Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Αχρείαστοι άνθρωποι ... καλό καλοκαίρι

Δεν πάνε ούτε 2 βδομάδες από την τελευταία μέρα του σχολείου πριν το καλοκαίρι.


Κάθε χρόνο και σ'αυτό το σχολείο μαζεύονται οι καθηγητές, τα παιδιά τους, ο φύλακας, όποιοι μαθητές τους φέρει ο δρόμος και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος και κάνουν ένα κάτι σα γλέντι αποχαιρετισμού για το καλοκαίρι.

Ψυχή της φάσης ...πολλοί, αλλά πιο πολύ απ'όλους ο Στέργιος, ο φύλακας του σχολείου.

Έφερε και φέτος την ψησταριά, τα κάρβουνα, βοήθησε τους καθηγητές στο στήσιμο της αυλής, ανάλαβε το ψησιμο, τις μουσικές και τα ηχεία και στο τέλος μαζί με τους άλλους χόρεψε! Αυτό είναι και το καλύτερό του άλλωστε. Ο Στέργιος σαν καλός Θεσσαλός που είναι, εκτός από φύλακας κάνει και χρέη δάσκαλου παραδοσιακών χορών στις εθνικές γιορτές ή όπου αλλού χρειαστεί.

Χαμογελαστός, με το κορμί στητο και το γκριζόσπρο γενάκι του να γελάει και να χορεύει μαζί του.

Με είχαν πάρει τηλέφωνο κατά τη μία. Πάρε κιθάρα κι έλα. Είπα να μη χαλάσω χατίρι και πήγα.

Κι εκεί τους ξαναείδα όλους. Την Ιωάννα, την Κατερίνα, τη Ντίνα, την Άντα, τα παιδιά τους, η κόρη της Άντας κάπου 10 χρονώ χορευε από την αρχή ως το τέλος με το σορτσάκι και το μπλέ φανελάκι με τα τιραντάκια και τη χαζεύαμε, και τους άλλους που προσπαθούσα να θυμηθώ τα ονόματά τους. Τους είδα να τρώνε και να πίνουνε όλα αυτά που έφερε ο καθένας απ' το σπίτι, κάποιος είχε φέρει κι ένα αρνί από το χωριό, δε θυμάμαι ποιός, τους είδα να γελάνε, να ξορκίζουνε τα άσχημα και να σκέφτονται το καλοκαίρι που ήτανε δίπλα ακριβώς μπας και σκορπίσει το γκρίζο σύννεφο που κανενας δεν ήθελε να συζητάει αλλά όλοι το κουβεντιάζανε. Τους είδα όλους λοιπον σ' ένα γλέντι ρεφενέ αλά παλαιά στην αυλή του σχολείου, τελευταία μέρα της χρονιάς.

Έμεινα κανα διωρο, τραγουδήσαμε, κουβεντιάσαμε για τα μικρά και τα μεγάλα καθενός, της υγείας, της δουλειάς, τα οικογενειακά όσα χωρούσαν.
Κι 'υστερα έφυγα. Χαιρετηθήκαμε, καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές στο χωριό κλπ.

Ποιος ξέρει τι τους περιμένει κι αυτούς σκεφτόμουνα, αλλά δεν είπα τίποτα εκείνη τη μέρα.

Το Σαββατοκύριακο πέσανε τα πρωτα τηλέφωνα. Ο Στεργιος τέλος. Ολοι οι σχολικοί φύλακες δε χρειάζονται είπανε. Απολύονται... ή μάλλον πιο κομψά "τιθενται σε διαθεσιμότητα". Ας τα ρημάξουνε τα σχολεία, και φυσικά θα τα ρημάξουνε κρίση πούναι, ποιος νοιάζεται τώρα. Ακου φύλακες... Στο δρόμο όλοι.
Κι ύστερα χθές. Από το απόγευμα αναστάτωση και τηλέφωνα.

