Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Π-Ρ-Ο-Σ-Ο-Χ-Η -- ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ!!!!




Ενημερωθείτε για τη νέα κομπίνα που κάνουν και πάρτε τα μέτρα σας!

Δυο όμορφα νεαρά κορίτσια πλησιάζουν στο αυτοκίνητό σου καθώς σταματάς στο φανάρι Αχαρνών και Ηπείρου.

Ενώ η μια σκουπίζει το παρμπρίζ με ένα πανί, η άλλη έρχεται στο παράθυρο και σε χαιρετά σκύβοντας με τα στήθη της σχεδόν να βγαίνουν έξω από την μπλούζα της. Αδύνατον να μην κοιτάξεις!

Όταν τις ευχαριστήσεις και προσφέρεις φιλοδώρημα, αρνούνται και σε παρακαλάνε να τις πας λίγο παρακάτω, μέχρι το Ρουφ, με το αυτοκίνητό σου.

Συμφωνείς εσύ ανυποψίαστος και Κάθονται πίσω. Καθ' οδόν αρχίζουν να κάνουν $ex στο πίσω κάθισμα. Μετά, μία από αυτές έρχεται στο κάθισμα του συνοδηγού και σου
αποσπά την προσοχή κάνοντάς σου στοματικό έpωτα ενώ η άλλη σου κλέβει το πορτοφόλι!

Δώστε προσοχή γιατί εμένα με λήστεψαν την περασμένη Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή!
Σάββατο και Κυριακή δεν τις βρήκα !!!






ΠΗΓΗ...http://mwlonlave.blogspot.gr

ΓΟΥΡΟΥΝΟΦΟΒΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ-ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.


Κάποιες βρετανικές τράπεζες απαγορεύουν τους κουμπαράδες - γουρουνάκια, διότι μπορεί να προσβάλλουν τους Μουσουλμάνους.

Οι τράπεζες Halifax και NatWest αποφάσισαν να καταργήσουν αυτό το παλιό σύμβολο της αποταμίευσης από τα παιδικά προϊόντα τους και από τις διαφημίσεις τους.


Οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας, καθώς το ισλάμ λέει ότι το γουρούνι είναι ακάθαρτο ζώο. Ο Salim Mulla, γραμματέας του Συμβουλίου για τα Τζαμιά στο Lancashire, υποστήριξε την κίνηση της τράπεζας. "Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και νομίζω ότι οι τράπεζες απλά να είναι ευγενικές με τους πελάτες τους», είπε.





Ημερολόγια με γουρούνια και παιχνίδια γουρούνια, επίσης, απαγορεύονται από υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας στη Βρετανία. Στους εργαζόμενους στο τμήμα επιδομάτων του δήμου του Dudleyστο West Midlands, δόθηκε εντολή να αφαιρέσουν ή να καλύψουν ότι έχει σχέση με γουρούνι, ακόμα και παιχνίδια όπως το Γουρουνάκι (Pigglet) από το γνωστό Winnie the Pooh.


Ήδη νηπιαγωγεία έχουν απαγορεύσει ιστορίες που περιλαμβάνουν γουρούνια, όπως "Τα Τρία Γουρουνάκια", γιατί προσβάλλουν τα παιδιά των μουσουλμάνων.



Σε παρόμοια κίνηση προέβη και μια Τράπεζα στη Ολλανδία. Το«Knorbert, το γουρουνάκι» η μασκότ της Fortis Bank, δεν υπάρχει πλέον, αφού η Τράπεζα αποφάσισε να σταματήσει να δίνει κουμπαράδες στα παιδιά για το φόβο της «προσβολής» των μουσουλμάνων.


Εκπρόσωπος της Τράπεζας, η οποία έχει έδρα στην Ολλανδία και το Βέλγιο, είπε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι «το Knorbert δεν πληροί τις απαιτήσεις που η πολυπολιτισμική κοινωνία μας επιβάλλει». Η τράπεζα πρόσθεσε ότι υπήρξαν "αντιγουρουνικές αντιδράσεις" και ότι θα φτιαχτεί ένα νέο δώρο και ένας νέος χαρακτήρας.


Τα παιδιά έπαιρναν ένα γουρουνάκι Knorbert κουμπαρά δώρο με το άνοιγμα ενός λογαριασμού EuroKids. Τώρα θα τους δίνεται δώρο μια παιδική εγκυκλοπαίδεια.


