Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ...67 ΓΚΟΛ!

Διαλύθηκε η ομάδα που δέχθηκε 67 γκολ!
Στην απόφαση να διαλύσει την Μπουμπαγιάρο μετά την ήττα με 67-0 από την Πολίς Μασίν, προέβη ο ιδιοκτήτης της. Η Φίντερς έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο και οι υπάλληλοι της ομάδας είχαν μετατραπεί σε... ball boys, αφού για να κερδίσουν χρόνο δεν μάζευαν την μπάλα από τα δίχτυα, αλλά πέταγαν κάποια άλλη στη σέντρα!", είπε ο Σουαΐμπου-Γκάρα Άχμεντ Γκόμπε.
Από το Λάγκος όπου βρισκόταν κατά τη διάρκεια των δύο στημένων αγώνων, ο Γκόμπε είχε δώσει εντολή να μην κατέβει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τα μέλη της διοίκησης τον αγνόησαν.
"Μόλις άκουσα το αποτέλεσμα, διέλυσα την ομάδα. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να φέρουν το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία", είπε στο BBC Sport ο ιδιοκτήτης της Μπουμπαγιάρο.
Στη συνέχεια προσέθεσε: "Έχω στείλει αναφορά στην αστυνομία του Μπάουτσι, προκειμένου να ερευνήσει αυτήν την παρωδία και να συλλάβει τους συμμετέχοντες".
Η Πολίς Μασίν προσπάθησε να σημειώσει περισσότερα γκολ από την Πλατό Γιουνάιτεντ Φίντερς, η οποία την ίδια ώρα "αντιμετώπιζε" την Ακούρμπα. Αμφότερες οι ομάδες στόχευαν στην άνοδο στη χαμηλότερη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πλατό έβαλε 72 γκολ, ενώ η Πολίς... σταμάτησε στα 61.
"Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν προκλητικά αυτογκόλ, δόθηκαν απίστευτα φάουλ και ο τερματοφύλακας ήταν τραγικός. Η Φίντερς έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο και οι υπάλληλοι της ομάδας είχαν μετατραπεί σε... ball boys, αφού για να κερδίσουν χρόνο δεν μάζευαν την μπάλα από τα δίχτυα, αλλά πέταγαν κάποια άλλη στη σέντρα!", είπε ακόμα ο Γκόμπε.
Πηγή: contra.gr

ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γιατί μισούν θανάσιμα την Ελλάδα!

Friedrich Nietzsche

Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδιά και νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότηταΓιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε:


Oι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστοσ το Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815). «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ …ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!


Φρίντριχ Σίλερ (Friedrich von Schiller):
Καταραμένε Έλληνα,

Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΝΟΜΙΜΟ" ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

«Νόμιμο» το λαθρεμπόριο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Μπάτε σκύλοι αλέστε είναι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με έναν Έλληνα αστυνομικό να παρατηρεί τους λαθρεμπόρους να περνούν και να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση δεν του παρέχει ούτε φυλάκιο, οπότε εκείνος φιλοξενείται σε βουλγαρικά εδάφη.


Σύμφωνα με καταγγελία του επιμελητηρίου Ξάνθης «στις 11 Ιανουαρίου 2010 ο Έλληνας Αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. Δ. Δρούτσας και ο ομόλογός του της Βουλγαρίας M.Raikov, υπογράφουν στην Αθήνα μία Συμφωνία που έμελλε να ανοίξει την κερκόπορτα της παράνομης διασυνοριακής διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών».

Όπως αναφέρει το περιεχόμενο της Συμφωνίας, θα λειτουργούσε μια, κλειστή μέχρι τότε, ορεινή συνοριακή διάβαση στη θέση «Άγιος Κωνσταντίνος» στην οποία οδηγεί ο στενός δασικός δρόμος Θερμών-Κίδαρη του Νομού Ξάνθης, συνδέοντας την ευρύτερη περιοχή με το Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας. Η λεπτομέρεια αλλά και η ουσία της Συμφωνίας που δεν τηρήθηκε ποτέ, είναι ότι η δίοδος προορίζεται αποκλειστικά για «ήπια κυκλοφορία Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων και πεζών» κάτι που έτσι κι αλλιώς επισημαίνεται στις πινακίδες .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το επιμελητήριο Ξάνθης «πριν στεγνώσει το μελάνι στη Συμφωνία των δύο ΥΠ.ΕΞ. και δίχως αυτή να έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 15 Ιανουαρίου 2010, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, μεταβαίνει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για να κόψει, σε μια πανηγυρική τελετή, την κορδέλα των εγκαινίων λειτουργίας της διόδου».

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τελωνείο γιατί βάσει της «Συμφωνίας» η δίοδος δεν είναι εμπορική. Δεν υπάρχει μεθοριακός σταθμός ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία γιατί η δίοδος δεν υφίσταται νομικά και τυπικά.

