Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Με τι μοιάζει ένας άντρας και με τι μια γυναίκα...
Με τι μοιάζει ένας άντρας και με τι μια γυναίκα...

Η γυναίκα μοιάζει με τον κόσμο.

Στα είκοσι είναι σαν την Αφρική... Μισοεξευρευνημένη.

Στα τριάντα μοιάζει με την Ινδία... Ζεστή, τρυφερή, μυστηριώδης.

Στα σαράντα μοιάζει με την Αμερική... Τελειοποιημένη.

Στα πενήντα μοιάζει με την Ευρώπη... Μισοερειπωμένη.

Στα εξήντα μοιάζει με την Σιβηρία... Όλοι ξέρουν που είναι, αλλά κανείς δεν θέλει να πάει!


Ο άνδρας μοιάζει με το τρένο.

Στα είκοσι είναι σαν τοπικό, σταματά σε κάθε σταθμό.

Στα τριάντα μοιάζει με έκτακτο, σταματά μόνο στα μεγάλα χωριά.

Στα σαράντα μοιάζει με εξπρές, σταματά μόνο στις μεγάλες πόλεις.

Στα πενήντα του μοιάζει με παλιά ατμομηχανή, σταματά συχνά, αλλά κυρίως για νερό.

Στα εξήντα του, δεν ταξιδεύει πια, έχει αποσυρθεί και βρίσκεται στη μάντρα.



ΜΑΥΡΕΣ ΟΧΙΕΣ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Μαύρες οχιές εισβάλουν στις αυλές των σπιτιών
Με τον φόβο ζουν καθημερινά οι κάτοικοι που τα σπίτια τους είναι χτισμένα στις παρυφές του Σέιχ Σου, μόλις 500 μέτρα από το τούνελ, στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα, αφού κάθε τόσο βλέπουν... μαύρες οχιές να εισβάλουν στις αυλές τους.
Οι συχνές εμφανίσεις των ερπετών προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς τον φόβο των απρόσκλητων επισκεπτών.
Εφιαλτικές είναι κυρίως οι μεσημβρινές ώρες, όταν οι μαύρες οχιές κατεβαίνουν στις αυλές των σπιτιών προκειμένου να αναζητήσουν δροσιά! Οι κάτοικοι του Σέιχ Σου, που φοβούνται κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών τους, εκτιμούν ότι η εμφάνιση των επικίνδυνων ερπετών προέκυψε από γόνους που άφησαν φυσιολάτρες, με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους μέσα στο δάσος.
Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια αφού, όπως λένε, ζουν τρομακτικές στιγμές: «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Ακούμε τους σκύλους να γαβγίζουν και μετά ακούμε το σύρσιμο των φιδιών μέσα στις φυλλωσιές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βιώνουμε...»



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΛΙΓΗ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ...

Λίγη Ζωή Ακόμη...
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο. Δεν έγιναν ξαφνικά σπιτόγατοι, ούτε ανακάλυψαν χόμπι που τους κρατούν στο σπίτι. Σύμφωνοι, τα χρήματα μειώνονται, ακόμη χειρότερα αν είσαι άνεργος. Αυτό που τους κρατά όμως μέσα είναι καθαρά η πεσμένη τους ψυχολογία.
Ακόμη κι αυτοί που έχουν την διάθεση να διασκεδάσουν το κάνουν σχεδόν ενοχικά. Δεν ξέρω αν είναι λόγω ότι νιώθουν άσχημα που μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι και όχι ο διπλανός τους. Ή απλά αυτομαστιγώνονται, γιατί η διασκέδαση θεωρείται πολυτέλεια και οι νεοφιλελεύθερες πόρνες τους έπεισαν ότι δεν δικαιούνται να αισθάνονται χαρά ή ευχαρίστηση.

Η αλλοτρίωση μέσω της εργασίας έρχεται ότι ηλικία κι αν έχεις. Μπορεί να δουλεύεις καταπιεστικά οχτάωρα ή εξουθενωτικά δεκάωρα (και βάλε) και πάλι να μην μπορείς να ζήσεις. Όχι να επιβιώσεις, να ζήσεις. Αν και ο Βαρβιτσιώτης το είπε ξεκάθαρα: “Αν δεν έχεις να πληρώσεις, πουλάς το σπίτι“. Άρα, ότι βγάζεις θα πρέπει να το δίνεις σ’ αυτούς, σε φόρους, σε χαράτσια, στα κέρατα τα δίφορα.

Είναι πολυτέλεια να θες να ζήσεις ρε! Είναι δυνατόν να θες να πας θέατρο, σε συναυλία, μια εκδρομή, να αγοράσεις ένα βιβλίο, έναν δίσκο ή καινούρια ρούχα; Δεν τα δικαιούσαι. Ακόμα και αυτές τις μικρές -καταναλωτικές- προτιμήσεις, που δίνουν πρόσκαιρη ευχαρίστηση, είναι απαγορευμένα για σένα. Κι αν οι καπιταλιστές θα σε ευλογούσαν να τα αγοράσεις πριν, τώρα έγιναν τόσο αλαζόνες και επιθετικοί, που θέλουν απλά τα-λεφτά-σου. Χωρίς μεσάζοντες.

