Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΥΛΟΤΟΜΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ανάστατοι είναι οι υλοτόμοι της Αλμωπίας , αφού , αυτοί τελικά είναι τα θύματα του εμπρησμού των τριών αυτοκινήτων  του Δασαρχείου και πληρώνουν τη νύφη, γιατί οι υπάλληλοι του Δασαρχείου δεν μπορούν να μετακινηθούν και σταματάν οι υλοτομίες .Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε, απασχόλησε την συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Δασάρχης Αριδαίας Νικόλαος Μέντης με εκπροσώπους υλοτόμων στο Δασαρχείο.

Ο δασάρχης αναφέρθηκε στο χρονικό του εμπρησμού των αυτοκινήτων και τις νόμιμες ενέργειες που έκανε για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών .
Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες που έγιναν ώστε να λυθεί άμεσα , έστω και προσωρινά το πρόβλημα με την παραχώρηση αυτοκινήτων από γειτονικά δασαρχεία. Πήρε την δέσμευση από τα δασαρχεία Εδεσσας ΄και  Γουμένισσας για την παραχώρηση ενός αυτοκινήτου. Ο Δήμος Αλμωπίας δια του Αντιδημάρχου Τάσου Θεοδωρίδη που ήταν παρών , δεσμεύτηκε να παραχωρήσει προσωρινά ένα αυτοκίνητο αφού προηγηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες .

Ο δασάρχης ενημέρωσε ακόμα τους υλοτόμους ότι ζήτησε κονδύλια , έτσι ώστε το Δασαρχείο να προβεί στην αγορά αυτοκινήτων , έστω και μεταχειρισμένων τα οποία υπάρχουν στην αγορά σε πολύ καλή κατάσταση και προσιτές τιμές.
Εμφανίστηκε κάπως δυσαρεστημένος , επειδή δεν υπήρξε καμία καταδίκη του εμπρησμού από την πλευρά τους. Οι υλοτόμοι δήλωσαν απερίφραστα ότι τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και θίγουν πρώτα τους ίδιους .

Δήλωσαν ακόμα, ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος και πρόκειται σύντομα να προβούν και σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να βρεθεί άμεση και μόνιμη λύση . Αποφάσισαν να συναντηθούν με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας και να ζητήσουν την άμεση συνδρομή του στο πρόβλημα.
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας Γιάννης Στεφανίδης , δήλωσε ότι διαθέτει τα οχήματα του Συλλόγου για την εξυπηρέτησή τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούσε να γίνει  δεκτό για νομικούς λόγους όπως είπε ο δασάρχης. 




ΠΗΓΗ...http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


Νέο περιστατικό κατά του Δασαρχείου Αριδαίας. Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου με αποτέλεσμα να καούν 3 από τα συνολικά 5 αυτοκίνητα της Υπηρεσίας.


Ο τρόπος του εμπρησμού δεν έγινε ακόμα γνωστός. Δύο αυτοκίνητα έχουν καεί ολοσχερώς και ένα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Είναι σαφές τουλάχιστον ότι τέτοιου είδους «αναβαθμισμένες» επιθέσεις ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες, που είχαμε κατά το παρελθόν, κατά Δασικών Υπαλλήλων και Δασικών Υπηρεσιών. Επειδή οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν. Όμως ακόμα και τόσο σοβαρές επιθέσεις εναντίον μας και εναντίον των Υπηρεσιών μας, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι κάνουμε σοβαρή και σωστή δουλειά.

Φυσικά ένα είναι σίγουρο. Ότι σε καμιά περίπτωση ακόμα και τέτοιου είδους επιθέσεις, δεν μας πτοούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, όπως κάθε μέρα άλλωστε.
Απομένει βέβαια το ερώτημα το πόσο γρήγορα η Διοίκηση θα αναπληρώσει τα αυτοκίνητα που κάηκαν.

Αυτά για τώρα….

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.


           Ο Πρόεδρος                    Γραμματέας Τύπου                 Ο Γεν. Γραμματέας
                                                    & Οργανωτικού
               Τ.Υ.                                       Τ.Υ.                                           Τ.Υ.
    Γεώργιος Παπαδιάς               Κων/νος Κατσούδας             Αλέξανδρος Φλώτσιος
    Δασαρχείο Πεντέλης             Δασαρχείο Θεσ/νίκης             Δ/νση Δασών Αθηνών

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

«Προκαταβολές αποζημιώσεων τώρα στους κατεστραμμένους παραγωγούς»!

