όλων των εποχών, ήταν η πιο αγαπημένη του καλλιτέχνη όπως είχε δηλώσει, όχι μόνο μουσικά αλλά γενικότερα για την όλη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες έγινε. Ακολούθησε το “Mob Rules”, στη συνέχεια όμως δημιουργήθηκε ένταση στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα ο Dio να βρεθεί εκτός. «Την πρώτη φορά που έφυγα, ήταν λόγω μιας βλακείας για το live άλμπουμ που κάναμε, το “Live Evil”. Ο τεχνικός ήχου, έπινε ένα μπουκάλι Jack Daniels τη μέρα και είπε στον Tony και τον Geezer, πως νόμιζε ότι εγώ με τον Vinny, μπήκαμε κρυφά στο στούντιο και δυναμώσαμε τον ήχο απ’ τα φωνητικά και τα τύμπανα. Εκείνοι το πίστεψαν και έτσι ήρθε η ρήξη. Ήταν απολύτως αναληθές και εντελώς βλακώδες». Είχε έρθει πια η στιγμή για εκείνον να υλοποιήσει την ιδέα που στριφογύριζε χρόνια στο μυαλό του και να ιδρύσει την προσωπική του μπάντα, στην οποία συμπεριέλαβε τους Vinnie Appice, Vivian Campbell και Jimmy Bain. Δισκογραφικά, το ξεκίνημα των Dio, ήταν ονειρεμένο. Το “Holy Diver”, του 1983, έγινε καθρέφτης του αστείρευτου ταλέντου του μεγάλου frontman και φυσικά ένα απ’ τα διαχρονικότερα και κλασσικότερα άλμπουμ του είδους, κλείνοντας αμέτρητα διαμάντια μέσα του και χαράζοντας το δρόμο για την λαμπρή συνέχεια.



Δύο χρόνια μετά, μας έδειξε πως πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωπος, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του project φιλανθρωπικού χαρακτήρα, “Hear N’ Aid”. «Οι Jimmy Bain και Vivian Campbell, ήρθαν, ενώ κάναμε το άλμπουμ “Sacred Heart” και μου είπαν όπως ήθελαν να κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό άλλων καλλιτεχνών που έκαναν το “Rock Relief for Africa”. Ήθελαν τη metal εκδοχή του. Είχαν ξεκινήσει να γράφουν το τραγούδι και χρειάζονταν τη βοήθεια μου για να ολοκληρωθεί. Μου ζήτησαν να μιλήσω σε μερικούς ανθρώπους ώστε να αναμιχθούν. Τηλεφώνησα σε λίγους και μετά ανέλαβε το management μου. Ήταν υπέροχο, κανείς μα κανείς δεν αρνήθηκε. Ήταν απίστευτο. Μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου!» Απόδειξη της εκτίμησης και της αποδοχής που άπαντες έτρεφαν για το πρόσωπό του, ο Dio κατάφερε να συγκεντρώσει 40 από τους δημοφιλέστερους μουσικούς της hard rock και heavy metal για το single “Stars”, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου,(που μόνο τον πρώτο χρόνο άγγιξαν το ένα εκατομ. δολάρια) διατέθηκαν για την ανακούφιση των υποσιτιζόμενων παιδιών της Αφρικής.



