Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΣΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ  του ΠΑΜΕ  σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-«ΣΚΟΥΠΑ»

        Την αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» εξέφρασε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα με απεργιακές συγκεντρώσεις και μαχητικές πορείες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.
         Στη συγκέντρωση της Έδεσσας στους Μικρούς Καταρράκτες μίλησε από τη  Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Προυσανίδης Ανέστης . Στη συνέχεια πραγματοποιή-θηκε πορεία στους Κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας.
       Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( πεζόδρομος ) και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης μετά την ομιλία από το μέλος της Γραμματείας Πέλλας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών Κεχαγιά Πέτρο.    
        Στις ομιλίες τονίστηκε ότι : «το ΠΑΜΕ από το 2009 είχε προειδοποιήσει για τον πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων που έρχεται, με όποια κυβερνητική διαχείριση από την τρόϊκα ( ΕΕ-ΔΝΤ-Ευρωπ.Κεντρ.Τράπεζα ).  
       Με  το Πολυνομοσχέδιο έρχεται νέος όλεθρος για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γα τους αυτοαπασχολούμενους, για τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα. Και δεν θα είναι ο τελευταίος! 
    Πετάνε στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, τους ΟΤΑ, την Παιδεία, σε δημόσιες επιχειρήσεις. Στους 2.700 απολυμένους της ΕΡΤ προστίθενται άμεσα 4.500 απολυμένοι μέσα στον Ιούλιο, ακόμα 8.500 απολυμένοι μέσα στο Σεπτέμβρη και πάει λέγοντας. Πετάνε στο δρόμο χιλιάδες καθηγητές αναπληρωτές και μόνιμους, σε γενική και τεχνική εκπαίδευση με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές.
Τα περί κινητικότητας και διαθεσιμότητας είναι άθλια κοροϊδία. Είναι απολύσεις!
     Καταργούν την Κυριακή αργία! Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην ανεργία, και στις μεγάλες εταιρίες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους.
     Καθιστούν τελείως ανυπεράσπιστη την υγεία όσων δεν έχουν να πληρώσουν! Ήδη ετοιμάζουν να κάνουν τον ΕΟΠΥΥ από ασφαλιστικό οργανισμό που στήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τον ιδρώτα και τις κρατήσεις των εργαζομένων σε μεσολαβητή των όποιων ασφαλισμένων απέμειναν, με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.  

      Δύο δρόμοι υπάρχουν για του εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα : Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Λογικές και αντιλήψεις που καλλιεργούνται έντεχνα από συνδικαλιστικά τσιράκια, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την εν δυνάμει «κυβερνώσα αριστερά», που λένε ότι μπορεί να ευημερεί η εργατική τάξη μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα, είναι ψέματα! 
Λογικές που καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν υποχωρήσεις προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέσα από την ανάγκη της βιωσιμότητας των εταιριών, ουσιαστικά είναι δρόμος που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. 
    Υπάρχει και στη Πέλλα το παράδειγμα της ΕΛλΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ . Το κίτρινο εργοστάσιο που μαύρισε τις ζωές των εργαζομένων του, έχει απλήρωτο το προσωπικό του για έξι μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και το εργοστάσιο βρίσκεται μια ανάσα πριν από το οριστικό του κλείσιμο.
    Για μας στο ΠΑΜΕ είναι αναγκαία και αυτονόητη η ενότητα στους χώρους δουλειάς, χωρίς κυβερνητικές αυταπάτες. έτσι εννοούμε την ταξική ενότητα, τη λαϊκή συμμαχία. 
Έτσι εννοούμε την ανασύνταξη του κινήματος, για να γίνει ικανό, όχι μόνο να σταματήσει τη λαίλαπα, αλλά ταυτόχρονα να βάλει πλώρη για την οριστική λύση του ζητήματος. Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια του μόνου παραγωγού του, των εργαζόμενων και όλου του λαού». 

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ.


Ο Μορφωτικός σύλλογος Γαρεφείου "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" συμμετείχε και φέτος στο 
"ΤΡΙΤΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ"
 που έγινε με τεράστια επιτυχία στη Σιταριά της Φλώρινας και ομολογουμένως εισέπραξε το πιο δυνατό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων θεατών.
Τα παιδιά του συλλόγου μάγεψαν με την ζωντάνια και την περήφανη Μακεδονική τους κορμοστασιά, ενώ στον χορευτικό τομέα, εντυπωσίασαν με τον άρτιο συγχρονισμό τους και την γνήσια ντόπικη τεχνική τους.
 Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την θέρμη και την αγάπη τους για την Ελληνική μας παράδοση, καθώς είναι γνωστό σε όλους, ότι ο σύλλογος δίνει πάντα το "παρών" σε όλες τις μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις, βροντοφωνάζοντας, ότι το Γαρέφι των Μακεδονομάχων ηρώων ήταν, είναι και θα είναι το ζωντανό και άπαρτο προπύργιο της Μακεδονίας μας.

