Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΩΝ.



Ξεκινάμε σήμερα από την ιστοσελίδα μας μια φιλόδοξη προσπάθεια, να κάνουμε ένα πρότυπο προσκλητήριο των απανταχού Προμαχιωτών.
Να συγκεντρώσουμε δηλαδή όλους τους συμπατριώτες μας από όλη την οικουμένη, που για τους όποιους λόγους βρίσκονται εκεί όπου ζουν και να γίνει μια ζωντανή λίστα επικοινωνίας.
Το ξέρουμε όλοι , ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συγχωριανοί μας, που έχουν εξαπλωθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον νομίζουμε να δώσει ο καθένας, που επιθυμεί ένα "παρόν" στο προσκλητήριο αυτό.
Πώς θα γίνει αυτό;
Πολύ απλά στο τέλος της ανάρτησης και στην ενότητα "ΣΧΟΛΙΑ", θα γράψει το όνομά του και τον τόπο που ζει.
Π.χ. Ανδρεας Βασιλείου  Λονδίνο Μ.Βρετανία.
Μπορούν να γράψουν όλοι όσοι ζουν εκτός χωριού, ακόμη και στα διπλανά χωριά, πόλεις, νομούς.
Και φυσικά οι Προμαχιώτες του εξωτερικού.
Ελπίζουμε να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε όλοι μας , πού απλώνεται η φυλή μας ανά τον κόσμο και ανά την Ελλάδα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΧΟΡΕΥΕΙ" Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.


Από το πρωί μηχανικοί του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιούν ελέγχους σε κτίρια σε τοπικές κοινότητες και ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
.


Ρωγμές και πτώση σοβάδων σημειώθηκαν σε κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 4,7 ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα. 

Από το πρωί μηχανικοί του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποιούν ελέγχους σε κτίρια σε τοπικές κοινότητες και ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κοζάνης αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, στις 4.20 το απόγευμα στην περιοχή της Κοζάνης, μια μέρα μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι το ίδιο με εκείνο του χθεσινού και εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της λίμνης Πολυφύτου. Το γεγονός, άλλωστε, ότι τα μεγέθη είναι τα ίδια οδηγεί τους σεισμολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σεισμική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι λίγο πριν τον σημερινό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ασθενέστερη σεισμική δόνηση της τάξης των 3,8 Ρίχτερ στις 4.09 μ.μ.




“ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ”


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ” ΣΤΟ VELEHRAD ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Στο 2ο διεθνές συνέδριο με θέμα “Ευρωπαϊκοί πολιτιστικοί δρόμοι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου”, που πραγματοποιήθηκε στο Velehrad της Τσεχίας στις 25 και 26 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο ομότιτλου προγράμματος, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την ΠΚΜ εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας του Ζλιν της Τσεχίας. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προτάθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα ακόμη πρόγραμμα ευρωπαϊκής συνεργασίας σχετικό με θέματα τουριστικής αξιοποίησης της πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς. Συζητήθηκε δε η χρήση ενός κοινού σήματος για τις δράσεις των περιοχών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα,  η θέσπιση κανόνων για τη χρήση του, όπως επίσης και η υιοθέτηση  καλών πρακτικών.
«Οι “ευρωπαϊκοί πολιτιστικοί δρόμοι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθoδίου” αποτελούν μια εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία βασίζεται στις κοινές ιστορικές και θρησκευτικές καταβολές των ομόδοξων εταίρων μας στην Ευρώπη.  Συνιστά επίσης μια σημαντική πρόταση στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μια περιοχή με πλούσια πολιτισμική και θρησκευτική κληρονομιά. 
Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η συνεισφορά των Αγίων  Κυρίλλου και Μεθοδίου στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό των Σλάβων αποκτά ιδιαίτερο νόημα, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα των δύο ιεραποστόλων, γεγονός που οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς. Είναι εξάλλου αναγκαίο όλη η Ευρώπη και όχι μόνο οι σλαβόφωνες χώρες να επανεκτιμήσει την αδιαμφισβήτητη αξία του έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου”,  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα  Μακραντωνάκη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα  1150 χρόνια από  την αποστολή των Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μεγάλη Μοραβία της σημερινής Τσεχίας, όπου διοργανώνονται δράσεις από φορείς της πόλης.   

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ.

Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ («The Unknown Soldier» και «People are Strange»).

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1943 στη Μελβούρνη της Φλόριντα. Ήταν γιος στρατιωτικού και τα παιδικά του χρόνια ήταν γεμάτα μετακινήσεις. Οι γονείς του είχαν αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ σωματική βία στα παιδιά τους. Εφάρμοζαν όμως ένα είδος στρατιωτικής πειθαρχίας και τιμωρίας, φωνάζοντας στα παιδιά μέχρι να ξεσπάσουν σε κλάματα και να παραδεχτούν τα λάθη τους.

