Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:   «Μέσα στη βδομάδα η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες»
     Συνεχές είναι το ενδιαφέρον του Γιώργου Καρασμάνη για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.
          Μετά και την τελευταία παρέμβασή του στον Γ.Γ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχου Κορασίδη και, όπως ο τελευταίος είχε δεσμευτεί, οι διορθωμένες καταστάσεις με τις αναπροσαρμοσμένες τιμές στην ασφαλιστική αξία των προϊόντων (σε ορισμένα εξ αυτών μέχρι και κατά 70%), εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών.
          Ακολούθησε νέα παρέμβαση του Βουλευτή, αυτή τη φορά στον αρμόδιο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και, οι καταστάσεις αυτές, με διαδικασίες εξπρές, εστάλησαν ήδη στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., οι οποίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν την επιστροφή ΦΠΑ.
          Μετά από αυτήν την θετική εξέλιξη, η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων θα εισπράξει τον ΦΠΑ ενώ, για τον μικρό αριθμό εκείνων που δεν θα πληρωθούν τώρα (λόγω του ότι η αξία των τιμολογίων τους σε σχέση με την ασφαλιστική αξία συνεχίζει να είναι μεγάλη παρά την τελευταία αναπροσαρμογή της), το ζήτημα θα εξεταστεί στο τέλος του μήνα στη συνέχεια από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία.    

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                              16/06/2013

"PRISM": ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ.

«Prism»: Παρακολούθηση δεδομένων σε παγκόσμια κλίμακα

O διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσαν τελικά αυτό που οι καλά πληροφορημένοι γνωρίζουν από καιρό: Η κυβέρνηση Ομπάμα κατασκοπεύει και έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Πολιτικοί στη Γερμανία απαιτούν απαντήσεις.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, κρατά κρυμμένο στη Γιούτα ένα από τα ακριβότερα μυστικά της. Σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα, κοντά στο στρατόπεδο Williams, η NSA χτίζει τεράστια κτίρια για να στεγάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές υψηλότατης ταχύτητας.

Συνολικά το project θα κοστίσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι υπολογιστές θα μπορούν να αποθηκεύουν τεράστιο όγκο δεδομένων, τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων gigabytes. Μόνον η ενέργεια που χρειάζεται για να τροφοδοτείται το σύστημα ψύξης για τους servers θα κοστίζει 40 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Δύο πρώην υπάλληλοι της NSA, ο Thomas Drake και ο Bill Binney, ανέφεραν στο Spiegel τον Μάρτιο ότι οι εγκαταστάσεις πρόκειται σύντομα να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων από όλη την Υφήλιο και να τα διατηρούν για δεκαετίας. Αυτά περιλαμβάνουν συζητήσεις μέσω Skype, βίντεο στο YouTube, κοινοποιήσεις στο Facebook, αναζητήσεις στο Google, συναλλαγές με τράπεζες και γενικότερα κάθε είδους ηλεκτρονικών δεδομένων.

Ο Binney, ένας μαθηματικός που κατά το παρελθόν υπήρξε εξέχων αναλυτής στην NSA, υπολογίζει ότι οι servers είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να χωρούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ολόκληρης της ανθρωπότητας για τα επόμενα 100 χρόνια – και φυσικά αυτό δίνει στους πρώην συναδέλφους του τη δυνατότητα να μπορούν να τις παρακολουθούν.

Ο James Clapper, ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός μεγάλης κλίμακας προγράμματος κατασκοπείας. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήγησε ότι το Κογκρέσο ενέκρινε το πρόγραμμα αλλά ότι οι αμερικανοί πολίτες εξαιρούνται από αυτό.
«Prism»: Παρακολούθηση δεδομένων σε παγκόσμια κλίμακα

Ο James Clapper

Ένα απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Washington Post και στον Guardian, παρουσιάζει από πού μπορεί να αντλεί η NSA την πλειονότητα των δεδομένων της. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φέρεται να διέρρευσε από τον πρώην υπάλληλο της CIA, Edward Snowden, η υπηρεσία πληροφοριών, στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης «Prism», ξεκίνησε να αναζητεί άμεση πρόσβαση σε servers που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες διαδικτύου το 2007.