          Εσπευσμένα, παρά τις υποχρεώσεις του στη Βουλή, επέστρεψε από την Αθήνα ο Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν, τις τρομακτικές συνέπειες της θεομηνίας που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας, δενδροκαλλιέργειες, κηπευτικά και άλλες καλλιέργειες, σε εκτεταμένες περιοχές του Νομού μας. Ειδικότερα σε περιοχές που συνορεύουν με τον Νομό Ημαθίας.
          Οι ζημιές είναι τεράστιες. Η σφοδρή χαλαζόπτωση – τόσο σε ένταση όσο και σε μέγεθος χαλάζης – αποτέλειωσε ό,τι είχε απομείνει από την ακαρπία και την καρπόπτωση εξ αιτίας του παγετού της 17ης Μαρτίου – όχι μόνον σε καρπούς αλλά και σε φυτικό κεφάλαιο. Κόποι μιας χρονιάς χάθηκαν ολοκληρωτικά, οι ελπίδες για ένα έστω ελάχιστο εισόδημα φέτος εξανεμίστηκαν, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βυθιστεί σε απόγνωση.
Άμεσα ο Βουλευτής επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, μετέφερε το φοβερό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι πληγέντες παραγωγοί. Έλαβε δε τη διαβεβαίωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, ότι το απόγευμα της Τετάρτης, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για να σχηματίσει και προσωπική αντίληψη για το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε επίσης, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να περιληφθούν η ακαρπία και η καρπόπτωση στους κινδύνους που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Υπογράμμισε μάλιστα ότι, σήμερα παρά ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική η ανάγκη για τροποποίηση του ασφαλιστικού Κανονισμού, και η προσαρμογή του στις σημερινές και συνεχώς επιδεινούμενες κλιματικές αλλαγές και στις καταστροφικές συνέπειές τους στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε να υιοθετηθεί η δική του πρόταση Νόμου και στην οποία υπάρχει άρθρο που προβλέπει: Όταν έχουμε μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές – όπως η χαλαζόπτωση της Δευτέρας που έπληξε όχι μόνον την Πέλλα αλλά και όμορους Νομούς – να δίδονται αμέσως προκαταβολές στους πληγέντες, ώστε να επιβιώσουν οι οικογένειές τους αλλά και οι τοπικές κοινωνίες και, βέβαια, να ανταποκριθούν στις μεγάλες υποχρεώσεις τους και να μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.  
   



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                        11/06/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τη δραματική κατάσταση λόγω των σοβαρών ελλείψεων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

           Επικίνδυνη έχει καταστεί η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτό. Με πρόσχημα το «νοικοκύρεμα» και τον «έλεγχο της σπατάλης στο Ε.Σ.Υ.» η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά στην συρρίκνωση και του Γ.Ν. Γιαννιτσών, με περικοπή και κατάργηση των κλινών που με τη σειρά τους οδηγούν σε αντίστοιχη μείωση του ανάλογου προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες και ειδικότητες.
           Συγκεκριμένα, μετά την τροποποίηση του οργανισμού (30.04.2012) του νοσοκομείου, μειώθηκαν οι κλίνες από 248 σε 175 (στην παιδιατρική κατά 10, δηλαδή από 30 σε 20 και στην καρδιολογική επίσης κατά 10, φτάνοντας έτσι τις 18). Επακόλουθα μειώθηκαν και οι θέσεις των ειδικών γιατρών του Ε.Σ.Υ. κατά 26, δηλαδή από 95 σε 69. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο παιδιατρικό τμήμα καταργήθηκαν οι 2 από τις 6 θέσεις.
Σε συνέχεια των παραπάνω, ακολούθησε η τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, η οποία αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τμήματα νευραλγικής σημασίας όπως το ακτινολογικό, την καρδιολογική κλινική και το παιδιατρικό τμήμα, καταργώντας από μια θέση ειδικού γιατρού.
Αν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προστεθούν οι ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό κ.α.) γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της συρρίκνωσης και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς. 
Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχουν αποδυναμωθεί ή έχουν κλείσει αντίστοιχα τμήματα και κλινικές σε άλλα όμορα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα αυξάνεται συνεχώς η νοσηλευτική κίνηση παρουσιάζει αυξητική τάση και η ποσοστιαία κάλυψη των κλινών, ιδιαίτερα στο παιδιατρικού τμήματος, βρίσκεται στο 102% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.      
Ειδικά για την παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση υπ αριθμ 7540/06.04.2012.
Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και εμπορευματοποίησής της, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που συνεχίζει και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου φορτώνοντας με δυσβάσταχτο «κόστος» τη λαϊκή οικογένεια και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,  ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ.


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση του ΕΛΓΑ ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Τρύφωνα Τσαντάκη και στελέχη της Διεύθυνσης πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι χθες το απόγευμα (10/6).

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν κτήματα και αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλατάδων, Λιπαρού, Καλυβίων, Αρσενίου, Πετριάς, Σκύδρας, κ.ά. και προχώρησαν σε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών, ενώ συνομίλησαν και με πολλούς παραγωγούς. 

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Κουνδουρά στην Τοπική Κοινότητα Αρσενίου,  προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός των υπηρεσιών για την άμεση προώθηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις των παραγωγών. Για τη διευκόλυνση του έργου των ελεγκτικών υπηρεσιών και την επίσπευση των διαδικασιών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι υπηρεσίες και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας μπορούν να συνδράμουν στο έργο του ΕΛΓΑ. 