Η νεοφιλελεύθερη γλώσσα, όλα αυτά που μας χάριζαν μικρή απόλαυση στην ζωή μας, τα βάφτισε αμαρτίες. Λειτουργεί με όρους λατρείας. Υπέφερε επίγεια και θα ανταμειφθείς στην…άλλη ζωή. Μάλιστα θεωρούμε ως φυσιολογικό να δουλεύουμε απλά για να τους τα δίνουμε νταβατζιλίκι. Γίνεται συνήθεια να δουλεύεις ως στρατιωτάκι που πληρώνει, για να του παρέχεται άδεια να κινείται μέσα στο σύστημα, απλά για να υπάρχει.

Πλέον, από το να κάνεις παιδιά ως το να μορφωθείς, όλα υπολογίζονται ως έξοδα, που μάλιστα πολλές φορές, θεωρούνται αχρείαστα και σε βγάζουν από τον έναν και μοναδικό στόχο που πρέπει να έχεις: Την επιβίωση. 


Κάποιοι πιστεύουν ακόμη τα ψέματα της συγκυβέρνησης, άλλοι ελπίζουν “πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα“. Λίγοι έχουν κατανοήσει πραγματικά πως η ζωή μας πλέον εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση, αλλά και όλες όσες μας θέλουν σκλάβους του ΔΝΤ. Μήπως και επανέλθει η διάθεση και το δικαίωμα για τις μικρές χαρές.


Πηγή:
Strange Journal
http://www.ramnousia.com

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΨΥΧΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΕΤΩΝ.

Έρχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών!!
Οι πολικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ευρώπη, αλλά θα συνεχίσουν να επικρατούν ως και τις αρχές Απριλίου, κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορούν να θεωρηθούν για την εποχή. Στη χώρα μας από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες που επικρατούν, μπορούν να θεωρηθούν άκρως φυσιολογικές.

Η Μεγάλη Βρετανία, βιώνει τον πιο κρύο Μάρτιο των τελευταίων 50 χρόνων, με θερμοκρασίες κάτω των 0oC ακόμα και το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται και χιονοπτώσεις. Ανάλογες πολικές συνθήκες, επικρατούν και στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Γαλλία, τη βόρεια Γερμανία, το Βέλγιο και τη Ρωσία.

Τι δηλώνουν οι επιστήμονες για αυτή την επιμονή του κρύου στη βόρεια Ευρώπη ;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διατάξεις των συστημάτων στο βόρειο ημισφαίριο είναι τέτοιες, που το κρύο όχι μόνο μπορεί και παραμένει αρκετά ενισχυμένο, αλλά εγκλωβίζεται όπως φαίνεται στη βόρεια Ευρώπη, λόγω των θερμότερων αερίων μαζών που επικρατούν στη νότια Ευρώπη.

Πιο ψυχρό ή πιο ζεστό το φετινό Καλοκαίρι;

Μία τέτοια εξέλιξη, λένε πως ίσως επηρεάσει το φετινό καλοκαίρι αρκετά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φετινό καλοκαίρι είτε θα κυλίσει αρκετά ψυχρό με πιο πολλές βροχές στην Ευρώπη, είτε θα κυλίσει με αρκετούς καύσωνες και πολύ λίγες βροχές. Επισημαίνουν δε, πως τα λεγόμενα περί θέρμανσης του πλανήτη, ίσως μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανατραπούν πλήρως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τονίζουν πως στατιστικά, όταν οι προηγούμενοι Χειμώνες είχαν παρατεταμένη διάρκεια στην Ευρώπη, έφταναν δηλαδή να δίνουν κρύο μέχρι και τον Απρίλιο και το Μάιο, αυτό είχε σαν συνέπεια να επικρατούν πιο ήπιες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και πιο πολλές βροχοπτώσεις. Η πορεία του καιρού λοιπόν μέσα στο Καλοκαίρι, θα δείξει αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια των επιστημόνων ή όχι.

Καταρχήν δεν γίνεται να προβλεφθεί κάτι τέτοιο με την ως τώρα τεχνολογία που διαθέτουμε. Βασιζόμαστε και εμείς αλλά και όλοι οι μετεωρολόγοι και επιστήμονες, μόνο σε ενδείξεις. Θα καταλάβετε στη συνέχεια του άρθρου τι εννοούμε. Η μέχρι τώρα λοιπόν πορεία του Μάη, δηλαδή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στις αρχές του αλλά και που θα παρατηρηθούν και στις αρχές του τελευταίου του δεκαημέρου, θέλουν αρκετούς να πιστεύουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών και πως θα θυμίζει πολύ το καλοκαίρι του 2007 όπου τον Αύγουστο η θερμοκρασία άγγιξε και ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τους 45oC.