Σε ρόλο παρατηρητή κάποια στιγμή, ένας Έλληνας αστυφύλακας τοποθετείται για την άσκηση ελέγχου, εκεί: κυριολεκτικά στο δρόμο δίχως εγκατάσταση φυλακίου, δίχως εξοπλισμό ελέγχου κι επικοινωνίας, δίχως ρεύμα, άοπλος Ο Έλληνας αστυφύλακας «κάνει το ωράριό του» ως φιλοξενούμενος των Βουλγάρων συναδέλφων.

Οι παραγωγικοί φορείς Ξάνθης με γνώμονα ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κύρωσης της διακρατικής Συμφωνίας του 2010 από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Καλούν, τους Βουλευτές να ψηφίσουν με γνώμονα την προάσπιση της νομιμότητας στην περιοχή και των δημοσιονομικών συμφερόντων της χώρας μας.

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!

Κοίτα από το παράθυρο…και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

Μιας και οι συζητήσεις γύρω από το θέμα “τρομοκρατία” έχουν ανάψει πάλι για τα καλά, και μιας και η συνεχώς υποσχόμενη “διαφάνεια” στα οικονομικά του Δημοσίου, αλλά και μεγάλων εταιριών όλο γίνεται μεζές σε ένα πιάτο γεμάτο σάλτσες, αλλά χωρίς μεζέ (εκτός για αυτούς που “μαζί τα φάγανε”), είναι μάλλον η καλύτερη συγκυρία να δημοσιεύσω έναν προβληματισμό μου βασισμένο στο παρακάτω μέηλ…


Γιατρέ μου δεν κοιμάμαι τα βράδια πια! Έχω θέμα! Δουλεύω για τρομοκράτες.

-Ένα εργασιακό περιβάλλον σε Διαχειριστική Αρχή, που απ’ έξω φαίνεται ιδανικό, ευχάριστο, ανθρώπινο και με έναν αέρα “ευρωπαϊκό” τόση βρωμιά και ανηθικότητα κρύβει από μέσα.
-Αλλά κοίτα από το παράθυρο την ανεργία που καλπάζει και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

-Εργαζόμενοι που ως άλλα “Golden Boys” έχουν τις εξασφαλισμένες θεσάρες τους και από εκεί ψηλά ελέγχουν τους πάντες και ξεζουμίζουν αυτούς με τους μισθούς πείνας.
-Αλλά κοίτα από το παράθυρο την ανεργία που καλπάζει και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.


-Ο πρόεδρος του Δ.Σ. με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού πάντα, αποφασίζει και διατάζει, όπως γίνεται άλλωστε στη Χούντα. Χωρίς να λογαριάζει ότι έχει να κάνει με ανθρώπους.
-Αλλά κοίτα από το παράθυρο την ανεργία που καλπάζει και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.


-Λεφτά υπάρχουν και τρώγονται. Πολλά λεφτά, μπροστά από τα μάτια σου να περνάνε κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες ευρώ άλλα με θράσος, άλλα κάτω από το τραπέζι, άλλα μεταμφιεσμένα σε ταξίδια, άλλα καμουφλαρισμένα σε πανάκριβα κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές και άλλα βαφτισμένα σε μπόνους. Για σένα υπάρχει μόνο το “ξέρεις πόσοι είναι με πτυχία και μεταπτυχιακά που θα ερχόντουσαν και με λιγότερα λεφτά από σένα?” Και ματώνεις τα χείλη σου από το δάγκωμα.
-Αλλά κοίτα από το παράθυρο την ανεργία που καλπάζει και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

Να παίζεις την “χαζή ξανθιά” σε όλα τα κοινωνικοπολιτικά θέματα για να μην φανεί ότι είσαι κατά του συστήματος. Να “πατάνε” στην βιοποριστική σου ανάγκη. Να σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο καθημερινά . Να θες να πλακώσεις στο ξύλο φασίστες συναδέλφους και να μην μπορείς. Να ντρέπεσαι να κοιτάξεις τους άνεργους φίλους σου στα μάτια. Να κλαις στο τηλέφωνο στην οικογένεια σου ότι δεν αντέχεις άλλο. Να νιώθεις ότι σου κόβεται η ανάσα το βράδυ που ξαπλώνεις και το μυαλό σου επεξεργάζεται όλη αυτή την κατάσταση και το μέσα σου δεν αντέχει. Να ονειρεύεσαι την στιγμή που θα βρεις μια άλλη δουλειά και φεύγοντας θα βάλεις μπουρλότο και φωτιά. Να θες να φύγεις στο εξωτερικό αλλά κατά βάθος να πιστεύεις ότι θα γίνει η κοινωνική επανάσταση και να μένεις.

Έχω θέμα ηθικό, είπα, και η απάντηση ήταν: “Κοίτα από το παράθυρο την ανεργία που καλπάζει και ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ“.
ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ? Αν δεν είναι αυτό τρομοκρατία τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ??
Αν δεν είναι αυτοί τρομοκράτες? Τότε ποιοι είναι?

