Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΙΟ ΤΩΝ 1ΟΟ ΕΥΡΩ".


Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.





Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά




ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

ΓΑΡΕΦΙ ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ 2013.


Μακεδονία γη Ελληνική!  Ελληνικοί Μακεδονικοί παραδοσιακοί χοροί.Χορευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στο εκκλησάκι, στο βουνό του Γαρεφείου από τον Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης.
Ήχος : Παραδοσιακή ορχήστρα Παύλου Ματρακούλια.
Α Μέρος
Δείτε και το Β Μέρος…



ΠΗΓΗ...http://entopios.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: "ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΑ".

Ο Φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιερά Δρυς Κέλλας» την  Πέμπτη 27 Ιουνίου πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τ.Κ. Κέλλης με θέμα «Γλωσσικές εκφράσεις Ελλήνων- τα εντόπικα».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εθνολόγος-Συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελίδης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης ….
Γλωσσικές εκφράσεις Ελλήνων στα Λευκάδια Νάουσας

Γλωσσικές εκφράσεις Ελλήνων στους Προμάχους Αριδαίας



ΠΗΓΗ...http://entopios.gr

RICHARD STALLMAN: ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Richard Stallman: Ψηφιακοί πληροφοριοδότες στα σπίτια πολιτών
Την Τετάρτη ο Ρίτσαρντ Στόλλμαν, ιδρυτής του Κινήματος ελεύθερου λογισμικού, τιμήθηκε από το Internet Hall of Fame 2013 μαζί με άλλες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στο Διαδίκτυο.


O Στόλλμαν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης που συλλέγει προσωπικά δεδομένα χρηστών του Ίντερνετ μέσω διαδικτυακών εταιρειών καθώς και για το λεγόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, που απειλεί να εισβάλει στα σπίτια απλών πολιτών με την επίφαση της μέτρησης χρήσης καθημερινών προϊόντων, αντικειμένων και αγαθών, όπως της ηλεκτρική ενέργειας.


Ο Richard Stallman είναι επίσης δημιουργός του GNU Project, του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού και της Ένωσης για την Ελευθερία του Προγραμματισμού.

Φέτος, τιμώνται από τον θεσμό του Internet Hall Of Fame συνολικά 32 προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο νεαρός ακτιβιστής Aaron Swartz και ο Jimmy Whales της Wikipedia.

Ο Ρίτσαρτν Στόλλμαν, δήλωσε την Πέμπτη:

«Λέγεται ότι η “η γνώση είναι δύναμη”. Διαδικτυακές εταιρείας πήραν αυτό το αξίωμα πολύ σοβαρά και έθεσαν ως στόχο να γνωρίζουν όσα περισσότερα γίνεται για τον καθένα από εμάς. Στη συνέχεια η κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις άρχισαν να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα μέσω αυτών των εταιρειών αλλά και με άλλους τρόπους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ελπίζουν να μας εξουσιάζουν.»

«Η ψηφιακή τεχνολογία καταλήγει να σημαίνει το χτίσιμο ενός γιγαντιαίου ψηφιακού φακέλου για κάθε άτομο. Αυτό ίσως να μην πείραζε, εάν είχαμε μία κυβέρνηση που θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε εμμέσως ως προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μίας κυβέρνησης που δεν θα προσπαθούσε ποτέ να επεκτείνει την εξουσία της.»

«Αυτό που έχουμε, με τον Μπους και τον Ομπάμα, είναι ένα σύμπλεγμα βιομηχανοποίησης της ασφάλειας το οποίο συστηματικά ξεπερνά τα νομικά όρια, παρακινούμενο από εταιρείες που θα βγάλουν περισσότερα χρήματα δημιουργώντας πιο εκτεταμένους φακέλους, λέγοντας ότι το κάνουν αυτό για να «μας κρατήσουν ασφαλείς» από πραγματικούς αλλά ήσσονος σημασίας κινδύνους.»

«Κάποτε η απειλή της ελευθερίας των ανθρώπων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνίστατο στο ότι χρησιμοποιούσαν προγράμματα που δεν μπορούσαν να ελέγξουν – μη ελεύθερα προγράμματα. Το κίνημα ελεύθερου λογισμικού στοχεύει στην παροχή ελεύθερων-δωρεάν προγραμμάτων προς αντικατάσταση των μη ελεύθερων. Το ελεύθερο λογισμικό είναι λογισμικό που σέβεται την ελευθερία και την κοινότητα των χρηστών. Ένα πρόγραμμα που δεν είναι ελεύθερο δίνει στον ιδιοκτήτη του μη νόμιμη εξουσία πάνω στους χρήστες. Συχνά, έχει σχεδιαστεί για να τους παρακολουθεί, να τους περιορίζει ή ακόμη και τους εκμεταλλεύεται. (Δείτε: 'Proprietary Surveillance', DefectiveByDesign.org και 'Proprietary Sabotage). Με το ελεύθερο λογισμικό, οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα ώστε να μην μπορεί να παρακολουθήσει, να περιορίσει ή να λειτουργήσει αντίθετα από τις προθέσεις τους.»