Εξάλλου, κλιμάκια γεωπόνων της Π.Ε. Πέλλας σάρωσαν τις πληγείσες περιοχές και τα συγκεντρωθέντα στοιχεία, μαζί με εκτιμήσεις για τις καταστροφές, πρόκειται να διαβαστούν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ



Ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στις 13/05/2013 στη Βουλή, ζητούσε από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την άμεση διευθέτηση μιας σειράς εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως το θέμα της πρόσληψης των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ζητήματα εποχικών πυροσβεστών.
Απαντώντας στον Γιώργο Καρασμάνη  ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Δένδιας μεταξύ άλλων αναφέρει:
Όσον αφορά την εκκρεμή πρόσληψη των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών:
«…Την παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία πρόσληψής τους και προς τούτο συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος ».
Όσον αφορά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τα ζητήματα των εποχικών πυροσβεστών:
«…Σε ότι αφορά στην πρόσληψη 1.500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης κατά την αντιπυρική περίοδο έτους 2013, σας πληροφορούμε ότι…. εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ( μέχρι 5 μήνες ) και το σχετικό τροποποιητικό π.δ. βρίσκεται στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών πρόσληψης των 4.000 επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και έχουν προσληφθεί 131 πρώην εποχικοί πυροσβέστες και 32 ιδιώτες επιλαχόντες. Αναφορικά με τους επιπλέον 1.000 εποχικούς πυροσβέστες, δεν είναι δυνατή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η πρόσληψή τους διότι δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις…».




ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010»


Στη συζήτηση της ολομέλειας για τη ψήφιση του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε τη συμβολή που έχουν οι Έλληνες πολίτες πρώτον, στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για έξοδο της χώρας από την κρίση και δεύτερον, στην επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Βουλευτή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων και ψηφίστηκε από τη Βουλή είναι σημαντικό γιατί ανακουφίζει  τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και θεσπίζει με νόμο τις σχέσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες.

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή.

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι,
Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα αφορά ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και κινείται στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης και διευκόλυνσης των πολιτών που έχουν δάνεια.
Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο παρόν σχέδιο νόμου είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η σημερινή κυβέρνηση κατανοεί το μεγάλο βάρος που έχουν σηκώσει οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η οικονομική κρίση ανέτρεψε τη συνολική κατάσταση της χώρας και άλλαξε σημαντικά την καθημερινότητα των ελλήνων. Πρώτο μέλημα της σημερινής κυβέρνησης ήταν η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας.
Αυτό ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα που έπρεπε να γίνει για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το μεγάλο βήμα που αποκατέστησε την αξιοπιστία μας ως χώρα, και τα επόμενα στην κατεύθυνση της οικονομικής σταθεροποιήσης έγιναν με τη συμβουλή, με τις θυσίες μισθωτών, συνταξιούχων και μεγάλης μερίδας του λαού μας. 
Άνθρωποι που, με βάση τα μέχρι προ κρίσης δεδομένα, είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους και το μέλλον τους διαφορετικά.
Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας απέναντι σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας είναι να ληφθούν αποφάσεις, στα πλαίσια φυσικά των δυνατοτήτων της οικονομίας, ώστε να προχωρήσουμε σταθερά και με σχεδιασμό στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.
Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας που γίνεται σήμερα από πλευράς κυβέρνησης ώστε να μικρύνει το κόστος που επωμίζονται οι συμπολίτες μας.
Οι δύο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου, όπως προβλέπονται, στοχεύουν στη ελάφρυνση των συμπολιτών μας και αφορούν:
Πρώτον, στη διευκόλυνση των κοινωνικών ομάδων τα εισοδήματα των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις. Αφορά στους άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Δεύτερον, στη νομοθέτηση  των σχέσεων ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου οι τράπεζες να υποχρεούνται βάση νόμου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών.
Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα για ρύθμιση των δανείων σε όλους αυτούς που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά η οικονομική συγκυρία δεν τους επιτρέπει σήμερα να ανταπεξέλθουν.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες και εκφράζονται με ξεκάθαρο τρόπο.

Βήμα βήμα προχωρούμε στην σταθεροποιήση της οικονομίας,  που φυσικά δεν είναι κάτι εύκολο και απλό γιατί απαιτεί αναδιάρθρωση εκσυγχρονισμό και μεγάλες αλλαγές.

Σήμερα δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για μία νέα Ελλάδα με επίκεντρο τον πολίτη, τη βιώσιμη οικονομία και την ανάπτυξη.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος που διανύουμε είναι δύσκολος και μακρύς, γι’ αυτό και σηκώνουν το βάρος του μέλλοντος της πατρίδας που τους αναλογεί, αλλά πολλές φορές είναι δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους.

Σε αυτή την αδικία καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα με αυτό το σχέδιο νόμου και αύριο, όταν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, με άλλους νόμους, ενέργειες και δράσεις

Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται, πολύ καλά,  την αναγκαιότητα δομικών αλλαγών και ξέρουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και μόνο μπροστά

Η αντιπολίτευση όμως, συνεχίζει να ποντάρει στην αποτυχία όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά της χώρας.

Γι’ αυτήν την αντιπολίτευση  η εθνική προσπάθεια, οι θυσίες των ιδίων των ελλήνων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.  

Γιατί η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι πολίτες της στερούν την προοπτική κατάληψης της εξουσίας. 

Καμία υπευθυνότητα, καμία απολύτως συμφωνία, καμία ρεαλιστική πρόταση.
Αποφασιστική εμφανίζεται μόνο στο να απορρίπτει  κάθε πρόταση μας με ένα όχι. Και να αρνείται κάθε συμμετοχή στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

 Το έχουμε πει όμως και θα το επαναλάβουμε και πάλι, δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε Κύριοι Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να παίζετε με τις τύχες του ελληνικού λαού.

Οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Θα μας βρείτε αντίθετους σε κάθε υπονόμευση της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση, απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιστροφής στην κρατικοδίαιτη χώρα των συντεχνιών και της αναξιοκρατίας.