"Τι γίνεται ρε γαμώ το..." ρωτούσε η Άννα, "...άκουσα ότι καταργούνε ειδικότητες από το σχολείο, είμαστε μέσα κι εμεις;". "Τι θα κάνω, τα παιδιά..." Κι ύστερα άλλοι, ούτε ήξερα ποιος ήταν κάθε λίγο που έψαχνε να βρει άκρη για το ξαφνικό.

Σε λίγο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Το non paper του υπουργείου που καταργούσε 46 ειδικότητες! Για την αναμόρφωση κλπ. και οι γνωστές μαλακίες για να ψήνονται οι άσχετοι και οι δειλοί.

46 ειδικότητες κι άλλες 2500 χιλιάδες αχρείαστοι άνθρωποι που μαζί με τους φύλακες κάνουν 4500 ή κάτι τέτοιο. Αυτή τη φορά δεν ήταν αριθμοί. Ηταν άνθρωποι που τρώγαμε μαζί και γελούσαμε πριν λίγες μέρες. Που λέγανε, θα δούμε ρε παιδί μου, δύσκολα πολύ αλλά ...ελπίζουμε. Κι εγώ μέσα μου αναρωτιόμουνα αν έπρεπε να αρχίσω να λέω για την ελπίδα που δε βγάζει πουθενά αν δεν... αλλά είπα άστο μέρα που είναι. Ηταν και τα παιδιά που παίζανε και χορεύανε και χαλάγανε τον κόσμο δίπλα μας.

Τωρα η Άντα, ο Κώστας, ο Στέργιος, η Ελένη και τόσες χιλιάδες άλλοι που δεν τους ξέρω, με οικογενειες και παιδιά, με δάνεια, με αρρώστους και προβλήματα, με αγχη μικρά και μεγάλα, τόσες χιλιάδες άνθρωποι είναι στον αέρα. Ποιον αέρα δηλαδή, στην κόλαση κυριολεκτικά... Οσο για τους υπόλοιπους αυτοί ζουν από χτες με ένα μόνιμο κόμπο στο στομάχι περιμένοντας με μαύρη αγωνία τις επόμενες "γενναίες" κινήσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας προσέχει.

Και όλοι οι άλλοι έχουν παρει πια το μήνυμα. Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του "εκτός ζώνης κινδύνου". Οσο ηλίθιος και να είναι κανείς δε μπορεί να μη βλέπει ότι η επόμενη καμπάνα που ποιος ξέρει πότε θ'ακουστεί μπορεί μια χαρά να είναι για κείνον. Succes story ...με σάρκα και οστά.

Το χαροδρέπανο της απόλυσης πρέπει να τους απειλεί διαρκώς όλους! Αυτό θα πει πια ισότητα και δημοκρατία! Τόπε κι ο Σαμαράς, αυτοί "τολμήσανε και σπάσανε αυγά..." που να σπάσουνε το κεφάλι τους.

Θα δουν άραγε και γρήγορα όλοι αυτοί τι πρέπει να κάνουν;

Κάποιοι χθες το βράδι δεν έκλεισαν μάτι. Κι ήταν χιλιάδες.

Κάποιοι άλλοι κοιμήθηκαν μια χαρά σχεδιάζοντας τι θα κάνουν στις διακοπές.

Για άλλους οι διακοπές θα είναι πραγματικές διακοπές. Μόνιμες... και τραγικές.

Ένας κόσμος χωρισμένος στα δυο με το χαντάκι που τον χωρίζει να βαθαίνει κάθε μέρα πιο πολύ.

Άνθρωποι περισσεύουν και στις οθόνες τα κοράκια των μεγάλων αφεντικών προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δίκαιο είναι κάποιοι να πεθάνουν. Τι καλό μπορεί να έχει ένας κόσμος όπου περισσεύουν άνθρωποι.

Τι έχει να μας δώσει πια ένας "κόσμος" που κόβουν κομμάτια του και τα πετάνε στα σκουπίδια;

Πόσοι έχουν αρχίσει να βλέπουν καθαρά πια ότι το μέλλον μας δε μπορεί να είναι αυτός ο κόσμος;

Καλό καλοκαίρι Στέργιο, καλό κουράγιο Άντα, καλό καλοκαίρι κοριτσάκι που χόρευες και δε θυμάμαι το όνομά σου. Καλή τύχη...