Oι επιστήμονες φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουροι για το ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι αρκετά ζεστό, λέγοντας πως δεν μπορούμε με ακρίβεια να έχουμε τη πρόγνωση τόσο του καιρού όσο και των θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, λόγω του ότι τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο μέσω παρατηρήσεων και ενδείξεων της υπάρχουσας διάταξης των συστημάτων αλλά και καιρικών συνθηκών, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα οποία όμως μπορεί και να μη βγουν στη πράξη. Η φύση είναι απρόβλεπτη.

Η δική μας προσωπική εκτίμηση είναι, πως φέτος θα είναι το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, με βάση πως ως και τώρα, οι κρύες μάζες που υπάρχουν στο βόρειο πόλο, είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή που διανύουμε, αλλά και με βάση τις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο γεγονός ότι φέτος επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα θα έχουμε ένα ζεστό καλοκαίρι. Αυτά δεν είναι ανάλογα σε καμία περίπτωση μεταξύ τους.

Εξάλλου, σε όλη την υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τώρα αρχίζει να μυρίζει άνοιξη, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνούσε τους 13 με 14 βαθμούς (ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη). Οι επιστήμονες συμπεραίνουν, πως με βάση τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, το φετινό καλοκαίρι θα κυλίσει πιθανότατα φυσιολογικά με λίγους καύσωνες και αρκετά σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες, κάτι που τονίσαμε και εμείς.

Μην θεωρείτε λοιπόν βέβαιο πως επειδή έχει τώρα αλλά και στις αρχές του Μάη, ζέστη για την εποχή, θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού. Τονίζουμε πάλι, πως οι κρύες μάζες στο βόρειο πόλο είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή και ανά πάσα στιγμή σε κάθε αλλαγή της διάταξης των συστημάτων, μπορούν να ρίξουν σε όλη την Ευρώπη τη θερμοκρασία. Απλά τώρα η διάταξη που επικρατεί στην Ευρώπη, ευνοεί τη μεταφορά θερμότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική, καρφί προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια. Έτσι οι θερμότερες μάζες εγκλωβίζονται στη περιοχή μας, ενώ οι ψυχρότερες μάζες εγκλωβίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όλα είναι θέμα διατάξεων των καιρικών συστημάτων και όχι κλιματικής αλλαγής, όπως ορισμένοι θεωρούν. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και επιστήμονες από πολλές χώρες. Για παράδειγμα φέτος το Χειμώνα, ολόκληρη η Ευρώπη πάγωσε στη κυριολεξία, εκτός από την χώρα μας, τη Πορτογαλία και την Ισπανία, λόγω του ότι η διάταξη των συστημάτων επέτρεψε τις πιο θερμές μάζες να επηρεάζουν εμάς και τις πιο ψυχρές να επηρεάζουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Άλλες χρονιές συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Ας αφήσουμε λοιπόν τις θεωρίες και ας δούμε στο πέρασμα του καλοκαιριού τι θα ισχύσει τελικά. Όπως σας είπαμε, με τη φύση δεν μπορεί κανείς να τα βάλει.

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Νόαμ Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ καταστρέφουν το μέλλον μας
Ενας φιλιππικός κατά της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής της Ουάσινγκτον είναι το τελευταίο άρθρο που δημοσιεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι στον Guardian.
Ο τίτλος του άρθρου χαρακτηριστικός των προθέσεων του 85χρονου πια Τσόμσκι να αποδομήσει ακόμη και τον εξαιρετικά δημοφιλή Μπαράκ Ομπάμα: «Πώς να καταστρέψεις το μέλλον: Από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα ως την φρενίτιδα των ορυκτών καυσίμων, οι ΗΠΑ προτίθενται να κερδίσουν την κούρσα της καταστροφής».

Το μακροσκελές άρθρο του Τσόμσκι που δημοσιεύτηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επιχειρεί να κλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

«Τι θα μας φέρει το μέλλον;» είναι η ερώτηση με την οποία αρχίζει το άρθρο του ο Τσόμσκι και συνεχίζει: «Μια λογική στάση ίσως να είναι να προσπαθήσεις να κοιτάξεις τα ανθρώπινα όντα από έξω. Φαντάσου λοιπόν, ότι είσαι κάποιος εξωγήινος παρατηρητής που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ πέρα, ή φαντάσου ότι είσαι κάποιος ιστορικός 100 χρόνια από τώρα – υποθέτοντας ότι θα υπάρχουν ιστορικοί σε 100 χρόνια, κάτι το οποίο δεν είναι προφανώς - που προσπαθεί να δει πίσω, σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα έβλεπες κάτι εντυπωσιακό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ανθρώπων, έχουμε ξεκάθαρα αναπτύξει τη δυνατότητα να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας. Αυτό ήταν μια αλήθεια από το 1945. Αλλά είναι επιτέλους τώρα αναγνωρισμένο ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμα διαδικασίες όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος που οδηγεί στην ίδια κατεύθυνση, ίσως όχι στην ολική καταστροφή μας, αλλά τουλάχιστον στην καταστροφή της δυνατότητάς μας να επιζήσουμε αξιοπρεπώς».