Η πρώτη από αυτές τις εταιρείες ήταν η Microsoft. Ακολούθησε η Yahoo ένα χρόνο αργότερα και μετά η Google, το Facebook, το PalTalk, το YouTube και η AOL. Πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2012, και η Apple δήλωσε την προθυμία της να συνεργαστεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με το απόρρητο κυβερνητικό έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται με υπερηφάνεια ότι η πρόσβαση στα δεδομένα επιτυγχάνεται «απευθείας από τους servers» των εταιρειών.

Οι αναφερθείσες εταιρείες αρνήθηκαν τα σχετικά δημοσιεύματα, την Παρασκευή. Όμως, εάν αυτό που περιγράφεται στο έγγραφο είναι αληθές, τότε η NSA έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τι κάνει κάθε άτομο στον κόσμο που χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες των εταιρειών αυτών.

-Εξηγήσεις ζητά η Γερμανία-

Τη Δευτέρα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου ότι σχεδιάζει να συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα παρακολούθησης της NSA, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης ότι συζητήσεις με τις αμερικανικές αρχές βρίσκονται υπό προετοιμασία και θα αφορούν τις επιπτώσεις στη Γερμανία καθώς και «την πιθανή βλάβη στα δικαιώματα των γερμανών πολιτών».

H γερμανίδα υπουργός προστασίας του καταναλωτή, Ilse Aigner ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από τις εταιρείες που αναφέρονται στο έγγραφο ενώ το γερμανικό κόμμα των Πρασίνων απαίτησε η κυβέρνηση να διερευνήσει άμεσα και λεπτομερώς το πρόγραμμα Prism.

«H καθολική παρακολούθηση όλων των γερμανών πολιτών από την NSA είναι εντελώς παράλογη», δήλωσε ο γραμματέας του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων, Volker Beck, στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα.






ΠΗΓΗ...Spiegel Online

ΕΛΕΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ.

Ελεγεία Για Το Τρίτο Πρόγραμμα Και Η Ωδή Στη Χαρά. του Γελωτοποιού

Δεν θρηνώ για την Έλλη Στάη. Σε λίγο καιρό θα φοράει τη φανέλα κάποιου ιδιωτικού καναλιού και θα έχει ξεχάσει τα κροκοδείλια δάκρυα της.

Θρηνώ για το όραμα του Χατζιδάκι, που πίστευε ότι οι Έλληνες χρειάζονται να ακούνε εκπομπές όπως του Χρίστου Παπαγεωργίου, με συγκριτικές εκτελέσεις των έργων του Σοπέν και κινηματογραφικές μουσικές που έμειναν στην ιστορία.

Θρηνώ για τον στρατηγό Μακρυγιάννη, του οποίου τα «Απομνημονεύματα» δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν από κάποιον ιδιωτικό σταθμό.

Θρηνώ για τους «ποιητές της εβδομάδας», που μας έμαθαν ότι η ποίηση είναι το άλλο πρόσωπο της υπερηφάνειας.

Θρηνώ για τις ραδιοφωνικές αποδόσεις θεατρικών έργων, σε μια χώρα όπου το θέατρο βρίσκεται υπό διωγμό.

Θρηνώ για τις εκπομπές λόγου, όπως τα «Στοιχεία για την αγορά χαλκού», όπου σε μισή ώρα σκεφτόσουν περισσότερο απ’ όσο σκέφτεσαι σε εκατό χιλιάδες πρωινάδικα.

Θρηνώ για τους λύκους που επανέρχονταν με την ανατριχιαστική φωνή της Ζατέλλη, για τους λύκους που σε έκαναν να πιστεύεις στο μεγαλείο της λογοτεχνίας.

Θρηνώ για την Κάλλας, την Ελληνίδα ντίβα, η οποία δεν είχε χώρο σε κανέναν άλλο σταθμό της Ελλάδας.

