Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας, η διαδημοτική σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Καραμαριάς και Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Τραιανός Γιόντης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας Ζδρου Αικατερίνη, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας κ. Ιωάννης Στεφανίδης, ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας κ. Αναστάσιος Κελεσίδης και οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι Αλμωπίας και Έδεσσας.

Αρχικά στη Σύσκεψη ,συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Ο φιλοζωικός σύλλογος Έδεσσας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός διαδημοτικού κυνοκομείου, ενώ ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ελπίδα επισήμανε την ανάγκη συνύπαρξης μέσα στην κοινωνία ζώων και ανθρώπων και πρότεινε στους δήμους να ζητήσουν, με έγγραφα, επιχορηγήσεις για φάρμακα, εμβόλια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Στεφανίδης και ο κ. Ιωάννης Αραμπατζής, μέλος του Φιλοζωικού Αλμωπίας, πρότειναν οι κτηνίατροι της ΠΕ Πέλλας να βοηθήσουν τους δήμους στο θέμα των εμβολιασμών και των στειρώσεων των ζώων.
Ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας κ. Αναστάσιος Κελεσίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας διαδημοτικού κυνοκομείου και δήλωσε ότι για να κάνει η κτηνιατρική υπηρεσία στειρώσεις χρειάζεται και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε τόσο από τους πολιτικούς φορείς όσο και από τους φιλοζωικούς συλλόγους, η ανάγκη στείρωσης και εμβολιασμού όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, η ανάγκη καταγραφής τους αλλά και η ανάγκη δημιουργίας ενός διαδημοτικού κυνοκομείου.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του, ανέφερε ότι η  δημοτική Αρχή, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες δραστηριοποιείται  στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία του φιλοζωικού συλλόγου του Δήμου μας και με γνώμονα την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων και επισήμανε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά από τους τρεις όμορους Δήμους και όχι μεμονωμένα.
Οι Αντιδήμαρχοι ( αρμόδιοι στο τομέα των αδέσποτων) Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, συμφώνησαν να ζητήσουν επιχορήγηση από την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσουν από κοινού στη δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου και στον εμβολιασμό και την στείρωση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη απηύθυναν έκκληση στους συμπολίτες μας να αναλαμβάνουν την ευθύνη των ζώων τους και να μην τα εγκαταλείπουν, ώστε να μειωθεί ή και να εκλείψει εάν είναι δυνατόν αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο.

Παρακάτω, η εισήγηση του Δημάρχου Αλμωπίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ


Κυρίες και κύριοι Καλησπέρα,
σας ευχαριστώ ιδιαίτερα που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας.
Σύμφωνα με τον νόμο 4039 / 12 άρθρο 9, οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όλα όσα απαιτούνται να γίνουν και το πώς θα πρέπει να γίνουν  (περισυλλογή,  διαχείριση κλπ)  περιγράφονται στον νόμο.
Το ποιές είναι οι πραγματικές δυνατότητες των δήμων (οικονομικές, προσωπικού, κατάλληλων χώρων κλπ) το γνωρίζουν, δυστυχώς, μόνο οι δήμοι. 

Αντιμετωπίζουμε  εδώ και καιρό (αν όχι όλοι οι δήμοι, η πλειονότητα σίγουρα) το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων. Όπως σας είπα, μας έχει επιβληθεί το τι πρέπει να γίνει γύρω από αυτό το θέμα. Συγχρόνως όλοι μας θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα  για το καλό και την ασφάλεια, πρώτα από όλα, των συνδημοτών μας αλλά και για το καλό των ζώων γιατί ο πολιτισμός καθρεφτίζεται και στη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. 

Ο νόμος περιλαμβάνει, όπως θα γνωρίζετε τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα που καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ.


  
Ορίζει τα καταφύγια αδέσποτων ζώων ως χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψής τους και προβλέπει ότι η ίδρυση και λειτουργία τους θα διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978.


Μας λέει, επίσης, ο νόμος ότι, για την περισυλλογή τους συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς. Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, είναι μία άλλη συζήτηση.

Μάλιστα, τα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα άτομα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς, προβλέπεται να καθοδηγούνται και να ελέγχονται στο έργο τους από κτηνίατρο. Από κτηνίατρο ο οποίος ορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής του Δήμου, και όπου αυτή δεν έχει συσταθεί, από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του οικείου Δήμου ή από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Αναλύεται και η πορεία των αδέσποτων μετά την περισυλλογή, δηλαδή να οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Τέτοια καταφύγια όμως δεν υπάρχουν, τουλάχιστον με τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν οριστεί από το νόμο.

Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί ίσως το κλειδί για την, όσο το δυνατόν καλύτερη, συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος. Και στο σημείο αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε. 
Συνεχίζω και θα επανέλθουμε στα καταφύγια.

Προβλέπεται επίσης η εναλλακτική λύση για φιλοξενία των αδέσποτων ζώων σε καταφύγια  των δημοτικών κτηνιατρείων τα οποία επίσης δεν υπάρχουν, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά και για εύλογο χρόνο και εδώ υπάρχει θέμα, ως προς το ποια ιδιωτικά κτηνιατρεία υπάρχουν και για ποιο λόγο να φιλοξενήσουν τα ζώα, αλλά και ποιος ο εύλογος χρόνος, πόσο κοστίζουν αυτές οι υπηρεσίες και από που  τελικά θα τις πληρώσει ένας δήμος. 

Ο νόμος επίσης προβλέπει: κτηνιατρική εξέταση, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και την καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση.

Όλα καλώς γραμμένα, ιδανικά θα έλεγα αλλά, όταν οι δήμοι ματώνουν για να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινότητα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας τους, πώς θα αντεπεξέλθουν στην αναγκαία αλλά μεγάλου κόστους αυτή υποχρέωση ; 
  
Μετά όλα τα προηγούμενα (εξέταση, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση κλπ) τα ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου κρίνονται ότι είναι υγιή, επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε παρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.




Στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε και να δούμε εάν πραγματικά γίνεται αυτή επανένταξη «εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν τα ζώα» και αν έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα πριν αφεθούν ελεύθερα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, που ξεπερνά κάθε λογική και φανερώνει μία αρρωστημένη νοοτροπία, «μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι»


Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθημερινό και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών αλλά και για τις ζωές, γιατί για ζωές πρόκειται, των αδέσποτων ζώων που δεν φταίνε σε τίποτα. 
Έχουμε ένα σημαντικότατο κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο η πολιτεία μας λέει το τι, και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά  παραβλέπει το βασικότερο όλων, με ποιους πόρους θα κινηθούν οι δήμοι για να κάνουν όσα επιβάλλονται να γίνουν.
Ίσως το μόνο σημείο του νόμου, όπου διαφαίνεται ότι ο νομοθέτης ίσως αντιλαμβάνεται τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας των προτεινόμενων, είναι η πρόβλεψη για συνεργασία δήμων .      
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι  μπορούν να  ιδρύουν και να λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων». Όπως επίσης επιτρέπεται η συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους.
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

Στο σημείο αυτό αναγκαστικά πρέπει να σταθούμε, γιατί μία διαδημοτική συνεργασία, αυτή τη στιγμή, είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος .

Πιστεύω ότι μία διαδημοτική συνεργασία μπορεί να φέρει πολλά περισσότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το τι γίνεται σήμερα από τον κάθε δήμο ξεχωριστά. Επίσης, μία τέτοια συνεργασία μπορεί να ισχυροποιήσει τη φωνή μας απέναντι στην πολιτεία αλλά και να ακυρώσει πιθανές ενέργειες του ενός δήμου εις βάρους ενός άλλου.  


Προχωρώ σε κάποιες προτάσεις, για το πώς μπορεί να λειτουργήσει, και τι μπορεί να κάνει μία διαδημοτική συνεργασία .

 Οι προτάσεις φυσικά κατατίθενται για συζήτηση, με την οποία ενδεχομένως να προκύψουν βελτιωτικές αλλαγές αλλά και νέες προτάσεις.

Να αρχίσω με την ανάγκη δημιουργίας  ενός «Φορέα Προστασίας και Αντιμετώπισης των Αδέσποτων Ζώων» με τη συμμετοχή όλων των Δήμων. Ο φορέας θα συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και με τα φιλοζωικά σωματεία ή συλλόγους των περιοχών μας.  Θα υπάρχει αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων όλων όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Και είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε και να καταλήξουμε στην κατάρτιση ενός κοινού προϋπολογισμού όλων όσων  συμμετέχουν. Με αναλογική συμμετοχή του κάθε δήμου με βάση τα πληθυσμιακά του δεδομένα (θα εξετάσουμε και το θέμα της έκτασης και πόσο επηρεάζει) αλλά και τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που διαθέτει στα διοικητικά όριά του.
Επίσης, πιστεύω ότι θα μας διευκολύνει η υπογραφή ενός πρωτοκόλλου στο οποίο, εκτός από τους όρους συμμετοχής των Δήμων, των Υπηρεσιών και Φορέων, θα περιγράφονται και οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες όλων, για  όλα τα θέματα και ζητήματα.
Η προσπάθεια του φορέα θα πρέπει να κινείται σε τρεις άξονες:
1) Περισυλλογή, αποθεραπεία, εμβολιασμός, στείρωση, καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων ζώων
2) Την από κοινού λειτουργία και συντήρηση καταφυγίου.
3) Ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποιήσης και ανάγκης εθελοντικών δράσεων.    




Άλλες απαραίτητες ενέργειες :
α) Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα μόνιμης απασχόλησης κτηνιάτρου στο φορέα που ιδρυθεί.
β) Να γίνει σήμανση όλων των δεσποζόμενων ζώων και να καταγραφούν σε ειδικό βιβλίο οι ιδιοκτήτες τους.
γ) Ολοκλήρωση των εμβολιασμών όλων των ποιμενικών και κυνηγόσκυλων με αντιλυσσικά εμβόλια (προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό).



Φίλες και φίλοι,
Η λύσσα και οι εμβολιασμοί για την αντιμετώπισή της είναι ένα θέμα που δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση, αυτό είμαι βέβαιος ότι όλοι το αντιλαμβανόμαστε.
Γι’ αυτό θα πρέπει – πριν ακόμη από την ίδρυση και λειτουργία του φορέα που προτείνω – να κινηθούμε άμεσα.

Εμείς ως δήμος Αλμωπίας δεν έχουμε τις απαιτούμενες υποδομές για να αντιμετωπίσουμε άμεσα  το θέμα αυτό. Έχουμε όμως τη θέληση και τη διάθεση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, για να μην υπάρξουν κρούσματα, για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και ζώα.

Πιστεύω ότι συμμερίζεστε αυτό που λέω, γι’ αυτό και προτείνω να βρούμε, όλοι μαζί,  λύση σήμερα στο πρόβλημα αυτό και συντονισμένα να ξεκινήσουμε άμεσα τους εμβολιασμούς.


Όπως σας είπα υποδομές δεν υπάρχουν, διαθέτουμε έναν υπάλληλο που δίνει πραγματικό αγώνα για αυτό το θέμα και επαναλαμβάνω έχουμε τη θέληση - και δεν διστάζω να σας πω -  ότι είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίου, ακόμη και χωρίς άδεια, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην περιοχή μας.  

