Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.




ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ λοιπών στοιχείων ξεκίνησε τον Μάρτιο, τουιτάροντας: «Μια ολόκληρη θητεία, και σήμερα».
Θα γράφει μέχρι να απολυθεί. Να μερικά απ’ τα ξεκαρδιστικά κυνικά και μελαγχολικά διαυγή tweets του:

Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, που αν μπουκάρουν εχθροί το πρωί από την κεντρική πύλη, εμείς θα το μάθουμε από τις ειδήσεις των 8.

Σήμερα μάθαμε να στρώνουμε κρεβάτια στρατιωτικά. Ήταν τα 30 πιο άσχημα χαραμισμένα λεπτά της ζωής μου. Κι έχω παρακολουθήσει και κέρλινγκ.

Μεγαλύτερος φόβος και απ’ το να ξεμείνεις από σφαίρες στον πόλεμο είναι να ξεμείνεις από μπαταρία κινητού στο «Γερμανικό».

Παραδόξως η πρώτη μας βολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεν σκοτώθηκε κανείς μας.


Αν συνεχιστεί κι άλλο η οικονομική κρίση, στο πεδίο βολής θα σχηματίζουμε όπλο με τα χέρια μας και θα φωνάζουμε «πιίου-πίου».

Αν ήξεραν οι μαμάδες τι φαΐ πετάμε στο στρατό, δεν θα τολμούσαν ποτέ να πούνε την ιστορία με τα πεινασμένα παιδάκια στην Αφρική.

Κάποιοι επιλοχίες μας είναι τόσο ταγάρια, που θα φοβόμουν να τους αναθέσω ακόμα και τη διοίκηση του στρατού των playmobil μου.

Όσο χαζός και αν είσαι, στον στρατό αν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και χτυπάς σωστά προσοχή είσαι ένας μικρός επιστήμονας.

Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε άδεια απ’ τον στρατό από το γεγονός ότι είμαι σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους και κανείς δεν κλάνει.

Ο ταξίαρχος μας προέτρεψε να τρώμε γερό πρωινό. Το άκουσαν αυτό το βουτυράκι και η μία μαρμελαδίτσα που δικαιούμαστε και πέθαναν στα γέλια.

Είμαι πλέον σίγουρος ότι όλες τις διαδικασίες στον στρατό τις σχεδιάζει μια επιτροπή που αποτελείται από άτομα που δεν μιλιούνται μεταξύ τους.

Αν πεις «να ‘χαμε ένα σάντουιτς με καλαμάκι και λίγο κασέρι» μπροστά σ’ έναν Σαλονικιό κι έναν Αθηναίο, θα μαλώνουν μέχρι να λήξει η θητεία τους.

Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται με το παραδοσιακό σύστημα «ανοίγω καπό, κοιτάω χωρίς να καταλαβαίνω Χριστό και σχολιάζω “όλα φαίνονται οk”».

Απ’ ο,τι έχω καταλάβει, σε περίπτωση πόλεμου θα ‘μαι ο κομπάρσος σε ταινία δράσης που σκοτώνεται στο πεντάλεπτο, χωρίς να μάθουμε καν το όνομά του.

Η μονή πολιτική συζήτηση που έχει λογικά επιχειρήματα στον στρατό είναι η διαμάχη για το αν η Ράπτη είναι καλύτερη γκομενα απ’ την Καϊλή.

Τέλειωσε η στρατιωτική μας εκπαίδευση, που σημαίνει ότι αποκτήσαμε το δικαίωμα να βλέπουμε πολεμικές σκηνές και να λέμε «σιγά το πράγμα».

Κάθε φορά που βιώνω ένα deja-vu φρικάρω στη σκέψη ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μ’ έχουν πιάσει κορόιδο και να έχω ξαναπάει στρατό.

Σύμφωνα με την άσκηση ετοιμότητας, σε περίπτωση συναγερμού φορτωνόμαστε τα πάντα και προσευχόμαστε να έχουμε δεχτεί επίθεση απ’ το Λιχτενστάιν.

