Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

"ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ".

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: « Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν από τον επαναπροσδιορισμό των εκτάσεων για τους βοσκοτόπους».
«Συνάντηση του Βουλευτή με το Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Τη διαβεβαίωση του Γενικού Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκου Μπαμπασίδη είχε σήμερα το πρωί σε συνάντηση τους ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, αναφορικά με τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων.
Ο Βουλευτής Πέλλας επισκέφθηκε το Γενικό Διευθυντή προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαθέσεις του Οργανισμού, ύστερα και από το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό των εκτάσεων για τους βοσκοτόπους.
Τόνισε στον κ. Μπαμπασίδη ότι, η μείωση των φετινών εκτάσεων των βοσκοτόπων κατά 15.000 εκτάρια προκαλεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους των μεγάλων ζώων  και, κατ’ επέκταση, και σε όσους καλλιεργούν στους χώρους αυτούς αγροτεμάχια με καλλιέργειες (π.χ. κεράσια, πατάτες κτλ.).

Ο κ. Μπαμπασίδης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι, είναι ενήμερος σχετικά με την κατάσταση και υπογράμμισε ότι, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων να κρατηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τη περσινή χρονιά.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013
7.00 Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013
7:00 - 10:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

6:30μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση εις τον Αγιο Δωρόθεο.

9:00μ.μ.Έναρξη μουσικών εκδηλώσεων χορευτικά στην πλατεία του χωριού.

ΕΚ του  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Δωρεάν παροχής Βιβλίων του ΟΓΑ, έτους 2013

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι συνεχίζεται το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ΟΓΑ/ΛΑΕ για το έτος 2013, το οποίο ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και λήγει στις 14 Ιουνίου 2013.
Οι αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το έτος 2013, περιλαμβάνουν:
1.     Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (6ήμερες διακοπές).
2.     Εκδρομικό Πρόγραμμα (3ήμερες εκδρομές).

3.     Δωρεάν Παροχή Βιβλίων.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας βοηθού φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2013 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη  20 Ιουνίου 2013, από τις 9.00 π.μ έως 14.00μ.μ. για προφορική  εξέταση και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, για γραπτή εξέταση, από τις 9 έως τις 12.00 π.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων “Νικολάου Οικονόμου Πέτροβιτς” του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

           Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι από τις 22 Μαΐου 2013 έως και τις 7 Ιουνίου 2013 και θα γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, απ' όπου και θα διαβιβάζονται στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων, Μοναστηρίου 15, τηλ. 2313 330846).

ΜΠΑΧΟΒΙΤΙΚΗ ΠΙΠΕΡΙΑ-ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΣ-ΜΕΛΙ-ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ 4οAGRO QUALITY FESTIVAL

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που συμμετείχε στην έκθεση «4ο Agro Quality Festival» το οποίο διεξήχθη από 17 έως 19 Μαΐου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το σύνθημα «Η Πέλλα κερνάει Ελλάδα».

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είχαν ποιοτικά προϊόντα που προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στους καταναλωτές και επιχειρηματίες επισκέπτες οι οποίοι, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες των επιχειρήσεων στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων όπως :

-Σαπούνι από γάλα γαϊδούρας για βαθύ καθαρισμό προσώπου και σώματος με την επωνυμία “Ονοϊάματα” ,
- Φυσικά καλλυντικά από προϊόντα μέλισσας με αιθέρια έλαια πιστοποιημένα βιολογικά, χωρίς χημικά συντηρητικά για προστασία από τον ήλιο, βαθιά θρέψη και αντιρυτιδική δράση, με την επωνυμία  “Μελισανθός”.

Επίσης μεγάλη απήχηση γνώρισαν τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα διατροφής που  είχαν την δυνατότητα να γευθούν οι παρευρισκόμενοι και να αναγνωρίσουν την αξία τους όπως :
- Τουρσί με πιπεριές μπαχοβίτικες με γέμισμα λαχανικών , μέλι και ζυμαρικά από το “Σπιτικό” 

- Ορεκτικά, σάλτσες, πάπρικες, αμπελόφυλλα, τουρσιά , κομπόστα ροδάκινου χωρίς συντηρητικά,  με την επωνυμία “Αλμωπία”.