Η αποστολή του συλλόγου:
Μάρκου Γεώργιος. (Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας)
Μάρκου Αναστάσιος.(Πρόεδρος του συλλόγου)
Κόγιος Ευστάθιος. (Χοροδιδάσκαλος)
Μπίνος Τρα'ι'ανός. (Χοροδιδάσκαλος)
Γεωργίου Χρήστος.
Γεωργίου Νικόλαος.
Μάρκου Χρήστος.
Μπίνος Βασίλειος.
Μπίνος Δημήτριος.
Τουρλάκης Κωνσταντίνος.
Μητσάνης Τάκης.
Μητρέντσης Ιωάννης.
Παρασκευάς Δημήτριος.
Μάρκου Μαρία.
Μάρκου Μαρία του Παντελή.
Μάρκου Χριστίνα.
Τρα'ι'ανού Σοφία.
Μπίνου Ειρήνη.
Μπίνου Κωνσταντίνα - Μαρία.
Μητρέντση Κατερίνα.
Πέγιου Κυριακή.
Θεοδοσιάδου Αναστασία.
Κόγιου Μαρία.
Μάρκου Ειρήνη.
Πρό'ι'κου Ελευθερία.
Καλογιάννη Μαρία
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μπίνος Ιωάννης
Μητσάνη Αλεξάνδρα.
Χρήστου Γιάννης.
 Πρόικος Σταυρος.
 Μπίνου Ελένη.
 Τραιανού Άγγελος.
Σταύρος Ιωαννίδης.
























ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΙΜΗΣ Σ.

ΠΟΣΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΦΑΓΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;

Πόσα καρκινογόνα φυτοφάρμακα φάγατε σήμερα;

Πόσα νόμιμα και πόσα παράνομα; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά διαφέρουν ανάλογα με το ποιος αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Εάν ρωτήσετε τους υπευθύνους επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα σας απαντήσουν ότι σίγουρα έχετε φάει ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτης και τουλάχιστον 27 ακόμα εξαιρετικά τοξικές ουσίες που θεωρούνται ύποπτες για καρκινογενέσεις.

Εάν ρωτήσετε τους αρμοδίους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σας απαντήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή, αρκεί τα υπολείμματα των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων να μην ξεπερνούν το ανώτατο όριο. Μάλιστα, δεν τρέχει τίποτα ακόμα και εάν μαζί με τα μήλα φάγατε και flufenoxuron – ουσία που τώρα πια έχει άδεια χρήσης μόνο ως συντηρητικό ξύλων –, εάν τα μήλα ήταν περσινής εσοδείας, του 2012!

Αντίθετα, οι απαντήσεις στο ερώτημα πόσα από τα φυτοφάρμακα που τρώμε καθημερινά είναι και παράνομα – έχει απαγορευθεί, δηλαδή, η κυκλοφορία τους στη χώρα μας ως άκρως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – είναι οι ίδιες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 15% των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι προϊόν λαθρεμπορίου, κυρίως από την Κίνα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Και όχι μόνο. Γιατί η πιάτσα βοά πως παράνομα εργαστήρια παρασκευής και συσκευασίας απαγορευμένων φυτοφαρμάκων υπάρχουν και στη χώρα μας!

Η διακίνησή τους, μάλιστα, γίνεται από τα πιο απίθανα σημεία. Για παράδειγμα, μνημειώδης έχει μείνει η περίπτωση, πριν από περίπου έναν χρόνο, της πώλησης παράνομων φυτοφαρμάκων από τυροπιτάδικο σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, που ήταν φημισμένο εκτός από τις μπουγάτσες του και για το λαθρεμπόριο εντομοκτόνων.

Όπως μνημειώδης ήταν η καταστροφή που προκάλεσε σε 7.000 στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού η χρήση Propanil κακής ποιότητας που εισήχθη παράνομα από την Τουρκία αναμεμειγμένο με Lentemul που ως δραστική ουσία έχει τη διοξίνη 2,4-D!

Το «Ποντίκι» παρουσιάζει σήμερα δύο εκθέσεις, μια πανευρωπαϊκή και μία αποκλειστικά για τη χώρα μας, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διείσδυσης των άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκθέσεις που, όπως όλες όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αντιμετωπίζονται είτε διά της αποσιώπησης είτε διά της δυσφήμισης, σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να παραμείνουν στη νιρβάνα τους θεωρώντας ότι επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι γραφικοί κινδυνολόγοι.


Glyphosate στα ούρα

Η πανευρωπαϊκή έρευνα έγινε από την περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης Ευρώπης (Friends of the Earth Europe) και τα αποτελέσματα της μελέτης δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 13 Ιουνίου. Αποτελέσματα σοκαριστικά, αφού αποκαλύπτεται ότι ίχνη του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου glyphosate (γλυφοσάτη) εντοπίστηκαν στα ούρα πολιτών από 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στη μελέτη. Και όταν μιλάμε για glyphosate, πρόκειται για ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται ευρέως στις γεωργικές καλλιέργειες αλλά και στους αστικούς κήπους και τα πάρκα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η οργάνωση Φίλοι της Γης Ευρώπης ανέθεσε σε πιστοποιημένο εργαστήριο τη διενέργεια εξετάσεων σε εθελοντές που ζουν σε πόλεις και όχι σε αγροτικές περιοχές, από 18 χώρες, και συγκεκριμένα από τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, τη Λετονία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά μέσο όρο το 44% των δειγμάτων ούρων περιείχε ίχνη του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου glyphosate.

Η ποσότητα των θετικών δειγμάτων διέφερε από χώρα σε χώρα, με ορισμένες όμως να χτυπούν κόκκινο, και συγκεκριμένα τη Μάλτα με το 90% των δειγμάτων θετικά και τις Γερμανία, Βρετανία και Πολωνία με 70%.

