Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΦΩΤΟ).


Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος (31 Μαΐου), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου, η εκδήλωση "street tennis" στον κεντρικό πεζόδρομο της Αριδαίας, με διοργανωτές το Δήμο Αλμωπίας και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας.
Ο πεζόδρομος της Αριδαίας γέμισε με μικρούς μαθητές, οι οποίοι δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στο tennis, με τη βοήθεια των προπονητών του Ομίλου Αντισφαίρισης.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η μύηση, η πρώτη επαφή των παιδιών με το άθλημα του tennis και η συνειδητοποίηση των ωφελειών που προσφέρει ο αθλητισμός γενικότερα, σε αντίθεση με το κάπνισμα.
Γιατί, καλύτερη θεραπεία και απεξάρτηση από το κάπνισμα, είναι η ασχολία μας με τον αθλητισμό, ο οποίος μπορεί να μας προσφέρει μια σωστή φυσική κατάσταση, καλύτερη ψυχολογία καθώς και μακροζωία.
Γιατί, ο αθλητισμός είναι της μόδας και όχι το κάπνισμα.



Από το Δήμο Αλμωπίας  
                                                                   






































ΝΕΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Πρωτοπόρα για μια ακόμη φορά η Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: 
«Επενδύουμε και στηρίζουμε πολλά στις νέες τεχνολογίες»


Για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει παρών στις τρέχουσες εξελίξεις και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

Με τη βοήθεια του κεντρικού συστήματος πρωτοκόλλου, όλη η επίσημη αλληλογραφία, εισερχόμενη και εξερχόμενη από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη αποθηκεύεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω αντίστοιχου εξοπλισμού(σαρωτής). Με τον τρόπο αυτό ψηφιοποιείται το έγγραφο και αυτό ευνοεί την αναζήτηση, την επεξεργασία και την ηλεκτρονική αλληλογραφία σε καθημερινή βάση, όπου ο όγκος των εγγράφων είναι μεγάλος. 

Με οδηγό την διαδικασία που εφαρμόζεται στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να επεκταθεί και στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, κ. Δημήτρης Τσουφλίδης δήλωσε: «Μετά από την πλήρη εφαρμογή του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία και εκσυγχρονίζουμε τον τρόπο εργασίας των υπαλλήλων των υπηρεσιών. Έτσι, διευκολύνουμε την εσωτερική επικοινωνία και συνεργασία και μειώνουμε τον χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών. Περιμένουμε από όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να «αγκαλιάσουν» τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον υπεύθυνο του τμήματος Πληροφορικής Πέλλας κ. Δημήτρη Τούση για την βοήθεια που μας παρέχει για να υλοποιούμε τέτοιες πρωτοποριακές ενέργειες.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά : «Οι εξελίξεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών μας προτρέπουν να εφαρμόσουμε μεθόδους και λύσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Έτσι ξεκινήσαμε πιλοτικά την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα της Π.Ε. Πέλλας. Από τότε που αναλάβαμε την ηγεσία της Π.Ε. Πέλλας ξεκινήσαμε και καταφέραμε πολύ σημαντική μείωση λειτουργικών δαπανών και το Τμήμα Πληροφορικής ήταν από τα πρωτοπόρα τμήματα στην προσπάθεια αυτή. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας». 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
«Το ΥΠ.Α.Α.Τ. ολοκλήρωσε την αναπροσαρμογή της ασφαλιστικής αξίας για την επιστροφή του ΦΠΑ»

    Το ζήτημα της καθυστέρησης επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, έθεσε εκ νέου ο Γιώργος Καρασμάνης στον αρμόδιο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, σε σημερινή επικοινωνία τους.
     Ο κ. Κορασίδης, διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης του Βουλευτή, να αναπροσαρμοστεί η ασφαλιστική αξία που είχε ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η οποία είναι χαμηλότερη της πραγματικής αξίας των τιμολογίων. Μετά την αναπροσαρμογή, από το Υπουργείο Οικονομικών, τα σχετικά στοιχεία θα αποσταλούν στις κατά τόπους ΔΟΥ.
     Κατόπιν αυτού, η πλειονότητα των δικαιούχων παραγωγών επιστροφής ΦΠΑ, θα τον εισπράξει άμεσα.
     Για τον μικρό αριθμό αγροτών που δεν θα πληρωθούν (λόγω του ότι η αξία των τιμολογίων τους είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με την ασφαλιστική αξία), θα γίνουν έλεγχοι, προκειμένου και αυτοί να εισπράξουν τα χρήματα της επιστροφής που δικαιούνται.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                        03/06/2013

ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ!



Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε χθες το βράδυ 2/6/2013 στους Προμάχους.
Ήταν 22.30μ.μ. όταν οι κάτοικοι, που απολάμβαναν το ποτό ή τον καφέ τους στα μαγαζιά της πλατείας του χωριού, εντυπωσιάστηκαν από το φωτεινό αντικείμενο, που τράβηξε την προσοχή τους στον ουρανό.
 Το "πεφταστέρι" εμφανίστηκε να κάνει μια έντονη φωτεινή τροχιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά και να εξαφανίζεται. Πολλοί ήταν οι μάρτυρες, που έμειναν έκθαμβοι από το φαινόμενο, μιας και η φωτεινότητα του αντικειμένου ήταν εντυπωσιακή.


Διάττοντας αστέρας

Παρατηρησιακά, ένας διάττοντας αστέρας είναι ένα φωτεινό σημείο σαν αστέρας που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά στο νυχτερινό ουρανό, κινείται με ταχύτητα ανιχνεύσιμη με γυμνό μάτι επί λίγα (συνήθως 1 ή 2) δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται. Στη δημοτική γλώσσα, οι διάττοντες αστέρες ονομάζονται και «πεφτάστερα».
Στην πραγματικότητα, οι διάττοντες δεν έχουν καμιά συγγένεια με τους «μόνιμους» αστέρες του νυχτερινού ουρανού. Ενώ οι δεύτεροι είναι συνήθως πολύ μεγαλύτεροι από ολόκληρη τη Γη, οι διάττοντες είναι μικροί μετεωροειδείς, μικροί ή μεγαλύτεροι κόκκοι διαστημικής σκόνης, που προέρχονται συνήθως από κομήτες και δεν ξεπερνούν σε διαστάσεις ένα σπυρί ρυζιού!
Το φαινόμενο του διάττοντα αστέρα παρουσιάζεται όταν οι κόκκοι αυτοί εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τυπικές διαπλανητικές ταχύτητες αρκετών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Οι ταχύτητες αυτές είναι τέτοιες ώστε η τριβή τους με τον ατμοσφαιρικό αέρα τα θερμαίνει τόσο ώστε:
Ακτινοβολούν από μόνα τους φως ως πυρακτωμένα σώματα.
Ιονίζουν τα μόρια και τα άτομα του αέρα σε ένα αυλό διαμέτρου μερικών δεκάδων εκατοστών κατά μήκος της τροχιάς τους και τα ηλεκτρόνια επανασυνδεόμενα στη συνέχεια με τα άτομά τους εκπέμπουν φως. Με τον δεύτερο κυρίως τρόπο αυτά τα «σπυριά ρυζιού» κατορθώνουν να γίνονται ορατά με γυμνό μάτι, παρότι κατά κανόνα εξατμίζονται από τη θερμοκρασία και παύουν να υπάρχουν σε ύψος συνήθως μεγαλύτερο των 50 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.
Επειδή ο ιονισμός και η επανασύνδεση περιλαμβάνουν επιταχυνόμενα ηλεκτρικά φορτία, οι διάττοντες αστέρες παράγουν ραδιοκύματα που μπορούν να γίνουν αντιληπτά από ραδιοτηλεσκόπια ή ως ραδιοπαράσιτα από ραδιοφωνικούς δέκτες.
Χαρακτηριστικά [Επεξεργασία]
Οι διάττοντες αστέρες αποτελούν το ένα από τα δύο είδη μετεώρων. Το άλλο είδος είναι οι βολίδες, που δημιουργούνται από μεγαλύτερους μετεωροειδείς (μεγάλους σαν ένα πετραδάκι μέχρι μεγάλους ογκόλιθους) κι έτσι μπορούν να εκραγούν από ανομοιογενή θέρμανση (και άρα έντονα διαφορική διαστολή) και να παραγάγουν ήχο ικανό να ακουστεί μέχρι το έδαφος, ενώ μπορεί τμήματά τους να φθάσουν μέχρι το έδαφος (βλ. μετεωρίτης). Αντίθετα, οι απλοί διάττοντες είναι αθόρυβοι και ποτέ δεν φθάνουν μέχρι την επιφάνεια του πλανήτη μας. Γενικά οι διάττοντες αστέρες με φαινόμενο μέγεθος φωτεινότερο του -4 ταξινομούνται συνήθως ως βολίδες.
Κατά την περιφορά της γύρω από τον Ήλιο η Γη συμβαίνει να διέρχεται από μέρη όπου προηγουμένως είχε περάσει κάποιος κομήτης, δηλ. να τέμνει (προσεγγιστικά έστω) τις τροχιές κομητών. Τότε οι ρυθμοί των διαττόντων (ο αριθμός των διαττόντων αστέρων που παρατηρούνται π.χ. ανά ώρα) αυξάνονται πολύ: είναι οι λεγόμενες βροχές διαττόντων. Οι βροχές διαττόντων συνδέονται με συγκεκριμένο κομήτη η καθεμιά και με συγκεκριμένες ημερομηνίες του έτους κατά τις οποίες η Γη διέρχεται από την τροχιά του κομήτη.
Το ιονισμένο ίχνος ενός διάττοντα στην ατμόσφαιρα μπορεί να διαρκέσει επί αρκετά λεπτά. Ιδίως κατά τις βροχές διαττόντων, δημιουργείται έτσι μια λίγο-πολύ συνεχής ιονισμένη ζώνη κάτω από την ιονόσφαιρα ή στην κατώτερη ιονόσφαιρα. Η ανάκλαση των βραχέων ραδιοφωνικών κυμάτων από αυτή τη ζώνη ονομάζεται επικοινωνία σκεδάσεως μετεώρων και εξαιτίας της μπορεί να επιτευχθεί λήψη μακρινών ραδιοσταθμών.
Η παρατήρηση μετεώρων, ιδίως των βροχών διαττόντων, είναι αρκετά συνηθισμένη ασχολία ερασιτεχνών αστρονόμων.
(πηγή ...http://el.wikipedia.org )