Η σόλο καριέρα του, συνεχίστηκε με τα στούντιο άλμπουμ του να φτάνουν τα δέκα, ως το 2004 που ηχογραφήθηκε το τελευταίο, το “Master of the moon”. Στο μεταξύ, το 1991, επέστρεψε για μικρό διάστημα στους Black Sabbath και ηχογράφησε το “Dehumanizer”. Η παραμονή του όμως δεν ξεπέρασε τον ένα χρόνο, αφού διαφώνησε κάθετα με την ιδέα των υπολοίπων ν’ ανοίξουν τις συναυλίες του Ozzy, με αποτέλεσμα να έρθει και πάλι ρήγμα στις σχέσεις τους, οπότε και επέστρεψε στην προσωπική του καριέρα. Δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη μουσική και συνέχισε να είναι το ίδιο δραστήριος μέχρι που αρρώστησε. Το 2006, επανενώθηκε με τη σύνθεση των Sabbathτου 1981 και του “Mob Rules”, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία των Heaven and Hell, που το 2009, κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους άλμπουμ, “The devil you know”. Επτά μήνες αργότερα, η σύζυγός του, Wendy, ανακοίνωσε πως ο Dio έπασχε από καρκίνου του στομάχου στα πρώτα στάδια. «Όταν σκοτώσει αυτό το δράκο, ο Ronnie θα επιστρέψει στη σκηνή, εκεί όπου ανήκει, ώστε να κάνει αυτό που αγαπάει, να παίξει για τους οπαδούς του», πρόσθετε η ανακοίνωση. Είχε φτάσει Μάρτιος του 2010 και όλοι πιστέψαμε πως ο μεγάλος κοντός θα κατάφερνε να νικήσει την ασθένεια, αφού τα νέα στοιχεία για την κατάσταση του, ήταν αισιόδοξα. Η κατάσταση όμως ανατράπηκε, η υγεία του χειροτέρευσε και οι Heaven and Hell, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους. 16 Μαΐου του 2010, η είδηση του θανάτου του, ήρθε να συγκλονίσει και να βυθίσει στο πένθος ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία. Ήταν 67 ετών. Άφησε πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά, επηρέασε πλήθος άλλων τραγουδιστών, είτε της εποχής του, είτε μελλοντικούς και έγραψε ιστορία ως μια από τις σημαντικότερες και μοναδικές φωνές που πέρασαν απ’ τον πλανήτη. Η είδηση του θανάτου του, ήταν αυτή που ενέπνευσε και τον δικό μας, Μανώλη Τσίγκο, να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός πολύ αξιόλογου εγχειρήματος , του ετήσιου κορυφαίου φιλανθρωπικού θεσμού της ελληνικής hard σκηνής, “Rock ‘n’ roll children”, με τη συμμετοχή δεκάδων ελλήνων μουσικών, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Μια ειλικρινής προσπάθεια να τιμήσουμε τη μουσική και τη φωνή του μεγαλύτερου hard rock/heavy metal τραγουδιστή που πέρασε/θα περάσει ποτέ από τούτο τον κόσμο» όπως λένε και οι ίδιοι στη σελίδα τους Facebook. Και δεν έχουν άδικο… Αυτός ήταν ο Dio, η μνήμη του οποίου θα ζει για πάντα στις καρδιές μας!




Χαρά Νέτη & The Unknown Force

ΠΗΓΗ...http://rockoverdose.gr


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

  