Κάθε φορά που ακούω για το Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου φαντάζομαι κάποιον φαντάρο σ’ ένα γραφείο να παίζει τάβλι μέσω ίντερνετ μ’ έναν Τούρκο.

Τρίτη μέρα νυχτερινών πολεμικών ασκήσεων εκτός στρατοπέδου και δεν πιάστηκε κανένας μας αιχμάλωτος. Το λες και επιτυχία.


Απογευματινή πορεία μέσα από πλατεία χωριού. Τρομοκρατημένες οι γιαγιάδες που έβλεπαν ειδήσεις, θα πίστεψαν ότι περνάει ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαι τόσο άτυχος που είμαι βέβαιος πως σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα η στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί.

Έχω φάει τόσες ώρες με μια σκούπα στο χέρι, που αν χρειαστεί να λύσουμε τις διάφορες μας με τους Τούρκους, ελπίζω να το κάνουμε στο κέρλινγκ.

Πληρωθήκαμε σήμερα τον μισθό Μαΐου. Το νέο προκάλεσε ανακούφιση στους οίκους αξιολόγησης, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και στον καψιμιτζή μας.

Σ’ ένα παράλληλο, αθώο και σουρεαλιστικό σύμπαν μπουκάρουμε στην Τουρκιά, ξεστρώνουμε τα κρεβάτια τους και γεμίζουμε γόπες το προαύλιό τους.





ΠΗΓΗ...http://www.zoomblog.org

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 250.000 ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!




Tο ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να δεχθούμε κάτι το εξωπραγματικό. Όμως δεν είναι δυσκολότερο να απορρίψουμε έτσι απλά 250.000 αυτόπτες μάρτυρες;


Βέβαια, καλό είναι να μην πιστέυουμε ότι μας σερβίρουν, διότι υπάρχουν και οι επιτήδειοι.

Όταν όμως υπάρχουν καταγεγραμένα γεγονότα...εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Στη ζωή μας αλλωστε δεν μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα!

Το γεγονός της Zeitun στην Αίγυπτο έχει καταγραφεί ιστορικά, και έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και μόνοι σας σε ξένα δίκτυα.

Δείτε το βίντεο...








ΠΗΓΗ...http://www.to-gamato.com

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ LCD ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ.



H LCD τηλεόραση που κοσμεί το καθιστικό σου φέρει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαλευκάνει. Η ίδια η κατασκευή της παραμένει ένα μυστήριο για τη νεότερη φυσική επιστήμη, εξαιτίας μιας ανωμαλίας στο σχεδιασμό της.


Το μυστικό, στο οποίο κανείς δεν έχει μπορέσει να ρίξει φως, έγκειται στους υγρούς κρυστάλλους που έχουν δανείσει το όνομά τους στις LCD οθόνες (Liquid Crystal Display), κοινώς γνωστές ως οθόνες υγρών κρυστάλλων. Η μέθοδος με την οποία τοποθετούνται και ευθυγραμμίζονται οι κρύσταλλοι παραμένει ένα μυστήριο και συνάμα μέγα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο Δρ. Χάρι Ουόλτον, διευθυντής του τμήματος Optical Imaging and Display Systems των εργαστηρίων της Sharp στην Ευρώπη, περιγράφει την κατασκευή μιας LCD οθόνης σαν ένα σάντουιτς αποτελούμενο από δύο στρώματα γυαλιού.
«Αυτές είναι οι φέτες ψωμιού», εξηγεί, «και στη μέση υπάρχει η γέμιση, η οποία συνίσταται σε μία επίστρωση υγρού κρυστάλλου».
Αυτή η επίστρωση υγρού κρυστάλλου είναι που προκαλεί τόση έκπληξη και η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως μία μάζα μικροσκοπικών σπίρτων. Αυτά είναι που πρέπει να ευθυγραμμιστούν και να τοποθετηθούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό είναι κάτι που εξακολουθεί να «πονοκεφαλιάζει» τους επιστήμονες σήμερα.
Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που εγγυώνται καλό αποτέλεσμα και οι οποίες κάνουν τις τηλεοράσεις μας να λειτουργούν μια χαρά, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς το γιατί.
Πολλοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Sharp, χρησιμοποιούν μια μέθοδο βουρτσίσματος-τριβής σε ένα λεπτό στρώμα πολυμερούς χημικού υλικού το οποίο αλείφεται στην επιφάνεια του γυαλιού. Το ελάχιστα παχύ πολυμερές τρίβεται κατόπιν με ένα ταχέως κινούμενο βελούδινο ύφασμα προτού τοποθετηθεί πάνω του ο υγρός κρύσταλλος.
Οι κρύσταλλοι που περιέχονται στο υγρό ευθυγραμμίζονται από μόνοι τους, επιτρέποντας στην οθόνη να λειτουργήσει.
Στατικός ηλεκτρισμός; Μικροσκοπικές αυλακώσεις στο πολυμερές; Μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν προς στιγμή οι επιστήμονες, χωρίς να μπορούν να παράσχουν μία τελική εξήγηση.
Στο μεταξύ, η Sharp φέρεται να έχει αποδείξει πως η κατεύθυνση των υγρών κρυστάλλων δεν οφείλεται σε κάποιου είδους υλική επαφή. Η ίδια μάλιστα έχει αναπτύξει μία διαδικασία κατά την οποία η τριβή επιτυγχάνεται με τη χρήση δεσμών φωτός επιτυγχάνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα ευκρίνειας στις οθόνες της.