BITS AND BYTES ΚΑΙ...ΑΝΤΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΝΗΜΗ!

bits and bytes και αντίο ανθρώπινη μνήμη....
Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με τον ισχυρισμό ότι, οι τηλεοπτικές σειρές και οι κινηματογραφικές ταινίες δείχνουν την καθημερινότητα του μέλλοντος.

Πρόσφατα, μία φίλη από το Ισραήλ, μου μίλησε για την τηλεοπτική σειρά Black Mirror. Δήλωνε κατενθουσιασμένη.

Εγώ δηλώνω προβληματισμένος...

Υπάρχει ένα επεισόδιο, που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, όπου τιτλοφορείται The Entire History of You.



Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μπορεί κάποιος να δει την "ανθρώπινη ζωή", με την κυριαρχία συσκευών όπως τ΄αναμενόμενα Google Glasses.

Πλήρης έλεγχος της καθημερινότητας, άμεση πρόσβαση στο παρελθόν και σε οποιαδήποτε πληροφορία, μπροστά (ή καλύτερα μέσα) στα μάτια σου.

Ένα ακόμη βήμα προς την απόλυτη αδρανοποίηση του εγκεφάλου;

Ή μήπως ουσιαστική βοήθεια του ανθρώπου από την τεχνολογία;

Δεν είμαι τεχνοφοβικός... Απλά θεωρώ ότι έχει αρχίσει η ουσιαστική αιχμαλωσία του ανθρώπου από την Τεχνολογία και για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ανάγκη της Βιομηχανίας για περισσότερα χρήματα και δύναμη, μέσω της καθιέρωσής της στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Κάθε νέα εξέλιξη, αφαιρεί από τον άνθρωπο την ικανότητα της σκέψης. 

Με τα κινητά τηλέφωνα, χάσαμε την ικανότητα της μνήμης δεκάδων τηλεφωνικών αριθμών...

Με τα smartphones, χάσαμε την ικανότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας με τον διπλανό μας...

Με τα social networks, χάσαμε την ικανότητα της ανθρώπινης επαφής, της ανθρώπινης γνωριμίας, της αλληλεπίδρασης των ενεργειών μας...

Όλες οι ανθρώπινες λειτουργίες, bits και bytes.

Αυτό θα είναι το μέλλον, σύμφωνα με την Google.







"FUCK TROIKA" H "TROIKA IS FUCKING GREECE?"