Η Lilian Tackaert, εκπρόσωπος της Τράπεζας, είπε ότι το Knorbert είχε φθάσει στο φυσικό τέλος του κύκλου ζωής του. "Τώρα ψάχνουμε για κάτι άλλο".





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ! ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΤΟ ΝΕΦΡΟ, Η ΚΑΡΔΙΑ;


Το επιστημονικό portal Medical Transcription δημιούργησε ένα κομψόγράφημα που σας παρουσιάζουμε. Ορισμένα ανθρώπινα μέρη-μέλη είναι σοκαριστικά φθηνά! Για παράδειγμα, ένας νέος ώμος κοστίζει όσο και ένα νέο iPad; Μόλις 500 δολάρια.

Εάν είχατε την περιέργεια να μάθετε πόσο στοιχίζουν τα οργανα του σώματος σας στην "μαύρη" αγορά,τώρα υπάρχει ο αντίστοιχος τιμοκατάλογος!
Βέβαια,υπάρχουν και αλλα όργανα που είναι απαγορευτικά ακριβά,όπως ένα νεφρό.Η τιμή του στην Αμερική είναι 262.000 δολάρια (σε άλλες χώρες μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα)!

Ζεύγος μάτια: $ 1.525
Κρανίο: $ 607
Κρανίο με δόντια: $ 1.200
Ώμος: $ 500
Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385
Μισό λίτρο αίματος: $ 337
Σπλήνα: $ 508
Στομάχι: $ 508
Λεπτό Έντερο: $ 2.519
Νεφρά: $ 262.000
Χοληδόχος κύστη: $ 1.219
Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα
Στεφανιαία: $ 1.525
Καρδιά: $ 119.000
Ήπαρ: $ 157.000



Μην ξεχνάτε όμως τους ιστούς, τα κόκαλα κλπ.
Τα όργανα τα οποία μπορούν να μεταμοσχευτούν είναι οι νεφροί, η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες, το πάγκρεας και τμήμα του λεπτού εντέρου. Ιστοί και κύτταρα που μπορούν να μεταμοσχευτούν, είναι το δέρμα, τα οστά, οι χόνδροι, οι βαλβίδες της καρδιάς, ο κερατοειδής χιτώνας του οφθαλμού, αιμοποιητικά κύτταρα κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο νεφροί μεταμοσχεύονται σε δύο ασθενείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πνεύμονες, ενώ και το ήπαρ μπορεί να χωριστεί και να μεταμοσχευθεί σε δύο διαφορετικούς λήπτες.http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=124:ποια-όργανα-ιστοί-ή-κύτταρα-μπορούν-να-μεταμοσχευτούν&Itemid=97&lang=elΤα όργανα πριν μεταμοσχευτούν περνούν από ποιοτικό έλεγχο... Καλή τύχη σας εύχομαι και φροντίστε την υγεία σας παρακαλώ.

Χριστίνα Σαλεμή




ΠΗΓΉ...http://thecuriosityofcat.blogspot.gr

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ "ΔΑΚΡΥΖΕΙ" - ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