- Μοναδικές μαρμελάδες από σμέουρο, μύρτιλο, φραγγοστάφυλλο, καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς της “Ανάστω”.

- Προσεγμένα αλλαντικά και ιδιαίτερα λουκάνικα (μαργαρίτα, καραμαλίδικο λουκάνικο, βοδικό σουτζούκ πέταλο) από την επιχείρηση “Μακάλ” χωρίς προσθήκη πρωτεΐνης σόγιας, πράγμα που εντυπωσίασε και άρεσε στους καταναλωτές.

- Μεγάλη ποικιλία αρωματικών φαρμακευτικών Βοτάνων  πιστοποιημένων βιολογικών, έλαια και κηραλοιφές από την επιχείρηση “Aγροβότανα  Βόρας”.

- Βιολογικά κρασιά “Λευκόμυλος” και “Ρόδοινος” από τη επιχείρηση του κ. Τσιρόπουλου Αναστάσιου.

- Λάδια τυποποιημένα σε εξαιρετικές συσκευασίες με την επωνυμία “Green Blue Savours”.

- Διάφορα είδη παραδοσιακών τσουρεκιών γεμιστά και μη με χωριάτικα αυγά, με την επωνυμία “Αρχαγγελινό”.

Ακόμη, οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τα Είδη Χειρός και συγκεκριμένα από τα κεντήματα και μπιζού με ημιπολύτιμους λίθους φτιαγμένα με μεράκι και γούστο, με την επωνυμία “Διώνη”.

Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες  τα περίπτερα της Π.Ε. Πέλλας τα επισκέφτηκαν επώνυμοι καλλιτέχνες, διακεκριμένοι σεφ που εξέφρασαν πολύ καλές κριτικές για την ποιότητα των προϊόντων.

Μάλιστα, η ηθοποιός Γεωργία Μπρέμπου είναι μία από τις πολλές επώνυμες κυρίες που εμπιστεύτηκαν τη χρήση των κρεμών από προϊόντα μέλισσας, που  κατά τη διάρκεια της έκθεσης δέχτηκε εφαρμογή σχετικής  περιποίηση προσώπου και ματιών. 

Παρουσιάστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τον οποίο συνόδευε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης για το  γάλα γαϊδούρας, ένα προϊόν με εξαιρετικές ιδιότητες, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα προϊόντα διατροφής που διακινούνται στη χώρα. 

Μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάστηκε από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, Τσεχία, Αγγλία για τα περισσότερα προϊόντα της Πέλλας.

Παράλληλα με την έκθεση των αγροτικών προϊόντων έγιναν μια σειρά από εκδηλώσεις , επιδείξεις
τυροκομίας, μελισσοκομίας, ζύμωμα ψωμιού και μαγειρική παραδοσιακών συνταγών όπως γκόγκες από το Ναύπλιο ,ποντιακή σούπα τανομένο σορβά και πίτα περέκ.


Οι επισκέπτες ήταν εντυπωσιασμένοι από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην Πέλλα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση και τον τρόπο  προβολής των προϊόντων τους, και παράλληλα  είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν στον τόπο τους όπως προϊόντα από βουβαλίσιο κρέας και γάλα( καβουρμά, παγωτό κλπ.) ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ζυμαρικά με σπιρουλίνα, τυροκομικά προϊόντα με συνταγές ποντιακής διατροφής.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες της Πέλλας οι οποίοι συμμετείχαν στην έκθεση προσφέροντας τα προϊόντα τους και διαφημίζοντας τον αγροδιατροφικό πλούτο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τέλος, συγχαίρει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για την προσπάθεια και το έργο που προσέφεραν για την επιτυχή συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας.

Την οργάνωση και υποστήριξη των περιπτέρων της Π.Ε. Πέλλας είχαν   η κυρ. Αικ. Καλαϊτζίδου και ο κ. Κώστας Καφετζής (Γεωπόνοι Τεχνολογικής κατεύθυνσης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας).