Στις υπόλοιπες 14 χώρες τα ποσοστά της διείσδυσης του glyphosate στους εθελοντές ήταν: Ολλανδία 63%, Τσεχία 60%, Βέλγιο 55%, Λετονία 55%, Κύπρος 50%, Κροατία 40%, Ισπανία 40%, Γαλλία 30%, Ουγγαρία 30%, Αυστρία 20%, Γεωργία 20%, Ελβετία 17%, Βουλγαρία 10% και Σκόπια 10%.

Η πρώτη εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι η διείσδυση του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου στον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται λόγω της διατροφής, εκτίμηση που στηρίζεται και στο γεγονός ότι επρόκειτο για δείγμα αστικού πληθυσμού, επισημαίνουν όμως ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να προσδιοριστούν όλες οι πηγές έκθεσης.

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων η υπεύθυνη Τύπου της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Adrian Bebb, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η έκθεσή μας στο glyphosate είναι καθημερινή χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα πώς γίνεται η έκθεση, σε τι επίπεδο έχει φτάσει η διασπορά του στο περιβάλλον και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία.

Τα στελέχη της οργάνωσης Φίλοι της Γης Ευρώπης επισήμαναν ακόμα ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στον τομέα ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτατη χρήση του ζιζανιοκτόνου, και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να κινητοποιηθούν άμεσα, να πάρουν μέτρα, να δρομολογήσουν μηχανισμούς παρακολούθησης και να περιορίσουν τη χρήση του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου.

Έρευνα στην Ελλάδα

Η έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace που παρουσιάστηκε στις 13 Μαΐου προκάλεσε delirium tremens στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού αποκάλυψε την ύπαρξη επικίνδυνων φυτοφαρμάκων σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν για λογαριασμό της περιβαλλοντικής οργάνωσης, βρέθηκαν σε διάστημα μόνο 2 ημερών και σε σύνολο 24 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 18 να έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Συνολικά, στα δείγματα εντοπίστηκαν 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες – πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης –, των οποίων οι επίσημες εγκρίσεις αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων, έχουν εξαιρετική τοξικότητα και πολλά άλλα.

Στη συντριπτική πλειονότητα των δειγμάτων εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πολλά εκ των οποίων αναφέρονται ως «τοξικά», «εξαιρετικά τοξικά», «επικίνδυνα για το υδάτινο περιβάλλον» και ύποπτα για σοβαρότατες βλάβες στην υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δείγματα μήλων εντοπίστηκαν χημικά «κοκτέιλ» από 3-9 διαφορετικές δραστικές ουσίες ανά δείγμα και στα δείγματα αχλαδιών έως και 6 διαφορετικές δραστικές ουσίες.

Τα «κοκτέιλ» αυτά, όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, εντοπίστηκαν ακόμα και σε προϊόντα περσινής σοδειάς. Επιπλέον, βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται πλέον για άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα, βρέθηκε σε δείγμα μήλου μια ουσία η οποία τώρα πια έχει άδεια χρήσης ως συντηρητικό ξύλων!

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Greenpeace, στην άδεια έγκρισης των ουσιών αναγράφονται επιπτώσεις όπως:

■ Thiacloprid (δραστική ουσία που εντοπίστηκε σε μήλα και αχλάδια), ύποπτη καρκινογένεσης.
■ Linuron (εντοπίστηκε σε δείγμα καρότων), μπορεί να βλάψει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης, πιθανός κίνδυνος για εξασθένηση της γονιμότητας.
■ Azoxystrobin, Chlorpyrifos, Deltamethrin, Indoxacarb, Imazalil, Linuron, Pyridaben, Captan (εντοπίστηκαν μόνες ή σε συνδυασμό, σε κολοκύθια, καρότα, μήλα, αχλάδια, μπανάνες), πολύ τοξικές για τους υδρόβιους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο υδάτινο περιβάλλον
■ Chlorpyrifos, Etofenprox, Flonicamid, Indoxacarb (δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν σε μήλα, καρότα, κολοκύθια), πολύ τοξικές ή επικίνδυνες για τις μέλισσες.

Απαγορευμένα από το «παράθυρο»

Μια από τις πλέον διαδεδ
ομένες μεθόδους των ελλήνων αρμοδίων είναι να δίνουν το πράσινο φως ακόμα και για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα και τα «παραθυράκια» σε επικρατούσα νομοθεσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, επιτρέπονται παρεκκλίσεις υπό προϋποθέσεις και για συγκριμένο χρονικό διάστημα για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού1107/2009, επιτρέπεται για χρονικό διάστημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 120 ημέρες η χρήση απαγορευμένων ουσιών μόνο σε «επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας» και μόνο για «περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση, σε περίπτωση που το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο λόγω κινδύνου, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με άλλα εύλογα μέσα».

Όπως, όμως, επισημαίνει η Greenpeace, η δυνατότητα αυτή που δίνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία κάτω από συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς έχει γίνει «σουρωτήρι» από τη χώρα μας αφού, για παράδειγμα, καρκινογόνο φυτοφάρμακο παίρνει «προσωρινή» έγκριση κυκλοφορίας 120 ημερών εδώ και 4 χρόνια (!) με τις ευλογίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αγροτών και καταναλωτών.

