Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΟ MATRIX ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.

Το Matrix θα καταρρεύσει.
Ζούμε σε ένα Matrix. Μπορεί να μην είναι το Matrix της ομώνυμης ταινίας (φαινομενικά τουλάχιστον...) αλλά σίγουρα είναι κάτι που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Νομίζουμε ότι είναι αληθινό ενώ δεν είναι. 

Μας ρουφάει την ενέργεια για να συντηρηθεί.

Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Όσο περνάει ο καιρός θα αντιλαμβανόμαστε πόσο υπαρκτό είναι κάτι τέτοιο. Κάποιοι θα είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Κάποιοι ξυπνάνε και σιγά σιγά βάζουν σκοπό της ζωής τους να πολεμήσουν για την ελευθερία της ανθρωπότητας.

Το σύστημα αυτό δεν μπορείς να το πολεμήσεις με βία.


Πολύ απλά δεν λειτουργεί. Όταν χρησιμοποιείς βία γίνεσαι εύκολος στόχος και το ίδιο το σύστημα σε καταπίνει. 
Το σύστημα δεν είναι κάποιοι «κακοί». Το σύστημα είμαστε εμείς. Εμείς αποτελούμε τα γρανάζια του. Μπορεί να το σχεδίασαν και να το ελέγχουν κάποιοι πολλοί λίγοι αλλά στην πραγματικότητα, χωρίς την ανθρωπότητα σύστημα δεν υπάρχει.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενδυναμωθείς μέσα σε αυτό και να δράσεις παρασιτικά καθώς ενώνεις τις δυνάμεις σου με άλλους που κάνουν το ίδιο.

Επόμενο βήμα είναι να περάσεις αυτή τη λογική και σε άλλους.

Χωρίς όμως να προσπαθήσεις να πείσεις κανέναν να σε ακολουθήσει. Όποιος μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα μόνος του θα ακολουθήσει.

Το σημαντικό που θέλω να πω είναι αυτό: Το σύστημα δεν το πολεμάς με βία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγουν αρκετοί από μέσα ώστε να καταρρεύσει από μόνο του. 

Ο περισσότερος όμως κόσμος δεν θέλει να ξυπνήσει. Ο ρυθμός αφύπνισης έχει όμως πολλαπλασιαστεί τόσο μα τόσο πολύ που είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτό το κρίσιμο σημείο.

Το Μάτριξ θα διαλυθεί από μόνο του. Αυτοί που το ελέγχουν δεν μπορούν να το απορρίψουν. Προετοιμάζονται για αυτό, κερδίζουν χρόνο με διάφορους τρόπους, αλλά ξέρουν καλά ότι δεν είναι στο χέρι τους να το σταματήσουν.

Όταν το σύστημα καταρρεύσει, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για όσους ζούσαν αποκλειστικά μέσα σε αυτό. Θα ξυπνήσουν απότομα και μπορεί να μην καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πραγματικότητας.

Όσοι ζούσαν ήδη μέσα-έξω στο σύστημα και μπορούσαν να το αντιληφθούν και να ζήσουν χωρίς αυτό, θα είναι προετοιμασμένοι. Το να μπορείς να ζήσεις στην φύση, να έχεις σε κάποιο βαθμό αυτάρκεια και αυτονομία είναι σημαντικά. Ο κόσμος έχει αρχίσει να στρέφεται προς αυτά και να αναζητά την έξοδο του από το Μάτριξ.

Αργά η γρήγορα αυτό το Μάτριξ δε θα μπορεί να συντηρηθεί και θα γκρεμιστεί. Αν θες να ζεις μέσα σε αυτό δικαίωμά σου. Να θυμάσαι όμως ότι είναι καλή ιδέα να είσαι προετοιμασμένος να ζήσεις και έξω από αυτό σε περίπτωση που ξαφνικά αυτό το Μάτριξ σταματήσει να υπάρχει.







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

COME TO GREECE ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ.

Come to Greece για να την βρεις. Του Πιτσιρίκου

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, αφού, εκτός από τα 17 εκατομμύρια τουρίστες που περιμένουμε, αναμένονται το επόμενο διάστημα και 20 εκατομμύρια Αιγύπτιοι τουρίστες που θα κάνουν διακοπές στην Μύκονο, για να σωθούν από τον εμφύλιο.