Θρηνώ για τον Μπαχ, τον Μπετόβεν, τον Τσαϊκόφσκι και τον Σοστακόβιτς, που τους έπαυσε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Θρηνώ για τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο τον τραγουδούσαν παιδιά κάθε πρωί, όχι ναζί.

Θρηνώ για τον πολιτισμό, που ως άλλη Ιφιγένεια θυσιάστηκε στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης.



Θρηνώ για το θρίαμβο της κακογουστιάς, για τη δικτατορία του ακαλαίσθητου και την επικράτηση της παραίτησης.

Θρηνώ για την Ελλάδα, που θα χορεύει μόνο τσιφτετέλια και ελαφρολαϊκά και θα μιλάει μόνο για κουτσομπολιά.

Θρηνώ για ένα κραυγαλέο κενό στο ραδιόφωνο, για ένα απύθμενο κενό στην ψυχή μας.

Αλλά, πρωτίστως, θρηνώ για τους Έλληνες.

Που όλοι ζουν μέσα στο αυγό τους και νομίζουν ότι είναι ασφαλείς. Από ‘κει μέσα κατηγορούν όλους τους άλλους και αδιαφορούν για ό,τι τους συμβαίνει, γιατί δεν ξέρουν ότι πρέπει να σπάσουν πολλά αυγά για να γίνει η νεοφιλελεύθερη ομελέτα.

Δεν ξέρουν ότι αυτή η «δικτατορία της ανταγωνιστικότητας» στηρίζεται πρώτα απ’ όλα στον σαρκοφάγο φυτό που καλλιέργησαν με επιμονή κάποιοι άριστοι γνώστες της μαζικής ψυχολογίας: Το φυτό του κανιβαλισμού και της απάθειας.

Και αν προβάλλονται ως ασύμφοροι οι «κηφήνες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» και όλοι συμφωνούν, μετά θα παρουσιαστούν ως ασύμφοροι και οι νεφροπαθείς, οι ψυχικά ασθενείς, οι συνταξιούχοι, οι δάσκαλοι, οι άνεργοι, ίσως και οι εργαζόμενοι.



Το Τρίτο Πρόγραμμα δεν υπάρχει πλέον, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι αρκετά εμπορικό, όχι τόσο όσο οι ιδιωτικοί σταθμοί.


  • Όπως εμπορικός δεν είναι και ο Παπαδιαμάντης, σε σχέση με τη βασίλισσα των ευπώλητων, τη Λένα Μαντά.
  • Όπως και οι ανθρωπιστικές σπουδές δεν είναι τόσο εμπορικές όσο οι τεχνοκρατικές.
  • Όπως και ο «Εξάντας» δεν είναι, σε σχέση με τα τούρκικα σίριαλ.
  • Όπως και η αλληλεγγύη δεν είναι, σε σχέση με τον κανιβαλισμό.




Το Τρίτο Πρόγραμμα δεν υπάρχει πια, με τη δικαιολογία ότι ήταν διεφθαρμένο.

Σε αντίθεση με τα αδιάφθορα ιδιωτικά κανάλια, που δεν έχουν καμία σχέση με την επικράτηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το Τρίτο πρόγραμμα δεν υπάρχει πια, γιατί έπρεπε να το πληρώνουμε, 4 ευρώ το μήνα.

Πόσα όμως πληρώνουμε στις εταιρείες για να διαφημίζουν τα προϊόντα τους στις εκπομπές του Πρετεντέρη; Πόσα δάνεια δώσαμε στα κανάλια; Πόσα λεφτά χρωστάνε τα κανάλια για τις άδειες που ποτέ δεν αγοράσανε;



Δεν μπορώ να γράψω πολλά. Θα ανοίξω το ραδιόφωνο, στο 92 fm, και θα ακούσω το κενό, το τίποτα.

Η Ελλάδα είναι ο πολιτισμός της, δεν είναι τα σχέδια ανάπτυξης που ποτέ δεν έρχονται.

