Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΓΗΠΕΔΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΛΕΙΖΕΡ.


Το επόμενο επίπεδο του street ποδοσφαίρου

Στα πλαίσια της καινούριας διαφημιστικής καμπανιάς της, η Nike δημιούργησε στους δρόμους της Ισπανίας γήπεδα ποδοσφαίρου φτιαγμένα από πράσινες ακτίνες λέιζερ.

Συγκεκριμένα, ο καθένας που βρίσκεται στις 6 συγκεκριμένες γειτονιές της Μαδρίτης μπορεί εύκολα  να παραγγέλλει μέσω smartphone ένα γηπεδάκι  5×5 που χάρη στη βοήθεια ενός γερανού  δημιουργείται στο πι και φι. Φανταστείτε  τι πανζουρλισμός θα γινόταν σε περίπτωση που στηνόταν ένα τέτοιο γηπεδάκι σε διαφορές γειτονιάς της Αθηνάς και της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε μόνο τις καντίνες με τα βρώμικα που θα είχαν περικυκλώσει το «γήπεδο» αυτό.









ΠΗΓΗ...http://www.pistepseto.eu

ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑΣ.


Λίγο έξω από το χωριό Δωροθέα Αλμωπίας, βρίσκεται το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής.
Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, και μέσα στα βαθύσκιωτα πλατάνια, εκατοντάδες πιστοί περνούν καθημερινά για να προσευχηθούν και να πάρουν αγίασμα από την ευλογημένη περιοχή.
Ο περιβάλλων χώρος είναι πεντακάθαρος και πραγματικά  προκαλεί ηρεμία ψυχής και σου δίνει την ευκαιρία για περισυλλογή και αυτοκριτική.
Πάμπολλα είναι τα θαύματα της Αγίας που εξιστορούν οι πιστοί, μικρά και μεγάλα.
Δείτε μερικές εικόνες, που τραβήξαμε με την προτροπή να επισκεφτείτε έστω και μια φορά το παρεκκλήσι και είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνετε συχνοί και τακτικοί επισκέπτες.



















ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ.






















Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ για την νέα περίοδο 2013-14.
Η τιμή τους είναι 30 ευρώ και καλύπτει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στην Α' κατηγορία.

Η διάθεσή τους γίνεται από τα γραφεία και τα μέλη του συλλόγου, καθώς επίσης και από το καφέ Αστεροσκοπείο, που μαζί με το παντοπωλείο του Γιάννη Χατζή (Λαμπάκης) και τα "Προμαχιώτικα Νέα" είναι οι χορηγοί επικοινωνίας.

Όσοι αγαπούν την ιστορική ομάδα του χωριού, θα πρέπει να στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια των παιδιών , για μια αξιοπρεπή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, αγοράζοντας μια κάρτα.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΑΖΟ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ;


Ερωτηματικά για την ηλικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιουργεί ένα κινέζικο βάζο του 14ου αιώνα.

 Κάποιοι πιο ψαγμένοι λένε πως θα μπορούσε να είναι και η Μαρίκα!


Εσείς τι λέτε;;;





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com/

ΤΟ "ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ" ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.



Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι από αυτά που πρέπει να προσπεράσετε νομίζοντας ότι γνωρίζετε το περιεχόμενο.
Ευχαριστούμε τον φίλο Alexei που μας ενημέρωσε σχετικά με τα δηλητήρια που τρώμε και πίνουμε.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας η ο ερυθηματώδης λύκος δεν είναι απλές ...γρίππες , αλλά σοβαρές νόσοι που κτυπούν κάθε ηλικία.
=================================
Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.

Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης. Μου είπε ότι το έκανε. Και πως μάλιστα ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει! Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα, ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα "ασπαρτάμη" στην αγορά ως "Nutra Sweet", "Equal" και "Spoonful".

Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.

Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα. Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:

Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτος, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Cola .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.

Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! '
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, "έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!"

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση;
Ναι! Ναι! Ναι!
STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ΔρEspart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Cola, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς.
Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!

Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.

Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.
Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή μεαμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.

Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης.
Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.

Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι 'αυτούς από τη ζάχαρη».

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Cola από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.

Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».

Εδώ έγκειται το πρόβλημα:

Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.


Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».

Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι.

Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

Στο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστούς κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.

Το νομοσχέδιο θάφτηκε.

Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι 'αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό.
Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε! 



ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ 2013.



Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 οι εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων για το Β΄τρίμηνο 2013 θα διενεργηθούν εντός ωραρίου εργασίας.

Για το λόγο αυτό την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, στις 17 Ιουλίου 2013,  η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει μόνο τις προγραμματισμένες εξετάσεις (θεωρητικές και πρακτικές υποψηφίων οδηγών και οδηγών) και δεν θα εξυπηρετήσει κοινό και ΚΕΠ. 

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ 15 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ.


Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα της έκτακτης συνέλευσης των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων στις 12 Ιουλίου,
 ο Δήμαρχος Αλμωπίας αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας του Δήμου, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου.
 Σε ότι αφορά την καθαριότητα και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής απεργίας.



Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλμωπίας

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.




Ο καιρός αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες για την σχεδίαση κινήσεων στο βουνό. Μαζί με το έδαφος και τον ..εχθρό, εξετάζεται με μεγάλη προσοχή κατά την εκτέλεση στρατιωτικής εκτίμησης της κατάστασης. Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι και... όργανα που δίνουν με μεγάλη ακρίβεια και προσέγγιση, μετεωρολογικές προγνώσεις. 


Χρειάζεται όμως για ένα ορειβάτη, πεζοπόρο, ένα ξωμάχο, ή ένα στρατιώτη να ξέρει κάποιους πρακτικούς κανόνες πρόγνωσης που βγήκαν μέσα από πολύχρονες παρατηρήσεις και εμπειρίες πολλών γενιών από το απώτερο παρελθόν μέχρι σήμερα. Για το στρατιωτικό προσωπικό που ασχολείται με εκπαίδευση στην επιβίωση, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. 



Όλυμπος. Οροπέδιο των Μουσών


Να λοιπόν τέτοιες οδηγίες που μπορεί κάποιος να τις επιβεβαιώσει μαθαίνοντας να παρατηρεί:
Αν κατά τη δύση του ηλίου ο ουρανός έχει ρόδινο χρώμα, θα έχουμε καλό καιρό.
Αν κατά τη δύση του ηλίου ο ουρανός έχει κίτρινο χρώμα, θα έχουμε αέρα.
Αν κατά τη δύση του ηλίου ο ουρανός έχει ωχροκίτρινο χρώμα, θα έχουμε βροχή.
Αν ο ήλιος ανατέλλει και δεν έχει σύννεφα στην ανατολή, θα έχουμε καλό καιρό.
Αν ο ήλιος ανατέλλει και έχει σύννεφα στην ανατολή, θα έχουμε αέρα.
Αν ο ουρανός το πρωί είναι κόκκινος, θα έχουμε βροχή.
Αν ο ήλιος είναι χλωμός, θα έχουμε βροχή.
Αν ο ήλιος ή το φεγγάρι φαίνονται στον ορίζοντα μεγαλύτερα θα πρέπει να περιμένουμε βροχή.
Αν τα σύννεφα αρχίζουν και μαζεύονται στις βουνοκορφές και μετά κατεβαίνουν στους πρόποδες, είναι προμήνυμα βροχής.
Αν τα σύννεφα συμπλέκονται και αρχίζουν και κατεβαίνουν προς τη γη, σύντομα θα έχουμε βροχή.
Αν τα σύννεφα μοιάζουν να κυνηγούν το ένα τ' άλλο, θα έχουμε βροχή.
Αν τα σύννεφα τρέχουν με αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του αέρα, θα έχουμε θύελλα.
Αν τα αστέρια λάμπουν πολύ, θα έχουμε βροχή.
Αν ο ήλιος ή το φεγγάρι περικλείονται από μεγάλους κύκλους δεν υπάρχει πιθανότητα βροχής.
Αν οι κύκλοι είναι μικροί ίσως να βρέξει.
Αν αστράφτει από το βορρά, θα φυσήξει δυνατός αέρας.
Αν αστράφτει από το νότο, θα βρέξει.
Αν αστράφτει και βροντάει ταυτόχρονα προμηνύεται καταιγίδα.
Αν βροντάει τη νύχτα υπάρχει περίπτωση καταιγίδας.
Αν βροντάει το πρωί θα φυσήξει από εκεί που ακούγονται οι βροντές.
Αν σηκώνεται αέρας πριν τη βροχή, γρήγορα θα καλοσυνέψει.
Αν σηκώνεται αέρας μετά τη βροχή, θα φυσήξει περισσότερο.
Η πορεία της πτώσης των διαττόντων αστέρων μας δείχνει την κατεύθυνση των ανέμων του επόμενου πρωινού.