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, κάνουμε ότι είναι δυνατόν αλλά δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων και κριτική για όλα αυτά που δεν είναι δυνατόν να γίνουν γιατί δεν υπάρχουν, όπως έχω πει, οι υποδομές, ούτε οι πόροι. Και η κριτική γίνεται, τις περισσότερες φορές, από αυτούς που καταλήγουν σε απλές διαπιστώσεις και σε ανεδαφικές προτάσεις, έξω και πέρα από τη σημερινή πραγματικότητα.

Ευελπιστώ ειλικρινά, σήμερα να φύγουμε από εδώ έτοιμοι να ξεκινήσουμε δουλειά από αύριο κιόλας, για να γίνουν οι εμβολιασμοί όλων των ζώων γιατί η διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας δεν σηκώνει αναβολές, ούτε καθυστερήσεις.

Όσο για τη δημιουργία του φορέα που προτείνω, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, αλλά είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι έχουμε τη βούληση αλλά και την ικανότητα να ξεπερνάμε εμπόδια για το καλό των συμπολιτών μας, για το καλό των τοπικών μας κοινωνιών.

Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, πιστεύω ότι μπορούμε να αποφασίσουμε ότι, στις επόμενες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων μας να ληφθούν αποφάσεις 1) για τη συμμετοχή κάθε Δήμου με τη μορφή προγραμματικής σύμβασης και  β) για την απευθείας ένταξη του κάθε Δήμου στο πρόγραμμα στείρωσης το οποίο επιδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.



Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε καταλήξει σε πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το ποσό της πάγιας συμμετοχής κάθε Δήμου με βάση τα κριτήρια που θα έχουμε συμφωνήσει από κοινού.
Μόνο έτσι, θα μπορέσει να λειτουργήσει η διαδημοτική συνεργασία εντός του καλοκαιριού, και αυτό  θα πρέπει να το θέσουμε ως τον πρώτο στόχο μας, γιατί όπως είπα και νωρίτερα, η υγεία δεν σηκώνει αναβολές και καθυστερήσεις.

Σας ευχαριστώ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι και εφέτος θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις Κρατικού Προγράμματος, οι οποίες αποτελούν πρόγραμμα  κοινωνικοπρονιακού χαρακτήρα και απευθύνονται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι, ενδεείς, οικογένειες σε κρίση, μειονότητες, κλπ), που πλήττονται ιδιαίτερα από τη δημοσιονομική κρίση.
Κάθε παιδί πριν από την εγγραφή του θα εξετάζεται από γιατρούς Κρατικών Υγειονομικών Υπηρεσιών (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία,κλπ) και είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.
Για κάθε παιδί θα συμπληρώνεται η ειδική καρτέλα με όλα τα στοιχεία του παιδιού συμπληρωμένα.
Η σωστά συμπληρωμένη καρτέλα διευκολύνει τους αρμόδιους για την παρακολούθηση του παιδιού, ενώ είναι απαραίτητο στοιχείο για να βοηθηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη στατιστική παρακολούθηση του προγράμματος.
Σχετικά σας γνωρίζουμε ότι αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα.
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται μέχρι 14-6-2013 στο Δήμο Αλμωπίας και στο Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, στο τηλέφωνο 2384350207, κ. Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.
Κατά την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει οι γονείς να υποβάλλουν φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση καθώς και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.
Σε περίπτωση που επιλεγεί κάποιος κατασκηνωτής να συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 30,00 ευρώ σε λογαριασμό του Δήμου Πολυγύρου που θα του υποδειχθεί. Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών δεν θα πληρώνουν καθόλου συμμετοχή.


Στην κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης θα φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών για διάστημα 12 ημερών.








Από το Δήμο Αλμωπίας

GOOGLE ΚΑΙ FACEBOOK ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Google και Facebook κατηγορούνται για συνεργασία με κυβερνητικές υπηρεσίες

Εννιά εταιρείες φέρεται να συμμετείχαν στο πρόγραμμα PRISM της NSA. Τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των δεδομένων. Ποιες έχουν προχωρήσει σε διάψευση .



Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, Google, Facebook και Yahoo, δήλωσαν ότι δεν παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες "άμεση πρόσβαση" στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Washinton post που υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο πλαίσιο ενός απόρρητου προγράμματος συλλογής δεδομένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η Washinton post δημοσίευσε άρθρο υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) και το FBI "έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου", μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν "εξαγωγή" ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 9 εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων είναι οι Apple, Facebook, Google και Microsoft.

Η Google, η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, ανακοίνωσε ότι παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι είχε αφήσει ένα "ανοιχτό παράθυρο" στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ουδέποτε παρείχε τέτοιου είδους πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.

Από την πλευρά της η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει εθελοντικά σε οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα συλλογής δεδομένων και ότι συμμορφώνεται μόνο "με τις διαταγές για αιτήσεις ειδικών λογαριασμών".

Νωρίτερα, η Apple, η Yahoo και η εταιρεία Facebook αρνήθηκαν τις αναφορές της εφημερίδας ότι παρέχουν στις υπηρεσίες πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών τους.


Συλλογή δεδομένων μόνο "μη αμερικανών πολιτών" 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, δήλωσε ότι η νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από διαδικτυακές εταιρείες, επιτρέπει να θέτονται ως «στόχοι» μόνο "μη αμερικανοί πολίτες" εκτός της Αμερικής.

Απαντώντας σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν από τις εφημερίδες Washinton post και τη βρετανική Guardian, ο Κλάπερ δήλωσε ότι το περιεχόμενο των κειμένων περιέχει "πολλές ανακρίβειες", αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Post και η Guardian δημοσίευσαν την Πέμπτη άρθρα υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) και το FBI "έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου", μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν "εξαγωγή" ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Ο χορός του Ζαλόγγου και η εξέγερση στην Τουρκία.Ωραία, δεν υπήρξε χορός του Ζαλόγγου, ένας συνωστισμός ήτανε. Κι ούτε συμβαίνει μια αυθόρμητη εξέγερση στην Τουρκία – κατευθυνόμενα όλα από δεκαετιών σχέδια των αμερικανών είναι.