Ο πρωθυπούργος, ο πρώτος στην τάξη των -ούργων, δεν έπαυσε την ΕΡΤ, έπαυσε τον Χατζιδάκι.

Και σαν το σκέφτομαι αυτό χαμογελώ.

Αλήθεια νομίζεις, ανόητε, ότι μπορείς να νικήσεις τον Χατζιδάκι;


  • Ότι μπορείς να νικήσεις τον Σολωμό και τον Σουρή;
  • Ότι μπορείς να νικήσεις τον στρατηγό Μακρυγιάννη;
  • Ότι μπορείς να νικήσεις την Κάλλας;
  • Ότι μπορείς, ω ανθρωπάκο, να νικήσεις τον Μπετόβεν;


Έχεις ήδη ηττηθεί.
SaneJoker






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

BLACK SABBATH: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟ 1 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ CHART!!!



Οι Black Sabbath γιορτάζουν την επιτυχία τους για πρώτη φόρα στην 1η θέση στο Βρετανικό chart μετά από περίπου 43 χρόνια και χτίζοντας ένα νέο ρεκόρ με το άλμπουμ "13"!

Μετά από μεγάλη μάχη που δόθηκε, ο frontman Ozzy Osbourne, ο κιθαρίστας Tony Iommi και ο μπασίστας Geezer Butler, μαζί με το ντράμερ Brad Wilk – έκλεισαν την εβδομάδα με 13,000 αντίτυπα περισσότερα από το BE των Beady Eye του Liam Gallagher (θέση 2)!

Η τελευταία φορά όπου οι Black Sabbath ήταν το νούμερο 1 στη M. Βρετανία ήταν περίπου πριν 42 χρόνια ,τον Οκτώβριο του 1970, με το "Paranoid".

Το συγκρότημα έκανε και ΡΕΚΟΡ με το μεγαλύτερο χρονικό χάσμα μεταξύ των νούμερο 1 άλμπουμς (42 ολόκληρα χρόνια!).
"Έχω σοκαριστεί” είπε ο Ozzy Osbourne στο OfficialCharts.com. “Η επιτυχία αυτού του δίσκου με έχει "ανατινάξει".Ποτέ κανένας δίσκος μας δεν κατέλαβε τέτοια καλή θέση τόσο γρήγορα!"

Το ρεκόρ το κρατούσε πριν ο Bob Dylan που κατάφερνε για 38 χρόνια ανάμεσα στο 1970 με το "New Morning" και το 2009 με το "Together Through Life" να πιάσει τη νούμερο 1 θέση στο Chart, ενώ ο Rod Stewart κρατούσε το βρετανικό ρεκόρ για 37 χρόνια από το 1976 με το "A Night On The Time" μέχρι το πρόσφατό του δίσκο το "Time".

"Είναι τέλειο,” πρόσθεσε ο Ozzy. “Αλλά ο Rod είναι το ίδιο με μας , έχουμε κάτι που οι υπόλοιποι δεν έχουν. Είναι όλα κατασκευασμένες μ@λ@κιες αυτές τις μέρες. Αντιθέτως ο Rod, ο Elton John και εμείς έχουμε κάτι το διαφορετικό. Ξέρουμε την τέχνη μας."

Αυτή την εβδομάδα το Top 5 του Chart is συμπληρώνει ο Rod Stewart με το Time (θέση 3), το Random Access Memories του Daft Punk (θέση 4) και το Settle από Disclosure (θέση 5).


Ευχαριστούμε τους BLACK SABBATH τους πατέρες της μέταλ μουσικής που την επανέφεραν και πάλι στο Νο1, 43 χρόνια από το ξεκίνημα τους.... Ζούμε σίγουρα ιστορικές στιγμές!






ΠΗΓΗ...http://www.rockoverdose.gr

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η GOOGLE!