Το άσχημο νέο είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα κάνουν ούτε φέτος διακοπές αλλά δεν πειράζει, αφού θα πρέπει να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι που τα ελληνικά νησιά θα κατακλυστούν από εκατομμύρια μπατιροτουρίστες, ενώ αυτοί θα λιώνουν από τη ζέστη μέσα στα διαμερίσματά τους.

Οι πιο τυχεροί Έλληνες θα κάνουν διακοπές σε εξοχικά φίλων και συγγενών, όπου θα κοιμούνται πενήντα άτομα σε ένα δωμάτιο, ώστε να νιώθουν σαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές σε υπόγειο της Κυψέλης.

Μπορεί οι ξένοι τουρίστες στο τέλος της χρονιάς να είναι περισσότεροι από πέρσι αλλά τα έσοδα θα είναι μάλλον μειωμένα -για τους πρώτους μήνες του 2013 ήδη είναι-, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών έρχεται με πολύ φτηνά πακέτα και all inclusive.

Δεν πειράζει, όμως, αφού τα έσοδα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν και ο μοναδικός μας στόχος πρέπει να είναι να ξεπεράσουμε όχι τα 17 εκατομμύρια αλλά τα 170 εκατομμύρια τουρίστες. Ακόμα και τζάμπα.

Επειδή η οικοδομή πέθανε, σταματήσαμε να μετράμε την ανάπτυξη με τούβλα -παγκόσμια πρωτοτυπία- και την μετράμε πια με κεφάλια τουριστών. Ξεχνώντας ότι ο τουρισμός θέλει μακροχρόνιο πλάνο και πως, αν τον αντιμετωπίζεις με τη λογική «ό,τι αρπάξουμε φέτος», απαξιώνεις το προϊόν σου και οδηγείς τον τουρισμό σε διάλυση.

Εν τω μεταξύ, όποιος κάνει τον κόπο να μιλήσει με επαγγελματίες του τουρισμού -όπως έκανα εγώ- θα μάθει από πρώτο χέρι πως οι μόνοι που ξοδεύουν χρήματα είναι Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και Ρώσοι· δηλαδή, αυτοί που δεν έχουν ευρώ.

Οι τουρίστες από τις χώρες της Ευρωζώνης είναι «πεθαμένοι», ενώ και οι Βρετανοί δεν αισθάνονται πολύ καλά τώρα τελευταία.

Εν κατακλείδι, στρέψαμε μια ιδανική για καλοκαιρινές διακοπές χώρα στον φτηνό τουρισμό αλλά οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε στην φτηνή χώρα τους.

Συγχαρητήρια.




ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Ο Ιησούς στην Αθήνα του Μνημονίου


Πριν λίγες ώρες, μάθαμε ότι συνελήφθη ο Ιησούς από την 

ελληνική αστυνομία.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑΙΔΗ*

Παρά κάποιες επιφυλάξεις από μερίδα συντηρητικών, η οποία κάμφθηκε με μερικά ανταλλάγματα, ο Ιησούς έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνεται συστηματικά.
Η κατηγορία είναι ότι αποκάλυψε στο Ίντερνετ όλες τις απόρρητες λίστες με ονόματα Ελλήνων ολιγαρχών και πολιτικών με λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Οι μυστικές αυτές λίστες, οι οποίες από ότι φαίνεται βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας ξένων κρατών από χρόνια, βρέθηκαν ταυτόχρονα στα e-mail των έξι εκατομμυρίων Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τη μοναδική δήλωση που φημολογείται ότι έκανε ο Ιησούς σε κάποιον blogger, τις αποκάλυψε ο ίδιος διότι οι αδρανείς και αγαθοί κάτοικοι της χώρας μας, νομίζουν ότι εάν τις αποκαλύψουν οι ίδιοι, θα τους συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο, αν και τίποτε κακό δεν συνέβη, σε αντίστοιχη περίπτωση, πουθενά στον κόσμο ως τώρα.
Επίσης λέγεται ότι είπε: «Μην ζητάτε αξιοκρατία, από αυτούς που παίρνουν το ψωμί των παιδιών σας».

Ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι το ελληνικό νομικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τη θεϊκή παρέμβαση διότι η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατία, και καθώς ο Ιησούς δεν είναι πολίτης ενός κράτους, τα αρχεία που διοχέτευσε στο Ίντερνετ, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη δικαιοσύνη. Επίσης, εξήγησε ότι επειδή υπάρχουν υπόνοιες αξιοποίησης των στοιχείων από τρομοκράτες και επειδή ο Ιησούς δεν είναι πολίτης ενός υπαρκτού κράτους, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος κράτησης μέχρι να του δοθεί δικηγόρος.