ΥΓ: Σήμερα άκουσα ότι στο σάιτ του Υπ.Διοικητικής μεταρρύθμισης μπορεί να δει κανεις ότι οι ΔΥ είναι 560000. Κάπου πάνω από το 5% του πληθυσμού δηλαδή και είναι οι λιγότεροι σε όλη την Ευρώπη. Τι θέλουν λοιπόν;

Τα παιδιά των ΕΠΑΛ στη 2α Λυκείου επιλέγουν ειδικότητα. Οσα διάλεξαν κάποια από τις 46 που καταργήθηκαν... δεν ξέρω. Πάντως τα ιδιωτικά ΙΕΚ πανηγυρίζουν. Ηταν άλλωστε μαζί τους προχθές και ο Υπουργός Παιδείας. Η ανάπτυξη που λέγαμε...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΝΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ".- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!


«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη» Διαβάστε το...Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η μαμά της δεν είχε εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ’ την τσέπη του. Ήταν ένα σημείωμα:

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της».

Ο άνθρωπος που μου λέει την ιστορία την διηγείται σαν κάτι συνηθισμένο. Ο Στ. Σιφνιός είναι υπεύθυνος της κοινωνικής υπηρεσίας στα Παιδικά Χωριά SOS. «Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν την Εισαγγελία», λέει. «Και ο εισαγγελέας έστειλε το παιδί σ’ εμάς».

Ολα αυτά δεν έγιναν σε κάποιο βιβλίο του Ντίκενς. Εγιναν σε μια συνοικία της Αθήνας. Η μαμά της Αννας δεν είναι τρελή. Είναι μια κοπέλα που έχασε τη δουλειά της και πανικοβλήθηκε. Σαν την ιστορία της, υπάρχουν τουλάχιστον πεντακόσιες ακόμη ιστορίες.

Σήμερα στην Ελλάδα πεντακόσιοι γονείς είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, που ζήτησαν στα Παιδικά Χωριά SOS να αφήσουν εκεί το παιδί τους. «Μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων είχε να κάνει με κακοποίηση. Αποφάσιζε ο εισαγγελέας πως κινδυνεύει το παιδί», λέει στην «Κ» η κοινωνική λειτουργός των Χωριών SOS, Π. Βασταρούχα. «Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια. Οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς». Η κυρία Μαρίνα εδώ και 19 χρόνια είναι μητέρα στα Χωριά SOS.

Εκείνη ζει την ιστορία από την άλλη πλευρά. 

«Το καινούργιο παιδάκι το φέρνει στο σπίτι μας η μαμά του», λέει. «Του δείχνει το κρεβάτι του, του δείχνει το δωμάτιό του, του δείχνει εμένα. Και μετά, «σ’ αγαπάω» λέει, και φεύγει. Και το παιδάκι μένει στην πόρτα». Το ακούω στη φωνή της. Στέκονται και κοιτάζουν Η κυρία Μαρίνα κάνει προσπάθεια για να συνεχίσει. «Κανένα τους δεν φωνάζει», λέει. «Στέκονται στην πόρτα και κοιτάζουν μέχρι να χαθεί η μαμά τους. Αν είναι αδελφάκια, δύο ή πιο πολλά, εκείνο το βράδυ δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Τα βάζεις το καθένα στο κρεβάτι του και δέκα λεπτά μετά γίνονται ένα κουβάρι, μαζεύονται όλα μαζί ξανά, να αγγίζουν το ένα το άλλο».

Κανονικά, τα Χωριά SOS δεν δέχονται παιδιά που η οικογένειά τους είναι απλώς φτωχή. Γι’ αυτές τις οικογένειες υπάρχει πρόγραμμα στήριξης στο σπίτι. Αλλά η απόλυτη φτώχεια δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της.