Πρόκειται για την εξαιρετικά επικίνδυνη, τοξική και ύποπτη για καρκινογενέσεις δραστική ουσία 1,3-dichlοropropene, που εμπεριέχεται σε φυτοφάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται σε προϊόντα όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, το καρπούζι και οι πιπεριές, είδη με τεράστια ζήτηση στην Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, η τελευταία «προσωρινή» έγκριση δόθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 σε φυτοφάρμακα των εταιρειών BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ και Κ+Ν Ευθυμιάδη ΑΒΕΕ. Η ουσία 1,3-dichlοropropene έχει απαγορευτεί στην Ε.Ε. λόγω της επικινδυνότητάς της, ενώ η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) την έχει κατατάξει ως ύποπτη καρκινογενέσεων. «Στην Ελλάδα, όμως, εδώ και 4 χρόνια λαμβάνει προσωρινές άδειες 120 ημερών, παρόλο που είναι εγκεκριμένες στην Ελλάδα 5 διαφορετικές εναλλακτικές δραστικές ουσίες».
Η Greenpeace χαρακτήρισε, μάλιστα, «αναίσχυντη» την πρακτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του αρμόδιου υπουργού κ. Τσαυτάρη όσον αφορά τις «προσωρινές» άδειες και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι με την αδράνειά της «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροχημικών εταιρειών, ενώ αδιαφορεί παντελώς για την υγεία αγροτών και καταναλωτών όπως και για την καταστροφή του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα και της ελληνικής γης».

Σιγά, θα τους ξυπνήσετε

Η αλήθεια είναι ότι η δημοσιότητα που έλαβε η έρευνα της Greenpeace ξεβόλεψε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναγκάστηκε έστω και έπειτα από 2 ημέρες να βγει από τη νιρβάνα της και να δώσει απαντήσεις μέσω γραπτών ανακοινώσεων. Απαντήσεις που δεν ξέφυγαν από την πεπατημένη και τη λογική «όλα καλά - όλα ανθηρά». Εν ολίγοις, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι δεν πάθαμε και τίποτα αφού μόνο ένα δείγμα βρέθηκε να περιέχει φυτοφάρμακα σε συγκέντρωση πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Οπότε, εφόσον όλα τα άλλα δείγματα δεν ξεπερνούν σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ανώτερα όρια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Το υπουργείο θεωρεί, δηλαδή, ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και απόλυτα ακίνδυνο να τρώμε, μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά, εξαιρετικά τοξικές ουσίες που είναι ύποπτες καρκινογένεσης, αρκεί να μην υπερβαίνουν τα πολιτικά όρια που έχουν τεθεί για να μπορούν να επιβιώνουν οι αγροχημικοί κολοσσοί.

Επιπτώσεις στην υγεία

Ο εντοπισμός glyphosate στα ούρα των εθελοντών από 18 χώρες της Ευρώπης δεν είναι μια διαπίστωση που πρέπει να περάσει στα ψιλά, και αυτό γιατί πρόκειται για ένα ζιζανιοκτόνο που τα πρώτα πειράματα έδειξαν ότι προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι ένα 15%-30% της ποσότητας του ζιζανιοκτόνου απορροφάται από τον οργανισμό και μάλιστα κατά τη διάρκεια της κύησης εισχωρεί στον πλακούντα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις των επιστημόνων, το glyphosate μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο ανθρώπινο ενδοκρινικό σύστημα και να προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις σε συγκεκριμένα στάδια της ζωής, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μελέτες σε αρσενικά ποντίκια έχουν δείξει βλάβη στα επίπεδα τεστοστερόνης ενώ μελέτες έδειξαν ότι μπλοκάρει την παραγωγή οιστρογόνων.

Το πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα είναι ότι απαγορεύονται κατόπιν εορτής, αφού προκαλέσουν, δηλαδή, ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του DDT.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο εκμεταλλεύονται εταιρείες αλλά και πολιτικοί που δεν θέλουν να ταράξουν τα ήρεμα νερά, είναι ότι δεν είναι γνωστά ποια είναι τα αθροιστικά αποτελέσματα της δράσης διαφορετικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ποιες είναι δηλαδή οι επιπτώσεις από την αθροιστική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που έχουν υπολείμματα τοξικών ουσιών «εντός» των πολιτικών ορίων που έχουν θεσπιστεί.

Έρευνα

67% των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούσαν μέχρι το 1993 στην Ε.Ε. αποσύρθηκε έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Κομισιόν.

27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκαν σε φρούτα και λαχανικά που εξετάστηκαν από το ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

44% των πολιτών που συμμετείχαν στην πανευρωπαϊκή έρευνα της οργάνωσης Φίλοι της Γης Ευρώπης είχαν υπολείμματα του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου glyphosate στον οργανισμό τους.

37 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως δαπανώνται κάθε χρόνο για την παραγωγή των νόμιμων φυτοφαρμάκων.

1-3 εκατομμύρια ετησίως είναι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι καταγεγραμμένες οξείες δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα.

220.000 νεκροί καταγράφονται με μέτριους υπολογισμούς κάθε χρόνο από τα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

4% είναι ετησίως το ποσοστό δηλητηριάσεων από φυτοφάρμακα που καταγράφεται από το Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Ελλάδα.

30% των μελισσών σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη έχει εξαφανιστεί από τα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

7.000 φορές περισσότερη τοξικότητα από το DDT έχουν τα φυτοφάρμακα νέας γενιάς.

33%-80% αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης της νόσου του Πάρκινσον εξαιτίας της έκθεσης σε φυτοφάρμακα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neurology».

75% της παγκόσμιας αγοράς φυτοφαρμάκων ελέγχεται μόνο από έξι πολυεθνικές εταιρείες.