Ο Μόρισον αποφοίτησε από το George Washington High School στην Aλεξάνδρεια της Βιρτζίνια τον Ιούνιο του 1961. Μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (1962-1963), το οποίο είχε φθηνά δίδακτρα, αλλά δεν τον ικανοποίησε αρκετά. Τον Ιανουάριο του 1964, χάρη στη συμβουλή ενός καθηγητή του FSU, ο Μόρισον μετακόμισε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο UCLA, με ειδικότητα στον κινηματογράφο.




Από τότε που ο Μόρισον αποφοίτησε από το UCLA, διέκοψε τις επαφές με την οικογένειά του. Όταν η μουσική του ανέβηκε στα τσαρτς το 1967, είχε πάνω από ένα χρόνο να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, και είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι οι γονείς και τ’ αδέλφια του ήταν νεκροί.
Στην προσωπική του ζωή ο Μόρισον συνάντησε τη σύντροφο της ζωής του, Πάμελα Κούρσον, πολύ πριν τη δόξα και τα χρήματα, κι εκείνη τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί περισσότερο με την ποίηση. Η σχέση τους ήταν θυελλώδης, με συχνούς τσακωμούς και περιόδους χωρισμού με αφορμή το γεγονός ότι ήθελαν μια ελεύθερη σχέση.
Ο Μόρισον είχε συχνά εφήμερες σχέσεις με θαυμάστριες και σύντομες σχέσεις με διασημότητες, όπως η Νίκο, τραγουδίστρια των Βέλβετ Αντεργκράουντ. Για μια νύχτα ήταν με την Γκρέις Σλικ των Τζέφερσον Έρπλειν, και από καιρό σε καιρό με την Γκλόρια Στέιβερς, αρχισυντάκτρια του περιοδικού 16. Επίσης είχε μια συνάντηση με την Τζάνις Τζόπλιν, ενώ ήταν κι οι δυο μεθυσμένοι.
Την εποχή που πέθανε, εκκρεμούσαν 20 αγωγές πατρότητας εναντίον του, παρότι κανένας από τους ενάγοντες δεν διεκδίκησε μέρος της περιουσίας και η μόνη περίπτωση όπου κάποιος δήλωσε δημόσια ότι ήταν παιδί του Μόρισον αποδείχτηκε απάτη.


Το Παρίσι
Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.
Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου. Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως «ασυναρτησίες μεθυσμένων». Ένα τραγούδι από αυτήν, το «Orange County Suite» ακούγεται στο bootleg «Lost Paris Tapes».

Το τέλος
Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε νεκροψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία νεκροψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου. Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.
Στον τάφο του Τζιμ Μόρισον έχει γραφτεί στα ελληνικά η επιγραφή: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ.






ΠΗΓΗ... matrix24.gr


Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ.

Η Ύπουλη Κατοχή και οι Αόρατοι Κατεχόμενοι
Η φίλη στη δουλειά με συμβούλευε φοβισμένη.
"Στο λέω για το καλό σου, μη κάνεις του κεφαλιού σου, θα χάσεις τη δουλειά σου. Σε έχουν βάλει στο μάτι. Όλοι αυτή τη στιγμή κάνουμε τα στραβά μάτια, ότι μας ζητάνε, και θα κάνουμε κι άλλα. Τι να κάνουμε; Να χάσουμε τη δουλειά μας; Θα τη κρατήσουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. Να κάνεις το ίδιο. Να σωπαίνεις και να κάνεις ότι σου ζητάνε"

Η Ελλάδα της "ιστορίας επιτυχίας" έχει σκεπαστεί από φόβο. Φόβο στις ψυχές των ανθρώπων. Τι θα απογίνουν. Άνθρωποι που εκπαιδεύονται να νοιώσουν προνομιούχοι ακόμα κι αν καταφέρουν να τσακώσουν τρία κατοστάρικα για μισθό. Άνθρωποι που θα ευγνωμονούν τη τύχη τους αν δεν πεινάνε, αν δεν ζητιανεύουν, αν δεν κοιμούνται στα παγκάκια.


Γραπωμένοι από κάθε είδους δαγκάνες, το σπίτι που θα το χάσουν αν δεν είναι εντάξει τα χαράτσια, η εφορία, η οφειλή στη τράπεζα, η δουλειά που γίνεται σπάνια και θα τη χάνουν ακόμα κι αν κουνήσουν λίγο το δαχτυλάκι χωρίς να το επιτρέπει το αφεντικό...