Και για να μην τρελαθούμε στη δημοκρατία και την ελευθεριότητα ας το πάρουμε απόφαση – προδιαγεγραμμένη η πορεία μας, το DNA μας γνωστό, γνωστό και το ποιόν μας.

Σήμερα, όμως, είδα σ’ ένα σπίτι στο νησί, στο ξύλινο ταβάνι, στη φωλιά που έχουν χτίσει εκεί δυο χελιδόνια, πέντε – 5 – χελιδονάκια μέσα να κελαηδάνε και να τιτιβίζουν, στρουμπουλά, έτοιμα σε λίγο για το μεγάλο ταξίδι στην Αφρική, χιλιάδες μίλια μακριά.
Η φωλιά, που χτίστηκε κλαρί-κλαρί, και στρώθηκε με πούπουλο-πούπουλο όσο να βγουν στον κόσμο τα νεογνά, από τους ακούραστους γονείς τους, να πηγαίνει ο ένας και να έρχεται ο άλλος, με τα δομικά υλικά στο ράμφος τους, θα μείνει άδεια.
Τα χελιδονάκια θα ταξιδέψουν, είτε κρατημένα σε κατάρτια πλοίων, είτε ακουμπισμένα σε μεγαλύτερα πουλιά, είτε με τις δικές τους δυνάμεις.

Κι εκεί μ’ έπιασε ένα παράπονο:
κι εμείς ζωντανά πλάσματα αυτού του μαγικού πλανήτη είμαστε. Δε μπορεί να μην έχουμε στάλα νοημοσύνη, στάλα τσαγανό. Να είμαστε μόνο προδιαγεγραμμένο DNA και προδιαγεγραμμένα δυστυχή σενάρια. Ας αφήσουμε τουλάχιστο το περιθώριο όλο και κάποια Σουλιώτισσα να έπεσε στο γκρεμό για λευτεριά, όλο και κάποιοι γείτονες να πολεμάνε την κρατική βία χωρίς να είναι εντολοδόχοι κανενός.

Και να το ζούνε κιόλας.


Βικτώρια Τράπαλη 




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝ ΛΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΑΣ ΤΕΞΑΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ 1.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ.


Ο τραπεζίτης και αυτοδίδακτος μαθηματικός D. Andrew Beal έχει αυξήσει το χρηματικό έπαθλο για όποιον καταφέρει να αποδείξει την εικασία που ανακάλυψε το 1993, όπως αναφέρει το Αssociated Press.
 Το χρηματικό έπαθλο του $1,000,000 θα δοθεί από την Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία σ' αυτόν που θα καταφέρει να αποδείξει πρώτος την εικασία του Beal, ένα παρακλάδι της απόδειξης του θρυλικού τελευταίου θεωρήματος του Fermat, που λύθηκε από τον Andrew Wiles το 1994.
 Το πρόβλημα που μπορεί να λύσει πολλά άλλα προβλήματα βρίσκεται ΕΔΩ
     Το τελευταίο θεώρημα του Fermat, που παρέμεινε άλυτο για εκατοντάδες χρόνια, διατυπώνεται ως εξής:
 τρεις θετικοί ακέραιοι αριθμοί a, b, και c δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την εξίσωση ax + bx = cx  για κάθε ακέραιο αριθμό x μεγαλύτερο από το δύο. 
Ο Andy Beal δούλευε πάνω στο τελευταίο θεώρημα του Fermat όταν σκόνταψε πάνω σ' ένα νέο πρόβλημα:
 Αν ax + by = cz όπου α, b, c, x, y και z είναι θετικοί ακέραιοι και x, y και z είναι όλοι τους μεγαλύτεροι από το 2, τότε οι α, b και c πρέπει να έχουν ένα κοινό πρώτο παράγοντα.
 Έτσι λοιπόν, όποιος καταφέρει να βρεί πρώτος μια απόδειξη στην εικασία του Beal, η οποία θα εγκριθεί από μια επιτροπή ορισμένη από την Αμερικανική Μαθηματική Εταιρεία, θα γίνει πλουσιότερος κατά $1,000,000. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Η ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ.