Οδηγίες χρήσης

■ Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά με αραιή σαπουνάδα και κατόπιν ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό.
■ Με το πλύσιμο αποφεύγουμε μόνο τα «επιφανειακά» υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, αλλά όχι τις χημικές ουσίες που εισέρχονται στους εσωτερικούς ιστούς των φυτών. Το πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτήν την πρακτική για να λυθεί το πρόβλημα.
■ Μην επιτρέπετε στα παιδιά να πιάνουν άπλυτα φρούτα και λαχανικά, γιατί μπορεί να έχουν φυτοφάρμακα.
■ Μην τρώτε και μη μαγειρεύετε άπλυτα φρούτα, όσπρια και λαχανικά και μην τα αποθηκεύετε άπλυτα στο ψυγείο.
■ Να πλένετε και να αφαιρείτε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή πριν κάνετε χυμό.
■ Να αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα από τα φυλλώδη λαχανικά. Σε περίπτωση που τα βράσετε, πρέπει να πετάξετε το πρώτο νερό και κατόπιν να συνεχίσετε το μαγείρεμά τους.
■ Κρατήστε τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός ψυγείου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαδικασία που υποβοηθά τη διάσπαση του φυτοφαρμάκου.
■ Αφαιρέστε το λίπος από το κρέας και τον ζωμό γιατί υπάρχουν κατηγορίες φυτοφαρμάκων που συσσωρεύονται στα λίπη.
■ Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής γιατί στα εκτός εποχής έχει γίνει κατά τεκμήριο μεγαλύτερη χρήση φυτοφαρμάκων.
■ Μην ψάχνετε για όμοια και χωρίς ψεγάδι προϊόντα αφού οι φυσικές και μάλιστα οι ντόπιες ποικιλίες δεν παράγουν ομοιόμορφους καρπούς.
■ Επιλέξτε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
■ Τοποθετήστε τις συσκευές με τις εντομοκτόνες πλακέτες ή τα σπιράλ κοντά σε ανοικτά παράθυρα προκειμένου να μειώνεται κατά το δυνατόν ο βαθμός έκθεσης του ανθρώπου.
■ Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με φυτοφάρμακα δεν πρέπει να επιστρέφουν στο σπίτι με τα ρούχα της δουλειάς. Καλό θα ήταν τα ρούχα να μη μεταφέρονται καν στο σπίτι, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταφέρονται σε καλά κλεισμένες σακούλες και να πλένονται μεμονωμένα.

Πηγές: Γενικό Χημείο του Κράτους, Greenpeace


Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΙΩΠΗΛΩΝ.

Η επανάσταση των σιωπηλών, του Γιώργου Γραμματικάκη
Οι Σειρήνες όμως έχουν ένα όπλο πιο φοβερό και από το τραγούδι: τη σιωπή τους. Και πιθανότερο, παρόλο που δεν έτυχε ποτέ, θα ήταν να γλιτώσεις από το τραγούδι τους, παρά από τη σιωπή τους.
[Φραντς Κάφκα, Η σιωπή των σειρήνων]

Η επανάσταση που οραματίζομαι θα είναι μια επανάσταση των σιωπηλών. Δεν θα έχει σημαίες αναπεπταμένες, συνθήματα και ιδεολογικές διακηρύξεις. Θα είναι μια επανάσταση βουβή, που θα στηρίζεται απλώς στην αλληλεγγύη των βλεμμάτων. Θα ξεκινήσει από την απόλυτη, την οργισμένη σιωπή, και θα αποδώσει στον άνθρωπο ό,τι στερήθηκε, ό,τι ονειρεύθηκε, ό,τι ζήτησε με κραυγές -πριν επιλέξει τη σιωπή.


Γιατί αυτή η σιωπή είναι η απόγνωση και η προσδοκία του. Δεν είναι αποδοχή, μήτε μοιρολατρία. Η σιωπή είναι το μέτρο της διαψευσμένης του ζωής, η πίκρα για τις επαγγελίες που ακυρώθηκαν, η οργή για την υποκρισία και το ψέμα. Η σιωπή είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής ωριμότητας. Αν οδηγήσει στην επανάσταση, θα είναι μια επανάσταση αληθινή, αφού για πρώτη φορά δεν θα δεσμεύεται από τα λόγια της, θα δεσμεύεται μόνον από τα αισθήματά της.

Η επανάσταση των σιωπηλών δεν απευθύνεται λοιπόν σε ορισμένες τάξεις κοινωνικές, ούτε υπόσχεται ευημερία και δικαιώματα. Υπόσχεται μόνον μια άλλη γλώσσα: Την ξεχασμένη γλώσσα της ειλικρίνειας και της ευθύνης. Δεν επιδιώκει την εξουσία, αφού όπως απέδειξε η Ιστορία αυτό οδηγεί στη βία και τον εκφυλισμό. Επιδιώκει, όμως, να αποδώσει στον άνθρωπο την εξουσία της ζωής του, να απαντήσει στη βουβή απόγνωση της σιωπής του. «Η επανάσταση», σχολίασε ο μέγιστος των θεωρητικών της, «συνιστά μια πνευματική αναταραχή, μέσω της οποίας μια ομάδα ανθρώπων επιδιώκει να θέσει νέα θεμέλια για την ύπαρξή της».