Internet από τη... στρατόσφαιρα σε όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google!
Πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω... στρατόσφαιρας για όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google, σε μία προσπάθεια να φέρει το Διαδίκτυο και στα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια άτομα που παραμένουν αποκλεισμένα από τον κυβερνοχώρο.
Στα εργαστήρια της εταιρείας ετοιμάζουν το «Σχέδιο (Τρελό) Αερόστατο» εδώ και 18 μήνες. Αυτές τις μέρες, κάνουν τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των πρώτων ιντερνετικών αερόστατων στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για χιλιάδες αερόστατα που θα πετούν 18 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης και θα στέλνουν με ακτίνες το Ιντερνετ στο έδαφος. Τα αερόστατα κινούνται με ηλιακή ενέργεια και χρειάζονται επίγειους σταθμούς σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο για να λειτουργήσουν.

Ένα αερόστατο παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε μία περιοχή με έκταση διπλάσια από τη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες χρειάζονται έναν δέκτη της Google που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή τους. Αγνωστο παραμένει το κόστος για τον χρήστη.

Στη Νέα Ζηλανδία, οι δοκιμές έγιναν σε 50 εθελοντές. Νωρίτερα, η Google είχε κάνει αντίστοιχα πειράματα στην Καλιφόρνια.

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ!

Σπιτικός γύρος ψημένος σε μισή ώρα!
Σπιτικό λαχταριστός γύρος από τα χεράκια σας που θα λατρέψετε! Σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε ετοιμάσει το φαγητό και σε ένα μισάωρο θα το απολαμβάνετε με την οικογένεια σας ή την παρέα σας!
Υλικά:

2 σνίτσελ από χοιρινό ( περίπου 300 γρ. το ένα )

2 σνίτσελ από γαλοπούλα ( περίπου 300 γρ. το ένα )

2 κ. σ μουστάρδα απαλή

½ φλ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ πάπρικα

½ κ. γλ. ρίγανη

½ κ .γλ . θυμάρι

1 πρέζα κύμινο

1 κ. γλ. κρέμα σκόρδου

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Με ένα μπαλταδάκι χτυπάμε τα σνίτσελ μαλακά μέχρι να αποκτήσουμε μεγάλες φέτες.

Σε ένα μεγάλο λεκανάκι ενώνουμε τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά , τη μουστάρδα , το ελαιόλαδο.

Με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές.

Βάζουμε το ένα σνίτσελ πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζουμε κρεμμύδια σε ροδέλες.

Τυλίγουμε τα σνίτσελ σε ρολό και το στερεώνουμε με σπάγγο κουζίνας.

Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Κάθε 10 λεπτά γυρίζουμε το ρολό πάρει το χρώμα από παντού.

Μπορούμε αν θέλουμε τα τελευταία 6-7 λεπτά να δώσουμε χρώμα στο γκριλ του φούρνου.

Βγάζουμε το φαγάκι από το φούρνο.

Αποσύρουμε το ρολό από το ταψί και το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής.

Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε το ρολό με ηλεκτρικό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Σερβίρουμε το γύρο ζεστό με πίτες, ντοματούλες σε φέτες και σάλτσα γιαουρτιού.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ.

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε ζεστό νερό από τη βρύση
Η συμβουλή «μην πίνετε ζεστό νερό από τη βρύση» έχει όλα τα στοιχεία ενός μύθου, αλλά επιστήμονες εξειδικευμένοι σε θέματα περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι έχει βάση. Το ζεστό νερό διαλύει τις μολυσματικές ουσίες πιο γρήγορα απ΄ όσο το κρύο νερό και υπάρχουν σπίτια με σωληνώσεις από μόλυβδο, ο οποίος μπορεί να διαρρεύσει στο νερό.
Εάν καταναλωθεί ο μόλυβδος, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, ιδίως στα μικρά παιδιά. Ο μόλυβδος σπανίως ανευρίσκεται στις πηγές του νερού, αλλά μπορεί να εισβάλλει στο πόσιμο νερό μέσω των διαβρωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ λέει ότι τα παλιά σπίτια είναι πιθανότερο να έχουν σωληνώσεις από μόλυβδο, αλλά ακόμα και σε νεώτερες κατασκευές μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 στην «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας» έδειξε πως το πόσιμο νερό βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% έως 20% της συνολικής εκθέσεώς μας σε μόλυβδο.