Στην ανακοίνωση που έκανε πριν λίγο, με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, αναφέρει ότι μίλησε ο ίδιος μέχρι και με τον Θεό για αυτό το λεπτό ζήτημα και ο Θεός του απάντησε σχετικά με τον γιο του. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στον Ιησού θα δοθούν όλες οι δυνατές ανέσεις μετά από μερικές μέρες, καθώς και η δυνατότητα να επισκεφθεί τους γονείς του όποτε ο ίδιος το επιθυμήσει. Επίσης, διόρθωσε τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι η κράτηση του Ιησού, γίνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε τρομοκράτες και ιερόσυλοι να μην τον απειλήσουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ο Ιησούς κρατείται ενώ ο ίδιος ο Ιησούς δεν ζήτησε βοήθεια και προστασία, ανέλαβε να απαντήσει ο κ. Μάκης Βορίδης: Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η Ελλάδα είναι ένα βαθιά χριστιανικό έθνος, προπύργιο του δυτικού πολιτισμού μέσα σε μια θάλασσα βαρβάρων, και είναι φυσικό να γίνεται καμιά φορά υπερβολική προσπάθεια από το κράτος για το καλό όλων μας.

Σημαντική παρέμβαση έκανε ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τον Ιησού, με επικεφαλής την κ. Φώφη Γεννηματά: Σύμφωνα με αυτή την ομάδα βουλευτών, που στηρίζει πάντως τον κ. Βενιζέλο, η πρωτοβουλία του Ιησού να δώσει στη δημοσιότητα όλη την ελληνική διαπλοκή, είναι μια πολύ ευγενική χειρονομία, αντάξια της οικογενειακής του κληρονομιάς, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή την πράξη ψυχικού μεγαλείου. Συνεπώς, κατά αυτή την ομάδα βουλευτών, παρακαλείται ο Ιησούς να έρθει ξανά στην Ελλάδα σε κάποια άλλη εποχή, πιο κατάλληλη για τον ίδιο.

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σε όλα τα διεθνή δίκτυα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα οικονομικά έχουν αλλάξει από την εποχή του Ιησού. Σήμερα, τόνισε με πίστη, υπάρχουν ευκαιρίες για όλες και όλους να βγουν από τη φτώχεια και τη μετριότητα. Ως παράδειγμα ανέφερε τον εαυτό του, ο οποίος από παιδί ενός κομμουνιστή αντάρτη, έγινε επικεφαλής τραπεζών, συνεργαζόμενος με το σύστημα των ελληνικών τραπεζών και κατόπιν με την μεταρρυθμιστική ομάδα της κ. Μέρκελ. Κατά τον κ. υπουργό, στη σημερινή Ελλάδα, υπάρχει καλή κατανομή του πλούτου και μια ζωηρή οικονομία, και πράξεις όπως αυτή του Ιησού στο Ναό του Σολομώντα κατά των τοκογλύφων, όπου αναστάτωσε τις συναλλαγές, θα είχαν κακή επίπτωση στην εικόνα της Ελλάδας.