Ρόμπερτ Κένεντι/ Μια συγκλονιστική ομιλία/45 χρόνια από τη δολοφονία του .
Την επόμενη της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και δυο μήνες πριν από τη δική του δολοφονία εκφωνεί ένα σπουδαίο λόγο. "Η παράλογη απειλή της βίας". 
Αν και το θέμα του είναι το φυλετικό μίσος και η πολιτική βία, ο Ρόμπερτ Κένεντι μιλά για πολύ περισσότερα. Για την ματαιότητα των πλαστών διακρίσεων, την έννοια της συνεργασίας αλλά και για τον εξευγενισμό της σύντομης ζωής μας
.   Ο καλός φίλος Βασίλειος Χατζηωάννου μετέφρασε και μας έστειλε μερικά από τα καλύτερα σημεία αυτής της κλασικής ομιλίας. Εύκολα μπορείτε να  πιστέψετε ότι εκφωνήθηκε μόλις χθες.
     «Τα θύματα της βίας είναι μαύροι και λευκοί, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και γέροι, διάσημοι και άγνωστοι. Είναι, πάνω απ' όλα, άνθρωποι τους οποίους αγάπησαν και χρειάστηκαν άλλοι άνθρωποι. Κανείς, όπου κι αν ζει ή με ό,τι κι αν καταπιάνεται, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιος θα είναι ο επόμενος που θα υποφέρει από κάποια παράλογη πράξη αιματοχυσίας. (...)
 Όταν διδάσκεις έναν άνθρωπο να μισεί και να φοβάται τον αδελφό του, όταν διδάσκεις ότι ο αδερφός του είναι κατώτερος άνθρωπος λόγω του χρώματός του ή των πεποιθήσεών του ή των πολιτικών που πρεσβεύει, όταν διδάσκεις ότι εκείνοι που διαφέρουν από εσένα απειλούν την ελευθερία σου ή τη δουλειά σου ή την οικογένειά σου, τότε επίσης μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους άλλους όχι ως συμπολίτες, αλλά ως εχθρούς, να συναντάσαι με τους άλλους όχι μέσω της συνεργασίας, αλλά μέσω της επιβολής. Και (παράλληλα) μαθαίνεις να υποτάσσεσαι και να σε διαφεντεύουν άλλοι.
 Ας παραδεχτούμε τη ματαιότητα των πλαστών μας διακρίσεων μεταξύ των ανθρώπων και ας μάθουμε να βρίσκουμε τη δική μας πρόοδο στην αναζήτηση της προόδου των άλλων. (...) Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να χτιστεί πάνω στις δυστυχίες των άλλων. (...) Αυτή η σύντομη ζωή δεν μπορεί να εξευγενιστεί και να εμπλουτιστεί ούτε από το μίσος ούτε από την εκδίκηση.
 Η ζωή μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι πολύ σύντομη και το έργο που πρέπει να γίνει πάρα πολύ μεγάλο για να αφήσει αυτό το πνεύμα να ευδοκιμήσει στη χώρα μας. Η βία, εξάλλου, δεν μπορεί να κατανικηθεί ούτε με ένα πρόγραμμα, ούτε με ένα ψήφισμα. Μπορούμε όμως να θυμόμαστε, έστω για λίγο, ότι όσοι ζουν μαζί μας είναι αδέλφια μας, ότι μοιράζονται με μας την ίδια σύντομη ζωή. Ότι, όπως και εμείς, δεν επιδιώκουν τίποτα περισσότερο από την ευκαιρία να ζήσουν τις ζωές τους με σκοπό και ευτυχία, κερδίζοντας όποια ικανοποίηση και εκπλήρωση μπορούν να λάβουν.» 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.

Click on the slide!
Τρέμει η γη στο Αίγιο, καθώς από τις 21 Μαϊου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 500 σεισμοί μεγέθους μέχρι και 3,6 Ρίχτερ.
Την Τρίτη το πρωί σεισμολόγοι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έφτασαν στον Κορινθιακό κόλπο και μελετούν με ανησυχία το φαινόμενο.

«Εγκαταστάθηκαν τέσσερις νέοι σεισμογράφοι. Πρόκειται για ένα φαινόμενο με πρόσθετο επιστημονικό ενδιαφέρον», λέει στο newpost ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες περιγράφουν ως  «σμηνοσεισμούς», μικρούς σεισμούς δηλαδή που έρχονται σα σμήνη... όλοι μαζί.

«Στην περιοχή βρίσκεται ένα συνοθύλευμα ρηγμάτων, λίγο πιο βόρεια από το ρήμγα που είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό του 1995. Το φαινόμενο των σμηνοσεισμών δεν μας είναι καινούργιο, ενώ είχε συμβεί και πριν από έξι μήνες πάλι στον Κορινθιακό κόλπο, στην περιοχή του Ξυλοκάστρου. Όμως είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να παρακολουθούμε»,  λέει ο κ. Λέκκας.

Αυτό το συνοθύλευμα ρηγμάτων, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ενεργοποιήθηκε προκαλώντας τους εκατοντάδες σεισμούς που τρομοκρατούν το Αίγιο.

Το ερώτημα, λένε,  είναι αν οι δονήσεις είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τα μεγάλα, επικίνδυνα ρήγματα, με τα οποία εφάπτονται.

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ CONVERSE.

H απίθανη ιστορία των αθλητικών Converse!
Όσο τρελό και αν σας φανεί, όλα ξεκίνησαν από μια σαβούρα του μαρκήσιου Converse στη Μασαχουσέτη το 1909. Ο μαρκήσιος γλίστρησε στις σκάλες τραυματίζοντας σοβαρά το γόνατο του. Από τότε ο Converse, συνέλαβε την ιδέα των παπουτσιών που θα έχουν στο πέλμα τους λάστιχο, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης. Από το 1909 ξεκίνησε να φτιάχνει τέτοια παπούτσια για ενήλικες και παιδιά.

Το 1915, το Converse κατάφερε να γίνει διάσημο και στα γήπεδα του τένις. Παρόλο που το παπούτσι ήταν σταθερό και άνετο, οι πωλήσεις παρέμεναν σταθερές. Η εταιρία χρειαζόταν να φτιάξει ένα παπούτσι, για άθλημα που βρισκόταν πιο κοντά στο απλό κοινό. Το 1917, ήταν μια μεγάλη μέρα για την Converse, καθότι γνωρίστηκε με το μπάσκετ.

Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησαν τα All Star το 1966, έχουν πωληθεί πάνω από 800 δις ζευγάρια παγκοσμίως.

Μπορεί το 1910 να φαντάζει αρκετά μακριά, όμως ακόμη και τότε η εταιρία κατάφερνε να παράγει 4000 ζευγάρια ημερησίως.

Ο Chuck Taylor δεν είναι ο άνθρωπος που εφήυρε το διάσημο All Star, αλλά αυτός που το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Το 1910, όταν το παπούτσι είχε πρωτοβγεί στην αγορά, ο Taylor ήταν μπασκετμπολίστας για την ομάδα των Akron Firestones. Ήταν τόσο ευχαριστημένος από το παπούτσι και πίστεψε τόσο πολύ σε αυτό, που 11 χρόνια αργότερα, έγινε υπεύθυνος marketing στην Converse με αποστολή να προμοτάρει το παπούτσι σε όλη την Αμερική.

