Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

NSA-FBI : ΤΑ CHEMTRIALS ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.



Ο Επικεφαλής του FBI J Edgar Hoover, δήλωσε ότι η συνωμοσία είναι τόσο "BIG" μεγάλη που κανείς δεν θα πιστέψει τη συμβαίνει.
Ακόμα και η τηλεόραση έχει A-Κύματα που κάνουν τον εγκέφαλο να απελευθερώνει ενδορφίνες προκαλώντας τον εθισμό μας, μας κάνουν Αρνητικό Προγραμματισμό στον εγκέφαλο μας, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να είναι αρνητικoι.






ΠΗΓΕΣ...
http://hellasxgtopvideos.blogspot.comhttp://www.awakengr.com
http://periergaa.blogspot.com 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.


Ο αριθμός που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε
Είναι ο Πανευρωπαϊκός αριθμός εκτάκτου ανάγκης (ενιαίος για αστυνομία, Ασθενοφόρο ή πυροσβεστική) και αντικαθιστά όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα.
Η κλήση είναι δωρεάν από κινητό και σταθερό. Το σημαντικότερο όλων: εντοπίζει τη θέση του καλούντος για όσους ταξιδεύουν και δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του ατυχήματος.
Να σημειωθεί ότι οι όλες οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας μπορούν να καλέσουν τον αριθμό 112 ακόμη και εάν δεν υπάρχει κάρτα Sim στη συσκευή.

(σε έρευνα της Eurostat, μόνο το 4% των Ελλήνων το γνωρίζει και μόνο το 1% το έχει χρησιμοποιήσει) Προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε.

"ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΩΓΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


"Μαύρη Βίβλο" για "100 χρόνια διωγμών" από τους Έλληνες εκδίδουν τα Σκόπια
Tην "Μαύρη" Βίβλο των "100 χρόνων διωγμών" από τους Έλληνες (!) εκδίδει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα που χωρίζει τη χώρα των Σκοπίων, από την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνησή του από την ιστορική λογική.

Έτσι μετά τα καρναβάλια με τους "αρχαίους Μακεδόνες" έχουμε την έκδοση ενός βιβλίου από την κυβέρνηση των Σκοπίων το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και,ειδικότερα, στην πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή της «συνταγματικής» ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αλβανόφωνου τηλεοπτικού σταθμού ALSAT-M, η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας μια εκδοτική σειρά βιβλίων με θέμα «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» ανακοίνωσε την έκδοση "Μαύρης Βίβλου" για τους «διωγμούς» των "Μακεδόνων" από τους Έλληνες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε ομιλία του, τόνισε ότι το σχέδιο «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» αποτελεί μια λογοτεχνική και επιστημονική παρουσίαση (η οποία θα γυριαστεί και αινία!) της ιστορίας του "Μακεδονικού Έθνους".

Η τελευταία έκδοση έχει τίτλο «100 χρόνια διωγμών» και εμφανίστηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων κάποια VIOLETA ACKOSKA, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία δήλωσε ότι η Ελλάδα "Συνεχίζει και σήμερα την πολιτική της μη αναγνώρισης και της διαγραφής της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και επιμένει στην αλλαγή στο θέμα της ονομασίας της χώρας ως συνέχεια του διωγμού 100 χρόνων των Μακεδόνων από τους Έλληνες".

Στο βιβλίο, όπως επισημαίνει το defencenet.gr,  γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Σκοπίων από τον τουρκικό ζυγό, όπου οι Έλληνες άριχαν να εξοντώνουν τους "Μακεδόνες" και να τους διώχνουν από τα σπίτια τους. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος του Β'ΠΠ. Πρακτικά πρόκειται για μια περιγραφή "...γενοκτονίας"

Πιστεύουμε ότι ο Γκρουέφσκι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» με τους "Διωγμούς των Μακεδόνων από τους Έλληνες", θα πρέπει να προχωρήσει στην δημιουργία του κύκλου "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", ή "Οι περιπέτειες του Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ", καθότι η ιστορική του αξία είναι ανάλογη με των δύο παραμυθιών.

Με την διαφορά ότι τα δύο παραμύθια γλύκαναν παιδικές ψυχές, δεν τις δηλητηρίασαν, όπως επιχειρεί για άλλη μια φορά ο Ν.Γκρουέφσκι... Τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου για το θέμα; Μα, υποθέτουμε ότι εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της διαδικασίας "εκδημοκρατισμού" της Συρίας...

ΝΑ ΠΑΣ, ΝΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!