Πόσο χρονών θα ήσουν αν δεν ήξερες πόσο χρονών είσαι;
Τι είναι χειρότερο, το να αποτύχεις ή το να μην προσπαθήσεις ποτέ;
Αν η ζωή είναι τόσο σύντομη, γιατί κάνουμε τόσα πολλά πράγματα που δεν μας αρέσουν και μας αρέσουν τόσα πολλά πράγματα που δεν κάνουμε;
Όταν όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει, θα έχεις πει περισσότερα από αυτά που έχεις κάνει;
Τι είναι αυτό που θα ήθελες περισσότερο να αλλάξεις στον κόσμο;
Αν η ευτυχία ήταν το εθνικό νόμισμα, τι είδους εργασία θα σε έκανε πλούσιο;
Κάνεις αυτό στο οποίο πιστεύεις ή συμβιβάζεσαι με αυτό που κάνεις;
Αν ο μέσος όρος της ανθρώπινης ζωής ήταν τα 40 έτη, πως θα ζούσες τη ζωή σου διαφορετικά;
Σε ποιο βαθμό έχεις καταφέρει να ελέγχεις πραγματικά την πορεία που έχει πάρει η ζωή σου;
Ανησυχείς περισσότερο για το να κάνεις τα πράγματα σωστά ή για το να κάνεις τα σωστά πράγματα;
Γευματίζεις με τρεις ανθρώπους που σέβεσαι και θαυμάζεις. Όλοι ξεκινάνε να κριτικάρουν μια στενή φίλη σου, μη γνωρίζοντας ότι είναι φίλη σου. Η κριτική είναι δυσάρεστη και αδικαιολόγητη. Τι κάνεις;
Αν μπορούσες να προσφέρεις σε ένα νεογέννητο μόνο μια συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;
Θα παρανομούσες για να σώσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο;
Έχεις ποτέ δει παραφροσύνη, κάπου που αργότερα είδες δημιουργικότητα;
Τι είναι αυτό που γνωρίζεις ότι κάνεις διαφορετικά από τους περισσότερους ανθρώπους;
Τι είναι αυτό που δεν έχεις κάνει ακόμα αλλά θα ήθελες πραγματικά να κάνεις; ΤΙ σε κρατάει πίσω;
Κρατιέσαι από κάτι που πρέπει να το αφήσεις να φύγει;
Αν έπρεπε να μετακομίσεις σε μια πόλη ή χώρα εκτός αυτής που στην οποία ζεις τώρα, που θα πήγαινες και γιατί;
Πατάς το κουμπί του ασανσέρ περισσότερο από μια φορά; Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτό κάνει το ασανσέρ να πάει πιο γρήγορα;
Θα προτιμούσες να είσαι μια ανήσυχη ιδιοφυία ή ένας χαρούμενος αφελής;
Γιατί είσαι αυτός που είσαι;
Είσαι το είδος του φίλου που θα ήθελες να έχεις φίλο;
Τι είναι χειρότερο, όταν ένας καλός φίλος φεύγει μακριά ή το να χάνεις την επαφή με ένα καλό φίλο που ζει κοντά σου;
Για ποιο πράγμα είσαι περισσότερο ευγνώμων;
Θα προτιμούσες να χάσεις όλες σου τις αναμνήσεις ή να μην είσαι σε θέση να κάνεις νέες;
Είναι δυνατόν να γνωρίζεις την αλήθεια χωρίς να την αμφισβητήσεις πρώτα;
Έχει ο μεγαλύτερος σου φόβος βγει αληθινός;
Θυμάσαι εκείνη τη στιγμή πριν από 5 χρόνια που ήσουν πραγματικά αναστατωμένος; Έχει πραγματικά σημασία τώρα;
Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη παιδική σου ανάμνηση; Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;
Ποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν σου ένιωσες πιο παθιασμένος και ζωντανός;
Αν όχι τώρα, τότε πότε;
Αν δεν το έχεις καταφέρει ακόμα, τότε τι έχεις να χάσεις;
Έχεις βρεθεί ποτέ με κάποιον χωρίς να πεις τίποτα και να φύγεις με την αίσθηση ότι είχες την καλύτερη συνομιλία που είχες ποτέ;
Γιατί οι θρησκείες που υποστηρίζουν την αγάπη έχουν προκαλέσει τόσους πολλούς πολέμους;
Είναι δυνατόν να γνωρίζεις, χωρίς αμφιβολία, τι είναι καλό και τι είναι κακό;
Αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο δολάρια, θα δήλωνες παραίτηση από την δουλειά σου;
Θα προτιμούσες να έχεις λιγότερη δουλειά να κάνεις ή περισσότερη δουλειά που θα σου άρεσε πραγματικά να την κάνεις;
Αισθάνεσαι ότι έχεις ζήσει αυτή τη μέρα εκατοντάδες φορές πιο πριν;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που βάδισες στο σκοτάδι μόνο με την απαλή λάμψη μιας ιδέας στην οποία πίστευες ακράδαντα;
Αν ήξερες ότι όλοι όσοι ξέρεις θα πέθαιναν αύριο, ποιόν θα επισκεπτόσουν σήμερα;
Θα ήσουν διατεθειμένος να μειώσεις το προσδόκιμο ζωής σου κατά 10 χρόνια για να γίνεις εξαιρετικά ελκυστικός ή διάσημος;
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ζωντανός και το να ζεις πραγματικά;
Πότε είναι η στιγμή να σταματήσεις να υπολογίζεις το ρίσκο και τα οφέλη και απλά να προχωρήσεις και να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό;
Αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ να κάνουμε λάθη;
Τι θα έκανες διαφορετικά αν γνώριζες ότι κανείς δεν θα σε κρίνει;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρατήρησες τον ήχο της δικής σου αναπνοής;
Τι αγαπάς; Έχει κάποια από τις πρόσφατες πράξεις του εκφράσει ανοιχτά αυτή την αγάπη;
Σε 5 χρόνια από τώρα, θα θυμάσαι τι έκανες χθες; Προχθές; Αντιπροχθές;
Οι αποφάσεις παίρνονται τώρα. Το ερώτημα είναι: Τις κάνεις εσύ για τον εαυτό σου ή αφήνεις τους άλλους να τις κάνουν για σένα;






ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.


Καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά άρχισε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα Γενικής Παιδείας, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, καθώς και το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνον δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.Ηταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.


ΠΗΓΗ...
http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Το πρώτο κέντρο για παιδιά - θαύματα στη Θεσσαλονίκη!
Μόλις στα 16 του χρόνια ο Τέρι Τάο, «παιδί-θαύμα» από την Αυστραλία, σπούδασε στο Πρίνστον. Σε ηλικία 24 ετών έγινε τακτικός καθηγητής στο UCLA και το περασμένο καλοκαίρι, στα 29 πια, τιμήθηκε με το Διεθνές Μετάλλιο για Εξαιρετικά Σημαντικές Ανακαλύψεις στα Μαθηματικά, το οποίο θεωρείται το Νομπέλ των Μαθηματικών.
Ένα χαρισματικό παιδί το οποίο θα μπορούσε να έχει χαθεί εάν δεν είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Center for Talented Youth (CTY) του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, γράφοντας μάλιστα άριστα στο SAT μαθηματικών, το ειδικό τεστ αξιολόγησης για την είσοδό του στο πρόγραμμα.

Η δημιουργία του πρώτου «Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά» στην Ελλάδα ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Κολλέγιο Ανατόλια. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ιδρύματος, καθώς αυτό που χρειάζεται η χώρα τη δύσκολη αυτή περίοδο είναι ανάπτυξη και παιδεία. Να εξελιχθούμε, να αλλάξουμε νοοτροπία. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι μια καλή αρχή» δήλωσε στο «Βήμα» ο λειτουργικός διευθυντής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Γιάννης Ζερβάκης.

Μέσω της ίδρυσης του CTY Greece στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη «θα έχουμε πλέον και στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε τους χαρισματικούς νέους και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους σε ένα ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον», όπως τόνισε ο δρ Παναγιώτης Βλάχος, πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια. Συγχρόνως, θα έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο νέων με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα.
«Παιδιά-θαύματα» του CTY οι ιδρυτές του Facebook και της Google.

Τα απτά παραδείγματα της ευεργετικής επίδρασης του προγράμματος - αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins το 1979 -  βρίσκονται γύρω μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του CTY International κ. Συμεών Μπρόντσκι. Ανάμεσα σε αυτά ένας από τους συνιδρυτές του Facebook και, ομοίως, ένας από τους συνιδρυτές της Google. Το πρόγραμμα έχει ήδη προσελκύσει μαθητές από περισσότερες από 120 χώρες και από το καλοκαίρι του 2014 θα είναι έτοιμο να κάνει τα πρώτα του βήματα στη χώρα μας, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος. Σε πρώτο στάδιο επιλέχθηκαν ήδη 10 έλληνες μαθητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα στις ΗΠΑ με την υποστήριξη του Ιδρύματος. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση και κατάρτιση του διδακτικού προσωπικού.