«Όμως οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Εδώ και χρόνια έχω ονομάσει τα κινητά τηλέφωνα ως “όνειρο του Στάλιν” εξαιτίας των δυνατοτήτων παρακολούθησης που έχουν. (Οι κινήσεις τους καταγράφονται και μπορούν να μετατραπούν από απόσταση σε συσκευές μετάδοσης συνομιλιών σε μόνιμη βάση, ακόμη και αν προσπαθήσει κανείς να τα απενεργοποιήσει). Εδώ και χρόνια έχω προειδοποιήσει ότι είναι λάθος να εμπιστευόμαστε προσωπικά δεδομένα σε ιστοσελίδες ή ακόμη και να δίνουμε στοιχεία της ταυτότητάς μας σε αυτές. Εδώ και χρόνια πληρώνω με μετρητά αντί να χρησιμοποιώ την πιστωτική μου κάρτα.»

«Οι ΗΠΑ μετατρέπουν σταδιακά τα διπλώματα οδήγησης σε δελτία ταυτότητας. Χωρίς να δείξει κανείς την ταυτότητά του μπορεί να πετάξει, να μείνει σε ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ή να γράψει μια συνταγή για παυσίπονα. Το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που εξετάζεται τώρα μπορεί να καταστήσει αδύνατη την εύρεση εργασίας χωρίς δελτίο ταυτότητας.»

«Στο μεταξύ, ενώ κάμερες φυτρώνουν συνεχώς στις πόλεις μας, οι ΗΠΑ συναρμολογεί σιγά-σιγά ένα σύστημα που θα καταγράφει όλες τις κινήσεις όλων των αυτοκινήτων, όπως γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Έξυπνοι μετρητές” θα φτιάχνουν ένα φάκελο για το πόση ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιούμε ανά ώρα ή ανά λεπτό, κάτι το οποίο καταγράφει επίσης πότε είναι κάποιος στο σπίτι του.
Και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (σ.σ. Το «διαδίκτυο των πραγμάτων» (IoT) είναι μια μελλοντική κατάσταση, κατά την οποία καθημερινά αντικείμενα – όπως κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, ρούχα, ακόμη και τρόφιμα – θα συνδέονται ασύρματα στο διαδίκτυο μέσω έξυπνων μικροκυκλωμάτων και θα μπορούν να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα) απειλεί να εισάγει όλα τα προϊόντα στο σπίτι σας ως ψηφιακούς πληροφοριοδότες

«Μόλις τα δεδομένα έχουν καταγραφεί, θα γίνεται κατάχρηση των λειτουργιών. Τα τυπικά όρια ως προς το εύρος της πρόσβασης σε δεδομένα δεν θα σταματήσουν το κράτος από τη συλλογή όλων των ειδών των δεδομένων σχετικών με οποιονδήποτε είναι αποφασισμένο να συντρίψει όπως τον πληροφοριοδότη Τζον Κυριακού. Εάν οποιοσδήποτε τολμήσει να μιλήσει για το τι κάνει το κράτος, τότε αυτό θα βγει εκτός ελέγχου.»

«Πρέπει να σταματήσουνε τη συσσώρευση ψηφιακών φακέλων ανθρώπων γενικότερα. Τέτοιες συλλογές θα έπρεπε να επιτρέπονται μόνο μετά από απόφαση δικαστηρίου για συγκεκριμένο άτομο».
*****

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Στόλλμαν έστειλε τις παραπάνω δηλώσεις του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σημειώνοντας στην κορυφή:
«Για τυχόν πράκτορες της NSA και του FBI που διαβάζουν το email μου: Παρακαλώ σκεφτείτε ότι αν υπερασπίζεστε το Σύνταγμα των ΗΠΑ εναντίον όλων των εχθρών, ξένων ή εσωτερικών, απαιτείται να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Σνόουντεν».

:



ΠΗΓΗ...tvxs.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: "ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;"



'' Ελεύθερος Σκοπευτής '' με τον Γιωργο Τραγκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ - Θεμα: '' Τα ερωτήματα για τα αίτια θανάτου του Χριστόδουλου '' Κυριακή 16 Ιουνίου 2013







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΡΩΣΙΑ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.