Η ΔΗΜΑΡ, δια της εκπροσώπου Παιδείας κ. Ρεπούση, τόνισε ότι η παρουσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς θρησκευτικού προσώπου στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συνωστισμό φανατικών πιστών έξω από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται ο Ιησούς. Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο, να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από την ξεκάθαρη πολιτική, όπως αυτή ασκείται από την ΔΗΜΑΡ, και να στραφεί σε εύκολες και γενικευτικές λύσεις, όπως η αγάπη, για ηθικά και κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανισότητα του πλούτου και η φτώχεια. Τα προβλήματα αυτά η ΔΗΜΑΡ εγγυάται ότι θα λύσει συνολικά, χωρίς καμμία επιστροφή στη θεοκρατία, μέσα από την άκαμπτη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου διακηρύσσουν την ακλόνητη άποψή τους, πως η μείωση μισθών από τον ΣΕΒ και η μηδενική φορολόγηση της ΕΕΕ, θα παραμείνουν, διότι εγγυώνται την ανάπτυξη. Καλούν τον Ιησού, να τους δώσει χρόνο να το αποδείξουν μέχρι την Έλευση της Βασιλείας των Ουρανών και κατόπιν να κριθούν από τον ίδιο.
Μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση έγινε από τα ιδιωτικά κανάλια. Η κοινή τους ένωση, η DIGEA, εκφράζει τη γνώμη ότι το πλήθος των αθέων και των τρομοκρατών που στηρίζει την ΕΡΤ, δεν είχε κανένα δικαίωμα να δημιουργήσει την εκπομπή «Ο Ιησούς στην Αθήνα», της οποίας η ακροαματικότητα αγγίζει το 90% από τις πρώτες ώρες κράτησης του Ιησού. Ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος, έχοντας δίπλα του τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, δήλωσε ότι θα δοθούν όλες οι εγγυήσεις στα ιδιωτικά κανάλια, ώστε τα χρέη τους, για ακόμη μια φορά, να πληρωθούν από τους φόρους που θα πήγαιναν στην Υγεία και στην Κοινωνική Πρόνοια.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για την πάταξη της οικογενειοκρατίας (Μητσοτάκης) και την ανάπτυξη της αγοράς χωρίς κοινωνικούς περιορισμούς (Χατζηδάκης), εξήγησαν ότι το πατριαρχικό μοντέλο ¨Πατηρ, Υιός και Πνεύμα» είναι πολύ περιοριστικό για την ανάπτυξη μιας ελεύθερης οικονομίας. Παρακάλεσαν θερμά τον Ιησού, να επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της μόνη της, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και συνθήματα που να ανησυχούν τον ύπνο των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, και να δώσει βάρος στην ανακούφιση των φτωχών από τις συνέπειες της ύπαρξης πολλών δημόσιων υπαλλήλων από τη ρωμαϊκή εποχή ως σήμερα.

Στο τέλος της ημέρας, εμφανίσθηκαν οι κ. κ. Δένδιας και Πολύδωρας. Ο κ. Δένδιας, ανακοίνωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά του Ιησού στην Παλαιστίνη, στους Αγίους Τόπους, όπου θα μπορέσει να ζήσει με την προστασία των τοπικών αρχών. Για την ασφαλή μεταφορά του, θα χρησιμοποιηθεί το προεδρικό αεροσκάφος, με τη συνοδεία μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, υπέγραψε άμεσα και αυτή την απόφαση, η οποία βοηθά στην υλοποίηση του Μνημονίου 3. Επίσης, για τη νομιμότητα της κράτησης του Ιησού, εκδόθηκε ταχύτατα θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Πολύδωρας, τόνισε στις κάμερες, βαθιά συγκινημένος, ότι η τόσο προσφιλής του Χρυσή Αυγή, η οποία πάντα συμπαθούσε τους Εβραίους και τους Παλαιστίνιους, ανέλαβε εθελοντικά να φυλάξει το δρόμο προς το αεροδρόμιο. Τη σχετική δράση θα επιτηρούν μαζί με τα ΜΑΤ (τα οποία ψηφίζουν την οργάνωση) και στελέχη της Χρυσής Αυγής και μέλη της νεολαίας της, όπως ο κ. Γερμενής και άλλοι γνωστοί σατανιστές, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί, αν και –όπως είπε ο κ. Πολύδωρας ψιθυριστά- κάπως αρνητικά, με τον Ιησού κατά το παρελθόν και έχουν άποψη για τον ίδιο.

Σε δημοσκόπηση, το 94% των πολιτών καταδικάζει την κράτηση του Ιησού. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, το ίδιο ποσοστό καταδικάζει και το Μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις διεθνείς συμβάσεις και να διαφυλάξει την ελληνική χριστιανική κληρονομιά επιστρέφοντας τον κ. Ιησού Χριστό στην πατρική του κατοικία, όπως θα έκανε για κάθε άλλο σημαντικό δημόσιο πρόσωπο με σημαντική συνεισφορά στον χριστιανικό πολιτισμό. Σχετικό συγχαρητήριο τηλεγράφημα, για την υπεύθυνη και αμετακίνητη στάση της Ελλάδας απέναντι σε ένα τέτοιο εξαιρετικό κοσμικό γεγονός όπως η έλευση του Ιησού, στάλθηκε από το κόμμα της κ. Μέρκελ, το οποίο είναι βαθιά ηθικό και συντηρητικό, όπως και από τον Ομπάμα, ο οποίος είναι βαθύτατα θρησκευόμενος. Οι ΗΠΑ και οι ΕΕ ζήτησαν να μεταφερθεί ο Ιησούς όχι στην Παλαιστίνη, όπου η παρουσία του θα δημιουργούσε –ακούσια- πιθανώς εντάσεις, αλλά σε κάποιο άλλο κράτος, όπου θα φυλάσσεται καλύτερα και θα τους προσφερθεί VIP μεταχείριση.