Εμείς, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε μπροστά και μόνο μπροστά, ότι και να κάνετε αυτή την πορεία δεν θα την ανακόψετε.

Κυρίες και Κύριοι,

Οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ποια είναι η μόνη ρεαλιστική πορεία στο αύριο.
Η μέχρι τώρα επιτυχία της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και βαθιάς πίστης ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, και τα καταφέρνει.
Οι καλές αξιολογήσεις και οι θετικοί δείκτες έχουν αλλάξει την ψυχολογία. Επαναφέρουν τη σταθερότητα και δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης. Κάτι που η οικονομία μας το έχει ανάγκη τόσο στο εσωτερικό  όσο και στο εξωτερικό.
Και βέβαια μας δίνουν την δυνατότητα να μεριμνήσουμε και για την ίδια την κοινωνία. Να διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας καλύτερες συνθήκες και όρους. Μας δίνουν τη δυνατότητα να καταθέτουμε σήμερα ένα νομοσχέδιο που είναι προς όφελος των πολιτών και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Σας καλώ λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να υπερψηφίσετε το παρόν νομοσχέδιο.

Σας ευχαριστώ.

ΚΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ...ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ!!!


Τον Αχιλλέα, το κεντρικό πρόσωπο στην Ιλιάδα του Ομήρου και μια από τις πιο γνωστές μορφές της Ελληνικής Μυθολογίας προσπαθούν να “οικειοποιηθούν” οι σκοπιανοί.
Με άρθρο της στο mn.mk, η Αντζελίνα Μάρκους, συνταξιούχος καθηγήτρια φιλοσοφίας (!) στα Σκόπια, ισχυρίζεται ό,τι ο Αχιλλέας, ή καλύτερα ο… Ахил Мирмидонци (Αχίλ Μιρμιντόντσι),  ήταν “Μακεδόνας”.
Με εικασίες απίστευτης γελοιότητας, η αρθρογράφος προσπαθεί να συνδέσει τον Αχιλλέα με τους σημερινούς Σκοπιανούς αναφερόμενη σε πανάρχαιο έθιμο των Μυρμιδόνων που υποτίθεται έχει…παραμείνει ως σήμερα στα Σκόπια.
Μάλιστα οι Μυρμιδόνες αναφέρονται από την Μάρκους ως μια “ένδοξη φυλή της Μακεδονίας”.
 Ο δε Αχιλλέας αναφέρεται ως υιός κάποιου Пелеј (προφανώς η σλαβική εκδοχή του Πηλέα) και γίνεται στο κείμενο αναδρομή στον θρύλο του.




ΠΗΓΗ...http://history-of-macedonia.com

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013 . Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  ανακοίνωσε τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Ο αριθμός των εισακτέων έχει βασιστεί στις εξής παραμέτρους:
•             στον αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
•             στο μέσο ετήσιο αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για τουλάχιστον μία πενταετία
•             στις προτάσεις των Ιδρυμάτων, όπου αυτές υπήρχαν.
•             στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας που υλοποιήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ανέρχεται στις 69.288 εκτός των κάτωθι ειδικών κατηγοριών.
eisakteoi
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα, παρότι τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 25%, μειώνεται κατά 8,94%.
Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76% ,ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%.
Παράλληλα στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20% .


ΠΗΓΗ...
http://www.newsbomb.gr

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ.



Άψυχο κουφάρι στον κάδο απορριμάτων.
Κομμάτια μεταλλικά στο κρανίο του.
Τα μάτια ερμητικά κλειστά.
Στόματα ραμμένα, σφραγισμένα.

Μεγάλες σακούλες απορριμάτων
γεμάτες με φωνές.
Κατεύθυνση προς τον χείμαρρο.
Υπερπληθυσμός.Τρομακτικός θάνατος.

Στο γειτονικό χωριό, απόμερα
στάθμευση αυτοκινήτου.
Βλέμμα δεξιά-αριστερά.
Πεδίο ελεύθερο, δεν μας βλέπουν.
Στριγγλιές ελαστικών.Εγκατάλειψη.
Μάτια απορημένα σε παρατηρούν.

Μικρά παιδιά, στην μεγάλη αυλή.
Φωνές χαρούμενες,
ο φίλος του ανθρώπου, χαρά στο σπίτι.
Χρόνια αργότερα, βαρεμάρα.
Αποστολή εξετελέσθη.Ο φίλος περιττός.
Εξοστρακισμός.

Κυνήγια πολλά, θηράματα άφθονα.
Υπερηφάνεια για τον Τζάκ. Καύχημα.
Πλήρωμα του χρόνου, ανικανότητα.
Άχρηστος, ψοφίμι.Ντροπή.
Εξοστρακισμός ή ευθανασία.

Ειδήσεις, σοκ, αποτροπιασμός.
Κατάρες, βρισιές και απειλές.
Υποκρισία, φαρισαϊσμός.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ





"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
"Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνον απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη.
Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις μας με αυτούς που είναι στο έλεος μας: τα ζώα. Κι εδώ είναι που τοποθετείται η μεγαλύτερη αποτυχία του ανθρώπου, μια καταστροφή βασική, από την οποία απορρέουν όλες οι υπόλοιπες."

Milan Kundera




ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ, ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ.