Οι επιστήμονες τονίζουν με έμφαση ότι ο εν λόγω κίνδυνος είναι μικρός. Για να περιορισθεί στο ελάχιστο, όμως, η ΕΡΑ συνιστά να χρησιμοποιείται αυστηρά κρύο νερό για την παρασκευή του φαγητού ή του παιδικού γάλακτος- και βεβαίως να πίνουμε μόνο κρύο νερό από τη βρύση.

Προειδοποιεί επίσης ότι το βράσιμο του νερού δεν αφαιρεί τον μόλυβδο, αλλά αντιθέτως μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωσή του. Συνεπώς, το ζεστό νερό της βρύσης ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μαγείρεμα ή ως πόσιμο- ει μη τι άλλο, για παν ενδεχόμενο...

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ.


15Παρά το γεγονός ότι τα κλασικά γιατροσόφια μοιάζουν ανίσχυρα μπροστά στα επιτεύγματα της ιατρικής, πολλές φορές, επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνται υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορεί αυτές οι συνταγές της γιαγιάς να φανούν πραγματικά χρήσιμες σε κάποιες… κρίσιμες στιγμές.

Μερικά από τα πιο γνωστά γιατροσόφια, σύμφωνα με το περιοδικό Prevention είναι τα εξής:

Γαρύφαλλο για τα κοψίματα (Εχει αντισηπτική και καταπραϋντική δράση)
  
Γλυκόριζα για την καούρα (Χρειάζεται προσοχή καθώς η κατάχρησή της μπορεί να ανεβάσει την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ)
   
Γιαούρτι για την κακή αναπνοή (Τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής που προκαλούν τα βακτηρίδια)
   
Ελαιόλαδο για το έκζεμα (Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και έχει την ικανότητα να σφραγίζει την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο και τα επώδυνα εκζέματα)
   
Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών (Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ενώ βοηθούν και στις φουσκάλες)
   
Ζάχαρη για το λόξιγκα (Η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξιγκα)
   
Δαγκώστε ένα μολύβι για τον…πονοκέφαλο (ορισμένοι πονοκέφαλοι οφείλονται στην ένταση που προκαλείται όταν σφίγγουμε ασυναίσθητα τα σαγόνια μας. Δαγκώνοντας ένα μολύβι αναγκάζουμε τους μυς των σαγονιών να χαλαρώσουν απομακρύνοντας την ένταση από το κεφάλι)
   

Τσίχλα για την κούραση (Σύμφωνα με μελέτες το μάσημα της τσίχλας αυξάνει την εγρήγορση του εγκεφάλου και μειώνει την κούραση μέχρι και 20%/ )
   
Ελιές και λεμόνι για τη ναυτία (Μπορούν να βοηθήσουν μόνο στο αρχικό στάδιο της ναυτίας)
   
Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών (Εχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες, ενώ παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία)
   
Ντομάτες για την ακμή (Μια μάσκα με φρέσκια ντομάτα την εβδομάδα μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στις δερματολογικές παθήσεις ελαφριάς μορφής) 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.


alt«Τρίζουν τα τζαμιά» και «χτυπάνε κόκκινο οι εκκλησίες», αναφέρει τοπικό δημοσιεύμα.
Παραθέτουμε αναλυτιικά το άρθρο με τίτλο,''Στη διαπασών” οι θρησκευτικές τελετές'' στην Ξάνθη! που αναρτήθηκε  στο τοπικόblog thrakitoday.gr : 
Διαμαρτύρονται κάτοικοι που όπως λένε «δεν βρίσκουν ησυχία»...
-Συστηματικά παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές

Έντονο κύμα δυσφορίας προκαλεί σε κατοίκους της Ξάνθης, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ο υπερβολικός και σε πολλές των περιπτώσεων ενοχλητικός θόρυβος που παράγεται από χώρους θρησκευτικής λατρείας της περιοχής, και ο οποίος αγγίζει τα όρια της ηχορύπανσης. 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία υπάρχουν επιτρεπτά όρια παραγωγής ήχου και σε περίπτωση υπέρβασής τους προβλέπονται κυρώσεις για το παράπτωμα της ηχορύπανσης, χωρίς φυσικά να εξαιρούνται θρησκευτικοί χώροι. 
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Ξάνθης που μένουν κοντά σε τζαμιά ή εκκλησίες, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις που είναι τοποθετημένες σε χώρους θρησκευτικής λατρείας παράγουν ιδιαίτερα υψηλής έντασης ήχους, παρά το γεγονός ότι στο σύνολό τους βρίσκονται τοποθετημένοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.

Σε αρκετά από τα εν’ λειτουργία τζαμιά της περιοχής, ο ιδιαίτερα έντονος ήχος που παράγουν οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις αποτελεί αιτία όχλησης των κατοίκων, οι οποίοι αναφέρονται σε ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται συστηματικά και με την ίδια ακριβώς ένταση.
Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο εντοπίζεται και σε αρκετές εκκλησίες της περιοχής τόσο με τη λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού συστήματος κρούσης των καμπάνων όσο και με τις θρησκευτικές λειτουργίες ιδιαιτέρως της Κυριακής.

Ανατρέχοντας κανείς στη σχετική νομολογία αντικρίζει περιπτώσεις κατοίκων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας περιπτώσεις ηχορύπανσης από θρησκευτικούς χώρους και έχουν δικαιωθεί, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου ιερείς έχουν ακόμη και καταδικαστεί πρωτοδίκως για ηχορύπανση και τους έχουν γίνει συστάσεις για μείωση της έντασης του παραγόμενου ήχου και προσαρμογής αυτού στην ισχύουσα νομοθεσία και στα όρια που αυτή επιβάλει. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.


Δήλωση του Βουλευτή της Π.Ε. Πέλλας Διονύση Σταμενίτη
της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.

«Αυτές τις μέρες, η σύγκρουση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κατεστημένο των συντεχνιών και των βολεμένων καθορίζει την πολιτική ατζέντα. Τον τελευταίο χρόνο, τα προνόμια των εκλεκτών του κατεστημένου, ένα - ένα ακυρώνονται και παθογένειες χρόνων σβήνουν μαζί με την αδιαφάνεια.

Για πρώτη φορά, αλήθειες που είχαν επιμελώς κρύψει όλοι αυτοί που απομυζούσαν την οικονομία και μάθανε τη χώρα να ζει με δανεικά, αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Αυτές οι οδηνηρές αλήθειες αποκαλύπτουν το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος και  οδηγούν την πλειονότητα των Ελλήνων στην κατανόηση και αποδοχή της αναγκαιότητας δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς έχει αλλάξει. Επενδύσεις έχουν αρχίσει να γίνονται και άλλες προγραμματίζονται, η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε και η χώρα μας μπαίνει πλέον στο διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Μέσα σε ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να φέρει στο  προσκήνιο όσα επί χρόνια κανείς δεν άγγιζε. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν όλα και απαιτούν οι θυσίες τους να πιάσουν τόπο. Για να μη χαθούν οι θυσίες των Ελλήνων, υπάρχει ένας και μόνος τρόπος, να συγκρουστούμε με το «χθες» και με τους εκφραστές του.

Σήμερα το «χθες» εκφράζουν, με τον καλύτερο τρόπο, όσοι υπερασπίζονται τη στασιμότητα και καλούν σε «ανένδοτο αγώνα» όλους όσους αποδέχονται τις πρακτικές αλλά και τις νοοτροπίες που μας ερίξαν μέσα στο οικονομικό τέλμα.    Έχουμε, και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι οι νοήμονες και όσοι αγαπούν πραγματικά την πατρίδα, μία και μόνη επιλογή, να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και σταθερότητα μπροστά και μόνο μπροστά.