Ο Νόαμ Τσόμσκι στρέφεται κυρίως εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και στέκεται στον παράγοντα της υπερεκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων.

«Και τα δύο πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος Ομπάμα, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και ο ξένος τύπος, μοιάζουν να ανυπομονούν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για αυτό που αποκαλούν "έναν αιώνα με ενεργειακή ανεξαρτησία" των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενεργειακή ανεξαρτησία είναι μια έννοια χωρίς ουσία, αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Αυτό που εννοούν είναι: Θα έχουμε έναν αιώνα για να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να συμβάλουμε στην καταστροφή του κόσμου».

Ο αμερικανός διανοητής, γνωστός για τα αριστερά του πιστεύω και τις «αιρετικές» απόψεις του, υπενθυμίζει τη χλεύη που δεχόταν ο Ούγκο Τσάβες, όταν σε μια ομιλία του στον ΟΗΕ και μολονότι η Βενεζουέλα είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα, προειδοποιούσε για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης ορυκτών καυσίμων και ζητούσε μια συνεννόηση των κρατών που διαθέτουν κοιτάσματα.

«Ξέρετε ήταν ινδιάνος, ιθαγενής. Και σε αντίθεση με άλλα αστεία πράγματα που είπε (για τον Τζορτζ Μπους), αυτά τα σοβαρά δεν αναφέρθηκαν ποτέ» σχολιάζει στο άρθρο του ο Τσόμσκι, ο οποίος στέκεται στην αντίθεση των φτωχών αυτού του πλανήτη που προσπαθούν να διασώσουν το περιβάλλον (τους) με τα πλούσια κράτη όπως ο Καναδάς και οι ΗΠΑ «που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα για να καταστρέψουν το περιβάλλον όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο Τσόμσκι καταπιάνεται και με το ζήτημα των όπλων και της ασταμάτητης υπερπαραγωγής τους, με πρώτην και καλύτερη πάλι την αμερικανική βιομηχανία όπλων, που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο, όπως παρά λίγο να συμβεί με την κρίση της Κούβας το 1962.

«Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Απλά αυτές οι εναλλακτικές δεν ακολουθούνται και αυτό είναι το επικίνδυνο» σημειώνει στο τέλος του άρθρου του ο Τσόμσκι. «Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς θα είναι ο κόσμος στο μέλλον, δεν θα είναι μια όμορφη εικόνα. Εκτός και αν οι πολίτες κάνουν κάτι. Πάντα μπορούν να κάνουν κάτι»...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΕΡΙΞΑΝ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

Προσφορά εργασίας στη Μανιτόμπα με 600 ευρώ την εβδομάδα - Οι αιτήσεις Ελλήνων "έριξαν" την ιστοσελίδα
Η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα του Καναδά αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας. Τεράστια ανταπόκριση από τους άνεργους της χώρας μας.

Από 8 έως 12 Ιουνίου θα γίνουν οι συνεντεύξεις για όσους έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσουν άδεια εργασίας στον Καναδά. H κυβέρνηση της περιοχής Μανιτόμπα σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία προσφέρει θέσεις εργασίας. Τεράστιο ενδιαφέρον από Έλληνες που "έριξε" το site των αιτήσεων.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.
Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ δήλωσε στο "Έθνος" ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.
Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που όπως λέει η κ. Δούση "αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι".
Καλύφθηκαν οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις. Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο παρακάτω mail
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, έχουν καλυφθεί οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις που θα γίνουν. Ωστόσο, η τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να δέχεται αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας στη Μανιτόμπα (στο e-mail: victoriaschindle@gmail.com).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
immigratemanitoba
http://www.canadainternational.gc.ca/greece-grece/events-evenements/index.aspx#Manitoba
Ο Δικτυακός τόπος της πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα
Friends of Canada
Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές και οι δάσκαλοι.