«Ηρθε ένα κοριτσάκι εδώ και νόμιζα πως έχει πρόβλημα. Τριών χρόνων, δεν ήξερε ούτε 15 λέξεις», λέει η κοινωνική λειτουργός. «Το είδαν οι γιατροί και είπαν πως η υγεία του είναι μια χαρά. Ο μπαμπάς του στις λαϊκές, η μαμά του τυφλή, το είχαν εγκαταλείψει το παιδί. Όταν δεν σου μιλάει κανείς, πώς να μάθεις λέξεις;». Η φτώχεια οδηγεί στην παραμέληση, ακόμα και στην κακοποίηση. Κάποιοι άνθρωποι, πριν φτάσει το παιδί τους εκεί, διαλέγουν την άλλη λύση. Όσο ακραία κι αν φαίνεται σ’ εμάς.

«Εβγαινα απ’ το Χωριό να πάρω γάλα για τα δικά μου τα παιδιά», λέει η κυρία Μαρίνα. Στην κεντρική πύλη ήταν μια γυναίκα μ’ ένα κοριτσάκι. Δεν ήξερε ότι εγώ είμαι μητέρα SOS, δεν με είδε καν. Κρατούσε το παιδί της όρθια και του μιλούσε. «Μη νομίζεις πως η μαμά δεν σ’ αγαπάει. Σε λατρεύει η μαμά, αλλά δεν έχει να σου δώσει φαγητό. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι εδώ…». Νόμιζε πως θα μπει μέσα, θα βρει κάποιον να αφήσει το παιδάκι και θα φύγει. Η κυρία Μαρίνα κρατάει με το χέρι της το μέτωπό της. Όσα χρόνια κι αν είσαι εδώ, μερικά πράγματα δεν τα συνηθίζεις ποτέ.

«Το κρατούσε απ’ το χέρι», λέει. «Κι αυτό δεν μιλούσε. Μόνο είχε σηκώσει το κεφαλάκι του και την κοίταζε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Εφυγα. Είχα να πάρω γάλα στα δικά μου τα παιδιά».






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ.


1Πρόκειται για μια νέα Ιστοσελίδα (elbig.gr), η οποία φιλοδοξεί να γίνει Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη - ΣΧΟΛΕΙΟ του Γένους μας.

Όπως διαβάζουμε στην υποδοχή της Ιστοδελίδας: "Σκοπός μας είναι να κάνουμε για σας, που διψάτε για την Αλήθεια και την Μάθηση, ο,τι καλύτερο μπορούμε για να σας γίνουν προσιτά τα δυσεύρετα και σημαντικά κείμενα, που βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ποιός είναι ο σκοπός της υπάρξεώς μας, ποιά είναι η Ιερά και η κοσμική Ιστορία μας αλλά και το πως προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν από τον σκοπό μας αυτόν οι διαστροφείς της Αληθείας και κήρυκες της «ψευδωνύμου» γνώσεως, κατεδαφίζοντες τα Ιερά και τα Όσια, αλλοιώνοντες τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα και αντικαθιστώντες την επιστημονική Αλήθεια και ακρίβεια με επιστημονικοφανή φαντασία!"


alt

Γνωρίστε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Γένους μας ΕΔΩ

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: "ΜΥΘΟΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ".


1Η Μαρία Ρεπούση «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος» και χαρακτήρισε «μύθο» τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.

Είναι αυτά που προκάλεσαν και την πρόσφατη οργή του Μίκη Θεοδωράκη, που της είπε «είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία». 

Προφανώς η κ. Ρεπούση δεν αισθάνεται Ελληνίδα, παρ’ ότι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου (ας τα βλέπουν αυτοί που την ψήφισαν) και επιχειρεί να «βγάλει» τις απόψεις και στο εξωτερικό.