Επιδείνωση του καιρού θα έχουμε όταν:

Ο ουρανός έχει ωχροκίτρινο χρώμα στη δύση του ήλιου
Ο ουρανός γενικά είναι κόκκινος ή ωχροκίτρινος
Ο ήλιος στην ανατολή και κυρίως τη δύση του είναι χλωμός ή συννεφιασμένος
Ο ήλιος και το φεγγάρι φαίνονται μεγαλύτερα
Ο ήλιος και το φεγγάρι έχουν κύκλους γύρω τους
Τα αστέρια λάμπουν πολύ
Οι γλάροι δεν απομακρύνονται από την ακτή
Τα χελιδόνια πετούν πολύ χαμηλά (έρχεται βροχή)
Οι μέλισσες το πρωί δεν απομακρύνονται από τις κυψέλες τους
Τα μυρμήγκια μαζεύουν τις χρυσαλλίδες τους
Τα σύννεφα ανακατεύονται και κατεβαίνουν προς τη γη
Τα σύννεφα είναι έντονα, γκρίζα και μαύρα
Αστράφτει ή βροντά χωρίς βροχή (έρχεται καταιγίδα)
Κατά τη δύση του ήλιου υπερισχύουν το κίτρινα χρώματα





Βελτίωση του καιρού θα έχουμε όταν:

Ο ουρανός κατά τη δύση του ήλιου έχει χρώμα ρόδινο
Ο ήλιος ανατέλλει χωρίς να υπάρχουν σύννεφα στην ανατολή
Οι γλάροι το πρωί ανοίγονται στο πέλαγος
Οι μέλισσες βγαίνουν το πρωί από τις κυψέλες τους και απομακρύνονται πολύ από αυτές
Τα σύννεφα που είναι χαμηλά αρχίζουν να ανυψώνονται
Οι διάττοντες αστέρες ακολουθούν τη διεύθυνση του ανέμου που φυσά
Τα βατράχια κάνουν νυχτερινή συναυλία
Η αράχνη υφαίνει μακριές κλωστές στον ιστό της
Ένας φωτεινός κύκλος συνοδεύει τον ήλιο ή το φεγγάρ
Τα αστέρια δεν είναι ιδιαίτερα λαμπερά τη νύχτα
Ο ήλιος είναι ιδιαίτερα λαμπερός από την ανατολή του
Κατά τη δύση του ήλιου τα πορφυρά χρώματα υπερισχύουν στον ορίζοντα


Η λαϊκή μετεωρολογία περιέχει και άλλα πολλά. Κάθε τόπος έχει και τα δικά του.

Νομίζω ότι όλα αυτά, είναι αρκετά για ξεκίνημα. Καλές προγνώσεις!

Ανιχνευτής




ΠΗΓΗ...http://tolmwnnika.blogspot.gr

20.000 ΕΥΡΩ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ ΜΕΣΩ... ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ!


Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται.

Σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.

Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».


Αναμονή. 

Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους.

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή


Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012.

Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.

Αναλυτικά το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:
  • Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.
  • Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.


Οι... υπερωρίες. 

Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Άλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής. Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ τον μήνα.

  • Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.
  • Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων, για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.
  • Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.100 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.
  • Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.
  • Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα (ή 983 ευρώ μηνιαίως) και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.


Παροχές


Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να ξεπερνά κατά λίγο τα 8.000 ευρώ, όμως αν αθροιστεί το κόστος όλων των μηνιαίων αποδοχών, αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται.

ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΤΥΧΕΡΑ

Ελευθέρας και για... Παράλληλη απασχόληση


Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους «300» φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό.


ΤΑΚΤΙΚΗ

Κρατούν στο συρτάρι την κοστολόγηση μέχρι νεωτέρας


Το ποσό των 20.000 είναι μικρότερο κατά περίπου 2.000 ευρώ για τους βουλευτές της πρωτεύουσας που αντιστοιχούν στο 1/3 της Βουλής, αφού οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν επίδομα διαμονής και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους.

Και φυσικά τα 12.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσής του, που λαμβάνει είτε σε χρήματα, είτε σε παροχές ο κάθε βουλευτής, δεν μπορεί ούτε κατ΄ ελάχιστο να συγκριθούν με τις όποιες υπερωρίες ή σε κάποιες περιπτώσεις τα εκτός έδρας που λαμβάνουν κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
«Φόρμουλα». 

Αυτό που κάνει λοιπόν η Βουλή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να κρατά στο συρτάρι το έγγραφο των δικαστών και να μην απαντά, μέχρις ότου ενδεχομένως βρεθεί κάποια «φόρμουλα» και δικαιολογήσουν ή να βγάλουν εκτός αμοιβής κάποια από τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές ή ακόμα και να προχωρήσουν «σε περικοπές των προνομίων των βουλευτών», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την προπερασμένη Παρασκευή.


ΧΑΜΗΛΕΣ... ΠΤΗΣΕΙΣ 

Το κόστος για τους δύο επιστημο­νικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη, άρα 4.000 ευρώ και για τους δύο. Επίσης οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειές τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ τον μήνα.


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το έγγραφο του δικαστηρίου έφτασε στη Βουλή εδώ και μήνες. Με αυτό οι δικαστές ζητούν να πληροφο­ρηθούν πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής τον μήνα. Απάντηση δεν έχουν πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ για την εφημερίδα "ΈΘΝΟΣ"






ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK;



Μια εθελοντική ενέργεια που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο μας καλεί να γεμίσουμε τις προσωπικές μας σελίδες του Facebook με... Ελλάδα στις 21 Ιουλίου!

Σκοπός, να προωθηθεί από όλους μας η χώρα και ενισχυθεί ο τουρισμός.

Για μία μέρα λοιπόν, στις 21 Ιουλίου όλοι έχουν την δυνατότητα να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας!

Η διαδικασία είναι απλή: απλά βομβαρδίστε τα social media και κυρίως το Facebook με φωτογραφίες και βίντεο από την Ελλάδα.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΙΑ.

Σφαίρες συγκρούστηκαν στον αέρα και έγιναν μία!
Ουκρανός κυνηγός θησαυρών ανακάλυψε ένα υπέροχο κομμάτι ιστορίας.
 Δύο σφαίρες (μια που προέρχεται από ένα Γάλλο στρατιώτη και μία από έναν Ρώσο, κατά τη μάχη της Κριμαίας το 19ο αιώνα) συγκρούστηκαν στον αέρα και συσσωματώθηκαν!

Η πιθανότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης είναι μικρότερη από μια στο δισεκατομμύριο. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσο σκληρή ήταν η μάχη και πόσο πυκνά θα πρέπει να ήταν τα πυρά για να επαληθευτεί μια τέτοια πιθανότητα.

Ακόμη και σε συνθήκες εργαστηρίου κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί!

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ.