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ "ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

Η γερμανική εταιρία λογισμικών εφαρμογών SAP προτίθεται να προσλάβει 650 άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ με σκοπό να αξιοποιήσει τις μοναδικές τους ικανότητες.
Έχουν εξαιρετικές γνώσεις, τετράγωνη λογική, αναλυτική σκέψη και εξαιρετική συγκέντρωση, ακόμα κι όταν ασχολούνται πολλές φορές με το ίδιο αντικείμενο. Αγαπούν την λεπτομέρεια, είναι ακριβείς και λατρεύουν την ποιότητα. Θα περίμενε κανείς άτομα με αυτισμό να είναι περιζήτητοι στις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Κι όμως! Μόλις πριν από λίγες μέρες η γνωστή γερμανική επιχείρηση λογιστικών εφαρμογών SAP ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει άτομα με σύνδρομο Άσπεργκερ, που είναι στην ουσία μια ήπια μορφή αυτισμού.

Τα άτομα αυτά έχουν λιγότερα προβλήματα στη επικοινωνία και διαθέτουν συνήθως μέση ή ανώτερη νοημοσύνη.

Μόλις το 15% των ατόμων με Άσπεργκερ έχουν μια κανονική δουλειά στη Γερμανία. Ο λόγος είναι ότι δυσκολεύονται σε ζητήματα επικοινωνίας ή στη συνεργασία σε ομάδες. Η Μέλανι Άλτροκ είναι 26 χρονών και έχει σύνδρομο Άσπεργκερ. Εργάζεται στην εταιρία απασχόλησης Auticon, η οποία βρίσκει για εταιρίες που ενδιαφέρονται, συμβούλους σε ζητήματα πληροφορικής με σύνδρομο Άσπεργκερ.

H εργασία τους άλλαξε τη ζωή

Η εταιρία Auticon ιδρύθηκε από τον Ντιρκ Μίλερ-Ρέμους, του οποίου ο γιος έχει σύνδρομο Άσπεργκερ. Όπως λέει ο Μίλερ-Ρέμους, το παιδιί του είχε τεράστιες δυσκολίες να τα «φέρει βόλτα» στην καθημερινότητα, είχε όμως και μοναδικές ικανότητες. Κι έτσι ο ίδιος σκέφτηκε να δημιουργήσει μια εταιρία που βρίσκει εργασία για άτομα με Άσπρεργκερ.

Μέχρι σήμερα πάντως ο γιος του δεν έχει επωφεληθεί από την εταιρία του πατέρα του για τον απλό λόγο ότι οι ικανότητές του δεν σχετίζονται με την πληροφορική, αλλά με τη μουσική. «Μόλις το 15% των ατόμων με Άσπεργκερ ενδιαφέρονται για την πληροφορική», λέει ο Ντιρκ Μίλερ-Ρέμους. Για το λόγο αυτό σκέπτεται να διευρύνει το πεδίο δράσης της εταιρίας, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκει δουλειά και σε άτομα με κλήση στις γλώσσες ή τη μουσική.

Για την γερμανική οικονομία τα άτομα με αυτισμό είναι κέρδος. Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό δημόσιο, που δεν χρειάζεται πια να καταβάλλει επιδόματα ανεργίας. Τι γίνεται όμως με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους; Βγαίνουν ή όχι κερδισμένοι; Η Έλκε Σένγκ από την εταιρία Auticon, η οποία συνοδεύει άτομα με αυτισμό στις διαδικασίες των συνεντεύξεων, λέει ότι η θέση εργασίας αλλάζει τη ζωή των νέων με σύνδρομο Άσπεργκερ. Και αναφέρει χαρακτηριστικά έναν εργαζόμενο, ο οποίος της είπε «σταμάτησα να πηγαίνω στον ψυχίατρο. Τώρα που εργάζομαι αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Πηγή: Deutsche Welle
Σύνδρομο Άσπεργκερ (Πληροφορίες από τον Ελληνικό δικτυακό τόπο για τον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές)

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα. Αποτελεί όπως και ο κλασσικός αυτισμός μια «διαταραχή φάσματος» επειδή επηρεάζει τα άτομα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε ποικίλο βαθμό.