«Οι μύθοι είναι πιο βολικοί από την αλήθεια. Και οι Έλληνες πολίτες έχουν εθιστεί στα βολικά πράγματα και δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με αμφιβολίες ή με αλήθειες», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελλήνων Λόγος». Σε μία ερώτηση στημένη που προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα της συνέντευξης.

Είναι μύθος κατά την κ. Ρεπούση η σφαγή της Σμύρνης. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψη της περι… συνωστισμού. Είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων. Η ίδια ζήτησε με επιστολή της προς το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον αντιρατσιστικό νόμο να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Ποντίων, ενώ όταν τηρείται ενός λεπτού σιγή, φεύγει από το Κοινοβούλιο. Τελευταίως, είναι μύθος για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και ο χορός του Ζαλόγγου.

Πέραν του «μύθου» η κ. Ρεπούση κατηγορεί τους Έλληνες και για εθνικισμό. Οι χιλιάδες άνθρωποι που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και οι περισσότερες που έχασαν τις οικογένειες τους κατηγορούνται ως «εθνικιστές».

Να τους ξεχάσουμε και να διαγράψουμε την ιστορία θέλει η κ. Ρεπούση. Μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη απ’ τους Τούρκους. Τι πίνει…

«Κατά την άποψη μου, αυτός ο εθνικισμός ευθύνεται για πολλά κακά, ανάμεσα τους και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε στη συνέντευξη της. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μεγάλος στη ΔΗΜΑΡ που πάει για διάλυση.

Πέραν όμως και του εθνικισμού οι Έλληνες είναι και σεξιστές. Ναι, το είπε και αυτό η κ. Ρεπούση και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τη στοχοποίησαν για «χαμηλή ποιότητα του πολιτικού τους πολιτισμού».

Να τη χαίρονται αυτοί που την ψήφησαν και την έβαλαν στην Ελληνική Βουλή, όπως επίσης το κόμμα της, η ΔΗΜΑΡ και όσοι της δίνουν βήμα να εκφράζει τις ανθελληνικές της απόψεις. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΦΟΥΣΚΩΣΕ, ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ...ΕΣΚΑΣΕ.


Ο Greg Valentino, είχε μόνο ένα στόχο στη ζωή του. Να κάνει γυμναστική, να φουσκώνει τους μύες του και να σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ.

Κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Greg, στην κυριολεξία "έλιωνε" στους πάγκους των γυμναστηρίων, έκανε κοιλιακούς, έκανε πους απς, και βάρη.

Όλο του το κορμί ήταν σαν σίδερο. Κάποια στιγμή όμως ο ίδιος δεν ικανοποιούταν από τις διαστάσεις του, και ήθελε κάτι περισσότερο. Άρχισε να παίρνει αναβολικά...

Οι δικέφαλοι στα μπράτσα του, άγγιξαν το εξωπραγματικό νούμερο μέτρησης των 62 εκατοστών. Δηλαδή, όταν επιδείκνυε τα μούσκουλα του, το μπράτσο του ήταν 12 πόντους μεγαλύτερο από μισό μέτρο (και όχι σε διάμετρο).

Τα αναβολικά από το στόμα όμως δεν του έφταναν. Ο Greg, άρχισε να παίρνει επικίνδυνες αναβολικές ουσίες με ένεση επάνω στους μύες του. Το "πρήξιμο" του, άγγιζε πια τα όρια του υπερανθρώπου.

Κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το αδιανόητο. Παρά τις προειδοποιήσεις για μια βλαβερή και πολλές φορές θανατηφόρα αναβολική ουσία, ο Greg το ρίσκαρε. Του είχαν πει πως εάν ο οργανισμός του την αποδεχτεί, τότε τα 62 εκατοστά θα είναι "μονοκατοικία μπροστά στον ουρανοξύστη που θα χτιστεί στο μπράτσο".

Τα ρίσκα άλλες φορές πετυχαίνουν όμως και άλλες όχι. Ο οργανισμός αντέδρασε στην ουσία και ο μυς σκίστηκε και αφού διάλυσε το δέρμα πετάχτηκε έξω...