ΠΗΓΗ...http://thesecretrealtruth.blogspot.com

ΕΡΕΥΝΕΣ: ΤΟ 97% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΔΟΝΤΙΟΥ.



Έχετε μια χρόνια εκφυλιστική ασθένεια; Αν ναι, το πιο πιθανό είναι ότι σας έχουν πει «είναι όλα στο μυαλό σου»

Ίσως αυτό να μην είναι και τόσο μακριά από την αλήθεια… γιατί η ρίζα του προβλήματος μπορεί να είναι στο στόμα σου.

Υπάρχει μια κοινή οδοντιατρική διαδικασία, την οποία σχεδόν κάθε οδοντίατρος θα σας πει ότι είναι απολύτως ασφαλής, παρόλο το γεγονός ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύει για περισσότερο από 100 χρόνια.

Κάθε μέρα στις Η.Π.Α. μόνο λαμβάνουν χώρα 41.000 τέτοιες οδοντιατρικές διαδικασίες. Οι ασθενείς πιστεύουν ότι αυτές είναι απολύτως ασφαλείς και διορθώνουν μόνιμα το πρόβλημά τους.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η οδοντιατρική διαδικασία;
Η ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ (Εκπόλφωση)

Περισσότερες από 25 εκατομμύρια απονευρώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική.

Τα απονευρωμένα δόντια είναι στην ουσία «νεκρά» δόντια τα οποία μπορεί να γίνουν κρυφά φυτώρια για εξαιρετικά τοξικά αναερόβια μικρόβια που μπορούν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν μια σειρά από σοβαρές ιατρικές βλάβες, οι οποίες εμφανίζονται δεκαετίες αργότερα.

Τα περισσότερα από αυτά τα τοξικά δόντια φαίνονται να είναι εντάξει για πολλά χρόνια, πράγμα που κάνει τον εντοπισμό του ρόλου τους στις συστημικές ασθένειες πολύ δύσκολο.

Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων έχουν πλήρη άγνοια για τους πιθανούς κινδύνους υγείας στους οποίους εκθέτουν τους ασθενείς τους, κίνδυνοι οι οποίοι μπορεί να εκδηλωθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Το AmericanDentalAssociation ισχυρίζεται ότι οι απονευρώσεις έχουν αποδειχτεί ότι είναι ασφαλή, αλλά δεν έχουν εκδώσει ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.
Γουέστον Πράις: Ο σπουδαιότερος οδοντίατρος του κόσμου

Οι Οδοντίατροι θα έκαναν ένα πολύ μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα εάν άρχιζαν να ασχολούνται με τη μέθοδο του Δρ. Πράις. Δυστυχώς το έργο του συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο διωγμού και πολέμου από το ιατρικό και οδοντιατρικό κατεστημένο.