Σοκ και δέος προκαλούν στους δοκιμαζόμενους αυτή την εποχή Κυπρίους, δύο ανεξήγητα περιστατικά, τα οποία έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους κατοίκους της Μεγαλονήσου να μιλούν για θαύματα και θεία παρέμβαση, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Μάλιστα, την πίστη τους ισχυροποιεί και ενθαρρύνει, το γεγονός πως ειδικοί αποφάνθηκαν πως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια και δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Ο λόγος για δύο εικόνες του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου και πριν από λίγες ημέρες ανέβλυζαν μύρο. Στη μία από τις δύο, μάλιστα, ξεκίνησε να ρέει ένα παχύρρευστο δάκρυ μπροστά στα μάτια των πιστών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος. Η εικόνα που αντίκρισαν προκάλεσε αναστάτωση αλλά και εύλογες απορίες, με ορισμένους που προσπαθούν να εξηγήσουν με επίγεια επιχειρήματα τέτοιου είδους φαινόμενα, να μιλούν για σημάδια των καιρών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πιστοί της κοινότητας Καμπιού Φαρμακά στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, παρατήρησαν πως οι πιστοί που την περιέφεραν δυσκολεύονταν να τη σηκώσουν! «Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου απέκτησε απότομα βάρος κατά τη διάρκεια της περιφοράς και χρειάστηκαν έξι άντρες να τη σηκώσουν και μάλιστα με πολύ κόπο. Μετά τη δέηση μπροστά σ' όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχύρρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει», είπαν κάτοικοι που παρακολουθούσαν με ιερή κατάνυξη τη λιτανεία. Αρχικά όλοι έμειναν άφωνοι στη θέα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει μύρο και στη συνέχεια ξεκίνησαν την προσευχή δοξάζοντας τον Θεό. Το νέο μαθεύτηκε αστραπιαία και στο ναό έσπευσε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, μαζί με εμπειρογνώμονες για να αποφευχθούν σχόλια και να εξετάσουν την εικόνα. Εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίστηκαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο αυτό.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας ανέφερε πως μετά το τέλος της λιτανείας, ένας από τους πιστούς διαπίστωσε πως από το χιτώνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε και το οποίο αναμείχθηκε με το βερνίκι της εικόνας, η οποία συντηρήθηκε πριν από 12 χρόνια! Επιβεβαίωσε, μάλιστα, πως η εν λόγω εικόνα ήταν υπερβολικά βαριά και για τη μεταφορά της χρειάστηκαν έξι άντρες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου είναι του 15ου αιώνα, ξεχωριστής αγιογραφικής αξίας και βρίσκεται στην εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο.

Την ίδια στιγμή, άλλη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρνακας, φαίνεται να αναβλύζει μύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντοιχισμένη από το 1853/4 μ.Χ. εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Καθολικό της ομώνυμης Ιερής Μονής της Λάρνακας, στην είσοδο της πόλης, αναβλύζει μύρο. Το γεγονός αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, τελώντας τα θυρανοίξια της ανακαινισμένης Μονής του Αγίου Γεωργίου του Κοντού, με την ευκαιρία της εκ μεταθέσεως εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι παρατηρήθηκε έντονη ευωδία στο ναό, η οποία ήταν τόσο έντονη που αναγκάστηκαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να συνεχιστεί η Θεία Λειτουργία. Διαπιστώθηκε, στη συνέχεια και έπειτα από έρευνα ότι η ευωδία προερχόταν από την ιστορική εικόνα και υπέδειξε τρία σημεία από τα οποία αναβλύζει το μύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την αναπαλαίωση και την ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της ιστορικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα κράτησαν δύο χρόνια περίπου. Στο χώρο της δημιουργήθηκε και το Πνευματικό Ορθόδοξο Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού, στο εστιατόριο του οποίου προσφέρεται καθημερινά γεύμα σε εκατοντάδες ανέργους και αστέγους της πόλης που έχουν άμεση ανάγκη.

Τι λέει ο Μητροπολίτης

Τον Αναστάντα Ιησού ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας για το μήνυμα Ανάστασης και Ζωής που γέμισε με πίστη και ελπίδα το λαό της Κύπρου. Ο Σεβασμιότατος βλέποντας την εικόνα του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει μύρο στην κοινότητα Καμπιού Φαρμακά κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για το περιστατικό. Έσπευσε, μάλιστα, στον ιερό ναό συνοδεία εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξετάσουν την εικόνα. Οι ειδικοί εκ πρώτης όψεως, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, εξετάζοντας την εικόνα δεν εντόπισαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο. «Μετά τη δέηση μπροστά σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχύρρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει. Ο κόσμος μόλις το αντιλήφθηκε συγκινήθηκε και προσευχόταν», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης ερωτηθείς για το ανεξήγητο φαινόμενο της Ορθοδοξίας και κατέληξε συγκινημένος: «Λειτούργησα και ευχαρίστησα τον Αναστάντα Ιησού που επέτρεψε στον Άγιο να μας φέρει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ζωής γεμίζοντάς μας πίστη και ελπίδα μέσα στο πλήθος των δοκιμασιών μας».


του Κώστα Μιχαηλίδη





ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: "ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ".