Για την ώρα, όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ιησού, περιφέρονταν μεταξύ Αθήνας και Κρήτης, ενώ οι μόνες χώρες που προσφέρθηκαν να τον δεχτούν είναι η Βολιβία και ο Ισημερινός, κράτη που έχουν κυβερνήσεις άθεων, κομμουνιστών και άλλων κολλημένων με την φορολόγηση του πλούτου και την καταπολέμηση της ανισότητας, και τα οποία προσφέρουν άσυλο σε διάφορους διαδικτυακούς τρομοκράτες, οι οποίοι εκθέτουν την αγαθοεργό δράση των εταιρειών, των υπηρεσιών κατασκοπείας και της βαθιά ηθικής διεθνούς τραπεζικής και οικονομικής ελίτ. Αυτή η εξέλιξη, της παροχής ασύλου στη Λατινική Αμερική, αποκλείσθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Επίσης, αποκλείσθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και η μεταφορά του Ιησού στο Άγιον Όρος, διότι είναι πολύ κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα και –υποτίθεται- μπορεί να διατάρασσε τον τουρισμό των υπόλοιπων περιοχών, οι οποίες πλήττονται από την κρίση και έχουν ανάγκη τουριστών πιο πολύ από τον Άθω, κατά την κυβέρνηση.

Τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Ιησούς δεν βρίσκεται στο αεροπλάνο πλέον. Τα τελευταία του λόγια προς τους πιλότους ήταν: «Για ακόμη μια φορά, αγαπημένοι μου διωκόμενοι φίλοι, έκανα όσα έπρεπε να κάνω, για να σας δείξω ότι άδικα φοβάστε την σκιά σας. Το μέλλον όμως το δικό σας, των παιδιών σας και της χώρας σας, είναι μόνο στα χέρια σας, και, για ακόμη μια φορά, μπορείτε να κάνετε περισσότερα, από απλώς να βλέπετε».

Η αρχική έμπνευση του άρθρου:


*Ο Γιώργος Θωμαϊδης είναι ειδικευόμενος Ψυχίατρος στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης και ερευνητής.





ΑΦΗΣΑΝ ΝΕΚΡΟ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ 409 Σ.Ν. ΜΕ ΤΟ ΑΙΡ-ΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΣΕΙ.

Αφησαν νεκρό σε θάλαμο του 409 Σ.Ν. με το air condition full για να μην μυρίσει (VIDEO)
Σάλος από το ανατριχιαστικό βίντεο στο πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι ασθενείς συνειδητοποίησαν από πρώτο χέρι τα χάλια του ΕΣΥ...
Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες τη νύχτα όταν άφησαν νεκρό για αρκετές ώρες σε θάλαμο του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου, γιατί αφενός το νεκροτομείο βρίσκεται στο "κεντρικό" κτίριο του νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" και αφετέρου... δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφέρει τη σορό.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου είχαν αφήσει το air condition ανοιχτό για να αποφευχθεί η δυσοσμία.

Όπως φαίνεται είχαν αφήσει τον νεκρό πάνω σε ένα φορείο μέσα σε ένα δωμάτιο με το air condition στο φουλ.... για ευνόητους λόγους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συμβάν σχολιάστηκε από αρκετούς ασθενείς και συγγενείς τους, ενώ κάποιοι έκαναν τον σταυρό τους και δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας έναν νεκρό σκεπασμένο πάνω σε ένα φορείο μέσα στους θαλάμους του νοσοκομείου.


ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ "ΦΥΤΡΩΣΕ" ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Ξάνθη: Κολόνα της ΔΕΗ "φύτρωσε" στη μέση του δρόμου
Μπροστά σε μια...κολόνα της ΔΕΗ, που έχει "φυτρώσει" στη μέση του δρόμου, βρίσκονται οι οδηγοί που κινούνται με το όχημα τους προς το Μέγα Εύμοιρο της ορεινής Ξάνθης.
Η κολόνα φιγουράρει κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα επιδιορθώθηκε. Τουλάχιστον, την έχουν "ντύσει" με έντονα χρώματα για να γίνεται ορατή...