Ενώ υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο σύνδρομο Άσπεργκερ και τον κλασσικό αυτισμό, τα άτομα με Άσπεργκερ έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λεκτική επικοινωνία και έχουν συνήθως μέση ή και ανώτερη νοημοσύνη. Δεν υποφέρουν συνήθως από τις μαθησιακές δυσκολίες που συνδέονται με τον αυτισμό, αλλά ενδέχεται να παρουσιάσουν συγκεκριμένα μαθησιακά προβλήματα όπως δυσλεξία, δυσπραξία ή άλλες καταστάσεις όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ). Με την κατάλληλη υποστήριξη, τα άτομα με Άσπεργκερ είναι απόλυτα ικανά να ζήσουν μια ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη ζωή.

ΤΟ 35ο RIVER PARTY ΞΕΚΙΝΑ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΑΛΑΜΑΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ-ΣΤΟΚΑΣ κ.α.


Το 35ο River Party ξεκινά!

Τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής δίνουν και πάλι φέτος ραντεβού με τους χιλιάδες επισκέπτες του μεγαλύτερου μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας για 35η χρονιά, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς το μουσικό πάρτι θα είναι ανεξάντλητο, με δεκάδες αγαπημένα και καταξιωμένα ονόματα επί σκηνής και πολλούς νέους καλλιτέχνες, που θα δώσουν το στίγμα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα δείτε στο φετινό 35o River Party είναι:

- για πρώτη φορά ο Τζίμης Πανούσης…

- ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που κλείνει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης «εφηβικής» παρουσίας πάνω στη σκηνή…

- ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Αγγελάκας, που αποτελούν σταθερές επιλογές των φίλων του River Party…

- οι νεότεροι και ιδιαιτέρως αγαπητοί στο νεανικό κοινό Γιάννης Χαρούλης, η Μαριέττα Φαφούτη και ο Πάνος Μουζουράκης με το “Big Band Project” του.

* οι μπάντες που θα μας ξεσηκώσουν χορευτικά… Goin’ Through The Band, Burger Project, Imam Baildi από την Ελλάδα και το γκρουπ – έκπληξη από την Λυών της Γαλλίας Dub Inc.

* Η γνωστή ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου με το συγκρότημά της Tricky Pony σε μία απρόσμενη ροκ εμφάνιση

- ο διεθνούς φήμης Μάριος Φραγκούλης, ετοιμάζει ειδικά για το φεστιβάλ ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τίτλο «Show must go on» …

- ο Mikael Delta με ένα μοναδικό «Tribute to Stereo Nova»…

- η αχτύπητη ομάδα των Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα, Μπάμπη Στόκα…

* η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που δίνει νέο, δυναμικό παρόν στο River Party…

* 0 Μίλτος Πασχαλίδης θα μας παρασύρει με τις αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του

* ο Στέλιος Ρόκκος που θα μας απογειώσει με ένα πολύχρωμο, κεφάτο πρόγραμμα την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ…

Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χάρισε σε όλους ανεξάντλητες στιγμές κεφιού. Η μεγάλη του επιτυχία το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του “Europe Festival Awards 2012”.

Το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απογείωση, με πολύ τραγούδι, χορό και κέφι δίπλα στο ποτάμι. Πάρτε τις σκηνές σας, την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε για τις καλύτερες διακοπές του φετινού καλοκαιριού!

Προμηθευτείτε όμως έγκαιρα τα εισιτήρια σας στο www.livetickets.gr και στα καταστήματα Public.

Τα πρώτα χίλια πενθήμερα εισιτήρια του 35ου River Party έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στην ειδική τιμή προσφοράς των 50 € για λίγο ακόμη.