Αυστριακός ύμνος: "Ελλάδα, η χώρα των 1.000 προορισμών"
Συνεχίζονται οι «διθυραμβικές» εκφράσεις λατρείας για την Ελλάδα, τις ομορφιές της και τους εντυπωσιακούς προορισμούς που αυτή προσφέρει για τους τουρίστες, τη στιγμή που η αύξηση των κρατήσεων από την Αυστρία για ελληνικούς προορισμούς σπάει κάθε ρεκόρ.
Ομάδα δημοσιογράφων -εκπροσώπων των τριών κυριότερων αυστριακών ειδικών εντύπων και ημερήσιων εφημερίδων- έπειτα από περιήγησή της σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας χαρακτηρίζει τη χώρα «πηγή έμπνευσης» και «χώρα των 1.000 προορισμών και εμπειριών».

Η ομάδα των Αυστριακών δημοσιογράφων, έχοντας αφετηρία τη γραφική πόλη της Καβάλας-Παλιά πόλη-Κάστρο, περιηγήθηκε στο Νομό, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, το βαπτιστήρι της Λυδίας και τις ακτές Παγγαίου και Κεραμωτής.

Για τους φυσιολάτρεις και όσους αγαπούν την πεζοπορία και εναλλακτικούς τρόπους παραθέρισης, ο καταπράσινος νομός Δράμας, γνωστός για τους υδροβιότοπους και την εξαιρετικής φήμης οινοπαραγωγή του, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ομάδα, την οποία συνόδευε ο Γιάννης Ραφαλιάς του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ.

Η κορύφωση του ταξιδιού ακολούθησε στη Θάσο, με τις αμέτρητες δαντελωτές παραλίες και την πλούσια ιστορία, ενώ τις εντυπώσεις από τη φύση συμπλήρωσε η παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής και η φιλοξενία των εκπροσώπων της περιφέρειας, των δήμων και των επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις δυνατότητες και τις υποδομές της περιοχής.

Το ενδιαφέρον του αυστριακού κοινού για Καβάλα, Δράμα και Θάσο, αντανακλάται στην αύξηση των απευθείας πτήσεων από Βιέννη για Καβάλα και συγκεκριμένα, η εταιρεία Fly Niki συνδέει δύο φορές εβδομαδιαίως την αυστριακή πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και μία φορά την εβδομάδα η Austrian my Holidays, με πτήσεις που δεν είναι αποκλειστικά ναυλωμένες (τσάρτερ) μόνον για τουριστικές επιχειρήσεις αλλά εξυπηρετούν και μεμονωμένους δυνητικούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις διευθυντικών στελεχών και εκπροσώπων των μεγαλύτερων αυστριακών τουριστικών οργανισμών, η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός επιστρέφει εφέτος και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις που ξεπερνά κατά μέσο όρο το 25% σε σχέση με το 2012.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Στην εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα αναφέρονται και τα δεκάδες σχετικά δημοσιεύματα και αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό στον αυστριακό Τύπο μέσα στους τελευταίους μήνες.

«Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμιζε πρόσφατα, για παράδειγμα, η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα», αφιερωμένο στην πρωτοφανή αύξηση εφέτος στις αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, «η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών».

ΟΘΟΝΗ ΛΑΠΤΟΠ ΜΕ "ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ" ΑΝΑΛΥΣΗ!!!


Οθόνη laptop με "διαστημική" ανάλυση από τη Samsung
Ένα νέο υπερ-υψηλής ανάλυσης πάνελ (3.200Χ1.800 με πυκνότητα 276 ppi ) αναμένεται να αποκαλύψει η Samsung θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χώρο της εικόνας!
Το WQXGA+ πάνελ της θα έχει ανάλυση 3.200 x 1.800 με πυκνότητα 276 PPI, στοιχείο που το ανεβάζει πάνω από τη Retina οθόνη του MacBook Pro 13 (2.560 x 1.600, 227 PPI) και του Google Chromebook Pixel (2.560 x 1.700, 239 PPI), αλλά και τη δική της που ενσωματώνουν τα Series 9 laptop της φωτογραφίας.