ΠΗΓΗ...http://www.pistepseto.eu

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ.


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας προϋπολογισμού 4.700.000,00€

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο έργο υγείας

Εντός χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από 2 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε 4.700.000,00€

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Παύλο Μάρκου, τον Αν. Διοικητή κ. Βουδρισλή Αλέξανδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Σταυρίδη και τους επιβλέποντες Μηχανικούς του έργου κα Άννα Χήτα και Βασίλειο Χατζηιωαννίδη, καθώς και τη Διευθύντρια Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα ολοκλήρωσης του έργου. Παρών ήταν και ο ανάδοχος του έργου κ. Γιώργος Γιάγκος.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. Βασικοί στόχοι κατά τον σχεδιασμό του έργου ήταν οι εξής:
·      Λειτουργικότητα στην οργάνωση των χώρων.
·      Σύνδεση με το υφιστάμενο κτίριο του Νοσοκομείου.
·      Δυναμική και σύγχρονη αισθητική προσέγγιση που να ανταποκρίνεται στην χρήση του ως χώρος υπηρεσιών υγείας.

Με βάση τα αποτελέσματα της αυτοψίας, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των κτηρίων, η σύνδεση με αερογέφυρα των παλαιών εγκαταστάσεων με τη Νέα Πτέρυγα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ασφαλτοστρώσεις με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και μετά από την επίσημη παράδοση και παραλαβή των εγκαταστάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στη Νέα Πτέρυγα θα αναπτυχθούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες. Η νέα διάταξη θα επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται από το Νοσοκομείο και θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας των νοσηλευομένων.

Όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση, για τον εξοπλισμό της Νέας Πτέρυγας απαιτείται η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού  προϋπολογισμού 270.000,00€ η οποία έχει εγκριθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας Μακεδονίας και ακόμη 950.000,00€ για την εξασφάλιση σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.  Ο κ. Θεοδωρίδης, με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξι-ακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ανέλαβε τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προμηθειών από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Εντωμεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ένταξη στον προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 που ανοίγει τον προσεχή Ιανουάριο ώριμων έργων προϋπολογισμού 6.000.000,00€ για τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, εξοπλισμός μονάδας τεχνητού νεφρού κ.ά.) και την αναβάθμιση τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των διασυνδεμένων Κέντρων Υγείας Κρύας Βρύσης, Αριδαίας, Άρνισσας και Σκύδρας.

Με βάση στοιχεία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής των Νοσοκομείων κ. Παύλος Μάρκου, υπάρχει αύξηση των εξυπηρετούμενων νοσηλευομένων κατά 20% ενώ, παράλληλα, έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων, τα δύο Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας παρουσιάζουν πλεόνασμα στον ισολογισμό τους, είναι δηλαδή απολύτως βιώσιμα και ανταγωνιστικά.

Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την ταχύτητα της αποπεράτωσης των εργασιών και την πλήρη τήρηση των προδιαγραφών. Επίσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον εργολάβο για την ποιότητα της συνεργασίας τους. Τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και αγάπη προκειμένου η τοπική κοινωνία να αποκτήσει ένα σύγχρονο έργο, υψηλών προδιαγραφών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.  Από τη μεριά του ο κ. Μάρκου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Α. Τζιτζικώστα για το προσωπικό ενδιαφέρον τους και την προτεραιότητα που έδωσαν στην ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου και στην στήριξη του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη συνεργασία του, ευχαρίστησε επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Α. Βουδρισλής.


Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επαφή που είχε με τον κ. Θεοδωρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τον συνεχάρη για την ποιότητα και ταχύτητα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου. Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου ώστε να δοθεί άμεσα προς χρήση στην τοπική κοινωνία. 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 65ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.