Το 1936, ο Taylor δεν ήταν απλά ένας πετυχημένος έμπορος, αλλά και ο άνθρωπος που χάρη στις δικές του προσπάθειες, το μπάσκετ έγινε Ολυμπιακό σπόρ. Τρία χρόνια αργότερα, είχε γίνει τόσο διάσημος στον μπασκετικό κύκλο, που η Converse αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα All Star(τότε γνωστό ως One Star) με τη δική του υπογραφή. Κάπως έτσι γεννήθηκε το παπούτσι θρύλος. Το Chuck Taylor All Star Shoe.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των ίδιων των Αμερικάνων που δεν γνωρίζει ότι η Converse είναι καθαρά αμερικάνικο προϊόν. Λόγω της επιτυχίας του στους Αφρο-Αμερικάνους, ο κόσμος πίστευε για πάρα πολλά χρόνια ότι η Converse, ανήκει σε επιχειρηματίες της Νότιας Αφρικής.

Ο Chuck Taylor έκανε την εμφάνιση του μέχρι και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προπονούσε την ομάδα της Αεροπορίας, ενώ έβγαλε και δικό του πρόγραμμα γυμναστικής για τους στρατιώτες. Αυτή η κίνηση για την Converse, ήταν κίνηση ματ. Σύντομα το Converse έγινε το επίσημο παπούτσι του Αμερικανικού Στρατού.

Το 1949 και αφού ο Πόλεμος είχε λήξει, ο Taylor παρουσίασε στην αγορά το διάσημο ασπρόμαυρο high top. Το παπούτσι έγινε συνώνυμο με το νεοσύστατο τότε ΝΒΑ και προμόταρε το παπούτσι, ως ένα αθλητικό αυστηρά για επαγγελματίες μπασκετμπολίστες.

Το 1957, ο κόσμος γνώρισε και το ασπρόμαυρο «χαμηλό» converse (low cut), που απευθυνόταν στο λιγότερο αθλητικό και πιο casual κοινό της Αμερικής.

Μέχρι το 1966, η Converse κατείχε το 80% της αγοράς υποδημάτων. Καθόλου άσχημα…

Στην δεκαετία του ’70 τα Converse γνώρισαν μεγάλες δόξες. Τα αθλητικά έγιναν τόσο δημοφιλή που οι ενήλικες αρνιόντουσαν να τα βγάζουν από τα πόδια τους! Όλοι αποζητούσαν το διάσημο look και την μοναδική αίσθηση. Την συγκεκριμένη δεκαετία, οι πωλήσεις διπλασιαζόντουσαν συνέχεια.

Η περίοδος 1980-1990 ήταν πολύ δύσκολη για την Converse. Η εταιρία άλλαξε πολλές φορές χέρια στη διοίκηση, καθώς πάρθηκαν πολλές κακές επιχειρηματικές αποφάσεις και μαζί με την απώλεια του μεριδίου από την αγορά, η Converse κήρυξε πτώχευση το 2001.

Παρότι όμως την πτώχευση, το εμπορικό τμήμα είχε κάνει καλή δουλειά. Η μάρκα ήταν γνωστή παγκοσμίως και πολύ καλά εδραιωμένη για να εγκαταλειφτεί. Η εταιρία αγοράστηκε, έκλεισε όλα τα εργοστάσια της στη Βόρειο Αμερική και μεταφέρθηκε στην Ασία. Η μάρκα επανιδρύθηκε με επιτυχία και το νέο αφεντικό, δεν ήταν άλλο από τον μεγάλο της ανταγωνιστή: τη Nike.

Ένα ακόμη παπούτσι-σταθμός στην ιστορία της Converse ήταν το περίφημο ‘‘Weapon’’ που κυκλοφόρησε το 1986. Το καθαρά μπασκετικό παπούτσι βγήκε σε πολλά διαφορετικά χρώματα για να ταιριάζει με το kit των ομάδων και προτιμήθηκε τόσο σε high, όσο και σε low cut. Η Converse γνώρισε μεγάλες πωλήσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο επανέκδωσε τις χρονιές 2002, 2008 και 2009.

Στη νεώτερη ιστορία του Converse, μετά τα 00’s, ανήκει και η σειρά Special Edition. Μοντέλα που έφεραν την υπογραφή διαφόρων καλλιτεχνών, κυκλοφόρησαν με τους Ramones, τους Clash, τους Metallica και τους Nirvana. To 15% των εσόδων, δόθηκε από την εταιρία για την αντιμετώπιση του HIV.

Ακόμη και αν γνώρισε δεκάδες αντιξοότητες, το παπούτσι του Chuck Taylor παραμένει διάσημο παγκοσμίως. Εκατομμύρια ζεύγη πωλούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο και σε αντίθεση με άλλα υποδήματα που χάνουν την δημοτικότητα τους και μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της μόδας, τα high ή low cut του Chuck Taylor συνεχίζουν να μένουν στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί πάνω από 800 εκατομμύρια ζευγάρια μέχρι σήμερα.

ΠΑΠΥΡΟΣ 1.200 ΕΤΩΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Πάπυρος 1.200 ετών ανατρέπει τα πάντα για τη Σταύρωση του Ιησού
Ολα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζουμε για τις τελευταίες ώρες του Ιησού πριν από τη Σταύρωσή Του έρχεται να ανατρέψει αιγυπτιακό χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών.
Το αρχαίο κείμενο διηγείται την ιστορία της Σταύρωσης με αρκετές αλλαγές στην πλοκή, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιησούς είχε την ικανότητα να τροποποιεί την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη και να γίνεται αόρατος.