Η μπάρα των απαιτήσεων έχει μηδενιστεί. Δεν υπάρχουν ούτε απαιτήσεις ούτε δικαιώματα πλέον. Μόνο υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν. Η μάνα μου με κοίταξε με θλίψη και μου είπε
"Ξέρεις εγώ έζησα τη κατοχή.. νομίζεις πως είμαστε καλύτερα τώρα; Χειρότερα είμαστε παιδί μου. Ξέρω εγώ τι σου λέω. Στη κατοχή δεν είχαμε να πληρώνουμε ρεύμα. Τα νοίκια είχαν παγώσει. Όλοι οι άνθρωποι ζούσαν σε ρυθμούς πολέμου το ήξεραν. Κι οι απαιτήσεις από το κράτος ήταν μηδενικές. Η έννοια μας να βρούμε φαΐ και τέλος. Δεν απαιτούσε κανείς να πληρώσουμε τίποτα. Τώρα ένας άνεργος ζει το δικό του πόλεμο όπως τότε. Δεν έχει τίποτα κι είναι όλα εχθρικά. Κανείς δεν νοιάζεται αν θα ζήσει ή θα πεθάνει αυτός και τα παιδιά του, κι όμως του ζητάνε να πληρώσει και το ρεύμα, και τα χαράτσια, και τα δάνεια και τον απειλούν συνέχεια. Η πιο μεγάλη κατοχή δεν είναι αυτό;"

Συνειδητοποίησα όλη τη φρίκη κάτω από αυτές τις κουβέντες. Η ιστορία επιτυχίας που γίνεται παράλληλα με τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, δεν θεωρείται έγκλημα πολέμου. Δεν υπάρχει πόλεμος. Δεν υπάρχει κατοχή φωνάζουν. Είναι λόγια ανεύθυνων πολιτών που δεν βλέπουν τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση να καταφέρει να διασώσει.... τις τράπεζες....τα λεφτά των τοκογλύφων. Τη μάχη που δίνει με τους εμπόρους που θα πουλήσει τη πραμάτεια της στο μεγάλο παζάρι.

Όντως δεν είναι πόλεμος για αυτούς. Όμως δίπλα στο παζάρι της επιτυχίας, σέρνονται (στη κυριολεξία σέρνονται πια) εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τρομοκρατημένοι, τι θα απογίνουν. Με τα νοίκια τους να τρέχουν, με τους φόρους να μετατρέπονται σε απειλή, με τους εκβιαστές να τους ξεγυμνώνουν σιγά σιγά από οποιαδήποτε δικλείδα ασφαλείας. Τη πρώτη κατοικία, το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση. Με μια μοναδική εντολή.

Μην τους δείχνετε όλους αυτούς στα κανάλια. Μην δείχνετε όσους πια δεν περπατάνε αλλά σέρνονται. Ομερτά. Όποιος μιλήσει καρατομήθηκε. Δεν πρέπει κανείς να δει τους άθλιους των Αθηνών και πάσης Ελλάδος δίπλα στα μεγάλα γκαλά των Βερσαλιών. Δεν υπάρχουν όλοι αυτοί. Δεν τους ξέρουμε.....

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως από το ζουμί τους την ώρα που βράζουν φτιάχνουμε σούπα. Να τη προσφέρουμε στους Σάυλωκ που έχουν κηρύξει ήδη τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, με το υπερόπλο τους. Το χρέος. Βομβαρδίζουν ανελέητα πάνω στους άμαχους πληθυσμούς, συνέχεια, χωρίς έλεος.

Μα τι είναι όλα αυτά που λέω. Τι φαντασία... Είναι δυνατόν να είναι έτσι; Δεν είναι. Γιατί δεν το είπε η τηλεόραση. 

Φανταστείτε πως είναι πράξη αδιανόητη πλέον να φύγεις στη ώρα σου από τη δουλειά, να απαντήσεις σε κάποιον που θα σε λέει μ@λάκα, να περάσει σαν σκέψη από το μυαλό σου να διαμαρτυρηθείς...

Σκέψου τι βαθμός κακουργήματος είναι να μην πληρώσεις.... Οι "δεν έχω να πληρώσω" δεν είναι η αλήθεια χιλιάδων ανθρώπων που τρελαίνονται σιγά σιγά, είναι ασέβεια και ύβρις προς το σύστημα. Γιατί πολύ απλά αν δεν έχεις να πληρώσεις καλύτερα να εξαφανιστείς από το χάρτη. 

ΠΕΡΙΣΕΥΕΙΣ. Το μόνο που μπορεί να χρησιμεύσεις, είναι αν σου συμβεί κάτι να μαζεψουν τα όργανά σου. Τίποτα περισσότερο. 

Τους κοιτάζω να περιφέρουν το θράσος τους στα κανάλια και σκέφτομαι, είναι λογικό... Τι μπορεί να καταλάβει αυτό το ανθρωπάκι που ζει σε παράλληλο σύμπαν με τους υπόλοιπους. Πως να συνειδητοποιήσει σε τι έγκλημα συμπράττει μέσα στη μωροδοξία του. Εχει μπροστά του ένα χαρτί που γράφει οδηγίες. Αριθμούς. Πλάνα με χρονοδιαγράμματα που πρέπει να πετύχει. Στατιστικές. Δεν υπάρχει κανένα ονοματεπώνυμο αυτοκτονημένου εκεί μέσα. Κανένα ονοματεπώνυμο άνεργου που δεν έχει ούτε να δώσει φαί στο παιδί του, άρρωστου που παλεύει χωρίς φάρμακα, χωρίς ελπίδα, νέου που τα όνειρά του είναι ένα συνεχές κενό, ζητιάνου που στέκεται στην ουρά για ένα πιάτο φαί, τρελαμένου που δεν έχει ύπνο πια ούτε γαλήνη πουθενά....