Ο Δρ Πράις, ήταν οδοντίατρος και ερευνητής ο οποίος ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για σπουδές σχετικές με την οδοντοστοιχία, τα οστά και την διατροφή των ιθαγενών πολιτισμών που δεν είχαν την «χάρη» του μοντέρνου τρόπου διατροφής. Γύρω στο 1900, ο Πράις υπέφερε από διαρκείς μολύνσεις εκεί που είχε κάνει απονευρώσεις και άρχισε να υποψιάζεται ότι τα απονευρωμένα δόντια παρέμεναν μολυσμένα, παρ όλη τη θεραπεία.

Τότε, μια μέρα, πρότεινε σε μια γυναίκα, η οποία είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι τα τελευταία έξι χρόνια, να κάνε εξαγωγή του δοντιού της, παρόλο που φαινόταν εξωτερικά ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκείνη συμφώνησε, οπότε εξήγαγε το δόντι της και το τοποθέτησε κάτω από το δέρμα ενός κουνελιού. Το κουνέλι ανέπτυξε ακριβώς την ίδια παραμορφωτική αρθρίτιδα που είχε και η γυναίκα και πέθανε από τη μόλυνση 10 μέρες αργότερα. Η γυναίκα όμως, όντας ελεύθερη από το τοξικό δόντι, αμέσως ανέκτησε την υγεία της και μπορούσε να περπατάει χωρίς καν τη βοήθεια μπαστουνιού.
Ο Πράις ανακάλυψε, ότι είναι μηχανικά αδύνατον να αποστειρωθεί ένα (μη γεμισμένο) απονευρωμένο δόντι.

Συνεχίζοντας, έδειξε ότι πολλές χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες προέρχονται από τα δόντια αυτά. Οι περισσότερες ήταν ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος. Για την ακρίβεια, εντόπισε 16 στελέχη βακτηρίων υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση. Υπήρχαν ωστόσο και ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ των απονευρώσεων και παθήσεων των αρθρώσεων, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Ο Δρ. Πράις συνέχισε και έγραψε δύο βιβλία το 1922 όπου κατέγραφε τα αποτελέσματα των ερευνών του τα οποία αναφέρονταν στην σχέση μεταξύ της οδοντικής παθολογίας και των χρόνιων παθήσεων. Δυστυχώς το έργο του θάφτηκε σκόπιμα για 70 χρόνια, μέχρι που τελικά ένας ενδοδοντολόγος επονομαζόμενος Τζόρτζ Μέινινγκ (GeorgeMeining), αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του έργου του Πράις και αποφάσισε να εκθέσει την αλήθεια.
Ο Δρ. Μέινινγκ προχωρά ένα βήμα παραπέρα

Ο Δρ. Μέινονγκ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της AmericanAssociationofEdondologists (με ειδίκευση στις απονευρώσεις)

Το 1990, αφοσιώθηκε για 18 ολόκληρους μήνες στο έργο του Δρ. Πράις. Τον Ιούνιο του 1993, ο Δρ Μέινινγκ έγραψε το βιβλίο RootCanalCoverUp (Αποκάλυψη για τις Εκπολφώσεις), το οποίο αποτελεί και την πιο κατανοητή βιβλιογραφία αυτού που εξετάζουμε σήμερα.


ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΑΣ; 




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

Προφητικός ο Λεβέντης για την ΕΡΤ - Βίντεο
Δείτε τι είχε πει ο Λεβέντης για την ΕΡΤ:

Μια νέα "προφητεία" του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων από την συνέντευξη του τον Απρίλιο του 2012!
 Ο Βασίλης Λεβέντης, εύστοχος όπως πάντα, προέβλεψε το κλείσιμο της ΕΡΤ από τις 27/04/12, λέγοντας : 
Προσέξτε γιατί αυτοί που λιβανίζετε σύντομα θα είναι αυτοί που θα σας κλείσουν.