Διεθνώς αναγνωρίζεται πλέον, ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν όσα κράτησαν τη χώρα καθηλωμένη και να προχωρήσουν μπροστά στην κατεύθυνση που οδηγεί τη χώρα ο Πρωθυπουργός της.

Μετά το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ, ακούμε τα ουρλιαχτά όσων δεν ήθελαν και δεν θέλουν μία δημόσια, σύγχρονη και αντικειμενική ραδιοτηλεόραση. Βλέπουμε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλευρό των συντεχνιών και των «βολεμένων» που έχουν καταλάβει ότι, το «πάρτι τελειώνει».

Το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία μίας δημόσιας, σύγχρονης και αντικειμενικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι για το κατεστημένο των βολεμένων ψευτοπροοδευτικών και των συντεχνιών τους, αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα.


Το πρόβλημα τους είναι ότι σηματοδοτεί το τέλος του παραμυθιού που τους ήθελε ως τους αποτελεσματικότερους σαμποτέρ κάθε αλλαγής και απόπειρας ανατροπής του προνομίου να θρέφονται από το υστέρημα του λαού χωρίς ποτέ  να λογοδοτούν σε κανέναν».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Παράταση έλαβε η εγγραφή παιδιών για την κατασκήνωση του Κρατικού Προγράμματος στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι η εγγραφή παιδιών για την κατασκήνωση του Κρατικού Προγράμματος στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής έλαβε παράταση μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται μέχρι στο Δήμο Αλμωπίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, στο τηλέφωνο 2384350207, κ. Χατζηαβραμίδου Ευδοκία.
Οι κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος αποτελούν πρόγραμμα  κοινωνικοπρονιακού χαρακτήρα και απευθύνονται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι, ενδεείς, οικογένειες σε κρίση, μειονότητες, κλπ), που πλήττονται ιδιαίτερα από τη δημοσιονομική κρίση.
Στην κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης θα φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών για διάστημα 12 ημερών.
Κατά την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει οι γονείς να υποβάλλουν φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση καθώς και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.
Σε περίπτωση που επιλεγεί κάποιος κατασκηνωτής να συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 30,00 ευρώ σε λογαριασμό του Δήμου Πολυγύρου που θα του υποδειχθεί. Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών δεν θα πληρώνουν καθόλου συμμετοχή.


Από το Δήμο Αλμωπίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


      Ανοικτή πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

      Ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, που έκανε αναφορά στις Αποφάσεις του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου του Κόμματος, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα :
        «Οι πρόσφατες εξελίξεις με το λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση δεν αφορούν μόνο την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σ’αυτή. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων με άλωση των εργασιακών σχέσεων με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μισθούς πείνας.
         Η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”, αλλά ανάμεσα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στους εργάτες, στους ανέργους, στους αυτοαπα-σχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, στη λαϊκή πλειοψηφία που παράγει τον πλούτο από τη μια και από την άλλη σε μια χούφτα εκμεταλλευτές βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί, γι’ αυτό όλοι αυτοί είναι παράσιτα.
       Το ΚΚΕ σ’ αυτές τις συνθήκες που ο καθένας μπορεί να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, που κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, σ’ αυτές τις συνθήκες λέει καθαρά, αποφασιστικά, κατηγορηματικά: υπάρχει φιλολαϊκή λύση εξόδου από την κρίση κι αυτή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική που συμφέρει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
      Αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-κοινωνικό έλεγχο για την κοινωνικοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων».
       Κάλεσε τέλος ο Νίκος Χριστάνης σε «συμπόρευση με το ΚΚΕ, χωρίς προαπαιτούμενο  την πλήρη συμφωνία με το Πρόγραμμά του, αλλά με στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας. Η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα. Έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πολυάριθμο ικανό εργατικό δυνα-μικό, επιστημονικό δυναμικό, δυνατότητα να θρέψει το λαό της. Άλλη εξουσία χρειάζεται, εργατικό – λαϊκό κράτος χρειάζεται, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς χρειάζεται, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, ανάπτυξη σε όφελος του λαού».





                         Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...