Τι αλλάζει με τις αποδείξεις - Ποιες θα περνάνε και ποιες όχι
Αγνωστο παραμένει ακόμα ποιες αποδείξεις θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι και να τις καταθέτουν με τη φορολογική τους δήλωση στην Εφορία, αφού όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον Σεπτέμβριο θα έρθει το νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα στους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις.
Για την ώρα πάντως ποιες θα είναι αυτές που περνούν στην Εφορία και ποιες θα είναι τελικά «άχρηστες».

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν:

    Αν οι φορολογούμενοι καταθέτουν τις δηλώσεις τους, θα επιλέγουν ποιες από τις αποδείξεις που μάζεψαν κατά το 2014 και μετά, βρίσκονται στη «λευκή λίστα» του υπουργείου κάθε χρόνο. Αυτές θα αναγράφονται στη δήλωση και το υπουργείο θα μπορεί έτσι έχει πλέον μια βάση για να υπολογίζει «αντικειμενικό εισόδημα» για τον κάθε κλάδο επαγγελματιών που θα μπουν στο στόχαστρο. Οι άλλες αποδείξεις θα πετιούνται ως άχρηστες.

    Ολοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διατηρήσουν το αφορολόγητο των 2100 ευρώ, όπως ισχύει, χωρίς όμως να χρειάζεται να συλλέγουν αποδείξεις.

    Στον φορολογούμενο θα του επιστρέφεται όμως και ένα μέρος του ΦΠΑ (πιθανότατα 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% ή 13%) ή ένα ποσό φόρου, για αποδείξεις δαπανών σε συγκεκριμένους κλάδους και επαγγελματίες που θεωρούνται από το υπουργείο ως ύποπτοι φοροδιαφυγής (πχ από δικηγόρους, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συνεργεία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές κ.α.).

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ… ΣΕ ΠΑΤΑΤΑ.


15Ενας εύκολος τρόπος να πολλαπλασιάσετε μια τριανταφυλλιά είναι με μοσχεύματα.

Το μειονέκτημα όμως είναι πως μ’ αυτό τον τρόπο, θα μεταδοθούν τυχόν ασθένειες που έχει το μητρικό φυτό στο καινούργιο φυτό.

Από την άλλη, όλες οι ιδιότητες θα παραμείνουν ίδιες.

Το ότι μπορείτε τα μοσχεύματα να τα βάλετε σε … πατάτα και μετά να τα φυτέψετε, το γνωρίζατε; Και γιατί το κάνετε;

Γιατί η πατατούλα θα κρατήσει την υγρασία που χρειάζεται το μόσχευμα για να ριζώσει…. είναι δοκιμασμένο και δουλεύει μια χαρά! -

Είναι σημαντικό τα μοσχεύματα να τα έχετε πάρει από καλοσχηματισμένα νεαρά κλαδιά -


alt




ΠΗΓΗ...meacolpa.blogspot.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.


1Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8-12 Ιουλίου 2013, στο Λιτόχωρο, Πιερίας έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε την εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι σε καμιά περίπτωση οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου συμπεριλαμβανομένων των Μακεδονικών Ενώσεων στην Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχθούν τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του για το όνομα της γειτονικής χώρας. 
2. Επίσης αναγνωρίζουμε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, πλην όμως και τα εθνικά μας θέματα χρήζουν μεγίστης σπουδαιότητας.

3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύνανται να παραχωρηθούν σε άλλους.

4. Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τον πολυεθνικό χαρακτήρα του πληθυσμού αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

5. Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

6. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής καταγωγής κατοικούντων στην Π.Γ.Δ.Μ όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

7. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια “Μακεδονικής” εθνολογικής ταυτότητας και “Μακεδονικής” γλώσσας για άλλους.

8. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.

9. Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η τελική συμφωνημένη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ή τα παράγωγά του.