Παροχές
Οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό τους για τη σύνταξή τους.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Έλληνες, η ιστοσελίδα της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Φιλίας, στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαδικασία των συνεντεύξεων "έπεσε" το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σημειώνεται ότι στην Μανιτόμπα υπάρχει μια πολύ "δεμένη" ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 1.000 Έλληνες.
Δείτε το site του Winnipeg, πρωτεύουσας της επαρχίας
Η επαρχία που καλεί οικονομικούς μετανάστες
Η συνολική έκταση της Μανιτόμπα είναι 647.797 km2. Κοινώς, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Ωστόσο, ο πληθυσμός της Μανιτόμπα ανέρχεται μόλις σε 1.180.000 κατοίκους (εκτίμηση 2006), η πλειονότητα των οποίων ζει στα νότια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Πρωτεύουσα της Μανιτόμπα είναι η Γουίνιπεγκ (Winnipeg), με πληθυσμό περισσότερο από το 50% του συνολικού πληθυσμού της επαρχίας (620.000 κάτοικοι, απογραφή 2001).
Άλλες σημαντικές πόλεις είναι το Μπράντον (Brandon, 40.000 κάτοικοι), το Τόμσον (Thompson, 13.250 κάτοικοι), το Ντωφέν (Dauphin) και το Πορτάζ λα Πρερί (Portage la Prairie, 13.000 κάτοικοι). Το Τσώρτσιλ (Churchill, 960 κάτοικοι) είναι το κύριο λιμάνι της Μανιτόμπα στις ακτές του κόλπου Χάντσον.


Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Έθνος"

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ: ΓΡΑΒΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΤΕ!!!

Δεν το έχετε ξαναδεί: Γραβάτα... να την πιείτε! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
Σούπερ προϊόν για άνδρες κυκλοφορεί στην αγορά και κάνει πάταγο!
Ο λόγος για τη γραβάτα –φλασκί να το πεις, θερμός να το πεις σημασία έχει ότι το περιεχόμενο της πίνεται!

Γεμίζετε το εσωτερικό της με νερό ή ότι άλλο θέλετε και πίνετε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε, αρκεί να τη φοράτε!




"STOP" ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Click on the slide!
Δορυφορική "κατασκοπεία" για την προστασία του περιβάλλοντος από τη Ρωσία. Οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται "επί τόπου..."
Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος "Διαστημική περιπολία"   προβλέπεται η τακτική άμεση ανανέωση της κάλυψης από διαστημική παρακολούθηση του εδάφους της Ρωσίας και ανέβασμα των δεδομένων σε μια ανοικτή Πύλη.
Με βάση αυτές τις διαστημικές φωτογραφίες και πρόσθετες γεωγραφικές πληροφορίες που είναι προσβάσιμες στην Πύλη (διαχωρισμός του Υποθηκοφυλακείου, όρια των προστατευόμενων περιβαλλοντικών χώρων, των προστατευόμενων δασών, των  βιοτόπων, των δασικών περιοχών και  των δασικών διαμερισμάτων), οι χρήστες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να έχουν συνεχή πλήρη παρακολούθηση των δραστηριοτήτων που διεξάγονται κάθε στιγμή.

Σε περίπτωση που θα ανακαλυφτούν παραβάσεις, οι πληροφορίες για τις παραβάσεις με εικονογραφημένο υλικό και αναφορά στις συγκεκριμένες συντεταγμένες θα αποσταλεί σε αρμόδια όργανα επίβλεψης.  Εκτός τούτου στην Πύλη θα διατίθενται πληροφορίες για τα αποτελέσματα της εξέτασης των παραβάσεων που ανακαλύφτηκαν.

Την πρωτοβουλία του προγράμματος προώθησε το μηχανολογικό τεχνολογικό κέντρο "ScanEx", το οποίο λειτουργεί ως ανεξάρτητη εμπορική εταιρία από το 1989. Το κέντρο δημιούργησε, διατηρεί και αναπτύσσει τις τοπικές αλυσίδες σταθμών υποδοχής πληροφοριών από τους δορυφόρους του Μετεωρολογικού Σταθμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Οικολογίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και τοπικά κέντρα διαστημικής παρακολούθησης με βάση τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά ιδρύματα.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; - ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ.


15Κάτι πολύ παράξενο μαγειρεύεται στον πλανήτη, κάτι που ακόμη και ο πιο αδαής μπορεί να αντιληφθεί.

Η οικονομική κρίση προμηνύει ένα ζοφερό και αβέβαιο μέλλον για πολλούς και δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς απαντήσεις για να εξηγήσουν τα γεγονότα που συμβαίνουν μέρα με τη μέρα.

Κάθε αχτίδα ελπίδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή όαση που κατασκευάζεται από... τις μεγάλες «ελίτ» για να αποτρέψει τους ανθρώπους από έναν πανικό πριν από όλο αυτό. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ. Υπάρχει κάποιος που δεν αποκαλύπτει «κάτι» και ετοιμάζεται για ένα άλλο «κάτι» πολύ χοντρό και απρόβλεπτο.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ αναρωτιούνται γιατί η Κίνα εισήγαγε 2,6 εκατ. τόνους ρυζιού το 2012, που θα ήταν τέσσερις φορές η ποσότητα που εισήγαγε το 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι, δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στον κόσμο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια οικονομική στρατηγική για να εκμεταλλευτούν την εκτεταμένη μείωση των τιμών.