ΜΥΡΙΖΕΙ... ΘΕΟ!!! (VIDEO).


.Επιμέλεια: Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Όταν παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο, δε σας κρύβω πως συγκινήθηκα... Μπορεί να είναι ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, αλλά μη παραλείψετε να το παρακολουθήσετε κι εσείς.

Ο γενναιόδωρος Πατέρας μας, είναι πάντα δίπλα μας, πάντα βρίσκεται κοντά μας για να μας Βοηθήσει!!!

Δείτε το συγκινητικό βίντεο...






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr



Η ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ.


15Αν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού.
Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί. Η τοιχογραφία βρίσκεται στο καθολικό της Ι. Μονής της Αναλήψεως του Κυρίου ( Visoki Dečani) στο Κόσσοβο και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Σε αυτήν ο Χριστός απεικονίζεται, να κρατά ένα μεγάλο ξίφος. Eνας από τους κληρικούς που ζουν εκεί, δήλωσε πως το ξίφος που κρατά ο Χριστός στην τοιχογραφία, δεν είναι πολεμικό αλλά πνευματικό.

Στην επιγραφή που υπάρχει στην αριστερή πλευρά, βλέποντας την εικόνα, αναγράφεται ότι πρόκειται για πνευματικό ξίφος το οποίο «κόβει» την αμαρτία από τον άνθρωπο. Το μοναστήρι χτίστηκε από το Σέρβο βασιλιά Στέφανο του Dečani (Stephen Uroš III Dečanski of Serbia) κατά τη χρονική περίοδο το 1327-1335, και είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Τα καλά διατηρημένα fresco, το πέτρινο τέμπλο του 14ου αιώνα, ο θρόνος του ηγούμενου και η σαρκοφάγος του ιδρυτή του βασιλιά Stefan, προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το μοναστήρι,όπως αναφέρει το dogma, ορίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και προστατεύεται από το σερβικο κράτος.

alt



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ


Αντιπροσωπεία Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας 

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν περισσεύει κανένα στέλεχος

                Αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκαν σήμερα (9/7) το μεσημέρι τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και να μετακινήσει προσωπικό των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, εργαζόμενοι των ΚΕΠ και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του δημοσίου.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την μεγάλη προσφορά των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων στους οργανισμούς που εργάζονται και στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά έσοδα που αποκομίζει το ελληνικό δημόσιο από την προστασία και συντήρηση των σχολικών μονάδων από τους σχολικούς φύλακες, ενώ σημαντική είναι και η προστασία που προσφέρουν στους ανήλικους μαθητές από εξωσχολικούς. Αντίστοιχα η προσφορά της δημοτικής αστυνομίας και η συμβολή της στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Δήμων είναι ανεκτίμητη.

Ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή και συνομίλησε με τα μέλη της Αντιπροσωπείας. Τόνισε ότι, ως αυτοδιοικητικός, γνωρίζει από την προσωπική εμπειρία του το σημαντικό έργο και την προσφορά των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων. Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν ανάγκη από καλά στελεχωμένες υπηρεσίες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας και ασφάλειας υπηρεσίες στους πολίτες. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και πρακτικά «δεν περισσεύει κανένας».


Ο κ. Θεοδωρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς επίσης και στελέχη της κυβέρνησης με τα οποία βρίσκεται σε επαφή για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: “ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: “ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

·      Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΠΚΜ, σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

           “Στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε, όπου όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τέτοιου είδους συζητήσεις. Παρ' όλα αυτά, αφού με ρωτάτε, θα επαναλάβω σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, επιδιώκοντας να κλείσει οριστικά αυτός ο κύκλος συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Η μέχρι σήμερα πορεία μου στην πολιτική και στο δημόσιο βίο έχουν αποδείξει ότι στόχος μου δεν είναι να κυνηγάω καρέκλες, αλλά να ολοκληρώνω το έργο που έχω αναλάβει. Όταν πριν από δυόμισι χρόνια έλαβα από τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια από τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την εντολή να υπηρετήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αρχικά ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ήμουν αποφασισμένος να τηρήσω τη δέσμευση αυτή.
           Σ' αυτή την απόφαση παραμένω σταθερός. Το έργο μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ολοκληρώνεται στο διάστημα των δέκα μηνών που υπολείπονται μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στην κατάλληλη  χρονική στιγμή. Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου, που είναι να συνεχίσω το έργο μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπηρετώντας πάντα το δημόσιο συμφέρον και με γνώμονα το όφελος των συμπολιτών μου”.