Σε λίγες μέρες, ολόκληρο το πρόγραμμα αναλυτικά και περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τις δραστηριότητες του River Party. www.riverparty.org

facebook:RiverPartyNestorio

twitter:@River_Party

ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

Ακίνδυνα ηλεκτροσόκ για υψηλές μαθηματικές επιδόσεις
Δυσκολεύεστε από παιδί στα μαθηματικά και δεν μπορείτε να υπολογίσετε τον λογαριασμό στο εστιατόριο; Στο μέλλον, με λίγα ακίνδυνα ηλεκτρικά σοκ στον εγκέφαλο θα μπορείτε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας να λύνετε προβλήματα.
Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν μια μη επεμβατική μέθοδο ηλεκτρικής διέγερσης του εγκεφάλου, η οποία αυξάνει τις επιδόσεις στα μαθηματικά, ενώ η βελτίωση δεν είναι μόνο παροδική, αλλά φαίνεται πως μπορεί να κρατήσει έως και έξι μήνες. Παραμένει ακόμα άγνωστο αν η τεχνική έχει παρενέργειες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το "Science", το "Nature" και το "New Scientist", πραγματοποίησαν πειράματα με δύο ομάδες φοιτητών των 25 ατόμων η κάθε μία.

Χαμηλής ισχύος (έως ενός μιλιαμπέρ) και ταχείς ηλεκτρικοί παλμοί διοχετεύτηκαν μέσω δύο ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο των εθελοντών της πρώτης ομάδας για 20 - 40 λεπτά την ημέρα επί πέντε ημέρες. Τα μαθηματικά τεστ που ακολούθησαν, έδειξαν ότι οι φοιτητές που είχαν υποστεί το μικρό ηλεκτροσόκ, τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα, στην οποία δεν είχε εφαρμοστεί η ίδια τεχνική, αν και οι εθελοντές νόμιζαν ότι και σε αυτούς είχε υπάρξει ηλεκτρική διέγερση (ένα είδος «πλασέμπο»), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ορισμένες μαθηματικές πράξεις (π.χ. πολλαπλασιασμός αριθμών) οι φοιτητές της πρώτης ομάδας τις έλυναν με το μυαλό τους δύο έως πέντε φορές πιο γρήγορα, όταν είχε προηγηθεί το ήπιο ηλεκτροσόκ. Έξι μήνες μετά, υπήρχε ακόμα ταχύτητα αυξημένη έως 28% στη διενέργεια των νοητικών μαθηματικών πράξεων. Αν οι μελλοντικές δοκιμές επιβεβαιώσουν ότι όντως η μέθοδος (που ονομάζεται «διακρανιακή διέγερση τυχαίου θορύβου») «δουλεύει» και είναι ασφαλής για την υγεία, είναι πιθανό κάποια μέρα να αξιοποιηθεί ευρέως σε κλινικές και σχολεία για να βελτιώσει τις επιδόσεις όσων υστερούν στα μαθηματικά.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσους δεν τα πάνε καλά με τους αριθμούς, που είναι περίπου το 20% του πληθυσμού», δήλωσε ο Ρόι Κοέν Καντός, ο οποίος επεσήμανε ότι η βελτίωση των μαθηματικών ικανοτήτων φαίνεται να διαρκεί τουλάχιστον επί έξι μήνες μετά την «θεραπεία». Άλλοι επιστήμονες, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από αυτό τον ισχυρισμό, επισημαίνοντας ότι είναι μικρό το δείγμα των ατόμων που υποβλήθηκαν σε νέα τεστ μετά από ένα εξάμηνο.

Πάντως, ακόμα και οι σκεπτικιστές νευροεπιστήμονες, αναγνώρισαν ότι η βρετανική τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη. Είναι σημαντικό, όπως τόνισαν οι ερευνητές, πως η ποσότητα του διοχετευόμενου ηλεκτρισμού είναι πολύ μικρή και τελείως ανώδυνη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην νιώθουν καν το ρεύμα που διαπερνά τον κρανίο τους.

Οι νευροεπιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι, με ποιό βιολογικό μηχανισμό «δουλεύει» η νέα τεχνική, η οποία δημιουργεί ένα είδος τυχαίου ηλεκτρικού «θορύβου» μέσα στο κρανίο; Πιστεύουν, ότι μάλλον βελτιώνει την ικανότητα των νευρώνων (εγκεφαλικών κυττάρων) να συγχρονίζονται και να επεξεργάζονται έτσι καλύτερα τις πληροφορίες, συνεπώς και τους αριθμούς, με τον ίδιο τρόπο που η σωματική άσκηση γυμνάζει τους μυς.