Πραγματικά απίστευτα νούμερα για laptop...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ...ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Του αφαιρούν σφαίρα από το μέτωπο με τανάλια και χαμογελάει (VIDEO)
Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο που δείχνει ένα Ρώσο στρατιώτη να δέχεται σφαίρα στο μέτωπο από AK-47 κατά την διάρκεια πυροβολισμών με Τσετσένους αυτονομιστές, χωρίς να παθαίνει τίποτα! 
Όχι μόνο έμεινε ζωντανός, αλλά χαμογελούσε και καθώς του την αφαιρούσαν!

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που δείχνει την αφαίρεση με τανάλια της σφαίρας από το μέτωπο του Ρώσου Terminator, φέρεται να έλαβε χώρα το 2000 κατά την διάρκεια των συγκρούσεων του ρωσικού στρατού με τσετσένους αυτονομιστές.

Δείτε το βίντεο: 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1960.


Η Ελλάδα του '60: Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα!
Ενα ατόφιο κομμάτι της ταυτότητας των Ελλήνων και της μοναδικής εξέλιξης της σύγχρονης ιστορίας καταγράφουν οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Μάνου, που περιηγήθηκε σε χωριά και νησιά της Ελλάδας και κατέγραψε τη σπάνια ανθρωπογεωγραφία τους. Μεγάλο μέρος αυτών των φωτογραφιών εκτίθενται από σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι.
Στις φωτογραφίες του αποκρυσταλλώνονται εφήμερες καθημερινές στιγμές, με λιτό και αυστηρό ύφος, αλλά και με τρυφερότητα, χωρίς ρητορικά σχήματα. Το πολυβραβευμένο έργο του ξεχωρίζει από την έως τότε φωτογραφική απεικόνιση της χώρας και λειτουργεί ως εφαλτήριο στους νέους φωτογράφους για μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής υπαίθρου.

Πέρα από το εθνολογικό-ιστορικό ενδιαφέρον που απέκτησε το έργο αυτό με την πάροδο του χρόνου και ιδιαίτερα μετά τις καταλυτικές αλλαγές που επέφερε η ανάπτυξη του τουρισμού τις τελευταίες δεκαετίες, η ποιητική ικανότητα του φακού του Μάνου δημιουργεί εικόνες διαχρονικές που αποπνέουν τη μοναδικότητα του τοπίου και των κατοίκων του, προσφέροντάς μας έτσι «ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας». Ακόμη, όπως τα έργα των μεγάλων ποιητών, καθώς αναφέρει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Αγγελος Δεληβοριάς, «παραπέμπουν στις αναλλοίωτες αξίες, τις ανιχνεύσιμες ακόμα και στα πιο ταπεινά φαινόμενα της ζωής και στην επική διάσταση την ενυπάρχουσα στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον».

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη δημιουργία της πολυβραβευμένης ενότητας φωτογραφιών A Greek Portfolio, ο Κωνσταντίνος Μάνος επανεξετάζει τις λήψεις που πραγματοποίησε κατά το διάστημα 1961-1964 (και συμπληρώθηκαν το 1967), όταν περιηγήθηκε τη γη των γονιών του από άκρη σε άκρη, «ως ένας φιλικός παρατηρητής, δίχως βιασύνη και συγκεκριμένο σχέδιο» και μας προσφέρει μια διαφορετική ανάγνωση του υλικού του. Στο πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται ένα σύνολο πρωτότυπων εκτυπώσεων από τις φωτογραφίες που επέλεξε ο ίδιος το 1972 για να εικονογραφήσει το ομότιτλο λεύκωμά του.

Στο δεύτερο μέρος, τα θέματα σταχυολογήθηκαν από τα 219 πρωτότυπα τυπώματα που πρόσφατα δώρισε ο δημιουργός στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και τα οποία δεν συμπεριέλαβε κατά τη σύνθεση του βιβλίου A Greek Portfolio.