«Συμμεριζόμαστε τον στόχο του Ιδρύματος για την αντιστροφή της "διαρροής εγκεφάλων"» είπε στο «Βήμα» ο κ. Μπρόντσκι, συμπληρώνοντας ότι η τριαντάχρονη εμπειρία του προγράμματος αποδεικνύει πως όσο περισσότερο οι χώρες καλλιεργούν τη φιλομάθεια και την ανάπτυξη των ξεχωριστών ταλέντων, χτίζουν μια δεξαμενή φωτεινών ανθρώπων που στο μέλλον θα τους το ανταποδώσει.
Συγχαίροντας τους τρεις διακεκριμένους φορείς για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που ενισχύει τις εκπαιδευτικές ανταλλεγές ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Σμιθ δήλωσε ότι «ανυπομονεί να δει τους έλληνες μαθητές να παίρνουν τη θέση τους δίπλα στους υπόλοιπους διακεκριμένους αποφοίτους του προγράμματος στο μέλλον».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Αθηνά Λινού τόνισε ότι πολλά από τα «καλύτερα μυαλά» αφήνουν τη χώρα μας επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τα ταλέντα τους, ένα κενό το οποίο με πρωτοβουλίες όπως αυτή μπορεί να καλυφθεί, φέρνοντας μάλιστα και πολλούς ξένους μαθητές στην Ελλάδα.
Εισιτήριο εισόδου στην ακαδημαϊκή ελίτ

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ακαδημαϊκής αριστείας, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους χαρισματικούς μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους. Η εισαγωγή των μαθητών, ηλικίας 8-15 ετών, στο πρόγραμμα του CTY θα γίνεται με την διενέργεια ενός τυποποιημένου τεστ - όχι τεστ IQ -, καθώς και συνεντεύξεων. Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος, στη χώρα μας θα διενεργείται επίσης ένα τεστ επάρκειας στη γλώσσα.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι μια ιδιότυπη θερινή κατασκήνωση, τα μέλη της οποίας θα μπορούσαν να ανήκουν στην ακαδημαϊκή ελίτ. Οι μαθητές για διάστημα τριών εβδομάδων, επί 6 ώρες κάθε μέρα, γράφουν, μελετούν, μαθαίνουν, σχεδιάζουν ή κάνουν ανατομία. Στον βασικό κορμό του καλοκαιρινού προγράμματος, το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι του 2014 να φιλοξενήσει 100 νέους από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, θα προστεθούν σταδιακά μονοήμερα, διήμερα και online προγράμματα σε συνεργασία και με άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.


Τρία παιδιά ανάμεσα σε πολύ κόσμο έβλεπαν την Παναγία!
Χιλιάδες πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία. 
Πρόκειται για την περιοχή Φάτιμα,, όπου στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

Στις 13 Μαϊου του 1917, τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος (10 ετών) και τα ξαδέλφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα, είδαν ένα όραμα έξω από το χωριό Φάτιμα της Κεντρικής Πορτογαλίας. Παρουσιάστηκε μπροστά τους η Παναγία μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο. Τους προέτρεψε σε μετάνοιες και πράξεις αυτοτιμωρίας για τη σωτηρία των αμαρτωλών, ενώ τους ανακοίνωσε και τρεις προφητείες.

Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. Αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του δημάρχου της Φάτιμα, Αρτούρ Σάντος, ο οποίος ήταν αντιμοναρχικός και μασόνος. Συνέλαβε τα παιδιά στις 13 Αυγούστου και προσπάθησε να τους αποσπάσει το μυστικό με την απειλή βασανιστηρίων. Αυτά όχι μόνο δεν αποκάλυψαν το μυστικό, αλλά κατάφεραν να πείσουν και τους λοιπούς συγκρατούμενούς τους να αναπέμψουν ύμνος προς την Παναγία.