Αλλά, είναι φυσιολογικό ότι αυτό συμβαίνει και με μέταλλα όπως ο σίδηρος; Γιατί να αγοράσει περισσότερο σίδηρο, όταν στη Κίνα υπάρχει ένα τεράστιο πλεόνασμα πρώτων υλών; Ένας ακόμα εμπορικός ελιγμός;

Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε τότε γιατί επενδύει σε χρυσό, γιατί χτίζουν μεγάλες πόλεις, οι οποίες στη συνέχεια μένουν κενές, γιατί κάθε φορά επιμένει να κατέχει ενεργή πυρηνική ενέργεια, κ.λπ.. Η αγορά σε φυσικές δραστικές ουσίες και σε πρώτες ύλες σε ένα επίπεδο του 400% ξαφνικά για αποθήκευση, δεν έχει και πολύ νόημα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές τεχνολογίες χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ικανές να επιτεθούν σε πυρηνικούς σταθμούς, να χαρτογραφήσουν τα δίκτυα ύδρευσης, να μπλοκάρουν τα κυβερνητικά δίκτυα και να παραλύσουν τα logistics εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Γιατί δαπανούν τόσο πολύ χρόνο και χρήμα για τα θέματα αυτά; Δεν έχει ο πλανήτης άλλα προβλήματα;

Επίσης έχουν αναπτύξει τεχνολογίες ηλεκτρομαγνητικών επιπτώσεων που είναι σε θέση να διαλύσουν στρατιωτικούς στόλους, ηλεκτρικές υποδομές και εργαλεία για να προκαλέσουν ζημιά σε στρατηγικά σημεία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τώρα, από την κορεατική χερσόνησο κάθε μέρα φτάνουν απειλές παγκόσμιου χαρακτήρα που εμπλέκονται με πυρηνικά όπλα. Αυτό δεν μπορεί να είναι απλώς ένα αστείο ή ένα κακόγουστο παιχνίδι . Το να παραβιάζονται συνθήκες αποπυρηνικοποίησης, να πραγματοποιούνται σταθερά ατομικές δοκιμές, δεν είναι κάτι φυσιολογικό και να ανοίγονται εκ νέου όλα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας σε μια χώρα παράνομα,όταν είχαν κλείσει για περισσότερα από πέντε χρόνια, ούτε αυτό είναι φυσιολογικό.

Η ανησυχία των παγκόσμιων δυνάμεων και η ανάπτυξη των πόρων, όπως στην περίπτωση των ΗΠΑ, είναι ένα σημάδι ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απειλή που πρέπει να ελέγχεται έτσι ώστε να μην φτάσει στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο, οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, η αστάθεια στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η εξέγερση των Τουαρέγκ στην Αφρική, η μη βιώσιμη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, κλπ.. είναι μερικές από τις ενδείξεις που προοιωνίζουν το χειρότερο.

Στη Ρωσία, ανακοινώθηκε η κατασκευή πέντε χιλιάδων υπόγειων καταφύγιων πέρυσι, για να βρουν καταφύγιο από υποθετικές μελλοντικές επιθέσεις. Στην Ευρώπη, έχει κατασκευαστεί η Doomsday Seed Vault η μεγαλύτερη αποθήκη σπόρων προληπτικά για τη μέρα της Αποκάλυψης. (Γνωστή ως «Θησαυροφυλάκιο για την επόμενη ημέρα της Κρίσεως- Ο στόχος είναι να γίνει μια Κιβωτός του Νώε, μια τεράστια αποθήκη, που θα περιέχει δείγματα των φυτών, που χρειάζονται για να επανεκκινηθεί η ανθρώπινη ζωή στη Γη, αν υπάρξει μια οικολογική καταστροφή, είτε από φυσικά αίτια ή από ανθρώπινες ενέργειες).

Και η πρώτη δύναμη στον κόσμο, οι ΗΠΑ, έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια τόνους τροφίμων για να χρησιμοποιηθούν σε ακραίες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πάρα πολλά γεγονότα και καταστάσεις αμφίβολης κατανόησης, αν θεωρήσουμε ότι, θεωρητικά, ζούμε στον 21ο αιώνα σε πολιτισμένο κόσμο με ένα στόχο: την παγκόσμια ειρήνη. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΑΣΥ : ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