Να πας, να πας και εσύ Δεθελοντής...
Ας επανέλθω για λιγάκι σήμερα στο θέμα του προληπτικού ακρωτηριασμού γιατί γύρω από και από άλλα θέματα που προωθούνται σιγά σιγά, αρχίζει κι απλώνεται μια φρίκη που νομίζω πως δεν είχαν κατορθώσει να συλλάβουν το μέγεθός της ούτε οι πλέον δυστοπικοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.

Θυμάμαι ήμουν πολύ νέα, κι είχα πάει για καφεδάκι κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά στο διπλανό τραπέζι κάθισε ένας πολύ περίεργος τύπος, ένας άνθρωπος που τον κοιτάζουν και σου προκαλούσε μια ανατριχίλα φόβου. Στην αρχή δεν κατάλαβα το γιατί. Κοιτάζοντάς τον καλύτερα, είδα πως το πρόσωπό του είχε διάφορες παράξενες ουλές, η μύτη του και τ΄αυτιά του έλειπαν. Κοίταξα στα δάχτυλα των χεριών του, κάποια έλειπαν. Ένας φίλος που με είδε πως κοίταζα μου λέει γελώντας. Φοβερό ε? Πρώτη φορά βλέπεις τον «ξυραφάκια»? Κοίταξα σαν χαζή και μου εξήγησε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ψυχασθένεια με ότι προεξείχε επάνω του. Του φαινόταν πως η μύτη τον ενοχλούσε. Τράβαγε μια ξυραφιά στη μύτη. Το ίδιο και στ΄αυτιά. Στα δάχτυλα. Δεν ξέρω τι άλλα μπορεί να είχε ξυρίσει από πάνω του.

Μερικά χρόνια αργότερα με φιλοξενούσαν σε ένα σπίτι για διακοπές, κάποιοι συγγενείς που είχαν μια κόρη (ξαδέλφη μου) συνομήλικη μου, πολύ ωραία κοπέλα αλλά με μια εντελώς ενοχλητική μανία. Το βάρος της. Τα γραμμάρια που πήρε. Το αν δείχνει παχύτερη. Το πόσες θερμίδες έχει ένα φαγητό. Στο καθρέφτη περνούσε πάντα στο πλάι για να βλέπει τι προεξέχει. Έτσι κι έκανες πως έτρωγες ένα ξεγυρισμένο πιάτο φαΐ μπροστά της σε κοίταζε λες κι ήσουν κάτι το εντελώς αηδιαστικό και άρρωστο. Κάποια μέρα της φάνηκε πως είχε παχύνει. Και τη πιάνει ξαφνικά μια κρίση που δεν ξέρω πως τελείωσε χωρίς να καταλήξουμε σε τραγωδία. Πήγε μπροστά στο καθρέφτη μ΄ενα μαχαίρι της κουζίνας, την είχε πιάσει υστερία κοίταζε τα μπούτια της και στρίγγλιζε «θα τα κόψω τα γ@μημένα θα τα κόψω» Η μάνα της προσπαθούσε να τη συνεφέρει, εγώ της έλεγα διάφορες κουταμάρες να τη παρασύρω. Εκείνη σε κάποια στιγμή κοίταζε με τέτοιο μίσος τα ποδαράκια της που λέω παναγιά μου θα τα κόψει τώρα εδώ μπροστά μας. Και μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ο ξυραφάκιας. Η ξαδέλφη μου ήταν μια άλλη έκδοση του ξυραφάκια.

Καθώς τα χρόνια πέρασαν δεν εντυπωσιαζόμουν με τίποτα πλέον. Το σταρ σύστεμ γέμισε με ξυραφάκηδες που ακριβοπλήρωναν «επιστήμονες» για να τους ροκανίζουν τις μούρες τα βυζιά, τις κοιλιές και τα μπούτια. Ο κόσμος άρχισε να θεωρεί φυσιολογικό τις φουσκωτές γκόμενες που πετσόκοβαν το σαρκίο τους μικρά κορίτσια για να κυκλοφορούν και να επιδεικνύουν το εμπόρευμα στους απανταχού λιγούρηδες. Άρχισε να είναι φυσιολογικό οι παραμορφωμένες μούρες επώνυμων και ανώνυμων της γειτονιάς μας που γιόρταζαν πλέον σε μια και μοναδική γιορτή. Της Μεταμορφώσεως!! Κι όπως προχωρούσαμε ο κόσμος της μόδας γέμισε από κλώνους του ίδιου αρχικού μοντέλου κατασκευής με μικρές παραλλαγές. Οι γυναίκες και οι άντρες πρότυπα ήταν όλα κλώνοι της όποιας φαντασίωσης του μαιτρ που έστελνε στο χασάπικο για λιάνισμα ότι προεξείχε.