Fuck Troika ή Troika is fucking Greece? (Του Μπαγασάκου)

Ο απώτατος εκβιασμός της παγκόσμιας κοινωνίας και εξευτελισμός κάθε ανθρώπινης αξίας είναι η δόλια χρήση του κύκλου εργασίας-κατανάλωσης από την χρηματοπιστωτική δικτατορία, με στόχο τον αδιάλειπτο πλουτισμό δέκα βαθύπλουτων οικογενειών και μερικών χιλιάδων δευτεροκλασσάτων συνοδοιπόρων τους. 

Ο ανθρώπινος μόχθος, που σαν αντιστοίχιση αξίας, ανταμοίβεται με την επιβίωση, καταντάει το εφαλτήριο του χρηματοπιστωτικού συστήματος γιά τον δόλιο πολλαπλασιασμό αυτής της αντιστοιχισμένης αξίας, ερήμην των παραγωγών της, δηλαδή των εργαζόμενων αυτού του πλανήτη.

Ο πολλαπλασιασμός αυτός επιτυγχάνεται μέσω του δανεισμού των εργαζομένων από τις ίδιες τους τις αποταμιεύσεις, των οποίων η εκταμίευση γίνεται προς πολλαπλούς δανειζόμενους. Η πίστωση ενός ποσού γιά την αγορά μιάς κατοικίας σε έναν καταναλωτή δεν προυποθέτει την ύπαρξη του αντίστοιχου ποσού στα ταμεία της χορηγούσας τράπεζας. Η συναλλαγή γίνεται με αξιόγραφα και τα μετρητά χρειάζονται μόνο γιά τις αμοιβές του προσωπικού όλης της αλυσίδας των εμπλεκομένων επιχειρήσεων γιά την κατασκευή π.χ. μιάς κατοικίας. Όλη η υπόλοιπη υπεραξία, το κέρδος δηλαδή των αλληλοσυναλλασόμενων επιχειρήσεων, εγγράφεται ως νούμερο στους καταθετικούς λογαριασμούς των προηγουμένων.

Όταν λοιπόν μιά τράπεζα δανείζει το ίδιο ποσό που έχει στα ταμεία της προς 7,8 ή 9 καταναλωτές, εγγράφει στα "κατάστιχά" της αντίστοιχες υποσχετικές, οτι αποπληρωνόμενου του δανείου, θα συσσωρεύει σύν τω χρόνω ΜΕΤΡΗΤΑ ίσα προς το κεφάλαιο συν τους τόκους, ενώ ουσιαστικά έχει χορηγήσει αέρα κοπανιστό στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της συναλλαγής. Τα συσσωρευόμενα μετρητά αυτά, δανείζονται και πάλι σε χαζοχαρούμενους καταναλωτές 7,8 ή 9 φορές, μόνο που το σύστημα κάποια στιγμή "μπουκώνει" και τα golden boys που προμοτάρουν δάνεια, ως καλοί σαμαρείτες, παίρνουν άστεγους και καταφρονεμένους από το χέρι και τους οδηγούν στο σπίτι των ονείρων τους με αντάλλαγμα μερικές υπογραφές. Η κόκα και η απόγνωση σε αγαστή σύμπραξη.

Η πτώση της Lehmann bros αποσαφήνισε την αλλαγή πορείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς αυστηρότερους όρους δανεισμού με πρόσχημα την φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ (και όχι μόνο). Αυτό που επεδίωκαν είχε ήδη γεννηθεί. Οι μή εξαγωγικές οικονομίες της ΕΕ από ευηπόληπτοι πελάτες είχαν καταντήσει κράτη "μπαταξήδες". Και μην μας πούν οτι δεν ήξεραν γιά τα τοξικά δάνεια. Ήταν τοξικά όσο και η κόκα που πίνουν και οι ίδιοι. Το αποτέλεσμα-όλα κρίνονται εξ' αυτού-είναι οτι το δολλάριο δεν απειλήθηκε ποτέ από το ευρώ, ο Σαντάμ που το επεχείρησε είχε άδοξο τέλος και ο Σημίτης επελέγη ως κλητήρας να πάει στον Μπούς νεώτερο με μιά τσέπη φορτωμένη ψιλά, να δείξει στην πουτάνα πως γαμιούνται.