Σε αυτήν λοιπόν την επανάσταση, που αναζητά αιωνίως τα θέμελιά της, δεν έχουν ίσως θέση οι ποιητές, μήτε οι φιλόσοφοι. Εχουν όμως θέση οπωσδήποτε οι άνεργοι. Ο φιλόσοφος προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο, ο ποιητής δημιουργεί τον δικό του. Ο άνεργος όμως τον στερείται εξ ορισμού. Η ανεργία αποτελεί τον παραλογισμό ενός πολιτισμού, που δεν παύει να επαίρεται για τις κατακτήσεις του. Ο παραλογισμός αυτός, αλλού μεταφράζεται στην πρόκληση της χλιδής, στον άνεργο σε ταπεινώσεις που δεν τελειώνουν. Ο άνεργος κατέφυγε στη σιωπή, επειδή κουράστηκε να ακούει για επενδύσεις και για τη μείωση της ανεργίας· που εξαιρεί ωστόσο πάντοτε τον ίδιο. Ο άνεργος είναι πια σιωπηλός, όχι επειδή θέλει να κρύψει την οργή του, αλλά επειδή δεν αντέχει να μιλήσει άλλο.

Η σιωπή -που κρύβει την απόγνωση- χαρακτηρίζει ακόμα όσους νοιάζονται αληθινά για τα δεινά του περιβάλλοντος. Δεν είναι οι οικολόγοι: Οι οικολόγοι φλυαρούν χωρίς μέτρο, και αναζητούν διαρκώς άλλοθι στον εαυτό τους και την «ανάπτυξη».
Στην επανάσταση των σιωπηλών, θα συμμετέχουν οι άλλοι: Οσοι γνωρίζουν ότι η ανάσα της φύσεως είναι το ίδιο σπουδαία με τη δική τους ανάσα, ότι τα τραύματά της αποτελούν τραύματα στο δικό τους σώμα και την ψυχή. Αν σήμερα η μόνη προσδοκία τους είναι η επανάσταση των σιωπηλών, είναι επειδή κουράστηκαν να καταγγέλουν: την ασίγαστη μανία καταστροφής σε παραλίες και δάση, τις απάνθρωπες πόλεις που στεγνώνουν τις ψυχές, τη θυσία του αιώνιου και του αναγκαίου στο εφήμερο και το ταπεινό.
Η επανάσταση των σιωπηλών δεν υπόσχεται νόμους και διατάγματα, που θα αποβλέπουν στην «προστασία» του περιβάλλοντος. Θεωρεί, αντίθετα, ότι είναι ο άνθρωπος που πρέπει να προστατευθεί. Εκείνος -που σήμερα σιωπά με απόγνωση- και οι επίγονοί του. Το περιβάλλον είναι ανάγκη να παραμείνει όσο γίνεται υπερήφανο και ανέγγιχτο, επειδή μόνον έτσι ανθεί πράγματι η ζωή. Αλλιώς, θα πληθαίνουν οι απομιμήσεις και τα ομοιώματά της.

Στην επανάσταση των σιωπηλών συμμετέχουν και όσοι είδαν το διαφορετικό κόσμο, που έπλασαν μέσα τους, να διαψεύδεται και να συντρίβεται. Μήτε μετάνιωσαν όμως, επειδή ο κόσμος τους είχε αξίες και ήθος, μήτε αλλάζουν. Στην επανάσταση των σιωπηλών, είναι σημαιοφόροι χωρίς σημαίες, πεζοπόροι χωρίς προμήθειες. Διαθέτουν την τιμιότητα του βλέμματος και μια παράδοξη αξιοπρέπεια. Ο κόσμος όμως που έπλασαν -που είχε αξίες και ήθος- είναι πάντοτε εκεί. Και απαιτεί το σεβασμό από όσους μιλούν εξ ονόματός του.
Αυτοί οι σημαιοφόροι -χωρίς σημαίες- στην επανάσταση των σιωπηλών είναι η εγρήγορση και η συνείδησή της.

Όσοι άλλωστε κατέφυγαν στη σιωπή δεν έπαυσαν να ονειρεύονται: τη δίκαιη συγκρότηση του κοινωνικού ιστού, την αύρα μιας παιδείας ουσιαστικής, την ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων που εν είδει μικρής φωτιάς υπάρχουν στον καθένα. Αντί όμως να κερδίσουν τη μοναδικότητά τους, έγιναν αριθμοί και αποδέκτες. Αριθμοί σε πίνακες στατιστικής και σε μετρήσεις θεαματικότητας· αποδέκτες σε επίπλαστες ανάγκες και όμηροι μιας ανεξέλεγκτης προόδου. Κι ενώ τα στοιχεία και οι εξαγγελίες των πολιτικών μιλούν για τη διαρκή άνοδο του εθνικού εισοδήματος, εκείνοι αισθάνονται ότι το βιοτικό τους επίπεδο -με την έννοια του βίου, της ζωής- διαρκώς μειώνεται.

Αυτός άλλωστε -εγώ ή εσείς- που οραματίζεται την επανάσταση των σιωπηλών, δεν ενδιαφέρεται αν επικριθεί ως ρομαντικός, μήτε αν καταταχθεί από τους εχέφρονες στους υπέρμαχους μιας ουτοπίας, από τις πολλές που γνώρισε η Ιστορία. Οι επικριτές της επανάστασης των σιωπηλών, συχνά φορτωμένοι με διπλώματα και κοινωνιολογικές περγαμηνές, αγνοούν την αξία της σιωπής, το εν δυνάμει επαναστατικό της περιεχόμενο. Τι άλλο όμως ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου -για να αναφερθούμε στην επικαιρότητα- από μια κραυγή σπαρακτική, μια στιγμή επαναστάσεως ύστερα από χρόνια σιωπής; Η σιωπή υπήρχε από νωρίς στις διαψευσμένες προσδοκίες των νέων ανθρώπων, σερνόταν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τους δρόμους της Αθήνας, μιλούσε με μουσικές και αθέατα δάκρυα. Η βία επιτάχυνε την έκφρασή της, τα τανκς προσπάθησαν να καλύψουν την απειλή της.