Η κοινωνία έγινε δεκτική σε πράγματα που αν τα έβλεπε κάποιος από το περασμένο αιώνα, θα νόμιζε πως βρίσκεται σ΄ενα τεράστιο ίδρυμα, περιβαλλόμενος από επικίνδυνους ψυχασθενείς που πιθανότατα δεν λαμβάνουν τη κατάλληλη θεραπευτική αγωγή....


Τα φαινόμενα σήψης και βαθιάς ψυχικής αρρώστιας πλήθαιναν.
  • Κοπέλες που έτρωγαν ένα γλυκάκι και μετά το ξέρναγαν για να φύγουν οι θερμίδες.... 
  • Άλλοι που λιώνανε κάτω από λουρίδες αδυνατίσματος στα ινστιτούτα και προσπαθούσαν να μοιάσουν στο προτεινόμενο κλώνο που γούσταρε η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. 
  • Πόδια στραβωμένα και τσακισμένα από γελοία παπούτσια. 
  • Ανάσες κομμένες από παντελόνια δυο νούμερα πιο κάτω από τη φύση του ανθρώπου που έσκαγε για να χωρέσει. 
  • Μαλλιά ξασμένα και αποχρωματισμένα. 
  • Μαυρίσματα κάτω από λάμπες. 
  • Ξερίζωμα των δοντιών για να βάλουμε ομοιόμορφα. 
  • Τόννοι από σακούλες γεμάτο περισσευόμενο λίπος στη κοινωνία που η χοντροκοπιά του πνεύματος και η επερχόμενη βαρβαρότητα έπαιρναν σάρκα και οστά για να ζωγραφίσουν την επερχόμενη δυστοπία....


Η μεταμόρφωση του ανόητου πίθηκου σε ένα έκτρωμα που η φύση η ίδια θα το αποβάλλει κάποια στιγμή, επεκτείνεται σε κάθε πτυχή του λεγόμενου «πολιτισμού» του. Πιθανότατα όσες δεν συμμορφώθηκαν να κόψουν τα βυζιά τους για να γίνουν φουσκωτές θα πεισθούν με άλλο τρόπο πιο απειλητικό, πιο τρομακτικό. Τον επερχόμενο θάνατο αν δεν το κάνουν. Όσοι δεν λιμάρισαν τις κοιλιές τους με το καλό, θα το κάνουν με το κακό, με την απειλή πιθανότατα κάποιου σκουλικιού που θα μεγαλώνει μέσα τους απειλητικά αν δεν ξεκοιλιαστούν εθελοντικά στο πάγκο κάποιου χασάπικου. Κι όσοι επιμένουν ακόμα να ισχυρίζονται πως είναι άτομα φυσιολογικά κάποια στιγμή με έντεχνο τρόπο θα τους πείσουν πως είναι καλύτερα αν βάλουν το πουλί τους στη θέση του κ@λου τους και το κ@λο τους στη θέση του πουλιού τους γιατί ίσως έτσι το σκ@τό θα σκουπίζεται πιο εύκολα..

Φυσικά μιλάμε για τους πληθυσμούς που θα είναι καλά παιδιά, σχετικά ευκατάστατοι, σε ένα άλφα κοινωνικό στάτους και τσεκαρισμένοι πως τηρούν τις προϋποθέσεις Γιατί το μεγάλο κοπάδι των ανώνυμων προβάτων δεν έχει ανάγκη από τέτοια κόλπα. Πάει στο σφαγείο εθελοντικά, χωρίς να καταλαβαίνει χωρίς να επιθυμεί να καταλάβει τι το περιμένει πιο κάτω. 
Συγχωρείστε τις γκροτεσκ παρομοιώσεις μου αλλά , ειλικρινά το σφαγείο μας δεν μυρίζει θυμάρι και στο κελί μας δεν υπάρχει κόκκινος ούτε πράσινος ούτε μπλε ουρανός. Ένα γκρι είναι και μια μπίχλα από παντού.

Κυρία Μαρίκα μου. Τρέξε στο εργαστήρι να σου βρουν αν θα αρρωστήσεις στο μέλλον κι αν σου πουν ναι, να πας να τα κόψεις από τώρα.
Ναι να πας.. να πας κι εσύ δεθελοντής γιατί αν δεν πας θα ρθουν να σε ψάξουνε!


Ιστορίες Συνωμοσίας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Ζουν ανάμεσα μας

Τους βλέπεις καθημερινά γύρω σου. Περιμένεις στην ουρά μαζί τους να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ψωνίζετε από το ίδιο σούπερ μάρκετ και συχνάζετε στα ίδια μέρη. Τα πρεζάκια του μνημονίου, ζουν ανάμεσα μας.