Οι δύο αυτές ενότητες έρχονται σε διάλογο καθώς στο σύνολό τους αποτελούν αξιόλογα δείγματα της γραφής του. Μολονότι δεν είχαν την ίδια προβολή, οι εικόνες που για πρώτη φορά μας αποκαλύπτει ο Μάνος αποπνέουν χάρη στην ποιητική του ικανότητα τη μοναδικότητα του τοπίου και των κατοίκων του. Η προσέγγιση των θεμάτων του ξεχωρίζει από την έως τότε φωτογραφική απεικόνιση της χώρας και λειτουργεί ως εφαλτήριο στους νέους φωτογράφους για μια διαφορετική απόδοση της ελληνικής υπαίθρου.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μάνος

Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε στην πόλη Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ από Ελληνες γονείς. Με τη φωτογραφία ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά στα δεκατρία του χρόνια, ως μέλος της φωτογραφικής λέσχης του σχολείου του. Στο πανεπιστήμιο ανακάλυψε τον Henri Cartier-Bresson και το έργο του. Έχοντας βρει τον μέντορά του, απέκτησε αμέσως την πρώτη του μηχανή Leica με την οποία πραγματοποίησε τις πρώτες του λήψεις σ' ένα μικρό νησί απέναντι από τα παράλια της Νότιας Καρολίνας, όπου κατοικούν απόγονοι σκλάβων που εργάζονταν σε φυτείες.

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών προσλήφθηκε ως επίσημος φωτογράφος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστόνης για το καλοκαιρινό της φεστιβάλ. Η συνεργασία του αυτή οδήγησε το 1961 στην έκδοση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο Portrait of Α Symphony που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από πρόβες και παραστάσεις της ορχήστρας στο ωδείο της πόλης. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας το 1954 με πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία και για τα επόμενα δύο χρόνια υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό.

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής του θητείας εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος για τα περιοδικά Esquire, Life και Look. Από το 1961 έως το 1963 ο Μάνος έζησε στην Ελλάδα όπου και φωτογράφησε για το λεύκωμα A Greek Portfolio το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972. Το βιβλίο απέσπασε διακρίσεις στο φωτογραφικό φεστιβάλ της Arles και στο φεστιβάλ βιβλίου της Λειψίας. Το 1999 το επανεκδόθηκε με αφορμή την έκθεση των φωτογραφιών του στο Μουσείο Μπενάκη. Εικόνες από τη σειρά αυτή έχουν παρουσιαστεί εκτός των άλλων στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου και στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στη Βοστόνη και συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Time-Life συμβάλλοντας μάλιστα στην εικονογράφηση του βιβλίου τους για την Αθήνα. Το 1974 εργάστηκε ως κύριος φωτογράφος του Where's Boston, μιας παραγωγής πολυμέσων με θέμα τη ζωή της πόλης 200 χρόνια μετά την Αμερικανική Ανεξαρτησία. Με το πρόγραμμα αυτό συνδέθηκε τόσο η έκδοση του βιβλίου του Bostonians όσο και μια υπαίθρια έκθεση με 152 ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται η ποικιλομορφία των κατοίκων της πόλης.

Από το 1963 ο Μάνος είναι μέλος του διεθνούς πρακτορείου Magnum Photos. Φωτογραφίες του συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές σημαντικών ιδρυμάτων όπως του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Καλών Τεχνών του Χιούστον, της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού, του Μουσείου Τέχνης Chrysler στο Νόρφολκ, του George Eastman House στο Ρότσεστερ, του Μουσείου Τέχνης της Ατλάντα καθώς και του Μουσείου Μπενάκη.

Το 1982 ο Μάνος πέρασε από την ασπρόμαυρη φωτογραφία στην έγχρωμη. Τα πρώτα δείγματα από το εν εξελίξει έργο του American Color δημοσιεύτηκαν στο ομότιτλο βιβλίο το 1995. Το 2000 δημοσιεύτηκε η συνέχεια αυτής της δουλείας με τον τίτλο American Color 2. To 2003 απέσπασε το βραβείο Leica Medal of Excellence ανάμεσα σε 250 συναδέλφους για την έγχρωμη δουλειά του.
