Εγκρίθηκε η νομοθεσία περί προσβολής αισθημάτων των πιστών
Το Συμβούλιο Ομοσπονδίας ενέκρινε τη νομοθεσία που προβλέπει ποινική ευθύνη για την προσβολή αισθημάτων των πιστών ως και στερητική της ελευθερίας ποινή μέχρι τρία χρόνια, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ο νόμος προβλέπει την καινούργια εκδοχή του άρθρου 148 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας "Παράβαση δικαιώματος για την ελευθερία του λόγου και των θρησκευτικών πεποιθήσεων ". Εισάγεται ευθύνη "για τις δημόσιες πράξεις που εκφράζουν την εμφανή ασέβεια προς την κοινωνία και πράττονται με σκοπό την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων " με πρόστιμο μέχρι $10. 000, υποχρεωτικές εργασίες μέχρι 240 ώρες ή και σωφρονιστικές εργασίες για 1 χρόνο, καθώς και πιθανή στέρηση της ελευθερίας για το ίδιο διάστημα.

Σε περίπτωση που η παράβαση τελείται «σε τόπους θρησκευτικών τελετών, λειτουργιών και ιερούς τόπους», το ποσό του πρόστιμου θα αυξηθεί μέχρι $17 000, διάρκεια υποχρεωτικών εργασιών μέχρι 480 ώρες, σωφρονιστικών εργασιών μέχρι 3 έτη, και της φυλάκισης επίσης μέχρι 3 έτη.

Εκτός τούτου πιο σκληρές γίνονται οι κυρώσεις για την παράνομη εμπόδιση της λειτουργίας των θρησκευτικών οργανώσεων – από τα ισχύοντα $2700 φτάνει  μέχρι $ 10 000. Κατά την τέλεση της παράβασης αυτής με εκμετάλλευση  υπηρεσιακής θέσης, με χρήση ή απειλή χρήσης βίας προβλέπονται ποινικές κυρώσεις: εκτός από το πρόστιμο μέχρι  $ 6600, υποχρεωτικές εργασίες για  διάστημα μέχρι 480 ώρες , σωφρονιστικές εργασίες μέχρι 5 έτη και αναγκαστικές εργασίες μέχρι 1 έτους ή και στέρηση της ελευθερίας για 1 έτος.

Εκτός από αυτό στον Κώδικα των Διοικητικών Παραβάσεων αυξάνονται τα μέγιστα ποσά στα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας ,τα πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας περί της ελευθερίας της συνείδησης, ελευθερίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και περί των θρησκευτικών οργανώσεων για τους πολίτες από $330 μέχρι $10 000, για αξιωματούχους από μέχρι $1700  μέχρι  $3300. Επίσης, ορίζεται ως σκόπιμη δημόσια βεβήλωση της θρησκευτικής ή τελετουργικής λογοτεχνίας και των τελετουργικών αντικειμένων σε μορφή ποινικών κυρώσεων μέχρι $66 000".

Ο ομοσπονδιακός νόμος θα λειτουργεί από την 1η Ιουλίου του 2013.

"ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΟΙΑ". Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

"Ψηφιακή άνοια", η νέα μάστιγα της νεολαίας
Η «ψηφιακή άνοια» εξελίσσεται σε νέα μάστιγα για τους ανθρώπους νεαρής ηλικίας που βασίζονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία, αφήνοντας έτσι τον εγκέφαλό τους να «ατροφήσει». 
Επιστήμονες από τη Νότια Κορέα έχουν παρατηρήσει αύξηση κρουσμάτων αυτού του είδους της «άνοιας» στους νέους, οι οποίοι εμφανίζουν επιδείνωση των νοητικών ικανοτήτων τους αντίστοιχη με αυτή που εμφανίζουν ασθενείς που έχουν υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι ή πάσχουν από κάποια ψυχιατρική νόσο. «Η υπερβολική χρήση “έξυπνων” κινητών και βιντεοπαιχνιδιών διασαλεύει την ισορροπημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου» υπογραμμίζει ο Μπιουν Γκι-γον, γιατρός του Κέντρου Ισορροπίας Εγκεφάλου της Σεούλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «JoongAng».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη διείσδυση της τεχνολογίας στον γενικό πληθυσμό αλλά και με τα περισσότερα κρούσματα εθισμού στο Διαδίκτυο. «Οι άνθρωποι που κάνουν υπερβολική χρήση τεχνολογίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους, αφήνοντας έτσι τη δεξιά υπανάπτυκτη» συμπληρώνει ο δρ Γκι-γον. Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου συνδέεται με τη συγκέντρωση και, όταν δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένη, επηρεάζει την ικανότητα προσοχής και μνήμης, οδηγώντας μάλιστα στο 15% των περιπτώσεων και σε πρόωρη άνοια.