Ο επικεφαλής της έρευνας προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι επ’ ουδενί δεν πρέπει να δοκιμάσουν μόνοι τους να διεγείρουν ηλεκτρικά τον εγκέφαλό τους, καθώς κινδυνεύουν να του κάνουν ζημιά. Ακόμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η μέθοδος μελλοντικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί, πέρα από τα μαθηματικά, σε όσους πάσχουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η άνοια, έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή έχουν γενικότερες μαθησιακές δυσκολίες.

Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Η μακάβρια εικόνα που έχει τρομάξει χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου!
Προωθήστε το σε 10 φίλους σας διαφορετικά θα... 
Αυτό το μήνυμα συνοδευόμενο φυσικά από διάφορες υπερβολικές απειλές και προειδοποιήσεις το έχουμε λάβει πολλές φορές.

Όλοι έχουμε βεβαίως λάβει αρκετά email και μηνύματα-spam στα κοινωνικά δίκτυα που περιέχουν την πασίγνωστη φράση.

Αλλά τώρα οι ... φίλοι μας το προχώρησαν και σε εικόνα!

Μια αρκετά χιουμοριστική εικόνα κάνει το γύρο του internet με την... ατυχή κατάληξη που είχε κάποιος που τελικά αδιαφόρησε για τις προειδοποιήσεις και τόλμησε να διαγράψει ένα τέτοιο μήνυμα.

Ζωή λοιπόν σε εμάς και να... προσέχετε!






ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ...

Click on the slide!
Σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν οι Νορβηγοί ερευνητές την αξία των ελληνικών κοιτασμάτων φυσικού αεριού και πετρελαίου.
Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται έξι φορές στο χρέος της Ελλάδας. Οι Νορβηγοί ερευνητές εντοπίζουν τα κοιτάσματα με τη μεγαλύτερη αξία, νότια της Κρήτης. Πρόκειται κυρίως, για φυσικό αέριο.

Στο ρεπορτάζ του Alpha, μιλάει ο καθηγητής Μηχανικής Ορυκτών Πόρων, Α. Φώσκολος. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, με θέμα "Ο εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση", ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

"Τα αποθέματα εκτιμώνται – αυτή τη στιγμή – δίνω τιμές – σε ένα τρισεκατομμύριο εφτακόσια δισεκατομμύρια (1.700.000.000.000). Εάν το ελληνικό κράτος πάρει το 20% και οι περιφέρειες το 5% και εκτιμήσουμε τα άτομα τα οποία θα δουλέψουν και τη φορολογία αυτών των ατόμων και ταυτόχρονα συνεκτιμήσουμε την αντικατάσταση του εισαγόμενου πετρελαίου από το φυσικό αέριο, το ελληνικό κράτος θα κερδίσει 600 δισεκατομμύρια (600.000.000.000) σε 25 χρόνια.

Δηλαδή κάθε χρόνο θα μπαίνουν μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών 25 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο (25.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας.

Εάν δούμε ποια είναι τα αποθέματα σε όλη την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, τότε τα αποθέματα αυτά εκτιμώνται σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (2.500.000.000.000 $). Και το αντίστοιχο κέρδος, το ετήσιο κέρδος, το οποίο θα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $), χωρίς εμείς να βάλουμε φράγκο από την τσέπη μας. Δηλαδή θα απασχολούνται 450 με 500 χιλιάδες άτομα (450.000 – 500.000) και το ελληνικό κράτος θα κερδίζει 32 δις το χρόνο (32.000.000.000 $).

Αυτά τα έσοδα τα έχουμε από τα συμβατικά αποθέματα, από τα αποθέματα τα οποία εμείς μπορούμε αυτή τη στιγμή να αξιοποιήσουμε αύριο το πρωί.

Εάν συνεκτιμήσουμε και τα αποθέματα, τα οποία θα αρχίσουνε να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 15 χρόνια, τα αποθέματα αυτά είναι 10πλάσια από τα συμβατικά μας αποθέματα και θα αποφέρουν στο ελληνικό δημόσιο 17,5 τρισεκατομμύρια (17.500.000.000.000), η αξία τους είναι 17,5 τρισεκατομμύρια, τα οποία θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης σε 100 χρόνια από σήμερα.