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΘΕΟ-ΧΑΡΗ.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ" ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ.

Το πρώτο "παιδί του σωλήνα" φέρνει στο κόσμο το δικό της παιδί!
Η Αμαντίν, το πρώτο «παιδί του σωλήνα» που γεννήθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1980, έδωσε η ίδια ζωή αυτήν την εβδομάδα στο πρώτο δικό της παιδί.
Δίπλα της, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας του παιδιού της, ήταν ο ίδιος γυναικολόγος - πρόκειται για τον Ρενέ Φρίντμαν - ο οποίος στις 24 Φεβρουαρίου του 1982 έφερε και την Αμαντίν στη ζωή.

Σε χτεσινές δηλώσεις της, η ευτυχισμένη μητέρα δήλωσε πως επέλεξε να κοινοποιήσει τη γέννηση - με φυσιολογικό τοκετό - της κόρης της για να αποδείξει σ'  όλον τον κόσμο «ότι τα άτομα που γεννιούνται με τεχνητή γονιμοποίηση δεν αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα γονιμότητας από ό,τι οι υπόλοιποι».

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ.

Μπαίνουν σε... καραντίνα οι πατάτες στη Δράμα
Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο αναλαμβάνει να διεξάγει δοκιμές εργαστηρίου και αγρού σε συνεργασία με την αρμόδια ΔΑΟΚ Δράμας, όπου σε καλλιέργειες πατάτας για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η προσβολή από συγκεκριμένο οργανισμό καραντίνας, τον Synchytrium endobioticum Schilb.
Στόχος των δοκιμών αυτών είναι ο καθορισμός των ποικιλιών πατάτας που είναι ανθεκτικές σε φυλές του Synchytrium endobioticum Schilb. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, μόνο ανθεκτικές ποικιλίες πατάτας επιτρέπεται να καλλιεργούνται στη ζώνη ασφαλείας, προκειμένου να περιοριστεί και να παρεμποδιστεί η διασπορά του επιβλαβούς οργανισμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: «Η έρευνα και η γνώση στον πρωτογενή τομέα μπορούν και να διαφυλάξουν την παραγωγή των αγροτών μας αλλά και να την αναβαθμίσουν ποιοτικά. Η αντιμετώπιση παθογόνων οργανισμών που θέτουν σε κίνδυνο τον κόπο των αγροτών, αποτελεί προτεραιότητα για το ΥπΑΑΤ.

Σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και ερευνητικούς φορείς που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, μεριμνούμε για την προστασία της φυτικής παραγωγής. Τα ποιοτικά και ασφαλή αγροδιατροφικά μας προϊόντα είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές. Ενεργούμε, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της παραγωγής τους αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητάς τους».

ΤΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ!

Τις χτύπησε τρεις φορές κεραυνός! (video)

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από δρόμου στη Ρωσία που  καταγραφεί η στιγμή που ένας κεραυνός χτυπά  δύο πεζές, μια 28χρονη γυναίκα με την 6χρονη κόρη της.

Μητέρα και κόρη περπατούσαν στην άκρη του δρόμου όταν, πιθανότατα λόγω της ομπρέλας που κρατούσαν, τις χτύπησε τρεις απανωτές φορές κεραυνός.

Η μητέρα και το παιδί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού.






ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr


ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;


.Της αναγνώστριας Αμαλίας Χατζηκώστα...

Μετά το προπατορικό αμάρτημα, ο Θεός θυσίασε ένα αθώο ζώο όπου με το αίμα του εξάγνισε το αποτέλεσμα μιας πολύ θλιβερής ημέρας. 

Ταυτόχρονα έντυσε το αμαρτωλό ζευγάρι και τους οδήγησε σε μια προσωρινότητα για να “απολαύσουν” την ανεξαρτησία που οι ίδιοι διάλεξαν.