Το οτι οι ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ έχουν επίσης εύθραυστες ως και καταρρέουσες οικονομίες, δεν απασχολεί καθόλου το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφού μέσω της υπαλληλικής σχέσης στην οποία εκβιάζει τις κυβερνήσεις τους, εγκαθιστά την πιό κατάπτυστη και μισητή δικτατορία, αυτήν που κάνει χρήση του χρέους γιά την υποδούλωση και καταλήστευση των λαών.

Χθες 1η Ιούνη 2013 ήταν μέρα διεθνούς διαμαρτυρίας των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στην Τρόϊκα, αγγλιστί Fuck Troika, ενώ οι γείτονες Τούρκοι με αφορμή την άλωση ενός πάρκου από τις πολυεθνικές, βγήκαν στους δρόμους καταλαμβάνοντας το επίμαχο μαζί με την Κωσταντινούπολη και τις μεγάλες πόλεις. Ξαναείδαμε το σαβουάρ βίβρ της Τουρκικής αστυνομίας ως προς διαδηλωτές που αντιτίθενται στην επανοθωμανοποίηση του κράτους.

Το ελληνικό "ραντεβού"-γιατί γιά ραντεβουδάκι επρόκειτο- ήταν στο Σύνταγμα στις έξι το απόγευμα. Εκατό άτομα ήταν η μέγιστη προσέλευση. Η δωρεάν κουζίνα που ετοίμασε ο ήρωας που λέγεται "Ο Άλλος Άνθρωπος" δεν κατάφερε να μοιρασθεί και κάτι παρατεταμένα κορναρίσματα που μας έκαναν να στρέψουμε το βλέμμα δεν ήταν οι προσερχόμενοι μοτοδιαδηλωτές -αυτοί ήταν ήδη εκεί- αλλά ένας γάμος που περνούσε με ναυαρχίδα μιά πλούσια στολισμένη "μπέμπα". Η πορεία προς την Τούρκικη πρεσβεία φυσικά ματαιώθηκε, όπως και οι προσδοκίες μου μετά από τον πηχιαίο τίτλο της "Αυγής" του Σαββάτου που προπαγάνδιζε την Fuck Troika εκδήλωση.

Οι άνεργοι αποκαταστάθηκαν με το επίδομα. Τα στεγαστικά εξυπηρετούνται πλέον κανονικά. Οι κοινωνικές κουζίνες και παντοπωλεία δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης. Τα χαράτσια πληρώνονται από μισθούς που περισσεύουν και τα μαγαζιά με λουκέτα είναι οφθαλμαπάτη. Η κυβέρνηση στηλιτεύει την αιώνια γκρίνια της αντιπολίτευσης και τα σαβατοκύριακά μας ξαναβρήκαν τους γνώριμους ρυθμούς.

Όλα βαίνουν καλώς.

Ντροπή μας.

Ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ENPINYO; ΤΟ ΠΙΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Το όνομα είναι «Enpinyo» και η συνταγή μία και δυνατή: φρέσκο αίμα αγελάδας αναμεμειγμένο με αλκοόλ!Όσο για τη δοσολογία, αυτή δεν έχει καμία σημασία αφού η μεζούρα αρχίζει και σταματάει εκεί που ο καθένας φτάνει στα όριά του. Οι Μασάι πρώτοι, μια νομαδική φυλή ιθαγενών που ζει στην Κένυα και την Τανζανία, δοκίμασαν το εκκεντρικό αυτό ποτό, το οποίο θεωρείται ως το πλέον δυνατό στον κόσμο. Το αλκοόλ (κατά
προτίμηση... χειροποίητο) αναμειγνύεται με «ολοζώντανο» αίμα νεκρής αγελάδας και αναδεύεται αρκετά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

Μια γουλιά είναι αρκετή για να σε κάνει δυναμίτη, ενώ αρκετά είναι και τα οφέλη του, τα οποία ευαγγελίζονται οι δημιουργοί του για να συνεχίσουν να το παρασκευάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το Εnpinyο κάνει θαύματα στους πονοκεφάλους (λένε ότι τους περιορίζει, αλλά δεν ξέρω εάν ισχύει το αντίστροφο!), ενώ θεωρείται μακράν ως το κατεξοχήν ανδρικό ποτό.





ΠΗΓΗ...http://www.kalyterotera.gr

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΥΡΗΣΕΙ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ!