«Ζήτησαν την άμεση αντίδραση από τον Οργανισμό»

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη  Έξαρχο με αντικείμενο την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, και την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στις καλλιέργειες, πραγματοποίησαν οι Βουλευτές, Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής και Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Οι Βουλευτές ενημέρωσαν για το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησαν να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη στήριξη των πληγέντων αγροτών. Μάλιστα, οι Βουλευτές τόνισαν προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τα περυσινά τιμολόγια παραγωγής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι συνεργεία του ΕΛΓΑ καταγράφουν ήδη τις ζημιές που προκλήθηκαν ενώ άμεσα τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.


Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχε και ο κ. Ευάγγελος Τσαγκαλίδης, Διευθυντής Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών, όπου ενημέρωσε αναλυτικά για το πρωτοφανές φαινόμενο, κάνοντας λόγο για μια «υπερκυτταρική  καταιγίδα που αναπτύσσεται κυρίως σε θαλάσσιες  περιοχές με υψηλή υγρασία, ένα φαινόμενο που έχει να συμβεί από το 2007, όταν τότε είχε πλήξει την Χαλκιδική. 

ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό Η «κοινωνική» πολιτική του κράτους οδήγησε πολλούς πολίτες να κάνουν αναγκαστική «ελεύθερη πτώση» στο κενό. 

Η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν ούτε στα πάγια έξοδά τους, όπως το νερό και η ΔΕΗ

Ο ηλικιωμένος κ. Γιάννης Σιακαμπένης, με γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι και με την εξόφληση ή τον διακανονισμό του νερού.

Έχει πουλήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τα ζώα του για να μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του και για τα φάρμακα της γυναίκας του. Και τώρα πουλάει το τρακτέρ του για να πληρώσει ακόμη και τα φάρμακα της γυναίκας του που τα χρωστάει.

Απευθύνθηκε μόλις χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον διακανονισμό και να επισημάνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του έδωσαν ένα μήνα προθεσμία για να μπορέσει να κάνει κάποιο διακανονισμό, αλλά το ζήτημα είναι πιο βαθύ και επί της ουσίας οφείλεται στις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας.

Αρμόδιοι από πολλές κατευθύνσεις που αποφανθήκαμε για να δούμε τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, μας διαβεβαίωσαν πως εξαντλούν κάθε περιθώριο, αφού συζητήσουν πρώτα με τον εκάστοτε οφειλέτη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ΔΕΥΑ Αγρινίου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, είναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα μόνο για τον προ Καλλικράτη Δήμο Αγρινίου και οι περιοχές που εντάχθηκαν στον δήμο Αγρινίου, όπως τα Σιτόμενα, από το νομοσχέδιο του Καλλικράτη και έπειτα, αρμόδια υπηρεσία είναι η οικονομική του δήμου Αγρινίου.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναμένει ακόμα στο ακουστικό του την απάντηση από υγειονομική επιτροπή από την οποία έχει περάσει η σύζυγός του με χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί στις ευαίσθητες εκείνες κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε τρέχοντα έξοδα.

Ο ίδιος απελπισμένος δηλώνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε εάν οι υπηρεσίες δεν σκύψουν με ανθρώπινη ευαισθησία στο πρόβλημά του:

Γιάννης Σιακαμπένης. Μετά την πώληση των ζώων του τώρα παίρνει σειρά το τρακτέρ του για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα είναι σε παρόμοια κατάσταση.



Μάνια Τσαβλίδου





ΠΗΓΗ... http://www.ramnousia.com

PUNKS ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.





Η είδηση δεν είναι καινούρια, οι φωτογραφίες ωστόσο παραμένουν εντυπωσιακές. Πριν από δύο περίπου χρόνια η αστυνομία της Ινδονησίας προέβη σε μαζικές συλλήψεις punks μετά από συναυλία στην – συντηρητικότερη ίσως επαρχία της χώρας, Banda Aceh.
Με την κατηγορία ότι η εμφάνιση και το life style τους προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν την συναυλία οικονομικής ενίσχυσης, που σκοπό είχε να βοηθήσει ένα γειτονικό ορφανοτροφείο, και συνέλαβε 65 punk rockers. 

Τα παιδιά οδηγηθήκαν στην συνέχεια σε στρατόπεδα εκπαίδευσης της τοπικής αστυνομίας όπου τους κουρέψανε και τους ανάγκασαν να αλλάξουν ρούχα, αφού πρώτα υποχρεώθηκαν να κάνουν μπάνιο σε αγιασμένα(;) νερά για να εξαγνιστούν. Τα κορίτσια αναγκάστηκαν να φορέσουν μαντήλα.


Η κίνηση αυτής της Ινδονησιακής αστυνομίας ήταν μία από τις πολλές προσπάθειες συμμόρφωσης των κατοίκων του Aceh στον Ισλαμικό Νόμο. 

Η μικρή αυτή επαρχία είναι και η μόνη όπου οι τοπικοί άρχοντες έχουν επιβάλει από το 2005 το καθεστώς του Ισλαμικού Νόμου, σε ολόκληρη την Ινδονησία των 240 εκατομμυρίων μουσουλμάνων κατοίκων.. 
Μετά από αποκατάσταση και συμμόρφωση διάρκειας 10 ημερών ( θρησκευτικά μαθήματα, στρατιωτική εκπαίδευση κτλ..) οι πανκς ήταν ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους..






ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΟΥ;


Η ελληνική νομοθεσία είναι λίγο «γκρίζα ζώνη» στα μαχαίρια. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Αν κάποιος πιαστεί να οπλοφορεί με μαχαίρι θα γίνει δικαστήριο και εκεί θα αποφασιστεί η αθωότητα του ή το αντίστροφο.
Εν γένει το ίδιο μαχαίρι γίνεται νόμιμο ή παράνομο ανάλογα με το εκάστοτε περιβάλλον του:
Ο κρεοπώλης με το μπαλτά του είναι καθόλα νόμιμος μέσα στην επιχείρηση του, αλλά όχι και σε μια καφετέρια.
Ο κηπουρός μπορεί να κραδαίνει άνετα ένα «μασέτι» σε ένα παρατημένο κήπο καθαρίζοντας κλαδάκια, αλλά είναι 100% παράνομος με το ίδιο μαχαίρι σε ένα λεωφορείο.
Ο κυνηγός κουβαλάει ελεύθερα το μαχαίρι επιβίωσης για να γδέρνει και να καθαρίζει τα θηράματα ή για οποιαδήποτε άλλη μικροδουλειά στο κυνήγι – δεν μπορεί να κάνει όμως το ίδιο και σε ένα εστιατόριο.
Όταν λοιπόν μεταφέρετε μαζί σας ένα μαχαίρι (ή το αποθηκεύετε στο σπίτι), πρέπει πάντα να υπάρχει μια λογική εξήγηση για την ύπαρξη του, στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο.
Έχοντας μιλήσει με αστυνομικούς για το θέμα αυτό, κατέληξα στα εξής:
Θεωρείστε τα 12cm μήκους λάμας σαν γενικό «μπούσουλα». Πάνω από 12cm και το μαχαίρι στα μάτια του νόμου (αρχίζει να) φαίνεται σαν όπλο.
Μην αγοράζετε ποτέ μαχαίρια με χτυπημένο πάνω τους αριθμό όπλου, όπως έχουν κάποιες ξιφολόγχες και όχι μόνο. Ο αριθμός όπλου ξεκαθαρίζει το προφανές: Ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο σχεδιάστηκε για όπλο, και ο κάτοχος του οπλοφορεί. Μακριά λοιπόν!

Η ιδανική λύση, αν κάποιος χρειάζεται μαχαίρι πάνω του, είναι ο ελβετικός σουγιάς. Χιλιάδες πιθανές χρήσεις, καλή ποιότητα και πολύ λογική τιμή. Το συγκεκριμένο εργαλείο το συστήνω ανεπιφύλακτα, μέχρι και οι αστροναύτες έχουν! Δυστυχώς δεν μπορείτε να το έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.





ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.

ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.


ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.


ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.


Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας


Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.


Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.


Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή
αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.


Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος
εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.


Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.


Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού

Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)

Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων


Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων

Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία
Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;


Ποιοί τα έχουν πετύχει ;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !


Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους" και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.


Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας !





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.




Μην σπάσετε τον υπολογιστή από τα νεύρα σας. Θα βγείτε από τα ρούχα σας με τις ανωμαλίες που κάνουν ανθρωπόμορφα τέρατα.

Μια επιγραφή στο κάτω μέρος της οθόνης διαβεβαιώνει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι...

«όλα τα μοντέλα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους». Τη διαψεύδει το επόμενο κλικ που διαφημίζει ότι υπάρχουν πορνοταινίες προς πώληση, με την ηλικία των «πρωταγωνιστών» να κυμαίνεται μεταξύ 2-15 ετών.

Οι πρώτες συνοδευτικές φωτογραφίες προκαλούν ανατριχίλα. Ακολουθεί ένας φαλακρός που με σχεδόν υπερήφανο τρόπο κρατάει στην αγκαλιά ένα βρέφος. «Αυτός ο πατέρας βιάζει το παιδί του από τότε που γεννήθηκε», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Και βέβαια αυτή η περίπτωση βιασμού δεν είναι η μοναδική. Μέσω ίντερνετ και σε απευθείας σύνδεση, ένας Φινλανδός θα βιάσει ένα μωρό. Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό το αντίτιμο της συμμετοχής: 10.000 ευρώ για κάθε χρήστη.

Πρόκειται για συμπλέγματα που ξεπερνούν τη φαντασία... όσο για το αν υπάρχει υλικό με χώρα προέλευσης την Ελλάδα, ο προϊστάμενος του τμήματος Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, δηλώνει ότι ναι, υπάρχει, παρόλο που πλέον οι διακινητές του φοβούνται ότι θα εντοπιστούν από τα εξελιγμένα μηχανήματα της Δίωξης.
«Οι χρήστες της παιδικής πορνογραφίας συμπεριφέρονται ακριβώς όπως οι ναρκομανείς. Ζητούν σχεδόν με απόγνωση αυτό που τους καταστρέφει» λέει ο κ. Σφακιανάκης και θυμάται τις περιπτώσεις ενός διακεκριμένου γιατρού που παρά τις επανειλημμένες συλλήψεις του, διαβεβαιώνει ότι δεν βρίσκει άλλο τρόπο σεξουαλικής διέγερσης πέραν της παρακολούθησης ταινιών με παιδάκια. Του φαίνεται μάλιστα και κοινωνικά αποδεκτό αφού το ίδιο κάνει και η σύντροφός του.