Δεν υπάρχουν όλα αυτά.

Είναι αόρατα.






Ιστορίες Συνωμοσίας
ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

" ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ".

Ντρέπομαι

Ένα τσούρμο φοιτητών, θα ήταν περίπου 20 χρονών, περπατούσε στο διάδρομο του 7ου ορόφου του νοσοκομείου. Μπροστά ο καθηγητής, πίσω αυτά ακολουθούσανε. Σταθήκανε μπροστά στην πόρτα ενός θαλάμου. Κάτι τους είπανε, τους δώσανε μάσκες και μπήκανε.

Στο μοναδικό κατειλημμένο κρεββάτι, μία γυναίκα. Σκεπασμένη με ένα σεντόνι ως το λαιμό, μόνο το κεφάλι και τα χέρια έξω απ’ αυτό. Διάσπαρτες στο δέρμα της, οι χαρακτηριστικές σκουροκόκκινες κηλίδες των ανθρώπων που νοσούν από AIDS. Όση ώρα ο καθηγητής τις έδειχνε στους φοιτητές, αυτή κοιτούσε έξω από το παράθυρο.

Δεν ήξερε καν τί ήταν ο HIV. Δεν ήξερε καν γιατί ήταν εκεί. Δεν ήξερε καν γιατί το σώμα της έκανε αυτά που έκανε. Ήταν από ένα ορεινό χωριό ενός μεγάλου νησιού. Μία φορά στη ζωή της είχε κάνει σεξ με έναν επισκέπτη του νησιού. Τώρα δεν είχε κανέναν δίπλα της. Την είχε παρατήσει η οικογένειά της, εκεί στον έβδομο όροφο, να κοιτάει έξω από το παράθυρο και να αναρωτιέται.

Ξεσκεπάσου, της είπε ο καθηγητής. Αυτή έσφιξε το σεντόνι ακόμη περισσότερο. Ξεσκεπάσου, της είπε πιο δυνατά, πιο άγρια. Άρχισε να κλαίει σιγανά και κουκουλώθηκε ακόμη περισσότερο. Ο καθηγητής τότε, έπιασε το σεντόνι νευριασμένος και της το τράβηξε δυνατά, αποκαλύπτοντας ένα γυμνό κορμί, γεμάτο με κοκκινάδια. Ντρέπομαι, έλεγε αυτή κι έκλαιγε με λυγμούς πια. Ντρέπομαι, είμαι γυμνή, με βλέπουν, και με τα χέρια της προσπαθούσε να καλύψει το στήθος της και το μουνί της. Άνοιξε τα πόδια σου, της είπε κοφτά. Ντρέπομαι, ξανά και ξανά. Παραδόθηκε όμως τελικά, μέσα στα ακατάσχετα αναφιλητά, παραδόθηκε στο γαντοφορεμένο χέρι, που της σήκωσε βίαια το ένα πόδι, για να αποκαλύψει μια τεράστια κόκκινη πληγή εκεί ανάμεσα.

Οι φοιτητές είχαν βουβαθεί. Μερικοί είχαν πισωπατήσει προς την πόρτα. Κανά δυο είχαν βουρκώσει. Κανένας όμως δεν μίλησε.

~

Είναι μερικοί άνθρωποι που κουβαλούν τη ντροπή του κόσμου όλου. Κουβαλούν ακόμη και τη ντροπή αυτών που δεν έχουν ντροπή.
Και είναι και μερικοί άλλοι, που δεν θα καταλάβουν ποτέ τί σημαίνει αξιοπρέπεια. Γιατί οι ίδιοι, δεν έχουν.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΠΟΖΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ.

Η πόζα του πρωθυπουργού και η ανακοίνωση – μνημείο κυνισμού του υπουργείου Εσωτερικών (“τον κάναμε Ελληνα για να ωφεληθεί η Ελλάδα”) για τον Αντετοκούνμπο.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΤ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
Ποζάρει δίπλα στα τσολιαδάκια!


του Βασίλη Σαμπράκου 

Δεν έφτανε το χτύπημα της πρόσκλησης που δέχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τον πρωθυπουργό. Δεν έφτανε ούτε η “ποζάρω δίπλα στα τσολιαδάκια” φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά με τον 18χρονο που έμαθε σε ένα βράδυ όλος ο πλανήτης χάρη στην επίδοσή του στο ντραφτ του ΝΒΑ. Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ότι τελειώνει το παιχνίδι της ντροπής, ότι κάπου εδώ θα σταματήσει η διοίκηση της Ελλάδας να παίζει με τη νοημοσύνη μας, ήρθε και η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για να μας αποτελειώσει.