Θα ξεκινήσει η εκμετάλλευση σε 15 χρόνια, αλλά επί 100 χρόνια θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε φυσικό αέριο".

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα στοιχεία του τα έχει παραδώσει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Κύπρος: Στις 15 Ιουνίου αρχίζει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κυπριακό οικόπεδο 12 , ανακοίνωσε η Delek    

Εν τω μεταξύ, οι θυγατρικές εταιρείες φυσικού αερίου Delek Drilling LP και Avner LP ενέκριναν την επιβεβαιωτική γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών ο προϋπολογισμός της επιβεβαιωτικής γεώτρησης ανέρχεται στα 117 εκατομμύρια δολάρια και έχει επιβεβαιωθεί.

Το τρυπάνι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα εισχωρήσει 1750 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και στη σχεδιαζόμενη τελική φάση αναμένεται ότι θα εισχωρήσει στα 5600 περίπου μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Δείτε το βίντεο: 





ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ADELE!

Click on the slide!
Μπορεί η ίδια να μην πήρε το πολυπόθητο βραβείο ερμηνείας, όμως η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί πήρε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες!
Η ταινία του Τυνήσιου Αμπτελατίφ Κεσίς «La Vie d' Adele»με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.
Στη σκηνή κλήθηκε ο σκηνοθέτης για να παραλάβει το βραβείο αλλά και οι δύο πρωταγωνίστριες, η Εξαρχόπουλος και η Λέα Σεϊντού, οι οποίες ξέσπασαν σε κλάματα από τη συγκίνηση.

Το διάρκειας τριών ωρών φιλμ του Κεσίς κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης με τις εκτενείς σκηνές σεξ, αλλά γοήτευσε και το κοινό και τους κριτικούς με την ιστορία του.

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος υποδύεται ένα κορίτσι 15 ετών που η ζωή του αλλάζει όταν ερωτεύεται μια μεγαλύτερη γυναίκα την οποία παίζει η Σεϊντού.

«Αυτό το έργο είναι γεμάτο από τη γαλλική νεολαία, που μου έμαθε πολλά για το πνεύμα της ελευθερίας» δήλωσε ο Κεσίς, ενώ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «αυτό το φιλμ είναι μια σπουδαία ιστορία έρωτα που μας έκανε όλους μας να νοιώσουμε τιμή που προσκληθήκαμε να τη δούμε».

"ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ": ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΕΪΣΜΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!


15Η Αμερικανική Ανθρωπιστική Οργάνωση (AHA) δημιούργησε ένα website αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας στα παιδιά και τους εφήβους διαφόρων ηλικιών που δεν πιστεύουν στο Θεό ή που δεν έχουν ακόμη σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη , στο δρόμο τους προς τον αθεϊσμό.

Η ιστοσελίδα KidsWithoutGod.com («Παιδιά χωρίς Θεό»), που προωθείται από την ΑΗΑ στα τέλη Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων θεμάτων, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη θρησκεία, την επιστήμη, τη σεξουαλικότητα και τις διακρίσεις.

Όπως ανακοινώνεται στην αρχική σελίδα, με την φράση-καλωσόρισμα «Παιδιά χωρίς Θεό» είναι ένα site για τα εκατομμύρια των νέων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που «επέλεξαν την γνώση» και «εγκατέλειψαν τις προκαταλήψεις»(!).

« Παιδιά χωρίς Θεό » θα είναι μια φιλική κοινότητα για τα παιδιά που ίσως να είναι πολύ ντροπαλά για να ρωτήσουν ευθέως έναν ενήλικο πώς μπορεί ένας καλός άνθρωπος, να μην έχει την ανάγκη για έναν Θεό», λέει ο διευθυντής της AHA, Roy Speckhardt.