Καλώς ή κακώς σε αυτόν τον κόσμο έχουμε την εξουσία από Εκείνον να διοικούμε. Το ότι συμμαχήσαμε με τον πονηρό, αυτό ήταν δική μας απόφαση. Όλα μα όλα όσα συμβαίνουν είναι δικό μας φταίξιμο. Είμαστε όλοι γνήσιοι απόγονοι του Κάιν. Μόνο οι αθώοι που η δική μας κοινωνία αδίκησε επιστρέφουν στην αληθινή ζωή και στο πραγματικό μας σπίτι.

Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που σκοτώνουν για πλάκα, που ασελγούν σε μικρά παιδιά, που χαίρονται όταν κάνουν το κακό, που τρελαίνονται για πόλεμο και χάος. Οταν ένας άνθρωπος δολοφονεί κάποιον άλλον, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Κάπου, κάποια στιγμή άφησε στη ζωή του το κακό να μπει! Δεν είναι απλά δαιμονισμένος, αλλά είναι επίσης σε επίγνωση αυτού και με τη θέλησή του βυθίζεται στο σκότος. Οταν κάποιος έχει σκοπό να σκοτώσει, συνήθως διαλέγει αθώα και αδύναμα θύματα. Αυτό όσο παράλογο και αν ακούγεται, πολλές φορές το επιτρέπει ο Θεός.

Το αθώο θύμα μετά από αυτή την προσωρινή ζωή θα οδηγηθεί στο υπέρτατο σκαλί του Παραδείσου. Εκεί που δεν υπάρχει πια πόνος και θλίψη αλλά μόνο αγάπη και .ανύψωση. Εκεί που όλα ανθίζουν και τίποτα δεν πεθαίνει. Ο δολοφόνος θα κριθεί επίσης. Αλλά από αυτήν του την πράξη θα έχει προκαλέσει άθελά του την δημιουργία ενός ακόμα Αγίου.

Η απάντηση έχει ως εξής. Για να εξαγνιστεί η αμαρτία, είτε των θυμάτων είτε των γονέων τους και συγγενών τους -γιατί ως γνωστόν, αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα-, είτε ολόκληρης της διεφθαρμένης κοινωνίας που ζούμε, θα πρέπει να χυθεί αίμα αθώου. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι λειτουργεί το πράγμα και αν σήμερα σας φαίνεται άδικο, θα σας φανεί δίκαιο όταν έρθει η ώρα. Αυτό το αίμα του αθώου είναι που θα τον συνοδεύσει εύκολα και ανώδυνα στην αγκαλιά του Δημιουργού του. Και είναι το ίδιο αίμα και ο ίδιος αθώος που θα βασανίζει τη συνείδηση του θύτη και φονιά του εις τον αιώνα τον άπαντα σε μια απόλυτη κόλαση.

Θεωρούμε άδικη αυτήν την ζωή για τους αγαθούς εν καρδία ανθρώπους? Περιμένετε και θα δείτε τι φαντασμαγορική υποδοχή θα έχουν από τους αγγέλους του Κυρίου όταν φύγουν από αυτήν την νοσηρή και απεχθή διάσταση.

Θεωρούμε άδικο να ζουν ατιμώρητοι ως τα βαθιά γεράματα οι φονιάδες μικρών παιδιών και γυναικών?Περιμένετε και θα δείτε πόσο φριχτά θα τιμωρηθούν αμέσως μόλις κλείσουν τα μάτια τους και τους εγκαταλείψουν οι σκοτεινοί τους σύμμαχοι. Γιατί είναι γνωστό πως ούτε ένας κόκκος άμμου δεν μετακινείται, ούτε μια σταγόνα νερού δεν σχηματίζεται, ούτε ένα φύλλο δεν πέφτει από το δέντρο χωρίς να το γνωρίζει Εκείνος! 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΑ ΤΡΙΧΩΤΑ ΚΑΛΣΟΝ.

Τα «τριχωτά καλσόν» κατά των επιθέσεων στις γυναίκες

Η πρωτότυπη εφεύρεση ενός Κινέζου απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση...

Έναν πρωτότυπο τρόπο για την ασφάλεια των νεαρών κοριτσιών πιστεύει πως ανακάλυψε ένας κινέζος blogger.

