Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΡΥΣΑΣ.


Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΑΣ ΤΣΑΚΩΝ ΡΟΔΩΝΙΑΣ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΡΥΣΑΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-7-2013 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ :

1. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

2. Μ. Σ. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 

3. ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

4. Μ.Σ. ΧΡΥΣΑΣ ΤΣΑΚΩΝ ΡΟΔΩΝΙΑΣ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΧΗΣΤΡΑ
«ΜΠΟΥΚΟΒΟ»


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ "ΙΟ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ".



Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκαν οδηγίες για να αντιμετωπιστεί το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» (ο αποκαλούμενος και ιός των 100 ευρώ) για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Οπως αναφέρεται στις οδηγίες ο ιός που παρουσιάζει έξαρση τις τελευταίες ημέρες «χτυπάει» ως εξής: Αρχικά, προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα.

Σημειώνει ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Ετσι, η ΕΛ.ΑΣ. ζητά από τους χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να μην προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές.

Αντίθετα, τονίζει, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Τέλος, διευκρινίζεται πως είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.



Πως θα ήταν ένας κόσμος χωρίς κινητά τηλέφωνα και πως θα άλλαζε τις καθημερινές μας ηλεκτρονικές ανάγκες και συνήθειες.


“ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ!!!


Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η ελληνική σελίδα στο Facebook, ισχυρίζεται ότι η Κύπρος θα μπορέσει να... αναπτυχθεί οικονομικά μόνο υπό την προστασία της Τουρκίας, ενώ οι διαχειριστές βεβηλώνουν την μνήμη ηρώων όπως ο Σολωμός Σολωμού.

Στις πληροφορίες της σελίδας η οποία δημιουργήθηκε στις 22/3/2013, αναφέρεται ότι η Τουρκία μπορεί να εξασφαλίσει την δυνατότητα ανάκαμψης της Κύπρου, καθώς η οικονομία της είναι ανεξάρτητη και δεν θυμίζει κανένα κράτος της Ε.Ε.

Το μήνυμα, συνεχίζει αναφέροντας, ότι κανείς δεν απορρίπτει και την προοπτική για την εκατέρωθεν υποστήριξη Ε.Ε. και Τουρκίας και καταλήγει «Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σε κάποιο σημείο, οι διαχειριστές διερωτούνται «Πόσες τούρκικες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν αυτήν την εβδομάδα; Έχεις κανείς κάποια εικόνα να μας μεταφέρει, όσον αφορά την ψωμόλυσσα των -επίσης- υποανάπτυκτων Κύπριων; Τελικά σώσατε καμιά κατάθεση;

Δεν πειράζει, ψωμόλυσσες. Η υπερηφάνεια μετράει».





Οι επαίσχυντοι διαχειριστές της σελίδας, κοινοποιούν μάλιστα προκλητικές φωτογραφίες, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, όπως αυτή με την εικόνα του Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκε από τούρκους πράκτορες, την ώρα που μπήκε στη νεκρή ζώνη, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας και επιχείρησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Στη θέση του κεφαλιού του τοποθέτησαν το κεφάλι, ενός ψαριού και από κάτω τη λεζάντα «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Το παράδοξο είναι ότι η σελίδα, έχει φτάσει τα 469 like, ενώ σε μήνυμα των διαχειριστών έχουν το θράσος να ευχαριστούν τον κόσμο που είναι κοντά τους, όπως αναφέρουν, στη δύσκολη μάχη που δίνουν για την Κύπρο μας!

« Σας ευχαριστούμε όλους που με την αγάπη σας, την οποία βρίσκουμε στα μηνύματα που μας στέλνετε, μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια Κύπρο περήφανη και ανεξάρτητη (σχεδόν)!!! Κοινοποιήστε την σελίδα μας για να γίνουμε περισσότεροι!!!» καταλήγουν στο ευχαριστήριο μήνυμα τους.




Μία ακόμη πρόκληση είναι η αναφορά τους σε όσους τους επικρίνουν, τους οποίους καλούν να παραδεχτούν ότι: «Εσείς που μας αποδοκιμάζετε για τις ιδέες μας, δεν είστε καν Κύπριοι. Είστε ένα μάτσο αργόσχολοι χρυσαυγίτες. Η πλειοψηφία των Κύπριων θέλει το καλό του κράτους και της χώρας τους».