Κι εγώ γιατρέ τι κάνω?Και μιας και απάντηση δεν κατάφερα να δώσω στο ερώτημα της φίλης που μου έστειλε αυτό το γεμάτο αδιέξοδα μέηλ, αποφάσισα (με την σύμφωνη γνώμη της) να το δημοσιεύσω για δύο λόγους…
Ο ένας είναι για να ψιλο-ορίσουμε πάλι από την αρχή τον όρο τρομοκρατία που τον έχουν φέρει στα μέτρα τους αυτοί οι ίδιοι που τρομοκρατούν τον κόσμο.

Ο δεύτερος είναι επειδή το πήρα προσωπικά που δεν μπόρεσα να δώσω μια έστω κάποια διέξοδο σε εκείνο το βαρύ “Κι εγώ γιατρέ τι κάνω?” και θέλησα να το εκφράσω έστω ως συγνώμη…
ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΘΕΕ ΜΟΥ...!!! ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ...

Θεέ μου...!!! Αξεπέραστο το μεγαλείο της μάνας...
Είναι άπειρες οι γραμμές που έχουν γραφτεί για την αγάπη, τη θυσία και την αυταπάρνηση της μάνας…
Αυτό που προσωπικά μου έμεινε ανεξίτηλο, είναι μία εικόνα από το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας, πριν από δύο χρόνια.

Και τι δεν είδαμε τότε…

Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκρούς και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η φωτογραφία μίας μάνας, η οποία έμεινε μαζί με το παιδί της μέχρι τελευταία στιγμή…

Και κυριολεκτώ…

Αυτή η εικόνα που αντίκρισα σήμερα, με έκανε πραγματικά αφενός να λυγίσω, αφετέρου να υποκλιθώ στο μεγαλείο της μάνας…


Τι δείχνει;

Τις πρώτες ώρες, μετά την μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργείακατόρθωσαν να εντοπίσουν το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.

Η στάση του σώματoς, ήταν κουλουριασμένη και έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.

Απογοητευμένοι οι άνδρες διάσωσης συνέχισαν την πορεία τους, ωστόσο μία... εσωτερική δύναμη έσπρωξε τον αρχηγό του συνεργείου να επιστρέψει και να εξετάσει και πάλι το νεκρό σώμα της γυναίκας.

Ψάχνοντας λοιπόν ανάμεσα στα χέρια της, ανακάλυψε ως διά μαγείας ότι υπήρχε ένα μωρό τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, το οποίο κοιμόταν γαλήνια, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι είχε συμβεί.

Ο μικρούλης σώθηκε χάρη στην θυσία της μητέρας του, ενώ αμέσως τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατος.

Ανάμεσα στην κουβερτούλα του, βρέθηκε ένα κινητό το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα από την μητέρα του: «Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ' αγαπώ».

Κάποιοι το χαρακτήρισαν θαύμα κάποιοι απλά συγκινητική θυσία μίας μάνας.
 
Πάντως το σίγουρο είναι, ότι η αγάπη της μητέρας για το παιδί της, μπορεί να κάνει ακόμα και θαύματα…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ" & ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ "ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Τουριστική ΑΕ του Δήμου Έδεσσας στην ΠΕ Πέλλας.
      
        Η δημοτική αρχή Έδεσσας δεν έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα που οφείλει πάνω από 6 μήνες στους εργαζόμενους στο «Κέντρο Καταρρακτών» και στο Αναψυκτήριο «Τημενιδών» που ανήκουν στην Τουριστική ΑΕ του Δήμου.
       Οι εργαζόμενοι, έχοντας εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και βρισκόμενοι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης μη μπορώντας να ζήσουν τις οικογένειες τους, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
       Σε αυτή την κατάσταση έχει συμβάλει και έχει βαριές ευθύνες και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων και τη στέρηση εκατ. ευρώ που τους οφείλονται εδώ και χρόνια.
        Προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία απαιτείται η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:
·       Να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους της Τουριστική ΑΕ του Δήμου Έδεσσας τα δεδουλευμένα τους.
·       Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

                                                                                         Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                          Θεοδόσης  Κωνσταντινίδης

                                                                                          Ελένη  Γερασιμίδου  

Α' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ: "ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους  εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων αποδεικνύεται η αναλγησία της  και ποιος είναι ο στόχος της. Να γίνει η εκπαίδευση βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.Οι μαθητές  από τη νέα σχολική χρονιά δεν θα μπορούν να πάρουν τις συγκεκριμένες καταργηθείσες ειδικότητες και θα αναγκαστούν να προστρέξουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για να σπουδάσουν. Με ένα χαρτί καταδικάζονται σε ανεργία χιλιάδες καθηγητές που μόχθησαν στη ζωή τους και εισήχθησαν αξιοκρατικά στην εκπαίδευση.
Είναι φανερό ότι είναι το πρώτο κύμα διώξεων καθηγητών και έπεται συνέχεια και σε άλλες  ειδικότητες.Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.Ήρθε η στιγμή να πάρουν τα μνημόνια τους και να φύγουν.Αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει τον τόπο και πλέον βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση.Δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τα παιδιά μας.Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε.
Αγώνας διαρκείας, απεργία διαρκείας.

Ή εμείς ή αυτοί. 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...