Πρόκειται για μια εφεύρεση που φέρει την εύγλωττη ονομασία «τριχωτά καλσόν» και περιγράφει πλήρως το αντικείμενο που θα απωθήσει όποιον θα ήθελε να παρενοχλήσει μια γυναίκα.

Μάλιστα, για να γίνει πλήρως αντιληπτός για το τι εννοεί, δημοσίευσε μια φωτογραφία που «περιγράφει» την εφεύρεσή του και μπορείτε να δείτε παρακάτω. Η εικόνα συνοδεύεται από τη φράση «Σούπερ σέξι, καλοκαιρινό και απωθητικό για όποιον θα επιχειρούσε να παρενοχλήσει, καλσόν, ιδανικό για όλα τα νεαρά κορίτσια που βγαίνουν έξω».






ΠΗΓΗ...http://www.pistepseto.net/

ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ... "ΘΕΟΠΟΙΕΙ" ΤΗΝ ΑΕΚ


1Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα γραπτό προαγωγικών εξετάσεων στο οποίο ο υποψήφιος εξέφρασε την πίστη του στην ΑΕΚ.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος στο τετράδιο που κλήθηκε να γράψει τις απαντήσεις στα θέματα των Θρησκευτικών προτίμησε να εκφράσει τα... σέβη του και την πίστη του στην αγαπημένη του ομάδα και να ευχηθεί «Καλό Καλοκαίρι». 
«Αλλοι τον λένε Θεό, εμείς δικέφαλο. Καλό καλοκαίρι», έγραψε συγκεκριμένα ο υποψήφιος στο γραπτό του που δημοσιεύει ο ιστότοπος Sport-fm.

1





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΚΜ

           
Με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάστηκε η λήξη της φετινής ραδιοφωνικής χρονιάς για το European School Radio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, που έκλεισε τη φετινή χρονιά με ένα καλοκαιρινό πάρτι, το οποίο διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο Κινηματογράφου και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην 1η προβλήτα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. 
              Το πάρτι μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της διαδικτυακής εκπομπής των μαθητών που ανέδειξαν τη δημιουργική τους πλευρά λαμβάνοντας μέρος στο European School Radio.  Στην εκδήλωση τραγούδησαν τα  μαθητικά συγκροτήματα Blackwell, The Change, Future Waves και η Σοφία Αργυροπούλου, αλλά και οι EX aNimo, Πάνος Ζώης, RiaScal, με φιλοξενούμενο τον Mario Brasil.


              “Θέλω να συγχαρώ θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κιλκίς για την πολύτιμη συνεργασία τους στην προώθηση του European School Radio στα σχολεία της Περιφέρειάς μας, αλλά και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα των μαθητών τους και την εξοικείωσή τους με τα ΜΜΕ. Ευχαριστώ τους γονείς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και τον Ερυθρό Σταυρό για τις υπηρεσίες του και την παρουσία του. Το European School Radio αποτελεί ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας για τις σχολικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη, καθώς παρέχει ένα βήμα δημιουργικής έκφρασης στους μαθητές. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των παιδιών στο European School Radio εγγυάται μια ακόμη πιο επιτυχημένη συνέχεια. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα σταθεί αρωγός στην εμπέδωση ενός τόσο σημαντικού θεσμού και θα συνδράμει για τη διάδοση των δράσεων του European School Radio στα σχολεία όλων των περιφερειακών μας ενοτήτων”, υπογράμμισε η Αντιπεριφερειαρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της ΠΚΜ Τζελίνα Μακραντωνάκη κατά το χαιρετισμό της στην εκδήλωση.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ_ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Μ ΡΑΣΟΥΛΗ