Τα τρία παιδιά είδαν την Παναγία στις 13 αντί στις 19 Αυγούστου. Η Θεομήτωρ τους αποκάλυψε ότι με την τελευταία εμφάνισή της στις 13 Οκτωβρίου, θα γινόταν ένα θαύμα, για να πιστέψουν και οι άπιστοι. Πράγματι, την ημέρα αυτή 70.000 άνθρωποι έδωσαν το παρών στη Φάτιμα, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Ο ουρανός ήταν σκοτεινός και έβρεχε καταρρακτωδώς. Ξαφνικά άνοιξε και όλοι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας συνεχώς χρωματισμούς. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν με ρεπορτάζ τους οι εγκυρότερες εφημερίδες της χώρας, ακόμη και ένας καθηγητής οφθαλμολογίας, που είχε προσληφθεί ως σχολιαστής από ένα έντυπο. Τα παιδιά επιπροσθέτως ανέφεραν ότι είδαν εκτός από την Παναγία, τον Ιησού Χριστό και τον Ιωσήφ.

Πολύ αργότερα, ο βενεδικτίνος ιστορικός των επιστημών πατήρ Στάνλεϊ Γιάκι έδωσε τη δική του εξήγηση για το συμβάν. Θεώρησε ότι το φαινόμενο μπορεί να ήταν μια ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από ατμοσφαιρική αναστροφή, αλλά η αποκάλυψη του φαινομένου από την Παναγία στα παιδιά ήταν θαύμα, όπως είναι και η επίσημη θέση της Καθολικής Εκκλησίας.

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει και για τις τρεις προφητείες, οι οποίες φυλάχτηκαν ως μυστικό από τα παιδιά, για ν' αποκαλυφθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η πρώτη περιέγραφε μία φρικιαστική εικόνα της κόλασης, ενώ η δεύτερη προέβλεπε το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την έναρξη του Δευτέρου. Η τρίτη αποτέλεσε πραγματικό μυστήριο. Επιδιώχθηκε να αποσιωπηθεί από το Βατικανό και όταν αποκαλύφθηκε σχεδόν 80 χρόνια  αργότερα, το Πάσχα του 2000, έλαβε διάφορες ερμηνείες, λόγω του διφορούμενου χαρακτήρας της.

Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, η τρίτη προφητεία αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' από τον Τούρκο γκρίζο λύκο Μεχμέτ Αλί Αγκτζά, κατά την επέτειο του θαύματος, 13 Μαϊου 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Πολλοί, όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει ακόμη και το τέλος του κόσμου.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β', επισκεπτόμενος το προσκύνημα της Φάτιμα, έγινε στόχος και δεύτερης απόπειρας δολοφονίας, αυτή τη φορά από τον ισπανοβέλγο κληρικό Χουάν Φερνάντεθ ι Κρον, οποίος θεωρούσε τον συγκεκριμένο Πάπα «άνθρωπο της Μόσχας», λόγω των μεταρρυθμίσεων που προωθούσε στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας τον συνέλαβαν, λίγο προτού επιτεθεί με ξιφολόγχη εναντίον του Ποντίφικα.

Το Θαύμα της Φάτιμα δεν έμεινε χωρίς αντίλογο. Συνέβη σε μία περίοδο που οι μασόνοι είχαν μεγάλη επιρροή στην Πορτογαλία και προσπάθησαν να περιορίσουν την εξουσία της Καθολικής Εκκλησίας, ιδίως μετά την αντιμοναρχική Επανάσταση του 1910. Πολλοί αντικληρικαλιστές θεωρούν το Θαύμα της Φατίμα ως μία προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας να ανακτήσει την απολεσθείσα πολιτική της δύναμη. Στα μέσα της δεκαετίας του '20 ο δικτάτορας Σαλαζάρ ενθάρρυνε το προσκύνημα της Φάτιμα, που μέχρι τότε κινούνταν στην ημιπαρανομία, για να γίνει πολύ γρήγορα ένα από τα τρία Φ που καθορίζουν την Πορτογαλική εθνική ταυτότητα: Φάδο, Φάτιμα και Φούτμπολ.