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ.

Θα μας κάψει αυτός ο Τσελεμεντές
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ.
Η Αστυνομία κατέσχεσε «βιβλία αναρχικού περιεχομένου» , όπως ανακοίνωσε μετά από επιχείρηση που έκανε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη
 που ανήκε σε ύποπτους για τρομοκρατία. Καταλαβαίνω γιατί ίσως προχώρησε σε κατάσχεση των βιβλίων όπως και άλλων αντικειμένων. Θα προσπαθήσει μέσα από την ανάλυσή τους, να προχωρήσει σε συμπεράσματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί ανακοινώνει το περιεχόμενο των βιβλίων: «αναρχικού περιεχομένου».

Σε παρόμοιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε άλλες «γιάφκες», δεν θυμάμαι να υπήρξε ανακοίνωση στην οποία να λέει ότι κατασχέθηκαν βιβλία φασιστικού περιεχομένου όπως «ο Αγών μου» του Χίτλερ. Ή το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» που έχει βρεθεί σε πολλά από τα ορμητήρια των τραμπούκων που συλλαμβάνει συχνά από το χώρο της «δεξιάς τρομοκρατίας». Άσε που αυτοί με βόμβες, όπλα, και εκρηκτικά δεν είναι τρομοκράτες αλλά εγκληματικές ομάδες. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

‘Αρα λοιπόν η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον συγκεκριμένο τύπο των αναρχικών βιβλίων-ευρημάτων, γίνεται εξαιτίας της πίστης που έχει πως αυτά τα βιβλία, είναι ενοχοποιητικά και επικίνδυνα. Πως βιβλία δηλαδή, τμήμα της Παγκόσμιας γνώσης, που κυκλοφορούν σε τελευταία ανάλυση νόμιμα, αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Και αυτό το αποφασίζει κάποιος αστυνομικός, όπως κάποτε το αποφάσιζε κάποιος λογοκριτής της εφταετίας ή οι ορδές του Χίτλερ που έκαψαν «άχρηστα και επικίνδυνα» βιβλία τον Μάιο του 1933.

Ο Μπακούνιν, ο Κροπότκιν, ο Καστοριάδης ακόμη και ο Τσόμσκι που γράφει «Περί Αναρχισμού», μπορεί δηλαδή να είναι οι αποδείξεις των σχέσεων με το έγκλημα, τόσο ατράνταχτες, που τις ανακοινώνει κιόλας η Αστυνομία;


Φαντάζομαι πως ο κύριος Δένδιας και οι άνθρωποί του, θα προτιμούσαν σε διαμερίσματα όσων ερευνούν να βρίσκουν τα επιμορφωτικά «Άστρα και Όραμα» και τα άπαντα του Αδώνιδος ή του Λιακόπουλου. Όποιος διαβάζει βιβλία πολιτικής σκέψης είναι επικίνδυνος, αλλά όποιος διαβάζει τον «Καζαμία», νομοταγής και υπεύθυνος πολίτης. Αυτό το καταλαβαίνω ως διάθεσή τους. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η κοινωνία πρέπει να ζήσει την ιδεοληψία τους, την αμορφωσιά και την επικινδυνότητά τους.

Μια από τις ιστορίες που μου έχει διηγηθεί ο πατέρας μου για τις μέρες εκείνες που ετοίμαζε τα πράγματά του βέβαιoς ότι θα πάει εξορία, ήταν και το κάψιμο των βιβλίων. Η οικογένεια είχε αναλάβει να κάψει τμηματικά και κρυφά ό,τι βιβλίο μπορούσε να είναι ενοχοποιητικό για «κομμουνιστική δράση». Ανάμεσα βέβαια και πολλά βιβλία ρώσων της κλασσικής λογοτεχνίας, όπως Τολστόι και Ντοστογιέφσκι. Ο πατέρας μου γνώριζε ότι είναι λογοτεχνία, ο αστυνομικός όμως έβλεπε απλώς ένα ρώσικο όνομα.

Έτσι λοιπόν και σήμερα. Ο Αστυνομικός που θα βρει τον «οδηγό μαγειρικής του Νίκου Τσελεμεντέ» ξέρει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον «Τσελεμεντέ του Αναρχικού» που προφανώς είναι στη λίστα προγραφών του κυρίου Δένδια;

Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο…





Πηγή:
Το Κουτί της Πανδώρας


"INFERNO". Ο ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ.