Η Αμερικανική Οργάνωση λέει ότι ξόδεψε περισσότερα από 30.000 (!!!)δολάρια σε διαφήμιση «για να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά γνωρίζουν το νέο μέσο». Εκτός από τις διαφημίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η εκστρατεία προώθησης περιλαμβάνει online διαφημίσεις που εμφανίζονται σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google και το YouTube, ενώ το National Geographic Kids και το Disney.com αρνήθηκαν να τις δημοσιεύσουν, ομολογεί η Οργάνωση..

«Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να μάθουν τις ηθικές αξίες που δεν προέρχονται αναγκαστικά από τη θρησκεία» διακηρύσσει ο Speckhardt. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

           ΘΕΜΑ:   « Καταγραφή ψεκαστικών μηχανημάτων »
           Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ 8/Α΄/27-1-2012) και προκειμένου να καταρτισθεί το Μητρώο Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ραντιστικών), όσοι χρησιμοποιούν γεωργικά φάρμακα κατά την επαγγελματική τους δραστηριότητα, υποχρεούνται, μέχρι 31-5-2013, να καταθέσουν συμπληρωμένο το έντυπο ¨Απογραφικό Δελτίο Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων¨, στα τμήματα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής Έδεσσας και Γιαννιτσών και στα κατά τόπους γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης Σκύδρας και Αριδαίας, στους παρακάτω αναφερόμενους αρμόδιους υπαλλήλους.
           Το  απογραφικό δελτίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το προμηθευτούν από τα προαναφερόμενα τμήματα και γραφεία καθώς επίσης και από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr) ακολουθώντας τη διαδρομή Αρχική à Αγρότης-Επιχειρηματίας à Αγροτικά Μηχανήματα à Νομοθεσία για τα Ψεκαστικά Μηχανήματα à Εγκύκλιος αριθμ.Ε8 1119/99874/27-09-12.

Αρμόδιοι υπάλληλοι:

  • Τμήμα Έδεσσας (Διοικητήριο): Αντωνιάδης Π. (γραφ. 220), Αλιμπάκη Χ. (γραφ.211), Καραβίτης Σ. (γραφ.211), Σεραφείμ Δ. (γραφ.221), τηλ. 23813-51267, 23813-51356.
  • Τμήμα Γιαννιτσών (Πλατεία Πίκπα): Κοτλέας Ε., Σταυρακάκη Δ. (γραφ. πρώην ΥΕΒ), Τσιμενίδης Δ., Χωροπανίτου Φ. (γραφ. Πρώην ΥΕΒ), τηλ. 23820-84429.
  • Γραφείο Σκύδρας: Περδικοπούλου Φ., Γαϊτάνης Γ., Παπαδόπουλος Ε., τηλ.23813-89324.
  • Γραφείο Αριδαίας: Δρένου Ε., Καραγιάννη Τ., τηλ. 23840-21330.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΥ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΟΘΕ .


 Αφιερωμένες στα νέα ταλέντα του σύγχρονου χορού, αλλά και σε μια σημαντική καλλιτεχνική φυσιογνωμία της Βόρειας Ελλάδας, τη Μπέττυ Βυτινάρου, ήταν οι φετινές Βραδιές  Νέων Καλλιτεχνών – Βραβείο Χορού ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, που διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά με ξεχωριστή επιτυχία το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», στις 17, στις 18 και στις 29 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” στη Θεσσαλονίκη.
           Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση της Μπέττυς Βυτινάρου, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
           Οι βραδιές νέων καλλιτεχνών έδωσαν την ευκαιρία σε σε νέα ταλέντα της ορχηστικής τέχνης να επιδείξουν τις ικανότητες, καθώς και σε εν δυνάμει καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν επί σκηνής τους μέντορές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση με τις συμμετοχές σχολών έντεχνου χορού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου  ομάδες έντεχνου χορού συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με επαγγελματίες χορευτές, με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής κίνησης των χορευτών στη Βόρεια Ελλάδα.

           Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλήθηκαν, επίσης, όπως κάθε χρόνο, οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας. Οι βραδιές εμπλουτίστηκαν από εκθέσεις εικαστικών, παραστατικών και άλλων οπτικοακουστικών τεχνών, προσφέροντας στο κοινό ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικού προβληματισμού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...