Ένας παντρεμένος άνθρωπος από από το Μπουλαβάγιο της Ζιμπάμπουε, φέρεται να έχει μια εφιαλτική εμπειρία.


Το πέος του εξαφανίζεται μυστηριωδώς κάθε φορά που σκοπεύει να κάνει σεξ ή να ανακουφίσει τον εαυτό του.


Η ασυνήθιστη ασθένεια, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινότητα, φέρεται να έχει ξεκινήσει όταν ο άνδρας, Cornelius Dhliwayo, έκανε σεξ με μια παντρεμένη γυναίκα αγνώστων στοιχείων στην περιοχή. Η οικογένεια του άνδρα, φέρεται να κάνει μανιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί μια θεραπεία για την ασυνήθιστη αυτή ασθένεια, η οποία έχει προκαλέσει ανείπωτο πόνο στον Dhliwayo.

Η ερωμένη του, που εν αγνοία της, χορηγήθηκε ενα ξόρκι γνωστό ως runyoka, φέρεται να έχει καταφύγει στη Νότια Αφρική.


Μια πηγή κοντά στο περιστατικό, δήλωσε ότι η παράξενη ασθένεια του Dhliwayo θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του runyoka. Ο σύζυγος της γυναίκας είχε υποψίες ότι η σύζυγός του «μισθωνόταν» για «σεξ» με άλλους άντρες, καθώς ο ίδιος βρισκόταν στην εργασία του στη Νότιο Αφρική, και ως εκ τούτου, αποφάσισε να της ρίξει τα μάγια, τα οποία προκάλεσαν προβλήματα στο όργανο του Dhliwayo όπου εξαφανίζεται μυστηριωδώς κάθε φορά που θέλει να ουρήσει ή να κάνει σεξ.

Η οικογένεια αδυνατεί να βρει γρήγορα μια θεραπεία. Η γυναίκα του απειλεί να τον αφήσει υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει σεξ μαζί της για μεγάλο χρονικό διάστημα.Το πατρικό του σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο με όλες τις καλύβες κλειδωμένες, καθώς η οικογένεια του ταξιδεύει σε διαφορετικούς προφήτες και παραδοσιακούς θεραπευτές σε αναζήτηση για μια θεραπεία για αυτή την σπάνια ασθένεια 




"ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ".




Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ οι τελευταίες μετρήσεις προμηνύουν τον θάνατο του Facebook. Με ανάρτηση του στο Twitter προειδοποιεί τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται σαν το MySpace.





Γράφει ο Μέρντοχ στο τουίτερ: «Πρόσεχε Facebook! Οι ώρες που ο μέσος χρήστης ξοδεύει (στο κοινωνικό μέσο) φθίνουν συνεχώς. Είναι η πρώτη ένδειξη, ότι γίνεται σκ@τ@ όπως το MySpace πριν χρόνια».

Ας σημειωθεί ότι το MySpace το αγόρασε για λογαριασμό του ομίλου του το 2005, για 580 εκατομμύρια δολάρια, και μετά από πέντε χρόνια, άρχισε να φθίνει και να μην αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη.

Το Facebook είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα όμως με τις μετρήσεις της εταιρείας αναλύσεων SocialBakers, κάθε μήνα υπολογίζεται ότι χάνει αρκετά εκατομμύρια χρήστες.

Συγκεκριμένα κατά τον τελευταίο μήνα, από το κοινωνικό δίκτυο αποχώρησαν 6 εκατομμύρια χρήστες από τις ΗΠΑ ενώ το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 9 εκατομμύρια (4% πτώση). Το ανησυχητικό μάλιστα για το Facebook είναι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Murdoch ελέγχει 9 δορυφορικά δίκτυα τηλεόρασης, 100 κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης, 175 εφημερίδες, 40 εκδόσεις βιβλίων, 40 τηλεοπτικούς σταθμούς και 1 στούντιο ταινιών σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη βιογραφία του, τα τηλεοπτικά δίκτυα του, «τροφοδοτούν» με ειδήσεις 280.000.000 τηλεθεατές στις ΗΠΑ, 300.000.000 στην Ασία, το καλωδιακό του δίκτυο φτάνει σε 300.000.000 σπίτια και τα περιοδικά του σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους.