Δεν φτάνει που όλοι καταλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός έκανε αυτή τη συνάντηση μόνο για τη λεζάντα, μόνο για να κερδίσει μια ανάρτηση σε μερικά αμερικανικά και διεθνή websites, δεν φτάνει που όλοι νιώσαμε προσβεβλημένοι αντιλαμβανόμενοι ότι ο πρωθυπουργός καταδέχθηκε να συναντήσει έναν 18χρονο γιο μεταναστών, στον οποίο υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε επιτρέψει ούτε τα τζάμια του αυτοκινήτου να καθαρίσει αν είχε σταματήσει ποτέ σε φανάρι κι αν ποτέ τα τζάμια του χρειάζονταν καθάρισμα, δεν φτάνει που όλοι νιώσαμε ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει την κοινωνία ποζάροντας δίπλα σε ένα παιδί που από τη γέννησή του μέχρι και πριν από περίπου 60 ημέρες η Ελλάδα του έδειχνε ότι δεν θέλει καν να το ξέρει και φυσικά δεν θέλει να του δώσει διαβατήριο.

Δεν φτάνει να τα ψυχανεμίζεσαι, να τα οσφραίνεσαι, να τα “πιάνεις στον αέρα” όλα αυτά φίλε μου. Πρέπει να τα δεις και να τα διαβάσεις, να τα φας στα μούτρα, για να μη σου μείνει ούτε το περιθώριο να νομίσεις ότι δεν κατάλαβες καλά. Γι' αυτό και ήρθε το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει μια ανακοίνωση – μνημείο κυνισμού, για να σου πει ορθά κοφτά ότι η έκδοση του διαβατηρίου ήταν μια καθαρή επιλογή συναλλαγής, από ένα κράτος που νοιάζεται για τους μετανάστες και τα προβλήματά τους μόνο αν πρόκειται να τους δείξει το CNN.

Διάβασε φίλε μου, δεν έχω αλλάξει ούτε λέξη:

«Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο (σ.σ.: σκέψου πόσο ασχολήθηκαν, ούτε να γράψουν σωστά το επώνυμο δεν κατάφεραν) είναι δύο νέα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς ουδέποτε να αποκτήσουν κάποια ιθαγένεια. Η ιθαγένεια αποδόθηκε στους δύο νέους απολύτως νόμιμα, βάσει των διατάξεων περί ανιθαγενείας. Οι συγκεκριμένες διατάξεις ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν σε περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και είναι ανιθαγενείς.

Μοναδική παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας ήταν να επιταχύνει τις διαδικασίες για να μπορέσει ο ένας εκ των δύο νέων Ελλήνων να συμμετάσχει στις επιλογές του αμερικανικού NBA. Την ίδια ευαισθησία δείχνει η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν έκτακτοι λόγοι όπως περιπτώσεις υγείας όπου απαιτείται νοσηλεία εκτός Ελλάδος ή περιπτώσεις σπουδών στο εξωτερικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις επιταχύνεται η διαδικασία και εάν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Η επιτάχυνση της διαδικασίας στην περίπτωση του Θανάση και του Γιάννη Αντετοκούμπο ήταν μία πράξη που ωφέλησε την Ελλάδα, και η δημόσια παρουσία τους τιμά την πατρίδα».

Ναι, καλά κατάλαβες, ήταν μια πράξη που ωφέλησε την Ελλάδα. Δηλαδή αν την Ελλάδα την ωφελεί να πλακώνει στο ξύλο, να βιαιοπραγεί, να κυνηγάει ανηλεώς, να σκοτώνει, να εξαφανίζει ένα 18χρονο παιδί μεταναστών επειδή δεν έχει περάσει τα 2 μέτρα σε ύψος και δεν καρφώνει, αυτό θα κάνει. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Ε, και αν τυχόν βγαίνει και κανένας Αντετοκούνμπο και δέχεται πρόσκληση από το ΝΒΑ, δεν βαριέσαι, ας δώσουμε μερικά διαβατήρια, δωρεάν διαφήμιση μας κάνουν μωρέ, ωφελείται η Ελλάδα. 

Και στο λέμε κιόλας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μη τυχόν και νομίσεις φίλε ότι ξαφνικά αποκτήσαμε ευαισθησίες με τους μετανάστες. Συναλλαγή κάναμε, ωφελημένοι βγήκαμε, βγάλαμε και τη φωτογραφία, αυτό ήταν.

Ολο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί στην πλάτη της επιτυχίας αυτού του παιδιού αποτελεί μια από τις πιο ντροπιαστικές ιστορίες υποκριτικής συμπεριφοράς της Ελλάδας. Κι είναι εξοργιστικό που αυτό συμβαίνει σήμερα, στο 2013, μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί. Είναι ωμός βιασμός της λογικής, της νοημοσύνης και, τελικώς, της ηθικής μας.