      
 Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ με διευρυμένη σύνθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιούνη σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην οποία συζητήθηκαν η οργανωτική συγκρότηση του αγροτικού κινήματος, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και αποφασίστηκαν διεκδικητικές δράσεις και πρωτοβουλίες της ΠΑΣΥ.
       ● Στα τέλη Ιούνη - αρχές Ιούλη ολοκληρώνεται η συζήτηση και καταλήγουν στις τελικές αποφάσεις για τη νέα ΚΑΠ. Κινείται σε χειρότερη κατεύθυνση για τους αγρότες και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία. Λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής με ταυτόχρονο ξεκλήρισμα των φτωχών και τμήματος των μεσαίων αγροτών. Ήδη από το 2014 θα ισχύσει μείωση των άμεσων επιδοτήσεων κατά 5%. Η νέα ΚΑΠ οδηγεί σε μείωση των επιδοτήσεων, νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων – υπολογίζεται στο 5% - αφού η αγρανάπαυση επιδοτείται, τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και αμεμψισπορά σε όσους έχουν πάνω από 100 στρέμματα. Η ΠΑΣΥ θα ενημερώσει πλατιά τους αγρότες με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες για τις αντιαγροτικές αποφάσεις της ΚΑΠ και θα καλέσει σε αγωνιστική αντίσταση με κεντρικό σύνθημα: Όχι στη συγκέντρωσης και συγκεντροποίηση γης & παραγωγής, που συνιδεύεται με ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών.
       ●  Η φορολόγηση των χωραφιών είναι ένα ακόμη χαράτσι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Η καπιταλιστική κρίση, που δεν οφείλεται φυσικά στα λαϊκά στρώματα, αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να χτυπήσει τα δικαιώματα, αλλά και το εισόδημά μας, τη μείωση μισθών και συντάξεων. Είναι η απόδειξη ότι πληρώνουμε την κρίση, ενώ την ίδια ώρα ρευστοποιείται χρήμα για τις τράπεζες, αυξάνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε παραστάσεις στις ΔΟΥ που να συνδυάσουμε αυτό το ζήτημα με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην καταβολή του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου στα καύσιμα.
        ●  Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιστροφή του ΦΠΑ που ούτως ή άλλως θα είναι περικομμένη κατά σχεδόν 50%. Θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή του ΦΠΑ, ενώ όλοι την περίμεναν για να καλύψουν τα έξοδα που τρέχουν, αλλά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια. Συνδέεται για πρώτη φορά με την ποσότητα παραγωγής που έχει καθορίσει ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις από ζημιές και μπορεί να αυξηθεί ως και 30%. Από κει και πέρα όποιος παραγωγός ξεπερνά αυτό το πλαφόν (που είναι μικρό σε όλα τα προϊόντα - άρα θα υπάρχει υπέρβαση) θα μπαίνει στον έλεγχο και πρέπει να παραδώσει παραστατικά, τιμολόγια, που να δικαιολογούν την παραγωγή. Αυτός ο έλεγχος λόγω και έλλειψης προσωπικού στις ΔΟΥ (μπορούμε να θέσουμε αίτημα για στελέχωσή τους με το κατάλληλο και αναγκαίο προσωπικό) θα κάνει 6-8 μήνες, που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ. Επειδή όμως πολλοί αγρότες που θα μπουν στον έλεγχο δεν θα έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υπάρξει πρόβλημα και μάλλον δεν θα πάρουν κάποιοι ΦΠΑ. Απαιτούμε να δοθεί σε όλους τους αγρότες που καλλιεργούν και παράγουν, με τα τιμολόγια, χωρίς να συνδέεται με το πλαφόν που βάζει ο ΕΛΓΑ.
         ●  Δηλώσεις του ΟΣΔΕ: Απαιτούμε μα μην πληρώσει κανείς, να επιστραφούν τα χρήματα όσων πλήρωσαν. Έχει σοβαρή ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση γι' αυτό το παράνομο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, να σταματήσουν να κρύβονται και να ανέχονται αυτή την κατάσταση.
       ●  Είναι ξεκάθαρο ότι χτυπιέται συνολικά η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Περίπου το 50% των αγροτών δεν πληρώνει και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα υπάρχει πρόβλημα και με τις συντάξεις τους. Υπάρχει αύξηση των ασφάλιστρων από 26-74€ ανάλογα την κατηγορία που ασφαλίζεται κάποιος. Αύξηση στην εισφορά αγοράς φαρμάκων, 10€ ακόμη και για να γράψει μια συνταγή ο αγρότης, συνταξιοδότηση στα 67 που σημαίνει 49 χρόνια ασφάλιση για να πάρεις σύνταξη, μείωση των συντάξεων, καθώς η προνοιακή των 360€ θα μειώνεται κάθε χρόνο ώσπου να καταργηθεί το 2024, τότε η σύνταξη που θα παίρνει κάποιος που βρίσκεται στις ασφαλιστικές χαμηλές κατηγορίες θα παίρνει μικρότερη σύνταξη ακόμη και από την προνοιακή. Το 2012 ο ΟΓΑ παρουσίαζε έλλειμμα 508 εκατ. ευρώ, αυτό βάζει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα ακόμη και τη δυνατότητα καταβολής των συντάξεων. Αυτόματη μεταφορά στην παραπάνω ασφαλιστική κατηγορία με τη συμπλήρωση 3 χρόνων. Η κατάσταση στην Υγεία - Πρόνοια είναι τραγική και θα χειροτερέψει. Υποβάθμιση των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο, ειδικότητες καταργούνται, που αυτό σημαίνει κίνδυνος για την υγεία, περισσότερα έξοδα καθώς πρέπει να πάνε για εξετάσεις στα αστικά κέντρα που και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διεκδίκησης δημόσιας δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας, ουσιαστικών συντάξεων.                                                                                                                                                             Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση μαζί με ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, Εργατικά Κέντρα και άλλους φορείς. Αποφασίστηκε να κάνουμε σε κάθε περιοχή ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας που να αναδείξουμε μετά σε σύσκεψη φορέων και κόσμου τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν διεκδικώντας λύσεις. Συγκεντρώσεις μαζί με Λαϊκές Επιτροπές έξω από τα Κέντρα Υγείας, απαιτώντας δωρεάν εξετάσεις. Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στα καταστήματα ΟΓΑ μαζί με συνταξιούχους αγρότες και συμβολικές καταλήψεις σε όλη τη χώρα.
       ●  Επιβεβαιωθήκαμε για την κάθετη αντίθεσή μας στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ. Πέρα από τον ανταποδοτικό καθαρά χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι περιπτώσεις που δίνει αποζημίωση, αλλά και το ποσό των αποζημιώσεων. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση και στον ίδιο τον οργανισμό με έλλειψη προσωπικού, δεν καλύπτει τις ανάγκες. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με πρόεδρο του ΕΛΓΑ που θα θέσουμε ζήτημα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλιστεί επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους τόσο στην παραγωγή όσο και στο κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100%. Θα ζητήσουμε επίσης έκτακτη ουσιαστική αποζημίωση για τις καλλιέργειες που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές που οφείλονται σε φυσικά αίτια και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ όπως π.χ. η ακαρπία. Αντίστοιχα σε αυτές τις περιοχές που υπάρχουν τέτοιες ζημιές, αλλά και για ουσιαστική αποζημίωση όλων των ζημιών θα πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα.
       ●  Συζητήσαμε ιδιαίτερα για την κτηνοτροφία και εκτιμήσαμε ότι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στους κτηνοτρόφους. Υπάρχει μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών με παράλληλη μείωση των τιμών σε γάλα και κρέας και με μεγάλη καθυστέρηση από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες από 3 και πάνω μήνες στην αποπληρωμή των παραγωγών. Νέα χαράτσια όπως στα εμβόλια για το μελιταίο πυρετό που μόλις το 20% των ζώων ως τώρα έχει εμβολιαστεί, η κυβέρνηση το έχει σε ιδιώτες και χορηγεί μόνο το φάρμακο που σημαίνει θα πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι και παράλληλα αν δεν έχουν αποδεικτικό ότι έκαναν το εμβόλιο, δεν θα μπορούν να παραδώσουν γάλα. Υπάρχει πτώση παραγωγής γάλατος εξαιτίας της τιμής των ζωοτροφών. Προγραμματίζουμε περιοδείες και συσκέψεις με κτηνοτρόφους. Αποφασίστηκαν να γίνουν 4 μεγάλες συσκέψεις - ημερίδες για την κτηνοτροφία σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Το φθινόπωρο να προχωρήσουμε σε πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων.
       ●   Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στους νέους αγρότες που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις χωρίς αντίκρισμα, καθώς η ΚΑΠ, η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το μεγάλο κόστος παραγωγής και οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την ανεργία καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Τεράστια είναι η καθυστέρηση στην καταβολή του πριμ νέων αγροτών σε όσους μπήκαν στο πρόγραμμα το 2009 και απαιτούμε την άμεση καταβολή όλου του ποσού.
     ●    Συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που δεν μας ικανοποιεί και υπολείπεται των αναγκών και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Είναι κομβικό ζήτημα για τον προσανατολισμό και την αποτελεσματικότητα του κινήματος να δυναμώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες, να συγκροτηθούν νέοι που θα αγκαλιάζουν την πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων. Η εμπειρία των πρόσφατων μπλόκων έδειξε για μια ακόμη φορά πως όπου υπάρχουν αγροτικοί σύλλογοι με δράση και ζωντανή λειτουργία μπορούν να συσπειρώσουν τους αγρότες, να αποτελέσουν στήριγμα για τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμβασης και στόχοι συγκρότησης αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών σε πολλούς νομούς της χώρας καθώς και η συγκρότηση και λειτουργία τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ. Επίσης κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε με τις συσπειρώσεις των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ώστε να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του λαού μας και να δυναμώσει η κοινή δράση και κοινωνική συμμαχία όλων όσοι πλήττονται από τη βαρβαρότητα που ζούμε.
       ●  Για να γίνει πιο αποτελεσματική η δράση της ΠΑΣΥ και να καλυφθούν οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Λαχειοφόρος το φθινόπωρο και καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ενισχύσουν οικονομικά την ΠΑΣΥ και τους Αγροτικούς Συλλόγους.


                                            Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...