«INFERNO», Ο Νταν Μπράουν ξαναχτυπά!
Συνεχής το τελευταίο διάστημα η παρουσία του Νταν Μπράουν, ο οποίος δικαίως κατακτά τον τίτλο του συγγραφέα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Από τότε που η παγκοσμιοποίηση δεν αποτελεί πια σενάριο συνωμοσίας, αλλά τραγική πραγματικότητα. Μια ανασκόπηση των προηγούμενων… έργων τέχνης, για να δούμε τι να περιμένουμε από το νέο πόνημα:


Το πρώτο έργο του, ο «Κώδικας ντα Βίντσι», επιχείρησε να περάσει ως μυθιστόρημα τη θεωρία του Άγιου Δισκοπότηρου«Holy Blood, Holy Grail», το βιβλίο μέσω του οποίου παλαιότερα προσπάθησαν οι έμμισθοι επιστήμονες να περάσουν σαν πραγματικό γεγονός τη θεωρία πως ο Ιησούς, ο οποίος αγαπούσε ιδιαιτέρως τις αμαρτωλές, είχε σχέση με τη Μαρία Μαγδαληνή.

Προέκυψαν τρία τέκνα από αυτήν τη σχέση, τα οποία η Μαρία Μαγδαληνή μετά τον θάνατό Του φυγάδευσε στη Γαλλία. Τα προσφυγόπουλα από την Παλαιστίνη παντρεύτηκαν γαλαζοαίματες (;) και γενιά με τη γενιά προέκυψε μια γραμμή αίματος, η οποία εντελώς τυχαία σήμερα καταλήγει σε πρόσωπα όπως οι Μπους, ο Σβαρτσενέγκερ, ο Κλίντον και διάφοροι Ευρωπαίοι πρίγκιπες και βασιλείς –επαναλαμβάνω, εντελώς τυχαία.

Το Τάγμα της Σιών, ένας οργανισμός με... πολύ γαλάζιο αίμα που προέκυψε από τους Σταυροφόρους, αναμένει έναν μεσσία ο οποίος θα κατάγεται από αυτήν τη γραμμή αίματος. Ο μεσσίας αυτός –ο δικός τους άνθρωπος– θα κυβερνήσει όλο τον κόσμο και, φυσικά, οι εκλεκτοί του θα κατάγονται από αυτήν την κάστα.
Οι επιστήμονες κατέρριψαν τη θεωρία και, ως συνήθως, οι συνωμότες την αποτράβηξαν και περίμεναν υπομονετικά την ευκαιρία για να την επαναφέρουν όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες. Το Χόλιγουντ, ένα από τα δυνατότερα εργαλεία της παγκόσμιας εξουσίας, ανέλαβε δράση. 

Ο χαρισματικός Νταν ανέλαβε να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θα παρουσιαζόταν ως μυθιστόρημα για να μη λογοκριθεί και το Χόλιγουντ το έκανε κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Μια χαρά τα κατάφεραν. Αληθινό ή ψεύτικο το σενάριο, τις αμφιβολίες τις έθεσε στον κόσμο που δεν φιλτράρει και πολύ ό,τι του δίνουν. 
Φυσικό είναι στην τόση αβεβαιότητα που ζούμε να υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε η έως τώρα παρασκηνιακή παγκόσμια εξουσία να κάνει αισθητή την παρουσία της, καλυμμένη από το μανδύα του μεταφυσικού, που «πουλάει» πολύ.

Επόμενο βήμα, μια από τα ίδια με τους Illuminati. Ένας οργανισμός του οποίου τα μέλη ομοίως αναμένουν έναν εκλεκτό, έναν μεσσία που θα προκύψει από τις τάξεις τους. Δεν φαντάζει η ιστορία τους επιστημονική φαντασία, είναι πολύ πιο αληθοφανές το σενάριο απ’ ό,τι του Τάγματος της Σιών. Και δεν είχε ο οργανισμός αυτός το παρελθόν του Τάγματος.