Από μικροί απείχαν από οτιδήποτε μπορούσε να ταράξει την ηρεμία τους. Οι πλάκες ήταν για τους ασόβαρους, οι κοπάνες για τους αλήτες και ο έρωτας για τους ονειροπαρμένους. 

Αποκαλούν όλους τους πολιτικούς ψεύτες, αλλά ψηφίζουν πάντα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Λένε ότι γνωρίζουν το βρώμικο ρόλο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ωστόσο σε κάθε βραδινό δελτίο του mega, είναι εκεί. 

Κάθε φορά που επινοείται μια ιστορία που περιγράφει τις καταστροφικές συνέπειες που θα επέφερε η εκλογή ενός κόμματος που δε θα ακολουθούσε τις πολιτικές της τρικομματικής, κολλάνε το πρόσωπο τους στο γυαλί, χαμογελούν από ευτυχία και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Αποστηθίζουν, τρώνε και κοιμούνται.

Την άλλη μέρα τους βλέπεις και πάλι. Σου λένε το ποίημα που έμαθαν χθες. Πως "κάποια στιγμή έπρεπε να μπει μια τάξη στην Ελλάδα". Πως "έγιναν μερικά βήματα προς τα μπροστά", σου λένε για τις "διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα", πως "κάποιοι επιτέλους μπήκαν στη φυλακή". Δείχνεις υπομονή και συζητάς μαζί τους. Σου λένε πως "έχεις δίκιο, αλλά τι να κάνουμε τώρα" και αναρωτιέσαι: "είναι όντως τόσο ηλίθιοι";

Τα πρεζάκια του μνημονίου, αφιέρωσαν πολύ χρόνο και χρήμα διαμορφώνοντας την πολιτική τους ιδεολογία. Παρακολουθώντας και διαβάζοντας την άποψη "έγκριτων" δημοσιογράφων, παρευρισκόμενοι σε πολιτικά γραφεία γαλαζοπράσινων πολιτικών προσώπων, τρέχοντας καθημερινά για τις ανάγκες της ενδυνάμωσης της μεγάλης φοιτητικής παράταξης που τους έκανε να νιώσουν σημαντικοί ως φοιτητές. Αφενός περιμένουν μια ανταπόδοση. Αφετέρου έχουν δύο επιλογές: Η πρώτη, είναι να αυτοαναιρεθούν, να αλλάξουν το κοινωνικό τους προφίλ και να γκρεμίσουν "γέφυρες" που με τόσο κόπο χτίσανε. Η δεύτερη είναι να μείνουν αδρανείς. 

Τα πρεζάκια του μνημονίου δεν ενδιαφέρονται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την πείνα, τις απολύσεις, τη φτώχεια και τη δυστυχία. Για εκείνους, όλα αυτά είναι απλά νούμερα. Για εκείνους σημασία έχει να αποφύγουν την εσωτερική σύγκρουση. Να πείσουν τους εαυτούς τους πως το λάθος δεν είναι δικό τους, αλλά δικό μας, συνεχίζοντας το έργο των πολιτικών του "μαζί τα φάγαμε" και των δημοσιοκάφρων, των "μαϊμού συντάξεων" και των υπέρογκων μισθών στο δημόσιο.

Δεν ανήκουν σε κάποιο μεγάλο οικονομικό λόμπι. Δεν παρακολουθούν καν "δεξαμενές σκέψης". Είναι οι απλοί, καθημερινοί ψηφοφόροι των κομμάτων του μνημονίου. Εκεί ξεκινάει και τελειώνει ο ρόλος τους.

Η πρέζα τους, είναι "το εγώ" τους και θα το υπερασπισθούν πάση θυσία. Τα δελτία των 20:00, οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, οι ασαφείς προβλέψεις, η επικείμενη χρεωκοπία που αποφεύγεται με μαεστρία και αυτή που προβάλλεται ως "κοινή γνώμη", τους παρέχει τη δόση τους. Έτσι θα συνεχίσουν μέχρι να πεθάνουν. 

Μην τους αφήνετε να σας επηρεάσουν. Μην τους δίνετε σημασία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς αυτούς. Με ΚΑΘΕ τρόπο, ΧΩΡΙΣ αυτούς.


Tyler Durden





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ Η DEUTSCHE BANK ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!


1Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

του Σταύρου Παπαντωνίου



Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας. 
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση , με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαική προοτπική της χώρας.

Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα , που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε με νόημα : «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση", αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Η έρευνα από ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες, έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στα πλαίσια του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ένεργεια τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο - οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού». Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας». Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, που έζησε όλα τα γεγονότα και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προίόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοικές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία. Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα , αφού η Πανισλαμική πολιιτκή είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ-


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα : Προβλήματα των απολυμένων-ανέργων που ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα
             Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας
Οι απολυμένοι - άνεργοι κλωστοϋφαντουργοί από Νάουσα, Πέλλα, Έβρο και Πρέβεζα, από την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και από τα Συνεταιριστικά Λιπάσματα Δραπετσώνας, που ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Βουλής (Ν.4093/12-11-2012 Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016),  που κατάργησαν βίαια χωρίς κάποιο μεταβατικό στάδιο στις 31-12-2012 την ειδική επιδότηση τους, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Ν.3996/2011, που αφορά την αναγνώριση πλασματικών χρόνων (διευκρινιστική εγκύκλιος του ΙΚΑ Σ40/303/26-11-2012).
Να σημειωθεί πως στη συνέχεια με νέο έγγραφο - εγκύκλιο του το Ι.Κ.Α. (Σ40/59/11.3.20130 γνωμοδότησε ότι  όσοι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-12-2012 οι χρόνοι που διανύθηκαν θεωρούνται ασφαλιστικά ισχυροί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ετεροχρονισμένα απαράδεκτη διάκριση μεταξύ αυτών που ήταν σε θέση να υποβάλλουν αίτηση, αφού είχαν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για λήψη σύνταξης, εντός του 2012.
Αυτό έχει σαν συνέπεια:
·       να μην αποδίδονται οι συντάξεις σε όσους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 31-12-2012, γιατί τα διανυθέντα έτη, αναδρομικά, να θεωρούνται πλασματικά και όχι πραγματικά, με αποτέλεσμα αυτοί να καλούνται να καλύψουν, σε προχωρημένη ηλικία, τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, με πραγματική πλέον εργασία. Πράγμα ιδιαίτερα ανέφικτο στις σημερινές συνθήκες της οξυμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
·       να στερούνται του δικαιώματος συνταξιοδοτήσεως εργαζόμενοι, οι οποίοι, υπό το πρίσμα των τελευταίων εγκυκλίων του Ι.Κ.Α. προέβησαν σε υπέρβαση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, αφού υποχρεώνονται να αθροίσουν τα διανυθέντα, τα λογιζόμενα πλέον ως πλασματικά, έτη με τα υπόλοιπα και να ξεπερνούν με αυτόν τον τρόπο το όριο που ο νόμος ορίζει
·       να γίνεται διάκριση και ευνοϊκότερη μεταχείριση για όσους υπέβαλλαν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών χρόνων καθώς και αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την 31/12/2012, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ (Σ40/59/2013). 
Με βάση και τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
α) Να  θεωρηθεί ο χρόνος που διένυσαν ως ασφαλισμένοι οι απολυμένοι - άνεργοι, που ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας, ως πραγματικός χρόνος εργασίας και ασφάλισης και άρα θα καταργηθούν για όλους ανεξαιρέτως οι πρόσφατες ρυθμίσεις περί πλασματικότητας του χρόνου αυτού;
β) Να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι από τις εγκυκλίους του IKΑ (Σ40/303/2012) και (Σ40/59/2013) ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ όσων έκαναν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών ετών εργασίας και αίτηση συνταξιοδοτήσεως, όχι μόνο μέχρι τις 31.12.2012, όπως περιοριστικά ορίζουν;
          Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                                                             Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
   Ελένη Γερασιμίδου 
                                                                                             Διαμάντω Μανωλάκου
   Νίκος Μωραΐτης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και μετά 30/6/2010

Στο άρθρο 9 παρ.2 του Ν.3848/2010 προβλέπεται ότι:
«.... Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3...».
Χιλιάδες αναπληρωτές που εργάστηκαν ή εργάζονται τα σχολικά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 βλέπουν την προϋπηρεσία τους να μην προσμετράται.
Την ίδια ώρα τα κενά  εκπαιδευτικών και τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχονται σε χιλιάδες. Το γεγονός αυτό φανερώνει την ανάγκη για χιλιάδες νέους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:
·       Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, από την 1η Ιουλίου 2010 και μέχρι σήμερα κατά τη σύνταξη των πινάκων των αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2013-2014;
·       Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία; 
                                                                   Οι βουλευτές του     ΚΚΕ
                                                                                                    Γιάννης  Γκιόκας
                                                                                                    Ελένη Γερασιμίδου
                                                                                                    Νίκος Καραθανασόπουλος
                                                                                                    Διαμάντω Μανωλάκου

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...