Οπως αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής Χριστιανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ρέλεφ βαν ντε Μπρεκ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση του αρχαίου χειρόγραφου από τα κοπτικά, ο Ιησούς πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή Του με τον Πόντιο Πιλάτο, τον άνθρωπο δηλαδή που διέταξε την εκτέλεσή Του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου τους μάλιστα ο Πόντιος Πιλάτος φέρεται να Του πρότεινε να θυσιάσει τον δικό του γιο στη σταύρωση, όμως ο Ιησούς αρνήθηκε την προσφορά του, εξηγώντας του ότι θα μπορούσε να γλιτώσει και ο ίδιος από τη μοίρα Του, αν το ήθελε.

«Ο Πιλάτος τότε κοίταξε τον Ιησού κι εκείνος έγινε αόρατος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σε άλλο σημείο του αρχαίου χειρόγραφου εξηγείται και ο λόγος για τον οποίο ο Ιούδας χρειάστηκε να φιλήσει τον Μεσσία για να αποκαλύψει την ταυτότητά Του στους άντρες που είχαν πάει να τον συλλάβουν.

«Πώς θα τον συλλάβουμε, αφού δεν έχει συγκεκριμένη μορφή και η εμφάνισή Του αλλάζει; Μερικές φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες κόκκινος και κάποιες άλλες σταρένιος, άλλες πάλι κάτωχρος σαν ασκητής, κάποιες φορές νέος, κάποιες γέρος...» αναφέρει.

Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Αγιου Κύριλλου της Ιερουσαλήμ, ωστόσο ο καθηγητής Βαν ντε Μπρεκ θεωρεί ότι πιθανότατα έχει γραφτεί από κάποιον άλλον.

ΠΗΓΗ...www.briefingnews.g

"ΚΑΚΑ ΕΞΠΡΕΣ" : ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Δήμος στέλνει με κούριερ τις ακαθαρσίες των σκύλων στους ιδιοκτήτες τους!
Με την ονομασία Cacas Express (Κακά Εξπρές), ειδική δημοτική υπηρεσία της μικρής πόλης Brunete, λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Μαδρίτης, αναλαμβάνει να διατηρήσει τους δρόμους της πόλης καθαρούς με έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων.

Έχοντας βαρεθεί να μαζεύει τις ακαθαρσίες των δεσποζόμενων τετράποδων συντρόφων από δρόμους και πεζοδρόμια, η δημοτική αρχή αποφάσισε να τα αποστέλλει με κούριερ στους ιδιοκτήτες τους.

Πώς το κάνουν;

Ειδικοί δημοτικοί υπάλληλοι πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη του σκύλου μετά την πράξη της αφόδευσης, πιάνουν μαζί του κουβέντα, κάνουν πως θέλουν να μάθουν από περιέργεια τη ράτσα του σκύλου και το όνομα του ιδιοκτήτη, εν συνεχεία επιστρέφουν στη βάση τους, αποθηκεύουν τα στοιχεία στους υπολογιστές και κατόπιν στέλνουν με κούριερ τις ακαθαρσίες, τις οποίες έχουν προηγουμένως συλλέξει, στους ιδιοκτήτες των σκύλων, συνοδεύοντάς τις με προειδοποιητικό σημείωμα που τους γνωστοποιεί ότι την επόμενη φορά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΛΚΟΣ ΣΤΑ "Π.Ν."


Με τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο επιθετικό του Α.Σ. Πρόμαχοι Δημήτρη Σέλκο συνομιλήσαμε, μεσούντος του καλοκαιριού και εν αναμονή της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας.
Ο Δημήτρης την σεζόν, που μας πέρασε έπαιξε σαν βασικό δεξί χαφ και με τις επιτυχημένες του εμφανίσεις, άφησε πολλές ελπίδες και υποσχέσεις, τόσο για την ομάδα, όσο και για την περαιτέρω δική του προσωπική πορεία στον χώρο του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

- Ήταν μια δύσκολη περίοδος η περασμένη, αφού η ομάδα μου πρωταγωνιστούσε στον όμιλο και έπρεπε να είμαστε όλοι οι παίκτες σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο προπονητής μου με εμπιστεύτηκα και εγώ κατέβαλα όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω και να βοηθήσω, όσο μπορώ την ομάδα. Σε αυτό με βοήθησαν όλοι οι συμπαίκτες μου, τους οποίους και ευχαριστώ,
Για την ερχόμενη περίοδο, προετοιμάζομαι από τώρα, προσέχοντας την υγεία μου και διατηρώντας την φυσική μου κατάσταση. Είμαστε σε μεγαλύτερη κατηγορία φέτος, και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας όλοι, για να πάμε την ομάδα, όσο ψηλότερα γίνεται.
Τα σχέδιά μου είναι να κάνω μια καλή πορεία, η οποία θα με βοηθήσει να προχωρήσω  σε πιο μεγαλύτερες ομάδες και γιατί όχι σε επαγγελματικές.
Πρωταρχικός βέβαια στόχος μας είναι η σταθεροποίηση της ομάδας στον όμιλο  και κατ επέκταση, η ανάδειξη των πολλών νέων παιδιών, που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό  της ομάδας. Γι αυτό και φέτος θα χρειαστούμε την βοήθεια και την στήριξη όλων των φιλάθλων, για να ανεβάσουμε την ομάδα και το χωριό στην θέση που του αξίζει.