Μια βραδιά για τον ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ 
στη Θεσσαλονίκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Τετάρτη  19 Ιουνίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Η μουσική παρέα που  συντρόφευε τον Μανώλη Ρασούλη στις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις του συγκεντρώνεται και πάλι όχι για μνημόσυνο αλλά για γιορτή, για ψυχαγωγία και διασκέδαση, για υπενθύμιση, περισυλλογή αλλά και γλέντι. Άλλωστε συγκίνηση μεν συνείδηση δε που έλεγε και ο ίδιος.  
Και η παρέα συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ο Μανώλης Ρασούλης επέλεξε ως έδρα του τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια της ζωής του, παρά το ότι και αυτή πολλάκις τον πλήγωσε, την πόλη όπου Όλα μας τον θυμίζουν. Από το Όνειρο, το Πλατώ, τη Βάρδια, την Αρχιγένους Σαράντη 6-8, τη Μισραχή 3, έως το παραλιακό μέτωπο και την Τσιμισκή (να! Σα να τον βλέπουμε μέσα από το λεωφορείο να περνά με το καπέλο του), τον Ιανό, τη Σαύρα, τις κινηματογραφικές αίθουσες, τις ταβέρνες στην Περαία, το κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανωμή.

Ο ίδιος μας άφησε, εμάς, την Ελλάδα, τον κόσμο, σε μια δύσκολη συγκυρία, στη Ρωγμή του χρόνου, ύστερα από περισσότερα από 45 χρόνια στο κουρμπέτι, όπως έλεγε ο ίδιος, και 35 στη δισκογραφία. Ευτυχώς δεν μας εγκατέλειψε. Άφησε πίσω του πολύτιμο υλικό, βιβλία και στίχους, καταγεγραμμένες σκέψεις και ιδέες, τσιτάτα και καλαμπούρια και πάνω απ’ όλα τη βαθιά και ουσιαστική αγάπη του για τον άνθρωπο και την ειρήνη.

Μια ιδέα απ’ όλα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα οι «απαξάπαντες», όλοι δικοί μας θα είμαστε εκεί, να ξαναζήσουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών, μέσα τουλάχιστον από τα τραγούδια του, αλλά και από τις σκέψεις ανθρώπων που τον παρακολούθησαν στην πορεία του, είτε συμφωνώντας μαζί του είτε μη.

Η τελευταία μουσική παρέα του θα επιχειρήσει μια… ολική επαναφορά του προγράμματος που συνήθιζε να παίζει, μια επιλογή από τα εκατοντάδες τραγούδια του που αγαπήθηκαν και, ακόμη κι αν πέρασαν δεκαετίες από τότε που στήθηκαν, ακόμη τραγουδιούνται. Κομμάτια από πολύ γνωστές, αγαπημένες δουλειές του, «Η εκδίκηση  της γυφτιάς», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», όμως και κάποια ανέκδοτα, όπως το Του σφυγμού και του ρυθμού ή Πανάγος, ένα «προφητικό» ζεϊμπέκικο που έγραψε λίγο πριν φύγει (μουσική Π. Κουτσούρας), σύμφωνα με τη μαρτυρία των συνεργατών του.

Πανάγο πιάσε  τ’ όργανο
Και παίξε το βαρύ ρυθμό
Στου χάρου  το κατάστιχο
Με λεν με αριθμό

Ο Παναγιώτης Κουτσούρας έχει τη μουσική επιμέλεια της  συναυλίας αυτής και θα είναι και στο μπουζούκι, πλαισιωμένος από τον Σάκη Κοντονικόλα στο πιάνο, τον Θωμά Κωστούλα στα τύμπανα, τον Νίκο Σιμιτσάκο στο μπάσο και τον Αντώνη Χατζημανώλη στην κιθάρα.

Τους στίχους του  Μανώλη Ρασούλη θα ερμηνεύσουν, ανάμεσα σε άλλους, η Σοφία Αβραμίδου, η Άννα Ζήση, η Όλγα Ζορμπά, ο Δημήτρης Κεχαγιάς, ο Γιώργος Λίζος, ο Γιάννης Μήτσης, ο Δημήτρης Νικολούδης, η Μαρία Παπανικολάου, ο Κώστας Πρατσινάκης. Τα κείμενα υπογράφει ο Θωμάς Κοροβίνης. 


Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013
Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: Μονή Λαζαριστών, STEREO DISC (Αριστοτέλους 4), CAFE - ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, 2310 538282)

Μονής Λαζαριστών 
2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...