·      Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα της κινητικότητας υπαλλήλων των ΟΤΑ, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε:

           “Έχω αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη διοικητικού εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα και στην αναγκαιότητα να καταστεί το Δημόσιο πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό απέναντι στους πολίτες. Άλλωστε, αυτή είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές μας στους έξι μήνες που διοικούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όμως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί ήδη με μειωμένο προσωπικό, γι' αυτό και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία απόλυση ή ένταξη υπαλλήλων μας σε καθεστώς κινητικότητας. Εξάλλου, ένα πρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η δυσανάλογη κατανομή του προσωπικού ανά περιφερειακή ενότητα.

           Σ' αυτό το πλαίσιο, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο θα συναντηθούμε αύριο στην Αθήνα όλοι οι αιρετοί Περιφερειάρχες: Αφενός, να γίνει πιο ευέλικτος ο νόμος για τις εσωτερικές μετακινήσεις των υπαλλήλων μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτόχρονα, να προβλεφθεί η δυνατότητα μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας προς τις αιρετές Περιφέρειες, οι οποίες  είναι επιφορτισμένες με το κύριο αναπτυξιακό βάρος της χώρας και χρειάζονται ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό. Η ενδεχόμενη απώλεια προσωπικού θα προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις αιρετές Περιφέρειες, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από τις τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό τους. Είναι σταθερή η θέση μας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό”. 

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.

Ενεργοποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις μη έγκαιρα αντιληπτές ζημιές”
Με ερώτηση του  προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητά να ανοίξει εκ νέου η διαδικασία δήλωσης ζημιών για όσους παραγωγούς δεν πρόλαβαν να κάνουν δηλώσεις για τον παγετό που έπληξε τις περιοχές της Πέλλας κατά τον μήνα Μάρτιο.
Στην ερώτηση και επιστολή του ο κ. Σταμενίτης τονίζει ότι: «σε ορισμένες ποικιλίες ροδάκινων η ζημιά που προκάλεσε ο παγετός δεν ήταν δυνατό να γίνει άμεσα αντιληπτή. Όταν έγινε αντιληπτή είχε λήξει η περίοδος των δηλώσεων στερώντας από πολλούς αγρότες τη δυνατότητα να αποζημιωθούν για την ζημιά που είχαν υποστεί. Επί πλέον οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας έχουν πλήξει και πολλούς παραγωγούς σε τέτοιο βαθμό ώστε να αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ένα ευρώ κατά στρέμμα που απαιτείται για την δήλωση της ζημιάς. Έτσι υπήρξαν παραγωγοί της συγκεκριμένης περιοχής που δεν δήλωσαν την ζημιά που υπέστησαν λόγω ακριβώς της οικονομικής τους αδυναμίας».

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο Βουλευτής ζητά πρώτον, να ληφθούν υπόψη και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις για την συγκεκριμένη ζημιά και δεύτερον, να δοθεί νέα ημερομηνία υποβολής νέων δηλώσεων για την συγκεκριμένη περίοδο ζημιάς.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΚΥΔΡΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ  ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 8 μ.μ.
    ●  ΣΚΥΔΡΑ – Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ  )
    ●  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )

     Οι δήθεν «έκτακτες συνθήκες» που επέβαλαν τη λήψη «έκτακτων μέτρων» αποδεικνύονται στην πράξη μόνιμες φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για το λαό και επίθεση χωρίς τέλος. Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, νεες περικοπές σε φάρμακα και στην υγεία.
      Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαική οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα. Έρχεται όλεθρος!
      Ετοιμάζουν μισθούς των 350ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων. Oι  μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που ετοιμάζουν εδώ και μήνες αποτελεί τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.
      Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης-τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

     Μεσσίες και διαχειριστές που υπόσχονται όπως η κυβέρνηση και την πίτα ολάκερη και τον καπιταλιστικό σκύλο χορτάτο είναι το ίδιο πολιτικοί απατεώνες όσο και η κυβέρνηση.

     Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων, πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.

Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του !

 ΟΛΟΙ &  ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ !

  ΣΚΥΔΡΑ - Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ  )
         ●  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )


Την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ στις 8 μ.μ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...