ΗΠΑ: "ΕΥΝΟΪΚΟ" ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


15Ευκαιρίες σε άνεργους νέους Ελληνες υπηκόους να εργαστούν για διάστημα ενός έτους ανοίγει πρόνοια της νέας αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας, που αυτή τη στιγμή συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Οπως γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, βάση τροπολογίας που κατέθεσε ο Γερουσιαστής Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ και υποστήριξε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών Lindsey Graham, δίνεται η δυνατότητα να έλθουν για εργασία στις ΗΠΑ ειδικευμένοι επιστήμονες... αλλά και δάσκαλοι ξένων γλωσσών, από χώρες των οποίων λιγότεροι από 5.000 υπήκοοι μετανάστευσαν πέρυσι στις ΗΠΑ. Μεταξύ των χωρών που πληρούν τα κριτήρια συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας «Μανάτος και Μανάτος» της Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της άτυπης επιτροπής για Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στην Αμερική, Θεόδωρος Σπυρόπουλος είπε ότι αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος (χρειάζεται υπερψήφιση από τη Γερουσία αλλά και τη Βουλή) θα επιτρέψει Ελληνοαμερικανούς να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων υπηκόων στην Αμερική για ένα χρόνο. Ως μέρος της απασχόλησής τους θα χρειάζεται να προσφέρουν μερικώς τις υπηρεσίες τους στη διδασκαλία ελληνικής γλώσσας κι αυτό θα συμβάλλει στο να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Ο Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καλωσόρισε το βράδυ την έγκριση του νομοσχεδίου, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το μεταναστευτικό, μια κίνηση που χαρακτήρισε ως σύμφωνη με τις αξίες που υποστηρίζει η κυβέρνηση και μια ευκαιρία να αναδιοργανωθεί το «κατεστραμμένο» σύστημα.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι "κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν πήρε ακριβώς ότι ήθελε, όπως ούτε και εγώ. Στο τέλος όμως οφείλουμε στον αμερικανικό λαό να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αρχική επιδίωξη πάντως ήταν να διασφαλιστεί η παραμονή των υποψηφίων στις ΗΠΑ για διάστημα περισσότερο από δύο έτη, ώστε να καλύπτονται τα πάγια έξοδα του νεοφερμένου (αεροπορικά εισιτήρια και έξοδα εγκατάστασης), ενώ η εισήγηση του κ. Σπυρόπουλου ήταν για περισσότερα από 3 έτη.

Για τη νομοθεσία, που θα νομιμοποιήσει εκατομμύρια λαθρομετανάστες, συνεργάστηκαν 8 μέλη της Γερουσίας, μεταξύ αυτών κι ο φιλέλληνας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος εργάστηκε παρασκηνιακά για να περάσει η ευνοϊκή για τους Ελληνες και Κύπριους ρύθμιση. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ.


1Βαρύτατες ποινές προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Οπως αναφέρεται οι ρατσιστικές συμπεριφορές και πράξης θα τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή 5-20 χιλιάδων ευρώ.

Με φυλάκιση και τα χρηματικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνουν, προκαλούν ή διεγείρουν, σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλων. 
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά περίπτωση, σωρευτικά ή διαζευκτικά θα μπορούν να επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο ή στην ένωση προσώπων, οι ακόλουθες κυρώσεις:
α) Διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε (15.000) έως διακόσιες (200.000) χιλιάδες ευρώ
β) Ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα
γ) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, ενισχύσεις, επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η διοικητική κύρωση του στοιχείου α επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου ή της ενώσεως προσώπων οι κυρώσεις των στοιχείων β και γ μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΟ Ζ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ -ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “KVN”



To Ζ΄ Διεθνές Μουσικό-Θεατρικό Φεστιβάλ «KVN»  διοργανώνει το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «ΑΙΓΑΙΟ» Θεσσαλονίκης από τις 22 έως τις 27 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο Kassandra Mare στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία  και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας,  του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Τουριστικού Πρακτορείου “Mouzenidis Travel”.

Το «KVN» είναι μουσικό-θεατρικό φεστιβάλ πανεπιστημιακών θεατρικών ομάδων. Το κίνημα αυτό είχε ξεκινήσει στη Ρωσία πριν από 50 χρόνια και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο κωμικός, ο πιο ετοιμόλογος και ο πιο ευρηματικός”. Εδώ και επτά χρόνια που διεξάγεται το Φεστιβάλ «KVN»,  έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των νέων καλλιτεχνών της Ελλάδας με  τους νέους του εξωτερικού.      

           Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πάνω από 120 νέοι και νέες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουκρανία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία και την Ολλανδία και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και δημιουργικές ιδέες. Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα “Καλλιτεχνική (υποκριτική) ικανότητα” και «Το σχολειό του KVN» καθώς και ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ “KVN” θα ολοκληρωθεί με την τελική παράσταση και συναυλία, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 18:00 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...