Οι Illuminati ήταν κυρίως επιστήμονες, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τη θρησκεία για να τελειοποιηθεί. Αρκούσε η επιστήμη. Αυτό, βεβαίως, πρόσβαλε το ισχυρό «μαγαζί» της θρησκείας. Το Αλάθητο του πάπα. Κυνηγήθηκαν με λύσσα από το Βατικανό, αποτραβήχτηκαν και συνέχισαν να δουλεύουν στο βαθύ παρασκήνιο. Σε αντίθεση με το Τάγμα της Σιών, το οποίο ευλόγησε το Βατικανό, μια και δεν πρόσβαλε τα θεία.

Ο Νταν Μπράουν και το Χόλιγουντ τούς επανέφεραν στο προσκήνιο εκδικητές. Επίσης, ενέπλεξαν και το Βατικανό στο πείραμα του Cern. «Ξεσκέπασαν» σκάνδαλα της εκκλησίας και την παρουσίασαν διαπλεκόμενη. Βιβλίο για την παραλία και υπερπαραγωγή στις κινηματογραφικές αίθουσες απ’ ευθείας ως μυθιστόρημα και ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Διότι πάντα υπάρχουν και οι δύσπιστοι αντισυστημικοί επιστήμονες που ανατρέπουν τις θεωρίες της εξουσίας, γεγονός που δεν βολεύει καθόλου τους παγκόσμιους συνωμότες, οι οποίοι δεν θέλουν να διαψεύδονται. Απεχθάνονται τις ήττες. Προτιμούν να αποσύρονται και να περιμένουν ευνοϊκότερες συνθήκες.

Ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο επηρεάζεται από τα ΜΜΕ, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, μέσα τα οποία είναι ιδιοκτησία της εξουσίας. Αυτά που γράφονται σε μπλογκ ή σε βιβλία που εκδίδουν φτωχοί εκδοτικοί οίκοι μπορούν πολύ εύκολα να καταστούν γραφικά, μια και το Διαδύκτιο ελέγχεται πλήρως. Άρα, τη δουλεία τους την κάνουν μια χαρά, δίχως να συγκρούονται με επιστήμονες οι οποίοι δεν θέτουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του συστήματος.

Όσον αφορά στο «Inferno», η «Θεία Κωμωδία» είναι αφηγηματικό ποίημα του Δάντη, ενός αποδεδειγμένου τέκτονα. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή του μεσαιωνικού κόσμου. Ως αλληγορικό έργο, έχει πολλές ερμηνείες, αναλόγως το πρίσμα κάτω από το οποίο το βλέπει ο καθένας.

Μπορεί να ερμηνευθεί και ως η επίπονη πορεία του ανθρώπου να υποτάξει όλες τις αμαρτίες και τα πάθη του στον δρόμο της τελειοποιήσεώς του. Σενάριο που φέρνει πολύ στους Illuminati, οι οποίοι πρώτοι μίλησαν για τελειοποίηση μέσω της επιστήμης. Από την άλλη, το σενάριο Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος παραπέμπει στη θρησκεία.

Λίγο πριν από την τελική ευθεία, οι οπαδοί του ενός ή του άλλου δόγματος αμβλύνουν τις διαφορές τους και αγωνίζονται ενωμένοι έως την τελική επικράτηση εναντίον της ανθρωπότητας. Αργότερα ίσως η απληστία και ο φανατισμός τούς οδηγήσουν να φαγωθούν μεταξύ τους.

Η ενότητα αποτελεί στοιχείο το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζει εμάς, τους «βέβηλους», όπως μας αποκαλούν μεταξύ τους στα άδυτα των μασονικών στοών οι «αδελφοί». Δυστυχώς, η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων ξεκίνησε αφού είχε η παγκόσμια εξουσία φροντίσει να εξαφανίσει ό,τι έχει σχέση με την ενότητα, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε». Το τεράστιας σημασίας και τόσο διαχρονικό ρηθέν, το οποίο συναντάμε στο «ευαγγέλιο» του διεθνούς σιωνισμού, στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».

Τσουκαλάς Άγγελος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


1Του Βασίλη Σπυρόπουλου

(από το Σαββατιάτικο ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία» για την ορθοδοξία)

Η Καινή Διαθήκη πήρε το όνομά της από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, ο οποίος στον Μυστικό Δείπνο, κατά τη σύσταση της Θείας Ευχαριστίας, είπε στους μαθητές του: «Τούτο γαρ εστί το αίμα μου, το της καινής διαθήκηςμ το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών».