Μετά το Θαύμα της Φάτιμα, η Λουσία Ντος Σάντος έγινε μοναχή και πέθανε το 2005, σε ηλικία 97 ετών. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ζωής της είδε και άλλες φορές την Παναγία. Μετά τον θάνατό της, ο καρδινάλιος Ράτζινγκερ (νυν Πάπας Βενέδικτος ο 16ος) διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος της, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησής της. Τα ξαδέλφια της έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή, θύματα της ισπανικής γρίπης, ο Φρανσίσκο το 1919 σε ηλικία 11 ετών και η Ζασίντα το 1920 σε ηλικία 10 ετών. Τα δύο αδέλφια ανακηρύχθηκαν Όσιοι από τον Πάπα Παύλο Ιωάννη Β' το 1989.

ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ!


1Νέο σοκ προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη η αναφορά επιστημόνων για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το μεγαλύτερο σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνο στον κόσμο, το Roundup της εταιρείας Monsanto.

Οι ερευνητές, στην αναφορά τους και αφού επανεξέτασαν εκατοντάδες μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότηταςδίνουν νέα διάσταση για τις επιπτώσεις που επιφέρει το Glyphosate, που είναι το ενεργό συστατικό του Roundup.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες επιπτώσεις εάν συνδυαστούν και με άλλες μεταβλητές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως γαστρεντερικές διαταραχές, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η έρευνα της Greenpeace που εντόπισε την ύπαρξη 27 διαφορετικών χημικών ουσιών, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της ΕΕ , σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται στις επίσημες εγκρίσεις των ουσιών αυτών αναγράφεται πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων και ότι έχουν εξαιρετική τοξικότητα.

Η Greenpeace προτείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη να αναλάβει δράση μέσα από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως τον τερματισμό των 'προσωρινών αδειών 120 ημερών' τις οποίες δίνει για χρήση άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τον έλεγχο των ουσιών ώστε να σταματήσει η χρήση απαγορευμένων καθώς και τη δημιουργία βάσης δεδομένων λιανικής πώλησης φυτοφαρμάκων ώστε να γνωρίζουμε ποιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποιες καλλιέργειες και από ποιους παραγωγούς.




ΠΗΓΕΣ...
briefingnews.gr
http://www.agioritikovima.gr

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ (ΦΩΤΟ)

1
Μια απεικόνιση μοναδική, ένα θαύμα επαναλαμβανόμενο και ένα όνομα που δεν συναντά κανείς εύκολα, είναι τα τρια στοιχεία που καθιστούν απόλυτα μοναδική μια από τις πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας.

Βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο. 

Το ονόμασαν «Παναγία του Χάρου» εξαιτίας του κειμηλίου που φιλοξενούσε. Μια εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά τον Χριστό στην αγκαλιά της όπως συνηθίζεται αλλά τον Σταυρό με τον Ιησού επάνω του.

Είναι μια μοναδική απεικόνιση που δείχνει τον θρήνο της μητέρας και το μαρτύριο που πέρασε παραλαμβάνοντας το παιδί της νεκρό ύστερα από ένα απίστευτα σκληρό και ατιμωτικό μαρτύριο.

Η μοναδική εικόνα της «Παναγίας του Χάρου» και το θαύμα που επαναλαμβάνεται

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον Απρίλιο του 1943 μια νεαρή κοπέλα, τοποθέτησε στην εικόνα της Παναγίας λευκούς κρίνους ως προσφορά στην Παναγία. Κανείς δεν γνωρίζει τι ήθελε να ζητήσει εκείνη την ταραγμένη περίοδο από την Παναγία.

Με το πέρασμα των ημερών, όπως ήταν φυσικό οι κρίνοι μαράθηκαν. Τρεις μήνες μετά, τον Ιούλιο του 1943 κάποιοι επισκέπτες διαπίστωσαν πως οι μαραμένοι κρίνοι είχαν αρχίσει να πρασινίζουν και ουσιαστικά να ξαναζωντανεύουν.

Στις 23 Αυγούστου, οπότε και γιορτάζει ο συγκεκριμένος Ναός οι κρίνοι είχαν νέα μπουμπούκια.

Άνθρωποι που επισκέπτονται το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν την ξεχωριστή αυτή εικόνα της Παναγίας, λένε πως το θαύμα αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...