10. Zητούμε όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ αντανακλάται στο σύνταγμά της.

11. Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κράτους βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εφ’ όσον το επίσημο όνομα του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού. Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κράτους αυτού ή της διασποράς του. Επιπλέον θεωρούμε πως οι καλές γειτονικές σχέσεις θα αποτελέσουν ένα περαιτέρω κριτήριο για την ευρω-ατλαντική του ένταξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου του 2013 στο Λιτόχωρο Πιερίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Απαιτούμε όπως η συνεχής προπαγάνδα για επεκτατισμό που εκπέμπεται από την ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένης της οικειοποίησης και διαστροφής της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, παύσει παντελώς.

2. Δεν θα δεχθούμε ποτέ Εκκλησία, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» η παράγωγό του στο όνομά της.

3. Διαφωνούμε με την χρήση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε οποιοδήποτε έγγραφο από Ελληνικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες εντός Ελλάδος και παγκοσμίως.

4. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους 372 Ακαδημαϊκούς ειδικούς της Ελληνορωμαϊκής εποχής παγκοσμίως για την διακήρυξη της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

5. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για την αποδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, με οποιοδήποτε όνομα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ή παράγωγα του όρου αυτού.

6. Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε επίσημη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.

7. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της.

8. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρέπει να αποσύρει αμέσως όλα τα κατοχικά στρατεύματά της. Πρέπει να αποσύρει τους παράνομους εποίκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Τουρκική ενδοχώρα και πρέπει να επιστρέψει όλες τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες, καθώς επίσης να προβεί σε αποζημιώσεις προς τους Κυπρίους.

9. Θεωρούμε τις συνεχείς διακρίσεις, πράξεις, κανονισμούς και τακτικές της Τουρκίας ενάντια στο Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας κάτι που τυγχάνει ασυμβίβαστο με τις φιλοδοξίες της να γίνει μέλος της ΕΕ. Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την επιστροφή της κατησχυμένης περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η τελευταία απόφαση του Ανωτάτου Τουρκικού Δικαστηρίου να αρνηθεί την οικουμενικότητα του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως αντιτίθεται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

10. Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας να αναγνωρίσουν την γενοκτονία κατά των Ελληνοποντίων, άλλων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

11. Καταδικάζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου από την Τουρκία.

12. Απαιτούμε την επιστροφή των ιερών κειμηλίων των μοναστηριών Δράμας και Σερρών από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

13. Απαιτούμε από το Ηνωμένο Βασίλειο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο καταγωγής τους.

14. Οι Καλλάς, είναι Έλληνες, απόγονοι των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βόρεια Ιμαλάια στην ορεινή περιοχή Χιντου Κους του Πακιστάν. Ο γηγενής λαός των Καλλάς κατόρθωσε να διατηρήσει τον αρχαίο πολιτισμό και παραδόσεις του από τον 4ο αιώνα π.χ. αλλά απειλείται με αφανισμό. Ως αδερφοί Έλληνες, Μακεδόνες, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.

15. Υποστηρίζουμε την πρόταση των Καλλάς “Bring the Glory Back” (Επαναφέρετε την Δόξα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) η οποία έχει υποβληθεί ως πρότυπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

16. Η συλλογή των οστών Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί ανθρωπιστικό ζήτημα και εθνικό καθήκον μας. Η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί το Σεβασμό των Ανθρωπίνων, Πολιτικών, Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο και στην υπόλοιπη Αλβανία.

17. Η Αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας με το θέμα των Τσάμηδων, εάν η Αλβανία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

18. Καταγγέλλουμε τη συνεργασία μεταξύ του Τουρκικού Λόμπι στις ΗΠΑ και της Ηνωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας. 




ΠΗΓΗ...olympia.gr

ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ... Η ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.


.Δημοσιεύουμε την καταπληκτική ρωσσική ταινία προς πνευματική ωφέλεια εις μνήμη του πατρός ημών Αγίου γέροντος Παισίου.

Την ευχή του νάχουμε...

Δείτε ολόκληρη την ταινία
Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου.Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει. Ευχαριστούμε το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και ιδιαίτερα τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την ευγενή παραχώρηση της άδειας τοποθέτησης της ελληνικής έκδοσης της ταινίας στο κανάλι μας








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...