Στις φυλακές Γρεβενών οδηγήθηκε 65χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων.
Ο 65χρονος, πρώην εργολάβος, σύμφωνα καταγγελίες, αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του έξω από σχολείο της επαρχιακής πόλης και προσπαθούσε να τα προσεγγίσει τις μαθήτριες προσφέροντας χρήματα.
Μάλιστα, σε μία, από τις συνολικά πέντε καταγγελθείσες περιπτώσεις αποπλάνησης, φέρεται να ήρθε σε σεξουαλική επαφή.
Οι πράξεις τελέστηκαν τους δύο τελευταίες μήνες, ενώ, η δράση του αποκαλύφθηκε όταν οι ανήλικες μαθήτριες αποκάλυψαν στους γονείς τους ότι έπεσαν θύματά του, με αποτέλεσμα να κατατεθούν μηνύσεις σε βάρος του.
Ο 65χρονος απολογήθηκε σε ανακρίτρια της Κοζάνης και κρίθηκε προφυλακιστέος και ήδη οδηγήθηκε στις φυλακές Φελλίου των Γρεβενών.

Επιμέλεια
Ελευθερία Κεχαγιά.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ.


 Την Κυριακή 21 Ιουλίου γίνεται εκδρομή στην Ολυμπιακή ακτή. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρό.
 Ώρα αναχώρησης 8 το πρωί και επιστροφή στις 6 το απόγευμα.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6986023216

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας υποδέχτηκε στο Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δικτύου Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Αλμωπίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χρήστου, Σταύρος Καραμαριάς, Καλδερεμτζή Δέσποινα, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Τραπεζανίδης Γεώργιος και οι Πρόεδροι Σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δεμιρτζίδης Θωμάς και Παρούτογλου Νικόλαος.

Ο Δήμος Αλμωπίας, με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λειτούργησε με επιτυχία για πρώτη φορά, τη σχολική χρονιά 2012-2013 το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλμωπίας, συμμετείχαν 76  μαθητές, υπό τη φροντίδα 18 εθελοντών εκπαιδευτικών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.  Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αριδαίας, στο Γυμνάσιο Προμάχων, στο Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου και σε χώρους της μαθητικής εστίας του Δήμου Αλμωπίας.

Η επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αλμωπίας, για ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, μίλησε για τη δημιουργία του Δικτύου Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή που στοχεύει να λύσει ή να αμβλύνει τουλάχιστον τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα των συμπολιτών μας και επισήμανε ότι στόχος του Δήμου Αλμωπίας είναι να λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά το Κοινωνικό φροντιστήριο και μάλιστα πρότεινε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ώστε να έχει συνέχεια, για το καλό των μαθητών, των οικογενειών τους, για το καλό της κοινωνίας και όλης της Αλμωπίας.

Οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν οι:
Προκοπίου Προκόπης, Ιωαννίδης Ισίδωρος, Ξενίδης Ανδρέας, Καραδημητρίου Δημήτρης, Χατζή Βασιλική, Μιχαηλίδης Θόδωρος, Ιατρίδου Δέσποινα, Ταρενίδου Ζένια, Τσεχιλίδου Σοφία, Ζέρζη Ελένη, Κοντογιάννης Γιάννης, Μούλης Ιωάννης, Κατσώνη Χριστίνα, Ευταξιάδου Ελένη, Μανδαλάς Δημήτρης, Θεοδωρίδου-Ακοίνογλου Παρθενόπη, Σπυριάδης Σπυρίδων, Τσορακίδου Κυριακή.






Μετά  το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας επέδωσε στους εκπαιδευτικούς τιμητικούς επαίνους για την εθελοντική προσφορά τους στο Κοινωνικό φροντιστήριο και τους ζήτησε να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη νέα σχολική χρονιά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ DARWIN ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Την Πέμπτη 11 Ιουλίου φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια του 7ου θερινού  προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης. Στην συνάντηση ήταν παρόντες  οι Αντιδήμαρχοι Καλδερεμτζή Δέσποινα και Χρήστου Αναστάσιος, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Δεμιρτζίδης Θωμάς και Κουρτίδης Χαράλαμπος, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Martin Jarvis, ο επικεφαλής της Ομάδας Καθηγητής κ. Γεώργιος Φρατζής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας κ. Γιάννης Νικολάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Ντάργουιν κ. Στράτος Πούλος με τη σύζυγό του κα. Αγγελική Πούλου.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στην αξία του προγράμματος του Πανεπιστημίου, που αφορά την μάθηση και εμβάθυνση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και την σημαντικότητα του έργου που επιτελούν οι ομογενείς μας στο εξωτερικό,  με το να διαδίδουν την ιστορία και τα έθιμα της Ελλάδας.