Όσοι λοιπόν αμφισβητούν την επανάσταση των σιωπηλών, δεν μέτρησαν ποτέ την αξία της σιωπής, δεν έτυχε ποτέ να αντιληφθούν την εκρηκτική της δύναμη. Μήπως όμως και ο έρωτας δεν είναι ως επί το πλείστον σιωπή, μήπως μέσα στη σιωπή δεν πλάθει ο δημιουργός το έργο του;

«Οι επαναστάσεις είναι τρελές εμπνεύσεις της Ιστορίας», έγραψε ένας σπουδαίος επαναστάτης, που δολοφονήθηκε μάλιστα από τους πρώην συντρόφους του στην εξορία. Η επανάσταση των σιωπηλών δεν θα είναι απλώς μια τρελή έμπνευση της ανθρώπινης ιστορίας. Θα είναι ίσως η συνέχεια και η αποθέωσή της.






ΠΗΓΗ:
Γιώργος Γραμματικάκης για την Grafida.net







ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Το βίντεο που πρέπει να βλέπουν κάθε μέρα οι Έλληνες

Μπορεί η ανεργία να έχει φτάσει στο 27%.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου να έφτασε στο ναδίρ του έτους.

Μπορεί όλα τα "μέτρα" που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να λαμβάνονται για να καλύψουμε "μαύρες τρύπες" ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου μας.

Μπορεί το έλλειμμα της χώρας να μη μειώνεται.

Μπορεί οι αυτοκτονίες και τα γεύματα σε κάδους απορριμάτων, να αποτελούν πια μια ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μπορεί να μην υπάρχει κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.


Ωστόσο, ένας άνθρωπος σου λέει, πως "όλα πηγαίνουν περίφημα". Πως "η Ελλάδα, επανακτά την εμπιστοσύνη των εταίρων της". Πως αποκτούμε "αξιοπιστία".

Προφανώς γι' αυτόν οι αριθμοί που αφορούν τους ανθρώπους δεν έχουν σημασία. Για αυτόν, σημασία έχουν οι αριθμοί που αφορούν άλλους αριθμούς. Είναι ένας μεσάζων, ανάμεσα σε έναν λαό και μια τράπεζα. Όταν ο μεσάζων λέει "όλα πηγαίνουν περίφημα" εννοεί πως καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του και να πληρώσει την τράπεζα, χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

Αυτός ο άνθρωπος, είναι ανεπάγγελτος. Αυτός ο άνθρωπος, κατόρθωσε να εκλεγεί πρωθυπουργός, αφού είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:



Tyler Durden




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

(ΑΠ)ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ…

(ΑΠ)ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ…

Ήρθαν εδώ απρόσκλητοι, παράνομοι...

Ύστερα κατάφεραν και νομιμοποιήθηκαν...

Ύστερα απαίτησαν: "Θέλουμε τζαμιά!"...

Ύστερα άρχισαν να μουρμουρίζουν: "Οι γυναίκες σας ντύνονται σαν πόρνες κι εσείς είστε άπιστοι που τρώνε ακάθαρτα ζώα και πίνουν αλκοόλ!"...

Αύριο θα ανατινάζονται στους δρόμους, σαν πασχαλινές στρακαστρούκες, φωνάζοντας: "Αλλάχ ακμπάρ! Θάνατος στα άπιστα σκυλιά!"...


Κι εγώ, για να μη με πουν ξενόφοβο και ρατσιστή, πρέπει να ανεχτώ αυτή τη μισαλλόδοξη και φασιστική συμπεριφορά μέσα στην ίδια μου τη χώρα! 

Όχι, αγαπητοί ανθρωπιστές του καναπέ, δεν χρειαζόμαστε επί πλέον φανατικούς εισαγωγής, αρκετούς έχουμε στη χώρα: γαλάζιοι, πράσινοι, ορθόδοξοι, κομμουνιστές, αναρχικοί, ακροδεξιοί, Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, Παοκτσήδες, Αρειανοί, κυνηγοί, κλπ! Επιτέλους, κάθε φανατίλας στον τόπο του, για να μη μείνουμε όλοι στον τόπο!!!...



Δημήτρης Χορόσκελης





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

Δέκα εκατομμύρια Έλληνες στη Μύκονο.

Toυ Γιώργου Ανανδρανιστάκη


“Αφού θα είμαστε που θα είμαστε στην πόλη, να πάμε όλοι μαζί την Τρίτη, την ημέρα της απεργίας, έξω από την Βουλή και να τους εμποδίσουμε να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο”


Οι διακοπές μας ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της προπαγανδιστικής επιχείρησης που φέρει τον τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Αν ένας ξένος έβλεπε τα κανάλια μας τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι οι όλοι οι Έλληνες, μη σου πω και ο απόδημος ελληνισμός, κάνουν διακοπές στη Μύκονο, περιφέροντας τις ηλιοκαμένες κορμάρες τους στην Ψαρρού. Κι όσες κορμάρες δεν χωράγανε στην Ψαρρού, ξαπλώνανε στα καταστρώματα πολυτελών γιοτ, που πηγαινοέρχονταν νωχελικά από τη Σαντορίνη στη Σαρδηνία και τούμπαλιν.