Σε αυτό το ντραφτ, δεν χωράει αμφιβολία, ο τυπικός εκπρόσωπος της διοίκησης του ελληνικού κράτους θα είχε τερματίσει ψηλότερα από οποιονδήποτε Αντετοκούνμπο. Στην κορυφή!


* Επειδή μπορεί να νομίσεις ότι έχω "πειράξει" την ανακοίνωση του Υπ.ΕΣ., πάτα εδώ να την καμαρώσεις!




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ.



Το να φορτίζεις στο 100% τη μπαταρία του κινητού σου δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση σύμφωνα με το site τεχνολογίας Gizmodo.

Σίγουρα αποτελεί την πιο λογική σκέψη να αφήσει κάποιος το κινητό του να αποφορτιστεί πλήρως και να το βάλει να φορτίσει μέχρι το 100%. Δεν είναι όμως ό,τι καλύτερο για το κινητό. Το Gizmodo τονίζει ότι για να καταφέρει κάποιος να κρατήσει τη μπαταρία του κινητού του αρκετό καιρό στη μέγιστη απόδοσή της, το σωστό είναι να να το φορτίζει από το 40% μέχρι να φτάσει στο 80%. Μια μέση λύση δηλαδή.

«Η πλήρης φόρτιση του κινητού δεν πρόκειται να κάνει τη συσκευή να εκραγεί ή κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα θα μειώσει την διάρκεια ζωής της» αναφέρει ο Έρικ Λίμερ από το Gizmodo. Προτείνει μάλιστα ο κάθε χρήστης να κρατά τη μπαταρία φορτισμένη πάντα πάνω από το 50% και ποτέ, μα ποτέ να μην την αφήνει να πάει στο μηδέν!


Αυτή η πρόταση σίγουρα έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα με βάση φυσικά τις οδηγίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας…





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΚΡΟΒΑΤΡΙΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ CIRQUE DU SOLEIL.




H 31χρονη ακροβάτρια Sarah Guyard έπεσε από ύψος 15 μέτρων, ενώ εκτελούσε το πρόγραμμα της στο τσίρκο Cirque du Soleil και σκοτώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το σχοινί που την κρατούσε και βρέθηκε στο έδαφος.







ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΡΕΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΓΙΕΝ. ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

 
Το Πιπέρι καγιέν δεν είναι ένα συνηθισμένο πιπέρι. Αυτό το απίστευτα πικάντικο κόκκινο πιπέρι είναι ένα από τα πιο ισχυρά βότανα στη ζωή με πολύ ισχυρά οφέλη για την υγεία:
Σκοτώνει τον καρκίνο του...
προστάτη, λευχαιμία, του πνεύμονα, και τα κύτταρα καρκίνου του παγκρέατος. Αυτό είναι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Nottingham, Αγγλία μελέτης.
Βοηθά να θεραπεύσει φλεβίτιδα, αιμορροΐδες, και έλκος.
την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει στην επούλωση πληγών, λόγω της αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που έχει
Σας βοηθάει να χάσετε βάρος.
Στο μαγείρεμα, το πιπέρι καγιέν θερμαίνεται και παρέχει το αλατοπίπερο σε κάθε πιάτο.

Αλλά το πιπέρι καγιέν δεν είναι μόνο για την υγεία και ως συστατικό για το μαγείρεμα. Μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Είναι και για αυτοάμυνα!
το Cayenne σπρέι πιπεριού!
Ψεκάστε έναν εισβολέα ή διάφορα κακοποιά στοιχεία που απειλούν την ζωή σας


Χοντρά λαστιχένια γάντια
μπλούζα με μακριά μανίκια
Ποδιά
Φρέσκες- πιπεριές καγιέν
Μαχαίρι
βάζο με αεροστεγές καπάκι
Χωνί
σουρωτήρι
Μπουκάλι ψεκασμού
Φυτικά έλαια
Βιολογικό Ξύδι

Τώρα, ας ξεκινήσουμε:


Φορέστε τα γάντια σας, t-shirt, ποδιά,για να πιάσετε και τεμαχίσετε τις πιπεριές καγιέν.
Πάρτε όσες πιπεριές καγιέν, σας αρέσει, αλλά απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα φτάσουν το μισό από το βάζο, όταν αναμιγνύονται με τα άλλα συστατικά.
. Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους στο βάζο, ρίχνετε 1 - ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι βιολογικό, και στη συνέχεια σφραγίσετε με αεροστεγές καπάκι το βάζο. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 4 ημέρες, ενώ κατά διαστήματα το ανακινείται
Μετά από 4 ημέρες, παίρνετε ένα μπουκάλι ψεκασμού και βάζετε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού από τα αγαπημένο υγρό σαπούνι πιάτων σας. Ανακατεύετε μέχρι να φτάσει σε μια μορφή γαλακτώματος.
Μπορείτε τώρα να ανοίξετε το βάζο για να μεταφέρετε το τσάι από το πιπέρι καγιεν αφού το σουρώσετε στο μπουκάλι σπρέι σας.
Ανακινήστε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά
Το σπρέι πιπεριού σας θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα, αλλά αν οποιαδήποτε ασυνήθης αποχρωματισμός συμβεί απορρίψτε τη φιάλη και το περιεχόμενό της, αμέσως, Μην ξεχάσετε να ονομάσετε το μπουκάλι, Μην μυρίζετε το περιεχόμενο της φιάλης ψεκασμού. Το πιο σημαντικό, να το χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ!!!


Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην
καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για
να
ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ;Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς
ποιότητα και διατροφική αξία. Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ
για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της.........
συσκευασίας του.
Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που
φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές.

Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5, γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον
αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5,ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Αυτός είναι ο λόγος που αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα καρκίνου
Γιατί υπάρχει αύξηση στον καρκίνο του δέρματος, του πνεύμονα και των νεφρών κατά 70%;
Μεγάλη έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία έδειξε ότι τα κρούσματα καρκίνου που συνδέονται άμεσα με τον καθημερινό τρόπο ζωής έχουν σημειώσει ανησυχητική αύξηση, προφανώς επειδή δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την έρευνα πραγματοποίησε η βρετανική στατιστική υπηρεσία και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι μορφές καρκίνου που έχουν άμεση σχέση με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, όπως ο καρκίνος του δέρματος, του πνεύμονα και των νεφρών, έχουν σημειώσει αύξηση που αγγίζει το 70%.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση των κρουσμάτων κακοήθους μελανώματος, το οποίο προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο και την έλλειψη αντηλιακής προστασίας, προσβάλλοντας περισσότερο τους νέους.

Μάλιστα, τα τελευταία δέκα χρόνια τα περιστατικά μελανώματος έχουν αυξηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή της ασθένειας. Η έρευνα αναφέρεται και στον καρκίνο του μαστού, ο οποίος στο 27% των περιπτώσεων έχει να κάνει με περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και με την παχυσαρκία, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, την έλλειψη άσκησης και τις ορμονικές διαταραχές.

Oι παράγοντες κινδύνου που έχουν να κάνουν με τις συνήθειες της καθημερινότητας ευθύνονται για το 40% των καρκίνων, ποσοστό που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται μικρό.

FYROM: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΑΣ ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ.

FYROM: Καταδίκασαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας σε 3ετή φυλάκιση, σε δίκη παρωδία
Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε χθές Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη τον ΣΤ' (Γιόβαν Βρανισκόφσκι) σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, o επίσκοπος Μάρκος της Μπρεκάλνιτσα και Δαβίδ του Στόμπι, καταδικάστηκαν σε  δεκαοκτάμηνη φυλάκιση με διετή αναστολή.

Ο Μητροπολίτης Ιωάννης συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012, από τις αρχές των Σκοπίων, στον μεθοριακό σταθμό «Μεντζίτλια»-Νίκη Φλώρινας, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ιντρίζοβο στα προάστια των Σκοπίων. Ο Ιωάννης είναι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας που θρησκευτικά ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάτι που ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» οι Σκοπιανοί που απ' το 1968 δημιούργησαν μόνοι τους την δήθεν  αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία», μια εκκλησία που ουδέποτε αναγνωρίστηκε από οποιαδήποτε ορθόδοξη Εκκλησία.

Να σημειώσουμε πως δύο χρόνια ο Ιωάννης προσπάθησε να μεταβεί στη Βουλγαρία πλησίον του Σέρβου Πατριάρχη, συνελήφθη από τους Βουλγάρους μετά από ένταλμα της Interpol, που φυσικά είχαν κοινοποιήσει οι Σκοπιανοί. Στη συνέχεια και κατόπιν πιέσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών, οι βουλγαρικές αρχές του επέτρεψαν την αναχώρηση για τη Σερβία. Η κυβέρνηση της FYROM τον καταδίκασε και ο Ιωάννης ζήτησε επανάληψη της δίκης, καθώς καταδικάστηκε ερήμην διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης βρισκόταν στη Βουλγαρία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επισκεφθεί την χώρα μας και έχει λειτουργήσει σε Εκκλησίες της περιοχής Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν μπόρεσαν να του συγχωρήσουν όπως φαίνεται ποτέ έως τώρα οι Σκοπιανοί.