Πηγή: news24grhttp://marvelmagazine.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

Μία γέφυρα, προκαλεί τόσο τρόμο στους οδηγούς που προσέλαβαν μέχρι και εταιρίες μεταφορών για να περνούν απέναντι τους διστακτικούς πολίτες!

Η γέφυρα γνωστή ως η «Γέφυρα του Κόλπου», η οποία συνδέει το ανατολικό Μέριλαντ με τις δυτικές ακτές καλύπτοντας μια απόσταση 8 χλμ., φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα, ενώ οι δυνατές καταιγίδες που την χτυπούν την καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, το περιοδικό Travel & Leisure την έχει κατατάξει στην ένατη θέση στη λίστα με τις πιο τρομακτικές γέφυρες του κόσμου.

Ο φόβος των διερχομένων πολιτών είναι τόσο μεγάλος, που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και εταιρίες μεταφοράς για να περνούν τον κόσμο απέναντι. Την ιδέα αυτή πρώτος είχε ένας κάτοικος της περιοχής, ο κ. Άλεξ Ρόμπινσον, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε να βγάλει χρήματα.

Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι που περνούν την γέφυρα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τους επαγγελματίες οδηγούς που υπάρχουν εκεί.

«Όλοι είναι διστακτικοί στην ιδέα να διασχίσουν την γέφυρα. Οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με μία απότομη καμπύλη και με μια εξίσου απότομη κλίση, πράγμα που τρομάζει τους οδηγούς» δηλώνει κάτοικος της Ουάσινγκτον που έχει διασχίσει τη γέφυρα μέσω μεταφορέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρόμπινσον «πολλοί άνθρωποι δεν άντεχαν καθόλου την διαδρομή και κάλυπταν τα μάτια και τα αυτιά τους. Μια γυναίκα, από την άλλη, σκεπάστηκε ολόκληρη με μία κουβέρτα, αφού το θέαμα της προκαλούσε πανικό».
Δείτε τη γέφυρα του... τρόμου-Εσείς μπορείτε;
Οι επαγγελματίες οδηγοί που μεταφέρουν τους φοβισμένους οδηγούς, εξυπηρετούν μόνο όσους μπορούν να δαμάσουν έστω και λίγο τον φόβο τους. Οι ίδιοι, βέβαια, τους συμβουλεύουν να σκέφτονται και να μιλούν για άλλα πράγματα καθώς διασχίζουν τη γέφυρα. Έτσι, η δεκάλεπτη διαδρομή πάνω από τη θάλασσα δεν θα τους φανεί τόσο επίφοβη, αφού θα έχουν βρει ένα τρόπο να ξεχαστούν.

Αδιαμφισβήτητα, η παροχή υπηρεσιών από επαγγελματίες οδηγούς έχει βοηθήσει πολλούς τρομοκρατημένους πολίτες, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί πως όταν κοντρολάρουν τον φόβο τους η διαδρομή γίνεται ευχάριστη.

ΠΗΓΗ...www.briefingnews.gr

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΡΕΠΟΥΣΗ: ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ (VIDEO).


15Εντύπωση προκαλεί η δριμύτητα με την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης επιτίθεται στη Μαρία Ρεπούση, στο πλαίσιο συνέντευξής του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Κάνει λόγο για εθνομηδενισμό και τονίζει στην κα. Ρεπούση πως είναι προνόμιό της που ζει στην Ελλάδα.

Μιλώντας την Πέμπτη στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη με θέμα την "Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων" με... την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ριζωμένος αριστερός και πως αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης.

Αναφερόμενος στον εθνομηδενισμό και ειδικότερα στην Μαρία Ρεπούση λέει μεταξύ άλλων: «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση, "είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία.»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ.

«Λύσσα, Μέτρα Προστασίας, Συνεργασία - Διαλειτουργικότητα Εμπλεκόμενων Φορέων »

Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών
Τρίτη 4 Ιουνίου 2013
12:30



  • Χαιρετισμός - Εισαγωγή και σκοπός της ημερίδας
  • Επιδημιολογικά Δεδομένα για τη λύσσα, Ελλάδα 2012-13
  • Κλινική εικόνα λύσσας
  • Αλγόριθμος διαχείρισης περιστατικών με πιθανή έκθεση στον ιό της λύσσας
  • Μετρά προστασίας κατά της λύσσας
  • Συνεργασία - Διαλειτουργικότητα Φορέων
  • Συζήτηση και κλείσιμο

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...