Οι πάσχοντες από «ψηφιακή άνοια» φέρεται επίσης να είναι και ψυχολογικά υπανάπτυκτοι, με τα παιδιά να διατρέχουν ακόμη πιο σοβαρό κίνδυνο από τους ενήλικες, αφού ο εγκέφαλός τους είναι σε εξελικτική διαδικασία.
Η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται στη Νότια Κορέα, καθώς το ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 10 έως 19 ετών που χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά πάνω από επτά ώρες κάθε μέρα ξεπερνά το 18,4%, ποσοστό που έχει αυξηθεί 7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα ανησυχητικά συμπεράσματα των Κορεατών έρχονται έπειτα από μια έρευνα που πραγματοποίησε το UCLA, η οποία έδειξε ότι οι νεαροί Αμερικανοί εμφανίζουν όλο και πιο συχνά προβλήματα μνήμης. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το 14% νεαρών ανδρών και γυναικών, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, παραπονούνται ότι η μνήμη τους είναι κακή. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, το πρόβλημα αποδίδεται γενικότερα στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια δεξιοτεχνία! Στο ισπανικό "Έχεις ταλέντο"! (video)
10.000.000 views μόνο ένα βίντεο της Miyoko Shida!
Οι κριτές ήταν για 7 λεπτά με το στόμα ανοικτό! Αυτό που έκανε η 52χρονη, Miyoko Shida στην ισπανική τηλεόραση, δεν έχει ξαναγίνει! Ξεκινάει να στερεώνει ένα φτερό σε ένα ξύλο και τη συνέχεια δεν μπορείτε να τη φανταστείτε!

Απλά μην το κλείσετε, δείτε το όλο!

Δείτε το βίντεο:

''ΓΙΑΤΡΕ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΩΣΤΑ, ΕΙΜΑΙ 25 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ''

alt

π.Κονανος Ανδρέας
Γιατρέ, με λένε Κώστα, είμαι 25 και έχω καρκίνο

Αθέατα Περάσματα 26-1-2010

Aκούστε τα όσα συγκλονιστικά περιγράφει ο π.Ανδρέας Κονάνος 

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ.


15Γιορτάζουμε σήμερα 29 Ιουνίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ.

Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο, όταν ο Ιησούς έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τους δυο αδελφούς Πέτρο και Ανδρέα οι οποίοι έριχναν τα δίχτυα τους. Αμέσως μετά την κλήση τους, άφησαν τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν.

Ψαράς στο επάγγελμα, ήταν τύπος αυθόρμητος, ορμητικός, και τη ζωή του κοντά στο Χριστό τη μαθαίνουμε από τα τέσσερα Ευαγγέλια, ενώ την αποστολική του δράση, από τις πράξεις των Αποστόλων. Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές, μέσα στις οποίες να τι προτρέπει τους χριστιανούς:

«Νήψατε, γρηγορήσατε, ο αντίδικος υμών διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη» (Α΄ Πέτρου, ε΄ 8). Δηλαδή εγκρατευθείτε, γίνετε άγρυπνοι και προσεκτικοί.

Διότι ο αντίπαλος και κατήγορός σας ο διάβολος, σαν λιοντάρι που βρυχάται, περιπατεί με μανία και ζητάει ποιον να τραβήξει μακριά από την πίστη και να τον καταπιεί. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία.

Κατά την παράδοση (που σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος (54-68μ.Χ.) υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον σταύρωσαν χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.

Ο δε Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου, όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε.

Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, θυσιάζοντας μάλιστα και την ζωή του γι’ αυτό. Ονομάστηκε ο πρώτος μετά τον Ένα και Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνέγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε.

Τη ζωή του με τις περιπέτειές του θα τα δει κανείς, αν μελετήσει τις Πράξεις των Αποστόλων, αλλά και τις 14 Επιστολές του στην Καινή Διαθήκη. Ο Απόστολος Παύλος θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20).

Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, ο παλαιός άνθρωπος, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και ακόμα, «τα πάντα και εν πάσι Χριστός» (Προς Κολασσαείς γ΄ 11). Να διευθύνει, δηλαδή, όλες τις εκδηλώσεις τις ανθρώπινης ζωής μας ο Χριστός. Ο Απόστολος Παύλος υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 - 67 μ.Χ.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!


Απολυτίκιο:
Ήχος δ'.
Οι των Αποστόλων πρωτόθρονοι, και της Οικουμένης διδάσκαλοι, τω Δεσπότη των όλων πρεσβεύσατε, ειρήνην τη οικουμένη δωρήσασθαι, και ταίς ψυχαίς ημών το μέγα έλεος.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός




Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...