«Μετά το εμπόριο όπλων και των ναρκωτικών, η τρίτη πηγή παγκόσμιου παράνομου πλουτισμού είναι η παιδική πορνογραφία» εξηγεί ο κ. Σφακιανάκης, γεγονός που ερμηνεύει και το πλήθος των σχετικών sites που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Πώς να τους αναγνωρίσετε

Σύμφωνα με αστυνομικούς, παιδοψυχολόγους, οι παιδεραστές ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων. Πρόκειται για άτομα που έχουν ιδιαίτερη ικανότητα να ασκούν επιρροή πάνω στα λιλιπούτεια θύματά τους. Δεδομένου ότι οι παιδόφιλοι σπάνια επιτίθενται σε ένα παιδί χωρίς να το γνωρίζουν, τις περισσότερες φορές προέρχονται από το στενό τους περιβάλλον. Στις περισσότερες περιπτώσεις δρουν βάσει μελετημένου σχεδίου. Μαθαίνουν λεπτομέρειες για τα θύματά τους και χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης.

Σε μεγάλο ποσοστό είναι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, ακόμη και παντρεμένοι με παιδιά, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είναι άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Το 99% των παιδεραστών χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα ένστικτά του. Αν και η Ελλάδα δεν αποτελεί κομβικό σημείο στο παγκόσμιο σκηνικό, τα κρούσματα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και κάθε φορά αποκαλύπτονται φωτογραφίες και βίντεο με όλο και πιο σκληρό περιεχόμενο.

Άλλωστε ο τζίρος από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται ετησίως σε ένα δισ. ευρώ.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ.

Παράταση έξι μηνών για τις αναπηρικές συντάξεις που εκκρεμούν προς επανεξέταση
Την παράτση για έξι ακόμα μήνες της καταβολής των 5.200 αναπηρικών συντάξεων που διεκόπησαν στις 30 Απριλίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΓΑ λόγω της καθυστέρησης στην επανεξέταση των υποθέσεων από τα ΚΕΠΑ.

Στους 5.200 συνταξιούχους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές χωρίς δική τους υπαιτιότητα, έως την 1η Ιουλίου ο ΟΓΑ θα καταβάλει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου τις συντάξεις του τριμήνου Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος.

Για τους επόμενους μήνες η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα μέχρι τη συμπλήρωση του εξαμήνου.

Σε όσους συνταξιούχους διακοπεί η σύνταξη και μετά τις 30 Απριλίου θα παρατείνεται η σύνταξη αναπηρίας για άλλους 6 μήνες μέχρι να βγει η απόφαση από τα ΚΕΠΑ.

Στην ρύθμιση υπάγονται μόνο οι συνταξιούχοι αναπηρίας και όχι οι επιδοματούχοι (προσωρινά παραπληγικοί ή τυφλοί).

Εάν μετά την γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό από αυτό που είχαν αρχικά, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συνταξιοδοτικές παροχές αναζητούνται άτοκα διά συμψηφισμού με μηνιαία παρακράτηση 20% από τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ.

Ανακοινώνονται οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Επειτα από την παράταση της αγωνίας τους, οι μαθητές θα μάθουν σημερα Τρίτη τελικά τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Τα στοιχεία αναμένονταν να αναγγελθούν λίγο μετά από το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως η καθυστέρηση προέκυψε καθώς γίνονταν έλεγχοι και διασταυρώσεις των στοιχείων. Πάντως, έπειτα από την εφαρμογή του νέου χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης με το σχέδιο «Αθηνά», από φέτος αναμένεται μικρή αύξηση σε όσους θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και μικρή μείωση των πρωτοετών στα ΤΕΙ. Στο μεταξύ, οι Πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται για όσους έχουν επιλέξει ειδικά μαθήματα.

Θα ακολουθήσει η... μάχη του μηχανογραφικού με τους υποψηφίους να επιλέγουν τις σχολές στις οποίες θέλουν να εισαχθούν.

Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙ.


15Στα ησυχαστήρια των Κατουνακίων, στην Καλύβα «Γέννησις του Χριστού» με εγκράτεια και άσκηση ζούσε ο Μοναχός Ιλαρίων, σαν υποτακτικός στην Συνοδεία του Γέροντος Αρτεμίου και Παντελεήμονος Μοναχού.

Ο Μοναχός Ιλαρίων είχε ευστροφία και ετοιμότητα στο μυαλό, ήταν εγκρατής και άκρως ασκητικός, είχε πολύ μελέτη στα Πατερικά βιβλία, έκανε τον Κανόνα του ανελλιπώς και απέφευγε τις συναντήσεις και συναναστροφές με τους άλλους ερημίτες Μοναχούς.

Σιγά, σιγά και χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει πίστεψε στην ιδέα και στο λογισμό του, ότι αυτός σαν έξυπνος και μελετηρός που ήταν, δεν είχε ανάγκη από τις συμβουλές των Πατέρων και γι' αυτό τους απέφευγε.

Οι Πατέρες τον εκτιμούσαν για την εξυπνάδα του αυτή και τον θεωρούσαν, σαν μεγάλο εργάτη της αρετής και πραγματικά ήταν περιβόητος από όλους και φημισμένος σαν ενάρετος Μοναχός.

Εκεί κοντά, στην Καλύβα «Κοίμησης της Θεοτόκου» έμενε και με πραγματική ασκητική ζωή, αγωνίζονταν και ο πνευματικός και εξομολόγος Παπα - Ιγνάτιος, με τους επίσης ασκητικούς αδελφούς και υποτακτικούς του, Πατέρα Νεόφυτο και Παπα - Ιγνάτιο τον νεώτερον.