Ο Δημήτρης Σέλκος γέννημα-θρέμμα των Προμάχων, προέρχεται από μια κατ εξοχήν ποδοσφαιρική οικογένεια, και οι παλιότεροι θα θυμούνται τον πατέρα του Δήμο, ο οποίος μεγαλουργούσε στις ηρωικές εποχές πριν από δεκαετίες, με την ιστορική μας ομάδα στα πρώτα της βήματα.
Αξιοσημείωτη και η αγωνιστική παρουσία του Δημήτρη για κάποιες περιόδους και στον Εθνικό Αριδαίας, από τον οποίο και μεταπήδησε στον ΑΣ Πρόμαχοι
Σεμνό και φιλότιμο παιδί, ο οποίος μαζί με πολλούς συμπαίκτες του, αποτελούν και ενσαρκώνουν την ελπίδα του συλλόγου για μελλοντικές επιτυχίες.
Του ευχόμαστε υγεία και πολλά γκολ!.
ΤΖΑΚ-Δ.ΒΕΣΚΟΣ-ΜΠΟΥΜΠΕΣ-Δ.ΣΕΛΚΟΣ-ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΗΣ-Τ.ΠΕΤΣΚΟΣ-ΑΝΤΕΡΣΟΝ-ΚΑΠΤΑΙΝ-Σ.ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ
-Χ ΜΠΟΓΙΑΣ-Γ.ΚΟΥΣΑΤΑΛΗΣ-Γ.ΡΟΠΚΑΣ-ΓΙΑΤΣΟΣ-ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ-Γ.ΣΕΛΚΟΣ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ-ΜΕΛΕΤΗΣ

ΦΘΗΝΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΞΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!


15«Καταπληκτικά» χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα μιας μεγάλης κλινικής μελέτης στην Ινδία, στην οποία ένα φθηνό τεστ με ξίδι, το οποίο υποκαθιστά το τεστ Παπ, μείωσε κατά το ένα τρίτο τους θανάτους από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

«Είναι αξιοσημείωτο. Είναι καταπληκτικό. Ένα άκρως συναρπαστικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο Δρ Τεντ Τρίμπλ του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, κύριου χρηματοδότη της μελέτης.

Το τεστ του ξιδιού φαίνεται ότι υποκαθιστά σε ικανοποιητικό βαθμό το λεγόμενο τεστ Παπ και τις εξετάσεις για τους ιούς HPV που προκαλούν κονδυλώματα και μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου.

«Είναι απλά αδύνατο να προσφέρουμε τεστ Παπ στις αναπτυσσόμενε χώρες. Δεν έχουμε τα χρήματα» εξήγησε ο Δρ Σουρέντρα Σάστρι του Νοσοκομείου Τάτα στο Μουμπάι, επικεφαλής της μελέτης.

Στο νέο τεστ, το οποίο πραγματοποιείται από εθελοντές έπειτα από εκπαίδευση μόλις δύο εβδομάδων, o τράχηλος της μήτρας αλείφεται με αραιωμένο ξίδι, το οποίο αλλάζει παροδικά το χρώμα των μη φυσιολογικών κυττάρων. Τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι έτσι άμεσα εμφανή με το μάτι.

Η μελέτη έδειξε ότι το απλό, γρήγορο και φθηνό τεστ μείωσε κατά 31% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου, ο οποίος παραμένει ακόμα εξαιρετικά συχνός στην Ινδία, μια χώρα όπου πολλές γυναίκες δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ γυναικολόγο.

Αυτό σημαίνει ότι η εξέταση του ξιδιού θα μπορούσε να προλαμβάνει 22.000 θανάτους το χρόνο στην Ινδία.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο Σικάγο.

Η μελέτη ξεκίνησε το 1998 με τη συμμετοχή σχεδόν 76.000 γυναικών που υποβάλλονταν στην εξέταση ανά δύο χρόνια. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τις 76.000 γυναίκες της ομάδας ελέγχου, οι οποίες ενημερώθηκαν για τον καρκίνο στην αρχή της μελέτης και έλαβαν κουπόνια για δωρεάν τεστ Παπ -αν μπορούσαν να πάνε μέχρι το νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, ωστόσο οι ερευνητές της μελέτης είχαν να αντιμετωπίσουν εκτεταμένη καχυποψία στις φτωχές γειτονιές της Ινδίας -αρκετές γυναίκες ντρέπονταν να γδυθούν ή ανησυχούσαν ότι ο εξεταστής θα τους έκλεβε τα όργανα.

«Πολλές γυναίκες αρνήθηκαν να εξεταστούν. Κάποιες από αυτές πέθαναν αργότερα από καρκίνο» λέει η Ούσα Ντεβί, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία δεν έχει επισκεφθεί ποτέ γυναικολόγο.

Ήταν τυχερή που μπόρεσε να συμμετάσχει στη μελέτη, καθώς έπασχε από προχωρημένο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και υποβλήθηκε στη σωτήρια χειρουργική επέμβαση δωρεάν. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΥΜΙΑΜΑΤΟΣ.


15ΥΛΙΚΑ
1 κιλό λιβανόσκονη
100 γραμμάρια άρωμα [της αρεσκείας σας]
μαγνησία 0,5 κιλό περίπου [για 1 κιλό λιβάνι]

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη την λιβανόσκονη και το άρωμα καλά με το χέρι μας [βάζουμε γάντια γιατί θα ευωδιάζουμε για μέρες καθώς και ότι αγγίζουμε -δεν θα έχουμε αγιάσει είναι από το άρωμα]... Βάζουμε σε δεύτερη λεκάνη λίγο νερό και από πάνω βάζουμε την πρώτη με το λιβάνι κάνουμε κάτι σαν μπεν μαρι -και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας.

[Αυτό γίνεται γιατί η λιβανόσκονη  μόνο έτσι μπορεί να ψηθεί, αλλιώς καίγεται], ανακατεύουμε το μείγμα καλά καλά όσο αυτό ζεσταίνεται έως ότου το δούμε να κολαει στο χέρι και να γίνεται ελαφρά σκούρο.

Το κατεβάζουμε και το πλάθουμε κορδόνι, [αν δυσκολευόμαστε το κάνουμε μικρά μακρόστενα σχήματα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Όταν το δούμε ότι κόβεται το κόβουμε μικρά κομμάτια με το χέρι μας η’ με ένα ψαλίδι.

Αυτό που κόβουμε το ρίχνουμε στην μαγνησία.

Τέλος το κρισαριζουμε να μην έχει πολλή λευκή σκόνη [μαγνησία] πάνω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...