Ως ένα συνεχές κείμενο, πολλές φορές αγνοήθηκε από τον απλό λαό «λόγω έλλειψης, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, έντυπων εκδόσεων ή μερικές φορές λόγω απαγόρευσης της «κατ’ οίκον» ανάγνωσής της είτε πολύ απλά λόγω άγνοιας ανάγνωσης» υποστηρίζει ο θεολόγος Ιωάννης Κουκίδης.

Παρ' όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πολλά από τα χωρία της Καινής Διαθήκης, κυρίως από τα Ευαγγέλια, επηρέασαν την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων σε τέτοιο σημείο, που παρείσφρυσαν στη συνείδηση και στον λόγο τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «γενεαί δεκατέσσαρες». Με την προσθήκη της φράσης «φαμίλιες δεκαπέντε» υποδηλώνεται η απομάκρυνση των συγγενών μεταξύ τους. Η παροιμία «έγιναν γενεές δεκατέσσερις» δηλώνει την έχθρα που υπάρχει μεταξύ φίλων ή συγγενών. Η φράση «τον επέρασε γενεές δεκατέσσερις» κάνει φανερό ότι υπήρξαν καβγάδες, διαπληκτισμοί και φιλονικίες.

Η βιβλική φράση «άρρητα ρήματα» σημαίνει «λόγια ανείπωτα και απόρρητα». Ο λαός χρησιμοποιεί την ίδια φράση όταν κάτι είναι ακατανόητο. Οι Δωδεκανήσιοι συμπλήρωσαν με την έκφραση «κουκιά μαγειρεμένα» και οι Ηπειρώτες με την έκφραση «κι νιρά κουπανισμένα» και αλλού με το «καθάριες τραμουντάνες», τονίζοντας ότι κάτι είναι ακατανόητο ή είναι «άλλ’ αντ’ άλλων».

Πολλές παροιμίες με διαφορετικές σημασίες προέρχονται από το «Πάτερ ημών», την Κυριακή Προσευχή. Η φράση «είπανε τον πατερημό» ή «μην αρχίσεις τώρα τα πετερημά σου» σημαίνει «μην αρχίσεις τις πολυλογίες σου ή τις θεωρίες σου». Η φράση «μη σ’ αρχίσω τα πατερημά» ή «μη σου ρίξω τα πετερημά»λειτουργεί ως απειλητική προειδοποίηση που σημαίνει «πρόσεξε μη σου ψάλλω τα εξ αμάξης». Τα «πατερημά» του λέει εκείνος που από φόβο βρίσκεται σε αμηχανία και δύσκολη θέση και στρέφεται στην άνωθεν βοήθεια.

Η σημασία του «αλληλούια», εβραϊκής λέξης που πέρασε στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, δεν κατανοήθηκε από τον λαό, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως. Ως ρήμα έγινε «αλληλουΐζω» που σημαίνει «ζαλίζω». Το «κοντός ψαλμός, αλληλούια» λέγεται με τη σημασία του «ορθά κοφτά».

Εν τω μεταξύ, η χρήση της λέξης στην Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων προσέδωσε άλλη σημασία. Το «αλληλούια» λέγεται για να δηλώσει το νέρωμα του γάλατος ή του κρασιού, αλλά και για τον αδιόρθωτο και αμετανόητο άνθρωπο λέγεται ότι θα δουλέψει «αλληλούια», δηλαδή ξυλοδαρμός. 




ΠΗΓΗ...Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ!


Αναχώρησε πριν λίγο η αποστολή του μορφωτικού συλλόγου Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" με προορισμό την Σιταριά Φλώρινας.
Εκεί θα παραστεί και θα λάβει μέρος στο 
"ΤΡΙΤΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ"  
όπου θα δώσει το βροντερό παρόν  και θα διαλαλήσει την πίστη και την αγάπη των Προμαχιωτών στην παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας μας.
Τα ταλαντούχα παιδιά του συλλόγου θα εμφανιστούν σήμερα γύρω στις 19.00 το απόγευμα και είμαστε σίγουροι, ότι θα κάνουν τους παριστάμενους να ριγήσουν από συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.
Όσοι δεν μπορούν να βρίσκονται στην Σιταριά, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την όλη εκδήλωση μέσω live streaming πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο...







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...