Κι όλα αυτά με διακοποδάνεια, ακόμη και τα γιοτ με διακοποδάνεια τα είχαμε πάρει. Διακοποδάνεια που δεν μας τα έδιναν οι τράπεζες, παίρνοντάς μας εφτά τηλέφωνα την ημέρα σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά που πηγαίναμε και τα παίρναμε μόνοι μας, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του τίμιου τραπεζίτη.Διαφήμιζαν νυχθημερόν οι τράπεζες τα δάνειά τους στα κανάλια, τα κανάλια χρυσοπληρώνανε τους σταρ τους, οι σταρ πηγαίνανε διακοπές στην Καραϊβική κι όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, οι σταρ της Καραϊβικής μάς γέμισαν ενοχές, επειδή δώσαμε χίλια ευρώ για να πάμε δέκα μέρες στην Κεφαλονιά.

Εκεί μας φτάσανε. Να νιώσουμε ένοχοι που πηγαίναμε δέκα μέρες στην Κεφαλλονιά, στην Πελοπόννησο, στη Νάξο, στην Κρήτη, στα χωριά μας, στα χωριά των φίλων μας. Να νιώσουμε ένοχοι που κάναμε το κρουτόν μας παξιμάδι, για να πάμε να δούμε και εμείς πώς είναι το ρημάδι το Παρίσι. Να δούμε αν γέρνει ο Άιφελ, αν ο Κουασιμόδος χτυπάει ακόμη την καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων, αν τα φλας των Γιαπωνέζων έχουν κάνει την Τζοκόντα να μοιάζει σαν τον Γέρο με το Τσιμπούκι, που κοσμούσε τα σαλόνια των παιδικών μας χρόνων.

Ναι ρε, πήγαμε στο Παρίσι, να βγούμε λίγο παραέξω, να ανοίξουμε λιγάκι τα μάτια μας, να δούμε και κανέναν άνθρωπο που δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Αυτό θέλατε, να καθόμαστε κλεισμένοι σπίτια και να βλέπουμε τα κρεμασμένα μούτρα σας στα δελτία των οκτώ. Να ακούμε τις ειδήσεις σας και να νιώθουμε ότι κάποιος στρατοδίκης μας απαγγέλλει κατηγορητήριο. Και τελικά, που να σας πάρει ο διάολος, τα καταφέρατε. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 73% δηλώνει ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα πάει ούτε μία μέρα διακοπές. Οι εφτά στους δέκα θα εγκλωβιστούν στα τσιμέντα των πόλεων, δεν θα χαρούν τη θάλασσα, το βουνό, την παρέα των ξένων. Δεν θα χαρούν το στιγμιαίο ράγισμα της καφκικής καθημερινότητας.

Έχω μια ιδέα. Αφού θα είμαστε που θα είμαστε στην πόλη, να πάμε όλοι μαζί την Τρίτη, την ημέρα της απεργίας, έξω από την Βουλή και να τους εμποδίσουμε να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Να χαλάσουμε και τις δικές τους διακοπές.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ… ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ!


15Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!

Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.

Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!

Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!

Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.

Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!

 Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.

Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές […]

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη ή το παιδί σου. Δε θα διστάσεις. Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινήξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο. Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς. Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ, να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!! 




ΠΗΓΗ...troktiko.eu

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ (ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΝΥΦΗ) ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ.


15Πάντρεψε τον μονάκριβο γιο του απ΄την αγάπη που του είχε του έκανε δώρο όλη την περιουσία του δεν κράτησε τίποτα ...

Οι χαρούμενες στιγμές πέρασαν και για αντάλλαγμα η νύφη του και ο γιος του τον πέταξαν στο υπόγειο να μένει..

Έστελναν το παιδί τους να του δίνει ενα πιάτο φαί.

Μια μέρα του έδωσαν μια κουβέρτα να την πάει στον παππού του.

Τότε... αυτό πηρέ ένα ψαλίδι και την έκοψε στην μέση...

-''Γιατί παιδί μου το έκανες αυτό;'' του είπε έντονα η μάνα του.

-''ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ..''

Οι γονείς συγκλονίστηκαν ..κατάλαβαν το λάθος τους και πήγαν με δάκρυα στα μάτια και με ντροπιασμένο πρόσωπο γονάτισαν μπροστά στον πικραμένο πατέρα και του ζήτησαν συγχώρεση...... 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στις εργασίες του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων και στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα
     Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιταριά της Π.Ε. Φλώρινας το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
     Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στις εργασίες του 11ο Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας με τη συμμετοχή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά, Αφρικής, Ευρώπης, Ελλάδας και πολλών πολιτιστικών συλλόγων πόλεων της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκε και το θέμα της επιλογής της πόλης η οποία θα φιλοξενήσει το Συνέδριο το 2014. Ο κ. Θεοδωρίδης πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα. Τόνισε ότι η οποία πλούσια πολιτισμική παράδοση της πόλης αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου και των εκδηλώσεων που το πλαισιώνουν. 
     Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας. Το Αντάμωμα αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τους Μακεδόνες και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες της Ομογένειας οι οποίοι κατάγονται από τη Φλώρινα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Φέτος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων και Ενώσεων η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει συναδέλφους του και να συνομιλήσει με φίλους και γνωστούς από την κοινή τους θητεία στην Αυτοδιοίκηση. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...