Επί μια δεκαετία περίπου σύρεται από φυλακή σε φυλακή και κατά το παρελθόν είχε γίνει απόπειρα ανατίναξης της οικίας του-μοναστήρι στο χωριό Νιζόπολη κοντά στο Μοναστήρι, που συνοδεύτηκε και από μπαράζ πυροβολισμών που ευτυχώς δεν βρήκαν το στόχο τους μια και απουσίαζε την ώρα της επίθεσης. Ο Ιωάννης ο Στ’ της Αχρίδας υπόκειται, για άλλη μια φορά, σε εξοντωτικές και εκδικητικές ποινές από την υπερεθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για υπεξαίρεση 200.000 ευρώ  από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, προκειμένου να αγοράσει ακίνητα και γη για την αρχιεπισκοπή, κατηγορία που αρνήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος ο Jovan Vraniskovski.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, η δίκη είχε πολιτικό χαρακτήρα και η άδικη καταδίκη του Αρχιεπισκόπου έγινε προκειμένου να κατασχεθεί η περιουσία της Αρχιεπισκοπής και να αποδοθεί στη σχισματική "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" την οποία δεν αναγνωρίζει κανείς, αλλά η οποία έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης και θεωρείται η "εθνική εκκλησία", αντίθετα με τη γνήσια ορθόδοξη εκκλησία της FYROM, την οποία πολεμά με λύσσα ο Σκοπιανός εθνικισμός, επειδή είναι φιλική προς την Ελλάδα και το Πατριαρχείο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ-ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!


1Επιγραφή στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη προφητεύει ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί.

Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας...
Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.

Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:
Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.

Το αινιγματικό κείμενο της επιγραφής-προφητείας το αποκωδικοποίησε μόλις το 1440 ο Γεννάδιος Σχολάριος:


Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν.

Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται .

Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγ. Κωνσταντίνου αφορά σε γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων! Από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) μέχρι και… την δική μας!!Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Μογγόλων-Τούρκων (οθωμανική αυτοκρατορία) και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Προλέγει την νίκη των Ασιατών επί των βόρειων λαών ( τους Δαλμάτας τροπώσει – Δαλμάτες ήτανε οι λαοί που ζούσανε πάνω από τον Δούναβη).

Προλέγει δηλ. την πολιορκία της Βιέννης από τους Μογγόλους-Τούρκους το 1683. Αλλά προλέγει και την συντριβή των Toύρκων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 ( και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν ).

Τέλος, επαληθεύτηκε και η γέννηση-δημιουργία της νέας Τουρκίας πάνω στις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό τον σφαγέα των Ελλήνων, τον ντονμέ Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ( το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον ). Μέχρι αυτό το σημείο η προφητεία της θαυμαστής επιγραφής επαληθεύτηκε απόλυτα!

Μένει τώρα να επαληθευτεί και το υπόλοιπο μέρος της, που αρχίζει από την φράση Το δε ξανθόν γένοςάμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται .

Ως Ισμαήλ στο Βυζάντιο αναφέρονταν στους Μογγολότουρκους-Μουσουλμάνους και βέβαια ξανθό γένος είναι οι Ομόδοξοί μας οι Ρώσοι! Μιλάει για την συντριβή των Τούρκων από την Ρωσία και τους δορυφόρους της ( πράκτορες στο κείμενο) σε έναν πόλεμο που θα γίνει τώρα σύντομα; Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους ( Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων ). Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος ( Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον ). Μένει να δούμε αν θα επαληθευθεί, ο καθείς μπορεί να πιστέψει ότι θέλει, αλλά οφείλει να έχει υπ' όψιν του και πράγματα τα οποία δεν πιστεύει αλλά πολλές φορές τον εκπλήσσουν.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Kέντρο δια βίου Mάθησης  (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Αλμωπίας.  Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2013 - Ιανουαρίου 2014 στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αλμωπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

1.1 Αγροτική επιχειρηματικότητα - marketing 25 ώρες
1.3 Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25 ώρες
     1.6 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25 ώρες
1.9 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25 ώρες
     2.4 Οικολογικές λύσεις για το σπίτι 25 ώρες
     2.8 Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 25 ώρες
3.1 Επεξεργασία Κειμένου - Διαδίκτυο (Ι) 50 ώρες
3,2 Υπολογιστικά φύλλα – Παρουσιάσεις 50 ώρες
3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25 ώρες
6.10 Τοπική Ιστορία 25 ώρες
4.4 Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2 - Β1) 25 ώρες
4.6 Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
     4.8 Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
5.1 Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25 ώρες
6.1 Ιστορία της Τέχνης 25 ώρες
6.6 Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50 ώρες
6.7 Εργαστήρι μουσικής 50 ώρες
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Δηλώσεις συμμετοχής δεκτές όλο τον Ιούλιο, εργάσιμες μέρες και ώρες στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς. Για εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία ή στον κο Αναστασιάδη Δημήτριο. 
Τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr
Πληροφορίες για τα προγράμματα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10 π.μ. – 12 μ.μ και Τρίτη 6-8 μ.μ:
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Δίτσου Μαρία τηλ. 6932071906
Υπεύθυνος Οργάνωσης, Σολακίδης Δημήτριος 6973060793

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                                    Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...