Επίσης, αναφέρθηκε στον ρόλο της ελληνικής γλώσσας στην  παγκόσμια ιστορία και στην εξέλιξη του σύγχρονου πολιτισμού και επικαλέστηκε την δήλωση του σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο οποίος αρνήθηκε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ των Κανών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Όλοι χρωστάµε λεφτά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα μπορούσαν να απαιτήσουν από τον σύγχρονο κόσμο χιλιάδες δισεκατομμύρια για πνευματικά  δικαιώματα».
Κλείνοντας, μίλησε για την ιστορία της Αλμωπίας, το νέο καλλικρατικό Δήμο Αλμωπίας και ζήτησε να έχουμε πάντα στο νου μας, τους στίχους του Σεφέρη για να καταλάβουμε τι σημαίνει ελληνική γλώσσα:
«Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας
Πάνω σε καταστρώματα κατελυμένων καραβιών
Μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;»

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Γεώργιος Φραζής στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις εργασίες των φοιτητών που αφορούν τα εξής γλωσσικά πεδία: τη Μετανάστευση, τη Μάχη της Κρήτης, τον Καβάφη και το σύμπλεγμα Αλμωπία-Πέλλα-Βεργίνα και μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του πανεπιστημίου Charles Darwin και του  Πανεπιστημίου Αιγαίου και την επιθυμία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Martin Jarvis ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμωπίας για τη φιλοξενία, μίλησε για τη σημασία του  προγράμματος, το οποίο διαρκεί 3 εβδομάδες και πραγματοποιείται στη Μακεδονία και τη Κάλυμνο και τόνισε το εξής σλόγκαν:"learn greek to improve english" που σημαίνει μάθε ελληνικά για να βελτιώσεις τα αγγλικά σου.


 Μετά  το τέλος της συνάντησης , ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και η ομάδα συνέχισε την περιήγησή της στην περιοχή της Αλμωπίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.


 Τηλέφωνα επικοινωνίας των πολιτών με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για θέματα του οδικού δικτύου
Η Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι για θέματα του οδικού δικτύου μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα,  προβλήματα που εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο όπως απουσία πινακίδων σήμανσης – πληροφοριακών πινακίδων, καταστροφή πινακίδων οδοσήμανσης, δυσλειτουργία φωτεινού σηματοδότη, καταστροφές οδοστρώματος παρακαλούμε να αναφέρονται στα τηλέφωνα 2381-3-51305 και 2381-3-51306. Επίσης, οι πολίτες της Πέλλας έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pepellas1@gmail.com


Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνεται ότι: «Στα νέα συστήματα εσωτερικής επικοινωνίας μέσω του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες έρχεται να προστεθεί η επικοινωνία των πολιτών με στελέχη της Π.Ε. Πέλλας για την αναφορά προβλημάτων, παραπόνων κ.λπ. Την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση στους δρόμους και σκοπός είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα και τυχόν ατυχήματα. Άλλωστε, αποδεδειγμένα, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από ταχύτητα και αποτελεσματικότητα». 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ.

Ο Α.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ανακοινώνει ότι άρχισε η παραλαβή ροδάκινου (συμπύρηνου – επιτραπέζιου) στα παρακάτω κέντρα :

ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΦΙΛΩΤΕΙΑΣ
ΑΨΑΛΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Και η πληρωμή θα γίνετε μετρητοίς.


Πληροφορίες στα τηλ. 23840 21380
                                                                                                                                              

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...