Ο Πνευματικός Παπα - Ιγνάτιος παρακολουθούσε, από μακριά βέβαια, με πραγματικό πνευματικό ενδιαφέρον, τη ζωή του ερημίτη και ασκητή μοναχού Ιλαρίωνα, και μια μέρα που πήγε να τον επισκεφθεί άκουσε από έξω από το Καλύβι του να λέει ο Π. Ιλαρίων τα ρητά της αγίας Γραφής: «Τίς ό ανιστάμενός μοι, αντιστήσω μοι άμα», έλεγε και ξανάλεγε φωναχτά τα λόγια αυτά πολλές φορές.

Ο πνευματικός νόμισε πώς ο Π. Ιλαρίων μιλούσε με κανένα επισκέπτη αδελφό, ή κανένα γείτονα και γύρισε να φύγει. Τότε άκουσε πάλι τον Π. Ιλαρίωνα να λέει τα ίδια λόγια δυνατά και κτυπούσε τα πόδια του στο πάτωμα, χωρίς να παίρνει απάντηση από άλλον αδελφό. Έτσι κατάλαβε ότι κάτι το ιδιαίτερο θα συμβαίνει στον αδελφό και εξαναγκάστηκε να χτυπήσει την πόρτα του γείτονα του και αφού είπε το «Δι' ευχών των αγίων πατέρων...» και περίμενε λίγο να ακούσει «Αμήν», αλλά αντί για απάντηση άκουσε να του λέει ο Μοναχός Ιλαρίων «όποιος κι αν είσαι έλα μέσα δεν φοβάμαι κανέναν».

Ο Πνευματικός Παπα - Ιγνάτιος τότε έσπρωξε την πόρτα και μπήκε μέσα, φαίνεται έλειπαν οι άλλοι αδελφοί και ήταν ο Π. Ιλαρίων μόνος του, και υποδέχθηκε τον πνευματικό με τα ίδια λόγια: «Τίς ό ανιστάμενός μοι αντιστήσω μοι άμα».

Ο πνευματικός κατάλαβε ότι πρόκειται για σατανική πλάνη και εωσφορική υπερηφάνεια, οπότε με επιτακτικό ύφος του είπε: «Και ποιος νομίζεις ότι είσαι εσύ που λες τέτοια πράγματα και φοβερίζεις;»

Ο Μοναχός Ιλαρίων, προφανώς υπό την επήρεια του Σατανά βρισκόμενος, με στόμφο και αγριεμένη όψη, αλλά και με πολλή αυθάδεια στον πνευματικό είπε: «Εγώ είμαι η υπερηφάνεια» και σε ερώτηση του Πνευματικού: «Τι είναι και Τι θα πει υπερηφάνεια;» ο ταλαίπωρος εκείνος Μοναχός ή μάλλον ο δαίμονας πιεζόμενος από την αρετή και ταπείνωση του Πνευματικού, απάντησε και είπε: «Υπερηφάνεια είναι νους αμεταμέλητος» δηλαδή νους αμετανόητος και αδιόρθωτος.

Ο Πνευματικός μετά από την απόκριση αυτή του δαιμονισμένου και φαντασμένου εκείνου μοναχού, άρχισε να κλαίει, να εξορκίζει τον δαίμονα και να παρακαλεί τον Μοναχό να εξομολογηθεί, να ταπεινωθεί και να μετανοήσει.

Ο ταλαίπωρος εκείνος Μοναχός Ιλαρίων, δεν δέχονταν καμία συμβουλή από τον πνευματικό, ο οποίος με πολύ πόνο στην καρδιά και λύπη αφόρητη για την φοβερή εκείνη πλάνη του αδελφού Ιλαρίωνα, είπε τα λόγια αυτά της αγίας Γραφής: «Ανήρ ασύμβουλος καθ' εαυτού πολέμιος» (Σοφ. Σολομώντος) Αλίμονο δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι και μάλιστα οι Μοναχοί ότι η σωτηρία γίνεται εν πολλή βουλή, δηλαδή όπως λέγει και ο άγιος Ηλίας ο Μηνιάτης «ήγουν σωτηρία γίνεται εν πολλή συμβουλή».

Όταν είπε αυτά ο Πνευματικός έφυγε βαθύτατα συγκινημένος και λυπημένος και άρχισε να κάνει θερμή προσευχή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να λυπηθεί το πλάσμα των χειρών Του, να συγχωρέσει τον αδελφό Ιλαρίωνα και να του χαρίσει μετάνοια και ψυχική σωτηρία.

Ύστερα από αυτό με ενέργειες του Πνευματικού Παπα - Ιγνάτιου, πήγαν τον αδελφόν αυτόν στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, που έχουν το χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, για να θεραπευθεί, επειδή η Αγία αυτή έχει το χάρισμα να βγάνει τα δαιμόνια.

Εκεί οι Πατέρες με πολλές παρακλήσεις και θείες Λειτουργίες και ακατάπαυστη προσευχή, βοήθησαν τον αδελφό Ιλαρίωνα, ο οποίος μετανοιωμένος και κάπως διορθωμένος κοιμήθηκε στο Μοναστήρι αυτό το 1955 σωτήριο έτος 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...